Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΨΉΦΙΣΑΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΔΗΜΌΣΙΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥΣ


Συμφωνία για μη απολύσεις στο δημόσιο από Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ


Όχι άλλες απολύσεις σε δημόσιο τομέα, αλλά και μηδενικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις φαίνεται ότι αποφάσισε η άτυπη τριημερής Επιτροπή που συνεδρίασε την Τετάρτη. Διαβάστε αναλυτικά τι συζητήθηκε
Να παραπέμψουν προς εξέταση για τον Σεπτέμβριο τη λήψη μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ, κάτι που φαίνεται ότι έχει συμφωνηθεί με την τρόικα, και να μην προχωρήσουν σε 150.000 απολύσεις στον δημόσιο τομέα, αποφάσισαν τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, κατά τη συνεδρίαση της άτυπης τριμερούς επιτροπής την Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα".
Τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν στην ανάγκη να μην γίνουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά να επιδιωχθεί η μείωση των κρατικών δαπανών εν όψει των νέων μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Ακόμα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις δανείων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και προσπάθεια για την επέκταση της χορήγησης του επιδόματος ανεργίας από το 1 σε 2 έτη.
Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, αποφασίστηκε να υπάρξουν αλλαγές και ειδικότερα μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ εξετάζεται και η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις.
Επίσης, οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων συμφώνησαν στην ανάγκη διαπραγμάτευσης για τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, κατά μια επιπλέον διετία, με αλλαγή της σύνθεσης των μέτρων για την εξοικονόμηση πόρων.
Δηλαδή, οι περικοπές ύψους 11,6 δισ. ευρώ που είχαν προβλεφθεί ως το 2014, προτείνεται να επεκταθούν με ορίζοντα το 2016. Σε αυτό το αίτημα φαίνεται ότι θα συμφωνήσουν και οι πιστωτές της χώρας.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ.ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΏΧΝΕΙ Ο ΜΙΧΕΛΗΣ?

ΑΝΤΕ ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΝΤΟ ΝΑ ΑΓΙΑΣΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΜΠΡΑΒΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΙ ΤΟΝ ΘΕΛΗΣ ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΛ......

Άντε ρε παιδιά να οργανωθούμε να κάνουμε ένα κίνημα της προκοπής, να τελειώνουμε μ’ αυτό το κίνημα της πατάτας..

Κάποιος ανώνυμος είπε πως το ΚΚΕ δεν είπε τίποτα για τις άμεσες ανάγκες του λαού
Το ΚΚΕ είπε πως μόνο με αγώνες θα λυθούν αυτές κι αυτή είναι η σκληρή αλήθεια.
Και πρακτικά ότι περνούσε απ’ το χέρι του το ‘κανε.
Επεμβάσεις για επανασύνδεση με τη ΔΕΗ όταν κόβανε το ρεύμα, απεργίες όταν απολύονταν κάποιος, τόνοι τρόφιμα κάθε Πέμπτη στην απεργία στην χαλυβουργία, κλπ
Δεν είναι και η αδερφή Τερέζα ρε παιδιά, φτωχοί εργαζόμενοι είμαστε!
O Τσίπρας έταξε κάποια ανακουφιστικά μέτρα και παράλληλα είπε πως θα μείνουμε στην Ευρωζώνη πάση θυσία. Αυτό δεν είναι εκμετάλλευση της εξαθλίωσής μας;
Πώς δηλαδή θα έπαιρνε αυτά τα μέτρα σε συνθήκες έσχατης κρίσης;
Με το που θα έδινε το πρώτο € στον άνεργο, θα του έλεγαν απ’ την Ε.Ε. μην το κάνεις γιατί σε διώχνουμε απ’ την Ευρωζώνη κι απ’ το €. Τότε τι θα υπερίσχυε γι’ αυτόν, το μέτρο ή η πάση θυσία παραμονή;
ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΙΠΕ!
Και πείτε μου πότε στην ιστορία 2ο κόμμα που διεκδικεί στις εκλογές την πρωτιά και την κυβέρνηση, βγήκε πάλι 2ο κι έκανε πανηγυρικές συγκεντρώσεις;!
Πανηγύριζε δλδ που δεν θα σώσει το λαό!
Κι αυτό για το νέο ΕΑΜ που ακούγεται γοητευτικό από πολλούς..
Θα μπορούσε το ΚΚΕ να κάνει στην κατοχή ΕΑΜ με φιλογερμανικά κόμματα;
Κάντε μια σύγκριση με το σήμερα, εφ’ όσον θεωρείτε πως η αιτία του κακού είναι η Ε.Ε. (αν όχι, αφήστε το).
Κι αν γινόταν μια συνεργασία ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ και στο πρώτο φιλολαϊκό μέτρο η Ε.Ε. μας έδιωχνε (γίνεται να κάνουμε τις ύαινες vegetarian ρε παιδιά και μάλιστα σε συνθήκες κραχ;) τι θα συνέβαινε τότε;
Οι του ΣΥΡΙΖΑ θα κατηγορούσαν το ΚΚΕ από δεξιά, αριστερά, μπρος και πίσω με την γνωστή ‘συμπαγή σταθερότητα’ των θέσεών τους κι η κυβέρνηση θα κατέρρεε..
Θα έρχονταν μετά νουδουπασόκ με αυτοδυναμίες να σώσουν την Ελλάδα απ’ την αριστερά!
Πόσα χρόνια πίσω θα πήγαινε το κίνημα τότε;
Παρ’ όλα αυτά το ΚΚΕ έχασε 250.000 ψήφους απ’ τη σάρκα του που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ..
Με το γνωστό δόλωμα της συνεργασίας της αριστεράς.
Είπε κάτι για συνεργασία πάλι ο Τσίπρας μετά τις 18-6 ή εγώ δεν τ’ άκουσα;
Το σάρωθρο δούλεψε καλά..
Και για ευχαριστώ βγαίνουν στελέχη του και λένε πως φταίει το ΚΚΕ που δεν βγήκαν πρώτο κόμμα!
ΕΛΕΟΣ! ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠ’ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΙ ΟΛΑΣ!
Άντε ρε παιδιά να οργανωθούμε να κάνουμε ένα κίνημα της προκοπής, να τελειώνουμε μ’ αυτό το κίνημα της πατάτας..
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ  dhmhtrhs

Το ΚΚΕ

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται μπροστά σε σκληρές δοκιμασίες και νέους μεγάλους κινδύνους. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και για αναμονή. Η αστική τάξη, η ΕΕ και τα κόμματά τους θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τα αρνητικά για το λαό εκλογικά αποτελέσματα, για να κυριαρχήσει η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία. Το ΚΚΕ στη Βουλή θα καταθέτει και σχέδια νόμου και τροποποιήσεις για καίρια λαϊκά προβλήματα. Ανάμεσα στα πρώτα θα είναι η κατάργηση των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης και όλων των σχετικών νόμων που πέρασαν από την προηγούμενη Βουλή στο μεσοδιάστημα. Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις στη Βουλή και στο λαό θα ριχτεί στη μάχη, για να οργανώσει την εργατική - λαϊκή παρέμβαση, πάλη και αντεπίθεση για την προστασία των ανέργων και της λαϊκής οικογένειας, για να εξασφαλιστούν τα φάρμακα, η λειτουργία των νοσοκομείων, για να εμποδιστεί η φορολογική εξόντωση, η νέα σφαγή μισθών και συντάξεων. Για να προστατευτούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και να εξασφαλιστεί η λειτουργία της εκπαίδευσης που είναι σοβαρά υποχρηματοδοτούμενη. Για δημόσια έργα που υπηρετούν το λαό και δημιουργούν θέσεις εργασίας. Για να εμπιστευτεί ο λαός τη δύναμή του, να σηκώσει κεφάλι απέναντι στους εκμεταλλευτές του, να τους εμποδίσει και να τους ανατρέψει.

ΔΗΜ.ΑΡ. Κυβερνητικός εταίρος με ευρύτερη αποστολή

Η συνεργασία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συνιστά μια ακόμη πράξη στη συνολικότερη αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού
Τη συμμετοχή της στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επικύρωσε τελικά αργά το βράδυ της Τρίτης η ΚΕ της ΔΗΜ.ΑΡ., ύστερα από εισήγηση του Φ. Κουβέλη. Οπως αποφασίστηκε, η ΔΗΜ.ΑΡ. θα συμμετέχει και στη στελέχωση της νέας συγκυβέρνησης, προτείνοντας πρόσωπα της αρεσκείας της, αλλά χωρίς κομματικά στελέχη και βουλευτές. Εκ μέρους της ΔΗΜ.ΑΡ., ο εκπρόσωπος Τύπου Α. Παπαδόπουλος, δήλωσε χτες «περήφανος» για τη συμμετοχή του κόμματος στη νέα κυβέρνηση.
Χτες, ο Φ. Κουβέλης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά. Οι δηλώσεις του αμέσως μετά, σκιαγράφησαν το «άλλοθι» με το οποίο η ΔΗΜ.ΑΡ. «ενδύει» τη συμμετοχή της σε μια κυβέρνηση που θα διαχειριστεί την κρίση προς όφελος των αστών και σε βάρος των εργαζομένων. Οπως είπε, «συναρτούμε τη στήριξη της κυβέρνησης με το πολιτικό περιεχόμενο της πολιτικής που πρόκειται να ασκηθεί (...) να υπάρξουν εκείνες οι δεσμεύσεις που θα υπηρετούν την αποδέσμευση από τις ρυθμίσεις και τους όρους του μνημονίου, αλλά και την άρση εκείνων των μέτρων που έχουν ματώσει την ελληνική κοινωνία».
Αναπαράγοντας την προπαγάνδα περί ακυβερνησίας, συμπλήρωσε ότι «η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση, πρέπει η Ελλάδα να εκπροσωπείται, πρέπει στην Ελλάδα να ασκηθεί πολιτική αλλά για μας το περιεχόμενο της πολιτικής είναι το μεγάλο ζητούμενο, είναι η μεγάλη μας διεκδίκηση».
Στο εσωκομματικό πεδίο, ωστόσο, δε λείπουν οι διαφορετικές απόψεις για τη μετεκλογική τακτική της ΔΗΜ.ΑΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και της ΚΕ (Μπαγιώργος, Ζορκάδης, Σταυρόπουλος, Νεφελούδης) υπερασπίστηκαν τη θέση για μη συμμετοχή στην κυβέρνηση, άποψη που φημολογείται ότι έχει μεγαλύτερη απήχηση στα αμέσως παρακάτω όργανα, ιδιαίτερα στις οργανώσεις της περιφέρειας.
Ενστάσεις εξέφρασε και ο Γ. Νικολάου, προερχόμενος απ' την ομάδα των «λοχαγών» του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας να διαφανεί ότι στο παρασκήνιο εντείνονται οι διεργασίες για την ανασυγκρότηση της σοσιαλδημοκρατίας, στο πλαίσιο της γενικότερης αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού. Με άρθρο του στο διαδίκτυο, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «αποχωρήσαμε από το ΠΑΣΟΚ (...) δεν θα επιστρέψουμε στις ίδιες πολιτικές με άλλο όχημα».
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι με την επιλογή της αυτή, η ΔΗΜ.ΑΡ. θα χάσει την ευκαιρία να παίξει ουσιαστικό ρόλο στη ανασύνθεση της σοσιαλδημοκρατίας: «Ο ευρύτερος χώρος της σοσιαλδημοκρατίας και της αριστεράς βρίσκεται ήδη σε περίοδο ανακατατάξεων και ανασυνθέσεων. Η περίοδος αυτή δεν τελείωσε στις εκλογές (...) η ανασύνταξη του χώρου δεν μπορεί να γίνει (...) σε συνεργασία με τη συντηρητική παράταξη».

ΠΑΣΟΚ Συνεισφέρει με αντιλαϊκή «τεχνογνωσία»

Τους άμεσους στόχους της νέας κυβέρνησης ανέλυσε χτες ο Ευ. Βενιζέλος
Εγγύηση για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, όπως προκύπτει, αποτελεί η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβερνητική συμμαχία, την οποία ο Ευ. Βενιζέλος κάλεσε τα στελέχη του κόμματός του να στηρίξουν. «Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αναλαμβάνουν, αναλογικά, το βάρος της κυβέρνησης της εθνικής συνευθύνης», δήλωσε χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά, όπου καθορίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη συγκυβέρνηση.
Νωρίτερα, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, επανέλαβε την πρόταση για «εθνική διαπραγματευτική ομάδα», που όπως ισχυρίστηκε «θα επιδιώξει την καλύτερη δυνατή αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, ώστε να κρατήσουμε όλο το κεκτημένο, να φέρουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και απασχόληση». Στους άμεσους στόχους της συγκυβέρνησης ο Ευ. Βενιζέλος κατέταξε τους εξής:
-- Την απαρέγκλιτη τήρηση της«δημοσιονομικής προσαρμογής και της εισοδηματικής πολιτικής». Συνέχιση δηλαδή της σκληρής λιτότητας και των δραστικών περικοπών στις κοινωνικές παροχές.
-- Την άμεση προώθηση «των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών». Στο όνομα της «ανάπτυξης», ετοιμάζουν νέες αντεργατικές - αντιλαϊκές παρεμβάσεις, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων.
-- Την ολοκλήρωση «της φορολογικής διοίκησης και φορολογικής πολιτικής». Με τη νομοθέτηση νέου φορολογικού συστήματος, που θα λεηλατήσει ακόμα περισσότερα τα λαϊκά εισοδήματα, όταν στον αντίποδα θα προσφέρει νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο.
Στην ίδια συνεδρίαση, οι Α. Λοβέρδος και Μιχ. Χρυσοχοΐδης αμφισβήτησαν ανοιχτά τη θέση του του Ευ. Βενιζέλου να μη συμμετέχουν πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου στη νέα συγκυβέρνηση. Τελικά η Κοινοβουλευτική Ομάδα ενέκρινε την πρόταση Βενιζέλου να εκπροσωπηθεί το ΠΑΣΟΚ στη συγκυβέρνηση με πολιτικά πρόσωπα εκτός Κοινοβουλίου.
Οπως φάνηκε από τα λεγόμενά του κατά την εισήγηση, η απόφαση να μη συμμετέχουν κοινοβουλευτικά στελέχη στη νέα κυβέρνηση αποσκοπεί στην παραπλάνηση των λαϊκών στρωμάτων, με την καλλιέργεια αυταπατών για «αναγέννηση» τάχα του ΠΑΣΟΚ και δήθεν «απαγκίστρωση» από τον κυβερνητισμό. Αποτελεί ταυτόχρονα κίνηση τακτικής απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του διαγκωνισμού για τη νέα σοσιαλδημοκρατία, με τον Ευ. Βενιζέλο να προσπαθεί να βγει από το κάδρο της συγκυβέρνησης, ώστε να μην είναι ευάλωτος στην αντιπολιτευτικές κορόνες του Αλ. Τσίπρα.
Οπως χαρακτηριστικά είπε ο Ευ. Βενιζέλος, «αν πάμε στην κυβέρνηση με στελέχη πρώτης γραμμής, τότε αυτό θα κορυφωνόταν με τη δική μου συμμετοχή ως αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών (...) Είναι κατά τη γνώμη μου προφανές ότι τυχόν δική μας άμεση συμμετοχή θα αποδυνάμωνε την πολιτική παρουσία του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή (...) και στην κοινωνία, καθώς θα συνεχιζόταν η ετεροβαρής χρέωση του ΠΑΣΟΚ για κάθε οικονομικό πρόβλημα της χώρας». Με τη μη συμμετοχή κοινοβουλευτικών στελεχών στην κυβέρνηση, διαφώνησε και ο Γ. Παπανδρέου, αλλά συντάχθηκε τελικά με την απόφαση του Ευ. Βενιζέλου.

ΣΥΡΙΖΑ Εγγυάται για «υπεύθυνη αντιπολίτευση»

Δεν ...πείθεται για την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο
Στα πλαστά διλήμματα επιμένει και μετεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον εκπρόσωπο Τύπου Π. Σκουρλέτη να παρεμβαίνει χτες σχετικά με το σχηματισμό κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι αυτή συγκροτείται «στο έδαφος της συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών», τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ αποκόπτει απ' την ευρωενωσιακή στρατηγική που και ο ίδιος ασπάζεται, έχοντας μάλιστα διακηρύξει πως η τήρησή της είναι υποχρέωση της χώρας.
Ο Π. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «κυβέρνηση με σαφή συντηρητικά πολιτικά χαρακτηριστικά» και πως «οι πολιτικοί συσχετισμοί εντός της δεν πείθουν ότι είναι ικανή και διατεθειμένη να αγωνισθεί για μια ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης». Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη δηλώσει την πρόθεσή του να διευκολύνει το έργο της κυβέρνησης, πιέζοντας μάλιστα για τη συγκρότησή της ώστε «να προχωρήσουν οι εξελίξεις», όπως από την πρώτη ώρα είχε δηλώσει ο Αλ. Τσίπρας.
Καταλήγοντας, ο Π. Σκουρλέτης αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα αγωνισθεί (...) θα σταθεί στο πλάι όσων υποφέρουν (...) και θα πρωτοστατήσει στους κοινωνικούς αγώνες της επόμενης φάσης». Λίγες μόλις ώρες πριν, στα «σαλόνια» που εκφράζει το πρακτορείο «Ρόιτερς» ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωνε με συνέντευξή του ότι «δεν θα καλέσουμε τους υποστηρικτές μας να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα λιτότητας».
Τα όμοια υπονόησε πάνω κάτω και ο Δ. Παπαδημούλης, αναλύοντας την «αντιπολιτευτική» τακτική του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στον «Real fm». «Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια της χώρας, εάν θέλει να το αξιοποιήσει η κυβέρνηση» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας σκόπιμα να καλλιεργήσει φρούδες ελπίδες στο λαό ότι κάτι καλό μπορεί να προκύψει απ' τη νέα κυβέρνηση. Γι' αυτό τον καλεί σε στάση αναμονής, την ώρα που προελαύνουν εναντίον του όλα τα «όπλα» του αντιπάλου του.
«Εμείς όχι μόνο θα ελέγχουμε την κυβέρνηση, αλλά θα βομβαρδίσουμε την κυβέρνηση με θετικές προτάσεις. Θα εγγυηθούμε ως δύναμη δημοκρατικής ομαλότητας μιας προσπάθειας για ένα πολιτικό κίνημα αντιβίας. Ναι σε ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση, όχι στο πισωγύρισμα του τόπου σε φαινόμενα διχασμού και φανατισμού». Τα ίδια έλεγε ο Παπαδημούλης και για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2009. Οπως τότε, έτσι και σήμερα, διαμηνύουν στην πλουτοκρατία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ιδρώσει για να μπει το εργατικό λαϊκό κίνημα στον πάγο, προκαλώντας μάλιστα και επικίνδυνους συνειρμούς που εξισώνουν τη λαϊκή πάλη με τη βία, το χάος και το φανατισμό.

LTERNVEREIN DES GRIECHISCHEN LYZEUMS STUTTGART e.V ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ Schwieberdingerstr. 9 70435 Stuttgart-Zuffenhausen


Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

       Γνωρίζοντας το φόρτο εργασίας που επωμίζεστε στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα της θητείας σας και μετά από το έγγραφο που εστάλη από την ειδική Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Λινού, προς τα Συντονιστικά Γραφεία της Γερμανίας (το οποίο και σας επισυνάπτουμε), αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να σας εκφράσουμε την έντονη  ανησυχία και αγανάκτησή μας για τις ενέργειες αυτές, μέσω των οποίων καταργείται η λειτουργία του Λυκείου  Στουτγάρδης, ενός Λυκείου που λειτουργεί περισσότερο από 30 χρόνια και εκατοντάδες απόφοιτοί του διαπρέπουν σήμερα ως καταξιωμένοι επιστήμονες στους κλάδους της Ιατρικής, Οικονομίας, Μηχανολογίας, Νομικής, Πληροφορικής κ.ά. σε Ελλάδα και Γερμανία. Στην τριακονταετή και πλέον λειτουργία του  εγγράφονται λόγω μη ύπαρξης αμιγών Δημοτικών και Γυμνασίων μαθητές από:
·     Δίγλωσσο Σχολείο (Jakob-Heusteigschule υπό γερμανική διεύθυνση)
·     Γερμανικά Σχολεία όλων των βαθμίδων Εκπ/σης με παράλληλη 9ετή φοίτηση στα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας
·     Ελληνικά Σχολεία της Ελλάδας, οι γονείς των οποίων είναι μετανάστες.

      Το Λύκειο αυτό είναι το μοναδικό πια που έχει απομείνει στο κρατίδιό μας, αριθμεί 190 μαθητές  και καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών όλου του κρατιδίου, που σημειωτέον  έχει το μεγαλύτερο αριθμό Ελλήνων και ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω του νέου μεταναστευτικού κύματος από Ελλάδα.
      Κατόπιν αυτών και κρίνοντας άδικη την απόφαση να μη γίνει κανένας μαθητής δεκτός για εγγραφή στην Α΄ τάξη μόνο του δικού μας Λυκείου, όπως επίσης και καμιά εγγραφή-μετεγγραφή σε οποιαδήποτε άλλη τάξη, προσβλέπουμε στη δική σας δίκαιη και έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματός μας.


Σας ζητούμε:
·    Την άρση της απαγόρευσης εγγραφών στην Α΄ τάξη του Λυκείου μαθητών της Γ΄  Γυμνασίου.
·    Την άρση της απαγόρευσης των εγγραφών και μετεγγραφών σ’ όλες τις τάξεις των Λυκείων της Γερμανίας.


       Ευελπιστούμε ότι θα δώσετε την ευκαιρία στα δεκάδες γυμνασιόπαιδα του κρατιδίου μας αλλά και της Ελλάδας να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους απρόσκοπτα, συνεχίζοντας αυτήν την εκπαίδευση που εξαρχής επέλεξαν σαν βασική, την ελληνική εκπαίδευση.Με εκτίμηση


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
του Λυκείου Στουτγάρδης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ κινητοποίηση της 22ας Ιουνίου 2012, ώρα 10:30, στο Γενικό Προξενείο της Στουτγάρδης


   Καλούμε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν με την ενεργή συμμετοχή τους την κινητοποίηση της 22ας Ιουνίου 2012, ώρα 10:30, στο Γενικό Προξενείο της Στουτγάρδης με στόχο το «πάγωμα» του νόμου 4027/04-11-2011 ο οποίος βάζει τέλος στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.                                                                          Με εκτίμηση

                                                                    Το Δ.Σ.
                                                                       του «Αριστοτέλη»

Τραυματίστηκε αλιεργάτης γρι - γρι

Από σιδερένιο αντικείμενο που έπεσε, τραυματίστηκε στο κεφάλι, ένας 40χρονος Αιγύπτιος αλιεργάτης, πλήρωμα βολιώτικου γρι - γρι που ψάρευε στην περιοχή του Τρικερίου.
Το ατύχημα έγινε στις 9 χθες το βράδυ και ο άτυχος αλιεργάτης έχασε τις αισθήσεις του. Το αλιευτικό σκάφος προσέγγισε στο λιμάνι της Αγ. Κυριακής και ο 40χρονος αρχικά μεταφέρθηκε στον αγροτικό γιατρό Τρικερίου, στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής και τελικά μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου.
Προανάκριση για το ατύχημα διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου