Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΑΜΕ Να ανακληθούν οι απολύσεις στον «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ»

Η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις απολύσεις 8 εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ «Αρβανιτίδη», επειδή αγωνίστηκαν για να πάρουν τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει η επιχείρηση από τον Οκτώβρη και συμμετείχαν στην απεργία που πραγματοποιήθηκε στις 30/12, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Οπως σημειώνει, «η εργοδοσία στα Σούπερ Μάρκετ "Αρβανιτίδη" δεν είναι η πρώτη φορά που συμπεριφέρεται αυθαίρετα, αυταρχικά και τρομοκρατικά απέναντι στους εργαζόμενους. Κάνει πολύ καλά αυτό που κάνουν όλοι οι
μεγαλοεργοδότες, κεφαλαιοκράτες όταν είναι να προασπίσουν τα υπερκέρδη τους στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Συμπεριφέρεται τρομοκρατικά απέναντι στους εργαζόμενους, όταν αυτοί σηκώνουν κεφάλι και οργανωμένα, συλλογικά παλεύουν για τα δίκαια αιτήματά τους».
Καλεί σε αγώνα μαζικό, μαχητικό, ταξικό, με όρους κλιμάκωσης για να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις, να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι, να μην εφαρμοστούν τα νέα αντεργατικά μέτρα, που τσακίζουν κυριολεκτικά, όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Επίσης, καλεί όλα τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, όλους τους συλλόγους εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να εκφράσουν αγωνιστικά τη συμπαράστασή τους για να ανακληθούν οι απολύσεις. «Ο αγώνας αυτός πρώτα από όλα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ "Αρβανιτίδη" όλης της χώρας. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα δουλέψει το ΠΑΜΕ για τη μέγιστη ταξική, αγωνιστική συσπείρωση των εργαζομένων», σημειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger