Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

LIVE STREAMING ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΟΝΠΕΛΙΕ (21:45)

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ημερίδα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις εισπρακτικές  εταιρείες  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 10 Νοεμβρίου 2012, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας στη Λαμία.

Εισηγητές – ομιλητές:

- Κώστας Μαρκόπουλος, Γ.Γ. Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βουλευτής Εύβοιας Ανεξάρτητων Ελλήνων.
- Παναγιώτα Καλαποθαράκου, Γεν. Δ/ντρια ΕΚΠΟΙΖΩ, Πρόεδρος ΠΟΜΕΚ «Η Παρέμβαση».
- Αλέξανδρος Διαμαντάρας, Πρόεδρος ΕΒΕ Φθιώτιδας.
- Ολυμπία Λιναρδάτου, Δικηγόρος, Νομική Σύμβουλος ΕΚΠΟΙΖΩ.
- Βασίλειος Καπερνάρος, Δικηγόρος, Βουλευτής Β’ Αθήνας Ανεξάρτητων Ελλήνων.


Για την ημερίδα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου 
την Τετάρτη 7-12-2012 στο εργατικό κέντρο.

Συνεδριάζουν οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας

Για τα καυτά θέματα που απασχολούν τον κτηνοτροφικό κλάδο, θα συζητήσουν, όσοι λάβουν μέρος στην Γενική Συνέλευση που διοργανώνει η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Η συνέλευση των κτηνοτρόφων θα λάβει χώρα  την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 11 π.μ., στο γραφείο της Ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους Προέδρους και αντιπροσώπους των συλλόγων αλλά και σε όσους κτηνοτρόφους επιθυμούν να παρευρεθούν.

Ποιο είναι το καλύτερο έδαφος για την λεμονιά;

 Picture
Η λεμονιά προέρχεται από άγριες ποικιλίες όπως το κίτρο και το μανταρίνι. Είναι άγνωστο πού και πότε έγινε αυτή η διασταύρωση. Ο κίτρος, προφανώς ο καρπός στον οποίο αναφέρεται ο Πλίνιος ως το malum medicum - τον "ιατρικό καρπό" - είναι, κατά τα φαινόμενα, το πρώτο εσπεριδοειδές που ήταν γνωστό στη Μεσόγειο. Ωστόσο, πιστεύεται ότι οι πρώτες λεμονιές καλλιεργήθηκαν στο οροπέδιο Ντεκάν στην κεντρική Ινδία.
Η ονομασία "λεμόνι" προέρχεται από την περσική λέξη Limu. Τα λεμόνια χρησιμοποιήθηκαν παλιά από το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό για την καταπολέμηση του σκορβούτου, καθώς παρείχαν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C.
Η λεμονιά μπορεί να φτάσει μέχρι 6 μέτρα σε ύψος. Οι λεμονιές φυτρώνουν σε τροπικά και εύκρατα κλίματα και δεν αντέχουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Προτιμούν τη θερμοκρασία μεταξύ 15-30 °C και χρειάζονται πολλή ηλιοφάνεια. Αναπτύσσονται καλά σε γόνιμο, ξηρό χώμα και χρειάζονται πολύ νερό, αλλά και να στεγνώνουν μεταξύ των ποτισμάτων.
Η λεμονιά που παρατηρείται στα μέρη μας η Citrus limon, ανέχεται φτωχές και άγονες εδαφολογικές συνθήκες καλύτερες από ότι τα άλλα εσπεριδοειδή, υπό την προϋπόθεση ότι το έδαφος θα είναι καλά στραγγισμένο. Μπορεί να μεγαλώσει σε σκληρά αργιλώδη εδάφη, αλλά η ανάπτυξη της είναι πιθανό να είναι δύσκολη και προβληματική σε αυτό το περιβάλλον.
Το καλύτερο έδαφος για μια λεμονιά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη γεωγραφική περιοχή στην οποία έχει φυτευτεί. Το επίπεδο του pH του εδάφους που φιλοξενεί μια λεμονιά θα κυμανθεί μεταξύ 5,5 και 6,5. Εάν το επίπεδο οξύτητας του εδάφους είναι υψηλό, τότε θα ήταν καλύτερο να προστεθεί ασβέστης στο έδαφος. Μεγαλώνει σε αμμώδες και σε λασπώδες έδαφος .Ωστόσο ,το καλύτερο έδαφος για την λεμονιά  σε μεγάλο βαθμό πρέπει να αποτελείται από άμμο και άργιλο. Αν και το δέντρο είναι σε θέση να ευδοκιμήσει σε οποιοδήποτε χώμα, ίσως η πιο σημαντική προϋπόθεση είναι να εξασφαλιστεί ότι το έδαφος είναι καλά στραγγισμένο. Λεμονιές που δεν είναι καλά αρδευόμενες είναι εξαιρετικά ευαίσθητες στην ανάπτυξη και συνήθως σαπίζουν οι ρίζες τους. Το δέντρο είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα εσπεριδοειδή στο κρύο που υπάρχουν, συνεπώς, θα πρέπει να είναι καλά προστατευμένο. Τα άνθη και οι καρποί της πεθαίνουν  όταν η θερμοκρασία πέφτει έως -1 βαθμούς Κελσίου ή χαμηλότερα.
Οι περισσότερες λεμονιές που αποκτήθηκαν από  φυτώρια έχουν αναπτυχθεί σε δοχεία έξω από τη γη. Για την μεταφύτευση αυτών σε ένα οικείο περιβάλλον ή τοπίο, βεβαιωθείτε ότι οι ρίζες του δέντρου που εκτίθενται να έρχονται σε άμεση επαφή με το έδαφος. Η γη στην περιοχή της φύτευσης θα πρέπει να είναι τουλάχιστον τόσο ψηλή, όπως στη γύρω περιοχή - αν όχι σε υψηλότερο επίπεδο – για να διασφαλιστεί η σωστή αποστράγγιση του χώρου. Οι φυτεμένες για πρώτη φορά λεμονιές θα πρέπει να ποτίζονται κάθε λίγες ημέρες για τις πρώτες εβδομάδες. Σύντομα έκτοτε, το πότισμα μπορεί να μειωθεί σε περίπου μία φορά την εβδομάδα.
Το έδαφος εντός περίπου 0,90 μέτρα από τον κορμό του δένδρου, πρέπει να διατηρείται απαλλαγμένο από χόρτο και ζιζάνια . Περίπου 0,60 έως 1,8 μέτρα από σάπια φύλλα, ή ροκανίδια ξύλου, μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να διατηρήσετε την υγρασία στην περιοχή και να βοηθήσετε από την συσσώρευση ζιζανίων. Η προστασία του φλοιού των νεαρών δέντρων από τον ήλιο, μπορεί να γίνει καλύπτοντας τον κορμό με ένα περιτύλιγμα ή βάφοντας τον κορμό άσπρο όπως έκαναν οι παλιοί.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Μεγαλειώδη συγκέντρωση στην παραλία την πρώτη μέρα της 48ωρης Γενικής Απεργίας ( Εικόνες από την συγκέντρωση )Μεγάλη ήταν  η η συγκέντρωση, που έγινε σήμερα το πρωί στην Παραλία της Σκοπέλου  από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, όπου στάλθηκε μήνυμα αντεπίθεσης και οργάνωσης της πάλης, προκειμένου να μπει μπλόκο στην επίθεση κατά των εργαζομένων, των οικογενειών τους και στη νέα γενιά.Τουρκική "βεντάλια πολέμου" από την Σμύρνη μέχρι την Συρία μέσω Καστελόριζου

Υπό την κάλυψη δύο μεγάλων αεροναυτικών ασκήσεων, μίας στο Αιγαίο και μίας που ξεκινά από το Καστελόριζο και φτάνει μέχρι βόρεια της Κύπρου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις απλώνονται σε ένα μέτωπο που ξεκινά από τον κόλπο της Σμύρνης και φτάνουν μέχρι δυτικά του συριακού FIR. Το χαρακτηριστικό είναι ότι και στις δύο ασκήσεις συμμετέχουν ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, ενώ στην δεύτερη που γίνεται κοντά στο Καστελόριζο τη "Mavi Balina", συμμετέχουν και ... πακιστανικές ναυτικές δυνάμεις.
Η πρώτη άσκηση που γίνεται στο Αιγαίο στην περιοχή του κόλπου της Σμύρνης την «Nusret 2012» συμμετέχουν σημαντικές ΝΑΤΟϊκες ναυτικές δυνάμεις με έμφαση στη ναρκαλιεία.
Σε περίπτωση έναρξης επιχειρήσεων στην Συρία θεωρείται ότι το ΝΑΤΟ θα αντιμετωπίσει σημαντικό πρόβλημα με τις νάρκες που έχουν ποντίσει οι Σύροι κοντά στις ακτές τους. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που ξεκινήσουν επιχειρήσεις στην περιοχή του Κόλπου, όπου η δράση των ναρκαλιευτικών θα είναι εκ των ουκ άνευ.
Στην άσκηση που ξεκινά από το Καστελόριζο, συμμετέχουν αεροναυτικές δυνάμεις από  τις ΗΠΑ και το Πακιστάν και συγκεντρώνοντει μεγάλες δυνάμεις: Οκτώ κύρια σκάφη επιφανείας (φρεγάτες, αντιτορπιλικά, καταδρομικά) , τρία υποβρύχια, δύο σκάφη ανοικτής θαλάσσης της τουρκικής Ακτοφυλακής, αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας , ελικόπτερα  καθώς και μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας. Πρόκειται για μία μεγάλη ΤΑSMO σε μια περιοχή που εγγίζει την δυνητική ελληνική ΑΟΖ
Η άσκηση αυτή που διεξάγεται  από τις 5  έως τις  13 Νοεμβρίου  αποτελεί τον κύριο τομέα της άσκησης του τουρκικού Ναυτικού με κύρια σενάρια το ναυτικό αποκλεισμό, τον ανθυποβρυχιακό πόλεμο κλπ.
Στην άσκηση "Νουσρέτ 2012",  που διεξάγεται από 05  έως 15 Νοεμβρίου στο Αιγαίο έχουν προσκληθεί αξιωματικοί από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ, ενώ η Τουρκία συμετέχει  με μονάδες του Στόλου και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας. 
Οπωσδήποτε η συγκέντρωση τόσο μεγάλης ναυτικής δύναμης και η εξάσκηση σε φωτογραφικά σενάρια κατά της Συρίας, μόνο τυχαία δεν είναι...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ανακοινώθηκε ο Στέλιος Μανωλάς από τη Νίκη

Μια εμβληματική φυσιογνωμία στον πάγκο της Νίκης. Ο Στέλιος Μανωλάς, μία από τις μεγαλύτερες μορφές στη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι από σήμερα ο νέος προπονητής των κυανόλευκων, αντικαθιστώντας τον Περικλή Αμανατίδη.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Νίκη έχει ως εξής: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Στέλιο Μανωλά για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Αύριο (7/11) στις 12μ στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του Πανθεσσαλικού Σταδίου θα γίνει η παρουσίαση του νέου προπονητή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η παρουσίαση του στους παίκτες και η προπόνηση της ομάδας».

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 6-11-2012(Αποστόλης Ριζόπουλος, μέλος της γραμματείας)

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Από εδώ, από το Βόλο, σήμερα δίνουμε απάντηση αγώνα και διεκδίκησης απέναντι στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία. Στις σειρήνες της υποταγής και της μοιρολατρίας. Στέλνουμε μήνυμα αντεπίθεσης και οργάνωσης της πάλης ενάντια στην πλουτοκρατία και τους μηχανισμούς της. Βάζουμε μπλόκο ταξικό – εργατικό στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει στις οικογένειές μας, στη νέα γενιά. Δίνουμε το παρόν και ενωνόμαστε με το ποτάμι της λαϊκής συμμαχίας σε όλη την Ελλάδα, μαζί με τις υπόλοιπες 70 πόλεις όπου σήμερα πραγματοποιούνται οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ!

…Σήμερα επιβεβαιώνουμε ότι ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!
Απαιτούμε την καταψήφιση των βάρβαρων μέτρων,
αλλά και ταυτόχρονα λέμε ξεκάθαρα: όπου κι αν πάτε να εφαρμόσετε την επίθεση στη ζωή μας, θα βρείτε μπροστά σας τις ταξικές δυνάμεις.

…Είναι ολοφάνερο ότι οι διαπραγματεύσεις που γίνονται εδώ και αρκετές βδομάδες μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας δεν έχουν να κάνουν με το αν θα γίνει με πιο ήπιο τρόπο η σφαγή του λαού, αλλά με το πώς θα χειραγωγηθούν και θα ελεγχθούν οι λαϊκές αντιδράσεις, για να μη γίνουν οργανωμένη άρνηση υποταγής και αντεπίθεσης κατά της ΕΕ, των μονοπωλίων και των κομμάτων τους. Όλα τα κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν αναλάβει συγκεκριμένο ρόλο. Είναι βρώμικη η τακτική της ΔΗΜΑΡ που από τη μία αποδέχεται το πακέτο των μέτρων και από την άλλη δήθεν κόπτεται για τα εργασιακά. Συνεχίζει να αποδεικνύει τις καλές υπηρεσίες που δίνει στο σύστημα η λεγόμενη «κυβερνώσα αριστερά».
           
Εμείς οι εργαζόμενοι, δεν πρέπει απλά να αρκεστούμε σε ένα βροντερό «όχι» στα νέα βάρβαρα μετρά, αλλά να δυσκολέψουμε, να δημιουργήσουμε συνθήκες αδυναμίας στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, να προκαλέσουμε τριγμούς, να το παραλύσουμε, να μη μπορεί να περνά αντιλαϊκά μέτρα. Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις λένε χοντρά ψέματα. Είναι επικίνδυνοι. Η αποδοχή της διαπραγμάτευσης σε αυτές τις συνθήκες σημαίνει αποδοχή νέων μνημονίων, νέων μέτρων, διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων και των δανειστών. Όσοι συμφωνούν με την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσοι αναγνωρίζουν το χρέος, όσοι αποδέχονται αυτή την πολιτική, θα συνεχίζουν να εφαρμόζουν τα απεχθή αντεργατικά μέτρα.

Και επειδή δεν τα ξέρουμε μόνο εμείς αυτά, λέμε ότι είναι βρώμικος ο ρόλος όλων αυτών που μιλάνε για κακή διαπραγμάτευση, υποτέλεια, ξένη κατοχή κ.λ.π. όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Μεγάλα λόγια και κραυγές από την μία και από την άλλη βάζουν πλάτη για να κρύβεται η αλήθεια από το λαό – από την εργατική τάξη. Να βγαίνει λάδι η μεγαλοεργοδοσία , να προχωράει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο, με όσα υπογράφουν οι εκπρόσωποί τους στα σωματεία, στις ομοσπονδίες στα Εργατικά Κέντρα, στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.
Δεν είναι τυχαίο ότι όλους τους ενώνει το ΑΝΤΙΠΑΜΕ μένος. Τους χαλάμε τη  σούπα, γιατί αποκαλύπτουμε τον ρόλο τους και τις πραγματικές αιτίες της κρίσης. Γιατί έχουμε πρόταση και σχέδιο ανατροπής της εξουσίας τους.
Όλοι τους μαζί βγάζουν «καντήλες» όταν μας ακούν, με ταξικό μίσος να φωνάζουμε:
 ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ – ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
           
…Για εμάς, το ταξικό εργατικό κίνημα, μια Ανάπτυξη υπάρχει:

            Ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων, αξιοποιώντας όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας. Αυτή η ανάπτυξη μπορεί να γίνει μόνο με λαϊκή εξουσία και οικονομία, με αποδέσμευση από την ΕΕ. Με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για τη μετατροπή τους σε εργατική, λαϊκή ιδιοκτησία που θα αξιοποιείται με βάση τον κεντρικό, πανεθνικό σχεδιασμό για την πλήρη αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Μόνο μια εργατική - λαϊκή εξουσία που θα κάνει κοινωνική ιδιοκτησία όχι μόνο τη σημερινή κρατική ιδιοκτησία, αλλά και τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα εργοστάσια, μπορεί να οργανώσει με κεντρικό σχεδιασμό την παραγωγή ώστε να αξιοποιούνται στο έπακρο οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας.Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Σήμερα απαιτείται το εξής:

Να βγάλει γερές ρίζες το ΠΑΜΕ, η ανυπότακτη η ταξική οργάνωση των εργατών σε κάθε χώρο δουλειάς. Σε κάθε χώρο να φτιαχτούν πυρήνες εργατών στη βάρδια, στο μαγαζί, στο πόστο στο εργοστάσιο που θα μαζεύονται, θα συζητάνε, θα παλεύουν την αγωνιστική γραμμή του ΠΑΜΕ στο χώρο τους, θα είναι το αποκούμπι για τους εργαζόμενους, θα είναι τα αυτιά του ΠΑΜΕ αλλά και η φωνή του, θα είναι ασπίδα απέναντι στις απολύσεις, στην προώθηση των μέτρων, θα οργανώνουν την εργατική αλληλεγγύη, που θα κάνουν πράξη το σύνθημα «όλοι για έναν και ένας για όλους». Δεν ξέρεις αν στο χώρο σου υπάρχει σωματείο; Έλα και βρες το ΠΑΜΕ. Στο σωματείο του χώρου σου κυριαρχεί ο εργοδοτικός συνδικαλισμός; Έλα και βρες το ΠΑΜΕ. Να βάλουμε  πλάτη όλοι μας για να απλώσει παντού το δίχτυ της ταξικής πάλης! Είναι η μόνη μας ελπίδα!

Στη γειτονιά, να  οργανωθούμε στις λαϊκές επιτροπές. Οι αυτοαπασχολούμενοι στην ΠΑΣΕΒΕ, οι φοιτητές στο ΜΑΣ. Η οργάνωσή μας είναι η μόνη μας ελπίδα!

Να σταλεί παντού το μήνυμα ότι οι εργοδότες, οι πολυεθνικές δεν είναι ανίκητοι, συνάδελφοι! Μπορεί το κράτος των μονοπωλίων να φαίνεται ισχυρό, αλλά τη μάχη την κερδίζει ο πιο οργανωμένος, ο πιο πειθαρχημένος, αυτός που ξέρει για ποιο λόγο αγωνίζεται και που πρέπει να σημαδέψει. Για το λόγο αυτό πρέπει να απλώσουμε άμεσα σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά η οργάνωση των εργατών με το ΠΑΜΕ, τις λαϊκές επιτροπές, τη Λαϊκή Συμμαχία!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας! Να μην πάει ούτε λεπτό χαμένο. Να είναι οι επόμενες ώρες, ώρες πλατιάς συζήτησης των εργαζομένων παντού! Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία και της αυριανής συγκέντρωσης, εδώ, στην Πλατεία Πανεπιστημίου, στις 6:00 το απόγευμα.
Έχουμε τη δύναμη να αντιστρέψουμε τους σχεδιασμούς τους!
Σημαδεύουμε σωστά, ταξικά! Με το ΠΑΜΕ όλοι μπροστά!»

ΔΕΙΛΕ !

ΚΑΤΣΕ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ


ΔΕΙΛΕ !

Α. Παπαρήγα: Aπειθαρχία και ανυπακοή

Σε συστηματική και οργανωμένη απειθαρχία κάλεσε το λαό, σε δηλώσεις της στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. «Καλούμε το λαό να προχωρήσει σε συστηματική και καλά οργανωμένη απειθαρχία και ανυπακοή όχι μόνο στις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά γενικότερα στο σύστημα», δήλωσε η κ. Παπαρήγα. Αυτή, υποστήριξε, είναι «η καλή αρχή για να οργανωθεί η αντεπίθεση που πρέπει να καταλήξει στην κατάργηση των μονοπωλίων, στην απεμπλοκή από τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή την αποδέσμευση». «Οποιαδήποτε άλλη λύση που προτείνεται», συμπλήρωσε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, «είναι εντός των τειχών».

6 και 7 Νοεμβρίου

Πάμε πάλι. Όλοι ξέρουμε πως πριν από 4 μήνες έγιναν εκλογές και οι πολίτες ψήφισαν. Όλοι ξέρουμε πως, αν θέλεις πραγματικά να μην περάσουν τα μέτρα, κάνεις απεργία διαρκείας. Όλοι ξέρουμε πως υπάρχει κάποιος πιο έξυπνος τρόπος αντίστασης από το να μαζευόμαστε στο Σύνταγμα και να μας ξεσκίζουν τα ΜΑΤ, αφού, βέβαια, έχουν αποχωρήσει πρώτα οι επαγγελματίες συνδικαλιστές – θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς στάση πληρωμών και να τελειώσουμε το σάπιο πολιτικό σύστημα αμέσως.

Τα ξέρω όλα αυτά αλλά κάποια στιγμή θα γίνει αυτό που φοβούνται.
Κι όταν γίνει, θέλω να είμαι εκεί.
Ραντεβού στο Σύνταγμα.

Απεργειακή Κινητοποίηση στο Βόλο : Επεισόδιο 1ο

Εδώ ας ανεβαίνουν οι ενημερώσεις που αφορούν τις κινητοποίησης στο Βόλο
Στην πλατεία ελευθερίας όπου ήταν το κάλεσμα της Ανεξάρτητης Ταξικής Απεργιακής Συγκέντρωσης κάλεσε για δεύτερη συνεχόμενη φορά και το εργατικό κέντρο Βόλου.Άτομα της Ανέξαρτητης Συνέλευσης πήραν το μικρόφωνο και καλέσαν σε κοινή πορεία από τα κάτω χωρίς κομματικές ταμπέλες.Αυτή τη στιγμή η πορεία έχει ξεκινήσει  με τους επίσημους της εργατικής γραφειοκρατείας να βρίσκονται στην κεφαλή της και από τη μέση και πίσω οι ανάνταχτες ατομικότητες και συλλογικότητες της πόλης (ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΕΕΚ,Συνέλευση Αγίου Νεκταρίου,φοιτητικοί σύλλογοι και οι καταλήψεις Τερμίτα και Ματσάγγου και άλλες/οι).Αριθμεί γύρω στα 3000 άτομα(ανεπιβεβαίοτο) με την κεφαλή της να έχει φτάσει στη μέση της Ιάσωνος και τους τελευταιουςστη Βενιζέλου.Ακούγοντε αντικαπιταλιστρικά/αντιφασιστικα συνθήματα.

Παρακολουθήστε ζωντανά την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, τους χαιρετισμούς και την κεντρική ομιλία που θα ακολουθήσει

Π.Α.Μ.Ε ΣΚΟΠΕΛΟ....ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΩΡΑ ΕΙΚΌΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ
ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ....

ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΤΩΡΑ!!!Ζούμε την εποχή των μεγάλων προκλήσεων. Δεν την διαλέξαμε, άλλοι την διάλεξαν για μας και δε μας αφήνουν κανένα περιθώριο. Νέα μέτρα έρχονται να συνεχίσουν την αλυσίδα της ελεεινής κοροιδίας που μεταφράζεται σαν θυσίες για την πατρίδα (?). Προφανώς ούτε αυτά θα είναι τα τελευταία…
Με το γνωστό πλέον εκβιαστικό, πλαστό δίλημμα: ψήφιση νέων μέτρων ή χρεοκοπία, η Κυβέρνηση, δηλαδή η πολιτική εκπροσώπηση του ντόπιου και υπερεθνικού κεφαλαίου φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή ένα νέο πακέτο μέτρων που θα κοστίσει στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα πάνω από 9 δις ευρώ για το 2013 μόνο και περιλαμβάνει:
1) Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, 2) Μείωση συντάξεων, 3) Απολύσεις, 4) Περικοπές μισθών, 5) Μεγάλες περικοπές στον τομέα της Υγείας 6) Περικοπές σε οικογενειακά επιδόματα.

Νέα δίκη για την ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις - 6η συνεδρίαση, Δευτέρα 5.11.12


Η συνεδρίαση ήταν πολύ σύντομη, δεδομένου ότι όλοι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι έχουν κηρύξει πενθήμερη αποχή και, όπως ήταν επόμενο, οι συνήγοροι, μέσω του Σ. Φυτράκη, ανακοίνωσαν ότι απέχουν από τη συνεδρίαση. Επειδή δύο συνήγοροι, η Α. Παπαρούσου και ο Φρ. Ραγκούσης (με εκπρόσωπό του), δήλωσαν ότι έχουν κώλυμα, η πρώτη για τη Δευτέρα 12 Νοέμβρη και ο δεύτερος για την Τετάρτη 14 Νοέμβρη, η πρόεδρος του τρομοδικείου Μ. Τζανακάκη, η οποία κάθε φορά που συζητείται ο καθορισμός της επόμενης συνεδρίασης εκφράζει την αγωνία της για το ότι περνάει ο καιρός και δεν υπάρχει πρόοδος της δίκης, προσανατολιζόταν για την Παρασκευή 16 Νοέμβρη, αφού πρώτα πέταξε την «απειλή», ότι ίσως αργότερα το τρομοδικείο αναγκαστεί να συνεδριάζει κάθε μέρα. Τότε παρενέβη ο εισαγγελέας Σ. Μπάγιας για να πει ότι «πάμε πολύ μακρυά» και να προτείνει τη Δευτέρα 12 Νοέμβρη, ημερομηνία που αποδέχτηκε η πρόεδρος.
 
Επειδή πρόεδρος και εισαγγελέας θέτουν συνέχεια το ζήτημα ότι περνάει ο καιρός και δεν υπάρχει πρόοδος στην δίκη, τους λέμε για μια ακόμη φορά, ότι πρέπει να σταματήσουν αυτή τη «γκρίνια», γιατί εμμέσως πλην σαφώς παραβιάζουν το τεκμήριο αθωότητας (εννοούν πως κανένας από τους κατηγορούμενους δεν πρέπει να αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης 18μηνου, προεξοφλώντας την ενοχή όλων). Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι αρκετοί από τους κατηγορούμενους έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα από άλλο τρομοδικείο σε πολύ βαριές ποινές.
 
Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 12.11.12.
 
 

«Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Τρίτης 6 (κλείσιμο καταστημάτων) και Τετάρτης 7 Νοεμβρίου 2012»ΕΝΩΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Κάνουμε έκκληση για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Τρίτης 6 (με κλείσιμο των καταστημάτων) και Τετάρτης 7 Νοεμβρίου 2012 που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΒΕΕ.
Τα μέτρα που έχουν προαναγγελθεί και πρόκειται να ψηφιστούν στη Βουλή την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, αποτελούν τη χαριστική βολή για την αγορά, τις θέσεις εργασίας και τις επιχειρήσεις. Με μαθηματική ακρίβεια θα τελματώσουν την κοινωνία οδηγώντας την σε αδιέξοδο χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα ανάκαμψης.
Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να συμμετέχουν το διήμερο των κινητοποιήσεων σε συνεργασία με τις Τοπικές τους Ομοσπονδίες.
Στον Βόλο η συγκέντρωση για την Τρίτη 6 Νοεμβρίου θα γίνει στη συμβολή της πλατείας Ελευθερίας στις 9:30 πμ.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΑΙΑ!!!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Για το ΔΣ του ΣυλλόγουΜετά τιμής
  Ο Πρόεδρος                                       Ο Γεν. Γραμματέας
Αθανασός Απόστολος                                         Προσήλιας Ευστάθιος

ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...

ΟΛΟΙ πάμε σήμερα στις πλατείεςΠάμε να τους δείξουμε ότι δεν ανεχόμαστε πλέον1) Να καταπατούν τα δικαιώματά μας σαν εργαζόμενοι και σαν πολίτες που έχουν κατακτηθεί με κόπο και αγώνες2) Να υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας κι εμείς απλά...
να τους παρακολουθούμε3) Να ξεπουλάνε τη χώρα μας χωρίς να κάνουμε ΤΙΠΟΤΑΕίμαστε Έλληνες και δεν Δεχόμαστε Κατοχή από κανένα Πάμε να φωνάξουμε και να καταλάβουν ότι δεν θα κάνουμε πίσω αν δεν φύγουν από τη μέσηΈχουμε καθήκον και υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας που δεν θα έχουν μέλλονΑλλά και απέναντι στους Προγόνους μας που με τις θυσίες τους μας αξίωσαν να ζούμε ΕλεύθεροιΟΛΟΙ στις Πλατείες σήμερα Έλληνες παρέα με τη Σημαία μαςΓια την Ελλάδα που ΟνειρευόμαστεΓια την Ελλάδα που Αγαπάμε

Eρώτηση κατέθεσε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στον Υπουργό Υγείας σχετικά με τη Δραματική διακομιδή ασθενών από Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου στο Νοσοκομείο του Βόλου και την τραγική κατάληξή της.Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2012
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας
ΘΕΜΑ: Δραματική διακομιδή ασθενών από Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου στο Νοσοκομείο του Βόλου και η τραγική κατάληξή της.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, στον τομέα της υγείας ,καθημερινά αναδεικνύουν και φανερώνουν το μέγεθος της υποχρηματοδότησης και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Η αδιαφορία για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, αλλά και της υγείας των πολιτών είναι φαινόμενο διάχυτο παντού. Παράδειγμα τέτοιας λογικής και νοοτροπίας είναι και το περιστατικό που πρόσφατα διαδραματίστηκε από τη διακομιδή 2 ασθενών από την Αλόννησο στο Νοσοκομείο του Βόλου με την τραγική κατάληξη του ενός.
Συγκεκριμένα το βράδυ της 1/11/2012 στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, ο διευθυντής του, κ. Γεώργιος Αθανασίου, κλήθηκε σε σπίτι για επείγον βαρύ καρδιολογικό περιστατικό. Ο κ. Αθανασίου έκρινε την άμεση διακομιδή του ασθενή στο Νοσοκομείο του Βόλου και ειδοποίησε το Κέντρο Επιχειρήσεων ώστε να σταλεί στο λιμάνι πλωτό ασθενοφόρο, το οποίο θα μετέφερε ακόμη έναν ασθενή. Να σημειωθεί ότι οδηγός στο ασθενοφόρο και για τις δύο μετακινήσεις ήταν ο ίδιος ο διευθυντής, μιας και λόγω των περικοπών που έχουν επιβάλλει η μνημονιακή πολιτική και οι αποφάσεις των διοικήσεων του Νοσοκομείου, δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου σε εικοσιτετράωρη βάση.
Ενώ ο διευθυντής υπέδειξε, λόγω της σοβαρότητας των περιστατικών, να οδηγηθούν κατευθείαν στο Νοσοκομείο του Βόλου,το πλωτό ασθενοφόρο είχε καύσιμα μόνο για τον Πλατανιά Πηλίου. Αλήθεια, σε ποια Ευρωπαϊκή χώρα θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο; Τα δύο περιστατικά συνόδευε η αγροτική γιατρός της Αλοννήσου που κλήθηκε. Από τον Πλατανιά, επειδή δεν είχε βάρδια ασθενοφόρο και δεν μπορούσε να φθάσει το ΕΚΑΒ, λόγω φόρτου εργασίας, μετά από συνεννόηση των γιατρών της Αλοννήσου με το γιατρό του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής (σημειώνουμε ότι και εδώ ένας γιατρός εφημέρευε), αναγκαστικά οι 2 ασθενείς θα μεταφέρονταν στο Νοσοκομείο με 2 ταξί, συνοδεία της αγροτικού γιατρού, η οποία επιβιβάσθηκε με τον ασθενή που είχε το σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Όπως βλέπετε οι ίδιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, παρατηρούνται και στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Η μνημονιακή πολιτική της υποχρηματοδότησης της Υγείας σε όλο της το μεγαλείο. Πριν μερικούς μήνες, τραυματίας της ίδιας περιοχής, όπως μας ανέφεραν, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας πάνω σε καρότσα επιβατικού αυτοκινήτου γιατί πάλι δεν είχε βάρδια οδηγός ασθενοφόρου.
Τελικά, φθάνοντας τα ταξί στο Νοσοκομείο του Βόλου, ο ένας εκ των δύο ασθενών, άνδρας 64 ετών, που είχε το σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, επιβαρύνθηκε περαιτέρω, τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, αλλά, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε. Ενώ, ακόμη δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από την τραγική του κατάληξη, ακόμη 2 ασθενείς διακομίσθηκαν από την Αλόννησο στο Νοσοκομείο Βόλου, αντιμετωπίζοντας ταυτόσημα προβλήματα, που έδειξαν την υφιστάμενη ανεπάρκεια σε προσωπικό και μέσα. Ευτυχώς όμως είχαν αίσια κατάληξη.
Η κοινωνία της Μαγνησίας και των Β. Σποράδων είναι σε αναβρασμό με τα επαναλαμβανόμενα τραγικά περιστατικά που συμβαίνουν στο χώρο της Υγείας, λόγω έλλειψης γιατρών και μέσων. Απαιτεί την άμεση επίλυση και αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών. Οι ελλείψεις οφείλονται στα μειωμένα κονδύλια που διατίθενται στην υγεία. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, ενώ στηλιτεύει τους πάντες και τα πάντα, ενώ κατ΄αυτή για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι, δεν βρίσκει να πει κάτι για τις ελλείψεις και να εξάρει, για μια φορά τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση τόσο του Διευθυντή του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου κ. Γεώργιου Αθανασίου, πραγματικού λειτουργού υγείας, όσο και των άλλων γιατρών που προσπάθησαν να σώσουν τις ανθρώπινες ζωές.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1.     Τι μέτρα θα λάβει για να υπάρχουν ασθενοφόρα σε 24ωρη βάση στα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας;
2.     Θα αλλάξει το καθεστώς εφημέρευσης των Κέντρων Υγείας, ώστε να εφημερεύουν 2 γιατροί σε ενεργή εφημερία και να υπάρχει ασφάλεια;
3.     Θα χρηματοδοτηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με επιπλέον κονδύλια για να μην συμβούν πάλι ανάλογα τραγικά περιστατικά;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος

Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟ!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου