Φωτογραφία από την πρόσφατη μεγάλη νίκη των «πρασίνων» κόντρα στην Ζαλγκίρις
Δίχως τον αρχηγό και ηγέτη του, Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός ρίχνεται απόψε (21.45, ΕΤ1) στην αρένα του «Αμπντί Ιπεκτσί» για την 2η αγωνιστική του Top-16, με στόχο να κάνει ποδαρικό στο 2013 με νίκη κόντρα στην ισχυρή Αναντολού Εφές και να αποδείξει -όπως και κόντρα στην Ζαλγκίρις- ότι παραμένει μεγάλη ομάδα.

Με νίκη οι «πράσινοι» θα έχουν θέσει γερές βάσεις στο δρόμο για την πρόκριση στα προημιτελικά, αν και το έργο τους αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολο, απέναντι σε μία άκρως επικίνδυνη και ποιοτική ομάδα, όπως η Εφές, αλλά και σε μία τόσο «καυτή» έδρα. Η προσπάθεια των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη, μάλιστα, θα έχει ακόμη μεγαλύτερο δείκτη δυσκολίας, από τη στιγμή που ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα απουσιάσει, μιας και δεν έχει ξεπεράσει τη θλάση. Αντιθέτως, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης θα είναι στη διάθεση του προπονητή του (είναι πλέον υγιής, μετά τον τραυματισμό στο πέλμα), δίνοντας μία πολύτιμη λύση στη ρακέτα.
Να θυμίσουμε ότι η τούρκικη ομάδα -η οποία στη μέρα της είναι ικανή να διαλύσει οποιονδήποτε αντίπαλο, αν και παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της- είχε συντρίψει τον Ολυμπιακό στην πρώτη φάση της διοργάνωσης. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Αργύρης Πεδουλάκης γνωρίζει καλά ότι η ομάδα του για να έχει τύχη θα πρέπει να αφήσει την Εφές να βρει ρυθμό...
Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του Top-16:

Ε' Ομιλος
Μπάμπεργκ-Ρεάλ Μαδρίτης 21:45
Αναντολού Εφές-Παναθηναϊκός 21:45 (ΕΤ1)
Ζαλγκίρις Κάουνας-Ουνικάχα Μάλαγα (4/1, 19:45)
Αλμπα Βερολίνου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (4/1, 20:00)

Στ' Ομιλος
Χίμκι-Μπαρτσελόνα 18:00
Μακάμπι-Κάχα Λαμποράλ 21:05
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Σιένα (4/1, 20:00)
Ολυμπιακός-Μπεσίκτας (4/1, 21:45)