Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις ανοικτά της Συρίας - Τ/Θ & Α/Α όπλα στην μεθόριοΜεγάλες αεροναυτικές δυνάμεις μετέφερε η Τουρκία αιφνιδιαστικά ανοικτά της χερσονήσου της Καρπασίας, βόρεια και ανατολικά της Κύπρου πολύ κοντά στην περιοχή που καταρρίφθηκε το μαχητικό/αναγνωριστικό αεροσκάφος RF-4E της ΤΗΚ από την συριακή αεράμυνα την περασμένη Παρασκευή.
Επίσης ολοκληρώνεται η ανάπτυξη μονάδων αρμάτων μάχης και πυροβολικού, τις οποίες αποκάλυψε πριν δύο ημέρες το defencenet.gr, με την προβολή σχετικού βίντεο που έδειχνε αρματοφορείς και τροχοφόρα ΤΟΜΑ να κατευθύνονταν προς τα τουρκοσυριακά σύνορα. Τούρκος αξιωματούχος σε δηλώσεις του είπε ότι: "Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αναπτύσσονται στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων στην επαρχία Χατάι. Η Τουρκία λαμβάνει προφυλάξεις μετά την κατάρριψη του μαχητικού της. Οι δυνάμεις είναι τόσες ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή και μάλιστα έχουμε μεταφέρει και σημαντικόμα αριθμό Α/Α όπλων. στις μεθοριακές περιοχές Γιαϊλαντατζί Αλτινόζου και Ρεγιαχανλί της επαρχίας της νότιας Τουρκίας Χατάι".
Ο αξιωματούχος δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης για κινήσεις στρατευμάτων ανατολικότερα, κατά μήκος των συνόρων στις τουρκικές επαρχίες Γκαζιαντέπ και Σανλιούρφα.
Η αεροναυτική άσκηση στην θαλάσσια περιοχή, σύμφωνα με την τουρκική διακοίνωση (A2262/12), άρχισε προχθές Τρίτη και ολοκληρώνεται σήμερα και εμπλέκονται σε αυτή δεκάδες αεροσκάφη του Ναυτικού, της Αεροπορίας και περί τα δώδεκα πολεμικά πλοία. Η άσκηση παρακολουθείται στενά από τα κυπριακά ραντάρ. Ήδη έχει παραβιαστεί αρκετές φορές ο κυπριακός εναέριος χώρος.
H Τουρκία έχει πραγματοποιήσει έρευνες, με δυο πλοία προ δεκαημέρου σε περιοχές βορείως της Κύπρου σκοπεύοντας να τις επεκτείνει και δυτικά, σε μια περιοχή, την οποία θεωρεί αμφισβητούμενη και τη διεκδικεί ώστε η τουρκική ΑΟΖ να συνορεύει με αυτή της Αιγύπτου.Επίσης έχει ανακοινώσει πως θα αγοράσει σύντομα ένα ερευνητικό πλοίο για τους σκοπούς αυτούς.
Πρόκειται καθαρά για επίδειξη ισχύος και οι επόμενες ώρες και ημέρες θα δίξουν αν η Άγκυρα σκοπεύει να προχωρήσει σε κάποια κίνηση αντιποίνων ή θα περιμένει κάποια καταλληλότερη στιγμή...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ


O πρόεδρος του 12% γιατί κυκλοφορεί με την λιμουζίνα του Υπουργείου Οικονομικών αξίας 750.000 ευρω;

Γιατί ο Βενιζέλος κυκλοφορεί ακόμη με υπουργική BMW;
O πρόεδρος του 12% γιατί κυκλοφορεί με την λιμουζίνα του Υπουργείου Οικονομικών αξίας 750.000 ευρω; Μπορεί οι μνημονιακές κυβερνήσεις να έκοψαν με μεγάλη ευκολία μισθούς και συντάξεις, μπορεί να... έβαλαν με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία φόρους στους ανέργους και στους άστεγους!!!, αλλά όταν πρόκειται για τη χλιδή τους και την προστασία τους από την οργή που έχουν προκαλέσει στους πολίτες τότε το χρήμα δεν το υπολογίζουν.
Απόδειξη; Το θέμα, που δείχνει πόσο σέβονται το δημόσιο χρήμα αυτοί που εμφανίζονται δημοσίως ως...   υπέρμαχοι της καταπολέμησης της κρατικής σπατάλης,οι σωτήρες της πατρίδας και του λαού όπως έλεγε ο "κύριος"Βενιζέλος στη βουλή και στις συνεντεύξεις του,ότι θα μας "σώσει"...κυκλοφορεί με θωρακισμένη κρατική λιμουζίνα αξίας 750.000 ευρώ που την απέκτησε με...τον ιδρώτα ΜΑΣ!!!
Ωσάν ...σεΐχης του Κατάρ, χρέωσε αδρά τον ελληνικό λαό για να αποκτήσει την χλιδάτη και...γερμανική λιμουζίνα που φέρει την τελευταίου τύπου θωράκιση ειδική παραγγελία στο Ισραήλ!
Χθές βράδυ όλα τα...μεγάλα κανάλια της προπαγάνδρας σε απευθείας σύνδεσης με το σπίτι του Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά έδειχναν τα πλάνα της άφιξης του Βενιζέλου αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τόλμησε να πει ότι ο πρόεδρος που με το ζόρι και τους διορισμούς της τελευταίας στιγμής πήρε 12% και με ποιό δικαίωμα κυκλοφορεί με το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ως υπουργός οικονομίας και οικονομικών;

Θρασύ_ δειλίαΗ επέλαση των παρασίτων των τραπεζών.

.Η νέα επιλογή για το υπουργείο οικονομικών είναι ακριβώς ίδια με τις προηγούμενες.

 Ένα κράτος που πλέον οι συνεχείς μετασχηματισμοί του το ιδιωτικοποιούν όλο και βαθύτερα παρουσιάζει σημάδια πραγματικής παρακμής όλο και πιο ορατά, όλο και πιο έντονα.
Αποτελεί πραγματικότητα ο  απολύτως έλεγχος του ελληνικού κράτους και της κοινωνίας  από τους διεφθαρμένους τραπεζίτες,  είτε ντόπιους είτε διεθνείς. Η σύσταση της κυβέρνησης   ακολουθεί πιστά τους ιστορικούς μετασχηματισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η ομηρία μίας ολόκληρης χώρας , του λαού της και της οικονομικής της κουλτούρας  είναι πλέον σημείο του νέου ολοκληρωτισμού που διανύουμε. Το Κράτος και το Κεφάλαιο, οι μηχανισμοί τους ένθεν και ένθεν έχουν κοινό βηματισμό ενάντια στην κοινωνία.
  H μεταπολιτευτική αστική δημοκρατία , μοναδική ιστορική φάση δημοκρατικής συνάφειας,   έχει προσπεραστεί από ένα ιδιότυπο καθεστώς σαφώς ολοκληρωτικό. Οι  δήθεν επιλογές που εκκένωσαν οι εκλογές έχουν ήδη μπει στο ράφι και το κυρίως μέτωπο του συστήματος βρίσκονται οι επιλογές της παρασιτικής αστικής Τάξης και των διεθνών μηχανισμών. Υπουργεία αλλάζουν χέρια ανάμεσα στους υπαλλήλους των τραπεζών και διεθνών οργανισμών που ήδη έχουν λεηλατήσει την Ελλάδα και άλλες χώρες.  Η επιλογή σήμερα του Στουρνάρα, έναντι του τραπεζίτη Ράπανου, που πάτησε πάνω στον Γιαννίτσι είναι ίδιες επιλογές ,  όλοι αρχιτέκτονες της σημερινής κατάστασης λεηλασίας υπέρ των τραπεζών, όλοι τους παράσιτα του διεφθαρμένου τραπεζικού συστήματος που κατέκλεψε και υποθήκευσε με εκατοντάδες δις ευρώ την κοινωνία.
 Μιλάμε για μερικές τράπεζες που ούτως ή άλλως ανήκουν σε ελάχιστες οικογένειες και λεηλάτησαν πλούτο που θα συντηρούσε την κοινωνία και τα κοινωνικά υποσυστήματα(Παιδεία-Υγεία-κλπ) για αρκετά χρόνια.
 Τώρα όλα έχουν καταστραφεί και σε αυτό το χρονικό και οικονομικό σημείο αυτοί οι μηχανισμοί επιλέγουν τον ολοκληρωτικό έλεγχο της κοινωνίας. Η διαχείριση του υπ Οικονομικών από έναν εντεταλμένο υπάλληλο των τραπεζών και των διεθνών μηχανισμών(ΟΟΣΑ) , σημαίνει μία σειρά από απίστευτες εξελίξεις που δυστυχώς είναι πάρα πολύ άσχημες.. Η συντεταγμένη πληροφόρηση των περιουσιακών στοιχείων του κάθε πολίτη, της κάθε επιχειρήσεις, της κάθε αξίας που υπάρχει ή που δύναται να υπάρξει, δεν θα περάσει απλά στο χώρο των τραπεζιτών ως απλό ενδιαφέρον όπως συνέβαινε έως τώρα, αλλά θα υπάρχει δυνατότητα ελέγχου όλων αυτών μέσα από μία πολιτική που θα ρυθμίζεται από τα ίδια τα ανδρείκελα των τραπεζών. Ο απολύτως έλεγχος της οικονομικής Ζωής της κοινότητας είναι παρών σχεδόν Οργουελιανός και επιτυγχάνεται μέσω της συντεταγμένης πολιτικής διοίκησης  του υπουργείου οικονομικών.
 Σχηματικά θα διακινδυνεύαμε να τονίσουμε ότι είναι ακριβώς το ίδιο να δώσεις την διεύθυνση του στρατού σε μιλιταρι φασίστες όπως ίδιο είναι να δώσεις την διεύθυνση της κεντρικής διοίκησης των οικονομικών σε μιλίταρι τραπεζίτες. Το καθεστώς του Μνημονίου είναι σαφώς ολοκληρωτικό,  όχι στρατιωτικά αλλά οικονομικά, η οικονομική ζωή και κουλτούρα από την πρωτογενή έστω πρωτόγονη παραγωγή(φύτευμα ενός κήπου) έως σύνθετες οικονομικές πράξεις,  εργασία-φορολογία, ίδρυση επιχειρήσεις-φορολογία, «αποκρατικοποιήσεις» - διάλυση των κοινωνικών δομών(Παιδεία-Υγεία-κλπ), Χρηματηστήριο-νόμισμα κλπ  θα ελέγχονται με τρόπο ολοκληρωτικό και ανταγωνιστικό προς όφελος των παρασίτων των τραπεζών έναντι της κοινωνίας και του πλούτου που παράγει ή που διαθέτει(πχ νερό) συνολικά …
Η νέα πραγματικότητα πολύ σύντομα θα ισοπεδώσει την κοινωνία σε τόσο άγνωστα και μεταξύ τους ανταγωνιστικά κοινωνικά  μέρη που κάθε διαδικασία κοινωνικής σύνθεσης  θα φαντάζει εξωπραγματική και παράλογη.
Η αποσύνθεση ενός κοινού οργανισμού όπως τελικά είναι η κοινωνία σε τελείως αποκομμένα οικονομικά μερίδια, άμεσα εξαρτώμενα από την ολοκληρωτική διαχείριση των τραπεζιτών…  Για παράδειγμα , οι Οικονομικές Ζώνες(έχουν εξαγγελθεί) είναι ένα παράδειγμα βίαιης κοινωνικής αποσύνθεσης στην βάση ενός οικονομικού ολοκληρωτικού σχεδίου που ισοπεδώνει τις κοινωνίες.
ΥΓ: Η ανάλυση του κειμένου μπορεί να είναι ελλιπέστατη και μη κατανοητή ως ένα σημείο, είναι όμως άμεσα εσκεμμένο ο καθένας απο τη θέση που βλέπει το κράτος και το κεφάλαιο να δει την ολοκληρωτική παρέμβαση και την  ανάπτυξη των νέων σχέσεων εξουσίας και την μορφή που αυτή παίρνουν  πάνω στο διαλυμένο σώμα της κοινωνίας…
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1409716 

ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ Το Star Clipper ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΝΤΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΟΤΑΜΙ (ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ SKOPELOS NEWS)
Άνδρας έπεσε από την Ακρόπολη

Ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 45 ετών, έπεσε λίγο μετά τις 09.00 το πρωί από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, από την πλευρά του θεάτρου του Διονύσου. Η περιοχή γύρω από το θέατρο έχει αποκλειστεί. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με εννέα άνδρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεαρός άνδρας είναι βαριά τραυματισμένος. Το ΕΚΑΒ τον παρέλαβε εν ζωή με τραύματα στο κεφάλι. Η ταυτότητά του παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/06/blog-post_9966.html#more 

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ¨7 ευρώ οι ξαπλώστρες στην παραλία και 4 ο καφές!

Σε πολλές παραλίες για να πιάσεις ξαπλώστρα, πρέπει να πληρώσεις 7 ευρώ. Και 4 ευρώ στοιχίζει ο καφές! Μιλάμε για πρωτοφανή εκμετάλλευση των παραθεριστών! Ο δημοσιογράφος Άγγελος Πυριόχος επισημαίνει σχετικά... "Ιούνιος μήνας και 40oC. Είναι δυνατόν; Ακόμα και ο καιρός είναι με τη Μέρκελ. Θέλει να μας καταστρέψει. Πώς να ανάψεις κλιματιστικό όταν ο λογαριασμός της ΔΕΗ περιμένει απλήρωτος στο τραπέζι; Τα λουλούδια θέλουν συνέχεια νερό, το περιβόλι ξεραίνεται, η ξαπλώστρα στην παραλίαέχει 7 ευρώ. Ελεος. Κάθονται οι ομπρελάδες και τις κοιτούν. Αδειες. 7 ευρώ, συν βενζίνη για να πας, έρχεται και η αχώνευτη πάνω από το κεφάλι σου «τι θα πάρετε;». «Σε λίγο, κορίτσι μου, ακόμα δεν άπλωσα την πετσέτα μου». Ερχεται σε λίγο, δεν ξεχνούν αυτές. «Τι θα πάρετε;». «Σε λίγο…». «Μα και πριν, σε λίγο μου είπατε». «Το δικό μου σε λίγο είναι μεγαλύτερο από το δικό σου». Φεύγει. Αλλά ξανάρχεται. «Τι θα πάρετε;». «Οπλο. Να σου ρίξω να ησυχάσω. Εναν ύπνο θα πάρω. Είναι υποχρεωτικό να πάρω κάτι; Δεν έδωσα 7 ευρώ για τη ρημαδοξαπλώστρα; Τι άλλο θες;». «Μα κύριε δεν σας πιέζω, με πιέζουν τα αφεντικά. Πάρτε κάτι θα με απολύσουν». 4 ευρώ ο καφές. Και ζέστη να πεθαίνεις. Τόλμησα να κουβαλήσω ομπρέλα σε παραλία. Την έστησα εκεί που τελείωναν οι ξαπλώστρες, άπλωσα και την πετσέτα μου, μια χαρά. Νόμιζα. Ωσπου ήρθε μια μπάλα στο κεφάλι μου. «Δεν πάτε να παίξετε πιο πέρα;». «Να πάτε σε ξαπλώστρα κύριε». Δούλευε στην παραλία ο τύπος. Αυτό κάνουν. Στέλνουν το προσωπικό να σε ενοχλήσει, να σε αναγκάσουν να πληρώσεις ξαπλώστρα. Και κάνει μια ζέστη. Μα… 7 ευρώ; Υπάρχουν και οι δωρεάν παραλίες. Παίρνεις κάτι και δεν σου χρεώνουν ξαπλώστρα. Υπάρχουν και ωραιότατα σημεία με θάλασσα σε κατοικημένες, προσβάσιμες περιοχές. Βρώμικες όμως και αφημένες στην τύχη τους. Για να πριμοδοτηθούν οι «άλλες». Δεν αλλάζει ο Ελληνας ακόμα και όταν χάνει τον Ελληνα. Κάποτε μου είπε ιδιοκτήτης πλαζ, όταν διαμαρτυρήθηκα για τις τιμές: έχω δύο διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη να συντηρήσω".
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/06/7-4.html#more

Σοκαρισμένη από την αυτοκτονία 31χρονου ναυτικού που είχε μείνει άνεργος!


Image

Το τραγικό φαινόμενο των αυτοκτονιών, που οφείλεται κυρίως στην απόγνωση που βιώνει ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του και στις Κυκλάδες.
Σοκ έχει προκαλέσει ο χαμός ενός 31χρονου νέου από το Γαύριο Άνδρου, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του πριν από μερικά 24ωρα (έβαλε θηλιά στο λαιμό του και κρεμάστηκε).
Σύμφωνα με το cyclades24.gr o Κώστας Χαλάς, ένας εξαιρετικός άνθρωπος που όποιος τον είχε γνωρίσει μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του, διάλεξε ο ίδιος να θέσει τέρμα στο προσωπικό του ταξίδι στη ζωή.

Ναυτικός στο επάγγελμα και αρραβωνιασμένος – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες – έφυγε αιφνιδιαστικά βυθίζοντας σε πένθος τους δικούς του ανθρώπους και την τοπική κοινωνία του νησιού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα ήταν άνεργος, αντιμετωπίζοντας κάποια προβλήματα. Είχε εργασθεί σε πολλά πλοία της ακτοπλοΐας ως λογιστής, με τελευταίο το Superferry ΙΙ.
Η κηδεία του έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα του κάτω από πολύ βαρύ κλίμα.

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ Αγώνας για συλλογικές συμβάσεις χωρίς μείωση μισθών - δικαιωμάτων


24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Αγώνας για συλλογικές συμβάσεις χωρίς μείωση μισθών - δικαιωμάτων
Η χτεσινή απεργία, σημαντικό βήμα για την απόκρουση της επίθεσης. Απεργιακές κινητοποιήσεις έγιναν σε Αθήνα, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και άλλες περιοχές της χώρας
Την ξεκάθαρη απόφασή τους ότι δεν θα δεχτούν καμία μείωση μισθού, κανένα πετσόκομμα δικαιωμάτων διατράνωσαν χτες οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό που πραγματοποίησαν 24ωρη πανελλαδική απεργία, κλιμακώνοντας την πάλη τους για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας χωρίς μείωση μισθών και δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα έστειλαν σαφέστατο μήνυμα στην τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη, δεν επιδεικνύουν καμία αναμονή στην πολιτική της, αντίθετα πιο αποφασιστικά ρίχνονται στη μάχη για την οργάνωση της πάλης μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, για την οργάνωση στα σωματεία. Για να μην εφαρμοστούν τα αντεργατικά μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, για να αποκρουστεί αποφασιστικά η νέα σφοδρή επίθεση που θα ξεδιπλώσουν από κοινού κυβέρνηση και εργοδοσία.
Στην Αθήνα, η συγκέντρωση των απεργών έγινε στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Τη στήριξη και συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων του κλάδου εκ μέρους του ΚΚΕ μετέφερε στη συγκέντρωση ο βουλευτής του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης. Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Γιώργος Πέρρος.
Στη συγκέντρωση πρώτος μίλησε ο Μ. Τσουραπάς, πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων στο Καζίνο της Πάρνηθας. Ακολούθησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Π. Προύτζος ο οποίος παρά τις «αγωνιστικές κορόνες» ότι οι απαιτήσεις των ξενοδόχων δεν θα γίνουν αποδεκτές, μια μέρα πριν σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία «παρακαλάει» επί της ουσίας τους ξενοδόχους να βρεθεί πεδίο «σύγκλισης»... για την υπογραφή της ΣΣΕ.
Παίρνοντας το λόγο ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου της Αθήνας, υπογράμμισε ότι «το συνδικαλιστικό κίνημα για να μπορέσει να ανασχέσει αυτή την επίθεση θα πρέπει να έχει γερά ποδάρια στους χώρους δουλειάς, γερά σωματεία, σωματειακές επιτροπές μέσα στους χώρους δουλειάς. Να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων ο αγώνας για ΣΣΕ και να μην αφήνουμε τον μισθό, το μεροκάματο και το σύνολο των δικαιωμάτων μας να αποτελούν ζητήματα μιας χούφτας εργατοπατέρων οι οποίοι όλα τα προηγούμενα χρόνια παραχωρούσαν δικαιώματα των εργαζομένων». Σημείωσε ότι αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας σήμερα να μην υπάρξει «καμιά αναμονή, κανένας εφησυχασμός», γιατί η επίθεση και αυτής της κυβέρνησης, όπως είπε θα είναι ανελέητη. «Πρέπει στους εργαζόμενους να δώσουμε την ελπίδα ότι μόνο τα δικά μας χέρια, η δική μας φωνή είναι αυτά που μπορούν να δώσουν λύση», υπογράμμισε.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΠ Ηρακλείου Μ. Κριτσωτάκης.
Ακολούθησε πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου όπου αντιπροσωπεία των απεργών συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση. Εκεί οι συνδικαλιστές απαίτησαν από τον υπουργό να καταργηθεί η μετενέργεια και οι συμβάσεις να λήγουν όταν υπογράφονται οι επόμενες. Οι ΣΣΕ να κηρύσσονται υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες. Να πάρει άμεσα μέτρα το υπουργείο για να καταβληθούν εδώ και τώρα από την εργοδοσία τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους απλήρωτους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα.
Μην τολμήσει κανείς να συκοφαντήσει τους αγώνες μας
Τέλος, οι συνδικαλιστές διαμήνυσαν στην κυβέρνηση να μην τολμήσει να συκοφαντήσει τους αγώνες του κλάδου ότι δήθεν τάχα «υπονομεύουν» τον Τουρισμό, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπαν αυτό που υπονομεύουν με τον αγώνα τους είναι τα κέρδη των ξενοδόχων. Η μάχη άλλωστε για συγκροτημένα δικαιώματα στον κλάδο είναι άρρηκτα δεμένη με την πάλη για αναψυχή και διακοπές - λαϊκό δικαίωμα. Αυτό το δικαίωμα σήμερα στερούνται χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενοι στη χώρα από την εφαρμοζόμενη πολιτική που έχει μετατρέψει τον τουρισμό ένα πολύ ακριβό εμπόρευμα για λίγους και εκλεκτούς.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι την επόμενη Τετάρτη θα υπάρξει συνάντηση στην οποία και θα απαντήσει στα ζητήματα που έθεσε ο κλάδος. Ακολούθησε πορεία στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων η οποία εδώ και τρεις μήνες εμφανίζεται αδιάλλακτη απαιτώντας μείωση μισθών κατά 18% και αφαίρεση μιας σειράς δικαιωμάτων.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γ. Ρέτσος συναντήθηκε κάτω από τα γραφεία της ΠΟΞ με τους απεργούς για να δηλώσει για ακόμα μια φορά ότι η ΠΟΞ καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων έχει λειτουργήσει με γνώμονα «τη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, τη διατήρηση ή και αύξηση των θέσεων εργασίας και τη διαμόρφωση κλίματος εργασιακής ειρήνης». Δηλαδή, οι ξενοδόχοι θέλουν πάση θυσία κυριολεκτικά γυμνούς από δικαιώματα και με άθλιους μισθούς τους εργαζόμενους, προκειμένου οι επιχειρήσεις τους να διατηρούν και να αυξάνουν την κερδοφορία τους.
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τους απεργούς να ανανεώνουν το ραντεβού τους μέσα στους τόπους δουλειάς για την οργάνωση της επόμενης απεργιακής μάχης.
Στην Κέρκυρα μία από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις
Μία από τις μαζικότερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων δύο χρόνων πραγματοποίησε ο κλάδος στην Κέρκυρα. Εκατοντάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι κατέβηκαν στο δρόμο δίνοντας μυριόστομη αγωνιστική απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία και τον εκφοβισμό των ξενοδόχων που με ναυαρχίδα τον όμιλο της AQUIS επιδιώκουν να διαμορφώσουν συνθήκες γαλέρας στα ξενοδοχεία.
Αποκούμπι και στήριγμα το ταξικό τους σωματείο και το ΠΑΜΕ, η στήριξη και συμπαράσταση εργαζομένων από τον επισιτισμό και τον τουρισμό άλλων κλάδων που βρέθηκαν από το χάραμα μπροστά από τις πύλες των ξενοδοχείων σε όλη την Κέρκυρα. GELINA, KORKYRA GOLF, DAFNOULAS, MEDITERANO, MARBELLA, ΑΙΟLΟΣ, HANDRIS , SANTI του ομίλου της AQUIS, ήταν τα ξενοδοχεία που στήθηκε μπαράζ απεργιακών φρουρών. Το ποτάμι των απεργών κατέκλυσε το Παλαιό Φρούριο όπου έγινε η απεργιακή συγκέντρωση με μουσική συναυλία.
Η πορεία σταμάτησε συμβολικά μπροστά από τα γραφεία των ξενοδόχων και τα δικαστήρια με τους εργαζόμενους να υψώνουν ασπίδα προστασίας στο σωματείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων και το ΠΑΜΕ που βρέθηκε στο στόχαστρο άθλιων πρακτικών και μεθοδεύσεων από την εργοδοσία του ομίλου της AQUIS με την συνδρομή μηχανισμών του αστικού κράτους για να υπονομεύσει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές μονάδες του ομίλου, ενάντια στην μείωση των αποδοχών κατά 15% και την απλήρωτη εργασία. Τις άθλιες πρακτικές και μεθοδεύσεις της AQUIS έσπευσε να επικροτήσει με χτεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της ΠΟΞ. Γ. Ρέτσος.

Λοστρόμοι - Ναύτες - Μαραγκοί - Τζόβενα, ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΝΕΝ

 
ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ  ΣΤΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ
 ΣΤΗΡΙΞΤΕ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ  ΤΗΝ  ΠΕΝΕΝ
Συνάδελφοι,
Γραφτείτε στο Σωματείο, πληρώνετε έγκαιρα τη συνδρομή σας. Μην ξεχνάτε ότι οι
οικονομικοί πόροι της Ένωσης μας είναι οι δικές σας συνδρομές.
Θυμηθείτε ότι η δύναμη των ναυτών και όλων των εργατών είναι η ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
Μένοντας έξω από το σωματείο ή αδιαφορώντας για τα προβλήματα, διαπράττετε
ΕΓΚΛΗΜΑ σε βάρος του κλάδου και των συμφερόντων σας.
Ενισχύστε οικονομικά το σωματείο σας, αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την
ανάπτυξη της δράσης της ΠΕΝΕΝ, για να έχει τη δυνατότητα το σωματείο σου για
πιο αποτελεσματική παρέμβαση σε όλα τα "μικρά" και "μεγάλα" προβλήματα που
αντιμετωπίζουν οι Λοστρόμοι - Ναύτες - Μαραγκοί - Τζόβενα, μέσα και έξω από τα
καράβια.
http://www.penen.gr/ 

Πόσους μήνες είναι απλήρωτοι κάποιοι ναυτεργάτες της Hellenic Seaways?


Πόσους μήνες είναι απλήρωτοι κάποιοι ναυτεργάτες της?
Άντε παιδιά μην τους φοβούσαστε κάντε την καταγγελία σας επίσημα ..

Οι φτωχοί δεν κάνουν τουρισμό


Οι μεγαλοξενοδόχοι θέλουν να μειώσουν τα μεροκάματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων - που απήργησαν χτες - με τη νέα σύμβαση εργασίας, όταν «πίσω από την κουρτίνα» της χαρωπής επαγγελματικής φιλοξενίας, βρίσκονται: Ανασφάλιστοι. Εξευτελιστικά χαμηλά αμειβόμενοι «μαθητές», Ελληνες και ξένοι... αδελφωμένοι. Επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, ενίσχυση με δημόσιο χρήμα. Εντατικοποίηση της εργασίας που ρημάζει χέρια, πόδια, μέση και μυαλά στο τέλος της μέρας. Και ενώ συμβαίνουν ολ' αυτά η εργοδοσία θεωρεί τα όσα ορίζονται στην όποια σύμβαση ως σημεία που οφείλει να παραβιάσει προς το χειρότερο και απαιτεί δραστικές μειώσεις μισθών. Οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων μιλούν για τις προσπάθειες... «βιωσιμότητας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων», όπως οι κυβερνήσεις μιλούν για σωτηρία της Ελλάδας, με χαμένους, και στις δύο περιπτώσεις τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Μιλούν για «εργασιακή ειρήνη» απαιτώντας από τους εργαζόμενους να πάνε «άκλαυτοι», αλλά και για την αμφίβολη διατήρηση των θέσεων εργασίας, όμως με μισθούς - «επιδόματα ανεργίας».
Τα ίδια έκαναν και παλιότερα, όταν τα κέρδη περίσσευαν. Τώρα επικαλούνται και την κρίση, παραβλέπουν ότι η περσινή χρονιά θεωρήθηκε εξαιρετικά καλή και προβάλλουν τη λογική επερχόμενης καταστροφής για να εξαναγκάσουν τους εργαζόμενους να υποταχτούν στις ορέξεις τους. Η τακτική τους είναι πέρα για πέρα προκλητική. Αναγνωρίζουν -και σωστά- ότι το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό μπορεί να αναβαθμίσει το προϊόν τους, άρα και τα κέρδη τους, αλλά απαιτούν το δυναμικό αυτό να είναι ακόμα πιο φτηνό. Την ίδια ώρα η αξίωσή τους για μείωση αποδοχών κατά 18% έχει πολλαπλασιαστικά αρνητικό αποτέλεσμα, σε μια χώρα με ληστρική φορολόγηση του μισθωτού, υπέρογκες τιμές στα ράφια των μαγαζιών, καθολική υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, με αντίστοιχη αύξηση της δαπάνης των εργαζομένων.
Ακόμη χειρότερα, οι μεγαλοξενοδόχοι και όσοι από τους «μικρότερους» του κλάδου παρασύρονται από την τακτική τους, πασχίζουν τσακίζοντας τους μισθούς των εργαζομένων στον τουρισμό να αντισταθμίσουν την όποια μείωση κερδών έχουν από την οικονομική καπιταλιστική κρίση. Γιατί ο Τουρισμός στην Ελλάδα στηρίζεται βασικά, όπως και οι ίδιοι λένε, στον εσωτερικό τουρισμό, δηλαδή στους Ελληνες εργαζόμενους. Ταυτόχρονα όπως λένε και οι ίδιοι, από την κατάργηση του κοινωνικού τουρισμού έχασαν 500.000 Ελληνες τουρίστες - πελάτες, ενώ με τη συνολικότερη πολιτική μείωσης μισθών και λιτότητας, κατέρρευσε η εσωτερική αγορά. Χάσανε τον Ελληνα, στον οποίο υπερχρέωναν το δωμάτιο και ήταν αυτός που στήριζε ουσιαστικά τον επισιτιστικό κλάδο, αφού οι ξένοι έπαιρναν «μια σαλάτα στα τέσσερα» ακόμη και στις εποχές της δραχμής. Μεγάλος χαμένος είναι οι μικροί ξενοδόχοι και εστιάτορες στις περιοχές της Ελλάδας που υποδέχονταν ντόπιους, που δεν έχουν απευθείας πτήσεις «τσάρτερ», που δεν τις προτιμούν οι «τουρ οπερέιτορς».
Η χειροτέρευση της ζωής των λαϊκών στρωμάτων αποτελεί «θηλιά θανάτου» για τον κλάδο του τουρισμού συνολικά. Δεν είναι μόνη της η Ελλάδα. Τη συντροφεύουν, η μία μετά την άλλη χώρες όπως οι Πορτογαλία, Ισπανία, Κύπρος, Ιταλία, ακόμη και για τη Γαλλία μιλούν... Πόσοι τουρίστες θα έρθουν το 2013 ή το 2014, εάν συνεχιστεί η λιτότητα πανευρωπαϊκά; Οι ΕΒΕ, κυρίως, του τουρισμού - επισιτισμού πρέπει να καταλάβουν: ο τουρισμός είναι λαϊκό δικαίωμα και μόνο ως τέτοιο μπορεί να κάνει τον κλάδο ωφέλιμο για το λαό. Αλλά αυτό απαιτεί άλλη, αντιμονοπωλιακή πολιτική.

Γιώργος ΦΛΩΡΑΤΟΣ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΡΩΙΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΤΑΛΙΑ!
Μας κοροϊδεύουν ¨ Στον αέρα» η σύνδεση Θεσσαλονίκης- Σκοπέλου Με υπεύθυνο το υπουργείου και τους υπαλλήλους που εργάζονται εκεί και σύγχρονος εξυπηρετούν συμφέροντα κάποιον ανταγωνιστικών ακτοπλοϊκών εταιριών….

«Στον αέρα» βρίσκεται η δρομολόγηση του επιβατικού-οχηματαγωγού πλοίου «Αλκυόνη» από τη Θεσσαλονίκη προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων και το Βόλο, σύμφωνα με χθεσινές έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες. Σύμφωνα με μία πηγή ανέκυψε πρόβλημα στη συνεννόηση μεταξύ της εταιρίας ΝΕΛ και του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), ενώ σύμφωνα με άλλη η ΝΕΛ, που έχει αναλάβει το δρομολόγιο δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία ακόμη με τον πλοιοκτήτη του επιβατικού-οχηματαγωγού «Αλκυόνη» που επρόκειτο να δρομολογήσει.

Τραγική πραγματικότητα

Τραγικές οι συνέπειες από το βάθεμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης σύμφωνα με τα στοιχεία της εξαμηνιαίας Εκθεσης της Κομισιόν για την κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ. Η ανεργία στην Ελλάδα αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, κατά 400.000. Την ίδια περίοδο, στην Ισπανία χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία 210.000 και στην Ιταλία 180.000. Το 68% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου. Το 2011 οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το 2009, και ανέρχονται σε 20.000. Πάνω από τους μισούς εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά (11.000 - από τους οποίους 8.000 είναι Ελληνες). Λόγω της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων με υψηλή μόρφωση που είχαν ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο, χωρίς ψυχολογικά προβλήματα ή προβλήματα εξάρτησης, οι οποίοι όμως έχουν χάσει τη δουλειά τους. Και όλα αυτά ενώ η κρίση βαθαίνει, στην ΕΕ αναζητούν συνταγές αντιμετώπισής της σε όφελος του κεφαλαίου εν μέσω οξύτατων ανταγωνισμών των ισχυρών κρατών για τη σωτηρία του «δικού» τους κεφαλαίου, αλλά με ενιαία προσήλωση για νέα αντιλαϊκά μέτρα. Να, γιατί λέμε ότι για τους λαούς δεν υπάρχει σωτηρία εντός του καπιταλισμού και της ΕΕ. Επιτακτική ανάγκη η ενιαία πάλη κόντρα στην πολιτική που εξαθλιώνει σε ρότα ανατροπής της.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΓΝΩΝΤΑΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ?

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ...

Εμένα τι με νοιάζει, εγώ θα γίνω σίγουρα Κεντρικός ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ;

 Αυτή είναι η συνηθισμένη ατάκα κάποιου, που ορκιζόταν, πως είναι ΠΑΣΟΚ και την ΄πάτησαν την μπαμπανόφλουδα και ο Βαλεντίνο της κακιάς ώρας-ξέρετε εσείς τι εννοώ-και ο Χρηστάκης, που πάτωσε, γιατί απο συνεργάτες, ο αφελής είχε μαζέψει δίπλα του
 την σάρα και την μάρα, μαζί με το κακό...συναπάντημα...
Ο...Πασόκος λοιπόν, κύριοι, ο οποίος όμως κρατούσε γερούς δεσμούς με τον δεξιό κουμπάρο του Σαμαρά, συνεχίζει, όπως πάντα να το παίζει άνετος και όλο καμάρι, ...φουσκώνει και διαδίδει πως ο κ.Μουσουρούλης θα τον κάνει Κεντρικό λιμενάρχη στον Πειραιά!Για μένα, καλά κάνει, αφού τον άφησαν όλοι οι ανίκανοι να έχει θέση-κλειδί , να αδικεί ,να κάνει ρουσφέτια και να κορδώνεται λές κι ήταν πάντα... υπουργός και βαλε!

Τώρα βέβαια, επειδή ο Χιώτης, ο οποίος παρέλαβε δεκάδες γλάστρες ο τυχερούλης απο Βαρδινιγιάννηδες και άλλους...φτωχούς, πρώτον αγνοεί τα πάντα.
Και δεύτερον αποκλείεται να αποφασίσει μόνος του έστω και για το παραμικρό.
Οσο για εσένα, φαντασμένε αξιωματικέ,ως ηθοποιός θαρρώ, πως θα έκανες μεγάλη καριέρα.
Πολύ καλά να πάθουν όσοι σε ανέχονται, χρόνια τώρα!


Πόπη Χριστοδουλίδου
http://peiratikoreportaz.blogspot.gr/2012/06/blog-post_2523.html#more 

μια σοβαρή καταγγελία μας έφθασε για το εξπρές Σκιάθος να δούμε τι θα κάνει τώρα το λιμεναρχείο Σκοπέλου?

εχτές ταξίδευε Σκοπελίτης με το εξπρές Σκιάθος και στον ελέγχο τον εισιτήριων μέλος  του πληρώματος  του ζήτησαν ταυτότητα αν είναι δυνατόν με ποιο σκεπτικό δεν είχε εισιτήριο μειωμένο ούτε πολύτεκνο άρα δεν είχαν αυτή το δικαίωμα να ζητήσουν ταυτότητα άλλα μόνο οι λιμενικές αρχές ,ο αναγνώστης έκανε καταγγελία στο λιμεναρχείο και τώρα περιμένουμε τι θα κάνει εμείς πάντως το θέμα δεν θα το αφήσουμε έτσι ....

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου