Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ενταση στη Βουλή προκάλεσε δήλωση Γλέζου

Ενταση στη Βουλή προκάλεσε δήλωση Γλέζου ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ «ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΦΙΛΙΕΣ ΣΤΗ ΝΔ»

Αφορμή για ακόμη μια αντιπαράθεση των κομμάτων της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει η τρομοκρατική επίθεση εναντίον των γραφείων της ΝΔ, καθώς στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν να εννοηθεί ότι η επίθεση είναι έργο παρακρατικών με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο Μανώλης Γλέζος είπε πως "είναι απαράδεκτο το γεγονός κάθε φορά που συμβαίνει ένα επεισόδιο, όσο τρομερό και αν είναι, εναντίον οποιουδήποτε κόμματος να θεωρούμεθα ένοχοι και να οφείλουμε να απαντήσουμε".
Και πρόσθεσε: "Θέλω να εξετάσει η ΝΔ το ενδεχόμενο το γεγονός, μήπως κάποιος ωφελείται και ποιος ωφειλείται από αυτά τα γεγονότα; Δεν ωφελείται οπωσδήποτε η Αριστερά. Κάποιος άλλος ωφελείται. Και μήπως προέρχεται αυτή η ενέργεια από παρακρατικές οργανώσεις φίλες προς τη ΝΔ;".

Η τοποθέτηση του Μανώλη Γλέζου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, ο οποίος απάντησε εξαπολύοντας πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του. "Θεωρούσα αυτονόητο και αναμενόμενο -είπε- ότι όλος ο πολιτικός κόσμος θα καταδικάσει την επίθεση, με δύο όπλα παρεμπιπτόντως, όχι με ένα, κατά των γραφείων της ΝΔ. Και ομολογώ ότι με έκπληξη, με οδύνη αν θέλετε, είδα τόσο σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και σε τοποθετήσεις βουλευτών εντός της αιθούσης, καινοφανείς θεωρίες περί 'παρακρατικών της Δεξιάς' και μάλιστα προερχόμενες από τους ίδιους εκείνους που προ ολίγων ημερών έλεγαν ότι τα ευρήματα στη Βίλα Αμαλία, οι αντισφυξιογόνες, οι κάσκες, οι βόμβες μολότοφ, τα υλικά, τα παλούκια, ήταν στοιχεία απαραίτητα για κάθε ελληνικό νοικοκυριό".
Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση στον πολιτικό κόσμο της χώρας "να στηρίξει την προσπάθεια αποκατάστασης της νομιμότητας στο κέντρο των πόλεων" και "να αποκηρυχθούν απόλυτα, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς προϋποθέσεις, πρακτικές οι οποίες είναι απαράδεκτες σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα του κόσμου".
Από τη Νέα Δημοκρατία, τους τόνους σήλωσε και ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος τόνισε πως "ούτε ως υπονοούμενο, ούτε ως ενδεχόμενο, δεν μπορεί να γίνεται δεκτό ότι δήθεν επειδή επικοινωνιακά μετακινείται το κέντρο βάρος της συζήτησης από τα μεγάλα προβλήματα στην τρομοκρατία, ωφελείται η ΝΔ, άρα μήπως οι παρακρατικοί και οι φίλες δυνάμεις προς τη ΝΔ βρίσκονται πίσω από την ενέργεια".
"Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται αυτά. Και θα μου επιτρέψετε πάρα πολύ, κ. Γλέζο, να σας πω ότι έχουμε καταδικασμένους τρομοκράτες. Έχουμε και προσωρινά κρατούμενους τρομοκράτες. Ουδείς εξ αυτών είναι τρομοκρατικός. Είναι όλοι οι άνθρωποι αναρχικοί και άνθρωποι της άκρας Αριστεράς", συμπλήρωσε ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε έντονο ύφος ήταν και η αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για φιλική αμηχανία προς την τρομοκρατία και για φλερτ με πράξεις βίας. "Ενώ πρέπει να επιδείξουμε εθνική ενότητα και κοινωνική συνοχή και ενώ πρέπει με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και συστράτευση να καταδικάσουμε όχι μόνο ως πολιτικό σύστημα αλλά ως κοινωνία τα φαινόμενα αυτά παρακολουθούμε δυστυχώς μια άλλη εικόνα. Μια αμηχανία φιλική προς πράξεις βίας. Ένα φλερτ με εκδοχές βίας. Μια ροπή προς τον εγκωμιασμό" δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
"Τα έχουμε ζήσει και στο παρελθόν αυτά -συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ακούσαμε διάφορους μύθους κλασικής αριστερής προέλευσης για την τρομοκρατία για την 17 Νοέμβρη και άλλες εγκληματικές τρομοκρατικές οργανώσεις. Αλλά φαίνεται ότι κάποιοι εξακολουθούν να είναι ανιστόριτοι, να μην μπορούν να μιλήσουν με καθαρό και ευθύ λόγο για τα θέματα αυτά. Για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τη νομιμότητα, την ασφάλεια και τα δικαιώματα των πολιτών".
Στον κ. Βενιζέλο απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, λέγοντας: "Λυπούμαι πάρα πολύ, αλλά αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναζητεί στον ΣΥΡΙΖΑ φλερτ με την βία, χτυπάει λάθος πόρτα. Και πολύ φοβούμαι ότι όχι απλώς χτυπάει λάθος πόρτα αλλά παίζει και με την φωτιά. Παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με την δημοκρατία. Δεν υπάρχει κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε οποιοδήποτε επίπεδο που να δικαιολόγησε στο παρελθόν, τώρα, ούτε θα δικαιολογήσει στο μέλλον πράξεις αθλιότητας σαν και αυτές που έγιναν με σφαίρες και γκαζάκια".
Αιχμές για δράση παρακρατικών άφησαν επίσης οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή.
"Έχουμε μια κλιμάκωση της βίας. Ξεκίνησε από γκαζάκια. Έγινε μολότοφ σε πολυκατοικίες που διαμένει παιδί τριών χρονών. Σήμερα έγινε καλάσνικοφ. Ελπίζω να μην γίνουν και άλλα μέχρι την Πέμπτη. Και αυτά τα λέω γιατί κάποιοι επιδιώκουν να αλλάξει η ατζέντα. Και αυτοί που το επιδιώκουν να αλλάξει η ατζέντα είναι αυτοί που έχουν συμφέρον να αλλάξει η ατζέντα", τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
"Από αυτή τη βία ωφελείται η κυβέρνηση. Ωφελείται η τρικομματική κυβέρνηση η οποία ασκεί πραγματικά βία", σημείωσε στη Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger