Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ Αναμασάει απειλές, ψέματα και προκλήσεις

Πληρωμένη απάντηση από τους βουλευτές του ΚΚΕ πήραν χτες στη Βουλή ο Γ. Βρούτσης και άλλα κυβερνητικά στελέχη

Ξεπέρασε κάθε όριο πρόκλησης χτες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, αναμασώντας τις προβοκάτσιες και τις συκοφαντίες που ο ίδιος και η κυβέρνηση κατασκεύασαν κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, για να δικαιολογήσουν την προχτεσινή επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος εργαζομένων και τη σύλληψη των 35 συνδικαλιστών στο υπουργείο Εργασίας.Παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια, ισχυρίστηκε ότι το κάνει για να αποκαταστήσει «την αλήθεια, που εκβιάστηκε από εκπροσώπους του ΚΚΕ, με σκοπό να διαστρεβλώσουν μια πραγματικότητα ενώ δεν μπορούν». Εμφανίστηκε, δηλαδή, για να ζητήσει και τα ρέστα από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, τους οποίους, αφού λοιδώρησε και πρόσβαλε, έστειλε στη συνέχεια τα ΜΑΤ να τους καταστείλουν, για να αποφύγει τη δίκαιη διαμαρτυρία τους και να τρομοκρατήσει το οργανωμένο κίνημα.
Κατά τον υπουργό, δεν υπάρχουν εμπόδια για να μπει κάποιος στο υπουργείο Εργασίας και προχτές, όπως προκλητικά ισχυρίστηκε, «ξαφνικά μπήκαν στον 8ο όροφο και ξαφνικά έγινε επίθεση στο γραφείο μου, μπαίνοντας μέσα παραβιάζοντας τα πάντα, μια ομάδα που δεν είχε ζητήσει ραντεβού να με δει, ανέτρεψαν τα πάντα, χτυπώντας την αστυνομική μου φρουρά σπρώχνοντας τις κοπέλες του γραφείου μου και σπάζοντας δημόσια περιουσία».
Συνεχίζοντας τα ψέματα και το παραλήρημα, έφτασε να συγκρίνει την κυβέρνηση και τα υπουργικά γραφεία, με το ΚΚΕ και τα κομματικά του γραφεία, λέγοντας με ύποπτο θράσος, που γεννά ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης: «Πώς αντιλαμβάνεται η κυρία Παπαρήγα ομάδες που δεν συμμερίζονται τις απόψεις της να πάνε στον Περισσό να σπάσουν τα γραφεία της και να μπουν μέσα»; Ξεπέρασε κάθε όριο ο υπουργός της εργοδοσίας. Αλήθεια, γραφεία της ΝΔ είναι τα υπουργεία, κύριε Βρούτση, και δεν το ξέραμε;

Αναφερόμενος στη δήλωση, με την οποία προκάλεσε εργαζόμενους και συνταξιούχους, ισχυριζόμενος ότι οι συντάξεις τους είναι προϊόν πελατειακών σχέσεων, είπε προκλητικά: «Υπάρχουν δηλώσεις σας, κυρία Παπαρήγα, που δεν αρέσουν στους πολίτες. Οπως και δικές μου. Στατιστικά περισσότερες πιθανότητες έχουν να υιοθετούνται οι δικές μου».
Καταλήγοντας, επανέλαβε την αθλιότητα ότι αυτά που έγιναν προχτές στο υπουργείο Εργασίας «ήταν απαράδεκτα, δεν ήταν μόνο μια κατάληψη, ήταν βιαιοπραγίες, έκτροπα, καταστροφή δημόσιας περιουσίας. Ας αναρωτηθούμε, αυτές οι βιαιοπραγίες είναι προς όφελος των εργαζομένων; Για την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας πού θα πάει η επιταγή, πού να τη στείλω, στο ΠΑΜΕ ή στο ΚΚΕ»;
Μετά την αποκάλυψη της προβοκάτσιας, με στοιχεία που παρουσίασε το ΠΑΜΕ, ο υπουργός και η κυβέρνηση ξέρουν πλέον πού να στείλουν την «επιταγή»: Στα τσιράκια τους και στους εντεταλμένους που προσπάθησαν να συκοφαντήσουν με κάλπικα στοιχεία το ταξικό κίνημα, χωρίς να το καταφέρουν.
Η προβοκάτσια βγάζει μάτι
Αμεση ήταν η απάντηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη, στα όσα είπε ο Γ. Βρούτσης. Παίρνοντας τον λόγο, τόνισε: «Ο κύριος υπουργός έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Εκτός από τις ακραίες απόψεις που εκφράζει, τις προκλητικές δηλώσεις με τις οποίες βρίζει τους εργαζόμενους που παράγουν τον πλούτο - τους είπε προχτές ότι είναι ρουσφετολογική και πελατειακή σχέση οι συντάξεις των 300, 400 ή 500 ευρώ που παίρνουν σήμερα - καταφεύγει σε ωμά ψέματα, καταφεύγει σε οργανωμένες προβοκάτσιες, οι οποίες στερούνται και καλής σκηνοθεσίας.
Τι συνέβη λοιπόν χτες (σ.σ. προχτές); Σαράντα συνδικαλιστές, πρόεδροι από τα μεγαλύτερα σωματεία και ομοσπονδίες της Ελλάδας, πήγαν να διαμαρτυρηθούν στο γραφείο του κυρίου Βρούτση - αυτό έκαναν όπως έχει συμβεί εκατοντάδες φορές - με ονοματεπώνυμο και με τα πρόσωπά τους καθαρά. Δεν πήγαν ούτε κρυμμένοι, ούτε με έφοδο.
Ανέβηκαν στον 8ο όροφο, όπως λέει ο κύριος Βρούτσης, που είναι το γραφείο του και αυτός έφυγε και δεν έχει άμεση εικόνα. Αρνήθηκε να τους δει. Τους επιτέθηκε η φρουρά. Παρά την δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία να δει μια αντιπροσωπεία και οι υπόλοιποι να φύγουν, κάλεσε τα ΜΑΤ. Και τα ΜΑΤ έκαναν εισβολή, για να μπούνε μέσα έσπασαν και την πόρτα.
Αυτά έγιναν. Ακολούθησαν συλλήψεις, ξυλοδαρμοί, χρήση χημικών για πρώτη φορά σε κλειστό χώρο. Αυτό θα μπορούσε να έχει και θύματα και ξέρετε τι σημαίνει. Τα γκλομπς, τη βία και την καταστολή ακολούθησαν 35 συλλήψεις. Τους μετέφεραν στη ΓΑΔΑ και σήμερα (σ.σ. χτες) είναι στην Ευελπίδων όπου περνάνε από ανάκριση ως τρομοκράτες οι οποίοι κρύφτηκαν. Πάλι καλά που δεν μας είπατε ότι ήταν και ένοπλοι. Πρόκειται για ψέματα.
Η σκηνοθεσία των ζημιών είναι απίστευτη. Εχω τις φωτογραφίες τις οποίες θα καταθέσω στα πρακτικά - βάλτε τους να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους - στις οποίες φαίνονται πώς έγιναν οι μετακινήσεις στα γραφεία για να "στηθεί" αυτή η άθλια προβοκάτσια από πλευράς κυβέρνησης. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. Εάν εμείς επιλέγαμε - που δεν επιλέγουμε, γιατί δεν είναι στην τακτική μας τέτοια πράγματα, γιατί δε βοηθάνε - να κάνουμε ζημιά, θα παίρναμε και την ευθύνη.
Εγινε μια κλασική, ειρηνική διαμαρτυρία και η κυβέρνηση και προσωπικά ο κύριος Βρούτσης - ο οποίος έχει αναγάγει το υπουργείο σε υπουργείο εργοδοσίας και όχι εργασίας όλα αυτά τα χρόνια - ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία με προφανή πολιτικό στόχο: Θέλετε να τρομοκρατήσετε τον κόσμο. Και επιλέγετε για να περάσετε αυτήν τη βάρβαρη πολιτική - και είναι λογικό αυτό για την κυβέρνηση και για εσάς - το ρόπαλο και την τρομοκρατία.
Θα σας υπενθυμίσω ότι απέναντι στο ρόπαλο και την τρομοκρατία, είναι εκατομμύρια άνθρωποι που συντρίβονται σήμερα. Σε αυτούς πρέπει να απαντήσετε πώς θα ζήσουν με την πολιτική που ακολουθείτε.
Να ξέρετε πολύ καλά - και εμείς θα κάνουμε τα πάντα για αυτό - ότι ο λαός θα συσπειρωθεί, θα συντρίψει και θα ανατρέψει αυτή σας την πολιτική. Τέτοιου είδους προβοκάτσιες και συκοφαντίες δεν πρόκειται να περάσουν. Δεν είναι στην τακτική μας οι εντυπωσιασμοί, ούτε να κυνηγάμε τις κάμερες και τα κανάλια. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο ταξικός αγώνας είναι δύσκολος και ότι χρειάζεται συσπείρωση στη βάση και χρειάζεται οργανωμένη, μαζική αντιπαράθεση απέναντι σε αυτή την πολιτική της βαρβαρότητας.
Είναι περιττό να σχολιάσει κανείς παραπέρα τα σενάρια της κυβέρνησης, γιατί ο ελληνικός λαός γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την πολιτική της - τη γεύεται - και τη στάση τη δική μας».
Ο αυταρχισμός δείχνει το φόβο τους
Ακολούθησε τοποθέτηση των παριστάμενων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των άλλων κομμάτων. Ο Δ. Παπαδημούλης, από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ο υπουργός Εργασίας επέλεξε να είναι στην εμπροσθοφυλακή της κλιμάκωσης και των αντιλαϊκών μέτρων και του κρατικού αυταρχισμού που είναι ο δίδυμος αδερφός.
Από τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» ο Ν. Μαριάς ανέφερε ότι η κυβέρνηση «επιστρατεύει το δόγμα Δένδια "νόμος και τάξη" για να καθυποτάξει τη δράση συνδικαλιστικών στελεχών όπως με τους 35 του ΠΑΜΕ». Για «ετερόκλητη συμμαχία των άκρων και θύμα τη δημοκρατία και την κοινωνία» έκανε λόγο από το ΠΑΣΟΚ η Ε. Χριστοφιλοπούλου, ζητώντας υποκριτικά η επιβολή «του νόμου και της τάξης» να «γίνεται με μέτρο ακόμα και σε ακραίες καταστάσεις». Με την κρατική βία και το ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, έχει δώσει ανάλογα δείγματα γραφής πολλάκις.
Προκλητικός ήταν ο Ν. Τσούκαλης της ΔΗΜΑΡ. Κινούμενος στη γραμμή της κυβερνητικής προπαγάνδας, αναφώνησε ότι «παραδεχτήκαμε επιτέλους ότι η ανομία, η δομική ανομία πρέπει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, απαγορεύεται να υπάρχουν εστίες ανομίας, αυτό είναι μια πρόοδος». Κατά τον Ν. Τσούκαλη, το πολιτικό σύστημα έχει να διαχειριστεί «μια διαχρονική παθογένεια, την εγκαθίδρυση της βίας ως μέσο πολιτικής αντιπαράθεσης».
Σε παρέμβασή της για το ζήτημα, η βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου κατήγγειλε την προβοκάτσια και τα ψέματα της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η άγρια επίθεση, οι τραυματισμοί και οι συλλήψεις στο υπουργείο Εργασίας δε θα λυγίσουν, ούτε θα τρομοκρατήσουν το λαϊκό κίνημα. Αντίθετα, είπε, αυτή η αυταρχική κατρακύλα δείχνει το μεγάλο φόβο και την ταραχή σας ακόμα και απέναντι στη διαμαρτυρία.
Καλώς φοβάστε, συνέχισε η βουλευτής, και θα φοβηθείτε και πιο πολύ όταν έρθει η ώρα και θα έρθει. Η εξέγερση θα αγκαλιάσει όλο το λαό και θα τη βρείτε μπροστά σας, για να μπει τέλος στο έγκλημα σε βάρος του λαού, για να δοθεί τέλος στα ψέματα, τις κοροϊδίες και τη στυγνή εκμετάλλευση.
Ενοχλημένος από την παρέμβαση της Δ. Μανωλάκου, ο Κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στο ΚΚΕ, αποκαλύπτοντας το ταξικό μίσος της κυβέρνησης για τους εργατικούς αγώνες και την πρωτοπορία τους. Οπως είπε, «η ιστορική σας ιδιαιτερότητα δεν σας αφήνει να λειτουργείτε υπεράνω των νόμων. Χαίρομαι που επιτέλους μια κυβέρνηση αποφάσισε να συγκρουστεί με μια ανομία που προέρχεται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Κάποια πράγματα έφτασαν στο τέλος τους, ένας κύκλος συμπεριφορών τελειώνει».
Αδίστακτοι απέναντι στο λαό
Νωρίτερα και πριν προσέλθει στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης, στα πλαίσια Ερώτησης για την επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό, κατήγγειλε τον κυβερνητικό αυταρχισμό χαρακτηρίζοντας τον Γ. Βρούτση «εκπρόσωπο των βιομηχάνων, μαριονέτα του μεγάλου κεφαλαίου και νεκροθάφτη των Συλλογικών Συμβάσεων και του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας».
Η επέμβαση, είπε, των ΜΑΤ στο Μετρό, όπως και επίθεσή τους στο υπουργείο Εργασίας, δείχνει ότι η κυβέρνηση κλιμακώνει τον αυταρχισμό, στέλνοντας μήνυμα ότι όλοι θα υποταχθείτε. Ομως, συνέχισε, καμία υποταγή δεν θα πετύχετε με αυτή τη στάση, γιατί οι εργαζόμενοι θα οργανώσουν την πάλη τους και θα συντρίψουν την πολιτική σας και τις δυνάμεις καταστολής μέσα από τη μαζική μαχητική τους οργάνωση. Ζήτησε την άμεση παύση της επιστράτευσης των εργαζομένων στο Μετρό και απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους να την καταργήσουν στην πράξη.
Προκλητικός στην απάντησή του, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι οι νόμοι ισχύουν έναντι όλων και απηύθυνε υποκριτικά το ερώτημα: «Στον Περισσό αν έρθει κάποιος να κάνει κατάληψη θα τον υποδεχθείτε με χαρά; Μήπως καταλήξει ζούγκλα η κοινωνία»;
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θεωρεί τσιφλίκι τα δημόσια κυβερνητικά κτίρια, στα οποία ανοίγει τις πόρτες μόνο για τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Εξίσου ύποπτη όμως είναι και η έμμεση προτροπή για κατάληψη στα γραφεία του ΚΚΕ, που δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αδίσταχτη στον τρόπο που προσπαθεί να στήσει προβοκάτσιες.
«Το ΚΚΕ έχει δηλώσει ότι κινείται στη συνταγματική νομιμότητα και η προχτεσινή ενέργεια δεν ήταν σε αυτό το πλαίσιο», είπε ο υπουργός, για να αντιστρέψει την πραγματικότητα που λέει ότι παράνομη και άδικη είναι η δική τους πολιτική, η οποία εξοντώνει με βία το λαό. Γι' αυτό άλλωστε ο Κ. Χατζηδάκης είπε προκλητικά ότι ο νόμος για το πετσόκομμα των μισθών των εργαζομένων στο Μετρό θα εφαρμοστεί «χωρίς εξαιρέσεις».
Στην παρέμβασή του ο Χρ. Κατσώτης απάντησε στον Κ. Χατζηδάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται, όσες δυνάμεις καταστολής και εάν στείλει απέναντί του. Θα βρείτε μπροστά σας ένα τείχος από αγωνιζόμενους εργαζόμενους για να διεκδικήσουν την πολιτική που δικαιούνται για να ανατρέψουν την άθλια πολιτική σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger