Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Για όλα φταίνε οι Μάγια
Υστερία και αλλοφροσύνη έχει καταλάβει σημαντικό μέρος του πληθυσμού σε μεγάλες πόλεις της Ρωσίας, της Ουκρανίας, φτωχογειτονιές του Μανχάταν και προάστια του Παρισιού.

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση για την εκπλήρωση της προφητείας των Μάγια περί καταστροφής του κόσμου έχει ξεκινήσει, επιτήδειοι, μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων και γυρολόγοι ιεροκήρυκες εξαπατούν τον κόσμο -εκμεταλλευόμενοι την άγνοιά του- στον βωμό του χρήματος.

Ο χιλιομετρητής του χρόνου
Ο χιλιομετρητής του χρόνου
Έχουν δημιουργηθεί, μάλιστα, ταξιδιωτικά γραφεία που υπόσχονται εισιτήρια για την Κόλαση ή τον Παράδεισο, ανάλογα με τις παραγγελίες... Μάταια οι αξιωματούχοι με συνεχείς διαψεύσεις προσπαθούν να καθησυχάσουν όλους όσοι πιστεύουν πως πλησιάζει η ημερομηνία της Αποκάλυψης.

Εκείνοι που περιμένουν το τέλος του κόσμου έχουν μόλις τρεις εβδομάδες για να ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες τους ως την προβλεπόμενη από το ημερολόγιο των Μάγια μέρα, την 21η Δεκεμβρίου 2012.

Έτσι, χιλιάδες άνθρωποι στη Ρωσία γεμίζουν ένα δωμάτιο του σπιτιού τους ή ακόμα και τα μπαλκόνια τους με τρόφιμα, καύσιμα και άλλα απαραίτητα -όπως πιστεύουν- εφόδια για να επιζήσουν από την καταστροφή που αναμένουν. Σύμφωνα με ένα από τα δημοφιλέστερα σενάρια, στις 21 Δεκεμβρίου ο Ήλιος θα ευθυγραμμιστεί με τον γαλαξία μας, με αποτέλεσμα να προκληθεί γενικό μπλακάουτ στη Γη και να προκληθεί ένα κύμα διάφορων φυσικών καταστροφών.

Ντροπή! Έκλεψαν την προτομή του ήρωα πιλότου, Κώστα Ηλιάκη

Απίστευτο και όμως αληθινό. Άγνωστοι έκλεψαν τον προτομή του ήρωα Χανιώτη πιλότου Κώστα Ηλιακή που έχασε τη ζωή του σε αερομαχία πάνω από την...
Κάρπαθο το Μαϊο του 2006! Ερωτηματικά και έκπληξη προκαλεί η κλοπή (!) της προτομής του ήρωα πιλότου που έχασε τη ζωή του υπερασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Σύμφωνα με το flashnews άγνωστοι αφαίρεσαν την προτομή του που βρικόταν επί της οδού Ακρωτηρίου ενώ οι αστυνομικές αρχές ήδη πραγματοποιούν έρευνες για να εντοπίσουν τους δράστες του πρωτοφανούς περιστατικού. Οι

Προσωρινή η αναστολή συντάξεων 1.600 δικαιούχων του ΟΑΕΕ


«Η αναστολή των συντάξεων των 1.600 συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) που δεν υπέβαλαν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, θα είναι προσωρινή» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης. Τόνισε δε ότι οι συντάξεις τους θα καταβληθούν αμέσως μόλις προσκομίσουν τα ζητούμενα στοιχεία στο ασφαλιστικό τους ταμείο.

Ο κ. Βρούτσης επισημαίνει, επίσης, ότι «οι συνταξιούχοι αυτοί, παρότι επανειλημμένως είχαν ειδοποιηθεί από τον ασφαλιστικό τους φορέα, δεν υπέβαλλαν τα απαραίτητα στοιχεία για τη διασταύρωση και ταυτοποίηση νομιμότητας των συντάξεών τους».

Κιρσοκήλη - Η ύπουλη νόσος που πλήττει την γονιμότητα των ανδρών


Αν και συνήθως δεν δίνει συμπτώματα, η κιρσοκήλη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την γονιμότητα των ανδρών. Όταν υπάρχει ιατρική ένδειξη, η χειρουργική θεραπεία είναι απλή, ασφαλής και αποτελεσματική.

Η κιρσοκήλη είναι μια πάθηση που οφείλεται σε ανεπάρκεια των φλεβών που βρίσκονται στο όσχεο. Πιο συγκεκριμένα λόγω δυσλειτουργία στις φλέβες στο όσχεο δεν μπορεί να απομακρυνθεί το αίμα από τη περιοχή με συνέπεια αυτό να μένει στάσιμο και να λιμνάζει δημιουργώντας κακές συνθήκες για την ωρίμανση σπερματοζωαρίων. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό με τη ψηλάφηση επειδή δημιουργούνται εξογκώματα στη κορυφή του όρχι.

Η κιρσοκήλη είναι ύπουλη νόσος γιατί δεν δίνει πάντα συμπτώματα. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι αίσθημα βάρους στους όρχεις και ήπιος πόνος. Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, η κιρσοκήλη ανακαλύπτεται τυχαία όταν ο άνδρας δυσκολεύεται να τεκνοποιήσει ή όταν αισθάνεται επίμονο ήπιο πόνο στους όρχεις και καταφεύγει για έλεγχο.

Η σχέση της με την υπογονιμότητα

Ωφέλιμη ή επικίνδυνη η νηστεία;

Οι πρωτεΐνες χρησιμοποιούνται από τον ανθρώπινο οργανισμό ως δομικά υλικά. Στα παιδιά και στους εφήβους οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη τους. Οι ενήλικες χρησιμοποιούν τις πρωτεΐνες για ανανέωση της φθαρμένης σωματικής ουσίας.

Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει πρόσληψη περισσοτέρων λευκωμάτων από αυτή που χρειάζεται για να αναπτυχθεί και να ανανεωθεί, τότε χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενέργειας.

Βιολογική αξία πρωτεϊνών
Όπως όλα τα θρεπτικά συστατικά, έτσι και οι πρωτεΐνες διασπώνται στους δομικούς τους λίθους τα αμινοξέα. Οι πρωτεΐνες των τροφών κατά την διαδικασία της χώνεψης διασπώνται σε αμινοξέα. Τα αμινοξέα αυτά χρησιμοποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού.

Η σημασία του νερού στην υγεία των παιδιών

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από νερό σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του βάρους ενός υγιούς ατόμου. Μάλιστα, όσο μικρότερη είναι η ηλικία τόσο μεγαλύτερη και η αναλογία του βάρους σε νερό.

Έτσι, μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο σημαντική είναι η πρόληψη της αφυδάτωσης, ειδικά στα παιδιά, όπως επισημαίνει η διαιτολόγος- διατροφολόγος, Ασημένια Κούσουλα, καθώς εκείνα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μια και η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει πιο γρήγορα σε αυτά διότι ο μηχανισμός που ρυθμίζει τη δίψα είναι λιγότερο αναπτυγμένος από ό,τι είναι στους ενήλικες και τείνει να εμφανίζεται αφότου έχει επέλθει η αφυδάτωση.

Κινητά ικανά να «τυλιχτούν»...

Μέσα στον επόμενο χρόνο αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα πρωτοποριακά κινητά τα οποία πολύ γρήγορα θα εξαπλωθούν στις αγορές.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, έχουν ήδη κατασκευαστεί οι πρωτότυπες συσκευές και είναι λεπτές σχεδόν όσο ένα κομμάτι χαρτί, ενώ οι οθόνες τους θα είναι πιο φωτεινές, πιο ανθεκτικές και ικανές να «τυλιχτούν» χάρη σε ένα λεπτό πλαστικό

Ακυρώθηκε λόγω οικονομικής κρίσης η έκθεση του Άμστερνταμ


Την απόφαση να μη διεξαχθεί την επόμενη χρονιά το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Άμστερνταμ έλαβαν οι διοργανωτές, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Σύμφωνα με τον αρμόδιο project manager, οι εταιρείες δεν ήταν πρόθυμες να δεσμευτούν για κάτι τέτοιο στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

Παραλύουν αύριο οι δημόσιες συγκοινωνίες

Παραλύουν τη Δευτέρα οι δημόσιες συγκοινωνίες στην Κύπρο, λόγω της απεργίας των οδηγών αστικών λεωφορείων που έχει εξαγγελθεί.

Αλαλούμ επικρατεί όσον αφορά την καταβολή των χρημάτων στις εταιρείες, με την κυβέρνηση να δηλώνει ξεκάθαρα ότι έστειλε τα χρήματα και τις εταιρείες να επιμένουν ότι δεν τα έχουν λάβει.

Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τη νύφη μιας διαμάχης χωρίς τέλος.

Σε δηλώσεις του ο Τάσος Μιχαηλίδης, εκ μέρους του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας (ΟΣΕΛ), είπε ότι το καθόλα επιτυχημένο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών φαίνεται να καταρρέει.

Μεγάλη έκθεση για τον Ελληνισμό κατακτά το Σίδνεϊ

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Μέγας Αλέξανδρος: Θησαυροί 2000 χρόνων» πραγματοποιήθηκαν στο Αυστραλιανό Μουσείο του Σίδνεϊ από την κυβερνήτη της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μαρί Μπασίρ.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλάντιμιρ Μοροζόβ, καθώς και στελέχη του Μουσείου Ερμιτάζ Αγίας Πετρούπολης και του Αυστραλιανού Μουσείου.

Όπως τόνισε ο Ρώσος πρέσβης, η έκθεση εστάλη από την Αγία Πετρούπολη στο πλαίσιο των εορτασμών των 70 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Ρωσίας - Αυστραλίας. «Αυτή η έκθεση παρουσιάζει διάφορες πτυχές του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η κληρονομιά του - σχέδιο, πολιτική, αρχιτεκτονική, αισθητική - μέσα από τον Ελληνισμό επηρέασε όλο τον κόσμο καθώς και αυτούς που τον θαύμαζαν, όπως ο Ναπολέων, η βασίλισσα Χριστίνα της Σουηδίας και η Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας» δήλωσε ο διευθυντής του Αυστραλιανού Μουσείου, Φρανκ Χόγουαρθ, σύμφωνα με τον οποίο «ολόκληρη η έννοια του Ελληνισμού, το τι αποτελούσε ο ελληνικός πολιτισμός» εκφράζεται με ένα μεγάλο κομμάτι της έκθεσης.

«Ζητώ απ’ τον Θεό να με λυτρώσει»

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με τον περίγυρό της, η Μαίρη Χρονοπούλου.

Η γνωστή ηθοποιός ζει απομονωμένη στο κτήμα της στην Παιανία και προσπαθεί με αξιοπρέπεια να επιβιώνει και να ξεπερνά τα προβλήματα που της έχουν αφήσει τα δύο τροχαία ατυχήματα στα οποία ενεπλάκη, αλλά και η πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι της το 2009.

Ωστόσο, οι πόνοι που νιώθει είναι αφόρητοι, σε σημείο να παρακαλάει τον Θεό να τη λυτρώσει…

Ιδανικό φινάλε για Ηλιάδη

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε ο Ηλίας Ηλιάδης το 2012.

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Γκραν Σλαμ του Τόκιο (Jigoro Kano), παρότι αγωνίστηκε σε μεγαλύτερη κατηγορία (-100 κιλά) από το ολυμπιακό τουρνουά. Ο 26άχρονος πρωταθλητής, υποψήφιος στην κατηγορία του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς στα βραβεία του ΠΣΑΤ, ηττήθηκε στον τελικό από τον Ιάπωνα Νταϊσούκε Κομπαγιάσι, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Mr Ippon του παγκοσμίου τζούντο στον δρόμο για τον τελικό σημείωσε τέσσερις νίκες με Ippon, τρεις εκ των οποίων επί αθλητών που έχουν βρεθεί στο βάθρο των νικητών σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Στον πρώτο προκριματικό γύρο νίκησε τον 20άχρονο Ιάπωνα Τακούμι Ασανούμα, ενώ στον γύρο των «16» επικράτησε του Βραζιλιάνου Λουτσιάνο Κορέα, ο οποίος ήταν πρώτος το 2007 στο παγκόσμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο και τρίτος στην αντίστοιχη διοργάνωση του Καΐρου.

Τα κινεζικά ΜΜΕ για τις προοπτικές επενδύσεων στην Ελλάδα

Στον δυναμισμό του επενδυτικού ανοίγματος της Ελλάδας στην Κίνα, αλλά και στις συντονισμένες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για οριστική έξοδο από την κρίση, με έμφαση στην ανάπτυξη, αναφέρονται δύο μεγάλης κυκλοφορίας κινεζικές ημερήσιες εφημερίδες, η «China Daily» και η «Daily Economic News».

Με αφορμή το business forum της Σαγκάης, η «China Daily» παρουσιάζει τα σημεία της ομιλίας του επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, υφυπουργού Εξωτερικών, Δ. Κούρκουλα, που αφορούν τις προσπάθειες της Ελλάδας για μείωση του χρέους, μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, οι οποίες μετά την επίτευξη και του στόχου της εκταμίευσης της νέας δόσης διανοίγουν αισιόδοξη προοπτική για την ελληνική οικονομία.

Κόντρα στην κρίση!


Στα επίπεδα των 7,3 δις δολαρίων υπολογίζεται ότι ανέρχεται η αξία των επενδύσεων που έχουν πραγματοποιήσει από την αρχή του χρόνου οι Έλληνες εφοπλιστές αγοράζοντας και παραγγέλλοντας νέα πλοία στα ναυπηγεία. 

Παρά την κρίση και τις σοβαρές δυσκολίες χρηματοδότησης 34 ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες έχουν μέχρι τώρα υπογράψει με τα ναυπηγεία της Ασίας ( Κίνα – Κορέα – Ιαπωνία ) συμφωνίες ύψους 3,8 δις δολαρίων που αφορούν 97 νεότευκτα πλοία συνολικής χωρητικότητας 7 εκατ τόνων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Golden Destiny.

Mεταξύ των εφοπλιστών που ποντάρουν με μεγαλύτερους και νεώτερους στόλους αλλά και με την είσοδό τους σε νέες αγορές, να είναι έτοιμοι να απαντήσουν στις προκλήσεις της διεθνούς ναυτιλίας με το τέλος της κρίσης είναι οι: Αγγελόπουλος, Εμπειρίκος, Κανελλάκης, Βαρδινογιάννης, Βαφειάς, Κολλάκης, Παληός, Οικονόμου, Τσολάκης, Προκοπίου, Μαρτίνος, Ευσταθίου, Λαιμός, Καρνέσης, Λασκαρίδης, Λογοθέτης, Αγγελικούσης, Φράγκου, Τραυλός, Γουλανδρής, Περατικός, Λιβανός, Πιστιόλης, Τσάκος. 

Διαλύσεις: Το πρόβλημα της υπερπροσφοράς

Το πρόβλημα της υπέρ-προσφοράς ήρθε πάλι στην επιφάνεια, αλλά αυτή την φορά το
αντιμετωπίζει η Ινδία από την έντονη δραστηριοποίηση των προηγούμενων μηνών δημιουργώντας
έτσι δυσκολίες σε υποψήφιους πλοιοκτήτες αφού ουσιαστικά δεν υπάρχουν Cash Buyers που να
εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

Όσο όμως η Ινδία απέχει, τόσο πιο έντονη έχει γίνει η διάθεση της Κίνας για
αγορές το τελευταίο διάστημα ενώ αναμένεται και το Μπαγκλαντές λίαν συντόμως να
επαναδραστηριοποιηθεί και με το Πακιστάν να συνεχίζει να επικεντρώνεται στα δεξαμενόπλοια και
στα μεγάλα πλοία ξηρού φορτίου.

Ήρθαν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά των


Στα «λευκά» έχουν ντυθεί τα ορεινά των Τρικάλων με την εμφάνιση του πρώτου κύματος χιονιού, το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου.

Στην περιοχή του Ασπροποτάμου και στα χωριά Κρανιά και Χαλίκι (φωτογραφία άρθρου), αλλά και στα βουνά της Πύλης ήρθε η πρώτη φετινή επίσκεψη του χιονιά στρώνοντας λευκό «χαλί» μερικών εκατοστών φέρνοντας ταυτόχρονα και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στα πεδινά.

Εν τω μεταξύ ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο οδικό δίκτυο μετά το Νεραϊδοχώρι, με πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα, αντιμετωπίστηκε άμεσα με μηχάνημα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων που απομάκρυνε από το

Φοβού τον πολιτισμό και δώρα φέροντα!

Αυτή η καθιερωμένη κοσμοαντίληψη βέβαια δεν έγινε αυθόρμητα, αλλά καθιερώθηκε από το κράτος, που όρισε τι είναι φυσιολογικό και τι άρρωστο, παρουσίασε –με τη βοήθεια της επιστήμης- ως απαραίτητες και αναγκαίες την αυτοματοποίηση και την εξέλιξη, τεχνολογική και πολιτισμική και μαζί τους ισχυροποιήθηκε και το ίδιο. Πολιτισμός και κράτος είναι αλληλένδετα και αλληλο- τροφοδοτούμενα. Σήμερα αυτή η σχέση έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε οποιαδήποτε απόκλιση από το «φυσιολογικό» να χαρακτηρίζεται περίεργη, παράνομη, άρρωστη και να χρήζει αναμόρφωσης και θεραπείας. Για αυτό υπάρχουν τα κάθε είδους ιδρύματα, «κέντρα υποδοχής», σύνορα, φάρμακα, ναρκωτικά, αποχαυνωτικά, ψηφιακοί κόσμοι, ακαδημαϊκές και τεχνοκρατικές καριέρες κλπ.........

Φοβού τον πολιτισμό και δώρα φέροντα!

1«Απλή ήταν η καλύβα μου, από σημύδα
Καθαρό ήταν το νερό που έπινα
Γρήγορο ήταν το κανό που με μετέφερε
Ίσο ήταν το βέλος που με προστάτευε
Από κυνήγι ήταν το κρέας που έτρωγα
Γλυκός ήταν ο χυμός των δέντρων
Δυνατά ήταν τα βότανα που με γιάτρευαν
Μεγάλη ήταν η μητέρα μου, η Γη»

"Συνεργείο" - Αφίσα και πρόγραμμα Δεκεμβρίου

"Συνεργείο" - Αφίσα και πρόγραμμα Δεκεμβρίου

Image scaled down
Κυριακή 2/12 18.00
Εργαστήρι κατασκευής χειροποίητων πήλινων αντικειμένων

Δευτέρα 3/12 20.00
Ανοιχτή συνέλευση "Συνεργείο"

Παρασκευή 7/12 20.00
Προβολή "ΑΔΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ" του Φίλιππου Τσίτου, 2011, 118'
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη

Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Θεοδώρα Τζήμου, Χρήστος Στέργιογλου

Ένας προανακριτής της αστυνομίας, στην προσπάθειά του να σώσει έναν άδικα κατηγορούμενο, σκοτώνει κατά λάθος έναν εκβιαστή. Οι σχέσεις του με τους μάρτυρες του εγκλήματος θα περιπλακούν επικίνδυνα όταν στη μέση μπουν η απληστία και ο έρωτας.

Σάββατο 8/12 22.00
Ακουστικό live με τους "Καταμεμητοτευμένοι"

Κάλεσμα στο φοιτητικό και εργατικό κίνημα

ΚΑΛΕΣΜΑ

Ανοικτή Σύσκεψη, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στο Πολυτεχνείο(κτίριο Γκίνη)στις 7,00 μ.μ. Αστυνομία-Στρατός-Χρυσή Αυγή Κατασταλτικά δουλεύουνε μαζί. Δε γινόμαστε «θύτες-θύματα του νόμου και της τάξης».Η παρουσία Ειδικών Δυνάμεων στη Παρέλαση της Θεσσαλονίκης, με καθήκοντα φύλαξης,«γιατί τα ΜΑΤ δεν φτάνουν», σηματοδοτεί μια ιδιαίτερα επικίνδυνη τομή στον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αξιοποιεί το θεσμικό πλαίσιο μιας δεκαετίας για να στρέψει τον στρατό κατά των κινημάτων,διεξάγει προληπτικό πόλεμο κατά του εργαζόμενου λαού, ως ασύμμετρη απειλή!Το αντεργατικό πραξικόπημα της αστικής δημοκρατίας ήδη επιχειρείται. Η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με ΕΕ-ΔΝΤ-ελληνικό κεφάλαιο, επιχειρεί καθεστώς αστυνομικής βίας και κρατικής τρομοκρατίας, ενορχηστρώνοντας τον εργοδοτικό τραμπουκισμό και την ακροδεξιά βία στις γειτονιές, προκειμένου να το επιβάλλει.

Η δόση ήρθε. Σκάσε και πλήρωνε

Το Ποντίκι
Έχοντας συμπληρώσει σχεδόν τρία χρόνια βαθιάς κρίσης και μνημονιακής διαχείρισης, το στρατόπεδο των «προθύμων» αρχίζει να ξεμένει από επιχειρήματα. Από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ήταν κάτι περισσότερο από σαφές ότι η νέα συμφωνία για το χρέος και την επόμενη δόση δεν είναι παρά ένα ακόμη κεφάλαιο σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων, που κάθε σελίδα του συνοδεύεται από επαχθέστερους όρους.
Χωρίς οι Έλληνες να έχουν ακόμη πειστεί για το αν μια αποχώρηση από το ευρώ είναι μία ισχυρή επιλογή, αυτό που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις είναι ότι πλέον… «το σκέφτονται σοβαρά». Και ο λόγος για τον οποίο το σκέφτονται είναι ότι ο λογαριασμός της παραμονής έχει γίνει πολύ μεγάλος. Και το κυριότερο, ότι δεν εγγυάται μια επιστροφή στο status quo ante σε ένα λογικό μέλλον. Αντίθετα, οι ενδείξεις πληθαίνουν ότι ο ελληνικός λαός, ιδιαίτερα μετά τη σιωπηλή αποδοχή της επιτροπείας, θα υφίσταται διαρκείς ανατροπές δεδομένων, με νέα μέτρα για κάθε αδυναμία επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί από τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών, της Φρανκφούρτης και του ΔΝΤ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE


Γήπεδο: Ν.Σμύρνη
Ώρα: 19:30
Τηλεοπτική Κάλυψη: Novasports

δείτε LIVE: Βέροια-ΠΑΟΚ

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΕ LIVE STREAMING ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΟΚ(17:15)


 Όπως αναφέρουν οι κάτωθι ιστοσελίδες, για την σημερινή αναμέτρηση BEΡΟΙΑ-ΠΑΟΚ, θα υπάρχει live streaming, από τα παρακάτω links, που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, για όλους τους χρήστες, εσωτερικού και εξωτερικού...

Αυτοί είναι οι 48 πρώην υπουργοί και βουλευτές που φρουρούνται από 92 αστυνομικούς [λίστα]

  • 0
       • Share

Παρά τις μειώσεις που έχουν γίνει στη φύλαξη τους, δεκάδες αστυνομικοί εξακολουθούν να διατίθενται για τη φύλαξη πολιτικών προσώπων, στην προκειμένη περίπτωση πρώην υπουργών και βουλευτών. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», για τη φύλαξη 48 από αυτούς διατίθενται 92 αστυνομικοί από την υπηρεσία που αποκαλείται «επίσημα.
Τη μερίδα του λέοντος από 10 αστυνομικούς έχουν ο πρόεδρος του -εξωκοινοβουλευτικού πλέον- ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Χρήστου Παπουτσή.
Ακολουθούν, ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και ο πρώην -προ πάρα πολλών ετών- υπουργός Δημόσιας Τάξης Σήφης Βαλυράκης που έχουν από 6 φρουρούς.
Αναλυτικά, ο πίνακας των πρώην που φυλάσσονται από την ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εξής:

Καμπανάκι και για την Σκόπελο και για όλα τα νησιά το καλοκαίρι που έρχεται !


«Πάγωσε» ο τουρισμός των Χριστουγέννων

Οι ξενοδόχοι των δημοφιλών τουριστικών περιοχών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς από τη μία μεριά οι κρατήσεις σημειώνουν αρνητικό ρεκόρ 20ετίας, ενώ από την άλλη η εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης έχει οδηγήσει εκατοντάδες μικρές και μεσαίες ξενοδοχειακές μονάδες να μην ανοίξουν καθόλου, καθώς η λειτουργία τους είναι ασύμφορη!
Ωστόσο οι επαγγελματίες του κλάδου με στόχο να δελεάσουν όσους περισσότερους επισκέπτες κατά την περίοδο των εορτών ή ενδιάμεσα έχουν προβεί σε ένα απίστευτο μπαράζ προσφορών, με τιμές που παραπέμπουν σε εκείνες που υπήρχαν πριν από 10 χρόνια.
Επίσης ένα νέο δεδομένο στην αγορά αποτελεί το γεγονός πως στις προκρατήσεις πλέον δεν υπάρχουν ατομικοί πελάτες αλλά τουριστικά πρακτορεία, καθώς το κόστος μετάβασης, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές, είναι ίσο με το κόστος διαμονής και διατροφής.
Πάντως οι ξενοδόχοι σε όλες τις ορεινές τουριστικές περιοχές ευελπιστούν στην αλλαγή του καιρού, όπως επίσης και στους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής, ώστε να αυξηθούν οι διανυκτερεύσεις και να μειωθούν οι ζημιές τους.

ΕΚΤΑΚΤΟ Η ΣΥΡΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ

ΗΠΑ: "Προετοιμάζουν την χρήση χημικών όπλων οι Σύροι - Στοχοποιούν τουρκικές περιοχές"
Έντονη κινητικότητα στις αποθήκες χημικών όπλων της Συρίας καταγράφουν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, αμέσως μετά την ανακοίνωση εγκατάστασης των αντιβαλλιστικών/αντιαεροπορικών συστοιχειών Patriot PAC-3 στην Τουρκία. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αλλά και άλλες μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι "Υπάρχουν πολλές ενδείξεις έντονης  δραστηριότητας σε περιοχές που η  Συρία έχει αποθηκεύσει χημικά όπλα" αναφέρουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ στους New York Times
Πάντως αυτό που αναμένεται να συμβεί είναι η διακρίβωση για το αν "Οι κινήσεις αποτελούν ένδειξη χρησιμοποίησης των όπλων αυτών ή απλά αποτελούν προειδοποίηση προς την Δύση για τις τυχόν επιπτώσεις   από την παροχή μεγαλύτερης βοήθειας προς τους αντάρτες της Συρίας".
Ο Αμερικανός αξιωματούχος που άκεν τις σχετικές δηλώσεις στο Reuters δήλωσε, ωστόσο, ότι "Οι Σύροι δεν έχουν πραγματοποιήσει στην τελική φάση φόρτωσης των χημικών στις πυροβολαρχίες των SCUD  ή στην μεταφόρτωση βομβών σε μαχητικώ αεροσκάφη. Απλά κάνουν κινήσεις στοχοποίησης στόχων στην Τουρκία. Τα βλήματα μπορούν να φτάσουν πολύ βαθιά, μέχρι την κεντρική Τουρκία". 

Τώρα, το κράτος των «σωτήρων»,

«Τελευταία μέτρα»...

Ας πάρουμε μία μόνο ρύθμιση. Αυτήν που αφορά στη μεταφορά στις πλάτες των δημοτών των χρεών των δήμων, αν σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, οι δήμοι «πέσουν έξω».
Δε φτάνει, δηλαδή, που οι δημότες όλης της χώρας είναι χιλιοχαρατσωμένοι από τις δημοτικές αρχές, που αποτελούν το τοπικό χέρι της κεντρικής πολιτικής αγριότητας και τους εντολοδόχους των φοροληστών άπασας της επικράτειας.
Δε φτάνει που ήδη με το πρώτο Μνημόνιο οι Δήμοι, δηλαδή οι δημότες, κλήθηκαν να... εισφέρουν στο Μινώταυρο το ποσό των 1,5 δισ. ευρώ για την τριετία 2010 - 2012.
Τώρα, το κράτος των «σωτήρων»,
αυτών που παρακρατούν πόρους και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους ΟΤΑ που ξεπερνούν τα 9 δισ. ευρώ,

Λύθηκε το μυστήριο εξαφάνισης Ο Ισπανός τουρίστας, ο οποίος αναζητούνταν στη Σκιάθο, εντοπίστηκε στο Βέλγιο

Ο Ισπανός τουρίστας, ο οποίος αναζητούνταν στη Σκιάθο, εντοπίστηκε στο Βέλγιο

Το μυστήριο γύρω από τον Ισπανό τουρίστα, τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν τους τελευταίους τρεις μήνες, μετά από οικογενειακές διακοπές στο νησί της Σκιάθου, λύθηκε από την Interpol Βελγίου.
Ο 56χρονος Ισπανός Jose Benito Sanchez εντοπίστηκε να περιπλανείται στο Βέλγιο, όπου διέμενε και εργαζόταν ως διευθυντικό στέλεχος μεγάλης εταιρίας αυτοκινήτων και σύμφωνα με τις αρχές είναι καλά στην υγεία του.

Αρχισε η κακοκαιρία στην Σκόπελο!


τώρα βρέχει και άρχισε να πέφτει η θερμοκρασία στην Σκόπελο .όλος ο κόσμος ήταν στο μάζεμα της ελιάς δυστυχώς θα πάμε πίσω τώρα .προσοχή

Δείτε ζωντανά τον αγώνα ΟΦΗ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (15:30 Live Streaming, OFI Crete - Panthrakikos)

Live Streaming Πρόγραμμα 2 Δεκεμβρίου 2012 Live Agones Simera LIVE ΑΓΩΝΕΣ Σήμερα TV Live Μεταδόσεις live αγωνες ποδοσφαιρου Superleague Live Streaming Live Αγώνες Football

15:00 ΟΦΗ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ OFI-PANTHRAKIKOS Live Streaming Link TV-1
17:15 ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΟΚ VERIA-PAOK Live Streaming Link TV-2
17:15 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ LEVADIAKOS-KERKYRA Live Streaming Link TV-1
19:30 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ PANIONIOS-PAO Live Streaming Link TV-1

Η ... αξιοπρεπής χούντα

Μας πήρε και μας σήκωσε η τρέχουσα γλώσσα των επαναλαμβανόμενων, σα ρετάρισμα πολυβόλου ακούγονται πλέον, όρων όπως η ...αξιοπρέπεια. Την πιπιλίζουν όλοι οι κυρίαρχοι δημοσιολογούντες και κατέχοντες τη δυνατότητα να παίρνουν αποφάσεις εξουσίας. Η χώρα πρέπει να έχει αξιοπρέπεια. Η διαδήλωση, αξιοπρέπεια. Η φτώχεια, αξιοπρέπεια. Κάτι εμετικές εκλύσεις θαυμασμού εκτοξεύονται για τους «καθώς πρέπει» καλοντυμένους της διπλανής πόρτας, που έμειναν ξαφνικά στον άσσο και βγαίνουν νύχτα στους σκουπιδοτενεκέδες από ντροπή και δεν κοιτάνε κατάματα την κάμερα όταν ο ρεπόρτερ ρωτάει το θεϊκό, πώς αισθάνεστε τώρα που είστε φτωχός. Το πράμα ξέφυγε. Και τώρα πρέπει να υπάρχει αξιοπρέπεια ή να λογίζεται ως αξιοπρέπεια, ότι το παιδί που λιποθυμάει απ' την πείνα στο σχολείο, το κάνει σιωπηλά και ήρεμα στο τέλος της μέρας χωρίς να ενοχλήσει το μάθημα...
Είναι αξιοπρεπής κάθε δήλωση και πράξη που δεν έχει σεξουαλικό περιεχόμενο ή σπόντα κι

Να σταματήσει από τη διοίκηση του ΟΑΕΕ κάθε δίωξη σε όσους χρωστάνε στο Ταμείο.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Πανελλαδική κινητοποίηση για την ασφάλιση
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε συγκεντρώσεις στα γραφεία του ΟΑΕΕ σε όλη τη χώρα, την Τετάρτη 5 του Δεκέμβρη
Μέρα πανελλαδικής κινητοποίησης για την ασφάλιση όρισε την ερχόμενη Τετάρτη, 5 του Δεκέμβρη, η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ, καλώντας στην πραγματοποίηση μαζικών συγκεντρώσεων στα γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) σε όλη τη χώρα.
Το πρόβλημα είναι οξύτατο, με τους μισούς αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ της χώρας, μαζί με τις οικογένειές τους, ανασφάλιστους σε μια περίοδο εκτίναξης του ιατροφαρμακευτικού κόστους και έντασης της εμπορευματοποίησης της Υγείας.
Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, που έχει ήδη λάβει πλήθος αγωνιστικών πρωτοβουλιών για το Ασφαλιστικό, μαζί με τις ομοσπονδίες και τα σωματεία που δραστηριοποιούνται με το διεκδικητικό της πλαίσιο, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στην ασφάλιση. Συνάδελφοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι,
Η τρικομματική κυβέρνηση δυναμώνει την επίθεση στη δουλειά, στο εισόδημα και τα ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με ΕΕ και τρόικα με το νέο μνημόνιο φορτώνουν και νέα βάρη στο λαό για να σώσουν τα κέρδη των μονοπωλίων και των τραπεζών.
Τα νέα μέτρα για την ασφάλιση είναι συνέχεια των προηγούμενων αντιασφαλιστικών μέτρων που έχουν πάρει όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.
Μας κοροϊδεύουν ότι θα μας σώσουν από τη χρεοκοπία. Οι μόνοι που κινδυνεύουν από χρεοκοπία και εξαθλίωση είναι οι εργαζόμενοι και οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι. Αντίθετα, θα αυγατίσουν τα κέρδη τους τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο.
Σήμερα επιχειρούν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου