Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΜΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΡΟΥΤΣΗ !
Του ΕΝΩΤΙΚΟΥ
Η αλληλεγγύη ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ δεν είναι και το πιο σύνηθες φαινόμενο σ’ αυτή τη χώρα. Κάθε άλλο!
Κι όμως, ο κυνικός και κλιμακούμενος αυταρχισμός μοιάζει να λιώνει κάποιους πάγους ανάμεσα στις ριζοσπαστικές αριστερές δυνάμεις.
Το ΚΚΕ εξέδωσε μια θαυμάσια ανακοίνωση, με την οποία στηλιτεύει την κυβερνητική καταστολή και την αστυνομική βία κατά της διαμαρτυρίας των νέων του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη (14/2) το πρωί με την συμβολική κατάληψη του γραφείου του γνωστού και μη εξαιρετέου Μέργου, γενικού γραμματέα του Υπ. Οικονομικών.
Λίγες μέρες πριν, μετά τη συμβολική κατάληψη από το ΠΑΜΕ του γραφείου του υπ. Εργασίας Γ. Βρούτση, που είχε ως συνέπεια το χτύπημα των συνδικαλιστών και μαζικές συλλήψεις στελεχών του ΠΑΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχισμού αλλά και βασικά στελέχη του (Π. Λαφαζάνης, Δ. Στρατούλης) βρέθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης στην ΓΑΔΑ και τις αίθουσες των δικαστηρίων.

Δεν πρέπει να σπεύσει κανένας να εξάγει με ευκολία γενικότερα συμπεράσματα από αυτές τις κινήσεις αλληλοϋποστήριξης ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ και κυρίως αντίθεσης στον κυβερνητικό αυταρχισμό.
Όλα δείχνουν, όμως, ότι αυτός ο τελευταίος θα επιταθεί και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, θέτοντας σε δοκιμασία, το πράττει ήδη, τις πιο στοιχειώδεις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων.
Και ίσως, πολύ σύντομα, αυτή η αλληλεγγύη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να πυκνώσει, παράλληλα με τον κλιμακούμενο κυβερνητικό αυταρχισμό, ανοίγοντας δρόμους για ένα ευρύ αριστερό μέτωπο, ως ψυχή του αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και την ανατροπή μιας βαθύτατα αντιδημοκρατικής κυβέρνησης, η οποία χρησιμοποιεί ως ύστατο καταφύγιο την κατάργηση και αυτού του δικαιώματος της απεργίας!
Συχνά η ζωή αποδεικνύεται πιο ισχυρή από τις όποιες εμμονές, προκαταλήψεις και διαθέσεις αναδιπλώσεων!
«ΕΝΩΤΙΚΟΣ»
http://iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger