Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Τέσσερις γυναίκες έβγαλαν τις μπλουζες τους κατά τη διάρκεια της...

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία στο Βατικανό υπέρ των γάμων μεταξύ ομόφυλωνΓυμνόστηθη διαμαρτυρία στο Βατικανό υπέρ των γάμων μεταξύ ομόφυλων
Τέσσερις γυναίκες έβγαλαν τις μπλουζες τους κατά τη διάρκεια της προσευχής του Πάπα



Αγία Έδρα 
Ένταση επικράτησε για μερικά λεπτά στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό όταν τέσσερις γυναίκες, υιοθετώντας τη γνωστή πλέον «femen» πρακτική, έβγαλαν τις μπλούζες τους εν μέσω της κυριακάτικης προσευχής του Πάπα και άρχισαν γυμνόστηθες να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του γάμου ομόφυλων ζευγαριών και κατά της στάσης της Εκκλησίας στο ζήτημα.

Η αστυνομία επενέβη γρήγορα απομακρύνοντας τις γυναίκες, ενώ δεν έλειψαν και επιθέσεις... με ομπρέλες από παριστάμενους στην πλατεία.

Οι τέσσερις γυναίκες είχαν βάψει στην πλάτη τους το σύνθημα «In Gay We Trust» (παραλλαγή του «στον Θεό εναποθέτουμε την ελπίδα μας») και είχαν διαφορετικά συνθήματα γραμμένα στην μπροστινή πλευρά του κορμού τους -όπως «σκάστε» και «όχι στην ομοφοβία».

O Ποντίφικας, όπως αναφέρει το Associated Press, δεν φάνηκε να ταράσσεται κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Η διαμαρτυρία συνέπεσε με την διαδήλωση εναντίον του γάμου ομόφυλων ζευγαριών στο Παρίσι την Κυριακή, την στήριξή τους στην οποία έχουν εκφράζει και οι Γάλλοι καθολικοί επίσκοποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger