Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

Kάτω τα χέρια από τη Συρία!

Συνάντηση Προεδρείου Ομοσπονδίας με Υπουργό Ναυτιλίας...

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Λ.Σ
Πειραιάς,  13  Ιουλίου 2012
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 13/7/2012 συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κωστή Μουσουρούλη.
Η συνάντηση είχε κατά κύριο λόγο ενημερωτικό χαρακτήρα, εκθέτοντας στον κ. Υπουργό αναλυτικά το σύνολο του διεκδικητικού μας πλαισίου, ενώ παράλληλα ιεραρχήσαμε και θέσαμε τις προτεραιότητες μας, για το επόμενο διάστημα, όπως:
ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ
1. Η άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών υπογραφής του Π.Δ. «Τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» καθώς και η άμεση διεξαγωγή των συμβουλίων Τοποθετήσεων και Μεταθέσεων έτους 2012.
2. Η άμεση επίλυση των προβλημάτων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τόσο σε ότι αφορά τις οφειλούμενες δαπάνες, όσο και στις απαιτούμενες παρεμβάσεις που απαιτούνται ώστε να μην ξανά υπάρξει στο μέλλον αντίστοιχο πρόβλημα.
3. Η άμεση επίλυση του ζητήματος των οφειλούμενων οδοιπορικών δαπανών και η ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται, για την ενεργοποίηση της νέας ΚΥΑ για τις ημέρες εκτός έδρας των ΠΛΣ (πλεύσιμα).
4. Η ολοκλήρωση των θεμάτων του μισθολογίου, στην κατεύθυνση της προεκλογικής δέσμευσης και των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση για την μη συνέχιση των περικοπών που έχουν συντελεσθεί το προηγούμενο διάστημα και την άρση του παγώματος των μισθολογικών προαγωγών.

ΘΕΜΑΤΑ - ΣΤΟΧΟΙ
1. Ακαδημία Λ.Σ.
2. Κατ' έτος προσλήψεις με στόχο την αποκατάσταση των αποστρατειών και την κάλυψη των τεράστιων κενών της οργανικής δύναμης.
3. Δυνατότητα εισαγωγής στις παραγωγικέ σχολές Λ.Σ. μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων.
4. Εξεύρεση νέων πόρων για την δημιουργία αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων καθώς και την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν από το PSI  (κούρεμα).
Επίσης  εκτενής συζήτηση έγινε για τις νέες δομικές αλλαγές που αποφάσισε η κυβέρνηση με την επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας, εκφράζοντας από την πλευρά μας εύλογες ανησυχίες και προβληματισμούς που έχουν να κάνουν με τον τρόπο διαχείρισης του όλου ζητήματος, έχοντας πλέον την εμπειρία από τις προηγούμενες αλλαγές και των προβλημάτων που αυτές δημιούργησαν στο Σώμα.
Στην κατεύθυνση αυτή η θέση μας είναι ότι το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πρέπει να είναι ο εγγυητής της νέας αυτής προσπάθειας, παραμένοντας στα χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν προσδιοριστεί με τον ιδρυτικό του Νόμο, με τις σχετικές προσθήκες που απαιτούν οι νέες συνθήκες.
Άποψη μας είναι ότι απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία των νέων αλλαγών, είναι η ισόρροπη ανάπτυξη των δυο βασικών πυλώνωνπου αποτελούν τις αρμοδιότητες του νέου Υπουργείου, με ταυτόχρονη δε αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ μέσω των αναγκαίων υποδομών που απαιτούνται για την υποστήριξη του έργου τους.
Ακόμη σημαντικός παράγοντας είναι η ενεργή συμμετοχή και ο ρόλος του νέου Υπουργείου σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος με το υπόλοιπα Σώματα, όπως αυτά των μισθολογίων, του ασφαλιστικού και γενικά εργασιακών θεμάτων που από κοινού καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με τις  Ε.Δ. και τα Σ.Α., γιατί στο παρελθόν στον τομέα αυτό το πρώην ΥΕΝ είχε επιδείξει πολύ χαμηλά αντανακλαστικά έως αδιαφορία, με αποτέλεσμα να γινόμαστε ουρά των υπολοίπων και όχι συνδιαμορφωτές, ρόλο που είχαμε το προηγούμενο διάστημα μέσω του ΥΠτΠ.
Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός μας διαβεβαίωσε, ότι ο νέος φορέας θα ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις του, θα κινηθεί με γνώμονα τον λειτουργικό εκσυγχρονισμό των δομών του Υπουργείου, με στόχο την ανταγωνιστικότητα της ελληνόκτητης ναυτιλίας και την ελκυστικότητα της ελληνικής σημαίας, χωρίς να υπολείπεται σε τίποτα το δεύτερο σκέλος των αρμοδιοτήτων του το οποίο περιλαμβάνει την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων και γενικότερα τα θέματα της ασφάλειας στους τομείς αρμοδιότητας του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Τα παραπάνω θα πραγματοποιηθούν με αναβάθμιση των υποδομών και των τεχνικών συστημάτων, τη διαλειτουργικότητα και την εξυπηρέτηση των εθνικών στόχων. Στην προσπάθεια αυτή πρωταρχικό ρόλο θα έχει το Λιμενικό Σώμα.
Στη συνέχεια δήλωσε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για άμεση επίλυση των θεμάτων που θέσαμε ως προτεραιότητα, ενώ σε ότι αφορά θεσμικές παρεμβάσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν με νέο νόμο πλαίσιο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, στον οποίο και είναι ανοικτός σε κάθε πρόταση μας.
Τέλος πιστεύουμε σε μια θετική και ειλικρινή συνεργασία με κοινό στόχο την αναβάθμιση των Υπηρεσιών του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και των στελεχών του.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος        Ο Γεν. Γραμματέας
Δριβάκος Γεώργιος       Κατσίνας Σωτήριος

ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΕΩΣ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ Υποχωρεί ο καύσωνας το βράδυ της Δευτέρας

alt
Από το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας που αναμένεται να είναι και η πιο ζεστή μέρα του φετινού καλοκαιριού με θερμοκρασίες ακόμη και 43°C θα αρχίσει να υποχωρεί το παρατεταμένο κύμα καύσωνα.
Την Τρίτη και την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 8-10 βαθμούς Κελσίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Η παρατεταμένη ζέστη που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την Ελλάδα σχετίζεται, όπως εξηγούν στα «ΝΕΑ» ειδικοί, με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη Βορειοδυτική Ευρώπη και με την πρόσφατη κακοκαιρία σε χώρες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης, όπου εκδηλώθηκαν σημαντικές βροχοπτώσεις.
Στην πρώτη περίπτωση, οι θερμές αέριες μάζες που εισέβαλαν στη Νοτιοανατολική Ευρώπη επιφέροντας συνθήκες καύσωνα στη Νότια Ιταλία και την Ελλάδα οφείλονται σε μια ατμοσφαιρική διαταραχή που εμφανίζεται πάνω από τον Βορειοανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό, δηλαδή τα Βρετανικά Νησιά.
ΑΝΩΜΑΛΙΑ
Πρόκειται για μια ανωμαλία στην κίνηση των αερίων μαζών σε ύψος από πέντε έως εννέα χιλιόμετρα στην τροπόσφαιρα. Οι αέριες μάζες παρουσιάζουν μια κυκλωνική κυκλοφορία κινούμενες αντίθετα από τους δείκτες του ρολογιού με αποτέλεσμα, όπως λέει στα «ΝΕΑ» ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, «να αντλούν πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική και να τις στέλνουν στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».
Ετσι, δημιουργείται ένα διπολικό σύστημα το οποίο προκαλεί χαμηλές θερμοκρασίες στον πρώτο του πόλο, δηλαδή τη Βορειοδυτική Ευρώπη και αρκετά υψηλές θερμοκρασίες στο άλλο του άκρο, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
«Η διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στα δύο άκρα της Ευρώπης είναι πολύ σημαντική καθώς έφθασε πριν από λίγα 24ωρα και τους 20°C κατά μέσον όρο» λέει ο κ. Κολυδάς. «Στη Βρετανία είχαμε θερμοκρασίες 17 - 18 βαθμούς και στην Ιταλία και τη Ελλάδα 40°C».
Τέτοιες μεγάλες διαφορές στη θερμοκρασία παρατηρήθηκαν ακόμη και μεταξύ Βρετανίας και Νότιας Γαλλίας. Αυτό το σύστημα εμφανίζεται συνήθως το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Μάλιστα στην πιο ακραία του μορφή παρουσιάστηκε σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα της ΕΜΥ, τον Ιούλιο του 1977, όταν στην Ελευσίνα και το Τατόι οι σταθμοί μέτρησαν τη θερμοκρασία στους 48 βαθμούς.
ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι το γεγονός ότι οι υψηλές θερμοκρασίες που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες θα μπορούσε να είναι ακόμη υψηλότερες αν σε χώρες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης δεν εκδηλώνονταν μέτωπα κακοκαιρίας.
Αυτά τα μέτωπα που προκάλεσαν κακοκαιρία υπό τη μορφή σφοδρών βροχοπτώσεων «έσπασαν» κατά κάποιον τρόπο την ένταση του καύσωνα που επικρατεί στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες.

Μηχανική βλάβη του επιβατηγού πλοίου «ΦΛΑΪΝΚΑΤ 3»

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, για μηχανική βλάβη του επιβατηγού πλοίου «ΦΛΑΪΝΚΑΤ 3» ενώ βρισκόταν εν πλω, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο για Τήνο – Μύκονο – Νάξο – Ίο – Θήρα με 154 επιβάτες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, παρουσιάστηκε βλάβη στο υδροτζετ της δεξιάς κύριας μηχανής.

Το πλοίο επέστρεψε ασφαλώς στο λιμένα Ραφήνας και αποβίβασε τους επιβάτες, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΦΛΑΪΝΚΑΤ 3» μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

Βούλιαξε η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες

Πού αποδίδει η ΝΕΛ τη ματαίωση του δρομολογίου προς Σκιάθο, Σκόπελο και Βόλο από το «Αλκυόνη». Σε απόλυτο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό η Θεσσαλονίκη
Picture 0 for Βούλιαξε η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες
της Κάτιας Γερακαρίτου
Ναυάγησε η θαλάσσια σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Σποράδων και τον Βόλο, καθώς τελικά δεν θα δρομολογηθεί το οχηματαγωγό-επιβατικό πλοίο Αλκυόνη.
Η απόφαση ελήφθη από την πλοιοκτήτρια ΝΕΛ, με κύρια αιτία, όπως είπε στη Voria.gr η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρείας Ασπασία Φορμεντίνη, τις ενδείξεις ότι η επιβατική κίνηση θα ήταν ιδιαίτεα μειωμένη, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος των καυσίμων, που τελικά κατέστησε το δρομολόγιο μη βιώσιμο για τα δεδομένα του εν λόγω πλοίου. Δευτερεύων λόγος, όπως επισημαίνεται, είναι η μη ολοκλήρωση των επισκευαστικών εργασιών στο Αλκυόνη.
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί (επισήμως μάλιστα από τον ΟΛΘ) ότι το «Αλκυόνη» θα δρομολογείτο στις 28 Ιουνίου, ενώ λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν τα δρομολόγια η εταιρεία είχε μεταθέσει την έναρξή τους από τις 14 Ιουλίου.
Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 30.000 επιβάτες θα μετακινούνταν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τα νησιά των Σποράδων. Πλέον, οι Θεσσαλονικείς (και όχι μόνο) που θέλουν να περάσουν τις φετινές διακοπές τους στους αγαπημένους προορισμούς της Σκιάθου και της Σκοπέλου θα πρέπει να υποστούν την ταλαιπωρία της οδικής μετάβασης προς τον Βόλο και από εκεί να περάσουν με πλοίο απέναντι, στις Σποράδες.
Η ματαίωση της δρομολόγησης του οχηματαγωγού-επιβατικού πλοίου «Αλκυόνη» επιβεβαιώνει περίτρανα τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης, η οποία, εν μέσω του καλοκαιριού, δεν συνδέεται διά θαλάσσης ούτε με Κυκλάδες ούτε με Δωδεκάνησα και οριστικά πλέον ούτε με τις Σποράδες. Αυτή τη στιγμή από το λιμάνι αναχωρούν κάθε βδομάδα μόλις δύο επιβατηγά πλοία, με προορισμό το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Μικρότερο κράτος κατά 30% χωρίς απολύσεις υπαλλήλων


ΤΗΝ πρόθεσή του να αναλάβει προσωπικά την παρακολούθηση της διοικητικής μεταρρύθμισης και την αξιολόγηση της δημόσιας διοίκησης εξέφρασε ο πρωθυπουργός σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Είπε ακόμη ότι στόχος είναι να υπάρξουν αποτελέσματα στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, στην εξοικονόμηση πόρων και στην πάταξη της γραφειοκρατίας.

Εντός των προσεχών ημερών ο κ. Σαμαράς θα αποστείλει επιστολή σε όλα τα υπουργεία, στην οποία θα τονίζει τη σημασία της διοικητικής μεταρρύθμισης για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες και θα ζητά από τους υπουργούς να επιταχύνουν τις διαδικασίες.

Σε δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης ανέφερε ότι στόχος της διοικητικής μεταρρύθμισης είναι η μείωση κατά 30% των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, αν και σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποτιμηθεί αυτό προς το παρόν σε οικονομικό επίπεδο.

Ο κ. Μανιτάκης πρόσθεσε ότι το υπουργείο βασίζεται στην προεργασία που έχει γίνει στο προηγούμενο διάστημα με τη συνεργασία των ελληνικών υπηρεσιών με την task force, καθώς επίσης ότι το Σεπτέμβριο θα είναι σε θέση να παρουσιάσει απτά αποτελέσματα, κυρίως στο ίδιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θα αποτελέσει το μοντέλο και για την υπόλοιπη διοίκηση.

Υπογράμμισε επίσης ότι βασικός στόχος είναι η μείωση των λειτουργικών εξόδων που θα προκύψει από το νέο μοντέλο διοίκησης και από τη συγχώνευση των υπηρεσιών, ξεκαθάρισε όμως ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση δημόσιου υπαλλήλου, αλλά ότι θα γίνουν μετακινήσεις. Σημείωσε ακόμη ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου μελετούν τη λίστα με τους φορείς, υπό συγχώνευση ή κατάργηση, που παρέλαβε και με εντολή του πρωθυπουργού θα προχωρήσουν ταχύτατα. Τέλος, ανέφερε ότι συσκέψεις των αρμόδιων φορέων υπό τον πρωθυπουργό θα επαναληφθούν στο επόμενο διάστημα.

"Προσδοκώ αλλαγές στη διοίκηση", είπε ο πρωθυπουργός νωρίτερα, μπαίνοντας για τη σύσκεψη.
"Και το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά στη διοικητική μεταρρύθμιση", είπε από την πλευρά του ο Ι. Στουρνάρας.
"Στόχος μας είναι να κάνουμε πιο οικονομική τη δημόσια διοίκηση", σημείωσε ο Αντ. Μανιτάκης.
"Και πιο αξιοκρατική", συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

Μικρότερο κράτος κατά 30% χωρίς απολύσεις υπαλλήλων


ΤΗΝ πρόθεσή του να αναλάβει προσωπικά την παρακολούθηση της διοικητικής μεταρρύθμισης και την αξιολόγηση της δημόσιας διοίκησης εξέφρασε ο πρωθυπουργός σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Είπε ακόμη ότι στόχος είναι να υπάρξουν αποτελέσματα στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, στην εξοικονόμηση πόρων και στην πάταξη της γραφειοκρατίας.

Εντός των προσεχών ημερών ο κ. Σαμαράς θα αποστείλει επιστολή σε όλα τα υπουργεία, στην οποία θα τονίζει τη σημασία της διοικητικής μεταρρύθμισης για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες και θα ζητά από τους υπουργούς να επιταχύνουν τις διαδικασίες.

Σε δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης ανέφερε ότι στόχος της διοικητικής μεταρρύθμισης είναι η μείωση κατά 30% των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, αν και σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποτιμηθεί αυτό προς το παρόν σε οικονομικό επίπεδο.

Ο κ. Μανιτάκης πρόσθεσε ότι το υπουργείο βασίζεται στην προεργασία που έχει γίνει στο προηγούμενο διάστημα με τη συνεργασία των ελληνικών υπηρεσιών με την task force, καθώς επίσης ότι το Σεπτέμβριο θα είναι σε θέση να παρουσιάσει απτά αποτελέσματα, κυρίως στο ίδιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θα αποτελέσει το μοντέλο και για την υπόλοιπη διοίκηση.

Υπογράμμισε επίσης ότι βασικός στόχος είναι η μείωση των λειτουργικών εξόδων που θα προκύψει από το νέο μοντέλο διοίκησης και από τη συγχώνευση των υπηρεσιών, ξεκαθάρισε όμως ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση δημόσιου υπαλλήλου, αλλά ότι θα γίνουν μετακινήσεις. Σημείωσε ακόμη ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου μελετούν τη λίστα με τους φορείς, υπό συγχώνευση ή κατάργηση, που παρέλαβε και με εντολή του πρωθυπουργού θα προχωρήσουν ταχύτατα. Τέλος, ανέφερε ότι συσκέψεις των αρμόδιων φορέων υπό τον πρωθυπουργό θα επαναληφθούν στο επόμενο διάστημα.

"Προσδοκώ αλλαγές στη διοίκηση", είπε ο πρωθυπουργός νωρίτερα, μπαίνοντας για τη σύσκεψη.
"Και το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά στη διοικητική μεταρρύθμιση", είπε από την πλευρά του ο Ι. Στουρνάρας.
"Στόχος μας είναι να κάνουμε πιο οικονομική τη δημόσια διοίκηση", σημείωσε ο Αντ. Μανιτάκης.
"Και πιο αξιοκρατική", συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

Καύσωνας με το θερμόμετρο να φτάνει έως τους 43 βαθμούς

  Καύσωνας με το θερμόμετρο να φτάνει έως τους 43 βαθμούς
Σε κλοιό καύσωνα θα παραμείνει η χώρα έως και τη Δευτέρα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων της ΕΜΥ. Η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα θα φτάσει τους 40 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, αύριο τους 42 βαθμούς και τη Δευτέρα θα αγγίξει τοπικά και τους 43 βαθμούς.
Σταδιακή σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά.
Γενικά αίθριος καιρός σήμερα Σάββατο, με τη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά τοπικά στους 39 βαθμούς κελσίου αλλά και βόρειους ανέμους τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση


Μακεδονία, Θράκη
καιρός: γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 38 τοπικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία 39 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές και το Ιόνιο η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 38 τοπικά 39 και πιθανόν στα νοτια 40 βαθμούς κελσίου. Κατά τόπους στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 34 και στην Κρήτη κυρίως στα νοτια έως 38 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 37 βαθμούς κελσίου.


Αττική
καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ .
Θερμοκρασία: από 24 έως 38 βαθμούς κελσίου και στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι νότιοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 37 βαθμούς κελσίου.

πρόγνωση για αύριο Κυριακή 15-07-2012
καιρός: αίθριος και ζεστός.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 41 και πιθανώς τοπικά τους 42 βαθμούς κελσίου.

Σοκ από την απόφαση των δικαστικών αρχών Ελεύθερος ο 21χρονος που εγκατάλειψε τα δίδυμα και τη μητέρα τους


 
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το βράδυ της Παρασκευής και μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ενώπιον της ανακρίτριας στο Ναυτοδικείου Πειραιά ο  21χρονος μόνιμος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και οδηγός της μοτοσικλέτας ο οποίος παρέσυρε και εγκατέλειψε τη μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της.

Στον 21χρονο μόνιμο υπαξιωματικό επιβλήθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, η καταβολή χρηματικής εγγύησης 15000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνισή του στο οικείο αστυνομικό τμήμα μηνιαίως.

Στο μεταξύ, οι γιατροί δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή το αγοράκι το οποίο, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, φέρει πολλαπλές οστικές και παρεγχυματικές κακώσεις και παραμένει διασωληνωμένο.

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση της υγείας του κοριτσιού στο οποίο επιχειρείται η σταδιακή αποδέσμευσή του από τον αναπνευστήρα.

Τραυματισμένη αλλά εκτός κινδύνου νοσηλεύεται και η μητέρα τους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο υπαξιωματικός είχε τραυματίσει έναν ποδηλάτη και ανέπτυξε ταχύτητα ώστε να εξαφανιστεί, με αποτέλεσμα να παραβιάσει ερυθρό σηματοδότη και να παρασύρει τη μητέρα με τα δύο παιδιά της στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τροίας.

Έμειναν… λίγοι στην ΑΕΚ

Έμειναν… λίγοι στην ΑΕΚ 
Οι πωλήσεις παικτών δεν είναι η μοναδική αιτία για την οποία σημειώνονται απουσίες στα Σπάτα.

Κι αυτό διότι διάφοροι ακόμα λόγοι κρατούν (νέους και παλιούς) παίκτες της ΑΕΚ εκτός προπονήσεων.

Απ’ αυτή της Παρασκευής, λοιπόν, δεν έλειπε μόνο το γκρουπ των ποδοσφαιριστών που πέρασε το πρωί από εργομετρικές εξετάσεις στο Ιατρικό Κέντρο (Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Ρίκκα, Σιαλμάς, Αγκιρίμπα, Τσαμουρλίδης, Κοτσαρίδης, Παπαδημητρίου, Γιάγκο) κι έκανε αποθεραπεία.

Αλλά εκτός των γνωστών απόντων Γκούντγιονσεν, Αργυρίου (που είναι σε διαδικασία αποχώρησης), του διεθνή Μπουγαΐδη και του στρατευμένου Εγγλέζου, έλειπαν πέντε ακόμα παίκτες. Ο Γιάννης Κοντοές που συνεχίζει φυσιοθεραπεία, ο Χέλγκασον που δεν έχει συνέλθει ακόμα από την ηλίαση που είχε υποστεί και κάνει ασκήσεις στο γυμναστήριο και οι νεαροί Φροξυλιάς, Βλάχος και Φέτσης, που ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα.

Όλοι οι υπόλοιποι -συμπεριλαμβανομένων των Σταματή, Ντούμπερετ, Νικολιά, Γροντή, Μπακάκη και Αλεξίου και εξαιρουμένων φυσικά όσων ταξίδεψαν στη Ρουμανία για το φιλικό με την Πετρολούλ- προπονήθηκαν κανονικά και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο, όταν και έχει προγραμματιστεί διπλή προπόνηση (στις 08:00 και στις 19:00).

Οδηγία ΥΠΟΙΚ για τους συνταξιούχους που δεν απεγράφησαν Ως τις 17/7 η απογραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου

 
Έως την προσεχή Τρίτη 17 Ιουλίου θα μπορούν να απογραφούν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου στις υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Όσοι δεν το πράξουν, κινδυνεύουν να μην εισπράξουν τη σύνταξη Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, εξέδωσε οδηγία για τη διαδικασία απογραφής των συνταξιούχ​ων δημοσίου που δεν απεγράφησα​ν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, επί Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου 2012 τη διαδικασία απογραφής των συνταξιούχων του Δημοσίου. Η απογραφή ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουνίου 2012.

Δεν απεγράφησαν 15.781 από τους υπόχρεους για απογραφή.

Σε όσους δεν απεγράφησαν γνωστοποιείται η οδηγία σύμφωνα με την οποία:

1. Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που δεν έχουν απογραφεί μέχρι 13 Ιουλίου στις Τράπεζες και μέχρι 17 Ιουλίου 2012 στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του Γ.Λ.Κ. και στην Υπηρεσία Συντάξεων, δεν θα βρουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό τις συντάξεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2012 (πληρωτέες στις 24 Ιουλίου 2012 και στις 24 Αυγούστου 2012 αντίστοιχα). Αντί για αυτό και μόνο για τους δύο αυτούς μήνες θα τους αποσταλεί με το ταχυδρομείο μετά τις παραπάνω ημερομηνίες, στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει στην Υπηρεσία Συντάξεων, ειδική εντολή πληρωμής που εξοφλείται στην Τράπεζά τους, σε οποιοδήποτε υποκατάστημα, αφού προηγουμένως απογραφούν.

2. Σε όσους δεν απογραφούν και με αυτή τη συμπληρωματική διαδικασία μέχρι 14 Σεπτεμβρίου 2012 αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους.

3. Από την ίδια ημερομηνία αρχίζει η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων με επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων και θα κινηθεί η ποινική διαδικασία για όσους με δόλο εισέπραξαν τις συντάξεις αυτές.

Επιπροσθέτως από το 2013 για τους λαμβάνοντες σύνταξη από το Δημόσιο:

1. Αρχίζουν τακτικοί (ανά εξάμηνο) δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

2. Αρχίζει από το 2015 και θα πραγματοποιείται ανά πενταετία τακτική απογραφή.

Στα έργα της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας, από τη Γέφυρα Καραβόπορου έως τη Λυγαριά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός: «Σημαντικό οδικό έργο που δημιουργεί ασφάλεια, ανάπτυξη και άρση της απομόνωσης»

Τα έργα του νέου οδικού τμήματος της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας, από τη Γέφυρα Καραβόπορου έως τη Λυγαριά, επισκέφτηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατασκευαστές και τους επιβλέποντες για την πρόοδο του έργου.
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα σημαντικό έργο, το οποίο βελτιώνει την οδική ασφάλεια και αναβαθμίζει την σύνδεση των Τρικάλων και της Θεσσαλίας γενικότερα, με την Άρτα. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 21 περίπου εκ. ευρώ, μήκους 9,5 χιλιομέτρων το οποίο περιλαμβάνει 3 ανισόπεδους κόμβους στη Λυγαριά, το Δροσερό και στον Παραπόταμο και αναμόρφωση του κόμβου των Γόμφων. Με την ολοκλήρωση των έργων πρόκειται να παραδοθεί ένας σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος, με δύο κατευθύνσεις, 4 λωρίδες κυκλοφορίας και με παράπλευρες οδούς που θα βοηθούν την μετακίνηση αγροτικών μηχανημάτων».
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε ακόμη στις δυσκολίες που εμφανίστηκαν κατά την εκτέλεση του έργου καθώς τόσο οι έντονες βροχοπτώσεις του Μαΐου όσο και οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού εμπόδισαν την εκτέλεση εργασιών. Παράλληλα προσέθεσε ότι πραγματοποιούνται εργασίες διευθέτησης σε μεγάλο μήκος του Πορταϊκού ποταμού. Ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει την συμβολή όλων για το έργο αυτό για να μην παρατηρηθούν καθυστερήσεις στις διαδικασίες επιτάξεων και απαλλοτριώσεων. «Κανείς δεν πρόκειται να χάσει ενώ θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι για να γίνει αυτός ο δρόμος που θα σημάνει ασφάλεια, ανάπτυξη και άρση της απομόνωσης. Και πάνω απ’ όλα γιατί είναι ένα έργο που φέρνει θέσεις εργασίας και τόνωση τόσο της πραγματικής όσο και της τοπικής οικονομίας. Εμείς συνεχίζουμε σε ένα δύσκολο περιβάλλον, σε μια τραγική οικονομική στιγμή, σε μια περίοδο αβεβαιότητας και ανασφάλειας αφοσιωμένοι στη θεσσαλική προσπάθεια».
Απ’ την πλευρά του ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος τόνισε: «Με αυτό το έργο αλλάζει όλος ο οδικός άξονας της Δυτικής Θεσσαλίας. Η ταχύτητα του έργου είναι αρκετά γρήγορη και έχουν προχωρήσει αυτή τη στιγμή οι εργασίες που αφορούν στη διαμόρφωση του οδικού άξονα. Οφείλω να πω ότι ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός έχει πιάσει τα μηνύματα των καιρών και με πολύ μεγάλη ταχύτητα, με πολιτική βούληση και θέληση κατάφερε το έργο αυτό να πάρει σάρκα και οστά. Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις πιστεύω ότι το μέλλον για τους οδικούς άξονες που αφορούν στην Ε.Ο. Τρικάλων-Άρτας θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής».
Τεχνικό αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του τμήματος της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας, από Γέφυρα Καραβοπόρου έως και Λυγαριά, μήκους 9,5 Km περίπου. Ειδικότερα προβλέπεται:
Η κατασκευή κύριας αρτηρίας μήκους 9,50 km περίπου,
Η κατασκευή συνδετήριας οδού της παλαιάς Εθνικής Οδού με τη νέα χάραξη μήκους 1,10 km περίπου, στην περιοχή του ισόπεδου κόμβου Γόμφων.
Η κατασκευή παράπλευρου δικτύου δεξιά κατά τη φορά χιλιομέτρησης μήκους 2,60 km περίπου (SVR 1)
Η κατασκευή παράπλευρου δικτύου αριστερά κατά τη φορά χιλιομέτρησης μήκους 1,40 km περίπου (SVR 2)
Η κατασκευή του ισόπεδου κόμβου Δροσερού (σύνθετης μορφής συνδυασμού σταυρού και ταυ)
Η κατασκευή του ισόπεδου κόμβου Παραποτάμου (μορφής διπλού ταυ)
Η κατασκευή του ισόπεδου κόμβου Λυγαριάς (μορφής ταυ), και
Η αναμόρφωση του ισόπεδου κόμβου Γόμφων (μορφής σταυρού)
Η τυπική διατομή της κύριας αρτηρίας είναι τύπου β4ν*, συνολικού ασφαλτοστρωμένου πλάτους 17,00 μ και των παράπλευρων οδών είναι τύπου β2, ε2 και η1.
Στο τμήμα από Χ.Θ. 0+000 (Γέφυρα Καραβοπόρου) έως και Χ.Θ. 1+193,49 ακολουθείται η πορεία του υφιστάμενου εθνικού δρόμου, ο οποίος θα ανακαινιστεί σύμφωνα με την νέα τυπική διατομή.
Στο τμήμα από Χ.Θ. 1+193,49 έως το τέλος της οδού (Χ.Θ. 9+548,73) η οδός έχει κατεύθυνση παράλληλη προς το υφιστάμενο ανάχωμα στον ποταμό Πορταϊκό. Κατασκευάζεται σε επίχωση, με μέσο ύψος επιχώματος περί τα 2,5 μ.

ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:
Το υπό κατασκευή τμήμα της εθνικής οδού Τρικάλων – Άρτας, αποτελεί έναν από τους βασικότερους συλλεκτήριους οδικούς άξονες του Νομού Τρικάλων και εξυπηρετεί οδικά πέραν της κίνησης οχημάτων διανομαρχιακού επιπέδου και ολόκληρη την Βορειοδυτική περιοχή του Νομού Τρικάλων στην οποία υπάρχει μεγάλος αριθμός οικισμών.
Η παρούσα εργολαβία έχει στόχο την ανακαίνιση και βελτίωση των γεωμετρικών στοιχείων του διατηρούμενου τμήματος της υφιστάμενης εθνικής οδού Τρικάλων – Πύλης, και την κατασκευή νέας οδού που παρακάμπτει βορειοδυτικά τους οικισμούς Πηγής και Λυγαριάς.
Η εφαρμογή της τυπικής διατομής τύπου β4ν* με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και αξονικό διαχωρισμό είναι ικανή να αντιμετωπίσει τόσο τον υφιστάμενο σήμερα φόρτο κυκλοφορίας, όσο και τον αναμενόμενο στο μέλλον, λόγω της συνδέσεως οδικά των Νομών Τρικάλων και Άρτας, ενώ η παράκαμψη των οικισμών Πηγής και Λυγαριάς θα οδηγήσει στην αποφυγή ατυχημάτων με εμπλοκή πεζών.
Η κατασκευή των παράλληλων δρόμων τοπικής κυκλοφορίας θα ανακουφίσει σημαντικά την κύρια αρτηρία από την κίνηση των πάσης φύσεως οχημάτων που εξυπηρετούν τις παρόδιες δραστηριότητες, τόσο στο αρχικό τμήμα της μελέτης από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 1+400 (περίπου) όπου έχει αναπτυχθεί σημαντική Βιομηχανική και Βιοτεχνική δραστηριότητα, όσο και στο υπόλοιπο τμήμα αυτής, λόγω της εξυπηρέτησης των κυκλοφοριακών αναγκών των αγροτικών μηχανημάτων και οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις της ευρύτερης περιοχής.

ΦΑΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΥ:
Έχει ξεκινήσει η κατασκευή της αρτηρίας στο τμήμα από Χ.Θ. 8+800 έως Χ.Θ. 7+300 και σε μήκος 1.500 μέτρων και κατασκευάζονται εννέα (9) μικρά τεχνικά έργα. Επίσης προβλέπεται να ξεκινήσουν σύντομα χωματουργικές εργασίες και στο τμήμα της αρτηρίας από Χ.Θ. 3+000 έως Χ.Θ. 7+300, με τη διαδικασία της επίταξης.
Οι εργασίες συνεχίζονται χωρίς προβλήματα, ώστε να ολοκληρωθούν μέσα στη συμβατική προθεσμία περαίωσης του έργου (05-1-2015).
Τα υλικά του επιχώματος της οδού λαμβάνονται, σύμφωνα με εγκεκριμένη μελέτη, από κατάλληλες θέσεις του παρακείμενου Πορταϊκού ποταμού, με τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται παράλληλα και η διευθέτηση της κοίτης του ποταμού στο μήκος που διενεργείται η αμμοχαλικοληψία.

Παρόντες κατά την επίσκεψη στα έργα ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος, η διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κα Έφη Καραγιάννη και οι εργολάβοι.

Το ΚΟΔΗΣΟ του Ευάγγελου Ζίγδη με "ότι δηλώσεις"...

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ Απαίτησαν πλήρη ασφάλιση για όλους

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας
Να θεωρηθούν άμεσα τα βιβλιάρια ασθενείας ώστε να απολαμβάνουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλοι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ απαίτησαν από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Δ. Αθήνας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας και οι Επιτροπές Αγώνα στα ταξί, κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χτες το πρωί στα γραφεία του υπουργείου στην Σταδίου. Πλέον στο χώρο των αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων αριθμούν σε εκατοντάδες χιλιάδες εκείνοι που αδυνατούν να καταβάλλουν τις υπέρογκες ασφαλιστικές τους εισφορές, με αποτέλεσμα να στερούνται την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, ακόμη και για σοβαρά προβλήματα υγείας που χρήζουν άμεσης φροντίδας. Η κυβέρνηση για μια ακόμη περίπτωση δείχνει την απόλυτη αναλγησία της απέναντι στα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα, αφού αρνείται ακόμη και τα στοιχειώδη απέναντι σε ανθρώπους που επί χρόνια πλήρωναν και με το παραπάνω τις ασφαλιστικές τους εισφορές.Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με το διευθυντή του υπουργικού γραφείου Π. Δουφεξή και του εξέθεσαν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν περί τους 400.000 αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, ζητώντας του να δοθεί άμεση λύση. Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, εκείνος περισσότερο με διάθεση εμπαιγμού αντιμετώπισε το παραπάνω δίκαιο αίτημα, ζητώντας από την αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων να προσκομίσει ούτε λίγο ούτε πολύ... οικονομοτεχνικές μελέτες που να προσδιορίζουν το ακριβές νούμερο των ανασφάλιστων συναδέλφων τους για να υπολογιστεί το κόστος που απαιτείται για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.
Ο Π. Γαλανόπουλος, πρόεδρος της ΟΒΣΑ, μετά το τέλος της συνάντησης ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για την αντιμετώπιση που τους επιφυλάχθηκε από πλευράς ηγεσίας υπουργείου Εργασίας και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε με όρους μαζικού κινήματος να επιβάλλουν στην κυβέρνηση την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των ασφαλισμένων του πρώην ΟΑΕΕ.

ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΔΩΔΩΝΗ» Συσκέψεις αποπροσανατολισμού πριν την ιδιωτικοποίηση

Με στόχο να παρασύρουν τους κτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους της μεταποιητικής βιομηχανικής μονάδας «ΔΩΔΩΝΗ» στα παιχνίδια και τις διεργασίες για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης συγκλήθηκε πρόσφατα σύσκεψη φορέων στα Γιάννενα, που διοργάνωσε ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ηπείρου. Βουλευτές, αγροτοσυνδικαλιστές που στηρίζουν με τα μπούνια την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ έδωσαν ρεσιτάλ προσαρμοστικότητας στις αξιώσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών, σπέρνοντας παράλληλα αυταπάτες και αποπροσανατολισμό.
Πρώτος και καλύτερος ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης (ΝΔ- ΛΑΟΣ) που πρότεινε την παράταση του διαγωνισμού για να καταθέσουν, λέει, προτάσεις Ηπειρώτες αγοραστές, προκειμένου να αποσπαστεί η λαϊκή συναίνεση στην ιδιωτικοποίηση, λες και υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα στον Ηπειρώτη και τους άλλους κεφαλαιοκράτες.
Στην κατεύθυνση της εξασφάλισης ...καλύτερου τιμήματος κινήθηκε ο Μιχάλης Τζίμας από τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ηπείρου (ΠΑΣΟΚ- ΝΑΡ), δίνοντας, ουσιαστικά, άλλοθι σε αυτό καθεαυτό το σκάνδαλο της ιδιωτικοποίησης της «ΔΩΔΩΝΗΣ», αλλά και της ΑΤΕ, αποσιωπώντας ότι κάθε ιδιωτικοποίηση οδηγεί στο βάθεμα της εκμετάλλευσης παραγωγών και εργαζομένων. Το ποιος επιχειρηματικός όμιλος θα επικρατήσει και το τίμημα που θα δώσει για την αγορά της «ΔΩΔΩΝΗΣ» είναι παντελώς αδιάφορο για τη φτωχή και μεσαία αγροτιά γιατί ο μοναδικός και αδιαπραγμάτευτος όρος του οποιαδήποτε επιχειρηματικού ομίλου που εποφθαλμιά το φιλέτο «ΔΩΔΩΝΗ» είναι το κέρδος.
Τα περί διεκδίκησης των μετοχών που κατέχει η ΑΤΕ από τους «φυσικούς φορείς», δηλαδή τους συνεταιρισμούς αποτελείτο όχημα για ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ με άλλο σχήμα αφού οι συνεταιρισμοί, μετατρέπονται πια σε ισχυρές κεφαλαιουχικές ενώσεις. Γι' αυτό και η πρόταση εξαγοράς από τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηπείρου που προκρίθηκε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού προσδοκώντας να πάρει δάνειο από την ΑΤΕ για να αγοράσει βάζοντας ενέχυρο τις μετοχές που κατέχουν στην «ΔΩΔΩΝΗ» αποτελεί ουσιαστικά συμμετοχή στο παιχνίδι της ιδιωτικοποίησης. Η απαξίωση και υποβάθμιση της «ΔΩΔΩΝΗΣ» στην οποία στάθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας(ΔΑΚΕ) Χρήστος Γεωργίου για να προβάλει τελικά ως αντίδοτο την ιδιωτικοποίηση αποτυπώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την αποδοχή και συναίνεση στην κυρίαρχη πολιτική.
Το ζητούμενο δεν είναι το σχήμα ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗΣ, η τιμή και όροι πώλησης, ούτε και η προέλευση του αγοραστή. Με όποιο τρόπο και αν γίνει η ιδιωτικοποίηση, όποιος και αν είναι ο αγοραστής χαμένοι από χέρι θα είναι και οι μικροπαραγωγοί που θα δίνουν το γάλα σε πιο χαμηλή τιμή, και οι εργαζόμενοι στο μισθό και το σύνολο των δικαιωμάτων τους αλλά και οι καταναλωτές εργαζόμενοι που θα αγοράζουν πιο ακριβά γαλακτοκομικά προϊόντα (στην πορεία, ακόμα και αμφιβόλου ποιότητας).
Η φτωχή και μεσαία αγροτιά και οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδεύουν με όλους αυτούς που θελημένα ή μη δημιουργούν αυταπάτες και αποπροσανατολίζουν από το ταξικό περιεχόμενο και προσανατολισμό της πάλης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ», αλλά και την προοπτική συνολικά των κρατικοσυνεταιριστικών αγροτικών βιομηχανιών, που «δένει» με την εφαρμογή μιας άλλης φιλοαγροτικής πολιτικής κόντρα στα μονοπώλια και την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ. Τις δυνατότητες που έχει η χώρα να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του λαού, να διασφαλίσει βιώσιμο σταθερό εισόδημα για τους παραγωγούς, σταθερή δουλειά, μισθούς και δικαιώματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

ΕΦΕΤ Εντομα σε ρύζι νυχάκι

Μετά από επώνυμη καταγγελία για την παρουσία εντόμων σε προσυσκευασμένο ρύζι νυχάκι, ο ΕΦΕΤ προχώρησε σε ελέγχους και διαπίστωσε την ύπαρξη εντόμων και σε άλλες παρτίδες.
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν σε συσκευασίες ρυζιού του μισού κιλού με την εμπορική ονομασία «ΖΑΚΟΜΑ», που παράγεται από την βιομηχανία «ΖΑΚΟΜΑ ΑΕ» και διατίθεται στην ελληνική αγορά από την «Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ» μέσω των υποκαταστημάτων της. Εντοπίστηκαν έντομα στις παρτίδες: 209/11 με ημερομηνία λήξης 21/7/2012, 285/11 και 262/11 με ημερομηνίες λήξης 11/10/12 και 30/8/12 αντίστοιχα.
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από τη «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» την άμεση ανάκληση του προϊόντος, καλεί τους καταναλωτές να μην καταναλώσουν το προϊόν.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Υποβαθμίζονται ενώ μεγαλώνουν οι ανάγκες κάθε λαϊκής οικογένειας

Είναι χαρακτηριστική η κατάσταση που διαμορφώνεται στο «Αγία Βαρβάρα», από όπου μετακινούνται νοσηλευτές και μένουν ακάλυπτες μια σειρά κλινικές
Η κυβέρνηση έστειλε την αστυνομία να υποδεχτεί τους εργαζόμενους
Την εγκατάλειψη της υγείας των λαϊκών οικογενειών αλλά και το σχεδιασμένο χαρακτήρα της υποβάθμισης των δημόσιων νοσοκομείων αναδεικνύουν οι συνέπειες των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην υγεία που με αφοσίωση υπηρετεί και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» από το οποίο η κυβέρνηση ανακοίνωσε την μετακίνηση 30 νοσηλευτών στο νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», αποδυναμώνοντας έτσι ένα νοσοκομείο που όχι μόνο αφορά ειδικές σοβαρές παθήσεις αλλά και εξυπηρετεί μια περιοχή γεμάτη λαϊκές οικογένειες που βλέπουν ήδη το δικαίωμά τους στην υγεία να βάλλεται ολόπλευρα: από τις συνθήκες ζωής και εργασίας, από την απογύμνωση των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, από την υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ κτλ.
Οπως τόνισαν και χτες οι εργαζόμενοι στο «Ρ», μπορεί η ηγεσία του υπουργείου να κάνει λόγο για «πλεονάζον προσωπικό» (αναφερόμενη στους νοσηλευτές που πάνε στο «Αττικόν»), αλλά το ενδεχόμενο και μόνο μετακίνησης του νοσηλευτικού προσωπικού δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα. Ηδη, όπως είπαν χαρακτηριστικά, οι κλινικές δουλεύουν στο όριο. Η μετακίνηση νοσηλευτών θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία του τμήματος εμβολιασμών του νοσοκομείου, ακόμα και τη συνολική του λειτουργία.
Ελάχιστοι εργαζόμενοι - τεράστιες ανάγκες
Από τους 186 νοσηλευτές - βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό (μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται βοηθοί θαλάμων, τραυματιοφορείς κτλ.) μόνο 100 άτομα υπάρχουν για να καλύψουν τις βάρδιες καθώς πολλοί βρίσκονται είτε σε μακροχρόνιες άδειες (σε μεγάλο βαθμό για λόγους υγείας), είτε έχουν αναπηρίες, είτε βρίσκονται με 9μηνη άδεια (π.χ. για λεχώνες). Αρκεί να αναλογιστεί κανείς, όπως είπαν, ότι στη χειρουργική κλινική η νυχτερινή βάρδια βγαίνει μόνο από έναν νοσηλευτή ο οποίος έχει υπό την επίβλεψή του τουλάχιστον 22 κρεβάτια. Η ομάδα των 100 νοσηλευτών καλύπτει δύο χειρουργικές κλινικές, δύο παθολογικές, το τμήμα νεφρού και το τμήμα της εφημερίας, χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία, την καρδιολογική μονάδα και τα εμφράγματα! Αν τώρα από αυτούς τους εργαζόμενους το υπουργείο προχωρήσει στη μετακίνηση των 30 νοσηλευτών, αυτόματα μένουν 70 άνθρωποι για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες του νοσοκομείου. Αρκεί να αντιληφθεί κανείς ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο κάθε χρόνο το επισκέπτονται περίπου 100.000 ασθενείς ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, πραγματοποιούνται 3.000 επεμβάσεις. Κοντά σε αυτά, όπως εξήγησαν οι εργαζόμενοι, σε οριακό σημείο βρίσκεται και το ιατρικό προσωπικό.
Στο νοσοκομείο υπάρχουν περίπου 58 μόνιμοι γιατροί και 35 ειδικευόμενοι. Ηδη σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει το τμήμα της χειρουργικής το οποίο καλύπτει τις ανάγκες του με επικουρικούς γιατρούς, ενώ υπάρχουν και τμήματα (ΩΡΛ, ουρολογικό, οφθαλμιατρείο, παιδιατρικό) που λειτουργεί με έναν ή δύο γιατρούς το πολύ. Στο παθολογικό τμήμα τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει οι συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων...
Προκλητική συμπεριφορά από την κυβέρνηση
Στο μεταξύ, χτες, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έκαναν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της κυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια του συμβολικού αποκλεισμού στον οποίο προχώρησαν στο ισόγειο του υπουργείου, ήρθαν αντιμέτωποι αρχικά με συνεργάτες του υπουργού και σεκιούριτι οι οποίοι τους παρεμπόδισαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του υπουργείου. Ωστόσο κάτω από την αγωνιστική πίεση που άσκησαν, οι εργαζόμενοι κατάφεραν να εισέλθουν στο χώρο διεκδικώντας αντιπροσωπεία να συναντήσει τον υπουργό.
Οι εργαζόμενοι περίμεναν καρτερικά για ώρα, αλλά παρά τις αντίθετες δηλώσεις η ηγεσία του υπουργείου όχι μόνο δεν τους δέχτηκε αλλά και παρέταξε αστυνομικές δυνάμεις έξω από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού για να τους εμποδίσει να τον συναντήσουν.
Την αδιαλλαξία αλλά και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους κατήγγειλε ο Μιχάλης Σελέκος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο ο οποίος σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε: «δε σκοπεύουμε να κάνουμε πίσω. Τα αντιλαϊκά μέτρα θα τα ανατρέψουμε στην πράξη».
Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Μανώλης Βαρδαβάκης εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο από το να παλέψουν για τη διεκδίκηση κρατικής χρηματοδότησης στα νοσοκομεία, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, δημόσια και δωρεάν αναβάθμιση των νοσοκομείων τα οποία θα βρίσκονται στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.

Να δώσει τώρα λύση

Με αφορμή την απεργία στην «Ελληνική Χαλυβουργία» στα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών οργιάζει η άτιμη προπαγάνδα ότι οι αγώνες κλείνουν τα εργοστάσια. Και καμώνονται πως νοιάζονται για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Μεγάλα ψέματα. Ξέρουν καλά ποιος κλείνει τα εργοστάσια. Είναι ο ανελέητος ανταγωνισμός του κεφαλαίου στο συνεχές κυνήγι για εξασφάλιση και αύξηση των κερδών. Και αυτόν τον ανταγωνισμό ευαγγελίζονται οι κυβερνήσεις των κομμάτων του κεφαλαίου, οι ίδιοι οι επιχειρηματίες και από κοντά οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Είναι αυτός ο ανταγωνισμός όμως που άσχετα από τις ανάγκες παραγωγής προϊόντων ζητάει συνεχώς ολοένα μεγαλύτερο τσάκισμα μισθών, δικαιωμάτων και απολύσεις και στην πιο προχωρημένη μορφή τελικά με λουκέτο όταν αυτό συμφέρει τον εργοδότη. Η κρίση που καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις, έτσι, οι καπιταλιστές τσακίζουν τους εργάτες με απολύσεις και μείωση μισθών, αλλά κάποιοι δε γλιτώνουν από την καταστροφική δύναμη της κρίσης και κλείνουν τα εργοστάσια. Με σημαία την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της αντιμετώπισης της κρίσης σε όφελος των επιχειρηματιών, εννιά μήνες τώρα οι κυβερνήσεις προσπάθησαν ανεπιτυχώς να πείσουν τους χαλυβουργούς, να σκύψουν το κεφάλι και να σπάσουν την απεργία υποκύπτοντας στις αξιώσεις του Μάνεση. Η κυβέρνηση ξέρει ότι ο Μάνεσης έχει ήδη κερδίσει πολλά από αυτή την πολιτική και δεν μπορεί πλέον να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι στους 380 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους από τη στείρα εργοδοτική αδιαλλαξία. Πρέπει να δώσει λύση τώρα και να σταματήσει να κάνει τον παρατηρητή των εξελίξεων και τον τύπου «Πόντιος Πιλάτος» διαπραγματευτή. Οι χαλυβουργοί δε θέλουν άλλα λόγια συμπαράστασης από την κυβέρνηση αλλά πράξεις που είναι σίγουρο ότι μπορεί να κάνει και όχι να κάθεται σε ρόλο αφ' υψηλού θεατή.

Δήλωση του Π. Μεντρέκα για την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόταση νόμου του ΚΚΕ


Πάει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ, που από την καταγγελία - κατάργηση του μνημονίου πέρασε στην επαναδιαπραγμάτευση, μετά στην ακύρωση και τώρα είναι κάπου μεταξύ επιμήκυνσης και Ραχόϊ, σε συνεννόηση με τους «εταίρους», να εγκαλεί το ΚΚΕ ότι δεν έχει σταθερή θέση για την ανατροπή των μνημονίων.
Το ζήτημα όμως που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να απαντήσει είναι πώς γίνεται να είσαι κατά των μνημονίων χωρίς να είσαι κατά της ΕΕ; Την πρόταση νόμου του ΚΚΕ θα την ψηφίσει; Τα όσα λέει για την κυβέρνησή του που δεν έγινε και το χρεώνει στο ΚΚΕ, ας εξηγήσει στους αριστερούς ψηφοφόρους του, πού διαφέρει η επιχειρηματολογία του απ' όσα λέει η ΔΗΜΑΡ γι' αυτόν και απ' όσα κατά καιρούς λέει το ΠΑΣΟΚ κατά του ΚΚΕ;
Το ΚΚΕ μάχεται να οργανώσει τη λαϊκή πάλη για την ανατροπή των μνημονίων, την αποδέσμευση απ' την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, τη διαγραφή του χρέους. Αυτό ενοχλεί και τη σημερινή συγκυβέρνηση και αυτούς που φιλοδοξούν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Κι επειδή δεν αντέχουν την κατά μέτωπο επίθεση επιλέγουν τη διαστρέβλωση, τη συκοφάντηση.

Απολογισμός Αντιρατσιστικού Φετσιβάλ, Τρίκαλα  
   1Ο  ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ
 
Απολογισμός
 
Οι συλλογικότητες και τα άτομα που συμμετείχαμε στη διοργάνωση του 1ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε δημόσια τους χιλιάδες Τρικαλινούς  και Τρικαλινές καθώς επίσης και τους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για «2 ημέρες αλληλεγγύης για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις».
 
Το γεγονός ότι μια πρωτοβουλία λίγων ανθρώπων, με ανύπαρκτα οικονομικά μέσα, χωρίς χορηγίες  και δημοσιοσχεσίτικες διασυνδέσεις, κατόρθωσε να φέρει σε πέρας μια τέτοιας κλίμακας διοργάνωση, επιβεβαιώνει πανηγυρικά μια βασική μας πεποίθηση:
Ότι η κοινωνική αυτενέργεια , όπως εκφράζεται μέσα από την αδιαμεσολάβητη άμεση δράση και την ανιδιοτελή ένταξη σε συλλογικότητα, μπορεί να είναι – ιδιαίτερα στις μέρες μας – πηγή δημιουργίας με πολλαπλό πολιτικό, κοινωνικό και πολιτισμικό φορτίο.
 
Παρ’ όλα αυτά, το πρώτο αυτό εγχείρημα είχε και προβλήματα και  αδυναμίες . Ο υπερπολιτικός χαρακτήρας της συζήτησης, οι καθυστερήσεις στο πρόγραμμα της 2ης ημέρας και ο μικρός βαθμός συμμετοχής μεταναστών, είναι δύο από τα αρνητικά που καλούμαστε να υπερβούμε στην επόμενη διοργάνωση.
 
Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε και από τη θέση αυτή, για μια ακόμη φορά, τους καλλιτέχνες που αφιλοκερδώς συνέβαλαν στην επιτυχία του Φεστιβάλ όπως  επίσης και τις δεκάδες γνωστών και αγνώστων που ανέλαβαν πρωτοβουλίες και έλυσαν μικρά ή μεγάλα προβλήματα.
 
Η συνολική διοργάνωση κόστισε 6.614 € (ενοικίαση ηχητικού εξοπλισμού, ενοικίαση τραπεζοκαθισμάτων,  έξοδα μετακινήσεων και μεταφορών, αγορά προϊόντων και αναλώσιμων υλικών,  έξοδα προβολής). Είχε δε έσοδα (από τις πωλήσεις ταβέρνας – μπάρ – βιβλιοπωλείου  και από κουπόνια) 7.754 €. (Ο αναλυτικός απολογισμός βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου/νης στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι RossoNero).
 
Το ποσό των 1.140 € θα διατεθεί ως εξής:
Τα 500 € για την κάλυψη των εγγυήσεων για την αποφυλάκιση των 25 οροθετικών τοξικοεξαρτημένων γυναικών, που διαπομπεύτηκαν, με την δημοσίευση των φωτογραφιών τους, ως «υγειονομική βόμβα» στα θεμέλια της αγίας ελληνικής οικογένειας.
Τα υπόλοιπα  640 €  θα διατεθούν το επόμενο διάστημα για την ενίσχυση ομάδων που βιώνουν τον ρατσισμό σε όλες τις εκφάνσεις του.
 
 
Με αφορμή το αίτημά μας για την παραχώρηση του αύλειου χώρου του Μύλου Ματσόπουλου, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης εξέδωσε την απαράμιλλης σοβαρότητας (και μετριοφροσύνης) απόφαση, ότι πολιτισμός στα Τρίκαλα παράγεται μόνον από τον Δήμο ή υπό την αιγίδα του…. και ως εκ τούτου το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ δεν έχει θέση εκεί. Παρ’ όλα αυτά –και επειδή δεν ταυτίζουμε την πόλη και την τοπική κοινωνία με τους  εκάστοτε «εκπροσώπους» της– αποφασίσαμε  τα  350  σουβλάκια που περίσσεψαν από το Φεστιβάλ, να τα παραχωρήσουμε για τις ανάγκες των ανθρώπων που σιτίζονται μέσω των δημοτικών συσσιτίων.
 
  
ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΧΩΡΑΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ
                                          
 
ΟΛΑ   ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ
                            
   Η  Συνέλευση  του  1ου  Αντιρατσιστικού  Φεστιβάλ

Εργατική αυτοδιαχείρηση προ των πυλών...


Νέα Γενική Συνέλευση
Τετάρτη 18/7 στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Η διοίκηση της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ, η οποία είναι θυγατρική του ομίλου ΦΙΛΚΕΡΑΜ &JOHNSON, έχει εγκαταλείψει το εργοστάσιο από τον Μάιο του 2011, και μαζί τους εργαζόμενους σε αυτό. Ως απάντηση οι εργάτες του εργοστασίου, διεκδικώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας, είναι σε επίσχεση από το Σεπτέμβριο του 2011.
Το Σωματείο Εργαζομένων Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (Εn) έχει οργανώσει εργάτες, οι οποίοι κρατούν βάρδιες στο εργοστάσιο, ώστε να μην μετακινηθεί από τη διοίκηση ή κλαπεί ο εξοπλισμός.
 Η πρόταση του Σωματείου για να λυθεί το αδιέξοδο, καθώς η διοίκηση έχει δηλώσει ότι το εργοστάσιο δεν θα επαναλειτουργήσει λόγω έλλειψης κεφαλαίων, είναι να περάσει σε καθεστώς αυτοδιαχείρισης, πρόταση που υπερψηφίστηκε από το 98% των εργαζομένων στη Γενική Συνέλευση. Συγκεκριμένα ζητούν να έρθει το εργοστάσιο στα χέρια των εργατών και να παραιτηθούν, χωρίς καμία απαίτηση από την μελλοντική εργατική αυτοδιαχείριση, όλα τα μέλη της διοίκησης και οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στο ΔΣ.
 Καλούν κάθε σωματείο, οργάνωση, παράταξη και εργαζόμενο να σταθεί αλληλέγγυος/α στον αγώνα των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής και να βοηθήσει ενεργά τους εργάτες, οικονομικά και πολιτικά .
 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 11/7/2012, 
ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Διατροφή για τον καύσωνα


Ο οργανισμός μας, για να αντεπεξέλθει στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται το καλοκαίρι, αποβάλει νερό από τα ούρα, τους πνεύμονες και τον ιδρώτα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η ανάγκη για περισσότερα υγρά, ενώ παράλληλα μειώνεται η διάθεση για φαγητό. 'Ακούγοντας' λοιπόν το σώμα μας, ας δούμε ποιες επιλογές έχουμε, για να περάσουμε τη δοκιμασία του καλοκαιριού 'αλώβητοι' φροντίζοντας να είμαστε πάντα σωστά ενυδατωμένοι:
  • Καταναλώστε 8-10 ποτήρια υγρών καθημερινά. Το νούμερο αυτό δεν είναι δύσκολο να το καλύψουμε, εάν λάβουμε υπόψη μας ότι το τσάι, ο καφές, οι χυμοί, η σόδα και τα αναψυκτικά, προτιμώντας τα light, συμβάλλουν εξίσου στην ενυδάτωση του οργανισμού μας.
  • Μην ξεχνάτε στο διαιτολόγιο σας τα φρούτα, τα λαχανικά και τους φυσικούς χυμούς τους. Ο χρυσός κανόνας των 5 φρούτων και λαχανικών την ημέρα που θα έπρεπε να ισχύει όλο το χρόνο, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία την καλοκαιρινή περίοδο. Η περιεκτικότητά τους σε νερό κυμαίνεται από 70-85%. Εκτός από νερό και βιταμίνες, προσφέρουν ένα πολύ σημαντικό ηλεκτρολύτη, το κάλιο, που λόγω της αυξημένης εφίδρωσης χάνεται από το σώμα μας.
  • Αποφύγετε την παγίδα του αλκοόλ και μην το παρακάνετε με τα ποτά. Τα αλκοολούχα ποτά αν και νιώθουμε ότι μας δροσίζουν, ουσιαστικά αφυδατώνουν το σώμα λόγω της αυξημένης διούρησης που προκαλούν.
  • Προτιμήστε τα δροσερά και όχι τα παγωμένα ροφήματα, καθώς απορροφώνται πιο γρήγορα από τον πεπτικό σωλήνα και άρα ενυδατώνουν καλύτερα τον οργανισμό.
  • Αποφύγετε τα μεγάλα γεύματα με παχιές σάλτσες ή φαγητά τύπου fast-food γιατί αυξάνετε χωρίς λόγο τις ήδη αυξημένες απαιτήσεις σε υγρά.
Ακόμη μεγαλύτερη προσοχή απαιτείται για τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, στους οποίους το αίσθημα της δίψας είναι μειωμένο.
Στην περίπτωση αυτή:
  • Θυμηθείτε να ρωτάτε τα άτομα αυτά αν διψούν και να τους προσφέρετε ένα ρόφημα, περίπου κάθε 1 ώρα.
  • Προμηθεύστε τα παιδιά σας με μπουκαλάκια νερού για το παιχνίδι.
  • Μην ξεχνάτε να είστε πάντα εφοδιασμένοι με υγρά και ροφήματα στις μετακινήσεις σας όπως εκδρομές, στις παραλίες και σε ταξίδια.
Πηγές: www.nutrimed.gr

ΣΚΟΠΕΛΟΣ δέκα χιλιάδες ευρώ 10.000,00 € ΓΙΑ ΑΜΟΙΒΕΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ!

Νεκρός βρέθηκε ο γιος του Σιλβέστερ Σταλόνε

Νεκρός στο σπίτι του στο Χόλιγουντ βρέθηκε ο Σαγκ Σταλόνε γιος του διάσημου ηθοποιού ταινιών δράσης Σιλβέστερ Σταλόνε ανακοίνωσαν οι αρχές και ο δικηγόρος της οικογένειας.
Η αστυνομία και ο δικηγόρος έδωσαν αντικρουόμενες πληροφορίες για το πώς βρέθηκε νεκρός ο νεαρός Σταλόνε, πάντως η αστυνομία σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο σημάδι εγκληματικής ενέργειας.
Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας ο νεαρός Σταλόνε που ήταν επιδοξος ηθοποιός και σκηνοθέτης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι από την οικονόμο «Είναι μια τραγωδία. Ήταν ένας νεαρός ταλαντούχος πολύ καλός σκηνοθέτης και ένα υπέροχο πρόσωπο »είπε ο δικηγόρος.

Πηγή:Voria

Ελλαδιστάν...

Μεταφορά εκτάκτως · 58χρονης, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου!


·Μεταφορά εκτάκτως  58χρονης, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου , με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

Κρίση a la Κούβα με το φορτηγό πλοίο Alaed - Μεταφέρει Mil Mi-25

 Το ρωσικό φορτηγό πλοίο Alaed, το οποίο αναγκάστηκε να κάνει μεταβολή τον Ιούνιο ανοιχτά της Σκωτίας γιατί εμποδίστηκε από το βρετανικό Ναυτικό να παραδώσει στη Συρία ελικόπτερα που είχαν επισκευαστεί από τη Ρωσία, πυροδοτεί νέα κρίση, καθώς αναχώρησε την Παρασκευή από το λιμάνι του Μούρμανσκ, αλλά οι δυτικοί απειλούν να μην του επιτρέψουν να φτάσει στην Συρία, καθώς θεωρούν ότι το φορτίο που μεταφέρει δεν είναι νόμιμο.
Oυσιαστικά πρόκειται για επανάληψη του σκηνικού της κρίσης της Κούβας το 1962, με τις ΗΠΑ τότε να απειλούν να βυθίσουν το ρωσικό πλοίο που μετέφερε εξαρτήματα των βαλλιστικών πυραύλων στο νησί.

«Τα ελικόπτερα Μi-25 που προορίζονται να επιστραφούν στη Συρία μετά την επισκευή τους έχουν φορτωθεί, όπως προηγουμένως, στο Alaed, το οποίο αναχώρησε από το λιμάνι του Μούρμανσκ προς ένα από τα λιμάνια της Ομοσπονδίας της Ρωσίας» αναφέρει ανακοίνωση της Rosoboronexport την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που υποβλήθηκε με την ευκαιρία της καθόδου των ρωσικών πλοίων προς την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ειδικότερα τη Συρία, η Rosoboronexport τόνισε ότι δεν πρόκειται για καινούρια ελικόπτερα, αλλά για επισκευασμενα Mil Mi-25, τα οποία όμως αποτελούν "καρφί στο μάτι" των ισλαμιστών και κατ'επέκταση των δυτικών αφού έχουν "θερίσει" τις τελευταίες εβδομάδες ισλαμιστές αντάρτες και μισθοφόρους στις μάχες με τον συριακό Στρατό.

Η Rosoboroneport αρνήθηκε κατηγορηματικά, ότι οποιοδήποτε πλοίο του ρωσικού στόλου που έχει ξεκινήσει από την περιοχή του Μουρμάνσκ και της Βαλτικής μεταφέρει αναβαθμισμένα ελικόπτερα Mil Mi-25. "Τα ελικόπτερα φέρονται  να εξακολουθούν να βρίσκονται πάνω στο εμπορικό πλοίο που είχε επιχειρήσει να τα μεταφέρει και αντιμετώπισε πλήθος προβλημάτων" λέει η Rosoboronexport.

Το ρωσικής ιδιοκτησίας (εταιρία Femco) εμπορικό πλοίο «Alaed» υποχρεώθηκε να σταματήσει στα ανοιχτά των ακτών της Σκωτίας και στο τέλος επέστρεψε στον λιμένα του Μουρμάνσκ, καθώς η ασφαλιστική «Standard Club» αναγκάστηκε μετά από πίεση της βρετανικής κυβέρνησης να αποσύρει την ασφαλιστική κάλυψη του πλοίου και του φορτίου.

Το πλοίο επέστρεψε στην Ρωσία, άλλαξε σημαία και ασfαλιστική εταιρεία και βγήκε στην θάλασσα και τώρα ψάχνουν αφορμή να το εμποδίσουν ξανά οι δυτικοί και πιο συγκεκριμένα οι Bretano;i, αλλά η Μόσχα έχει προειδοποιήσει ότι αυτό θα ήταν παράνομο κια θα αντιδρούσε ανάλογα. Δεν έχει διευκρινίσει απλώς πως εννοεί το "ανάλογα"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τα «δελφίνια» τελείωσαν πριν αρχίσουν


Δεν πρόκειται, τουλάχιστον για φέτος, να πραγματοποιηθούν δρομολόγια με «ιπτάμενα δελφίνια», από το λιμάνι του Πλαταμώνα και του Αγιοκάμπου.
Τα «δελφίνια» πάνε προς... Τουρκία και τους λόγους εξήγησε ο μέτοχος της εταιρίας GL κ. Γιώργος Σαραφιανός, με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ολύμπιο Βήμα» της Κατερίνης. Σε αυτή αναφέρονται τα εξής:
«Η Εταιρία GL, με έδρα τον Πειραιά, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις 40 ημερών, αποφάσισε να αποσύρει το ενδιαφέρον της για την πραγματοποίηση ημερήσιων εκδρομών από Θεσσαλονίκη-Πλαταμώνα-Αγιόκαμπο προς Σποράδες. Αιτία είναι οι ακυρώσεις εκδρομών από ανατολικές χώρες, όπως επίσης και η ακυβερνησία της χώρας επί 9 μήνες. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Eλληνες τουρίστες για το μεγάλο ενδιαφέρον και την υποστήριξή τους. Δεν φταίμε εμείς, δεν φταίνε τα ΜΜΕ, δεν φταίνε οι Περιφέρειες Θεσσαλίας και Κ. Μακεδονίας, δεν φταίει το πλήρωμα που προσλάβαμε. Τέλος, είμαστε δίπλα στον μέτοχο της εταιρίας μας Γιώργο Σαραφιανό, ο οποίος μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις αποφάσισε να μετακινηθούν τα 6 ιπτάμενα δελφίνια (ΚΟΜΕΤΕΣ, όπως λέγονται στην ειδική ορολογία) στις μαρίνες γειτονικής χώρας. Ήδη, από 15 Ιουλίου αρχίζουν οι ημερήσιες εκδρομές σε 60 μαρίνες της Τουρκίας».
Επίσης, ο μέτοχος κ. Γιώργος Σαραφιανός δήλωσε στην εφημερίδα της Κατερίνης, ότι «φέτος η Ελλάδα έχασε 1,5 εκ. τουρίστες. Συγκεκριμένα υπήρξαν 400.000 ακυρώσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες». Πρόσθεσε όμως ότι από το χειμώνα θα καλύψει με 3 ΚΟΜΕΤΕΣ και 1 ΚΟΛΧΙΔΑ τα δρομολόγια Βόλος-Σποράδες, Αγ. Κωνσταντίνος-Σποράδες, Σποράδες-Κωνσταντινούπολη και Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη. Ευχήθηκε, επίσης, καλή τύχη στον νέο υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη καλή τύχη. Αναφερόμενος στην Πιερία είπε ότι η γραφειοκρατία στάθηκε εμπόδιο για τον Πλαταμώνα, κάτι που συνδέεται με το δρομολόγιο του Αγιοκάμπου που είναι χαρακτηρισμένο ως αλιευτικό καταφύγιο και δεν μπορούν να μπουν μεγάλα σκάφη. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το λιμάνι της Παραλίας Κατερίνης.
Επανερχόμενος στο θέμα των δυνατοτήτων των λιμανιών, ο κ. Σαραφιανός δήλωσε: «Υπάρχει περίπτωση αλλαγής χαρακτηρισμού, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός, που σημαίνει ότι τα αλιευτικά καταφύγια θα μπορούν να προσελκύουν μεγάλα σκάφη». Παραμένοντας σε ό,τι έχει να κάνει με την πολιτική, ο μέτοχος της GL σχολίασε, «όλοι φωνάζουν την κυβέρνηση να είμαστε στο ευρώ, δεν κοιτούν όμως αν θα υπάρχει το ευρώ σε 5 μήνες.
Δυστυχώς, η ανάπτυξη του τουρισμού γίνεται με ιδιωτική πρωτοβουλία και όχι από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Με συνέπεια, Γιώργος Σαραφιανός». Ένα ακόμα σημείο που διευκρίνισε ήταν η διαφορά ανάμεσα σε δρομολόγιο και εκδρομή, όπου το πρώτο είναι υποχρεωτικό να εκτελείται και τον χειμώνα ενώ οι εκδρομές είναι με λίστα και όχι με εισιτήρια. Χρειάζεται άλλο ΦΕΚ για το ένα και άλλο για το άλλο. Όσο για την εταιρία, ο κ. Σαραφιανός είπε, «ευτυχώς που τα 6 ιπτάμενα δελφίνια είναι πληρωμένα με 5,5 εκ. ευρώ μετρητά και δεν υπάρχει δάνειο από τράπεζα. Για τις ανακοινώσεις που προηγήθηκαν, ο κ. Γ. Σαραφιανός τονίζει πως «δεν είναι ανακοίνωση ελεημοσύνης. Από το Σεπτέμβριο είχε δημοσιευθεί ότι θα γίνουν εκδρομές, ωστόσο άλλαξαν τα δεδομένα» κατέληξε.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου