Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Οι παράνομες μεταθέσεις στην ΕΛΔΥΚ κόβονται με την αποφασιστικότητα των φαντάρων

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της ακραία παραβατικής συμπεριφοράς του ΓΕΣ και των αξιωματικών εις βάρος των συναδέλφων φαντάρων που Αρνήθηκαν να Μετατεθούν στην Κύπρο όπως είχαν κάθε δικαίωμα.
Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της ακραία παραβατικής συμπεριφοράς του ΓΕΣ και των αξιωματικών εις βάρος των συναδέλφων φαντάρων που Αρνήθηκαν να Μετατεθούν στην Κύπρο όπως είχαν κάθε δικαίωμα.

Το ΓΕΣ αδιαφόρησε για την αρνητική τοποθέτηση τους στο στάδιο της προεπιλογής, τους έβγαλε μετάθεση εκτός συνόρων. Οι αξιωματικοί ανέλαβαν να την επιβάλλουν λέγοντας ψέματα και ασκώντας ασφυκτικές πιέσεις. Το πως η στρατιωτική ηγεσία εμπαίζει τους συναδέλφους αποκαλύπτεται από τα ψέματα που τους αραδιάζει για να τους πείσει να πάνε Κύπρο (ακόμη και τώρα στο army.gr γράφει για τρεις καταστάσεις επιβίοβασης, ενώ έχουν μειωθεί στη μία). Όταν αποτύχουν να μας εξαγοράσουν υποσχόμενοι ανύπαρκτα προνόμια αρχίζουν οι απειλές, παραβιάζοντας κατάφορα το νόμο Παπαντωνίου που απαγορεύει την έξοδο στρατιωτών στο εξωτερικό.
Σε συναδέλφους που αρνήθηκαν τη μετάθεση αρχικά είπαν ότι υπάρχει σχετικός νόμος που τους υποχρεώνει να πάνε παρά τη θέληση τους, για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός.
Όταν οι φαντάροι ζήτησαν να τους δείξουν τον σχετικό νόμο ή διαταγή, οι αξιωματικοί στην Αυλώνα επιχείρησαν να τους βγάλουν τρελούς: τους πρότειναν να επισκεφτούν το Στρατιωτικό Νοσοκομείο και να ζητήσουν αναβολή για ψυχολογικούς λόγους.
Όταν αυτοί αρνήθηκαν, λέγοντας ότι η δική τους ψυχολογική υγεία τους είναι μια χαρά  και δήλωσαν ότι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους και το νόμο, οι αξιωματικοί τους απείλησαν με Στρατοδικείο υποστηρίζοντας ότι "στον στρατό πρώτα εκτελείς και μετά βγαίνεις παραπονούμενος", άρα να πάνε στην Κύπρο και μετά να κάνουν ότι θέλουν.
Βέβαια, αυτό παραβιάζει τον Στρατιωτικό Κανονισμό που Απαγορεύει στον στρατιώτη να εκτελέσει Παράνομη Διαταγή. Οι αξιωματικοί επιθυμούσαν να κάμψουν τις αντιστάσεις των φαντάρων και να πετάξουν το μπαλάκι στους συναδέλφους τους της ΕΛΔΥΚ.
Τελικά και αφού οι φαντάροι δήλωσαν ότι θα εμμείνουν στην Άρνηση τους να μετατεθούν στην Κύπρο, η μετάθεση για ΕΛΔΥΚ κόπηκε και πήραν φύλλο πορείας για μονάδα της ελληνικής επικράτειας.
Πρόκειται για μια σαφή νίκη των συναδέλφων φαντάρων και των οικίων τους.
Που αποκαλύπτει ότι η νεολαία μπορεί να υπερασπίσει τα δικαιώματα της μόνο όταν παλέψει με αποφασιστικότητα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger