Νέες μειώσεις μισθών απαιτεί ο Μάνεσης στη «Χαλυβουργία»
Την αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου χαλυβουργίας της «SOVEL», στον Αλμυρό, για το μήνα Μάρτη ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την Πέμπτη η μητρική του εταιρεία, «ΣΙΔΕΝΟΡ».
Συνολικά 320 εργαζόμενοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα για τρεις εβδομάδες, αρχής γενομένης από την 1η Μάρτη, ενώ την τέταρτη εβδομάδα του μήνα οι εργαζόμενοι θα λάβουν υποχρεωτική άδεια.
Το βιομηχανικό συγκρότημα της «SOVEL» περιλαμβάνει χαλυβουργείο, ελασματουργείο, μονάδα παραγωγής δομικού πλέγματος, μηχανουργείο και βοηθητικές μονάδες. Η εργοδοσία επικαλείται την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και προχώρησε στο μετρό αυτό, όμως ο συγκεκριμένος όμιλος Στασινόπουλου κατεργασίας σιδήρου, πριν 4μήνες στο εργοστάσιο της «ΦΟΥΛΚΟΡ» στην Κόρινθο κατάργησε τις συλλογικές συμβάσεις και μείωσε τους μισθούς. Στη «ΣΙΔΕΝΟΡ» στη
Θεσσαλονίκη προχώρησε σε οικειοθελείς αποχωρήσεις με αποτέλεσμα 90 μεταλλεργάτες να χάσουν τη δουλειά τους.
Περιοδεία στο εργοστάσιο θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι του Σαββάτου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και το συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».
Νωρίτερα οι ταξικές δυνάμεις θα βρεθούν στο εργοστάσιο της «Χαλυβουργίας» στο Βόλο. Να σημειωθεί ότι ο «λαγός» των βιομηχάνων Μάνεσης την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκε κρυφά με τον διευθυντή του εργοστασίου και με το σωματείο στο Βόλο και ζήτησε νέες μειώσεις κατά 15% , ενώ είχε, ήδη, προηγηθεί μείωση 18%. Το συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» καλεί όλους τους μεταλλεργάτες να κάνουν δική τους υπόθεση, με οργάνωση και αντίσταση, την πάλη να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο.