Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 29χρονος

Υπόθεση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο 29χρονος φοιτητής Γεωπονικής που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για κατοχή όπλων. Για βιομηχανία παραγωγής κατηγορουμένων έκανε λόγο η συνήγορός του.
Κατά την απολογία του, ο 29χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Μέσω της υπεράσπισής του, ζήτησε να διενεργηθεί νέα πραγματογνωμοσύνη από ανεξάρτητο εργαστήριο, προκειμένου να γίνει αναλυτική έρευνα για το γενετικό υλικό του που φέρεται ότι βρέθηκε σε περίστροφο, θαμμένο μαζί με άλλα όπλα, στην Πανεπιστημιούπολη. 

«Αυτό δεν είναι εξιχνίαση αλλά κατασκευή κατηγορουμένων για πολιτική εκμετάλλευση» τόνισε η συνήγορός του, Αντωνία Λεγάκη. Υποστήριξε ότι το γενετικό υλικό θα μπορούσε να αντιστοιχεί σε άλλα οκτώ άτομα.   
 
Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον κατηγορούμενο είναι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και συναναστροφής με άλλους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση, καθώς και υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.
 
Ο 29χρονος επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας. Προσκόμισε βεβαιώσεις σπουδών και καταστάσεις ενσήμων, που δείχνουν ότι παράλληλα εργάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger