Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Εδώ η Λίστα Λαγκάρντ όλα τα ονόματα!!
Τα περισσότερα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα την οποία δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC» ανήκουν στον κόσμο των επιχειρήσεων, του εφοπλιστικού κόσμου και των τραπεζών.

Ο εκδότης του περιοδικού δεν δημοσιεύει τα ποσά που αντιστοιχούν σε κάθε καταθέτη στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, όπως και δεν δημοσιεύονται οι σχετικοί κωδικοί.

Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, η λίστα Λαγκάρντ που παρεδόθη στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου συμπεριελάμβανε όλα αυτά τα απαραίτητα στοιχεία στο CD που επέδωσαν οι γαλλικές υπηρεσίες.

Το γεγονός ότι τα 2059 ονόματα συμπεριλαμβάνονται στην λίστα που δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC», δεν σημαίνει πως όλα αυτά τα άτομα έχουν διακινήσει παρανόμως ποσά, είτε ότι κατέχουν παρανόμως καταθέσεις σε αυτήν την τράπεζα.

Όπως επίσης δεν σημαίνει και ότι φοροδιαφεύγουν ή ότι παρανομούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πολλά από αυτά τα άτομα είναι γνωστοί επιχειρηματίες με διεθνείς δραστηριότητες, εφοπλιστές που διακινούν συνεχώς ποσά στο εξωτερικό.

Ωστόσο υπάρχουν και απλοί επαγγελματίες, νοικοκυρές και επιστήμονες οι οποίοι λογικά και με τα συνήθη μέτρα δεν θα μπορούσαν να διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία.

Γνωστά ονόματα

Ο δημοσιογράφος Λάμψιας Παναγιώτης
Ο δημοσιογράφος Λάμψιας Παναγιώτης
Επιχειρηματίες όπως οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οι αδελφοί Μαρινόπουλοι, οι εφοπλιστικές οικογένειες Μαρτίνου και Πατέρα, σχεδόν όλοι οι γνωστοί κοσμηματοπώλες, ο Δημήτρης Κοπελούζος, η επιχειρηματική οικογένεια Μπενρουμπή συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν τη λίστα.

Όμως και ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και η σκιτσογράφος Κατερίνα Σχινά, αλλά και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας, όπως και το διευθυντικό στέλεχος του εκδοτικού συγκροτήματος «Πήγασος», Αλέξης Σκαναβής φιγουράρουν στον επίμαχο κατάλογο που δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC».


(Ο δημοσιογράφος, Γιώργος Τράγκας)


(Ο Σταύρος Παπασταύρος, σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά)

Πατήστε πάνω στις εικόνες και διαβάστε όλα τα ονόματα:


 
         
       
 

Είναι παλιά η λίστα;


Ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας σχολιάζοντας από την τηλεοπτική συχνότητα «Κontra» το γεγονός ότι το όνομα του συμπεριλαμβάνεται στη λίστα που δημοσιεύεται από το περιοδικό «HOT DOC» επεσήμανε πώς τα χρήματα αυτά τα τοποθέτησε στην Ελβετία μεταξύ του 2001 – 2002 και ως εκ τούτου καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι κατάλογοι αυτοί είναι παλαιοί και ενδεχομένως δεν ταυτίζονται με την λίστα που παρέδωσαν οι Γάλλοι στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Μόνο την τσέπη μας θα πλήξει η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και όχι το λαθρεμπόριο


Η συγκυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και τα παπαγαλάκια της δικαιολογούν την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης με το επιχείρημα ότι θέλουν να καταπολεμήσουν τη λαθρεμπορία πετρελαίου. Αυτό θα μπορούσε να ισχύσει, αν δεν υπήρχε καμία περίπτωση χρήσης πετρελαίου με μηδενικό έως πολύ μειωμένο ΕΦΚ. Ομως, υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις χρήσης του πετρελαίου ως καύσιμης ύλης, στις οποίες ο ΕΦΚ είναι ακόμη και μηδενικός. Στον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα βρίσκουμε τέτοιες περιπτώσεις. Στο άρθρο 78, για παράδειγμα, διαβάζουμε ότι «από τις Απαλλαγές που προβλέπονται από το άρθρο 68, απαλλάσσονται επίσης τα ενεργειακά προϊόντα που παραλαμβάνονται προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμα για την ναυσιπλοΐα στα ύδατα της κοινότητας».
 
Οπως είναι γνωστό σ’ όσους παρακολουθούν τις συζητήσεις στον «ναό της δημοκρατίας», δηλαδή το αστικό κοινοβούλιο, τα νομοσχέδια της κυβέρνησης και οι προτάσεις νόμων των κομμάτων, πριν μπουν στην ολομέλεια της βουλής, συζητούνται στις αρμόδιες Διαρκείς Επιτροπές. Σ’ αυτές καλούνται και εκπρόσωποι Φορέων για να εκφράσουν τις απόψεις τους. Ετσι, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στη δεύτερη συνεδρίασή της για το πολυνομοσχέδιο Στουρνάρα, στο οποίο περιλαμβάνεται και η αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, πήραν μέρος και οι Μ. Κιούσης, πρόεδρος  της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, και Χ. Μαυράκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων. Και οι δύο στις τοποθετήσεις τους επεσήμαναν ότι με την εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης δε θα χτυπηθεί η λαθρεμπορία στα καύσιμα, γιατί το ναυτιλιακό, για παράδειγμα, πετρέλαιο και το πετρέλαιο που εξάγεται έχει μηδενικό ΕΦΚ.
 
«Ποιος θα πατάξει το λαθρεμπόριο με τα ναυτιλιακά καύσιμα, όταν παραμένει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο μηδέν; Ποιος θα πατάξει το λαθρεμπόριο, όταν υπάρχουν οι εικονικές εξαγωγές, οι παράνομες εισαγωγές , τα υποκατάστατα, η νοθεία τα παράνομα διυλιστήρια;» (Μ. Κιούσης). «Δανείζομαι την έκθεση του κ. Μάρδα… ο οποίος έκανε κάποιες ερωτήσεις στον ΟΗΕ και βρήκε ότι το 2008, αν δεν με απατά η μνήμη μου αυτή τη στιγμή, εξήχθησαν προς τα Σκόπια 229.600 τόνοι καυσίμων και όταν ρώτησε μέσα από τον ΟΗΕ πόσα καύσιμα πέρασαν στα Σκόπια, η απάντηση ήταν 10.000 τόνοι. Αντιλαμβάνεστε, λοπόν, ότι αυτά τα καύσιμα μπήκαν στην ελληνική αγορά με τεράστια ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο και μιλάμε για μία πύλη εξόδου. Φανταστείτε τι γίνεται σε όλες τις πύλες εξόδου. Φαντασθείτε τι γίνεται με τα ναυτιλιακά καύσιμα και τις εικονικές παραλαβές  από τα πλοία» (Χ. Μαυράκης). «Δεν είναι δέλεαρ μόνο το ναυτιλιακό καύσιμο, που είναι με μηδενικούς φόρους όπως είπατε, αλλά με μηδενικούς φόρους είναι και τα εξαγώγιμα καύσιμα, που δεν έχουν κανένα φόρο» (Χ. Μαυράκης).
 
Αυτά ειπώθηκαν παρουσία κυβερνητικών βουλευτών και του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη. Κανένας τους δεν τόλμησε να διαψεύσει τους δυο παράγοντες της αγοράς, παρά το γεγονός ότι με τα λεγόμενά τους υποστήριζαν ότι το λαθρεμπόριο πετρελαίου θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο και ότι οι καπιταλιστές των κλάδων αυτών θα βγάλουν τεράστια κέρδη.
 
Δε θα είναι μόνο αυτές οι συνέπειες από την εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης. Θα φουντώσει ακόμη περισσότερο και η παράνομη υλοτομία, η οποία θα είναι καταστροφική για το δασικό πλούτο και το περιβάλλον της χώρας.
 
Και κάτι ακόμη. Η ΕλΣτατ μέχρι το Μάη του 2012 δημοσιοποιούσε στοιχεία για τις εξαγωγές και των πετρελαιοειδών, ενώ έκτοτε σταμάτησε. Το Μάρτη του 2012, σύμφωνα με την ΕλΣτατ, οι εξαγωγές ανήλθαν σε 500 εκατ. ευρώ. Μήπως το σταμάτημα της δημοσιοποίησης στοιχείων για την εξαγωγή πετρελαιοειδών έχει σχέση με το φούντωμα του λαθρεμπορίου πετρελαίου μέσω των εικονικών εξαγωγών; Εμείς θα συνεχίσουμε την έρευνα και θα επανέλθουμε.
 
 
 

Φορέα Διαχείρισης για τις Κουκουναριές

Προτείνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» για τη μη υποβάθμιση της περιοχής
Επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο προτείνοντας τη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης της περιοχής της Natura 2000 «Κουκουναριές και η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή» κατέθεσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» στις 23 Οκτωβρίου 2012.
Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, «σας συγχαρούμε για την όψη της παραλίας των Κουκουναριών, που έχει βελτιωθεί αισθητά με την καθιέρωση των συγκεκριμένων τύπων όμπρελο-καθισμάτων και των κενών διαχωριστικών μεταξύ αυτών.


Ωστόσο όπως σας γνωστοποιούμε τα τελευταία χρόνια με επιστολή μας, με το πέρας της εβδομάδας καθαριότητας «Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή», διαπιστώνουμε περιπτώσεις περιβαλλοντικής ρύπανσης και υποβάθμισης.

Ενέργειες όπως : απομάκρυνση των σκουπιδιών και τον ευπρεπισμό του περιβάλλοντος χώρου της αποθήκης που διατηρεί ο Δήμος στο βιότοπο, επισκευή της ξύλινης περίφραξης μεταξύ δάσους και παραλίας και απομάκρυνση ξερών κλαδιών, από τον ευρύτερο χώρο του βιότοπου, ως επικίνδυνα αναφλέξιμα υλικά επαναλαμβάνονται ως περιπτώσεις αντιμετώπισης στην επιστολή μας τα τελευταία τρία χρόνια.


Αξίζει να σημειωθεί πως στη βάση δεδομένων Natura 2000, αναφέρεται πως ο πλούσιος υπόοφος των αείφυλλων πλατύφυλλων, η συσσώρευση ξηρού υλικού (στρωμνή), κα. καθιστούν ουσιαστικά αδύνατη τη φυσική της αναγέννηση.
Επιπροσθέτως η προσέγγιση των τουριστικών σκαφών που δραστηριοποιούνται στην εκτέλεση περιηγητικών πλόων στην παραλία για την μεταφορά λουόμενων από τουριστικές περιοχές έκτος Σκιάθου προκαλεί τεράστια προβλήματα. Αφού ο τεράστιος αριθμός των επισκεπτών διαταράσσει έντονα την οικολογική ισορροπία της παραλίας. Ως άμεση λύση προτείνεται η απαγόρευση τέτοιου είδους πλοίων στην παραλία και εναλλακτικά την παραμονή τους στο λιμάνι της Σκιάθου.


Πέραν όμως από περιστασιακές παρεμβάσεις και δράσεις και για να αντιμετωπιστεί ολιστικά το φαινόμενο της υποβάθμισης της περιοχής Natura 2000 «Κουκουναριές και η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή» προτείνουμε τη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης της περιοχής, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον Ν. 2742/99».

Σκόπελος απόλυτη ηρεμία !!!Σκόπελος καλή όρεξη Αντώνη!Έκτακτο ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Έκτακτο ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού
Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εφιστά την προσοχή των πολιτών.
Συγκεκριμένα από το Σάββατο αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο βόρειο Ιόνιο στην Ήπειρο και στην δυτική Στερεά Ελλάδα. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό στο νότιο Ιόνιο, την δυτική Πελοπόννησο, ενώ από το βράδυ τα φαινόμενα θα γίνουν εμφανή και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Κυριακή καθώς αναμένονται σε όλη την χώρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί στο Αιγαίο και θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.
Από Δευτέρα αναμένεται ύφεση, ωστόσο οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα συνεχίσουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν σταδιακά από την Τρίτη.

Παραίτηση Μαρίας Πολύζου από Ανεξάρτητους Έλληνες

Με μία μακροσκελή επιστολή παραίτησης που απέστειλε στον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η υποψήφια βουλευτής Μαρία Πολύζου στην οποία εκθέτει τους λόγους που την υποχρεώνουν να αποχωρήσει από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και οι οποίοι περιλαμβάνουν σαφείς αιχμές για τον τρόπο που λειτουργεί το κόμμα αλλά και για την συμπεριφορά και τον τρόπο που πολιτεύονται τα στελέχη του στη Μαγνησία.
Στην επιστολή της ειδικότερα η κ. Πολύζου αναφέρει :

Ως μία πραγματικά υπερήφανη, άφθαρτη και ανεξάρτητη από κομματικούς ή άλλους μηχανισμούς και συστημικές εξαρτήσεις Ελληνίδα, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμά σου ως Προεδρεύοντος του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, συστρατεύτηκα στο πλευρό του νέου και δυναμικού Κινήματος που μου έδωσε τη σιγουριά πως το πολιτικό σκηνικό της Πατρίδας μας μπορεί επιτέλους να αλλάξει με την ενεργή συμμετοχή όλων των Ελλήνων και πολιτεύτηκα στις τελευταίες δύο Εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις, στο Ν. Μαγνησίας τον τόπο καταγωγής μου και διαμονής μου.
Στις 04 Απριλίου στην πρώτη μου δημόσια ομιλία στους πολίτες του Ν. Μαγνησίας, στην πρώτη συγκέντρωση του Κινήματος στην πόλη του Βόλου, φώναξα με συγκίνηση: ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ και ένιωσα σίγουρη πως μαζί θα τα καταφέρουμε και θα αναστρέψουμε την καταστροφική πορεία στην οποία οδηγείται η Πατρίδα μας με τα Μνημόνια και τις υφεσιακές πολιτικές των Κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, έχοντας για οδηγό την ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του Κινήματος.
Στις δύο αυτές προεκλογικές περιόδους του Μαΐου και του Ιουνίου, περιόδευσα σε ολόκληρο το Ν. Μαγνησίας και τα νησιά των Β. Σποράδων και μετέφερα το μήνυμα της αισιοδοξίας για την ύπαρξη της νέας πολιτικής δύναμης που μπορεί να ανατρέψει τον πολιτικό χάρτη της Χώρας και να δώσει Ελληνικές και μετρήσιμες διεξόδους στην κρίση μέσα από το Κυβερνητικό Πρόγραμμα του Κινήματος, την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ. Οι 2.300 πολίτες του Ν. Μαγνησίας που με τίμησαν με τη ψήφο τους, μου είχαν σφίξει το χέρι με ελπίδα και χαμόγελο δίνοντάς μου κουράγιο για το δύσκολο αγώνα στον οποίο τάχθηκα, κατά των Μνημονίων. Τους είμαι ευγνώμων.
Στο διάστημα που μεσολάβησε από τις εκλογές έως και σήμερα, με λύπη και απογοήτευση διαπίστωσα μία σειρά ανακολουθιών στα λόγια και στις πράξεις που εκφράζονται από εσένα Πρόεδρε, τη δύναμη του Κινήματος, τον εκφραστή και σχεδιαστή του οράματος της Ανάστασης της Πατρίδας και ΔΗΛΩΝΩ ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΚΟΜΜΑ!
Η ανακολουθία των διαπιστώσεων αφορά συγκεκριμένα στους άξονες: α. του Ανθρώπινου Δυναμικού, β. του Οργανωτικού και γ. των Προγραμματικών Θέσεων.
Συγκεκριμένα:
α. σε ό,τι αφορά το Ανθρώπινο Δυναμικό:
Διαπίστωσα πως βρίσκομαι αντιμέτωπη με το γνωστό παλαιοκομματικό copy paste στις ίδιες συμπεριφορές του ίδιου ακριβώς συστήματος που καταδικάζαμε προεκλογικά και που τελικά μας οδήγησε εδώ που φτάσαμε σήμερα ως Χώρα.
Διαπίστωσα πως η νοοτροπία ατόμων που έχουν επιλεγεί για να αποτελέσουν τους εκπροσώπους της κοινωνίας μας, ουδόλως διαφέρει από προηγούμενες πολιτικές νοοτροπίες, όπως είναι η προσπάθεια απαξίωσης των λοιπών υποψηφίων του ψηφοδελτίου με αθέμιτα μέσα και "καπελώματα". Συμβουλές του τύπου "η πολιτική θέλει γερό στομάχι", προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι παλαιοκομματικές τακτικές, θεωρώ πως δεν έχουν χώρο στο Κίνημα το οποίο γεννήθηκε από όλους τους Έλληνες για όλους τους Έλληνες και ευαγγελίζεται συμπεριφορές Κινηματικού χαρακτήρα.
Διαπίστωσα πως δεν υπάρχει καμία απολύτως προσπάθεια ανανέωσης του προσωπικού, δεν υπάρχει ενδιαφέρον για νέες φρέσκες ιδέες και πως απλά ο καθένας προσπαθεί να κατοχυρώσει τη θέση στην οποία ορίστηκε και να αξιοποιήσει προσωπικό άσχετο με τις αξίες και τα ιδανικά των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Διαπίστωσα πως η στοχοθεσία των κομματικών στελεχών είναι εσωστρεφής και δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών που ταλαιπωρούνται στις τοπικές κοινωνίες. Ειδικά δε όταν εκθέτουν το Κίνημα με τις άστοχες "τοποθετήσεις" και "παρεμβάσεις" τους, σε ό,τι αφορά θέματα τοπικού χαρακτήρα και αντί να αγκαλιάσουν τις τοπικές κοινωνίες με πραγματικό ενδιαφέρον, ανοίγουν μέτωπα με έπαρση και δηκτικό ύφος και έρχονται αντιμέτωποι με φορείς και κλάδους που πλήττονται από την κρίση και δίνουν τη δική τους μάχη επιβίωσης κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.
β. σε ό,τι αφορά το Οργανωτικό:
Διαπίστωσα τη σαφή έλλειψη στο χρονοδιάγραμμα των ενεργειών, βάση των προεκλογικών δεσμεύσεών σου, όπως ακριβώς τις διατύπωσες. Το Συνέδριο που περιμέναμε όλοι το Σεπτέμβριο προκειμένου να ολοκληρωθεί και να "ανδρωθεί" το Κίνημα, μέσα από τον καθορισμό Προτάσεων, Θέσεων, Κανόνων και Οργάνων δυστυχώς δεν έγινε. Αντ´ αυτού το Κίνημα έθεσε Κομματικά Στελέχη και δημιούργησε Κομματικά Όργανα λειτουργώντας συστημικά, αποκλείοντας πολλούς από εκείνους που στήριξαν το Κίνημα πριν πάρει ακόμα την επίσημη μορφή του.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως δεν υπάρχει μηχανισμός επεξεργασίας των προτάσεων που εστάλησαν από πολίτες, οι οποίοι δεν έλαβαν ποτέ απάντηση στα emails που έστειλαν και έχω ιδία άποψη επί του θέματος, καθώς ακούω το παράπονο αυτό από τους ίδιους τους ψηφοφόρους μου.
γ. σε ό,τι αφορά τις Προγραμματικές θέσεις:
Διαπίστωσα πως δεν κατατέθηκε κανένα Σχέδιο Νόμου το οποίο να προκύπτει από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κινήματος, ούτε ετέθησαν στη ΒτΕ ερωτήσεις βάσει της Εθνικής Αντιπρότασης. Η μόνη, ίσως, σημαντική Επίκαιρη Ερώτηση που κατατέθηκε είναι αυτή του failedstate, που υπέβαλε στον κ. Πρωθυπουργό από το βήμα της ΒτΕ ο Βουλευτής Αττικής κ. Παύλος Χαϊκάλης την 01.10.12, την οποία όμως ουδέποτε επισήμως το κόμμα την σχολίασε!
Ως πολιτευτής δε, νιώθω εκτεθειμένη απέναντι στους ψηφοφόρους μου αλλά και στην τοπική κοινωνία του Νομού μου καθώς διαπίστωσα πως μετά τις δεύτερες εκλογές έπαψε κάθε αναφορά στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ και στις πρωτότυπες προτάσεις που υπήρχαν σε αυτή και ότι το ΙΔΙΟ ΑΥΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του Κινήματος, το Κυβερνητικό Πρόγραμμα ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ, είναι εδώ και πολύ καιρό αναρτημένο στην ιστοσελίδα του φορέα με την ονομασία Ι.ΚΟΙ.ΜΑ:http://ikoima.org/main/subs/property.html.
Στην ίδια ιστοσελίδα, βρίσκεται και το επίμαχο nonpaper, που κόστισε στο Κίνημα τη σημαντική πτώση του εκλογικού αποτελέσματος στις Εκλογές Ιουνίου 2012, ένα πεντασέλιδο κείμενο που περιλαμβάνει τις 7 Βασικές Πολιτικές Θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με σαφή ερώτηση για το αν υπάρχει, ή θα υπάρξει εντός των επομένων μηνών, άμεση απειλή της εθνικής ασφάλειαςτης Χώρας και ερώτηση (Σενάριο Β) για το αν κινδυνεύει η Χώρα από κατάρρευση (Failed StateStatus). (http://ikoima.org/main/subs/docs/nonpaper.pdf).
Δίχως το Κίνημα να δίνει καμία επίσημη απάντηση για το πώς και γιατί οι δύο παραπάνω καταχωρήσεις κειμένων (Εθνική Αντιπρόταση & Non Paper), είναι αναρτημένες και βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Ι.ΚΟΙ.ΜΑ ως Πνευματικά Έργα - παρ´ ότι γνωρίζει ότι έχουν αναρτηθεί από καιρό στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα - το γεγονός αυτό καθ´ αυτό εγείρει ερωτηματικά, τα οποία δεν είναι στην αρμοδιότητά μου για να αντιμετωπίσω.
Τέλος και σε ό,τι αφορά την Αντιπολίτευση που πρεσβεύουμε: Ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα και καταθέτουμε ερωτήσεις και επερωτήσεις σε ένα ανύπαρκτο Κράτος με κατεστραμμένες δομές, γνωρίζοντας πως δεν θα πάρουμε ποτέ απάντηση γιατί απλά όντας μέσα στο Μνημόνιο δεν προβλέπεται να παίρνουμε απαντήσεις!
Ως Κίνημα συμβάλλουμε και συμμετέχουμε σε αυτή την εικονική πραγματικότητα, ενώ θα έπρεπε η παρουσία μας στη κοινωνία και στο κοινοβούλιο να εστιάζει και μόνον στην ανάλυση της κατάστασης στην οποία μας ωθούν ( το Failed State ), με ξεκάθαρη αναφορά σε αυτήν και με παράλληλη καθημερινή αναφορά στο Κυβερνητικό Πρόγραμμα την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ, ώστε να εντυπωθεί στους πολίτες ποιός είναι ο μοναδικός τρόπος, ποιά είναι η μοναδική εφικτή και μετρήσιμη λύση, για δίεξοδο από το Μνημόνιο, για ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, που καταργεί τις καταστροφικές για την κοινωνία και την οικονομία μας υφεσιακές πολιτικές και αποτελεί μοχλό ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Αντιθέτως, με την πρακτική που ακολουθείται ως σήμερα, επικοινωνούμε την ψευδαίσθηση στους πολίτες πως γίνεται δουλειά, με ερωτήσεις και επερωτήσεις που θα είχαν νόημα σε ένα κατά τα άλλα Εθνικά Κυρίαρχο Κράτος, ενώ στην πραγματικότητα λειτουργούμε επικουρικά στην πιστή εφαρμογή του Μνημονίου!
Έχοντας γνώση όλων των παραπάνω, με την παρούσα υποβάλλω την παραίτησή μου από το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς θεωρώ ότι δεν έχω πλέον λόγο ύπαρξης σε αυτό.
Παραμένω πιστή στις αξίες και στα ιδανικά που με ώθησαν να πολιτευτώ και που για αυτά τα ιδανικά και τις αξίες με τίμησαν οι πολίτες του Ν. Μαγνησίας με την ψήφο τους. Η Πολιτική Συνέχεια προϋποθέτει Πολιτική Συνέπεια και με αυτήν επιθυμώ να πορευτώ και να συνεχίζω να φωνάζω ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ ως μια πραγματικά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ!
Με καθαρή τη συνείδηση,
Μαρία Μιχ. Πολύζου.

Άφαντος ο Κεδίκογλου

Στρατός ημετέρων στην ΕΡΤ με 60.000 ευρώ το μήνα...και 3 γραμματείς για τον Λιάτσο

 Κλικ στην εικόνα να δείτε ..την τρικοματική ρεμούλα...για κατευθυνόμενη ενημέρωση ...και εξυπηρετήσεις συγγενών και κουμπάρων όταν επιβάλλουν 300 ευρώ μισθό στον Ιδιωτικό Τομέα
 http://www.edromos.gr
Κι όμως, ο σημερινός υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος για τα θέματα των ΜΜΕ, κατόρθωσε, μέσα στους μήνες που ακολούθησαν, να διαψεύσει και τις 46 λέξεις που διαβάσετε παραπάνω.

Και συνεργάστηκε (άψογα) με το ΠΑΣΟΚ «για τη σωτηρία της χώρας» και ενίσχυσε τον κρατισμό. Για τη Ν.Δ., άλλωστε, ο «κρατισμός» μπορεί να αποτελεί έννοια αντίθετη από την πολιτική φιλοσοφία του κόμματος, όχι όμως όταν το ίδιο το κόμμα βρίσκεται στην εξουσία και μπορεί να βολέψει τα... δικά του παιδιά.
Στο προηγούμενο φύλλο του Δρόμου παρουσιάσαμε μερικά μόνο παραδείγματα από τις προσλήψεις της τρικομματικής συγκυβέρνησης στην ΕΡΤ με μισθούς που μπορεί να μην αγγίζουν εκατομμύρια ευρώ, εξυπηρετούν όμως τους ημετέρους φίλους των παρατάξεων, δημιουργώντας ένα στρατό στελεχών έτοιμο για την προπαγάνδιση των κυβερνητικών θέσεων της τρόικας εσωτερικού.
Συνεχίζοντας την έρευνα για τα χιλιάρικα που «σφυρίζουν» πάνω από τα κεφάλια των 300 συμβασιούχων της ΕΡΤ που αγωνιούν για ένα μισθό, φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας λίστα με 28 προσλήψεις (από τις 21 Αυγούστου μέχρι και τις 17 Σεπτέμβρη) συνολικού μηνιαίου κόστους 89.994 ευρώ μεικτών αποδοχών χωρίς τα δώρα. Δηλαδή, 995.928 ευρώ μεικτές αποδοχές, χωρίς τα δώρα, για την τηλεοπτική σεζόν που διανύουμε!
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ημερομηνίες των προσλήψεων αποδεικνύουν πως οι προσλήψεις στον δημόσιο τομέα δεν έχουν απαγορευτεί λόγω της καθυστερημένης εκταμίευσης της δόσης, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται. Αντιθέτως, «λεφτά υπάρχουν» και για τη Ν.Δ., αρκεί να εισρέουν στα πορτοφόλια των ημετέρων την ώρα που τα νέα μέτρα των περικοπών και των απολύσεων οριστικοποιούνται από τους Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη και η ανάγκη της χειραγώγησης της κοινής γνώμης είναι επιτακτική.

19 στελέχη με 50 χιλιάδες ευρώ
Πάνω στα συντρίμμια της ελληνικής κοινωνίας, λοιπόν, όπου μια θέση εργασίας είναι το ζητούμενο, ο Σίμος Κεδίκογλου, παρέα με τα άλλα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, άνοιξαν το μπαούλο των ρουσφετιών και τις πύλες της ΕΡΤ, δημιουργώντας μια νέα φουρνιά στελεχών. Αυτή των Ειδικών Θέσεων, των Ιδιαιτέρων Γραμματέων και των Ειδικών Συμβούλων. Αλήθεια, πόσοι συμβασιούχοι των 1.000 ευρώ θα μπορούσαν να μονιμοποιηθούν και να προσφέρουν στην πραγματική ενημέρωση της κοινωνίας στη θέση των ρουσφετιών;
Διαβάζοντας τη λίστα που αποκαλύπτει σήμερα ο Δρόμος της Αριστεράς (διαθέτουμε τα πλήρη στοιχεία, αλλά δημοσιεύουμε τα αρχικά των ονομάτων) παρατηρεί κάποιος πως μόνο 19 στελέχη σε θέσεις όπως γραμματείς, συνεργάτες, ειδικοί σύμβουλοι και προσωπικό ειδικών θέσεων κοστίζουν το μήνα σχεδόν 50.000 ευρώ μεικτά, χωρίς τα δώρα!
Πιο συγκεκριμένα: Ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης, Αιμίλιος Λιάτσος, έχει τρεις ιδιαιτέρες γραμματείς συνολικού κόστους 6.000 ευρώ μεικτά χωρίς τα δώρα. Τις Π.Γ. και Β.Α. με πρόσληψη από τις 17/9 ενώ η Α.Λ. υπέγραψε πρόσληψη την 1/10.
Ίδια -αν και λίγο πιο φθηνή- η κατάσταση και για τη στελέχωση του γραφείου του κ. Πέτρου Μάη, γενικού διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Τρεις οι ιδιαιτέρες γραμματείς και εδώ, με συνολικό κόστος μεικτών αποδοχών τις 4.950 ευρώ χωρίς τα δώρα. Οι Ι.Π. και Π.Μ. υπέγραψαν την πρόσληψή τους στις 17/9 με αποδοχές 1.944 και 1.350 ευρώ μεικτά αντίστοιχα, ενώ η Ε.Α. κατέφθασε στο ραδιομέγαρο στις 24/9 με μισθό 1.700 ευρώ μεικτά, πάντα χωρίς τα δώρα. Στις 9.500 χιλιάδες ευρώ ανέρχεται το κόστος της... γραμματειακής υποστήριξης του νέου διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ, κ. Νίκου Σίμου. Μόνο ο διευθυντής του Γραφείου του (Μ.Κ.) κοστίζει 3.500 ευρώ μεικτά, ενώ με 2.000 ευρώ αμείβονται η κάθε μία από τις τρεις γραμματείς του κ. Σίμου.
Στις 15.500 ευρώ ανέρχεται το κόστος 5 ειδικών συμβούλων εκ των οποίων η μία χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο εργασίας. Ο Χ.Στ., ειδικός λογιστικός σύμβουλος θα απολαμβάνει τα 4.000 ευρώ μεικτά, χωρίς τα δώρα, τουλάχιστον μέχρι τις 9 Αυγούστου. Ο Γ. Μπρ. ειδικός σύμβουλος Ψυχαγωγικού και Πολιτιστικού Προγράμματος τα 3.500 ευρώ μεικτά. Ο Μ.Ε. ειδικός σύμβουλος Πληροφορικής, αμείβεται από τις 17/9 με 3.000 ευρώ το μήνα όσα και ο Μ.Ρ., ειδικός σύμβουλος Επικοινωνίας. Επιπροσθέτως, στη 10η θέση της λίστας, συναντάμε τη Γ.Π. ως «ειδική σύμβουλο» και μισθό 2.000 ευρώ μεικτά, πάντα χωρίς τα δώρα.
«Μόλις» 14.000 ευρώ μεικτά το μήνα χωρίς τα δώρα κοστίζουν οι υπηρεσίες τεσσάρων προσλήψεων «Ειδικών Θεμάτων». Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι 3 από τους 4 έχουν ακριβώς το ίδιο αντικείμενο εργασίας: «Υπεύθυνος Διοίκησης Έργου με αντικείμενο οργάνωση-προετοιμασία, συντονισμό, εποπτεία και παρουσίαση ενημερωτικών εκπομπών», ίδιο ύψος αποδοχών, 3.500 ευρώ μεικτά το μήνα χωρίς τα δώρα και ίδια ημερομηνία σύμβασης (21/8/2012-20/8/2013). Αυτό θα πει αξιοκρατία! Ο 4ος της... παρέας Μ.Κ. με αντικείμενο «Οργάνωση-προετοιμασία, συντονισμό, εποπτεία και παρουσίαση ενημερωτικών εκπομπών ΕΡΤ» προσελήφθη στις 17/9/2012 και θα αμείβεται επίσης με 3.500 ευρώ μεικτά το μήνα.

Ειδικές θέσεις... χρυσάφι
Στις 11.500 ευρώ το μήνα ανέρχεται το κόστος τριών προσλήψεων «Προσωπικού Ειδικών Θέσεων» με διάρκεια ενός έτος (21/8/2012-20/8/2013) για την «Οργάνωση, προετοιμασία και παραγωγής τηλεοπτικής κάλυψης σημαντικών γεγονότων πολιτικής αλλά και πολιτιστικής σημασίας». Πιο συγκεκριμένα ο σκηνοθέτης Β.Βλ. προσλήφθηκε με αμοιβή τις 4.000 ευρώ μεικτά χωρίς τα δώρα όσα και ο Γ.Ντ., ενώ στις 3.500 ευρώ η Χ.Αρμ. με αντικείμενο εργασίας «Οργάνωση, προετοιμασία και παραγωγή τηλεοπτικής κάλυψης γεγονότων πολιτικής σημασίας, εσωτερικής και διεθνούς επικαιρότητας στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας». Το ίδιο... μηνιάτικο εξασφάλισαν και οι Ειδικοί Σύμβουλοι Στ.Ο. (σε θέματα ραδιοφωνίας), Α.Λ. (προγράμματος ενημερωτικών εκπομπών) και ο Μ.Σ. (Προσωπικό Ειδικών Θεμάτων με αντικείμενο το συντονισμό για την κάλυψη όλου του αθλητικού ραδιοφωνικού υλικού κ.ά.).

Τα... ευτράπελα
Η μάχη των βυσμάτων, των ημετέρων και των δικών τους παιδιών ήταν -και εξακολουθεί να είναι- ιδιαίτερα σκληρή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μερικά από τα ευτράπελα που παρουσιάζει η λίστα των προσλήψεων. Έτσι εντοπίζουμε τον αναπληρωτή διευθυντή Ειδήσεων Ε.Μπ. να κοστολογείται με περισσότερα χρήματα (4.000 ευρώ) από όσα ο διευθυντής Ειδήσεων (3.500 ευρώ)! Δηλαδή, όσα και ο Γ.Α. με πρόσληψη Ειδικών Θέσεων και καθήκοντα «Συντονιστή των ραδιοφωνικών προγραμμάτων NET FM και ΕΡΑ ΣΠΟΡ».
Άφαντος ο Κεδίκογλου
Όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ (και) μετά τις τελευταίες εκλογές και την υπουργοποίηση του Κεδίκογλου καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Νίκος Βούτσης. Στην ερώτησή του, ο γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος, κάνει λόγο για «απαράδεκτη πολιτική, που προκαλεί φαινόμενα χειραγώγησης, αναξιοκρατία και γενικευμένη απαξίωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», υπογραμμίζοντας πως «αυτή καθεαυτή η διοίκηση και η στελέχωση της ΕΡΤ αποτελεί μνημείο μη αξιοκρατικής διαδικασίας στο βαθμό που ολοκληρώθηκε μέσω της “μοιρασιάς” των πόστων ανάμεσα στα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης». Ο κ. Βούτσης ζητά να ενημερωθεί από τον υπουργό αν πρόκειται να λάβει και ποια μέτρα για την αποκατάσταση της αξιοκρατίας και την αναβάθμιση και αξιοποίηση του άξιου δυναμικού της ΕΡΤ Α.Ε. και ποια μέτρα και ποια πολιτική θα αναληφθούν, έτσι ώστε η δημόσια ραδιοτηλεόραση να παίξει τον πραγματικό ρόλο της μέσα σε ένα περιβάλλον άκρως προνομιακό για τα διαπλεκόμενα ιδιωτικά ΜΜΕ.
Ακολουθώντας το μοντέλο Σαμαρά, ωστόσο, εξαφανισμένος από το ελληνικό Κοινοβούλιο από την πρώτη μέρα της πρωθυπουργίας του μέχρι σήμερα, ο Σίμος Κεδίκογλου αρνείται να απαντήσει, προτάσσοντας ως δικαιολογία τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικό είναι πως την Τρίτη, 16 Οκτωβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ακύρωσε την προγραμματισμένη για την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου, συζήτηση της εν λόγω επίκαιρης ερώτησης, αναβάλλοντας για 2η φορά την υποχρέωσή του να απαντήσει. Είναι ξεκάθαρο πως η άρνηση του κ. Κεδίκογλου συνιστά ομολογία αποφυγής της απάντησης και της αντιμετώπισης των όσων συμβαίνουν στο ραδιομέγαρο, ποντάροντας στη κοινοβουλευτική διαδικασία που προβλέπει ότι κάθε κόμμα έχει τη δυνατότητα 6 επίκαιρων ερωτήσεων την εβδομάδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υποβολή της ερώτησης για τρίτη φόρα...

«Ξύλο» Μιχαλολιάκου


«Εκρηκτική» λογομαχία που ξεπερνά ακόμη και τους συνηθισμένα οξείς τόνους που επικρατούν στα τηλεοπτικά πάνελ, εκτυλίχθηκε στο χθεσινοβραδινό talk show «Ευθέως», ανάμεσα στον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο και το δημοσιογράφο, Κωνσταντίνο Μπογδανο.


Ο δημοσιογράφος εχθές εγκαινίαζε τη νέα τηλεοπτική εκπομπή του από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ και επέλεξε ως καλεσμένο του τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Η αλήθεια όμως είναι ότι, όπως αναμενόταν βέβαια, το «ποδαρικό» δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, καθώς ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής δεν άργησε να προκαλέσει, κάτι που άλλωστε συνηθίζει όταν του δίνεται δημόσιο βήμα.

Δεδομένου ότι το talk show επιβάλλει τον «πρόσωπο με πρόσωπο» διάλογο και ευνοεί την ανταλλαγή αιχμηρών ατακών, ο εριστικός τόνος «έδινε και έπαιρνε» εξαρχής, με τον κ. Μιχαλολιάκο συχνά να απειλεί ότι θα αποχωρήσει από το στούντιο και το δημοσιογράφο να τον... συγκρατεί ώστε να μην τιναχθεί η εκπομπή στον αέρα, αφού ο βουλευτής ήταν και ο μοναδικός προσκεκλημένος.

Όταν ο εθνικιστής πολιτικός ρωτήθηκε για το φασιστικό χαιρετισμό που έκανε κατά τη διάρκεια του «φεστιβάλ» της νεολαίας της Χρυσής Αυγής, απάντησε, με το δικό του -όχι και τόσο ευθύ είναι η αλήθεια- τρόπο, ότι «Για τις 2.000 αυτοκτονίες του μνημονίου δε φταίει η Χρυσή Αυγή. Δεν χαιρετάμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Ο φασιστικός χαιρετισμός δεν είναι ο επίσημος χαιρετισμός της Χρυσής Αυγής. Αν δείτε τα πλάνα θα δείτε ότι ελάχιστοι χαιρέτισαν μ’ αυτό τον τρόπο. Εγώ δε στη διάρκεια της ομιλίας μου είπα ότι μας κατηγορούν ότι χαιρετούμε έτσι, αλλά στην πραγματικότητα αυτά τα χέρια είναι καθαρά, είναι έντιμα, δε στάζουν το αίμα αυτών που αυτοκτόνησαν».

Διευκρινίζοντας πως η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι ο λαϊκός εθνικισμός, ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε, «Δεν ασπάζομαι τον Ναζισμό. Είμαστε Έλληνες εθνικιστές», τονίζοντας ότι το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, του Ιωάννη Μεταξά, συγκροτεί το αξιακο υπόβαθρό του.

«Σας πληροφορώ ότι και ο Μανόλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης έτσι χαιρετούσαν ως νέοι στην ΕΟΝ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλολιάκος, κάνοντας μία ακόμη αναφορά στη «Μεταξική» περίοδο.

Σε ό,τι αφορά την αναφορά του κ. Μπογδάνου στις ομοιόμορφες στολές της Χρυσής Αυγής, στις οποίες είναι γραμμένα τους συνθήματα όπως τα ακόλουθα: «Να ξεβρωμίσει ο τόπος», «να πάρουμε τους δρόμους» κ.ο.κ., ο επικεφαλής του κόμματος αποκρίθηκε: «Όπου βλέπεις να φοράνε ομοιόμορφες φανέλες δίπλα στο γήπεδο του Ολυμπιακού είναι τάγματα εφόδου; Γιατί δεν απαντάς ρε χριστιανέ του Θεού; Άσε τη σάλτσα, ωχ! Παρακάτω θα πηγαίνεις γιατί δεν μπορείς να σταθείς πουθενά!».

Στη συνέχεια, o κ.Μιχαλολιάκος, καταφέρθηκε εναντίον του ΣΚΑΪ, όπου προεκλογικά, όπως είπε, δεν τον είχαν καλέσει ποτέ, λέγοντας ότι «αυτό είναι ξεφτίλα της ψευτοδημοκρατίας του καναλιού».

ΔΕΥΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ορισμού δικηγόρου για να χειριστεί το ζήτημα του Γ.Φραντζέσκου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου