Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΤΙΜΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ «Τη νύφη» πληρώνουν ασθενείς και ασφαλισμένοι

Το ...Διορθωτικό Δελτίο Τιμών Φαρμάκων αναρτήθηκε προχτές στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, καθορίζοντας τις ανώτατες τιμές φαρμάκων που θα ισχύουν από τις 7 του Γενάρη.
Να θυμίσουμε πως και με τα προηγούμενα Δελτία Τιμών είχε στηθεί από τις φαρμακευτικές εταιρείες ένα «παιχνίδι» τεχνητών ελλείψεων σε φάρμακα, καθώς διαμαρτύρονταν και ζητούσαν μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές λιανικής πώλησης. Αλλωστε, η νομοθεσία τις ευνοεί, ώστε να επιβάλλουν διπλάσιο ή και τριπλάσιο «καπέλο» στις τιμές πώλησης μιας σειράς φαρμάκων στην Ελλάδα σε
σχέση με το εξωτερικό. Δεν είναι τυχαίο ότι στην κατανομή των πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων για το 2011 στην Ελλάδα, 38 φαρμακοβιομηχανίες καταλαμβάνουν την τρίτη θέση στην κατάταξη της έρευνας της Stat Bank, συνεχίζοντας την τρελή κούρσα της κερδοφορίας παρά την κρίση.
Από τη δική τους πλευρά και η τωρινή και η προηγούμενη κυβέρνηση έχουν φροντίσει όχι μόνο τα κέρδη της φαρμακοβιομηχανίας να αυξάνουν, αλλά και οι ασφαλισμένοι και οι ασθενείς να πληρώνουν όλο και περισσότερα απευθείας από την τσέπη τους προκειμένου να βρουν την υγειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger