Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΩΤΙΚΟ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Κλιμάκωση, πανελλαδικός συντονισμός των μπλόκων!
Καλεί εκπροσώπους από όλα τα μπλόκα σε σύσκεψη στον κόμβο της Νίκαιας, μεθαύριο, Κυριακή, να συζητήσουν για τα επόμενα βήματα της αγροτικής κινητοποίησης
Το μπλόκο της Νίκαιας καλεί όλα τα άλλα μπλόκα, που έχουν στηθεί σε ολόκληρη τη χώρα, να προχωρήσουν σε πανελλαδικό, αγωνιστικό συντονισμό και κλιμάκωση της πάλης, ως απάντηση της μικρομεσαίας αγροτιάς στην άρνηση της συγκυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια αγροτικά αιτήματα, που συνοδεύτηκε από μια επαίσχυντη επιχείρηση εμπαιγμού των αγωνιζόμενων αγροτών κι αποπροσανατολισμού της «κοινής γνώμης».
Οπως αναφέρθηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, «το μπλόκο της Νίκαιας απευθύνει ενωτικό κάλεσμα σε όλα τα μπλόκα της χώρας για συντονισμό της πάλης μας, στη βάση του υπομνήματος και των αιτημάτων που θέσαμε στη συνάντησή μας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ξέχωρα από τα ιδιαίτερα αιτήματα που μπορεί να έχει κάθε περιοχή».
Προς τούτο το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών καλεί αντιπροσωπείες από όλα τα μπλόκα να μεταβούν στον κόμβο της Νίκαιας, την Κυριακή, 10 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, για να συζητήσουν εκεί για τα επόμενα βήματα της αγροτικής κινητοποίησης.
Στο πλαίσιο συνέχισης του αγώνα τους, σήμερα, Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και στη 1 μετά το μεσημέρι στα γραφεία του ΕΛΓΑ, στη Λάρισα.
«Μας κοροϊδεύει η κυβέρνηση!»
Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ξεκαθάρισαν ότι οι κυβερνητικές «εξαγγελίες» δεν ικανοποιούν τους αγωνιζόμενους αγρότες γιατί ούτε στο ελάχιστο βάζουν φρένο στην καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους των αγροτοπαραγωγών.
«Για ακόμα μια φορά - τόνισαν - δεν πήραμε απάντηση στα συγκεκριμένα αιτήματα που θέσαμε στο υπόμνημά μας κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης».
Και συνέχισαν: «Με το πρόσχημα της κρίσης βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη μας και μας αρπάζουν πάνω από 2 δισ. ευρώ. Είναι η πρώτη φορά που δε ζητάμε ουσιαστικά ούτε ένα ευρώ από την κυβέρνηση, τα αιτήματά μας είναι αμυντικά, με την έννοια ότι ζητάμε να μη μας πάρουν ακόμη περισσότερα από την τσέπη.

Το ζήτημα δεν είναι ότι το κράτος δεν έχει χρήματα, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά ότι θέλει πάλι να τα πάρει από τους πολλούς εργαζόμενους, για να τα δώσει και πάλι στους λίγους, στους τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομηχάνους, μεγαλοξενοδόχους κ.ά.
Επιχειρούν και πάλι, με αφορμή τα ψίχουλα που δήθεν μας δίνουν, να δημιουργήσουν "κοινωνικό αυτοματισμό", όπως εκφράστηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Χαρακόπουλο, που είπε ότι για κάθε ευρώ που δίνουν στους αγρότες παίρνουν ένα ευρώ από τα άλλα κοινωνικά στρώματα. Την απάντηση την δίνουν τα λαϊκά στρώματα και οι μαζικοί φορείς που όλοι ανεξαιρέτως στέκονται στο πλευρό μας και εκφράζουν την συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματά μας».
Στη συνέχεια, αναλύοντας, μία προς μία, όλες τις «εξαγγελίες» της κυβέρνησης, απέδειξαν ότι στην ουσία δεν ανταποκρίνονται σε κανένα από τα συγκεκριμένα αιτήματά τους και γίνονται απλώς για να κοροϊδέψουν τους αγρότες και να ξεγελάσουν το λαό. Κάλεσαν, δε, τους αγρότες και κτηνοτρόφους όλης της χώρας να ενισχύσουν τα αγροτικά μπλόκα και να διεκδικήσουν, ακόμα πιο αποφασιστικά, ουσιαστικές απαντήσεις και βιώσιμες λύσεις στα ζωτικά προβλήματά τους.
Τέλος, εξέφρασαν τη συμπαράσταση της αγωνιζόμενης αγροτιάς στη μαχητική σπουδάζουσα νεολαία που είναι στους δρόμους και σε όλους τους εργαζόμενους, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για το δίκιο τους και γνωρίζουν τον αυταρχισμό και την καταστολή.
Πυκνώνουν τα μπλόκα
Στο μεταξύ, και νέες δυνάμεις προστίθενται στα αγωνιστικά μπλόκα των αγροτών. Ειδικότερα:
Στη Θεσσαλονίκη ενισχύονται τα μπλόκα στα Πράσινα Φανάρια και τη Χαλκηδόνα.
Στην Ημαθία, οι αγρότες παραμένουν στον κόμβο της Κουλούρας και στη διασταύρωση της Νάουσας.
Στην Πέλλα, οι αγρότες έχουν παραταγμένα τα τρακτέρ στο ύψος του Γυψοχωρίου, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι αγρότες της Αριδαίας.
Στις Σέρρες, οι αγρότες παραμένουν στο Λευκώνα, στο Ροδολίβος και στα Κερδύλλια.
Σε Δράμα και Καβάλα ενισχύονται τα μπλόκα της Λυδίας, της Μαυρολεύκης και της διασταύρωσης Κοκκινογείων.
Σε Εβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παραταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης.
Στη Ροδόπη, έχουν παραταγμένα τα τρακτέρ στον κόμβο της Καλλίστης.
Στην Αργολίδα, παναγροτικό - παναργολικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν αγρότες και φορείς του νομού την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι. Η απόφαση λήφθηκε σε μαζική σύσκεψη που έγινε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο μπλόκο στο Ανυφί, στην οποία συμμετείχαν πλήθος αγρότες καθώς και αγροτικοί φορείς (Ομάδα Παραγωγών της Ενωσης, Ομάδα Παραγωγών ΚΑΣΟΑ, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Προσύμνης, Μιδέας, Ανυφίου - Αστέρας, Ηρας, Κουρτακίου, Πυργέλας, Δαλαμανάρας - Διόνυσος, Αργέα, Κτηνοτροφικός Σύλλογος, Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων και ΤΟΕΒ Πουλακίδας - Μάνεση).
Τους αγωνιζόμενους αγρότες από Αρκαδία και Λακωνία που βρίσκονται στη διασταύρωση για Καρυές Λακωνίας επισκέφτηκαν αντιπροσωπείες από την ΕΛΜΕ Λακωνίας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αρκαδίας.
Στην Ηλεία, τα δύο μπλόκα παραμένουν και ενισχύονται σε Μαραθιά και Κουρτέσι. Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ), σήμερα, Παρασκευή, έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση μπροστά από την Εφορία στις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.
Την ίδια στιγμή αγροτοκτηνοτρόφοι της Αχαΐας παραμένουν ακλόνητοι στις θέσεις τους: Στη διασταύρωση της Αχαγιάς, στην Εθνική οδό Πατρών - Πύργου καθώς και στη θέση Κουρλαμπά και Διάσελο που βρίσκονται στην παλιά Εθνική οδό Πατρών - Τρίπολης. Στη Μεσσηνία εξακολουθούν να είναι παραταγμένα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο στο Σουληνάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger