Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΠΑΜΕ συγκεντρωση_Τριτη_9_10
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012
Εργαζόμενες-Εργαζόμενοι,
Νέοι –Νέες
ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ με τα συνδικάτα τις λαϊκές επιτροπές, με το ΠΑΜΕ. Την Τρίτη έρχεται στη χώρα μας η Μέρκελ. Δεν έρχεται για το καλό μας. Είναι για να βοηθήσει την κυβέρνηση να επιβάλλει τα νέα βάρβαρα μέτρα. 
ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !
ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
Τα συνδικάτα να κλιμακώσουν τους αγώνες με συλλαλητήρια με απεργίες με κάθε τρόπο πριν από όλα στους τόπους δουλειάς.
 ΟΧΙ στα ψέματα, στα εκβιαστικά διλλήματα και τις απειλές, ότι αν δεν παρθούν τα μέτρα θα καταστραφούμε, ότι τα μέτρα είναι μεν επώδυνα αλλά αναγκαία γιατί σώζουν τους εργαζομένους και την πατρίδα από τα χειρότερα, ενώ του μόνους που σώζουν είναι τους καπιταλιστές και τα αμύθητα  κέρδη τους.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ των κομμάτων της συγκυβέρνησης ότι «εμείς δεν θέλουμε» μας τα επιβάλουν τα μέτρα οι κακοί ξένοι, η τρόικα. Κεφαλαιοκράτες ντόπιοι και ξένοι, ευρωπαϊκή ένωση, Δ.Ν.Τ και κυβέρνηση συναποτελούν την αντιλαϊκή συμμορία που με αλλεπάλληλες επιδρομές κατακλέβουν, ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις, λεηλατούν την ζωή και το μέλλον μας.  Όλοι στους δρόμους με σύνθημα :
ΚΛΕΦΤΕΣ, ΛΗΣΤΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ
ΈΩΣ ΕΔΩ με τις αυταπάτες ότι κάποιοι άλλοι καλύτεροι διαχειριστές χωρίς και αυτοί να συγκρουστούν με την ευρωπαϊκή ένωση χωρίς να θίξουν την ιδιοκτησία και τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών θα τους πείσουν να δείξουν μεγαλύτερη συμπόνια για τους εργαζόμενους  θα κάνουν την λυκοσυμμαχία της ευρωπαϊκής ένωσης πιο φιλολαϊκή.
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε
Με ταξική ενότητα και λαϊκή συμμαχία απαιτούμε:  
-Να μην ψηφιστούν τα νέα  βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα
-Να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις.
-Μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση τώρα από την λυκοσυμμαχία της ευρωπαϊκής ένωσης.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ -  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι,
ΟΛΟΙ  στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Σκοπελος-Αγγελια πρωην τυφλου

ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΟ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Για άλλη μια φορά στο στρατοδικείο του Κορυδαλλού...
... για πάντα δίπλα στους συντρόφους μας
Στις 8/10 στο στρατοδικείο των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού ξεκινάει η δίκη για τις υποθέσεις των παγιδευμένων δεμάτων, των συλλήψεων στις 4/12/2010, των συλλήψεων στο σπίτι στη Ν. Ιωνία Βόλου και της ένοπλης συμπλοκής στην Πεύκη που είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη του Θεόφιλου Μαυρόπουλου.
 
Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα με χρονολογική σειρά. Την 1/11/2010 συλλαμβάνονται οι Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού για την αποστολή εκρηκτικών δεμάτων. Ακολουθεί μια εκρηκτική εβδομάδα αφού πακέτα- βόμβες εντοπίζονται σε πρεσβείες, αεροπλάνα και στο εξωτερικό. Οι σύντροφοι αναλαμβάνουν την ευθύνη συμμέτοχης τους στην Αναρχική Επαναστατική Οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και προφυλακίζονται.
 
Η δεύτερη υπόθεση που δικάζεται περιλαμβάνει τις συλλήψεις στις 4/12/2010 στις περιοχές της Ν. Σμύρνης, του Πειραιά και του Αγρινίου, των Στέλλα Αντωνίου, Κώστα Σακκά, Αλέξανδρο Μητρούσια, Γιώργο Καραγιαννίδη, Δημήτρη Μιχαήλ και Χρήστου Πολίτη-όπου οι 2 τελευταίοι αποφυλακίστηκαν 6 μήνες αργότερα και απαλλάχθηκαν από τις ενώ η Στέλλα Αντωνίου αποφυλακίστηκε  στις 4 Ιουνίου λόγω λήξης του 18μηνου. Οι σύντροφοι εξ αρχής αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την ΕΟ ΣΠΦ  πάραυτα διώκονται για συμμετοχή σε αυτή.
 
Ακολουθεί η σύλληψη του Μιχάλη Νικολόπουλου στις 26/1/2011 στη Ν. Κηφισιά από τυχαίο έλεγχο των μπάτσων της ομάδας Δίας. Ο σύντροφος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη συμμετοχής του στην Αναρχική Επαναστατική Οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και βρίσκεται έγκλειστος έκτοτε.
 
Στις 14 Μαρτίου 2011 γίνεται εισβολή των μπάτσων σε σπίτι της Ν. Ιωνίας Βόλου και συλλαμβάνονται οι  σύντροφοι Δαμιανός Μπολάνο, Γιώργος Νικολόπουλος, Χρήστος Τσάκαλος, Γιώργος Πολύδωρος και Όλγα Οικονομίδου ενώ στο Χολαργό συλλαμβάνεται ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος. Ο τελευταίος αρνείται τη συμμετοχή του στην οργάνωση και δεν προφυλακίζεται ενώ οι υπόλοιποι πέντε δηλώνουν μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και προφυλακίζονται πολλαπλά.
 
Άλλος ένας κατηγορούμενος για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς είναι ο αναρχικός Θεόφιλος Μαυρόπουλος, ο οποίος πυροβόλησε τους μπάτσους που είχαν εγκλωβίσει έναν σύντροφό του, δίνοντάς του την ευκαιρία να ξεφύγει με το ίδιο τους το περιπολικό ενώ ο ίδιος συνελήφθη τραυματισμένος στις 18/05/11. Ο σύντροφος υπερασπίζεται την πράξη του όπως και την πολιτική του επιλογή να σταθεί στο πλευρό των, καταζητούμενων τότε, μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς ως αλληλέγγυος σε συντρόφους του που διώκονταν από το κράτος.
 
Τέλος για συμμετοχή στην οργάνωση «δικάζονται»  και δύο καταζητούμενοι σύντροφοι Δημήτρης Πολίτης και Γιάννης Μιχαηλίδης. Τους ευχόμαστε να παραμείνουν για πάντα ελεύθεροι αφήνοντας άδεια κελιά και τα σκυλιά της εξουσίας ένα βήμα πίσω τους.
 
Τέσσερις υποθέσεις - δικογραφίες διαφορετικές σε δράσεις και ευρήματα με κοινό παρονομαστή όμως τη δίωξη για συμμετοχή στην Επαναστατική Οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.
Από τη μια τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που διώκονται επειδή έκαναν τον λόγο τους πράξη με πάθος, ανατινάζοντας τα σύμβολα της κυριαρχίας και δημιουργώντας σοβαρά ρήγματα στο προσωπείο του άτρωτου κράτους τάξης και ασφάλειας. Από τις επιθέσεις στα τμήματα και τα καμένα οχήματα μπάτσων μέχρι τη βόμβα στη βουλή, στις φυλακές Κορυδαλλού, στο Πρωτοδικείο Αθηνών και τόσα άλλα οι σύντροφοι έδειξαν πως η αναρχική πράξη βρίσκει τα αδύναμα σημεία του εχθρού και επιτίθεται με κάθε ευκαιρία. Ακόμα και μέσα από τη φυλακή παραμένουν αμετανόητοι εχθροί της κάθε εξουσίας και εμπνέοντας με το λόγο τους ομάδες και ατομικότητες παγκοσμίως έχουν συμβάλλει καθοριστικά στην εξάπλωση της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας και του Διεθνούς Επαναστατικού Μετώπου, από την Ινδονησία μέχρι τη Χιλή και από την Ελλάδα ως το Μεξικό. Αυτή η άτυπη αναρχική σύμπραξη έχει ξεπεράσει τα σύνορα και τα κάγκελα των φυλακών δημιουργώντας έναν εσωτερικό εχθρό σε τόσα κράτη πλέον και ταυτόχρονα έχει μεγαλώσει την μανία και την εκδικητικότητα της δικαστικής μαφίας ως προς τους συντρόφους μας και όχι μόνο στην Ελλάδα.
 
Και από την άλλη οι σύντροφοι οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυτό το δικαστήριο γιατί υπερασπίστηκαν την αναρχική τους ταυτότητα και τις συντροφικές - φιλικές τους σχέσεις και δεν έσκυψαν το κεφάλι στη φυλακή.
 
Είναι ένα στρατοδικείο που θα καταδικάσει τους συντρόφους μας σε πολυετή κάθειρξη κάνοντας φανερό πως το δόγμα της μηδενικής ανοχής τους περιλαμβάνει όλους. Πρώτα όσους επιτίθενται με στο σύστημα προκαλώντας ρωγμές στην κανονικότητα και έπειτα όσους αντιστέκονται στην καπιταλιστική βαρβαρότητα με κάθε άλλο μέσο.
 
Η δική μας αλληλεγγύη στους συντρόφους - μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς FAI/IRF είναι δεδομένη όπως και στους αναρχικούς που διώκονται χωρίς να έχουν καμία σχέση με την οργάνωση.
 
Στεκόμαστε συνειδητά στο πλευρό των αναρχικών που αγωνίζονται για την καταστροφή του κράτους και του κεφαλαίου, που μάχονται για την ατομική και συλλογική ελευθερία.
 
Υψώνουμε πύρινες γροθιές στους αντάρτες που γκρεμίζουν τα κάγκελα και τα τείχη της φυλακής  με το λόγο τους -και όχι μόνο- που δραπετεύουν από την απάθεια και την αδράνεια, από την υποταγή και τη μιζέρια και συνεχίζουν...
 
ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 05/10   7.30μ.μ
ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΣΤΙΣ 08/10  9.00π.μ
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 11/10  06.00μ.μ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
 
 
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ FAI/IRF ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ.
 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ  ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΣΕΙΣΜΟ 2,3 ΡΙΧΤΕΡ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

 Origin Time
Friday, 05 October 2012, 13:35:04 UTC
 Magnitude
M 2.3
 Latitude
39.31°N
 Longitude
23.8°E
 Depth
10 km
 Region
Aegean Sea
 Distances
32 km ENE of Skiathos
74 km E of Volos
147 km N of Athina
 # of Arrivals 19
 Location Type Automatic

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για τον Τσε Γκεβάρα (4-10 Οκτώβρη στην Αθήνα)

με αφορμή τη συμπλήρωση 45 χρόνων από τη δολοφονία του, στις 9 Οκτωβρίου 1967

με αφορμή τη συμπλήρωση 45 χρόνων από τη δολοφονία του, στις 9 Οκτωβρίου 1967Από την «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Σκιάθου», για το λιμάνι, τα οικονομικά και τον πολιτισμό

Προτάσεις και κριτική για ζητήματα της Σκιάθου δημοσιοποίησε η «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Σκιάθου», αναφορικά με το λιμάνι, τα οικονομικά και τον πολιτισμό.


Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο: «Τα θέματα της 16ης Συνεδρίασης της 3ης Οκτωβρίου 2012 του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου ήταν θέματα υπηρεσιακά, τυπικά τα οποία κανονικά θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή το πολύ επιτροπές όπως λόγου χάριν αυτά που ελλείψει Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, παραπέμπονται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρέπει όμως και φυσικά θα τα συζητούμε.

Στη συνεδρίαση όμως αυτή περιμέναμε να δούμε στην ημερήσια διάταξη και να ψηφίσουμε τα έργα που θα εντάξουμε στο πρόγραμμα «Ολοκληρωμένα σχέδια ανάπτυξης των νησιωτικών περιοχών της περιφέρειας Θεσσαλίας» το λεγόμενο ΕΣΠΑ των νησιών.

Υπάρχει προθεσμία για την αποστολή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην Περιφέρεια και αυτή είναι η 15η Οκτωβρίου.


Παρευρεθήκαμε διά της επικεφαλής Αναστασίας Φιλαρέτου και στην συνάντηση των τεχνικών υπηρεσιών με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και στην ενημέρωση που ακολούθησε στο Μπούρτζι. Γνωρίζουμε πολύ καλά τα έργα που συζητήθηκαν, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για ιδέες και προτάσεις και να μιλάμε για έργα ώριμα και μάλιστα έργα άμεσης προτεραιότητας για να μην πούμε ανάγκης.

Ο στόχος είναι να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τα 4εκ. ευρώ που μας αναλογούν από το πακέτο για τα νησιά. Αυτό θα δώσει ώθηση στην οικονομική ζωή του νησιού μας, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.


Καλό όμως είναι τα έργα που θα εντάξουμε να συμβάλλουν και στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων.
Προβλήματα όπως είναι το νερό, η κατάσταση του βασικού μας οδικού δικτύου και φυσικά το κλειστό μας γυμναστήριο.
Από τα έργα που αναφέρθηκαν στις συναντήσεις το μόνο ώριμο ήταν η αντικατάσταση των σωληνώσεων του εσωτερικού δικτύου. Η μελέτη αυτή είναι παλιά αλλά χρειάστηκαν σχεδόν δυο χρόνια για την επικαιροποίησή της.
Άλλο έργο που θα βοηθήσει στην βελτίωση της ποιότητας του νερού είναι η σύνδεση των νέων γεωτρήσεων. Έργο από το οποίο έλειπε η περιβαλλοντική αδειοδότηση που ελπίζουμε να εξασφαλίστηκε.


Αυτά είναι τα δύο έργα της ΔΕΥΑΣ που θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης και γι’ αυτό κάνουμε έκκληση να αφήσει η ΔΕΥΑΣ για αργότερα έξοδα για μελέτες έργων όπως οι επεκτάσεις του δικτύου ύδρευσης-αποχέτευσης και οι αναβαθμίσεις των βιολογικών.
Πρώτα πρέπει να λύσουμε το θέμα του νερού και να εξασφαλίσουμε καλής ποιότητας νερό για τον πολεοδομικό ιστό.


Μετά φυσικά θα πρέπει να γίνει επέκταση του δικτύου ύδρευσης-αποχέτευσης, να κατασκευάσουμε λιμνοδεξαμενή και μακροπρόθεσμα ο Δήμος να εξασφαλίσει ορθή διαχείριση του φυσικού αυτού αγαθού.

Άλλο μεγάλο πρόβλημα στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε είναι η δεύτερη πύλη μας, το λιμάνι.
Στην συνάντηση που έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου με τους αναδόχους του προγραμματικού σχεδίου για το λιμάνι, το master plan, ο κ.Μελαχροινάκης αποκάλυψε ότι ακύρωσε τον διαγωνισμό των 225.000,00 ευρώ για την επισκευή του λιμανιού και συνειδητοποιήσαμε ότι όλο αυτό τον καιρό που μιλούσαμε για προγραμματικό σχέδιο και επέκταση του λιμενοβραχίονα «αερολογούσαμε».
Αφού δεν υπάρχει προγραμματικό σχέδιο είναι απλώς όνειρο θερινής νυκτός η επέκταση του λιμενοβραχίονα, έργο για το οποίο η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών έχει σοβαρούς ενδοιασμούς.


Με δεδομένη την καθυστέρηση της λειτουργίας του Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου για τους γνωστούς «τυπικούς λόγους», φοβούμαστε ότι το λιμάνι θα δυσλειτουργεί και το επόμενο καλοκαίρι.

Σοβαρό θέμα είναι και τα οικονομικά του δήμου μας.
Στο κλείσιμο του 3ου τριμήνου τα έσοδα συνολικά είναι 5.313.000,00 έναντι 5.733.000,00 ευρώ που είχαμε πέρυσι και οι προβλέψεις δυσοίωνες. Η εφ’ άπαξ κατανομή που πέρυσι ήταν 90134,00 ήρθε φέτος 29500,00 ευρώ. Τα έσοδα από τα τέλη μέσω λογαριασμών ΔΕΗ είναι στο μισό ,από 1,8 εκ. ευρώ περίπου 900 χιλιάδες φέτος και το ίδιο συμβαίνει με τους ΚΑΠ.
Ζητούμε για άλλη μια φορά να απαιτήσουμε από την ΔΕΥΑΣ τα 202 χιλιάδες ευρώ που πληρώσαμε το 2012 ως εγγυητές του δανείου της αλλά και τα 305 χιλιάδες ευρώ που δώσαμε για την επιχείρηση τα προηγούμενα χρόνια.

Όσον αφορά στην αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του Δημοτικού μας Ραδιοφώνου, ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που βοήθησαν στο στήσιμο του, το αγάπησαν πραγματικά και εξακολουθούν να νοιάζονται.

Ένας από αυτούς ο κ. Γιώργος Αμπατζόγλου βρήκε ανάλογη περίπτωση με της Σκιάθου. Συγκεκριμένα με την υπ’αρ.281/21-5-2012 απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ποντίων της Θεσσαλονίκης για τους ίδιους με εμάς λόγους. Αυτοί όμως κατέθεσαν Αίτηση Θεραπείας και με την υπ’αρ.449/2-8-2012 ξαναπήραν την άδειά τους.


Πρέπει να λογοδοτήσουν αυτοί που από αμέλεια ή δόλο δεν έκαναν αυτό που είχαν υποχρέωση να κάνουν. Ζητούμε άμεσα ο Δήμος να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Στα πλαίσια της βοήθειας στην οργάνωση του Γραφείου Εθελοντισμού που ιδρύθηκε στο Δήμο Σκιάθου μετά από πρότασή μας, συντάξαμε και καταθέσαμε στον Δήμο το Έντυπο της Αίτησης Εθελοντή για να αρχίσουν οι εγγραφές στο Μητρώο Εθελοντών. Υπεύθυνη έχει ορισθεί η κ. Χριστίνα Σαρρή.


Ο εθελοντισμός για μας είναι υπέρτατη πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο , το δομημένο και φυσικό περιβάλλον. Το μόνο που μας στενοχωρεί είναι ότι επιβάλλεται στις μέρες μας από την άσχημη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε και η οποία φοβόμαστε ότι θα χειροτερέψει. Γι’ αυτό πρέπει να οργανωθούμε.

Στα πλαίσια της προβολής του πολιτισμού και της παράδοσης του νησιού μας φέτος η ΑΚΠΣ οργάνωσε στη Μικρή Αίθουσα από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, σε 4 δηλαδή μήνες, 8 εκδηλώσεις τις οποίες επισκέφτηκαν πολλοί Σκιαθίτες και επισκέπτες γράφοντας πολύ κολακευτικά λόγια για το νησί μας.
Θέλοντας να ενισχύσουμε την προσπάθεια προβολής είμαστε τώρα σε συνεννόηση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Σίφνου και τον Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου ώστε τον Σεπτέμβριο του 2013 στο 7ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, το οποίο παρά την ονομασία του δεν περιορίζεται θεματικά αλλά αποτελεί σπουδαίο Πολιτιστικό γεγονός, η Σκιάθος να είναι το φιλοξενούμενο νησί. Φέτος ήταν η Ικαρία και συμμετείχαν 18 νησιά μεταξύ των οποίων η Πάρος, η Νάξος, η Μύκονος.


Αυτά αναφέρθηκαν προ ημερησίας. Όσον αφορά στα θέματα του πινακίου υπερψηφίσαμε την Ίδρυση Εσπερινού Γενικού Λυκείου και ζητήσαμε όποιος από τους δημοτικούς συμβούλους θέλει να παρακολουθήσει το 1ο Διεθνές Σχολείο Τουρισμού στην Καβάλα να το κάνει ιδίοις εξόδοις. Το ταμείο του Δήμου αυτή τη στιγμή είναι άδειο .


Κλείνοντας μια ερώτηση προς όλους. Πώς είναι δυνατόν ο δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση στην Αμερική για το Ίδρυμα Γαλάτη να έχει πάρει αμοιβή 65.688,17 ευρώ και οι έλληνες δικηγόροι που στέλνουμε (δεν κατανοήσαμε ποτέ για ποιο λόγο) να έχουν πάρει αμοιβή 79283.79 ο ένας και 15091,24 Ευρώ ο άλλος συν τα έξοδα του ταξιδιού ;;;;;;».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Φωτογραφιες πριν λιγο απο Δικαστηρια- εργατες Σκαραμαγκα
από ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 13:40, Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012
ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ ΕΔΩ
 
Πληθος αλληλεγγυων, εργατων, μελων συλλογικοτητων κλπ συγκεντρωθηκαν σημερα το πρωι σε ενδειξη αλληλεγγυης στους δικαζομενους εργατες των Ναυπηγειων Σκαραμαγκα.
Αναμεσα στους αλληλεγγυους το παρον εδωσαν και μελη του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Η κυβερνηση, εντρομη μπροστα στην ολοενα διογκουμενη λαϊκη αγανακτηση ειχε κανει φρουριο τους δρομους γυρω απο τα δικαστηρια καθιστωντας απαγορευτικη την οποιαδηποτε προσβαση σε αυτα.
Να ξερει καλα ο κ. Δενδιας και οι συν αυτω, οτι καμια χουντα δεν σωθηκε με την καταστολη.
Το ποταμι της οργης φουσκωνει ολοενα και περισσοτερο, μερα με τη μερα...
www.kinimadenplirono.gr

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για νησίδες Βορείων ΣποράδωνΑθήνα, 4 Οκτωβρίου 2012

Προς τον κ Υπουργό Οικονομικών


Θέμα: Για το συζητούμενο πέρασμα «πακέτου» βραχονησίδων της Αλοννήσου και της Σκιάθου προς μακροχρόνια «ενοικίαση» στο ΤΑΙΠΕΔ


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, υπακούοντας σε επιταγές της Τρόικας και με πρόσχημα την «αξιοποίησή» τους, προσπαθεί να παραχωρήσει, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, σε ιδιώτες προς πολύχρονη «ενοικίαση», αρκετές βραχονησίδες ανά την Ελλάδα, περίπου 40 τον αριθμό, οι 24 από τις οποίες εντάσσονται στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000. Οι βραχονησίδες αυτές είναι περιοχές προστατευόμενες, σύμφωνα με την ευρωπακή νομοθεσία, λόγω του ευαίσθητου οικοσυστήματός τους και η υποχρέωση για την προστασία τους ανήκει στο ελληνικό κράτος. Για το λόγο αυτό, οποιαδήποτε δραστηριότητα στις νησίδες αυτές υπόκειται σε αυστηρούς όρους περιβαλλοντικής αδειοδότησης, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με την αξιοποίησή τους από ιδιώτες.
Στον νομό Μαγνησίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, περιλαμβάνονται αρκετές νησίδες προς μακροχρόνια εκμίσθωση (από 50 – 99 έτη) που βρίσκονται στις Βόρειες Σποράδες.
Στην Αλόννησο καταγράφονται τέσσερις νησίδες στη λίστα των νησιών φιλέτων. Ο λόγος για τις βραχονησίδες Μανώλας, Μικρό, Στρογγυλό και Σκαντήλι, που βρίσκονται στα όρια του θαλάσσιου πάρκου των Β. Σποράδων και είναι ενταγμένες στο Natura 2000.
Στην Σκιάθο καταγράφεται η νήσος Τσουγκριά, που δεν ανήκει στο δίκτυο Natura. Υπάρχουν πληροφορίες ότι πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ είναι να αξιοποιήσει τουριστικά, ακόμα και δεκάδες νησίδια που βρίσκονται στην Α και Β ζώνη του θαλάσσιου Πάρκου, παραβιάζοντας την νομοθεσία που διέπει την περιοχή αυτή.
Ο Δήμαρχος Αλοννήσου στον τοπικό τύπο αναφέρει ότι: «Δεν γνωρίζει η πολιτεία τις απαγορεύσεις που ισχύουν για τις νησίδες αυτές και το καθεστώς του εθνικού θαλασσίου Πάρκου; Δηλαδή, ότι π.χ. απαγορεύεται να αποβιβαστεί οποιοσδήποτε στα νησιά Στρογγυλό και Σκαντήλι εκτός από επιστήμονες με σκοπό την έρευνα και μετά από άδεια του Φορέα διαχείρισης του Πάρκου; Ότι ακόμη και στους αλιείς, επιτρέπεται να αγκυροβολούν, μόνο σε  έκτακτη ανάγκη και να παραμένουν στα σκάφη τους;».
Στο ίδιο άρθρο, ο δήμαρχος τονίζει ότι: «Υπάρχουν εκεί πολλά είδη προστατευόμενων πτηνών και απαγορεύεται οποιαδήποτε ανθρώπινη αποβίβαση πλην των επιστημόνων. Το οικοσύστημα αυτό διατηρήθηκε τόσα χρόνια με θυσίες και με την προωθούμενη τουριστική αξιοποίηση θα δεχθεί πλήγμα… Στα νησίδια Μικρό και Μανώλα, η μορφολογία του εδάφους είναι τέτοια που δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τουριστική αξιοποίηση, παρά μόνο για την εκτροφή αγριοκάτσικων».
Η προσπάθεια παράδοσης σε ιδιώτες δημόσιας περιουσίας, προστατευόμενης ακόμα και από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αποδεικνύει τι είδους «μοντέλο» ανάπτυξης έχει η κυβερνητική πολιτική: Θυσία των πάντων, πριν απ’  όλα των ανθρώπων, που στις Βόρειες Σποράδες θα μείνουν να παλεύουν με το τσιμέντο και την υπανάπτυξη, αν καταστραφεί η όποια ήπια τουριστική ανάπτυξη επιχειρείται από τις τοπικές κοινωνίες να υπάρξει. Αλλά και της φυσικής χλωρίδας και πανίδας του τόπου, ακόμα και επίσημα προστατευμένης.

Επειδή στην πραγματικότητα δε μιλάμε για «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας αλλά είτε για ξεπούλημα ή για μακροχρόνιες ενοικιάσεις.

Επειδή τα έσοδα από τη δραστηριότητα του ΤΑΙΠΕΔ δε συμβάλλουν στην ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της χώρας, αλλά διοχετεύονται κατευθείαν στον ειδικό λογαριασμό των δανειστών στην Τράπεζα της Ελλάδας για την αποπληρωμή ενός μη βιώσιμου χρέους, δηλαδή κυριολεκτικά «εξατμίζονται».

Επειδή όχι μόνο δε θα προκύψουν θέσεις εργασίας χάρη στην «αξιοποίηση» των συγκεκριμένων νησίδων, αλλά θα χαθούν από τις υπάρχουσες, καθώς με οποιαδήποτε επιχείρηση ληστρικής εκμετάλλευσης του Εθνικού Πάρκου θα υποβαθμιστεί η τουριστική δραστηριότητα.


Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

1)     Γιατί αντί να πωληθούν/νοικιαστούν οι νησίδες, να μην εξεταστούν τρόποι ενίσχυσης των ακτοπλοϊκών γραμμών και καθιέρωσης κινήτρων ήπιας ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες σε Αλόννησο και Σκιάθο;

2)     Με την παραχώρησή τους σε ιδιώτες προς ενοικίαση, δεν θα παραβιασθεί η Ευρωπαική νομοθεσία που διέπει τα νησίδια, που ανήκουν στο δίκτυο Natura και προστατεύονται από αυτή και δεν θα ακυρώσει τα κονδύλια που έχουν επενδυθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία των περιοχών αυτών;

3)     Ποια η τύχη του Εθνικού θαλάσσιου Πάρκου των Β. Σποράδων και των προστατευόμενων ειδών του;Ο ερωτώντες βουλευτές


Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Νάντια Βαλαβάνη

Ενιαίο Μέτωπο Εργατών: Αφοπλίζουμε και τσακίζουμε τους φασίστες

Γενική Απεργία Διαρκείας Να διώξουμε την χούντα της εσωτερικής και εξωτερικής τρόικαςΌλοι στο πλευρό των εργαζομένων των
Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Γενική Απεργία Διαρκείας
Να διώξουμε την χούντα της εσωτερικής και εξωτερικής τρόικας


Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα έξι μηνών! Μάταια περίμεναν ώρες για να συζητήσουν με τον υπουργό ή κάποιον υφυπουργό για τα  πρόβλημά τους, που επί μήνες και ενώ τους είχαν υποσχεθεί ότι θα το έλυναν, τους κοροϊδεύουν ασύστολα. Μην έχοντας καμία απάντηση και αισθανόμενοι ότι για ακόμη μια φορά θα γύριζαν άπραγοι στα σπίτια τους όπου τους περιμένει η εξαθλίωση, τα πεινασμένα παιδιά τους και τα χρέη, εισέβαλαν δυναμικά μέσα στο προαύλιο, και έφτασαν μέχρι την είσοδο του Γενικού Επιτελείου, υψώνοντας πανό και φωνάζοντας «φτάνει πια η κοροϊδία» και άλλα συνθήματα. Λίγο αργότερα ήρθαν και οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας που αντιμετωπίζουν και αυτοί τα ίδια προβλήματα και τον ίδιο εμπαιγμό.
Στο αίτημα των εργαζομένων  για συνάντηση μιας αντιπροσωπείας τους με τον Υπουργό Π. Παναγιωτόπουλο, τους ειπώθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωσταράκο, ότι ο υπουργός έλειπε σε γιορτή στο θωρηκτό Αβέρωφ (!) πράγμα που αποσκοπούσε να τους παραπλανήσει και να κερδίσει χρόνο, ως που να έρθουν στο Υπουργείο οι συμμορίες των ΜΑΤ. Τα ΜΑΤ (τουλάχιστον 3 διμοιρίες), επιτέθηκαν στους εργαζόμενους, με πρωτοφανή βιαιότητα και κάνοντας χρήση χημικών. Από τη βάρβαρη επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον τρεις εργάτες και έγιναν περίπου 100 προσαγωγές εργαζομένων στη ΓΑΔΑ(!). Συνελήφθηκε και ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ναυπηγεία, Γ. Καρακίτσος.
Η βάρβαρη και αναίτια επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά είναι ένα μέρος της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι και η νεολαίας όλης της χώρας. Είναι μια επίθεση που σκοπό έχει να εκφοβίσει και τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους για να μπορέσει να περάσει ανενόχλητη τα βάρβαρα μέτρα του Μνημονίου 2. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει, πρέπει να τη διώξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Γι’ αυτό πρέπει αμέσως τα συνδικάτα να κηρύξουν Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.          

Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα
Να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.


?    
    Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

Πρόσκληση Σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΘΕΜΑ : «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10)
Καλείστε να προσέλθετε στη 16η Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος την 09η του μηνός Οκτωβρίου 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00’’, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.
  ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
1ο. Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας (σχετ. το Α.Π. 7878 / 01.10.2012 έγγραφο).
2ο. Σχετικά με τη δήλωση του εκτελεστικού διευθυντή του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) σε συνέντευξή του στο “Bloomberg” για την ενοικίαση ακατοίκητων νησίδων. Ενημέρωση Δημάρχου κ. Γεωργίου Μιχελή
3ο. Σχετικά με το δημοσίευμα "περί σημαίας..." και την κατ' επανάληψη δυσφήμιση της Σκοπέλου από blog της περιοχής μας. Ενημέρωση Δημάρχου κ. Γεωργίου Μιχελή
4ο. Επί της υπ’ αριθ. 4674/15.06.2012 αίτησης του δημοτικού συμβούλου κ. Χρήστου Βασιλούδη. Ενημέρωση Δημάρχου κ. Γεωργίου Μιχελή
  ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1ο. Εξέταση της υπ’ αριθμ. 6176/01.08.2012 αίτησης του Λεμονή Κων/νου του Θωμά, με θέμα «Μείωση μισθώματος ακτής για τοποθέτηση και εκμετάλλευση θαλασσίων μη μηχανοκίνητων μέσων αναψυχής» (σχετ. η υπ’ αριθμ. 6176/08.08.2012 εισήγηση του Γραφείου Εσόδων, Περιουσίας και Ταμείου). Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μιχελής
2ο. Λειτουργία καταστήματος καθ’ υπέρβαση αδείας (σχετ. η υπ’ αριθμ. 6653/16.08.2012 εισήγηση του Γραφείου Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων). Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μιχελής
3ο. Λειτουργία καταστήματος καθ’ υπέρβαση αδείας (σχετ. η υπ’ αριθμ. 6654/16.08.2012 εισήγηση του Γραφείου Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων). Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μιχελής
4ο. Εξέταση της υπ’ αριθμ. 6241/02-08-2012 αίτησης της κ. Ευαγγελίας Μελαχροινάκη (σχετ. η υπ’ αριθμ. 6241/23.08.2012 εισήγηση του Γραφείου Εσόδων, Περιουσίας και Ταμείου). Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μιχελής
5ο. Έγκριση υποβολής πρότασης «Ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης της νήσου Σκοπέλου» στο πλαίσιο του Ε.Π. Χωρικής Ενότητας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος-Ηπείρου 2007-2013. (σχετ. η υπ’ αριθμ. 8003/04.10.2012 εισήγηση του Τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας). Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μιχελής
6ο. Υποβολή της υπ’ αριθμ. 037/2012 (με ΑΔΑ: Β4ΓΔΟΡΑ3-ΙΧ3) απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Σκοπέλου, με θέμα «Χρέωση Τελών Αποχέτευσης σε περιοχές που βρίσκονται σε κατάσταση διακοπής ύδρευσης», προς έγκριση. Εισηγητής: Πρόεδρος ΔΕΥΑ, κ. Αθανάσιος Φαδάκης
7ο. Υποβολή της υπ’ αριθμ. 0467/2012 (με ΑΔΑ: Β4ΓΔΟΡΑ3-ΘΟΕ) απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Σκοπέλου, με θέμα «Πώληση νερού στα σκάφη της μαρίνας Ν. Κλήματος», προς έγκριση. Εισηγητής: Πρόεδρος ΔΕΥΑ, κ. Αθανάσιος Φαδάκης
8ο. Υποβολή της υπ’ αριθμ. 052/2012 (με ΑΔΑ: Β4Θ4ΟΡΑ3-ΛΑ9) απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Σκοπέλου, με θέμα «Τροποποίηση του προϋπολογισμού 2012» προς έγκριση. Εισηγητής: Πρόεδρος ΔΕΥΑ, κ. Αθανάσιος Φαδάκης
9ο. Αποδοχή επιχορήγησης για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων έτους 2012 (B΄ Δόση) και κατανομή στις σχολικές επιτροπές (σχετ. η υπ’ αριθμ. 7166/05.09.2012 εισήγηση του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών). Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μιχελής
10ο. Καθορισμός ειδικότητας για πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών (σχετ. η υπ’ αριθμ. 7195/06.09.2012 εισήγηση του Γραφείου Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας). Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μιχελής
11ο. Εκλογή ενός (1) αντιπροσώπου του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου με την επωνυμία «Περιφερειακός Σύνδεσμος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Θεσσαλίας» (σχετ. η υπ’ αριθ. 7576/18.09.2012 εισήγηση του Γραφείου Δημάρχου, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων). Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μιχελής.
12ο. Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών για το έργο «Συντήρηση κτιρίου Ξενία» (αρ. μελέτης 35/2010) (σχετ. η υπ’ αριθμ. 7712/24.09.2012 εισήγηση του Τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας). Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτα Αγγελέτου
13ο. Αναμόρφωση-Τροποποίηση πρ/σμού οικ. έτους 2012 για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σκοπέλου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης - Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας. (σχετ. η υπ’ αριθ. 128/2012 εισηγητική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής). Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μιχελής.
14ο. Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Σκοπέλου και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης - Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας, για την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του Δήμου Σκοπέλου με χρήση γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών. (σχετ. η υπ’ αριθ. 7612/19.09.2012 εισήγηση της Δ/νσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών). Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μιχελής.
15ο. Έγκριση & παραλαβή της μελέτης με τίτλο: «Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου “Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών στη χώρα Σκοπέλου”, ποσό αμοιβής 7.232,00€» (σχετ. η υπ’ αριθμ. 7053/31.08.2012 εισήγηση του Τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας). Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτα Αγγελέτου.
16ο. Έγκριση 2ης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Συντήρηση και επισκευή Σχολικών Κτιρίων Δ.Κ. Γλώσσας» πρ/σμού 55.000,00€ (σχετ. η υπ’ αριθμ. 7603/19.09.2012 εισήγηση του Τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας). Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτα Αγγελέτου.
17ο. Έγκριση 2ης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Συντήρηση και επισκευή Σχολικών Κτιρίων Τ.Κ. Κλήματος» πρ/σμού 33.730,26€ (σχετ. η υπ’ αριθμ. 7604/19.09.2012 εισήγηση του Τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας). Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτα Αγγελέτου.
18ο. Έγκριση της τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του δήμου B΄ τριμήνου 2012 (σχετ. η υπ’ αριθμ. 62/2012 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκοπέλου). Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μιχελής
19ο. Δωρεάν παραχώρηση χρήσης χώρου στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Σκοπέλου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως Προσκοπική Εστία (σχετ. η υπ’ αριθ. 6946/28.08.2012 εισήγηση του Γραφείου Δημάρχου, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων). Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μιχελής.
20ο. Γνωμοδότηση για τον ανώτατο αριθμό ανά κατηγορία Αδειών Άσκησης Υπαίθριου Εμπορίου (Στάσιμου και Πλανόδιου) για το έτος 2013 στο Δήμο Σκοπέλου (σχετ. η υπ’ αριθ. 7936/02.10.2012 εισήγηση του Γραφείου Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων). Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτα Αγγελέτου.
21ο. Γνωμοδότηση -για την έγκριση από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας- των χειμερινών δρομολογίων και ελαχίστων αυτών του Δήμου Σκοπέλου (σχετ. το υπ’ αριθμ. 7977/03.10.2012 αίτημα των εκμεταλλευτών της άγονης υπεραστικής γραμμής Σκοπέλου - Λουτρακίου). Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτα Αγγελέτου.
22ο. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2012 (σχετ. η υπ’ αριθ. 7951/03.10.2012 εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος). Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτα Αγγελέτου.
23ο. Έγκριση της αριθμ. 24/2012 μελέτης του έργου «Εργασίες για την αποκατάσταση βλαβών φέροντος οργανισμού κτιρίου Ξενία» π/σμού 11.890,00€. (σχετ. η υπ’ αριθ. 7974/03.10.2012 του Τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας). Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτα Αγγελέτου.
24ο. Οδοιπορικά έξοδα εκτός έδρας Δημάρχου & Αντιδημάρχων (σχετ. η υπ’ αριθ. 7862/01.10.2012 εισήγηση του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών) Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτα Αγγελέτου.
25ο. Έγκριση σύναψης σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σκοπέλου και της Εταιρείας «Φ. ΧΩΤΟΣ - Ι. ΤΣΑΓΚΟΥΡΗΣ Ο.Ε.» για τη συλλογή, μεταφορά και απομάκρυνση ανακυκλώσιμων αστικών (δημοτικών) αποβλήτων και εγκαταλελειμμένων οχημάτων. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για την υπογραφή της σύμβασης. Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μιχελής.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
ΚΩΝ/ΝΟΣ Π. ΣΚΟΥΡΑΣ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου