Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ

Στην Αθήνα βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ ο οποίος έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ολιγόωρης επίσημης επίσκεψης του Φρανσουά Ολάντ στην ελληνική πρωτεύουσα ακολουθεί το τελετουργικό υποδοχής του στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε να ξεκινήσουν έπειτα οι διμερείς συζητήσεις μεταξύ του Προέδρου της Γαλλίας και του έλληνα Πρωθυπουργού.

Μετά τις κοινές δηλώσεις του Φρανσουά Ολάντ και του Αντώνη Σαμαρά έχει προγραμματιστεί γεύμα εργασίας πάλι στο Μαξίμου με τη συμμετοχή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλου και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντηση με τον Προεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Στις 15.30 έχει οριστεί νέα κατ' ιδίαν συνάντηση Ολάντ - Βενιζέλου στο κτίριο της Γαλλικής Πρεσβείας και έπειτα ο Πρωθυπουργός θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Γαλλίας στο ξενοδοχείο Χίλτον όπου έχει οριστεί συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής και γαλλικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Σε ισχύ έχουν τεθεί από το πρωί ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αποκλεισμούς δρόμων στο κέντρο των Αθηνών ανάλογα με το πρόγραμμα της επίσκεψης του Φρανσουά Ολάντ.

Ο γάλλος πολιτικός αναμένεται να αναχωρήσει από το Ελευθέριος Βενιζέλος στις 18.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger