Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ψηφίζεται μέχρι την Παρασκευή το νέο φορολογικό

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ - ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Μέχρι την επόμενη Παρασκευή θα έχει ψηφιστεί το φορολογικό αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός ΟΙκονομικών Γιάννης Στουρνάρας που είχε το πρωί της Παρασκευής συνάντηση μίας ώρας στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό.

Ψηφίζεται μέχρι την Παρασκευή το νέο φορολογικό
Τους δύο άντρες απασχόλησε η προώθηση των προαπαιτούμενων δράσεων προκειμένου οι επόμενες δόσεις του δανείου της τρόικας να εκταμιευθούν απρόσκοπτα.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς κατά τον υπουργό Οικονομικών, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι η πιο σημαντική από τις προαπαιτούμενες δράσεις.
Σε σύντομο διάλογο που είχε με τους δημοσιοργάφους, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο μέχρι την επόμενη Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.

Κληθείς να σχολιάσει τις συλλήψεις δημοσίων προσώπων για οφειλές προς το δημόσιο ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «οι Αρχές κάνουν τη δουλειά τους».

Οσον αφορά τις επιθέσεις που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Στουρνάρας αρκέστηκε να πει: «Δεν με απασχολεί το θέμα».
Ο διάλογος του κ. Στουρνάρα με τους δημοσιογράφους
Δημοσιογράφος: Θα μας πείτε λίγο για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό;
Ψηφίζεται μέχρι την Παρασκευή το νέο φορολογικό
Ι. Στουρνάρας: Ήταν μία συνάντηση που έχει να κάνει με γενικότερο συντονισμό οικονομικής πολιτικής.
Δημοσιογράφος: Έχουμε μπροστά μας και τη συνεδρίαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και το Eurogroup στα τέλη Ιανουαρίου. Εκεί θα έχει θέμα την Ελλάδα;
Ι. Στουρνάρας: βεβαίως, βεβαίως. Θα έχουν θέμα την Ελλάδα κυρίως. Ιδιαίτερα στο Eurogroup θα αποφασιστεί ή όχι, η επόμενη εκταμίευση.
Δημοσιογράφος: Είμαστε έτοιμοι, είμαστε στις προθεσμίες μας μέσα, μέχρι τώρα;
Ι. Στουρνάρας: Ναι, ακριβώς. Αυτό συζητήσαμε σήμερα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, πρέπει να ψηφίσουμε το φορολογικό μέχρι την επόμενη Παρασκευή, το οποίο είναι και το σημαντικότερο θέμα.
Δημοσιογράφος: Βλέπετε προσπάθεια αποσταθεροποίησης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, γιατί στοχοποιεί πρόσωπα, και εσάς στοχοποιεί και όλους τους υπουργούς Οικονομικών.
Ι. Στουρνάρας: Δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα.
Δημοσιογράφος: Δεν σας αφορά;
Ι. Στουρνάρας: Δεν έχω ασχοληθεί και δεν με αφορά. Βέβαια.
Δημοσιογράφος: Για τις άλλες υποθέσεις φορολογικών παραβάσεων. Είχαμε χθες δύο συλλήψεις. Για όλα αυτά τι γίνεται;
Ι. Στουρνάρας: Πηγαίνουν καλά. Οι Αρχές κάνουν τη δουλειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger