Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Να μια ΑΕΚ που δεν πέφτει με τίποτα…

Να μια ΑΕΚ που δεν πέφτει με τίποτα…

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο www.sport-fm.gr για τη νίκη της ΑΕΚ απέναντι στην SKODA Ξάνθη και την εμφάνιση των τριών νέων αποκτημάτων της «Ένωσης».

Η ΑΕΚ που νίκησε την Ξάνθη με 1-0 ήταν μια κανονική ομάδα. Μέτρια ενδεχομένως, αλλά κανονική. Με κανονικούς παίκτες που κουτσά-στραβά στέκονται στο φετινό επίπεδο της Σούπερ Λίγκας. Τους έβλεπες απέναντι σ’ αυτούς της Ξάνθης και καταλάβαινες πως όχι απλώς αντέχουν στη σύγκριση αλλά είναι καλύτεροι στα σημεία.

Τι είχε αυτή η ΑΕΚ που απουσίαζε στα περισσότερα παιχνίδια της μέχρι τώρα; Κατ’ αρχάς έχει κανονικό σέντερ φορ. Ένα δυνατό κορμί με σωστές τοποθετήσεις μέσα στην περιοχή, αξιοσημείωτη τεχνική και δύναμη. Σύμφωνοι, ο Αντώνης Πετρόπουλος δύσκολα θα μπορούσε -όπως αποδείχτηκε- να πάρει θέση βασικού σε ομάδα με υψηλές βλέψεις στο πρωτάθλημα και συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Σ’ αυτή την ΑΕΚ είναι σημείο αναφοράς.

Η ομάδα είχε κανονικό αμυντικό χαφ. Παίκτη που ξέρει αυτή τη θέση γιατί απλά είναι η θέση του. Βλέπει πολύ καλά το χώρο, αν χρειαστεί πέφτει με δύναμη πάνω στον αντίπαλο και δοκιμάζει τα πόδια του από μακριά. Ο Παύλος Μητρόπουλος είναι εξελίξιμος αμυντικός χαφ. Έφαγε τα πόδια του στην Γ Εθνική, δοκιμάστηκε με επιτυχία στη Β΄ και δεν λύγισε στην Α΄. Τώρα ψάχνει τη διάκριση. Έχει φιλοδοξίες και δυνατότητες.

Μετά από καιρό στην ενδεκάδα της ΑΕΚ εμφανίστηκε κανονικός αριστερός μπακ. Μου είναι δύσκολο να προβλέψω την εξέλιξη του Τάσου Τσουμάγκα από ένα παιχνίδι. Ωστόσο έβγαλε τον Λίνεν από πειραματισμούς και αδιέξοδα. Πήγαινε γρήγορα στον αντίπαλο εξτρέμ, έδιωχνε με ψυχραιμία και σέντραρε σωστά. Από δική του σέντρα μεγαλούργησε ο Πετρόπουλος στη φάση του γκολ.

Στην ΑΕΚ πανηγυρίζουν για τη νίκη-λύτρωση και υπολογίζουν στο αγωνιστικό «σουλούπωμα» της ομάδας τους.
Μόνο οι παραξενιές του Λίνεν που καταλήγουν σε εξεζητημένα σχήματα μπορούν να δημιουργήσουν νέα αγωνιστικά προβλήματα στην ΑΕΚ. Υπερομάδα δεν πρόκειται να γίνει. Τους βαθμούς που χρειάζεται για να μείνει στην κατηγορία, θα τους μαζέψει άνετα με εμφανίσεις όπως αυτή απέναντι στην Ξάνθη…

Υ.Γ. Τι όνειρο είχε δει ο Λίνεν και άφησε εκτός δράσης τόσο καιρό τον Ρίκκα…;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger