Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ Β. ΜΠΟΥΤΑ



Σε δήλωσή του για τις καταστροφές στη Θεσσαλία ο Β. Μπούτας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, στέλεχος της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, (ΠΑΣΥ), σημειώνει: «Τις μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές – αντιπλημμυρικά , εγγειοβελτιωτικά έργα κ.α. - καθώς και την ανυπαρξία μέτρων ουσιαστικής αντιπλημμυρικής προστασίας, ανέδειξαν οι πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στην ύπαιθρο, αλλά και σε υποδομές σε χωριά και πόλεις. Ανέδειξαν, επίσης, τα προβλήματα που υπάρχουν σε κατασκευές έργων – πχ, γέφυρα Αγιοκάμπου – τα οποία έγιναν με κριτήριο το κέρδος των μεγάλων κατασκευαστικών επιχειρηματικών ομίλων.
Ευθύνες γι αυτές τις ελλείψεις έχουν οι κυβερνήσεις, αλλά και οι Τοπικές Διοικήσεις που συναινούν και εφαρμόζουν την πολιτική, η οποία αφήνει τη χώρα μας και την περιοχή μας «γυμνή», απροστάτευτη κι αβοήθητη στους κινδύνους των πλημμυρών, όπως και άλλων φυσικών φαινομένων.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» και ως αγωνιστικό αγροτικό κίνημα θα παλέψουμε για άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πλημμύρες. Ταυτόχρονα, θα απαιτήσουμε μέτρα και έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας, όπως η κατασκευή αντιπλημμυρικών – εγγειοβελτιωτικών έργων, ο καθαρισμός ποταμών και αρδευτικών καναλιών, η δημιουργία στέρεων αναχωμάτων κ.α.
Επισημαίνουμε ότι το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας πρέπει να εξετάζεται στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για τα νερά, που θα αφορά την έρευνα, την προστασία, τις χρήσεις γης και την ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων πόρων συνολικά στη χώρα και κατά υδατικό διαμέρισμα. Απαιτείται, δε, η δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα, κόντρα στις προβλέψεις του «Καλλικράτη», που θα έχει την ευθύνη για τη λήψη, την υλοποίηση και τον έλεγχο τήρησης των επιβαλλόμενων μέτρων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger