Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΜΑΓΝΗΣΙΑ Εργοδότες δεν πληρώνουν ούτε το Δώρο!

Αγωνιστικό κάλεσμα της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ να οργανωθεί η εργατική αντίσταση
Σε πολλές επιχειρήσεις της Μαγνησίας οι εργοδότες καθυστερούν να πληρώσουν τους μισθούς των εργαζομένων ενώ πολλοί δεν έχουν πληρώσει ούτε το Δώρο των Χριστουγέννων.
Σε ανακοίνωσή της Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, αφού επισημαίνει ότι αν δεν υπάρξει έγκαιρη, οργανωμένη και μαζική αντίδραση από τους ίδιους τους εργαζόμενους τόσο το Δώρο Χριστουγέννων όσο και αυτό του Πάσχα μαζί με το επίδομα αδείας θα καταργηθεί και στον ιδιωτικό τομέα, σημειώνει: «Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, γνωρίζοντας τις συνθήκες τρομοκρατίας που υπάρχουν σε πολλούς χώρους, αλλά και το πρόβλημα της ανεργίας που αξιοποιείται από την
εργοδοσία, καλεί τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα εκείνους που μένουν απλήρωτοι ή και δεν πήραν το Δώρο Χριστουγέννων, να ξεπεράσουν διλήμματα ή υποσχέσεις για υπομονή, τρομοκρατία και άλλες πιέσεις και να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν, είτε πρόκειται για το Δώρο, είτε για επίδομα, είτε για δεδουλευμένα. Να απαιτήσουν να μπουν μπροστά τα ΔΣ των σωματείων του χώρου τους, όσο και τα κλαδικά. Οπου αρνούνται τα σωματεία, όπου οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές παίζουν το παιχνίδι των εργοδοτών, να μη διστάσουν να οργανωθούν οι ίδιοι και να οργανώσουν τη διεκδίκησή τους μέσα από επιτροπές αγώνα. Να μην αφήσουν την τύχη των δικαιωμάτων τους στους συνδικαλιστές που με διάφορους τρόπους συνέβαλαν στη σημερινή κατάσταση, έχουν τεράστιες ευθύνες για το τσάκισμα μισθών και δικαιωμάτων».
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Καλούμε κάθε εργαζόμενο που αντιμετωπίζει αυτήν την κατάσταση να μην υποκύψει, να απευθυνθεί στο ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ θα βρίσκεται στο πλευρό του. Καμία απογοήτευση! Να βάλουμε στην άκρη τη μοιρολατρία! Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της εργοδοσίας με ταξική ενότητα, οργάνωση και αντεπίθεση. Στις σημερινές συνθήκες είναι μονόδρομος για κάθε εργαζόμενο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger