Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Αύριο η γενική συνέλευση των ακτοπλόων

Tην ετήσια γενική του συνέλευση πραγματοποιεί αύριο στον Πειραιά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση της διοίκησής του με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας κλαδικής ΣΣΕ.
Η γενική συνέλευση του ΣΕΕΝ γίνεται σε ένα πολύ βαρύ κλίμα για τον κλάδο της ακτοπλοΐας, ο οποίος είναι βυθισμένος στις ζημιές, με την τύχη του να κρέμεται στην κυριολεξία από τις διαθέσεις των τραπεζών. Οι ακτοπλόοι αναμένεται κατά τη διάρκεια της συνέλευσης να στείλουν μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι πρέπει να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις -όπως η μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια- προκειμένου οι εταιρείες να συνεχίσουν την πορεία τους.
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την ΠΝΟ γίνονται σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον, καθώς αρκετές εταιρείες συνεχίζουν να μην καταβάλουν κανονικά τα δεδουλευμένα στα πληρώματα των πλοίων τους. Κομβικό σημείο στις διαπραγματεύσεις αναμένεται να είναι οι επιπλέον αμοιβές των ναυτικών για την υπερωριακή εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger