Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Περιοδεία Γ. Λαμπρούλη στο εργοστάσιο του ΟΣΕ στο Βόλο

Περιοδεία στο εργοστάσιο συντήρησης βαγονιών του ΟΣΕ, στο Βόλο, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος μίλησε στους εργαζόμενους, καταθέτοντάς τους την πολιτική πρόταση του Κόμματος για την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση.
Αρχικά τόνισε ότι το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε στις προβλέψεις του για τα αποτελέσματα της Συνθήκης του Μάαστριχτ στις αρχές της δεκαετίας του '90. Στη συνέχεια είπε ότι στόχος των καπιταλιστών είναι να βγάλουν τη χασούρα που προκάλεσε η κρίση στα κέρδη τους, με αποτέλεσμα να φθηναίνει συνεχώς η εργατική δύναμη. Υπενθύμισε ότι όταν το 2003 οι δείκτες ανάπτυξης έτρεχαν με 4,3% για την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι δεν καρπώθηκαν κάτι και πρόσθεσε ότι υπάρχει ρήτρα στο μεσοπρόθεσμο για τη λήψη νέων μέτρων, μέσα στο τρέχον έτος, τα οποία θα πλήξουν ακόμα περισσότερο τις «τσέπες» όλων των εργαζομένων.

Προειδοποίησε ότι το καλοκαίρι αρκετοί εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, μετά την ιδιωτικοποίησή του, θα αναγκαστούν να υπογράψουν νέες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, με σαφώς μικρότερες αποδοχές και κάλεσε όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και όλους τους εργαζόμενους να δημιουργήσουν μια πλατιά λαϊκή συμμαχία που θα αποτελείται από εργαζόμενους, ανέργους, φτωχούς αγρότες και μικρομεσαίους ΕΒΕ, η οποία θα αμφισβητήσει την κυρίαρχη πολιτική.
Ζήτησε ευρύτερες μάζες να σηκώσουν ανάστημα, διεκδικώντας λαϊκή εξουσία, ανατρέποντας αυτή των μονοπωλίων. «Δεν πρέπει να αλλάξει ο μηχανοδηγός, αλλά οι ράγες», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος και στόχος πρέπει να είναι η οργάνωση στο κάθε συνδικάτο. «Η λήψη των μέτρων δεν είναι μονόδρομος για το λαό. Μονόδρομος για το λαό είναι η οργάνωση της πάλης και είναι καθημερινή ανάγκη ο αγώνας ενάντια στο κεφάλαιο», επισήμανε.
Ο Γ. Λαμπρούλης επισκέφθηκε και άλλους χώρους του ΟΣΕ στην πόλη, όπου συνομίλησε και με άλλους εργαζόμενους του Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger