Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

"Αρωμα" Σκοπέλου στην Aegean Regatta 2013!!!

Η αυλαία της Aegean Regatta 2012 έπεσε στην Ερμούπολη της Σύρου με μεγάλη επιτυχία και όλους τους ιστιοπλόους των 94 σκαφών, να ανανεώνουν το ραντεβού τους για του χρόνου.
Η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσε λοιπόν την διαδρομή για το 2013 που θα έχει
ιδιαίτερο «άρωμα» Σποράδων, καθώς ο προτελευταίος και ο τελευταίος σταθμός θα
είναι στην Σκύρο και στην Σκόπελο.Η εκκίνηση θα δοθεί στις 17 Αυγούστου στον Μόλυβο της Μυτιλήνης και τα σκάφη θα βάλουν πλώρη για τον Λήμνο. Μετά θα κατευθυνθούν στην Σκύρο και ο τερματισμός θα είναι στην Σκόπελο, βάζοντας έτσι νέους προορισμούς στο πρόγραμμα της «Ρεγκάτας του Αιγαίου», που αποτελεί πλέον θεσμό για τον ναυταθλητισμό του Αιγαίου Πελάγους. Η Aegean Regatta διοργανώνεται από το 2001 από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Μέχρι το 2011 η Aegean Regatta πέρασε από τα νησιά, Λέσβο, Χίο, Οινούσσες, Σάμο, Λέρο, Ικαρία, Κω, Σύμη, Ρόδο, Λήμνο, Σαμοθράκη, Άνδρο, Λειψούς, Πάτμο, Αστυπάλαια, Τήλο, Σκόπελο, Αμοργό, Κάλυμνο, Νίσυρο, Θάσο, Σύρο και συνεχίζει να επισκέπτεται νέους προορισμούς, όπως τονίζει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Ακης Τσαλίκης.«Από την πρώτη στιγμή που εμπνευστήκαμε την Aegean Regatta, θέλαμε να βάλουμε στο πρόγραμμα νησιά που ήταν ξεχασμένα από ιστιοπλοϊκούς αγώνες με τόσο ευρεία συμμετοχή και να αναδείξουμε το Αιγαίο Πέλαγος, τις παραδόσεις και τα έθιμα του, αλλά και το γεγονός ότι αποτελεί ιδανική θάλασσα για ιστιοπλοϊα υψηλού επίπεδου.
Μετά από 12 χρόνια που γίνονται οι αγώνες, μπορώ να πω ότι πετύχαμε τον στόχο μας, σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η συμμετοχή κάθε χρονιά αγγίζει τα 100 σκάφη και τουλάχιστον 700 ιστιοπλόοι κάθε φορά επισκέπτονται και παράλληλα δίνουν ζωή σε κάθε νησί του Αρχιπελάγους που είναι σταθμός της Aegean Regatta. Όλα αυτά βέβαια δεν θα τα είχαμε καταφέρει δίχως την βοήθεια των ομίλων Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Σάμου, Α.Ο. Αιγαίου, Ν.Α.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Σύρου, Ν.Ο. Χίου που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν αυτό το δύσκολο εγχείρημα και συνεισέφεραν τα μέγιστα στη διοργάνωση της Ρεγκάτα κάθε χρόνο. Για του χρόνου βάλαμε στο πρόγραμμα τις πανέμορφες και φιλόδοξες Σποράδες και είμαι σίγουρος ότι οι συμμετοχές και πάλι θα δικαιώσουν τις προσδοκίες μας».
Στη διοργάνωση της Aegean Regatta 2012 βοήθησαν και άλλοι φορείς όπως η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στην ανταπόκριση των ιδιωτών, καθώς έχουν αντιληφθεί την προσφορά της Aegean Regatta στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην εταιρεία Folie Folie ΑΕ και στο ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» για την πολύτιμη βοήθεια και συμπαράσταση τους
ΠΗΓΗ 

ΣΕΙΣΜΟΣ 3,2 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΑΠΟΨΕ


 Origin Time
Tuesday, 28 August 2012, 19:30:59 UTC
 Magnitude
M 3.2
 Latitude
39.09°N
 Longitude
24.4°E
 Depth
191.1 km
 Region
Aegean Sea
 Distances
25 km NW of Skyros
80 km E of Skiathos
136 km NNE of Athina
 # of Arrivals 32
 Location Type Automatic

Επίσκεψη στον Λιμενικό Σταθμό Γλώσσας Σκοπέλου

Η Ένωση Προσωπικού Λ.Σ. Κεντρικής Ελλάδος έχοντας ως βασικό μέλημά της την ενημέρωση των συναδέλφων, την ανάδειξη αλλά και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, επισκέφτηκε την 21/08/2012 τον Λ/Σ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ.

Δυστυχώς και παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα είναι πολλά και δυσεπίλυτα οι τραγικές εξελίξεις στο θέμα του μισθολογίου μονοπώλησε το ενδιαφέρον της συζήτησης με τους συναδέλφους που υπηρετούν εκεί.

Στον καθημερινό μας αγώνα για την για προστασία του πολίτη αποδεικνύεται τελικά ότι ο βασικότερος αντίπαλος δεν είναι άλλος από το ίδιο το κράτος.

Ένα κράτος πού εδώ και καιρό ως στελέχη του ΛΣ μας έχει εγκαταλείψει δίνοντας στα πλαίσια της άνευ όρων παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ το τελειωτικό μοιραίο κτύπημα με την μείωση του μισθολογίου μας σε επίπεδα φτώχιας.

Με την φυσική μας παρουσία ως συνδικαλιστικό όργανο δηλώνουμε παρόντες στην μάχη που καταβάλλουν καθημερινά τα στελέχη του ΛΣ να διατηρήσουν το υψηλό υπηρεσιακό μας επίπεδο υψηλό και την αξιοπρέπεια μας ακέραια.
http://www.neaplefsi.gr/02,06,781,00.aspx 

ΣΚΟΠΕΛΟΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΧΤΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΟΊ ΑΝΕΜΟΙ ΕΝΤΆΣΕΩΣ 9 ΜΠΟΦΌΡ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ!!Tι δήλωσε ο επόμενος δήμαρχος Σκοπέλου στο skopelosnews?


ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ

Από τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2012 – 2013 το Υπ.Π.Θ.Π.Α. προγραμματίζει να προβεί στο διορισμό μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                            Βόλος 28 - 08 - 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ

ΠΕΡΙΦ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ          

Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

(ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ)


Από τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης  Μαγνησίας ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2012 – 2013 το Υπ.Π.Θ.Π.Α. προγραμματίζει να προβεί στο διορισμό μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού από: α) τον πίνακα 24μήνου κλάδων  ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04,01 και β) τους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ 2008 κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04,01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ10, ΠΕ12.04, ΠΕ12.05, ΠΕ12.06 και ΠΕ12.08.

          Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, που έχουν δικαίωμα βάσει των παραπάνω, να υποβάλουν σχετική αίτηση – δήλωση προτιμήσεων έως 29-08-2012  αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο και ώρες 9 π.μ. – 1.30 μ.μ. στον 6ο όροφο στο Συγκρότημα Μουρτζούκου.

Αναλυτικά η πρόσκληση στην ιστοσελίδα του Υ.Πε.Π.Θ. www.minedou.gov.gr > Νέα > Εγκύκλιοι μόνιμων διορισμών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  

Πόσα άτομα ήταν στην χθεσινοβραδινή συνάντηση στην Σκόπελο?


Ποιος Σκοπελίτης έβγαλε αδήλωτα ευρώ στο εξωτερικό?


1.727 Έλληνες έβγαλαν αδήλωτα ευρώ στο εξωτερικό

Στον οικονομικό εισαγγελέα η υπόθεση της εξαγωγής αδήλωτων χρημάτων

Η ανάγκη να αυξηθούν τα έσοδα οδηγεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε νέες σκέψεις για ρύθμιση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», μελετάται σχέδιο να καταγραφούν όλες οι λιμνάζουσες υποθέσεις και να διευθετηθούν με ευνοϊκούς όρους.
Εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου τονίζουν ότι επιβάλλεται μια γενική ρύθμιση των φορολογικών υποθέσεων, ώστε να απεμπλακούν από τα δικαστήρια και τις διώξεις επιχειρηματίες, που έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση, λόγω της οικονομικής συγκυρίας. Παράλληλα, στη φορολογική διοίκηση θα δημιουργηθούν «ηλεκτρονικές γέφυρες» επικοινωνίας των ελεγκτικών μηχανισμών με το ΣΔΟΕ.
Ως πλέον αποτελεσματικό όπλο κατά της φοροδιαφυγής προτείνεται η ηλεκτρονική τιμολόγηση όλων των συναλλαγών, ώστε να εισπράττεται άμεσα ο ΦΠΑ και στη συνέχεια να γίνεται επαλήθευση και διασταύρωση.
Στο μεταξύ με παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, αναστέλλεται και θα επανεξεταστεί η μετάθεση του αστυνομικού διευθυντή Ύδρας, Γιώργου Ζώτα, η οποία επρόκειτο να προχωρήσει, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τη συνταξιοδότησή του.
Η απόφαση να απομακρυνθεί από τη θέση του ο αστυνομικός διευθυντής της Ύδρας υπήρχε κίνδυνος να ξαναφέρει το θέμα στο διεθνή Τύπο, αφού οι ξένοι ίσως θεωρούσαν ανεξήγητη την απόφαση να μετατεθεί ένας από τους κρατικούς υπαλλήλους, που επιχείρησε να ελέγξει ύποπτο για φοροδιαφυγή. Ο αστυνομικός διευθυντής της Ύδρας είχε συνδράμει τον έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας στην ταβέρνα «Ψαροπούλα», στην οποία ο ιδιοκτήτης δεν έκοβε αποδείξεις.

Έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό
Το CD με τα ονόματα δικηγόρων, μηχανικών και γιατρών που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό χωρίς να τα έχουν δηλώσει, βρίσκεται στο γραφείο του νέου επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στέλιου Στασινόπουλου. Πρόκειται για ποσά κυρίως από 500.000 ευρώ και άνω και τα οποία δεν εμφανίστηκαν ποτέ στις φορολογικές τους δηλώσεις.
Ωστόσο, όπως το CD περιέχει και κάποιους φορολογούμενους με καταθέσεις 300.000 ευρώ, όταν το μέσο ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνούσε τα 7.000 έως 9.000 ευρώ.
Η αποκάλυψη προκάλεσε την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος διέταξε προκαταρτική εξέταση για τα 1.727 πρόσωπα που διατηρούν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό, οι οποίες συνολικά υπερβαίνουν τα 3 δισ. ευρώ. «Πρόκειται για μια λίστα-φωτιά», εξηγεί κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, τονίζοντας ότι «υπάρχουν μέσα υδραυλικοί, πατωματζήδες, αστρολόγοι, κομμωτές και οι συνήθεις ύποπτοι, δηλαδή μεγαλογιατροί, δικηγόροι, πολλοί εργολάβοι οικοδομών, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων κ.ο.κ. Όλοι έχουν βγάλει στο εξωτερικό μεγάλες καταθέσεις, οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους». Για την ακρίβεια, όπως αναφέρουν απόλυτα εξακριβωμένες πηγές, η λίστα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: τρεις κομμωτές, τέσσερις αστρολόγους, δέκα υδραυλικούς, πατωματζήδες, επιπλοποιούς και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες που ασχολούνται στο χώρο της οικοδομής, καθώς και δύο μάνατζερ από το χώρο του αθλητισμού. Επίσης είναι 150 επιχειρηματίες της νύχτας (μπουζούκια, μπαρ, εστιατόρια), 350 δικηγόροι, 300 γιατροί, 500 μηχανικοί και μεγαλοεργολάβοι και 300 επιχειρηματίες. Τα ποσά στην πλειονότητά τους είναι άνω των 500.000 ευρώ, αν και υπάρχουν και κάποιοι που έχουν βγάλει σε τράπεζες του εξωτερικού ποσά πέριξ των 300.000 ευρώ. Οι άνδρες του ΣΔΟΕ θεωρούν ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι προσκλήσεις των φορολογούμενων αυτών για να αποδείξουν πού βρήκαν τα χρήματα.
Όσον αφορά στα ονόματα, κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για:
- Τέσσερις γνωστούς αστρολόγους, μεταξύ αυτών οι Β.Π., Α.Μ. και Λ.Π. ενώ δήλωναν εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ κατ’ έτος, εντούτοις εμφανίστηκαν με καταθέσεις στο εξωτερικό από 500.000 έως 800.000 ευρώ.
- Τρεις κομμωτές με έδρα την Αθήνα, οι Β.Χ., Γ.Ζ. και Σ.Τ., ενώ δήλωναν ακόμα και ζημίες εμφανίστηκαν με καταθέσεις από 700.000 έως 1.000.000 ευρώ έκαστος.
Επίσης ένας υδραυλικός δηλώνει 7.000 ευρώ τον χρόνο αλλά έχει 300.000 στην Credit Agricole στη Γαλλία, ένας πατωματζής 250.000 σε τράπεζα της Ελβετίας αλλά κάθε χρόνο δηλώνει 11.000 ευρώ. Επίσης εργολάβος οικοδομών με 350.000 ευρώ σε γαλλική τράπεζα σχεδόν εμφανίζεται πένητας όσον αφορά στη φορολογική του δήλωση.

Μάνα και κόρη έπαιρναν τη σύνταξη νεκρού 86χρονου
Μάνα και κόρη είχαν στήσει «βιομηχανία» παραγωγής πλαστών εξουσιοδοτήσεων και άλλων εγγράφων στην Κέρκυρα, για να συνεχίσουν να εισπράττουν τη σύνταξη και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ενός 86χρονου που συζούσε με τη μητέρα, αλλά είχε αποβιώσει εδώ και ένα χρόνο.
Η κομπίνα αποκαλύφθηκε, όταν ο υπάλληλος του ΙΚΑ Κέρκυρας διαπίστωσε ότι ήταν πλαστές η εξουσιοδότηση και η υπεύθυνη δήλωση, που φερόταν να είχε υπογράψει ο μακαρίτης με τα οποία την εξουσιοδοτούσε να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να συνεχίσει να πληρώνεται το επίδομα. Αμέσως κάλεσε άνδρες της Ασφαλείας, οι οποίοι συνέλαβαν την 66χρονη πλαστογράφο που είχε ήδη βάλει στην τσέπη 2.492 ευρώ από τις συντάξεις του 86χρονου για τους τρεις πρώτους μήνες του 2012. Έξω από το ΙΚΑ συνελήφθη και η 36χρονη κόρη της που την περίμενε μέσα στο αυτοκίνητό της, η οποία μάλιστα δήλωσε ψεύτικα στοιχεία παριστάνοντας την ανιψιά του εκλιπόντος. Στο σπίτι όπου κατοικούν οι δύο γυναίκες βρέθηκε ένα πλήθος από πλαστογραφημένα πιστοποιητικά, υπεύθυνες δηλώσεις και άλλα έγγραφα του 86χρονου και ερευνάται πού επρόκειτο να τα καταθέσουν. Οι δράστιδες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας κατηγορούμενες για απάτη κατά συναυτουργία, πλαστογραφία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Συνεργασία Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη – Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού

-Ανοικτός διεθνής διαγωνισμός της Διεύθυνσης Τουριστικών Επενδύσεων του Υπουργείου Τουρισμού για την υλοποίηση του Έργου: «Δράσεις Κατάρτισης Ανθρώπινου Δυναμικού σε Θέματα Τουρισμού»Ανοικτό διεθνή διαγωνισμό προκηρύσσει η Διεύθυνση Τουριστικών Επενδύσεων του Υπουργείου Τουρισμού για την υλοποίηση του Έργου: «Δράσεις Κατάρτισης Ανθρώπινου Δυναμικού σε Θέματα Τουρισμού». Σε επικοινωνία της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό τον ενημέρωσε σχετικά και ζήτησε τη συμβολή του στην προώθηση της προκήρυξης στους αρμόδιους φορείς Τουρισμού της Θεσσαλίας.
Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός δεσμεύτηκε για τη διάχυση του προγράμματος επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά ότι «η Αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ήδη θέσει ως έναν από τους πρωταρχικούς της στόχους την τουριστική ανάπτυξη με στοχευμένες δράσεις, προκειμένου, όχι μόνον να προβάλλει τις τουριστικές δυνατότητες της Θεσσαλίας αλλά και να συμβάλλει στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού».

Ειδικότερα:
Η Διεύθυνση Τουριστικών Επενδύσεων του Υπουργείου Τουρισμού προκηρύσσει ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για την υλοποίηση των Πράξεων 1. «Δράσεις κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα τουρισμού στις 8 περιφέρειες σύγκλισης» και 2. «Δράσεις κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα τουρισμού στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου».
Αντικείμενο των πράξεων αποτελεί η υλοποίηση προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης για 2.875 εργαζόμενους, εποχιακά εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται σε επιχειρήσεις σχετικές με το χώρο του τουρισμού
Οι πράξεις, πλέον της θεωρητικής κατάρτισης, περιλαμβάνουν πρακτική άσκηση των καταρτιζομένων είτε σε επιχειρήσεις οι οποίες σχετίζονται απόλυτα με το αντικείμενο κατάρτισης είτε σε πιστοποιημένες δομές με τη μορφή case studies.
Το προϋπολογιζόμενο τίµηµα των πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής και της κοινοτικής συμμετοχής, έχει ως εξής:
1. Ποσό τριών εκατομμυρίων τετρακοσίων εβδομήντα μίας χιλιάδων ευρώ (€ 3.471.000,00), για την πράξη 1 «Δράσεις κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα τουρισμού», κατανέμεται στις 8 περιφέρειες σύγκλισης (Τύπος περιφέρειας 1: Κρήτη, Ιόνια, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος)
2. Ποσό ενός εκατομμυρίου δεκατεσσάρων χιλιάδων ευρώ (€1.014.000,00), για την πράξη 2 «Δράσεις κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα τουρισμού», κατανέμεται στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου (Τύπος περιφέρειας 2: Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία).
Οι πράξεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο (Ε.Κ.Τ).

Διάθεση των εγγράφων στοιχείων του διαγωνισμού
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα τεύχη της Διακήρυξης από το Υπουργείο Τουρισμού, Γενική Διεύθυνση Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Διεύθυνση Τουριστικών Επενδύσεων, Λ.Αμαλίας 12, Τ.Κ. 105 57 Αθήνα, τηλ: 210 3736185, 210 3736119, fax: 210 3736143.
Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης θα διατίθεται και σε ηλεκτρονική μορφή μέσω του διαδικτύου στη διεύθυνση http://www.gnto.gov.gr

Η προθεσμία υποβολής προσφορών εκπνέει την 21-9-2012 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:30.

ΚΚΕ Εξολοθρεύουν τα λαϊκά δικαιώματα

Η στήριξη Μέρκελ - Ολάντ που απέσπασε ο Σαμαράς, είναι στήριξη για να συνεχίσει την εξολόθρευση των λαϊκών δικαιωμάτων. Αυτή τη στήριξη είχαν και ο Παπανδρέου και άλλοι πρωθυπουργοί.
Ο σημερινός πρωθυπουργός, όπως και οι προηγούμενοι, διαπραγματεύεται με τους συμμάχους του στην ΕΕ με γνώμονα τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας, η οποία έχει κάθε συμφέρον από την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και τα μνημόνια που φορτώνουν την κρίση στο λαό.
Το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων είναι το ακριβώς αντίθετο: Να παλέψουν για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Νέα παρέμβαση στη Βουλή για τους παιδικούς σταθμούς


Νέα παρέμβαση για «τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τους δημόσιους παιδικούς σταθμούς» πραγματοποίησε το ΚΚΕ, αυτή τη φορά με Επίκαιρη Ερώτηση που υπογράφει η βουλευτής του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη προς τον υπουργό Εσωτερικών.
Η Ερώτηση έχει ως εξής:
«Τραγική είναι η κατάσταση για χιλιάδες οικογένειες, οι οποίες πολύ σύντομα θα βρεθούν μπροστά στο αδιέξοδο να μην μπορούν να βγουν στο μεροκάματο, αφού τα παιδιά τους αποκλείστηκαν από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Συνολικά, 53.000 βρέφη και νήπια έμειναν εκτός των σταθμών που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Χιλιάδες άλλα μένουν εκτός, αφού δημοτικοί σταθμοί κλείνουν λόγω έλλειψης χρημάτων και προσωπικού. Την ίδια στιγμή, η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας έχει οδηγήσει στη μείωση του αριθμού των αιτήσεων, αφού παιδιά ανέργων δε γίνονται δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων του ευρωμονόδρομου και ενώ οι ανάγκες σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς με σύγχρονες υποδομές, υλικοτεχνική υποδομή και επαρκές εκπαιδευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό αυξάνουν, αποφάσισε τη μείωση του κόστους ανά παιδί, που θα ξεκινήσουν να πηγαίνουν στους παιδικούς σταθμούς σε λίγες μέρες, έχοντας σαν πρόσχημα αυτής της απαράδεκτης απόφασης, τη φιλοξενία σε αυτούς περισσότερων παιδιών. Αυτό θα σημαίνει ότι θα επηρεαστούν βασικές ανάγκες των βρεφών και των νηπίων όπως σίτιση, θέρμανση, καθαριότητα, έλεγχος της σωματικής υγείας τους, και θα μειωθεί το παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, με συνέπεια στο έργο τους, τη φύλαξη αλλά και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.
Ταυτόχρονα, χιλιάδες οικογένειες καλούνται να πληρώσουν από το άγρια περικομμένο εισόδημά τους τα χαράτσια των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, τα οποία με τις παρούσες συνθήκες που δημιουργούνται είναι μεγάλη οι πιθανότητα σε πολλούς Δήμους να αυξηθούν. Ουσιαστικά, και με ευθύνη των διοικήσεων των Δήμων, μια προνοιακή παροχή, όπως είναι η προσχολική αγωγή, παρέχεται όλο και σε λιγότερους με πληρωμή και σε ανταποδοτική βάση. Ολο και περισσότερο η κρατική χρηματοδότηση υποκαθίσταται από τα ευρωπαϊκά προγράμματα που και αυτά είναι ανεπαρκή και ληξιπρόθεσμα.
Μέσω των προγραμμάτων - πέραν των άλλων - προωθείται και ο στόχος της κυβέρνησης και των δήμων για φτηνούς και μερικά απασχολούμενους εργαζόμενους με ένταση της εκμετάλλευσής τους και σε αντίθεση με την ανάγκη των παιδιών για σωστή διαπαιδαγώγηση, η οποία απαιτεί στελέχωση με σταθερό και μόνιμο προσωπικό, άρτια εκπαιδευμένο και διαρκώς επιμορφούμενο.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:
Να εξασφαλιστεί η ένταξη στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα όλων των παιδιών που θα κάνουν αίτηση οι γονείς τους, χωρίς διακρίσεις και προϋποθέσεις. Να καταργήσει τα τροφεία και να εξασφαλιστεί πλήρης και ποιοτική σίτιση για όλα τα παιδιά. Να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων και να δρομολογηθεί η μονιμοποίησή τους και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για την πλήρη κάλυψη των αναγκών. Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός. Να αναπτυχθεί πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων για την κατασκευή νέων, σύγχρονων δημόσιων βρεφονηπιακών σταθμών. Αμεσα να αξιοποιηθούν κατάλληλα δημόσια και δημοτικά κτήρια για να λειτουργήσουν νέοι παιδικοί σταθμοί και να αξιοποιηθούν προκάτ κατασκευές».

Καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια

Χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες και δασικές εκτάσεις έγιναν στάχτη, στη νότια Εύβοια, από την πυρκαγιά του περασμένου Σαββατοκύριακου στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης. Οι κάτοικοι της Οκτωνιάς, της Αχλαδερής, στο Πυργί, στα Περιβόλια, στο Οργιό, στον οικισμό Μανδράκι και της περιοχής της Κορασίδας, κοντά στο Αυλωνάρι, έζησαν δύσκολες στιγμές, καθώς η πυρκαγιά πολιόρκησε τα χωριά τους.
Η φωτιά κατάστρεψε μιά περιοχή όπου μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για εγκατάσταση γιγαντογεννητριών, στα πλαίσια των λεγόμενων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Παράλληλα, τον περασμένο Μάη, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλιβερίου - Κύμης, η ίδρυση σταθμού επεξεργασίας και μεταφόρτωσης απορριμμάτων στα Κριεζά, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής.
Ο πύρινος εφιάλτης απείλησε μέσα σε λίγες ώρες το χωριό Αχλαδερή. Οι επίγειες δυνάμεις δημιούργησαν προστατευτικό κλοιό γύρω από το ορεινό χωριό και την τελευταία στιγμή σταμάτησαν τις φλόγες. Πιο τραγική ήταν η κατάσταση στον παραθαλάσσιο οικισμό Κορασίδα, όπου ο αέρας ώθησε το πύρινο μέτωπο μέσα στον οικισμό. Η Αστυνομία απομάκρυνε τους παραθεριστές και από χωματόδρομο τους μετέφερε στον οικισμό Κάλαμος. Τις πρωινές ώρες της Κυριακής η φωτιά οριοθετήθηκε.
Το πρώτο φως της ημέρας έδειξε το μέγεθος της καταστροφής. Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό Κορασίδα και οι φλόγες «άγγιξαν» τις αυλές των σπιτιών. Ενα σπίτι κάηκε ολοσχερώς, ενώ τρία υπέστησαν ζημιές. Εκατοντάδες ζώα κάηκαν και σημειώθηκαν καταστροφές σε κτηνοτροφικές μονάδες.
Η καταστροφή του δάσους κοντά στον οικισμό Κορασίδα θα προκαλέσει πολλά προβλήματα σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης. Υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες, κατολισθήσεις και καθιζήσεις σπιτιών.
Φωτιές στη Μακεδονία
Στη Φλώρινα, φωτιά έκαιγε δασική και χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Σκοπός. Η συγκεκριμένη πυρκαγιά έφτασε το απόγευμα της Κυριακής στο ελληνικό έδαφος από την ΠΓΔΜ, όπου ξέσπασε πριν από 4 μέρες. Στα Γρεβενά, φωτιές εκδηλώθηκαν σε Δασύλλι και Φελί, όπου καίγονταν εκτάσεις με βελανιδιές και στο Φελί δάσος με δρυς και κέδρους.
Στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης από τη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Ριβιέρα (κάτω από την Εγνατία Οδό), κάηκαν δύο εξοχικές κατοικίες και 40 στρέμματα με χαμηλή βλάστηση. Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των παραθεριστικών κατοικιών και λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, αποφασίσθηκε η εκκένωση του οικισμού. Οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν στο κάμπινγκ του ΕΟΤ που βρίσκεται κοντά, προκειμένου να διαμείνουν το βράδυ, καθώς υπήρχε κίνδυνος αναζωπύρωσης. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 8 το βράδυ, με τη συνδρομή πεζοπόρων τμημάτων, πυροσβεστικών οχημάτων και εναέριων μέσων. Φωτιά έκαιγε και στη Γαλήνη της Ν. Καλλικράτειας.
  • Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου οδηγήθηκε χτες ο 24χρονος, ο οποίος κατηγορείται για 15 συνολικά περιστατικά πυρκαγιών στη Χίο. Στη Ζάκυνθο συνελήφθη ένας 61χρονος για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή Κοιλιωμένο Ζακύνθου.

Νέα ήθη: στρατιωτικοί γιατροί υποχρεώνουν σε αναβολή συναδέλφους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ!
ΘΗΤΕΙΑ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΥΕΘΑ Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΑ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ!
Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται ότι η σημερινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δε λογαριάζουν καθόλου το προσωπικό και το καταπιέζουν βάναυσα! Ενώ τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα στους μόνιμους και στις βάρβαρες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι οποίοι αδυνατούν πλέον να ζήσουν αξιοπρεπώς, όπως και η πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού μας, στην πραγματικότητα, τεράστια είναι και τα προβλήματα των συναδέλφων φαντάρων.
Καταρχήν, η λαϊκή οικογένεια αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις που συνδέονται με την υποχρεωτική στράτευση του παιδιού της, στην έμμεση αυτή φορολογία. Βεβαίως, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έχουν βολέψει τα κομματικά βύσματα σε μονάδες κοντά στον τόπο καταγωγής τους, ενώ η πλειοψηφία των συναδέλφων τρέχουν ακατάπαυστα στις μονάδες της παραμεθορίου με τα τεράστια κενά στην επάνδρωση. Ταυτόχρονα, μας εκμεταλλεύονται τα κάθε είδους τοπικά οικονομικά συμφέροντα και συντηρείται στις πλάτες μας το άθλιο καθεστώς πελατειακών σχέσεων. Ενώ χιλιάδες από εμάς ασχολούμαστε ως υπηρέτες των αξιωματικών στα ΚΑΑΥ.
Επίσης, καθημερινά καταγράφεται μια αύξηση των κρουσμάτων αυθαιρεσίας και παραβίασης του Στρατιωτικού Κανονισμού και των νόμων από αξιωματικούς και διοικητές. Ποινές για ψύλλου πήδημα, λεκτικές επιθέσεις και καψόνια, ενώ το αποκορύφωμα είναι η συστηματική παραβίαση των δικαιωμάτων των συναδέλφων φαντάρων που επιλέγονται και στέλνονται παρά τη θέληση τους μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο συνάδελφος που τρείς (3) φορές αρνήθηκε μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ. Πρώτη φορά αρνήθηκε στην Στρατολογία όταν πήγε να κόψει την αναβολή του λόγω σπουδών και να προγραμματισθεί η κατάταξή του στις Ένοπλες Δυνάμεις με την ΕΣΣΟ (Δ), που καθορίζεται με βάση την ημερομηνία διακοπής. Μας γράφει λοιπόν: «Μου έδωσαν να συμπληρώσω και ένα έγγραφο που ζητούσε (ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης κ.α.) αν επιθυμώ για ειδικές δυνάμεις, πεζοναύτης ή για μετάθεση στη Κύπρο. Απάντησα και στα τρία ότι δεν επιθυμώ και προσκόμισα το έγγραφο». Αργότερα, «όταν παρουσιάστηκα στα Γρεβενά, μόλις πέρασα την πύλη οδηγήθηκα στην αίθουσα κατατάξεως για να ολοκληρωθεί η κατάταξή μου και να παραλάβω στη συνέχεια τον ιματισμό. Μου δόθηκε να συμπληρώσω ένα έγγραφο με τα προσωπικά μου στοιχεία και επίσης αν επιθυμώ για ειδικές δυνάμεις, πεζοναύτης, στρατονομία, ΥΕΑ (Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός) ή για μετάθεση στη Κύπρο. Απάντησα πως δεν επιθυμώ και προσκόμισα το έγγραφο». Και τέλος, «κατά τη πρωινή εκπαίδευση ειδοποιούν περίπου 15 άτομα μαζί και εμένα ότι έχουμε επιλεγεί από το ΓΕΣ (Γενικό Επιτελείο Στρατού) για την ΕΛΔΥΚ (Ελληνική Δύναμη Κύπρου) και έπρεπε να οδηγηθούμε στο διοικητήριο του κέντρου που στεγάζονταν και η στρατολογία ώστε να συμπληρώναμε ένα έγγραφο για το αν επιθυμούμε ή όχι να πάμε στην Κύπρο (τρίτη φορά!!!) και αν όχι, για ποιους λόγους δεν επιθυμούμε (όπου έπρεπε για καλύτερα να έχουμε δικαιολογητικά). Ακόμη μια φορά απάντησα ότι δεν επιθυμώ και ανέφερα 3 υπαρκτούς λόγους. Στην επιτροπή που είχαν έρθει από το ΓΕΣ ανέφερα τους λόγους που δεν επιθυμούσα. Τους ανέφερα επίσης ότι αντιμετωπίζω συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας που κάνει αδύνατη τη μετάθεση στην Κύπρο. Κάποιο άτομο από την επιτροπή εκείνη την ώρα γέλασε ειρωνικά. Η μοναδική γυναίκα της επιτροπής μου απάντησε ότι οι πιθανότητες να με πάρουν αφού έχω τέτοιο θέμα είναι ελάχιστες έως μηδαμινές και έτσι αποχώρησα από τη μίνι συνέντευξη».
Όμως στον Ελληνικό Στρατό οι νόμοι θεωρούνται κουρελόχαρτα. «Την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012 το πρωί αναρτήθηκαν οι μεταθέσεις μας στην είσοδο από το λόχο. Δίπλα στο όνομά μου έγραφε ότι θα πάω στην Αυλώνα (που είναι κέντρο εκπαίδευσης τεθωρακισμένων) και από εκεί θα φύγω για τη Κύπρο (ΕΛΔΥΚ). Παράλληλα, ο πατέρας μου στέλνει στο Πεντάγωνο (ΓΕΣ) συστημένο γράμμα με courier όλα τα δικαιολογητικά που δεν είχα προσκομίσει την ημέρα που είχε έρθει η επιτροπή.
Την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012 το πρωί ξεκινήσαμε από το 586 Τάγμα Πεζικού για την Αυλώνα. Το μεσημέρι φτάσαμε και οδηγηθήκαμε στο κλιμάκιο της ΕΛΔΥΚ. Πήγαμε για φαγητό στο εστιατόριο που απέχει 15 λεπτά!! από το κλιμάκιο και μόλις τελειώσαμε επιστρέψαμε πίσω. Ο επίλαρχος μας ενημέρωσε ότι θα περνούσαμε από μία μικρή συνέντευξη και στη συνέχεια θα παίρναμε άδεια 5 ημερών (διότι πριν φύγεις για μετάθεση στη Κύπρο δικαιούσε πενταήμερη άδεια που χρεώνεται ως τιμητική).
Πριν ξεκινήσει η διαδικασία της συνέντευξης μίλησα με τον επίλαρχο του κλιμακίου της ΕΛΔΥΚ και του ανέφερα το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω, ότι το είχα αναφέρει και στην επιτροπή που προέρχονταν από το ΓΕΣ αλλά μάλλον δεν το είχαν λάβει σοβαρά υπόψη. Ο επίλαρχος μου απάντησε ότι δε θα φύγω προσωρινά με πενταήμερη άδεια, αλλά σε λίγη ώρα θα περάσω από το γιατρό του κέντρου για να ακολουθηθεί η διαδικασία που ορίζεται. Μετά από μία ώρα περίπου πήγα στο ιατρείο και μίλησα με το γιατρό. Του ανέφερα όλη τη διαδικασία και το πρόβλημά μου και μου έφτιαξε ένα παραπεμπτικό ώστε να το δει ο γιατρός εκτός μονάδας που θα πήγαινα μία από τις επόμενες ημέρες. Πρώτα πήγα στο 414 στρατιωτικό νοσοκομείο στη Πεντέλη. Εκεί μίλησα με το γιατρό (ψυχίατρο) και του ανέφερα το πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Μου είπε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό γι' αυτό θα εισηγηθεί η σωματική μου ικανότητα από Ι1 να αλλάξει σε Ι3 ώστε να κοπεί η μετάθεσή μου για Κύπρο (στη Κύπρο θέλουν στρατιώτες με σωματική ικανότητα Ι1 και Ι2). Επίσης μου ανέφερε ότι σκοπός του στρατού είναι όταν ένα άτομο έχει προβλήματα να το βοηθήσουν ώστε όσο γίνεται να απολυθεί με λιγότερα!! Έπρεπε όμως να πάω μετά και στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ) στο τμήμα των απαλλαγών ώστε να επικυρωθεί η αλλαγή της σωματικής μου ικανότητας».
Ακόμη όμως και η ανθρώπινη συμπεριφορά κάποιων στελεχών, που σέβονται τον όρκο που έδωσαν ως επιστήμονες και στέκονται με ανθρωπιά και ενδιαφέρον απέναντι στους συναδέλφους στρατιώτες, συνθλίβονται από την αναλγησία και την απανθρωπιά που κυριαρχούν.
Να τι αποδεικνύει η επιστολή διαμαρτυρίας του συναδέλφου που οδηγήθηκε να πάρει Αναβολή, την οποία δεν ζήτησε και η οποία χρησιμοποιείτε εκδικητικά, για την τιμωρία και τρομοκράτηση του. Γιατί, ποιος επιστήμονας πιστεύει ότι η καταπολέμηση του προβλήματος υγείας του είναι ζήτημα εξάμηνης αναβολής; Ο στρατιώτης τιμωρείται γιατί υπεράσπισε τα δικαιώματα του και έθεσε τα προβλήματα υγείας του. Η συμπεριφορά των στελεχών-στρατιωτικών γιατρών αποσκοπεί είτε στο να τον αναγκάσει να αποκρύψει τα προβλήματα υγείας και να πάρει το ρίσκο να αναμετρηθεί αργά ή γρήγορα ένστολος και ένοπλος με το πρόβλημα υγείας του, αλλά για οτιδήποτε γίνει θα ευθύνεται ο ίδιος, αφού θα κατηγορηθεί ότι το είχε αποκρύψει ή το παρουσίασε ως κατασταλμένο. Επίσης, εκδικούνται το φαντάρο, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που επιλέχθηκαν για ΕΛΔΥΚ και πήραν Αναβολή, όταν επιστρέψουν στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν στέλνονται Κύπρο.
Ας δούμε όμως τι έγινε. «Οδηγήθηκα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Εκεί πήγα να μιλήσω με τον αρχίατρο του τμήματος απαλλαγών (στην ειδικότητα είναι ψυχίατρος). Μόλις μπήκα στο γραφείο του έδωσα το φάκελο μου. Με ρώτησε ποιο είναι το πρόβλημά μου και του είπα τι αντιμετωπίζω και ότι το είχα αναφέρει και στην επιτροπή του ΓΕΣ που είχε έρθει στο 586 τάγμα πεζικού στα Γρεβενά. Η απάντησή του ήταν απότομη: Κοίταξε μου λέει ο στρατός δεν θέλει Iάδες (κατηγορεί παιδιά που έχουν πρόβλημα, πόσο ορθό είναι;)!!! Του απαντάω και του αναφέρω ξανά ότι έχω συγκεκριμένο ψυχολογικό πρόβλημα και μου λέει ότι δε θα πάθεις τίποτα! Δεν ξέρω εγώ μου λέει; Ή πετάς για την Κύπρο την ημερομηνία που είναι να φύγεις ή παίρνεις αναβολή για 6 μήνες, πηγαίνεις στο σπίτι σου και σκέφτεσαι το πρόβλημα σου. Του λέω ότι αυτή είναι η τελική απόφαση; Μου απαντάει ότι θα εισηγηθεί στην επιτροπή για την αναβολή μου όπου θα παρευρίσκετε και ο πρόεδρος και του λέω ότι θέλω να μιλήσω με τον πρόεδρο της επιτροπής. Μου αναφέρει σε λίγο θα έρθει αλλά δεν πρόκειτε να κερδίσεις κάτι και να του μιλήσεις. Μετά από λίγο με καλούν (την επιτροπή αποτελούσαν 3 άτομα: ο αρχίατρος, ο πρόεδρος και ακόμα ένας που δεν θυμάμαι τι ήταν). Λέω στο πρόεδρο της επιτροπής απαλλαγών το πρόβλημα μου και του αναφέρω αν υπάρχει κάποια άλλη λύση από το να μου δώσουν αναβολή. Μου απαντάει ότι δεν υπάρχει άλλη λύση». Το αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθώ στην αναβολή για ένα εξάμηνο.
Αναρωτιόμαστε και εμείς: είναι δυνατόν ο Αρχίατρος στο 401 ΓΣΝ να χαρακτηρίζει τους στρατιώτες με προβλήματα υγείας Ιάδες, να τους εκβιάζει λέγοντας «Ή πετάς για την Κύπρο την ημερομηνία που είναι να φύγεις ή παίρνεις αναβολή για 6 μήνες, πηγαίνεις στο σπίτι σου και σκέφτεσαι το πρόβλημα υγείας σου» και να αποκρίνεται, εκπροσωπώντας την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ότι «ο στρατός δεν θέλει Iάδες»;
Αφού ο συνάδελφος στρατιώτης βίωσε όλη αυτή την αυθαιρεσία, την παραβίαση του Στρατιωτικού Κανονισμού και των Νόμων έχει κάθε δικαίωμα να καταλήγει στα εξής. «Από όλα αυτά μου γεννώνται τρία ερωτήματα. Πρώτον, γιατί χρειάζεται να συμπληρώσεις τρεις φορές εάν επιθυμείς ή όχι να πας στη Κύπρο αφού στη τελική θα σε στείλουνε; Δεύτερον, είναι υποχρεωτικό παρά τη θέλησή του ένας στρατιώτης να υπηρετήσει εκτός ελλαδικού χώρου; Και τρίτον, και το πιο σημαντικό ο αρχίατρος (ψυχίατρος) με ανάγκασε ουσιαστικά να πάρω αναβολή!! Το γεγονός αυτό πόσο δημοκρατικό και ταυτόχρονα συνταγματικό είναι ώστε να με καθυστερήσει 6 μήνες να τελειώσω τη θητεία μου;
Από τις παραπάνω καταγγελίες μπορούμε να συμπεράνουμε το πόσο σημαντική είναι η καθημερινή πάλη για την ανάδειξη των προβλημάτων της θητείας. Η δημοσιότητα των αυθαιρεσιών και των παραβιάσεων των νόμων-διαταγών έχει μεγάλη σημασία.
Αποδεικνύοντας ταυτόχρονα, γιατί το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ενοχλούν, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν τις συκοφαντίες και τις άδικες επιθέσεις μερίδας στελεχών, εγκάθετων δημοσιογράφων, της ακροδεξιάς, αλλά και την πολιτική δίωξη, εξαιτίας της καθημερινής τους δράσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

http://diktiospartakos.blogspot.gr/

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΆ ΣΤΕΛΈΧΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΌΜΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΕΧΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ?


ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΞΕΥΤΙΛΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΗΣ 20 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΩΣΑΝ Η ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΕΙΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΊΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΗΚΩΣΗ . ΑΝΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΧΤΕΊ ΟΙ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣΕΡΉΜΩΣΕ Η ΣΚΌΠΕΛΟΣ ΣΉΜΕΡΑ ΦΆΝΗΚΕ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΗΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΠΡΩΙΝΕΣ!
Όλες οι δυνάμεις στη φωτιά των Καλών Νερών

Το σύνολο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και όμορων νομών, βρέθηκε λίγο πριν τη 1 μετά τα μεσάνυχτα στο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Αργυρέικα Καλών Νερών, όπου, λίγο πριν τις 10 ξέσπασε φωτιά, που εύκολα «φούντωσε» λόγω των ισχυρών ανέμων.
Επί τόπου βρέθηκαν 15 αυτοκίνητα της Π.Υ. Βόλου, της ΒΙΠΕ κλασι του Αλμυρού, καθώς και 40 πυροσβέστες (μεταξύ των οποίων και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ, μετά τη 1 αναμενόταν δυνάμεις από τη Λάρισα και την Καρδίτσα, ώστε να μην ξεφύγει η φωτιά τις νυχτερινές ώρες.
Στο διάβα της φωτιάς βρισκόταν ελαιόδενδρα και σπίτια και για το λόγο αυτό, οι δυνάμεις πυρόσβεσης, που είχαν και την ενίσχυση εθελοντών, έδωσαν έμφαση στον περιορισμό του μετώπου, που, κάποια στιγμή είχε ξεπεράσει ακόμη και το 1 χιλιόμετρο!
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αναμένεται να μείνουν στο σημείο της πυρκαγιάς όλη τη νύχτα.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΦΙΑΛΤΗΣ: Οι πύρινες φλόγες "γλείφουν" σπίτια στα Καλά Νερά Πηλίου

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΦΙΑΛΤΗΣ: Οι πύρινες φλόγες "γλείφουν" σπίτια στα Καλά Νερά Πηλίου
ΠΛΗΣΙΟΝ του οικισμού Ογλά, μεταξύ Καλών Νερών και Πινακατών

Την ευρύτερη περιοχή των Καλών Νερών προς Πινακάτες κατακαίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ στην περιοχή, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και πιο συγκεκριμένα σε μήκος ενός περίπου χιλιομέτρου πλησίον του οικισμού Ογλά.

Οι ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ., κόντρα στους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, δίνουν κυριολεκτική μάχη με τις φλόγες που "γλείφουν" τον οικισμό, απαρριθμώντας αυτή την ώρα 17 συνολικά οχήματα με τα πληρώματά τους και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ενισχύονται από Εθελοντικές Ομάδες, αναμένοντας και στρατιωτικές ενισχύσεις.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του e-Volos.gr, ήδη προετοιμάζονται για επέμβαση άνδρες της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες, έχει καεί μία κατοικία.

Το e-Volos.gr σε ανοιχτή γραμμή με τους αρμόδιους φορείς, συνεχίζει την καταγραφή και θα σας ενημερώνει με σχετικές αναρτήσεις, όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο.
http://www.e-volos.gr/el/topika_1/synexhs_enhmerosh__efialths_oi_purines_floges_gleifoun_spitia_sta_kala_nera_piliou.html 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου