Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Τα είπαν Μουσουρούλης-Στουρνάρας


 Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, συναντήθηκαν σήμερα και συζήτησαν το σχέδιο για την απλοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας νηολόγησης, τη διεθνή προβολή και την ανάπτυξη του ελληνικού νηολογίου.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να προσελκύσει περισσότερα πλοία στην Ελληνική σημαία, αλλά και ξένες ναυτιλιακές εταιρίες στη χώρα μας. Τα οφέλη για την ελληνική οικονομία από τη διατήρηση των υφιστάμενων, καθώς και από την προσέλκυση νέων πλοίων στο Ελληνικό νηολόγιο θα είναι πολύ σημαντικά. Σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή ολοκληρωμένο σχέδιο για τον εξορθολογισμό και την απλοποίηση της υφιστάμενης διαδικασίας νηολόγησης πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο.


Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Μουσουρούλης δήλωσε: «Βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου είναι η απλοποίηση, η βελτιστοποίηση και ο εκσυγχρονισμός των διαδικασιών νηολόγησης πλοίων στην Ελληνική σημαία προκειμένου να διαμορφωθεί το απαιτούμενο πλαίσιο για την προσέλκυση περισσότερων πλοίων στην Ελληνική σημαία και για να καταστεί η χώρα κομβικό σημείο εγκατάστασης των δραστηριοτήτων των ξένων ναυτιλιακών εταιρειών. Δημιουργούμε ένα σύγχρονο, ποιοτικό και ανταγωνιστικό νηολόγιο, με πολλαπλά οφέλη για την εθνική οικονομία και την ελληνική ναυτιλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger