Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

ΛΙΜΑΝΙ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ! Τα tourist office δεν θέλουν tourist information ?

Τα tourist office δεν θέλουν  tourist information ?
Στο αναβαθμισμένο  λιμάνι της Σκοπελου   δεν υπάρχει γραφείο πληροφοριών !
Οι σαστισμένοι τουρίστες που μόλις φθάνουν και έχουν πολλές απορίες απευθύνονται σε ταξιτζίδες, λιμενικούς, εργαζόμενους μήπως και ενημερωθούν.η στα καμάκια .....δυστυχώς δεν συγκινούνται τώρα γιατί δεν γνωρίζω...
.αν και γνωρίζω άλλα...
Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΊΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ !!!

Γεμάτα πελάτες παρά το... "λουκέτο"!

Ο υπουργός το αποφάσισε, η είδηση μεταδόθηκε (προκαλώντας ποικίλα σχόλια, θετικά και αρνητικά), ωστόσο ποτέ δεν εφαρμόστηκε.

Μολονότι ο Γ. Βρούτσης διέταξε το προσωρινό κλείσιμο 2 επιχειρήσεων στην Πάρο, καθώς απασχολούσαν ανασφάλιστους υπαλλήλους, παρέμειναν ανοιχτά, γεμάτα πελάτες!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος, το Ξενοδοχείο στην Χρυσή Ακτή της Πάρου το οποίο απασχολούσε τον Πακιστανό που κακοποίησε τη 15χρονη και το εστιατόριο Μπαρμπαρόσα, που απασχολούσε ανασφάλιστους υπαλλήλους, δεν έβαλαν ούτε μία ημέρα λουκέτο και λειτουργούσαν κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εργασίας έθεσε σε εφαρμογή -για πρώτη φορά- το νόμο 4052/2012 που προβλέπει κυρώσεις σε επιχειρήσεις που απασχολούν παράνομους μετανάστες και ανασφάλιστους εργάτες.

Παρά ταύτα, οι δύο επιχειρήσεις παρέμειναν ανοικτές, προκαλώντας την αντίδραση του Δημάρχου της Πάρου, Χρ. Βλαχογιάννη, ο οποίος τόνισε ότι η ΕΛ.ΑΣ έκανε την επίδοση της απόφασης του υπουργού, δεν έγινε όμως καμία εκτέλεση της απόφασης, με αποτέλεσμα και οι δύο επιχειρήσεις να προσφύγουν δικαστικά για αναστολή της απόφασης.

Έτσι το Σαββατοκύριακο γέμισαν από πελάτες...

Ο κ. Βλαχογιάννης επισημαίνει ότι ο νόμος "είναι καινούργιος και δεν εφαρμόστηκε καλά"

Ζήτησε δε από την πολιτεία και κυρίως από τον υπουργό Εργασίας "να κυνηγήσει την ανασφάλιστη εργασία στην Πάρο που καταστρέφει επιχειρήσεις".

Το skopelosnews σας ενημερώνει ότι θα έχουμε ένα πολύ καυτό χειμώνα αποκαλύψεων !!!!


να είσαστε συντονισμένη θα χτυπήσουμε όλα τα μεγάλα συμφέροντα και τους νταβατζήδες που έχουν ρήμαξει την Σκόπελο

Τροποποιούνται τα δελτία κατάταξης για τους νεοσύλλεκτους που παρουσιάζονται στην Κόρινθο

Τροποποιούνται τα δελτία κατάταξης για τους νεοσύλλεκτους που παρουσιάζονται στην Κόρινθο

H κατάταξη με την Ε ΕΣΣΟ θα γίνει μεταξύ 10-13 Σεπτεμβρίου  

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν στην κατάταξη των στρατευσίμων που καλούνται να παρουσιαστούν στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο με τη Ε ΕΣΣΟ.Πληροφορίες σχετικά με τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων θα παρέχονται, επίσης, από την ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, www.army.gr, στην ενότητα Κατάταξη.
Υπενθυμίζεται, ότι με εγκύκλιο διαταγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς, από τις 10 έως τις 13 Σεπτεμβρίου με τη Ε ΕΣΣΟ:
  • Οι στρατεύσιμοι κλάσης 2014 (έτος γέννησης 1993) που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των νομών Αττικής (μόνο της περιφερείας της ΣΥ Αττικής και της ΣΥ Αθήνας με κωδικό Σ.Α. 156), Βοιωτίας, Μαγνησίας, Ροδόπης (μόνο του δήμου Κομοτηνής) και Χανίων.
  • Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1989 έως και 2014 (έτη γέννησης 1968 έως και 1993), από όλους τους νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγοριών πρώτης έως τετάρτης (Ι/1 έως και Ι/4), πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από την 1η Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου .
  • Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων της παραγράφου β της παρούσας, που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από την 1η Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου .
Περισσότερες πληροφορίες για τα Κέντρα Κατάταξης, τις ακριβείς ημερομηνίες και τις υποχρεώσεις αυτών που καλούνται για κατάταξη, παρέχονται από τις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, www.army.gr, στην ενότητα «Κατάταξη».Οι καλούμενοι, κατά την κατάταξή τους, πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, το Σημείωμα Κατάταξης, το Ατομικό Βιβλιάριο Νοσηλείας τους, αποδεικτικό του Αριθμού Φορολογικού τους Μητρώου (ΑΦΜ) καθώς και ακτινογραφία θώρακα, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού, από οποιοδήποτε στρατιωτικό ή κρατικό νοσοκομείο.
Στις 3 Σεπτεμβρίου θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.

Αλ. Τσίπρας: «Κουκούλωμα» ο συμβιβασμός με Siemens

Ο A. Tσίπρας δήλωσε ότι όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα ακυρώσει την συμφωνία, θα αναθέσει την εκτίμηση της ζημιάς σε τρίτο αξιολογητή και θα διεκδικήσει δικαστικά την σχετική αποζημίωση.
Ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens κάνοντας λόγο για «κουκούλωμα» της υπόθεσης.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα ακυρώσει την συμφωνία, θα αναθέσει την εκτίμηση της ζημιάς σε τρίτο αξιολογητή και θα διεκδικήσει δικαστικά την σχετική αποζημίωση.
Παράλληλα ζήτησε επίσημη τοποθέτηση από πλευράς του κ. Σαμαρά αναφορικά με δημοσιεύματα που θέλουν το νομικό του σύμβουλο, Ιωάννη Καρακώστα, να αμείβεται από την εταιρεία Siemens και κατά την περίοδο Χριστοφοράκου.
Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε καταστροφικό για την ελληνική οικονομία το αίτημα της επιμήκυνσης ενώ εκτίμησε ότι πίσω από την πρόταξη της «ανάπτυξης» εκ μέρους του κ. Σαμαρά, «κρύβεται η ιδιωτικοποίηση των πάντων, η πώληση νησιών και οι ειδικές οικονομικές ζώνες των ανασφάλιστων εργαζομένων».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

KKE:"Άμεση η ανάγκη να δυναμώσει η πάλη των νέων για σπουδές με δικαιώματα"

«Σήμερα, που η ζωή της λαϊκής οικογένειας χτυπιέται αλύπητα προκειμένου να διασφαλιστούν τα καπιταλιστικά κέρδη, η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ φέρνει στην επικαιρότητα την άμεση ανάγκη να δυναμώσει η πάλη των νέων για ζωή και σπουδές με δικαιώματα, να δυναμώσει η απαίτηση για άμεσα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακίνηση για όλους τους νέους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
«Ταυτόχρονα, απαιτείται πάλη ενάντια στην εφαρμογή του νόμου πλαισίου για τα ΑΕΙ που οδηγεί σε παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση πλευρών λειτουργιών των ιδρυμάτων, σε συνδυασμό με το πετσόκομμα που έχει ήδη υποστεί η χρηματοδότηση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Για τι καθεστώς μιλάμε κύριε Κεδίκογλου;

Για τι καθεστώς μιλάμε κύριε Κεδίκογλου;
Με κυρώσεις απειλεί τους βουλευτές που δεν θα υπερψηφίσουν το πακέτο μέτρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα, σε γνωστή εφημερίδα. Ο Σίμος, συνέχισε λέγοντας, πως τα ταξίδια του Αντώνη σε Παρίσι και Βερολίνο, ανάκτησαν την εμπιστοσύνη που είχε απολεσθεί από τους εταίρους μας.

Αναρωτιέμαι: Κατά πόσο είναι δυνατόν να ομιλούμε ακόμα για δημοκρατία στην Ελλάδα, όταν η θέση του εκλεγμένου από το λαό βουλευτή, δεν έχει καμία απολύτως ισχύ και οφείλει να έρχεται σε πλήρη ταύτιση, με τη θέση του αρχηγού του κόμματος; Σε τι διαφέρει η δημοκρατία μας, από τα απολυταρχικά καθεστώτα που απαξιώνουν οι σύγχρονοι "εμπνευστές" της; Υπάρχει πιο τρανή απόδειξη κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος, από τη δήλωση Κεδίκογλου;

Μήπως θα έπρεπε να χαρακτηριστεί παράνομη, η διαγραφή ενός βουλευτή, απλά και μόνο επειδή ασκεί το δικαίωμα του να εκφέρει άποψη μέσα στη βουλή;


Είναι δυνατόν, να αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία, η πορεία των συνταξιούχων, των φοιτητών και των εργατών και να μην αποτελεί η φίμωση των εκπροσώπων του λαού; Για τι καθεστώς μιλάμε ακριβώς κύριε Κεδίκογλου;


Η υποτιθέμενη δημοκρατία ανά τον κόσμο, μεταλλάσσεται χρόνο με το χρόνο. Το ζήτημα αυτό είναι υψίστης σημασίας για το μέλλον των μέλλον των κοινωνιών που θέλει να δημιουργήσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Η φίμωση των βουλευτών που αντιτίθενται στο μεγάλο όραμα της ελίτ, οι 50 έδρες δώρο στο πρώτο κόμμα στις εκλογές του Ιουνίου, αλλά και τα αντικοινωνικά μέτρα που πάρθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια στην Ελλάδα, όσο και αν κάποιοι επιλέγουν να μην το δουν, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι, αυτού του σχεδίου.

Η κρίση, είναι κρίση κοινωνική, είναι κρίση συνείδησης.

Επιστολή Μεϊκόπουλου προς τους συλλόγους συνταξιούχων


 Βόλος, 27 Αυγούστου 2012
Προς:
Συλλόγους Συνταξιούχων ΕΟΠΥΥ
(ΙΚΑ, ΟΑΕΕ-ΤΣΑ, ΝΑΤ}

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Συμπαρίσταμαι στον αγώνα και στις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, που γίνονται ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική στον τομέα της υγείας. Η πολιτική αυτή θέτει καθημερινά εμπόδια στην πρόσβαση των συνταξιούχων στους υγειονομικούς θεσμούς, αλλά και στην προμήθεια των φαρμάκων τους.
Λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν μου είναι δυνατόν να συμμετέχω στις κινητοποιήσεις σας.
Η κατάσταση στην υγεία είναι απαράδεκτη, λόγω της μνημονιακής πολιτικής. Καθημερινά υποβαθμίζεται και ιδιωτικοποιείται. Η πρόσβαση στους θεσμούς υγείας γίνεται δύσκολη και μεγάλη μερίδα πολιτών παραμένει χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, λόγω της παρατεταμένης ανεργίας και του κλεισίματος των μικρών επιχειρήσεων.
Η μη επιχορήγηση από κρατικούς πόρους του ΕΟΠΥΥ, στα πλαίσια των αποφάσεων της τρόικας, έχει καταστήσει τον Οργανισμό αφερέγγυο και προς τους φαρμακοποιούς και τους ιατρούς.
Η  προμήθεια  των φαρμάκων από τους ασφαλισμένους μετά  από την αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση από τα φαρμακεία, επιβαρύνει επιπλέον τον οικονομικό προϋπολογισμό του συνταξιούχου, που ήδη είναι πενιχρός, αλλά και την υγεία του, γιατί δεν έχει την δυνατότητα να προμηθευτεί τα φάρμακα του, με αρνητικές συνέπειες για αυτήν.
Το ίδιο ισχύει και με την προβληματική πρόσβαση των συνταξιούχων και των λοιπών ασφαλισμένων στους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, την δυσκολία εύρεσης συμβεβλημένων ιατρών και της μεγάλης έλλειψης ραντεβού για εξέταση.
Τα τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες τραγελαφικών συμβάντων, όπως το να γίνεται το κλείσιμο ραντεβού με γιατρό συμβεβλημένο του ΕΟΠΥΥ από τηλεφωνικές εταιρείες που διαφημίζονται στα ΜΜΕ, τις οποίες πληρώνει ο πολίτης για να εξυπηρετηθεί.
Όλη η κοινωνία θα πρέπει να αντιταχθεί στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική και να συμπαρασταθεί στον αγώνα σας.
Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας

Ανάσα... από αύριο με πτώση της θερμοκρασίας στην ΣκόπελοΗ Δευτέρα θα είναι η τελευταία ημέρα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες για το νέο κύμα καύσωνα, καθώς από αύριο έρχεται υποχώρηση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η αφόρητη σε πολλές περιοχές ζέστη (κυρίως στα ανατολικά της χώρας) θα υποχωρήσει από το βράδυ, ενώ από το απόγευμα οι βοριάδες θα ισχυροποιηθούν και στα βορειοανατολικά αναμένονται νεφώσεις, βροχές, ακόμη και καταιγίδες.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα από τον καύσωνα αντιμετωπίζει η κεντρική Ελλάδα και κυρίως η Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά και η Εύβοια, αλλά και η Ανατολική Πελοπόννησος, όπου ο υδράργυρος έχει «σκαρφαλώσει» ως τους 40 ή και 41 βαθμούς Κελσίου, λόγω και της απουσίας ισχυρών ανέμων.
Στην Αττική και το λεκανοπέδιο επικρατεί σχετική άπνοια, καθώς οι άνεμοι δεν ξεπερνούν τα 2 ως 4 μποφόρ, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα ωστόσο οι βοριάδες θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη καθώς το θερμόμετρο δεν δείχνει πάνω από 24 βαθμούς Κελσίου και πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί ως 6 μποφόρ και στο Θερμαϊκό ως 8 μποφόρ.
Αλλάζει ο καιρός από αύριο
Η επικράτηση των ισχυρών βοριάδων σε όλη τη χώρα από τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τρίτης θα προκαλέσει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ ο καιρός θα είναι αίθριος, με εξαίρεση μερικές νεφώσεις στη Θράκη που μπορεί να φέρουν λίγες βροχές στα ορεινά.
Την Τετάρτη οι άνεμοι θα εξασθενήσουν ελαφρά, χωρίς να αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας, ενώ την Πέμπτη η εξασθένηση θα συνεχίστεί, επιτρέποντας στον υδράργυρο να ανέβει ψηλότερα, αλλά χωρίς να σημειωθούν μεγάλες θερμοκρασίες.

Δύο φωτιές σε Αγία Παρασκευή και Ν. Αγχίαλο

Μικρής έκτασης φωτιά, από άγνωστη αιτία, ξέσπασε στις 18.30 το απόγευμα στη συνοικία της Αγ. Παρασκευής, κοντά στο κοιμητήριο και σε κατοικημένη περιοχή, ενώ μια άλλη φωτιά, ευτυχώς, μικρή, ξέσπασε στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου.
Η αντίδραση των κατοίκων ήταν άμεση καθώς την κράτησαν υπό έλεγχο, ενώ επί τόπου πήγε ένα όχημα με τέσσερις πυροσβέστες, που γρήγορα την περιόρισαν και την έσβησαν στις 19.15 το απόγευμα.
Ο απολογισμός της πυρκαγιάς είναι καμένα χόρτα και βάτα, σε έκταση περίπου 300 τ.μ.
Στο μεταξύ, συναγερμός σήμανε στις 18.40 το απόγευμα στην Πυροσβεστική όταν ειδοποιήθηκε για φωτιά έξω από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα έξι πυροσβεστικά οχήματα και 14 πυροσβέστες από Βόλο και Αλμυρό και ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες τις οποίες κατάφεραν να σβήσουν στις 7 το απόγευμα. Η φωτιά έκαψε καλαμιές και ελαιόδεντρα, σε έκταση δύο στρεμμάτων.

Συνάντηση Κώστα Αγοραστού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα θα έχει ο αντιπρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός την Τρίτη 28/8/2012 και ώρα 11 π.μ. στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.


Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια ενημέρωσης από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΝ.ΠΕ. για τα θέματα των Περιφερειών και της αυτοδιοίκησης γενικότερα.

Ναυάγιο με 40 νεκρούς

Τουλάχιστον 40 μετανάστες από την Αίγυπτο πνίγηκαν καθώς το σκάφος στο οποίο επέβαιναν, ναυάγησε κοντά στο λιμάνι Μπαρντίγια της Λιβύης, μετέδωσε το πρακτορείο LANA από την Τρίπολη.

Την πληροφορία για τον αριθμό των μεταναστών έδωσε 23χρονος Αιγύπτιος ο οποίος έφθασε κολυμπώντας ως τις λιβυκές ακτές. Πλοία της λιβυκής ακτοφυλακής κάνουν έρευνες για να ανασύρουν από τη θάλασσα τα πτώματα των Αιγυπτίων.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΙΚΌΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕ!!!
Ότι κρύβουν τα ΜΜΕ και οι έλληνες δημοσιογράφοι, μισθοδοτούμενοι από την αμερικάνικη πρεσβεία!

Οι ΗΠΑ στέλνουν τα παιδιά μας να πολεμούν, μισθοφόροι με χρήματα του ελληνικού λαού, για να προστατεύουμε το δικό τους επικερδές εμπόριο ναρκωτικών!
- Kάτω τα χέρια από τη Συρία! ‘Oτι κρύβουν τα ΜΜΕ & οι δημοσιογράφοι Υπηρεσίας για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας!

Αλόννησος: Υποβρύχιο μουσείο με ναυάγια μεγάλης ιστορικής αξίας

Φωτογραφία από το σημαντικότερο ναυάγιο στην περιοχή που μετέφερε
4.000 αμφορείς με κρασί και βυθίστηκε στις αρχές του 5ου π.Χ. αιώνα
Αρχαία (4ου και 5ου αιώνα π.Χ.) βυζαντινά και σύγχρονα ναυάγια που έχουν εντοπιστεί στο βυθό του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου - Βορείων Σποράδων, καθιστούν την περιοχή μία από τις σημαντικότερες διεθνώς σε υποθαλάσσιο αρχαιολογικό πλούτο.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προτείνει ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη λειτουργία στην περιοχή Υποβρύχιου Μουσείου μέχρι το 2015, στοχεύοντας στο ολοένα και αυξανόμενο παγκόσμια ρεύμα του καταδυτικού τουρισμού, καθώς τα πλοία βρίσκονται σε βάθη που μπορεί να γίνουν επισκέψιμα. 
Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου της Αλοννήσου έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα οκτώ αρχαία και βυζαντινά καθώς και πάνω από 30 σύγχρονα ναυάγια.  
Η μετατροπή των Βορείων Σποράδων σε θεματικό τουριστικό προορισμό θα έχει ως αποτέλεσμα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάδειξη και προστασία της υποθαλάσσιας πολιτιστικής κληρονομιάς. 
Σε επίπεδο υποδομής απαιτείται ένα σημείο απόπλου - κατάπλου των σκαφών (προτείνεται η Στενή Βάλλα Αλοννήσου και ο Αγνώντας Σκοπέλου), ένα Κέντρο Ναυτικής Αρχαιολογίας, σήμανση των ναυαγίων και των καταδυτικών πάρκων καθώς και υποβρύχιες κάμερες με δυνατότητα μετάδοσης ζωντανής εικόνας τόσο στο Κέντρο Επισκεπτών όσο και σε Μουσεία του εξωτερικού. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 1,5 εκατ. ευρώ. 
Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καταδύσεων (European Underwater Federation), στην Ευρώπη ζουν 3,5 εκατομμύρια αυτοδύτες, από τους οποίους το 70% επιλέγουν τη Μεσόγειο και ξοδεύουν τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο στις "εξορμήσεις" τους.

Στην Σκόπελο έγινε αυτό? "Ύπνε μου, πάρε το παιδί να μου το σεργιανίσεις στα ρόδα των περιβολιών, στα κρύα νερά της βρύσης. Πάρ' το και δείξε του να βρει των παλατιών τη στράτα που' ναι του Ρήγα οι θησαυροί και τα κωσταντινάτα"


ΕΤΣΙ ΑΚΟΎΓΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ?

Σκόπελος προς τον μεγάλο ξενοδόχο ....


όσο πόλεμο και να μας κάνεις όσο και να λες στους πελάτες σου να μας αποφεύγουν ότι και να κάνεις σε λίγες μέρες θα στην σκάσουμε την μπόμπα απλός περιμένουμε επίσημα ντοκουμέντα
και μετά να μας πείτε που τα βρήκατε και τα λεφτά...

Σκόπελος μάστιγα οι ξεναγοί και τα διάφορα λαμόγια που γυρνάνε τα μαγαζιά και πουλάνε νταβατζιλίκι και.....διάφορες υπηρεσίες


αλήθεια πότε θα επέμβει ένας εισαγγελέας για αυτά τα κυκλώματα?

Πύρινα μέτωπα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία και Λευκάδα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για μία ακόμη μέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανά την Ελλάδα, καθώς πυρκαγιές ξέσπασαν τις μεσημεριανές ώρες στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, την Αρκαδία, την Λακωνία και τη Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης. Επί τόπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 12μελές πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στις φλόγες παραδόθηκαν τρεις εξοχικές κατοικίες, μολονότι άλλες πηγές κάνουν λόγο για παραπήγματα.

Η φορά του ανέμου έστρεψε τη φωτιά μακριά από κατοικίες είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Βόλβης, όπου ανήκει η Ασπροβάλτα, Δημήτρης Γαλαμάτης. Νωρίτερα, η πυρκαγιά απείλησε τον οικισμό Ριβιέρα, όπου εκκενώθηκαν σπίτια. Ο κ. Γαλαμάτης εκτίμησε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη και ευχήθηκε η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο πριν νυχτώσει.

Παράλληλα, φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Λυκόχια της Αρκαδίας. Στην περιοχή επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, συνεπικουρούμενοι από δύο αεροσκάφη και δύο PZL.

Εν τω μεταξύ, πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Λαϊνάκι Λευκάδας. Επί τόπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη.

Συνάμα, πύρινο μέτωπο μαίνεται σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Καρύνια Λακωνίας. Επί τόπου επιχειρούν 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα και πεζοπόρο τμήμα οκτώ ατόμων, ενώ ρίξεις από αέρος πραγματοποιεί ένα αεροσκάφος.

Τέλος, πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση σημειώθηκε στην περιοχή Γαλήνη στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, βοηθούμενοι από δύο αεροσκάφη.

Νωρίτερα είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Μεταμόρφωση της Πύλου στη Μεσσηνία. Στην περιοχή επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Έλληνες το έκαναν; Μη μου το λες!

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/08/blog-post_69.html
undefinedΜας έλεγαν τα ακροδεξιά site: Μας καίνε ξένοι πράκτορες. Τούρκοι έκαψαν τη Χίο! Αλβανοί την Πελοπόννησο! Σκοπιανοί τη Μακεδονία!UFO την Αττική! Νεφελίμ την Κρήτη! Δράκοι τα νησιά! Η ΕΥΠ να αναλάβει δράση. Να γίνει επιστράτευση, γιούρια, πόλεμος! Μας καίνε οι αλλοδαποί!


Ώσπου το τσιμπήσανε το αλάνι. Έλληνας 24 χρονών ο εμπρηστής της Χίου. Καλέ τι Έλληνας; Ελληναράς με τα ούλα του. Γιος πυροσβέστη. Ήθελε να διοριστεί πυροσβέστης και φρόντιζε να έχει δουλειά. Έβαλε καμιά δεκαπενταριά φωτιές. Μήπως σε λένε Νέρωνα, ομορφάντρα μου;
Όσον αφορά τον εμπρηστή της Ζακύνθου, πρόκειται για έναν 61χρονο Έλληνα. Πέφτω από τα σύννεφα! Έλληνας; Οι Έλληνες δεν βάζουν φωτιά στα δάση. Μόνο τζάκια ανάβουν. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών με την κατηγορία του εμπρησμού δάσους, από πρόθεση και μετά από απόφαση του ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Αν ήταν αλλοδαπός, θα τον πήγαιναν πηδώντας στο πιο κοντινό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Άσε οι χρυσαλήτες τι συγκεντρώσεις θα κάνανε, τι διωγμούς θα ετοίμαζαν…
Όσο για κάποιες άλλες φωτιές, πολλοί μιλάνε για συμφέροντα. Εκεί πχ που επιχειρηματίες θέλουν φιλέτα με δασικές εκτάσεις, ξεσπούν πυρκαγιές και απαλλάσσουν τον επενδυτή από τα ενοχλητικά δέντρα και τις διατυπώσεις με το Δασαρχείο. Απλή σύμπτωση, ρε παιδιά. Μήπως όμως κοστίζει πιο φτηνά, να πληρώσεις ένα μαλάκα εμπρηστή, από το να λαδώσεις τους υπαλλήλους; Βέβαια καίγονται και περιουσίες, κάποιες φορές κι άνθρωποι, αλλά δε βαριέσαι. Κέρδη να υπάρχουν και τα άλλα, στάχτη και μπούλμπερη.    
Λοιπόν εσείς στα site, που μιλούσατε με τόση σιγουριά για ξένους πράκτορες στη Χίο κι αλλού, θα το κλείσετε τώρα; Θα ζητήσετε καμιά συγνώμη για τις κουταμάρες;
Όσον αφορά την πρόληψη; Είμαστε εθνικά υπερήφανοι που μειώσαμε τα κονδύλια. Μας είπαν μπράβο κι οι Γερμανοί. Άσχετα, αν θα προτιμήσουν άλλο τουριστικό προορισμό, που θα έχει και δέντρα. Τα καμένα αυτοί θα τα πάρουν. Για να κάψουν και κανένα θάμνο, αν τη γλύτωσε ως τώρα.
Αλλά... να μην την κάψουν τη Χίο οι Τούρκοι; Γκαντεμιά. Τώρα, πως θα κάνουν την προπαγάνδα; Πως θα πείσουν τα γίδια, να ξηλωθούν, για να πάρουν από το Ράιχ χαλασμένα όπλα; Κάτι άλλο θα σκεφτούν πάντως…
Ελλαδάρα μου! Δεν πειράζει για τα δάση. Θα σου πουλήσουν πλαστικά δέντρα οι τοκογλύφοι…

Ξεπουλήθηκε η “ΔΩΔΩΝΗ”

Ξεπουλήθηκε η “ΔΩΔΩΝΗ”, ενημερωση απο ανταρσυα που ειχε και το πρωι σχετικη κινητοποιηση - πιστευω το θεμα ειν πολυ σοβαρο και καλι θα ηταν να μεινει τοπικα
Δίχως ίχνος ντροπής η διοίκηση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών κάνει πλάτες για το ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ» στην εταιρεία «Βίκος» του βιομηχάνου Σεπετά. Υπέγραψε μάλιστα σχετικό μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρεία, παραιτούμενη ακόμη και από τη διεκδίκηση από την ΑΤΕ του 7,5 % των μετοχών της ΔΩΔΩΝΗΣ, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως οι «κόκκινες γραμμές» των αγροτοπατέρων είναι μονάχα για τα μάτια του κόσμου.
 
Όπως ο Σάλλας πήρε τζάμπα την Α.Τ.Ε. έτσι κι ο ντόπιος επιχειρηματίας, αφού πλούτισε εκμεταλλευόμενος τζάμπα το νερό που ανήκει σε όλο το λαό της Ηπείρου, θέλει να πάρει τώρα και τη «ΔΩΔΩΝΗ», τη στιγμή που ολάκερη η περιουσία του ελληνικού λαού βγαίνει στο σφυρί με τις ευλογίες της Ε.Ε. και της τρικολόρ κυβέρνησης Σαμαρά.
 
Ο περίφημος ιδιωτικός τομέας και η «υγιής επιχειρηματικότητα» έχει μάθει να τα παίρνει όλα «στο μπέχο». Τζάμπα μάγκες δηλαδή, που μοιράζονται με το λαό τις ζημιές και στέλνουν τα κέρδη τους στην Ελβετία. Αλήθεια, με ποιο τρόπο θα εγγυηθούν οι Ενώσεις ότι ο Σεπετάς δεν θα παίρνει σε εξευτελιστικές τιμές εκτός από το νερό και το γάλα των παραγωγών; Πως θα εγγυηθούν πως δεν θα δούμε και στη «ΔΩΔΩΝΗ» τη γνωστή από το «Βίκο» τακτική των απολύσεων συνδικαλιστών και της δίχως όριο εκμετάλλευσης των εργαζομένων;
 
Δεν είναι τυχαία η στάση των ντόπιων πολιτικών παραγόντων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, (πρώην και νυν βουλευτάδων) και της πλειοψηφίας των Διοικήσεων των Ενώσεων. Αφού έκαναν τα πάντα για να προωθήσουν την πολιτική ξεκληρίσματος των αγροτοκτηνοτρόφων από την Ε.Ε., αφού παράδωσαν το ψωμί του λαού στους «νόμους της αγοράς», αφού ψήφισαν τα μνημόνια της φτώχειας και της εξαθλίωσης, έρχονται να ολοκληρώσουν το έγκλημα με την πώληση της «ΔΩΔΩΝΗΣ». Δεν είναι τυχαίο πως πρώτη και καλύτερη η βαφτισιμιά του βασιλιά, βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ και στέλεχος της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου έσπευσε να χαιρετίσει τη συνεργασία της συνεταιριστικής γραφειοκρατίας και του βιομηχάνου.
 
ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ! Η ΔΩΔΩΝΗ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!
 
Η ενότητα κτηνοτρόφων, εργαζομένων στη «ΔΩΔΩΝΗ» και ολόκληρου του λαού της περιοχής, σε ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής μπορεί να τσακίσει κι αυτή τη φορά τα σχέδια τους! Δεν θέλουμε ούτε πολυεθνικούς ούτε ντόπιους εκμεταλλευτές! Δεν χρειάζεται και πολύ φιλοσοφία: αυτό που χρειάζεται είναι κρατικοσυνεταιριστική «ΔΩΔΩΝΗ», που θα εξασφαλίζει φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για το λαό στις κρίσιμες μέρες που έρχονται, με εργατικό έλεγχο και πρωτοβάθμιους παραγωγικούς συνεταιρισμούς στα χέρια των άμεσων παραγωγών.
 
Όλοι στον αγώνα! Η αξιοπρέπεια και οι ζωές μας δεν παζαρεύονται! Άμεση στάση πληρωμών στους τοκογλύφους, μονομερής διαγραφή του χρέους, κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων, καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, έξοδος από την Ε.Ε. και το ευρώ!Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας (και του «Βίκου»!), με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο! Προστασία των κοινωνικών παροχών και των δημόσιων αγαθών – καμία εκποίηση κοινωνικού πλούτου.
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ηπείρου
 
 
25/08/2012

Σχετικά με την Αυτόνομη Συνάντηση Αγώνα στον Αχελώο, Μεσοχώρα Τρικάλων, 9-14 Αυγούστου 201

...
Image scaled down

Σε μια περίοδο βαθιάς όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης, η ένταση της επίθεσης απέναντι στη φύση και την κοινωνία λαμβάνει χαρακτήρα χιονοστιβάδας επιχειρώντας να λεηλατήσει ολοκληρωτικά τις ανθρώπινες κοινωνίες και να καθυποτάξει κάθε γωνιά του φυσικού κόσμου προς όφελος της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και της ανάγκης της για διαρκή αύξηση της παραγωγικότητας, παραγωγή νέων εμπορευμάτων και άνοιγμα νέων αγορών.
Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, η υπόθεση της επιχειρούμενης εκτροπής του ποταμού Αχελώου και της κατασκευής των Υ/Η φραγμάτων της Μεσοχώρας και της Συκιάς παρά τη φαινομενική της στασιμότητα εξαιτίας της προσωρινής αναστολής των έργων από το Σ.τ.Ε., δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να δικαιολογεί την επανάπαυση και την ολιγωρία από τη μεριά όσων αντιστέκονται.  Το κράτος, οι κατασκευαστικές εταιρείες και η πολιτική και οικονομική εξουσία που διαφεντεύει την Θεσσαλία, καμία στιγμή δεν παραιτήθηκαν από τον στόχο της ολοκλήρωσης και λειτουργίας του μεγαλύτερου κατασκευαστικού έργου στην Ελλάδα, παρά την ανορθολογικότητα του, τις καταστρεπτικές συνέπειες που επιφέρει στο φυσικό περιβάλλον και την κοινωνία καθώς και το πλήθος των κοινωνικών αντιδράσεων που έχουν εκδηλωθεί, και επίσης παρά τις ακυρωτικές αποφάσεις του έργου στο παρελθόν από το Σ.τ.Ε.  Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια επιχειρείται άλλωστε και ο διαχωρισμός του έργου, ούτως ώστε ακόμα και στην περίπτωση που η υπόθεση της εκτροπής δεν έχει αίσιο τέλος για το κεφάλαιο, το έργο να λειτουργήσει αυτοτελώς ως υδροηλεκτρικό γεγονός που θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες για τον ποταμό καθώς θα ανακόψει τη ροή του ποταμού δημιουργώντας μια τεράστια τεχνητή λίμνη που θα πνίξει το μεγαλύτερο μέρρος της Χαράδρας του Αχελώου στα βουνά της Νότιας Πίνδου και θα σημάνει τον αφανισμό των χωριών Μεσοχώρα και Αρματωλικό.
Σε κάθε περίπτωση οι προθέσεις του κράτους και των κατασκευαστικών εταιριών είναι ξεκάθαρες και δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών. Πέρα από τον Αχελώο, αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται μια γιγαντιαία επιχείρηση εκποίησης δημόσιων φυσικών πόρων και εκτάσεων στο ιδιωτικό κεφάλαιο, που πραγματοποιείται από το ελληνικό κράτος υπό την κηδεμονία της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε πως έχουν αναγγελθεί ήδη μια σειρά καταστροφικών για τη φύση και τις τοπικές κοινωνίες σχεδιασμών σε πλήθος σημείων της χώρας, όπως είναι τα μεταλλεία χρυσού στην Χαλκιδική και την Ροδόπη, η εγκατάσταση αιολικών βιομηχανικών ζωνών σε όλα τα ορεινά συγκροτήματα, το γιγαντιαίο πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ» φωτοβολταϊκών βιομηχανικών ζωνών, η άντληση πετρελαίου από τον πυθμένα του Ιόνιου και του Κρητικού πελάγους κ.α.
 
Η φετινή Αυτόνομη Συνάντηση Αγώνα στον Αχελώο πραγματοποιήθηκε αρχικά κάτω από ένα τριήμερο βροχών και καταιγίδων αλλά συνεχίστηκε απτόητη.
Την Παρασκευή 10 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε προβολή βίντεο στην κεντρική πλατεία της Μεσοχώρας για το νερό, τον αγώνα ενάντια στα φράγματα του Αχελώου και τον αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση μεταλλείων χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου, παρά την κακοκαιρία. Ήδη, από την Πέμπτη 10 του μήνα, η συνέλευση της ΑΣΑ στην όχθη του ποταμού είχε αποφασίσει τη σύνταξη κειμένου αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής που εκείνες τις μέρες είχαν βιώσει στην πράξη την βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας εξαιτίας των κινητοποιήσεων τους ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης μεταλλείων χρυσού στην περιοχή τους από την εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός” που ανήκει στην καναδική πολυεθνική Eldorado Gold και τον όμιλο Μπόμπολα. Το κείμενο μοιραζόταν καθόλη τη διάρκεια της κινητοποίησης στη Μεσοχώρα ενώ εστάλη και στους ίδιους του αγωνιζόμενους κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής.
 
Την Κυριακή 12 του μήνα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία στο φράγμα της Μεσοχώρας με τη συμμετοχή 90-100 ατόμων. Είχε προηγηθεί παρέμβαση με μικροφωνική στην είσοδο του χωριού. Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία με διακριτό μπλοκ και πανό του συλλόγου κατακλυζομένων της Μεσοχώρας με τη συμμετοχή αρκετών ντόπιων. Επίσης, υπήρχε από την Αυτόνομη Συνάντηση και πανό αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενου κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής.
Τη Δευτέρα 13 Αυγούστου ομάδα συντρόφων και συντροφισσών πραγματοποίησε ανάβαση του ποταμού Αχελώου και περιήγηση στην χαράδρα του άνω ρου του που απειλείται με καταστροφή, ενώ μετά την ολοκλήρωση της Συνάντησης και ύστερα από τη βελτίωση του καιρού μια ομάδα συντρόφων ανέβηκε στο όρος Λάκμος, απ΄ όπου πηγάζει ο Αχελώος, μέχρι τη Βερλίγκα στα 2000 μέτρα.
 
Και φέτος, καμιά από τις υπόλοιπες συνιστώσες του ευρύτερου αγώνα ενάντια την εκτροπή και τα φράγματα του Αχελώου, ενάντια στην καταστροφή και τη λεηλασία της φύσης δε βρέθηκε στις όχθες του ποταμού αγωνιζόμενη για να υπερασπίσει την ύπαρξη του από τις αδηφάγες ορέξεις του κράτους και της ΔΕΗ. Ακόμα και η ίδια η τοπική κοινότητα δεν είχε φροντίσει να αναρτηθούν πανό ενάντια στην εκτροπή και τα φράγματα του ποταμού και τον αφανισμό της Μεσοχώρας, επιδεικνύοντας μια επικίνδυνη αδράνεια και ολιγωρία γύρω από το ζήτημα που θα μπορούσε να έχει καταστρεπτικές συνέπειες για τον ίδιο τον αγώνα, την εξέλιξη και την έκβαση του, ειδικά τη στιγμή που η απόφαση για τη λειτουργία του φράγματος θα έχει ήδη ληφθεί και η Μεσοχώρα σταδιακά θα βυθίζεται. Από την πλευρά μας, βρεθήκαμε και φέτος στις όχθες του Αχελώου στη Μεσοχώρα επιδιώκοντας με την παρουσία μας στο ίδιο το σημείο των φραγμάτων και της επιχειρούμενης εκτροπής του ποταμού αλλά και συνολικά, μέσα από την ανάδειξη του ζητήματος κατά τόπους με πολύμορφες εκδηλώσεις και δράσεις, την όξυνση, τη ριζοσπαστικοποίση και εν τέλει την αναζωπύρωση του ίδιου του αγώνα.
 
Σε τελική ανάλυση, ο αγώνας ενάντια στα φράγματα και την εκτροπή του Αχελώου δεν αρχίζει και δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζεται διαρκώς σε κάθε γωνιά της χώρας όπου υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται στην επέλαση του κράτους και των κατασκευαστικών εταιριών πάνω στη φύση και την κοινωνία. Συμπλέκεται με μια σειρά από άλλους αγώνες ενάντια στην καταστροφή και τη λεηλασία της φύσης από τη ΒΑ Χαλκιδική μέχρι το Τυμπάκι της Κρήτης και από την Πάρνηθα και τον Αμβρακικό, μέχρι τη Λευκίμμη και την Κερατέα. Αποτελεί κομμάτι του συνολικότερου αγώνα προάσπισης του φυσικού κόσμου και της κοινωνίας από τη βάρβαρη επίθεση που δέχονται από τον καπιταλισμό και το κράτος, του αγώνα για τη γη και την ελευθερία…
 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ
Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΧΕΛΩΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!
 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Β.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ
 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
περισσότερες φωτογραφίες στο http://ipposd.wordpress.com/
Το κέιμενο της ΑΣΑ για τη ΒΑ Χαλκιδική εδώ
Το κείμενο και η αφίσα της φετινής κινητοποίησης στη ΜεσοχώραΤο κείμενο και η αφίσ

Σκόπελος προς τον πονεμένο δημόσιο υπάλληλο σιγά μην σκίσεις κάνα καλτσόν!


άλλα αν είχες @@@@ θα ήσουν και άντρας αδερφάρα άλλα σε περιμένω θα κάνεις το λάθος και ....θα δεις ποιος είναι ο

Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί-«μπουμπούκια»

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο αστυνομικοί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για το αδίκημα της ληστείας. Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Πρόκειται για δύο αρχιφύλακες, 40 και 45 ετών, που υπηρετούν σεΥπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Όπως προέκυψε κατόπιν διερεύνησης καταγγελιών, το πρωί της Κυριακής αφαίρεσαν από τρεις αλλοδαπές πλανόδιες μικροπωλήτριες τις τσάντες τους, που περιείχαν συνολικά δύο κούτες με πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων, χρηματικά ποσά ύψους 330 ευρώ και διάφορα άλλα προσωπικά τους αντικείμενα.

Οι δύο αρχιφύλακες οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας.

Ήσυχο το κεφάλι του με ...πονοκέφαλο;

Ήσυχο το κεφάλι του με ...πονοκέφαλο;

Τον Κατσουράνη σκέφτεται να βάλει στη θέση του Μπουμσόνγκ ο Φερέιρα, στη ρεβάνς με τη Μάλαγα στο ΟΑΚΑ, αν και ο Έλληνας μέσος δεν έχει δείξει ποτέ αξιόλογα στοιχεία αμυντικού...
Αυτή είναι η αλήθεια και όσοι παρακολουθούν τακτικά τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού το γνωρίζουν καλά. Μπορεί ο Κατσούρ να ανταποκρίνεται στη θέση του αμυντικού, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση.
Ένας σύγχρονος αμυντικός, όπως είναι ο Μπουμσόνγκ, δεν έχει καμία σχέση με τον Κατσούρ. Που δεν είναι γρήγορος, σπάνια πηδάει για κεφαλιά και γενικά το στιλ του δεν είναι του σέντερ μπακ-σκύλου.
Μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ομάδας με την πρώτη πάσα, αλλά στα αμυντικά του καθήκοντα έχει πρόβλημα ακόμα και όταν παίζει αμυντικός-χαφ. Ένας λόγος παραπάνω εναντίον στην επιθετική γραμμή της Μάλαγα, που έδειξε στο "Ροσαλέδα" πως πετάει φωτιές.
Θα πει κάποιος και ποιον να βάλει; Αυτό είναι θέμα του Φερέιρα και του σχεδιασμού που έγινε μέσα στο καλοκαίρι. Η λύση του Κατσουράνη, πάντως, "κουτσαίνει" και αυτό το έχουμε δει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια.
Αν χρειαστεί να το δούμε μία ακόμα, στο πιο κρίσιμο -οικονομικά- παιχνίδι της σεζόν, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί τύχη και αμυντικά για να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ...

Πύρινα μέτωπα στη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, την Κροατία και την ΠΓΔΜ, Τα Βαλκάνια σε πύρινο κλοιό

 

Ενεργά μέτωπα φωτιάς στη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, την Κροατία και την ΠΓΔΜ, οι πρώτες στάλες βροχής ύστερα από παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας και ελαφρά πτώση της θερμοκρασίας συνθέτουν το σημερινό σκηνικό στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Βίεστι της Ποντγκόριτσα, οι πυρκαγιές σε αρκετές περιοχές του Μαυροβουνίου παραμένουν ενεργές, αν και οι πυροσβέστες στο Μπέρανε έχουν κατορθώσει να θέσουν υπό έλεγχο τρεις μεγάλες πυρκαγιές. Αντίθετα, οι συνάδελφοί τους στην περιοχή της Πλιέβλια δίνουν μάχη προκειμένου να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Αρκετά είναι και τα πύρινα μέτωπα στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη και οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 18 φωτιές μόνο στη Σερβική Δημοκρατία. Η κατάσταση είναι δυσκολότερη στις περιοχές Τρέμπινιε και Λιούμπινιε, όπου οι πυρκαγιές μαίνονται εδώ και μέρες.

Στην Κροατία, σύμφωνα με την κροατική ραδιοτηλεόραση, η θερμοκρασία έχει αρχίσει να πέφτει σε αρκετές περιοχές, συνοδευόμενη από μικρής διάρκειας καταιγίδες και κεραυνούς.

Στην περιοχή της Πούλα έπεσαν οι πρώτες σταγόνες βροχής ύστερα από δύο μήνες, αν και οι κεραυνοί που έπεσαν προκάλεσαν μικρές εστίες πυρκαγιάς.

Χθες, εξάλλου, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως τέσσερις πυρκαγιάς παραμένουν ενεργές σε διαφορετικές τοποθεσίες, αλλά η κατάσταση είναι περισσότερο ανησυχητική κοντά στο χωριό Βράτνιτσα, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς πρόκειται να επισκεφθεί, σήμερα, το όρος Τάρα στη δυτική Σερβία, που κινδύνευσε από μεγάλες εστίες φωτιάς τις προηγούμενες μέρες.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εκτάκτων Περιστατικών του σερβικού υπουργείου Εσωτερικών, η βροχή και η πτώση της θερμοκρασίας βοηθούν στις προσπάθειες κατάσβεσης του πύρινου μετώπου και πως ορισμένες φωτιές, όπως αυτή στη Βρσκα Τσούκα κοντά στη Λιουμπόβιγια, έχουν σχεδόν σβηστεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση χθες το βράδυ ήταν δραματική, αλλά χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών δεν τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο εκκένωσης κάποιων οικισμών.

ο μέχρι πρότινος διοικητής του Α.Τ. Σκοπέλου Διαμ. Καρβέλης, ορίζεται διοικητής στο Α.Τ. Βελεστίνου. Και Ο μέχρι πρότινος διοικητής του Α.Τ. Αλμυρού Γρ. Ακρίβος, ορίζεται διοικητής στο Α.Τ. Σκοπέλου

Αλλαγές στις διοικήσεις Αστυνομικών Τμημάτων της Μαγνησίας
Αλλαγές επέρχονται στις διοικήσεις Αστυνομικών Τμημάτων στη Μαγνησία, μετά την τοποθέτηση αξιωματικών με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο μέχρι πρότινος διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, υποδιευθυντής Γιάννης Τόλιας, ορίζεται διοικητής στο Α.Τ. Ν. Ιωνίας και ο μέχρι πρότινος διοικητής Ν. Ιωνίας, υποδιευθυντής Βαγγέλης Βαϊράμης, μετατίθεται και ορίζεται διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.
Στο Τμήμα Τροχαίας Βόλου Διοικητής ορίζεται αστυνόμος Α’ ο Κ. Λαγός, ενώ αστυνόμος Β’ Γιάννης Κονδυλογιάννης, παραμένει αναπληρωτής διοικητής της υπηρεσίας.
Ο μέχρι πρότινος διοικητής του Α.Τ. Αλμυρού Γρ. Ακρίβος, ορίζεται διοικητής στο Α.Τ. Σκοπέλου, ενώ ο μέχρι πρότινος διοικητής του Α.Τ. Σκοπέλου Διαμ. Καρβέλης, ορίζεται διοικητής στο Α.Τ. Βελεστίνου.
Τέλος ο Ηλίας Βαλκανιώτης που υπηρετούσε με απόσπαση ως διοικητής στο Α.Τ. Μηλεών, ορίζεται πλέον διοικητής στο τμήμα εκεί.
Επισημαίνεται ότι από την ημέρα κοινοποίησης της απόφασης του Αρχηγού στον κάθε αξιωματικό, δίνεται προθεσμία πέντε ημερών προκειμένου να ασκηθούν τυχόν προσφυγές και στη συνέχεια θα οριστικοποιηθούν τα πρόσωπα.
Όσον αφορά στους Υποδιοικητές δεν σημειώθηκαν αλλαγές, ενώ οι νέοι διοικητές θα πρέπει να αναλάβουν καθήκοντά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ!ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΜΥΡΟΥΔΙΆ ΦΩΤΙΑΣ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΣ ΜΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΘΟΛΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΉΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΌ ΣΤΑΘΜΟ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΕΥΧΌΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΉ ΤΙΠΟΤΑ
ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ

Πανικός μεσοπέλαγα για 2.462 επιβάτες πλοίου


Πανικός επικράτησε ανάμεσα στους επιβάτες πλοίου το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς, εξαιτίας ενός απότομου ελιγμού του πλοιάρχου με αποτέλεσμα το πλοίο για λίγη ώρα να λάβει κλίση
Το πλοίο με 2.462 επιβάτες είχε αναχωρήσει στις 11.00 το πρωί.
¨Οπως αναφέρει με το flashnews.gr, λίγο πριν τις 16.00 το απόγευμα και ενώ το πλοίο βρίσκονταν στα ανοιχτά, ένα μεγάλο αντικείμενο που βρέθηκε στη διαδρομή του, έκανε τον πλοίαρχο να στρίψει απότομα δεξιά με αποτέλεσμα αφενός να προκληθεί πανικός στους επιβάτες και αφετέρου το πλοίο να λάβει για λίγη ώρα κλίση προς τα αριστερά. Στο πλοίο και στο κατάστρωμα επικράτησε σύγχυση καθώς επιβάτες τηλεφωνούσαν σε συγγενείς και φίλους αναφέροντας ότι το πλοίο προσέκρουσε σε αντικείμενο και ότι έχει λάβει επικίνδυνα κλίση. Για το συμβάν ενημερώθηκε και το Κεντρικό Λιμεναρχείου Ηρακλείου το οποίο με τη σειρά του επικοινώνησε με τον πλοίαρχο ζητώντας επιβεβαίωση για το περιστατικό καθώς και ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια των επιβατών. Ο πλοίαρχος επιβεβαίωσε ότι υπήρξε συμβάν ωστόσο ανέφερε ότι δεν ήταν κάτι ανησυχητικό και ότι ο πανικός που προκλήθηκε ήταν υπερβολικός καθώς δεν επρόκειτο για τίποτα παραπάνω από έναν απότομο ελιγμό, χωρίς να υπάρχει πρόσκρουση του πλοίου.

Προπηλάκισαν τον δήμαρχο

Στο πρόσωπο του δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, επιχείρησαν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έξω από την τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για παραχώρηση λιμανιών και μαρίνων σε ιδιώτες, μεταξύ των οποία και λιμάνια της Κρήτης.

Το επεισόδιο έγινε όταν αντιπροσωπεία Δημάρχων επιχείρησε να μπει στο κτίριο, προκειμένου να λάβει μέρος στην συνάντηση με τον ΓΓ Λιμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο μπήκε και ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, ο οποίος για να "γλιτώσει" έσπευσε να μπει στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα και στεγάζει την αίθουσα Διαχείρισης κρίσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Πηγή: cretalive.gr

«ΔΙΟΡΙΑ» ΤΡΙΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Spiegel: Η τύχη της Ελλάδας θα κριθεί στη Σύνοδο του Οκτωβρίου

Spiegel: Η τύχη της Ελλάδας θα κριθεί στη Σύνοδο του Οκτωβρίου

Επανέρχεται το «Der Spiegel» στο ελληνικό ζήτημα, αυτή τη φορά με άρθρο που αφορά στην αξιολόγηση της δραστηριότητας του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στα σενάρια που επεξεργάζονται οι εταίροι της Ελλάδας σχετικά με την προοπτική της χώρας εντός της ευρωζώνης.  

Οι άκαμπτοι ευρωπαίοι εταίροι  

Όπως καταγράφεται, η πρώτη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ήταν «θερμή» μόνο μπροστά στους τηλεοπτικούς φακούς. Εντός του Μεγάρου Μαξίμου, οι εγκάρδιες προσφωνήσεις αφέθηκαν στην άκρη, με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου να μην αφήνει περιθώρια παρερμηνειών.  

Ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια επιείκειας για την Ελλάδα, οπότε καλό θα ήταν, όπως προέτρεψε το συνομιλητή του, να υπάρξει επικέντρωση στην επίτευξη των στόχων και στην παραγωγή θετικών αποτελεσμάτων, παρά ανάλωση στις δημόσιες δηλώσεις που σχετίζονται με την ενδεχόμενη χαλάρωση των χρονικών πλαισίων.

Αλλά και σε ό,τι αφορά την άφιξη του Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο, το περιοδικό επισημαίνει ότι παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, η άκαμπτη στάση της Άνγκελα Μέρκελ δεν άφησε κανένα περιθώριο για συζητήσεις περί χρονικής αναπροσαρμογής του προγράμματος σταθεροποίησης.

Ο «καυτός μήνας» Σεπτέμβριος

Για το γερμανικό έντυπο, δεν είναι περισσότερες από δύο με τρεις οι εβδομάδες που απομένουν στον πρωθυπουργό, ώστε εκείνος να καταφέρει να συνθέσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα συσταλτικών δημοσιονομικών πολιτικών συνολικού κόστους 14 δισ. ευρώ.

Για το Spiegel, αν και ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται αισιόδοξος, Βρυξέλλες και Βερολίνο διατηρούν ακόμη επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά τη δυναμική αλλά και την προσδοκώμενη αποτελεσματικότητα των προς υλοποίηση σχεδιασμών. Παρά τη δέσμευση για τόνωση των φορολογικών εσόδων, γοργή διενέργεια των αποκρατικοποιήσεων, καθώς και περιστολή του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, οι εταίροι μοιάζουν δύσπιστοι.

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη αξιολογητική έκθεση της τρόικας, για τους αναλυτές του Spiegel είναι αμφίβολη η υποβολή της μέχρι το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου, οπότε, ως «μητέρα των μαχών» μοιάζει η Σύνοδος Κορυφής στις 18 και 19 Οκτωβρίου, όπου και αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το ελληνικό ζήτημα.  

Το ΔΝΤ και η τοποθέτηση του Βερολίνου  

Εκείνο που προκαλεί προβληματισμό στο Spiegel είναι η στάση του ΔΝΤ, καθώς οι αντιπρόσωποί του αμφισβητούν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, απειλώντας με πλήρη απόσυρση από το πρόγραμμα βοήθειας. Σε μία τέτοια περίπτωση, δε μοιάζει να υπάρχει άλλη διέξοδος από ένα «κούρεμα» του χρέους προς τον επίσημο τομέα (Official Sector Involvement), κάτι το οποίο προϋποθέτει ότι η ΕΚΤ θα ναι η πρώτη που θα ενταχθεί σε ένα τέτοιο σχέδιο.

Σε κάθε περίπτωση, για το γερμανικό έντυπο, η Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται να είναι απορριπτική προς κάθε σχέδιο που απαιτεί επιπλέον χρηματοδότηση, είτε αυτή θα προκύψει μέσω ενός τρίτου πακέτου βοήθειας είτε μέσω κάλυψης χρηματοδοτικού κενού που αναμενόμενα θα δημιουργούσε η χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής. Και τα δύο παραπάνω ενδεχόμενα είναι μάλλον αδύνατο να τύγχαναν της θετικής έγκρισης του γερμανικού κοινοβουλίου.  

Εκείνο που για το συντάκτη του κειμένου φαντάζει ως σχετικά πιθανό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα ρύθμιση στη ροή των υφιστάμενων δόσεων, υπό την έννοια ότι μία δόση μπορεί να είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη αν οι υπόλοιπες αναπροσαρμοστούν ανάλογα. Σύμφωνα με αξιωματούχο, αυτό θυμίζει το «πρόβλημα της κοντής κουβέρτας». Όταν κρυώνεις όποιο μέρος του σώματος και να σκεπάσεις, κάποιο μένει ακάλυπτο.

Τα σενάρια της εξόδου και η στάση της Αθήνας  

Κατόπιν τούτων, ο συντάκτης βλέπει να πλησιάζει το «Grexit», γι’ αυτό μάλιστα, όπως σημείωνεται, τρεις ομάδες εργασίας, σε ΕΚΤ, Bundesbank και υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας αντίστοιχα, επεξεργάζονται σχετικά σενάρια. Όλοι οι αναλυτές συμπίπτουν σε ένα σημείο. Ο κοινός τόπος δεν είναι άλλος από την άγνοια για το τι μέλλει γενέσθαι.  

Εν τούτοις, ακριβείς είναι για τους επιτελείς του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε οι συνέπειες ενδεχόμενης ελληνικής εξόδου στη γερμανική οικονομία. Αν η ελληνική κυβέρνηση δηλώσει «δεν πληρώνω», τότε οι απώλειες για το Βερολίνο θα ανέλθουν σε 2,5 δισ. ετησίως, για ποσό όμως που είναι αποπληρώσιμο σε βάθος δεκαετιών.  

Τούτου δοθέντος, για τις βόρειες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες η κατάσταση είναι διαχειρισίμη με όρους δημόσιων οικονομικών. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, η Αθήνα προβάλλει πλέον μία συγκεκριμένη στρατηγική πολιτικής εξουδετέρωσης αυτού του γεγονότος. Ο Αντώνης Σαμαράς, παρατηρεί το Spiegel, ποντάρει στο ότι ένα «Grexit», με την αποσταθεροποίηση που αυτό θα επέφερε στην Ελλάδα, θα προκαλούσε περιδίνηση της ευρωζώνης, με τα κράτη-μέλη της ΟΝΕ να απειλούνται από ένα «τσουνάμι προσφύγων», εξαθλιωμένων μεταναστών που θα αναζητούν την τύχη τους στην Εσπερία. 

Αυτό σίγουρα είναι κάτι που κανείς, τουλάχιστον δημοσίως, δεν φαίνεται να επιθυμεί.

ΕΦΕΤ Εντοπίστηκε βακτήριο σε εμφιαλωμένα νερά

Εντοπίστηκε βακτήριο σε εμφιαλωμένα νερά
Την ανάκληση όλων των παρτίδων εμφιαλωμένου φυσικού μεταλλικού νερού «Λουτράκι Προβής» που παρήχθησαν μετά τις 17 Αυγούστου ζήτησε ο ΕΦΕΤ από την εταιρεία που το παράγει και το διακινεί, καθώς από εργαστηριακές δοκιμές που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε σε μία παρτίδα η ύπαρξη του παθογόνου βακτηρίου πυοκυανική ψευδομονάδα (Pseudomonas aeruginosa).
Πρόκειται για φυσικό μεταλλικό νερό, με την εμπορική επωνυμία «Φυσικό Μεταλλικό νερό Λουτράκι Προβής» σε πλαστικές φιάλες (PET) του 1,5 λίτρου, με ημερομηνία λήξης Λ 17.8.2013.

Για προληπτικούς λόγους, ο ΕΦΕΤ απαίτησε άμεσα από την εταιρεία «Ν. Προβής ΑΕ» (ΒΙ.ΠΕ. Λουτρακίου) την ανάκληση όλων των παρτίδων που παρήχθησαν μετά την 17η Αυγούστου και συγκεκριμένα τις παρτίδες φυσικού μεταλλικού νερού με την εμπορική επωνυμία «Φυσικό Μεταλλικό νερό Λουτράκι Προβής», σε πλαστικές φιάλες (PET) του 1,5 λίτρου, με ημερομηνίες λήξης Λ 18.8.2013 και Λ 20.8.2013. Οι ποσότητες που δεσμεύτηκαν είναι 110.000 φιάλες του 1,5 λίτρου.
Καλούνται οι καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τις ανωτέρω παρτίδες προϊόντος να μην τις καταναλώσουν.
Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιάννης Μίχας, δήλωσε: «Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την προστασία της δημόσιας υγείας διενεργώντας ανελλιπώς στοχευμένους ελέγχους. Στην προσπάθεια αυτή αξιοποιούμε σε μεγάλο βαθμό και τη συνεργασία με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Στόχος μας παραμένει η προστασία των καταναλωτών αλλά και η στήριξη της επιχειρηματικότητας, υπό την προϋπόθεση ότι τηρείται η εθνική και ενωσιακή νομοθεσία από τις επιχειρήσεις».

Μεγέθους 7,4 βαθμών Ισχυρός σεισμός και τσουνάμι ανοιχτά του Ελ Σαλβαδόρ

Σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών σημειώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, 78 μίλια από τις ακτές του Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Η σεισμική δόνηση προκάλεσε τσουνάμι σε ζώνη του Ειρηνικού Ωκεανού ανοικτά της χώρας, ανακοίνωσε το αμερικανικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό.
«Η άνοδος του επιπέδου της θάλασσας επιβεβαιώνει ότι προκλήθηκε τσουνάμι» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κέντρου.
Νωρίτερα, το κέντρο είχε ανακοινώσει ότι δεν αναμενόταν καταστροφικού μεγέθους τσουνάμι στον Ειρηνικό, ενώ είχε εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι για τις περιοχές Κόστα Ρίκα, Νικαράγουα, Ελ Σαλβαδόρ, Ονδούρα, Γουατεμάλα, Παναμάς και Μεξικό.

Ο σεισμός σημειώθηκε 120 χλμ. νότια του Ουσουλουτάν, στο Ελ Σαλβαδόρ, σε βάθος 33 μιλίων.

Δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν θύματα ή ζημιές.

Ντίσελντορφ: Ακόντιο σκότωσε κριτή σε αγώνες στίβου Βιάστηκε να μετρήσει την ρίψη με αποτέλεσμα να καρφωθεί στο λαιμό του


Ντίσελντορφ: Ακόντιο σκότωσε κριτή σε αγώνες στίβουΤραγωδία στο Ντίσελντορφ! Ακόντιο καρφώθηκε στον λαιμό 75χρονου κριτή, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Ο άτυχος κριτής βιάστηκε να πάει να μετρήσει την ρίψη πριν το ακόντιο καρφωθεί στο έδαφος και ο αέρας του άλλαξε πορεία με αποτέλεσμα να καρφωθεί στην καρωτίδα του!

Το συμβάν έγινε την Κυριακή, με τον 75χρονο να αφήνει την τελευταία πνοή του στο πρωί της Δευτέρας.

Ο άτυχος κριτής μεταφέρθηκε άμεσα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση, ωστόσο η ζημιά που είχε προκαλέσει το βάρους 700 γραμμαρίων ακόντιο στην καρωτίδα ήταν πολύ σοβαρή και τελικά απεβίωσε το πρωί της Δευτέρας.

Αυξημένες οι ελληνικές εξαγωγές για το πρώτο εξάμηνο του 2012

Αυξημένες οι ελληνικές εξαγωγές για το πρώτο εξάμηνο του 2012
Οι εισαγωγές μειώθηκαν λόγω πτώσης της ζήτησηςΑύξηση της τάξεως του 4,3% σημείωσε η συνολική αξία των ελληνικών εξαγωγών το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ οι εισαγωγές παρουσίασαν πτώση 10% περίπου, καθώς η βαθιά ύφεση της οικονομίας έχει οδηγήσει σε σημαντική εξασθένηση της εγχώριας ζήτησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων, χωρίς πετρελαιοειδή, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2012 ανήλθε στο ποσό των 15.182,3 εκατ. ευρώ (19.633 εκατ. δολάρια) έναντι 16.857,7 εκατ. ευρώ (23.590,1 εκατ. δολάρια) κατά το ίδιο διάστημα του 2011, παρουσιάζοντας μείωση 9,9%.

Η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών, χωρίς πετρελαιοειδή, ανήλθε στο ποσό των 8.209 εκατ. ευρώ (10.676,4 εκατ. δολάρια) έναντι 7.867,7 εκατ. ευρώ (11.088,2 εκατ. δολάρια) το ίδιο διάστημα του 2011, παρουσιάζοντας αύξηση 4,3%.

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, χωρίς πετρελαιοειδή, ανήλθε σε 6.973,3 εκατ. ευρώ (8.956,6 εκατ. δολάρια) έναντι 8.990 εκατ. ευρώ (12.501,9 εκατ. δολάρια) το αντίστοιχο διάστημα του 2011, παρουσιάζοντας μείωση 22,4%.

Τον Ιούνιο, η συνολική αξία των εισαγωγών ανήλθε σε 2.463,6 εκατ. ευρώ (3.076,8 εκατ. δολάρια) έναντι 3.030,9 εκατ. ευρώ (4.347,8 εκατ. δολάρια) τον ίδιο μήνα του 2011, παρουσιάζοντας μείωση 18,7%.

Η συνολική αξία των εξαγωγών ανήλθε σε 1.411,3 εκατ. ευρώ (1.773,2 εκατ. δολάρια) έναντι 1.373 εκατ. ευρώ (1.981,5 εκατ. δολάρια) τον αντίστοιχο μήνα του 2011, σημειώνοντας αύξηση 2,8%.

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, χωρίς πετρελαιοειδή, διαμορφώθηκε σε 1.052,3 εκατ. ευρώ (1.303,6 εκατ. δολάρια), έναντι 1.657,9 εκατ. ευρώ (2.366,3 εκατ. δολάρια) κατά τον ίδιο μήνα του 2011, παρουσιάζοντας μείωση 36,5%.

Ανακοινώνονται τα Κατσικοκέρης, Κατίδης, Κορδερό

Την Δευτέρα αναμένεται να τελειώσει και τυπικά το θέμα της απόκτηση των Κατσικοκέρη, Κατίδη και Κορδέρο.
Τα τυπικά μένουν πλέον για να ανακοινωθούν τρεις ποδοσφαιριστές που θα ενισχύσουν σημαντικά το ρόστερ της ΑΕΚ, στην νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τη φετινή σεζόν.
Συγκεκριμένα Κατσικοκέρης, Κατίδης και Κορδέρο είναι με το στυλό στο χέρι και από ώρα σε ώρα θα ανακοινωθούν από την ΠΑΕ ΑΕΚ.
Μάλιστα ο Ισπανός αμυντικός μέσος, που ήταν στόχος της ΑΕΚ επί Χιμένεθ, θα κάνει προπόνηση με την Ένωση υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Βλάχου την Δευτέρα.
"Ξέρω πως θα είναι δύσκολα να βρίσκομαι μακριά από το σπίτι μου και σε ένα πρωτάθλημα και ποδόσφαιρο εντελώς διαφορετικό από το δικό μας, αλλά ελπίζω να προσαρμοστώ όσο καλύτερα μπορώ. Οι ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται δεν πρέπει να μένουν ανεκμετάλλευτες όταν έρχονται στο δρόμο σου", δήλωσε ο 25χρονος άσος στην πατρίδα του.
Ο Κατσικοκέρης θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα ανακοινωθεί, ενώ ο Κατίδης περιμένει κάποιες λεπτομέρειες να ρυθμιστούν για να γίνει κι επίσημα ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.
Μέχρι το απόγευμα λοιπόν τα τρία "Κ" αναμένεται να φορέσουν τη φανέλα με τον Δικέφαλο αετό.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΛΑΝΙΑ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΘΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ?


Κλειστοί οι δήμοι της Αττικής την Τετάρτη και την Πέμπτη
Κλειστοί θα παραμείνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη οι δήμοι της Αττικής, με απόφαση της ΠΕΔΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για τον οικονομικό στραγγαλισμό της Αυτοδιοίκησης».
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, των φορέων των προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας και κατοίκων, ενώ στην κινητοποίηση θα κατέλθουν και απορριμματοφόρα.
Σύμφωνα με την ΠΕΔΑ, οι δήμοι της Αττικής διεκδικούν τη διατήρηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων ΚΑΠ τουλάχιστον στα 2,7 δισ. για το 2012 και αντιδρούν «στις αιφνιδιαστικές και εξοντωτικές πρόσφατες μειώσεις που διαμορφώνουν τη μηνιαία δόση των ΚΑΠ σε επίπεδα κάτω από τις στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες της Αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα οι Δήμοι να οδηγούνται στο κλείσιμο».
Για την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι ορίστηκε και η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με αντικείμενο τα οικονομικά προβλήματα στους ΟΤΑ.
Τα αποτελέσματα της συνάντησης θα αποτιμηθούν σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που θα ακολουθήσει στις 15.00. Θα συζητηθούν ακόμη τα θέματα της χρηματοδότησης των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και των ΚΔΑΠ.
Την επόμενη ημέρα θα συγκληθεί έκτακτο συνέδριο της Ενωσης

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου