Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΣΕΒΕ Μαγνησίας Επιβάρυνση 225% στα μικρομάγαζα

Από την ΠΑΣΕΒΕ Μαγνησίας η κ. Όλγα Σταροπούλου και ο οικονομικός σύμβουλος της ΠΑΣΕΒΕ κ. Γιώργος Μακρυγιάννης
Από την ΠΑΣΕΒΕ Μαγνησίας η κ. Όλγα Σταροπούλου και ο οικονομικός σύμβουλος της ΠΑΣΕΒΕ κ. Γιώργος Μακρυγιάννης
Κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικρούς εμπόρους, αυτοκινητιστές και συνταξιούχους να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία απηύθυνε η Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ Μαγνησίας με χθεσινή συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
Στη συνέντευξη μίλησαν η κ. Όλγα Σταροπούλου και ο οικονομικός σύμβουλος της ΠΑΣΕΒΕ κ. Γιώργος Μακρυγιάννης.
Από τη γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ Μαγνησίας η κ. Σταροπούλου αναφέρθηκε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο λέγοντας, μεταξύ άλλων, «το μικρομάγαζο που είχε κέρδος 20.000 ευρώ, μετά την πληρωμή των φόρων, το τέλος επιτηδεύματος και τις εισφορές του ΟΑΕΕ, θα του μείνουν για να ζήσει την οικογένειά του 9.000 ευρώ περίπου, χωρίς να υπολογίσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ».
Πρόσθεσε δε λέγοντας πως «δεν μας αξίζει τέτοια μίζερη ζωή. Θέλουμε να ζούμε με δουλειά και αξιοπρέπεια».
Από την πλευρά του ο κ. Μακρυγιάννης παρουσίασε στοιχεία μελέτης, σύμφωνα με την οποία το ποσοστό επιβάρυνσης για τις επιχειρήσεις με χαμηλά κέρδη είναι πολύ μεγαλύτερο από τις επιχειρήσεις με μεγαλύτερα κέρδη.

Ειδικότερα τόνισε πως μια ατομική επιχείρηση με καθαρά κέρδη 10.000 ευρώ το χρόνο θα έχει συνολική επιβάρυνση με το νέο φορολογικό 3.250 ευρώ, ενώ με το προηγούμενο είχε 1.000 ευρώ, δηλαδή αύξηση της επιβάρυνσης σε ποσοστό 225%. Για καθαρά κέρδη με 20.000 ευρώ η επιβάρυνση είναι 100,3%, για 30.000 ευρώ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 45,2%, ενώ για τα μεγάλα κέρδη, όπως 100.000 ευρώ υπάρχει μείωση στο ποσοστό επιβάρυνσης -8,4%.
Επίσης για μια ομόρρυθμη και ετερόρρυθμη επιχείρηση με καθαρά κέρδη 20.000 ευρώ το ποσοστό επιβάρυνσης είναι 148%, ενώ για καθαρά κέρδη 100.000 ευρώ το ποσοστό επιβάρυνσης είναι 71%.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης τονίστηκε πως όποιος δηλώσει εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ, πρέπει να πληρώσει φόρο που φτάνει ακόμη και τα 3.250 ευρώ και αν πληρώσει και τον ΟΑΕΕ, για να έχει περίθαλψη και σύνταξη, του μένουν το πολύ 1.669 ευρώ το χρόνο ή 139 ευρώ το μήνα.
Επίσης κάλεσμα «στους επαγγελματίες της εστίασης να μη δεχτούν το πρόστιμο για τα τραπεζοκαθίσματα που εφαρμόζεται με τον πιο απαράδεκτο τρόπο» έκανε η ΠΑΣΕΒΕ, η οποία καλεί σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ενώ συγκεντρώνει και υπογραφές διαμαρτυρίας.
Όπως τονίστηκε από την ΠΑΣΕΒΕ, «ο Δήμος Βόλου επιβάλλει για πρώτη φορά εξοντωτικά πρόστιμα για τους επαγγελματίες της εστίασης που αφορούν στην άδεια τραπεζοκαθισμάτων. Το πρόστιμο τριπλασιάζει την πραγματική οφειλή. Δηλαδή, αν ένα κατάστημα οφείλει προς το Δήμο 500 ευρώ και του επιβάλλεται και πρόστιμο 1.000 ευρώ, φαίνεται να οφείλει 1.500 ευρώ. Σε περίπτωση που δεν εισπραχθεί η οφειλή, προβαίνει σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, κατασχέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger