Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

«Στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας οι Σαρακατσαναίοι ενόψει του 23ου Πανελλήνιου και Διαβαλκανικού Συνεδρίου τους»



 Την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου επισκέφτηκε χθες το Δ.Σ. του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Ν. Λάρισας «Ο Κατσαντώνης».
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γεώργ. Σταυροθεόδωρος  ενημέρωσε την αντιπεριφερειάρχη για τις μελλοντικές δράσεις του Συλλόγου, με επίκεντρο  το 23ο Πανελλήνιο και Διαβαλκανικό Οργανωτικό Συνέδριο των Σαρακατσαναίων, που θα πραγματοποιηθεί στις 29, 30 και 31 Μαρτίου στη Λάρισα.
 Τα μέλη του Συνδέσμου επεσήμαναν ότι η φιλοξενία του Συνεδρίου στην πόλη μας συνιστά μία σημαντική επιτυχία, δεδομένου ότι η προηγούμενη φορά που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα ήταν πριν από 32 χρόνια και συγκεκριμένα το 1981.
Στο συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν Σαρακατσαναίοι από όλη την Ελλάδα και χώρες των Βαλκανίων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, και δεδομένης της σπουδαιότητας αυτού του «ανταμώματος», ζήτησαν από την κ. Καραλαριώτου το Συνέδριο να τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας -  Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης εξήρε τα μέλη του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων για την προσπάθεια διατήρησης των εθίμων, των παραδόσεων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς γενικότερα, τονίζοντας συγκεκριμένα: «Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε ότι στην εποχή μας οι παραδόσεις  συνεχίζουν να αποτελούν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για τους νέους ανθρώπους.   Το Συνέδριο των Σαρακατσαναίων, που θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουμε  στην πόλη μας, αποτελεί μία άριστη ευκαιρία να προβάλλουμε τον πολιτισμό, την ιστορία, τις παραδόσεις και παράλληλα τις ομορφιές και τις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής μας. Για τρείς ημέρες η Λάρισα θα αποτελέσει πόλο έλξης για έναν σημαντικό αριθμό Σαρακατσαναίων που θα συναντηθούν εδώ από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Ως Αντιπεριφέρεια Λάρισας στεκόμαστε αρωγοί σε τέτοιες πολιτιστικές πρωτοβουλίες από τις οποίες η περιοχή μας έχει μόνο θετικά οφέλη να αντλήσει».
Κατά τη χθεσινή συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κων. Παππάς, η γ.γ. κ. Ειρήνη Καρατάσιου, η υπεύθυνη χορευτικού κ. Δώρα Τσιούρη και ο ταμίας κ. Αλεξ. Τσιούρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger