Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Η αντιπληροφόρηση δεν φιμώνεται & η αλληλεγγύη δεν καταστέλλεται

Κείμενο σχετικά με τις προσπάθειες καταστολής και φίμωσης του 98FM και γενικότερα των καταλήψεων και των αυτοοργανωμένων χώρων και εγχειρημάτων
Ο πόλεμος που ασκεί η πολιτική και οικονομική εξουσία απέναντι στο μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού συνόλου είναι ξεκάθαρος. Ένας πόλεμος που δείχνει να εντείνεται & να κλιμακώνεται παίρνοντας τα χαρακτηριστικά μιας ολομέτωπης και λυσσαλέας επίθεσης από τη μεριά του κράτους και του φασιστικού παρακράτους που στοχεύει στους εργάτες, τους μαθητές, τους άνεργους, τους μετανάστες.

Ένα κομμάτι όμως του κοινωνικού συνόλου επιλέγει να μη μείνει αμέτοχο και αντιστέκεται στα πλάνα των εξουσιαστών. Τότε είναι που αυτοί ενεργοποιούν τους πιο μοχθηρούς τους κατασταλτικούς μηχανισμούς προκειμένου να φοβίσουν και να κάμψουν τις αντιστάσεις του αγωνιζόμενου αυτού κομματιού της κοινωνίας. Έτσι στο επίκεντρο της λυσσαλέας αυτής επίθεσης βρίσκονται τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένοι χώροι με πιο πρόσφατα παραδείγματα αυτά της εκκένωσης της Villa Amalias (& της καταστολής της απόπειρας ανακατάληψης της) & της αστυνομικής εισβολής στη κατάληψη Πατησίων & Σκαραμαγκά στην Αθήνα καιθώς και της εμπρηστικής επίθεσης από παρακρατικά φασιστοειδή στο στέκι Xanadu στη Ξάνθη.

Στο στόχαστρο της κρατικής κατασταλτικής μανίας μπήκαν και οι Ραδιοζώνες ανατρεπτικής έκφρασης του 98FM, ενός αυτοοργανωμένου ραδιοφωνικού σταθμού που εκπέμπει εδώ και χρόνια στο μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου της Αττικής αποτελώντας μια όαση αντιπληροφόρησης μέσα στο κυκεώνα των ξεπουλημένων, εμπορευματοποιημένων και καθεστωτικών συχνοτήτων της πόλης.

Κάπως έτσι, οι κατοχικές δυνάμεις της «δημοκρατίας» του σαμαρά και του δένδια εισβάλουν στις 28/12/12 στην ΑΣΟΕΕ καταπατώντας αρχικά το άσυλο, συλλαμβάνοντας στη συνέχεια 16 μετανάστες & πρόσφυγες μικροποωλητές & εισβάλοντας στο τέλος στο χώρο του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού της ΑΣΟΕΕ καθώς και στο στούντιο του 98FM  και προχωρώντας στη κατάσχεση της κεραίας και λοιπού τεχνικού εξοπλισμού.

Και δεν είναι μόνο ο 98FM αλλά & άλλα αυτοοργανωμένα ραδιοφωνικά εγχειρήματα που έχουν μπει κατά καιρούς στο στόχαστρο των κρατικών τραμπούκων. Ένα από αυτά είναι & το αυτοοργανωμένο & κοινωνικό ραδιοφωνικό εγχείρημα της πόλης μας, η Ραδιουργία 88FM! Ύστερα από καταγγελία αγνώστου πραγματοποιείται μήνυση κατά αγνώστων για τη παρουσία της κεραίας του σταθμού που βρίσκεται σε πανεπιστημιακό χώρο. Επίσης εδώ και ένα μήνα κάποιοι φρόντισαν να διακόψουν τη παροχή του ιντερνετ στο μικρό χώρο-δωμάτιο του πανεπιστημίου Αγρινίου μέσα στον οποίο βρίσκεται το στούντιο του σταθμού.

Το πιο δυνατό μας όπλο είναι η αλληλεγγύη

Υ.Γ: Στέλνουμε τους συντροφικούς και αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς ταυτόχρονα με την αλληλεγγύη μας στον 98FM, στη Villa Amalias, στη κατάληψη Πατησίων και Σκαραμαγκά & σε όλα τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα που βάλλονται από το κράτος, το παρακράτος και το κεφάλαιο

radiourgia.squat.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger