Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ»

Η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, κατέθεσε ερώτηση, προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρα, σχετικά με τους νέους επιτρόπους στις ελληνικές τράπεζες. Συγκεκριμένα η Βουλευτής ανέφερε στην ερώτηση:


«Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η τοποθέτηση επιτρόπων στις τράπεζες. Συγκεκριμένα επελέγησαν οι ελεγκτικές εταιρείες Grant Thornton (για την Eurobank), ΚPMG (για την Πειραιώς) και Mazars (για την Alpha). Το κάθε κλιμάκιο αποτελείται από 20- 30 ελεγκτές οι οποίοι θα αναφέρονται απευθείας στην Τρόικα και θα έχουν εποπτικό ρόλο στην έγκριση δανείων, θα συνεκτιμούν επισφάλειες και θα αξιολογούν άλλες τραπεζικές λειτουργίες. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι αμοιβές τους κυμαίνονται γύρω στα 800.000 ευρώ ετησίως. Συνεπώς ερωτάσθε:
  1. Ποιες είναι οι αμοιβές των εν λόγω επιτρόπων ανά τράπεζα κατ’έτος; Ποια είναι η συμφωνημένη χρονική διάρκεια της επιτροπείας αυτής;
  2. Πως και από ποιον επελέγησαν οι ελεγκτικές εταιρίες; Ποιον βαραίνουν οι αμοιβές τους;
  3. Δίνετε κάποιες εντολές από ελληνικής πλευράς για να κατευθύνετε το έργο τους; Αν ναι, ποιος (ΥΠ.ΟΙΚ, ΤτΕ, ΤΧΣ) εποπτεύει τους επόπτες; Αν όχι, γιατί;»

Αθήνα, 25.1.2013
Η ερωτώσα Βουλευτής
Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Βουλευτής Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger