Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ Αντιπαράθεση με κουτοπονηριές Ανακοίνωση της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ

Ανακοίνωση της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, με αφορμή φαιδρότητες των οπορτουνιστών
Σε μπαράζ συντονισμένων συκοφαντικών επιθέσεων κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα. Πρόσφατο κρούσμα ανακοίνωση της ΝΕ Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, που εκδόθηκε με αφορμή ανακοίνωση της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ στην οποία εκφραζόταν η συμπαράσταση του Κόμματος στους εργαζόμενους στα πεντάμηνα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», καθώς και άρθρο συνδικαλιστικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, στον τοπικό Τύπο, με αφορμή τις αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Οικοδόμων Καρδίτσας.
Η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, αναφερόμενη στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», επισήμαινε ότι τσαλαπατούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και ανακυκλώνουν την ανεργία ενώ, ιδιαίτερα για την Καρδίτσα, σημείωνε, ανάμεσα στα άλλα: «Οι νέοι αυτοί άνθρωποι που στο νομό μας είναι 1.000 άτομα περίπου, μακροχρόνια άνεργοι οι περισσότεροι, παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβρη που προσλήφθηκαν. Οι δημοτικές αρχές δηλώνουν αναρμόδιοι. Η πλειοψηφία του εργατικού κέντρου (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ) όχι μόνο ρίχνει αλλού τις ευθύνες, αλλά καλεί τους εργαζόμενους στα 5μηνα να περιμένουν και να μην κάνουν αγώνες για να πληρωθούν. Πρωταγωνιστές σ' αυτά ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ».

Στην ανακοίνωσή της, η ΝΕ Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «καθημερινές, πλέον, επιθέσεις του τοπικού ΚΚΕ», που «έχουν καταντήσει γραφικές», ισχυριζόμενος ότι «το χειρότερο, όμως, είναι ότι εξυπηρετούν μόνο το κεφάλαιο και τα συμφέροντά του».
Απαντώντας η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, τονίζει: «Προφανώς δεν γίνεται πολιτική αντιπαράθεση με φαιδρότητες και κουτοπονηριές. Πώς αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις το δημοσίευμα του Δικτύου Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, στον τοπικό Τύπο, με αφορμή μία ανακοίνωση συμπαράστασης της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, στους απλήρωτους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
Πέρα από το πνεύμα καταδίωξης από το «τοπικό ΚΚΕ» που τους διακατέχει, αναβιώνουν την καταδικασμένη στη λαϊκή συνείδηση κριτική του ΠΑΣΟΚ επί Α. Παπανδρέου «όποιος δεν είναι μαζί μου είναι με την δεξιά», «με το κεφάλαιο!!!» λένε, παραφράζοντας τη γνωστή ρήση, οι του ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα. Ερώτηση αφελούς:
- Αλήθεια, ποιος συνομιλεί με τους εφοπλιστές παίρνοντας εύσημα;
- Ποιος δίνει εξετάσεις στο ...κεφάλαιο, μιλώντας στο ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο;
- Ποιος συναντιέται με Γερμανό και λοιπούς πρέσβεις χωρών της ΕΕ;
Και ουκ εστί αριθμός τέτοιων παραδειγμάτων των εξετάσεων που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κεφάλαιο, μπροστά στην πιθανότητα άσκησης κυβερνητικής εξουσίας.
Ανάσα όμως δεν βγάζουν για την ...ταμπακιέρα. Τα διάφορα ευρωενωσιακά προγράμματα και τη θέση τους ότι βοηθούν στην καταπολέμηση της ανεργίας. Αλλη θέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά γι' αυτό θέμα; Αλλη στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας και άλλη για τις ανάγκες των περίφημων «φωτο... σομπρέρο», δηλαδή την προσπάθεια καπελώματος κάθε λαϊκής κινητοποίησης, που παρατηρείται τελευταίως από στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ;
Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε την αδυναμία διαβάσματος και κατανόησης ενός πολιτικού κειμένου.
Η επιλεκτική και αποσπασματική ανάγνωση και ερμηνεία αν μη τι άλλο δείχνουν «τρικυμία εν κρανίω».
ΥΓ: Οσο για την «ψηφοθηρία στις πλάτες των εργαζομένων», που τιτλοφορείται το πόνημα, εδώ ταιριάζει το «κοίτα ποιος μιλάει!!!»»
Την ίδια μέρα στον Τοπικό Τύπο υπήρξε άρθρο του Κ. Καραμάνη, ΓΓ τους Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο έκανε επίθεση στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, κατηγορώντας ότι δεν ακολούθησαν δημοκρατικές διαδικασίες στις αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Οικοδόμων, επειδή - λέει - μετέφεραν την κάλπη και στα χωριά, αναμασώντας, ταυτόχρονα, τη γνωστή καραμέλα περί «διασπαστικής πολιτικής» που ακολουθούν στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Απάντηση σ' αυτούς τους ισχυρισμούς δίνει, με άρθρο του, ο Κ. Κουβαράς, γραμματέας του απερχόμενου ΔΣ του Συνδικάτου, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα στοιχεία - π.χ., παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, δημοσιεύσεις στον Τύπο κ.ά. - που αποδεικνύουν ότι οι αρχαιρεσίες γίνονται σύμφωνα με όσα προβλέπονται. Κι αφού επισημαίνει ότι οι Καρδιτσιώτες ξέρουν καλά τη δράση του Συνδικάτου, που είναι από τα λίγα υπαρκτά σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, υπογραμμίζει: «Το Συνδικάτο Οικοδόμων του νομού Καρδίτσας καλεί τον κάθε καλοπροαίρετο εργαζόμενο να βγάλει τα συμπεράσματά του για την τακτική του κ. Καραμάνη που, φορώντας το φιλεργατικό προσωπείο, μεθοδικά και συνειδητά και αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου και της ΓΣΕΕ, στρώνουν το δρόμο για την άνευ όρων υποταγή του συνδικαλιστικού κινήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger