Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΣ ...μια δυνατή Ανεξάρτητη Φωνή στην ΣΚΟΠΕΛΟ .

Δήμοι με τζιπ, πούρα και δεξιώσεις…


Προσπάθεια διασπάθισης δημόσιου χρήματος, κακοδιαχείριση, σπατάλες αλλά και πολλές παρανομίες σε προμήθειες, έργα, υπηρεσίες κ.λπ. εντόπισε το Ελεγκτικό Συνέδριο για το οικονομικό έτος 2010, την πρώτη χρονιά εφαρμογής του Μνημονίου και των πρώτων «σκληρών» μέτρων και περικοπών.
Το ανώτατο δημοσιονομικό δικαστήριο, όπως προκύπτει από τη σχετική ετήσια έκθεση που παρέδωσε ο πρόεδρός του Ιω. Καραβοκύρης στον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, κατάφερε να αποτρέψει παράνομες δαπάνες 146,5 εκατ. ευρώ μέσα στο 2010 «μπλοκάροντας» παράλληλα την παράνομη εκταμίευση άλλων 13,5 εκατ., ενώ εκκρεμεί η διαδικασία για τον καταλογισμό διάφορων κονδυλίων σε βάρος εκπροσώπων της διοικητικής μηχανής και των ΟΤΑ.
Οι τελευταίοι αναδείχθηκαν και πάλι «πρωταθλητές» στην κακοδιαχείριση και την παραβίαση των νόμων, αφού η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2010 τους αφιερώνει τη μερίδα του λέοντος.
Στις 1.180 σελίδες της έκθεσης, σύμφωνα με το Έθνος, περιγράφεται πως παρά τα σκληρά μέτρα και το πρώτο μνημόνιο, η κρατική μηχανή που για χρόνια είχε μάθει να λειτουργεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο, συνέχισε ακριβώς έτσι: στην υγειά των... κορόιδων που έβλεπαν μισθούς και συντάξεις να μειώνονται γιατί κάποιοι... μαζί τα έτρωγαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger