Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Σποράδες Απαγορεύσεις λόγω καλοκαιριού


Απαγορεύσεις έχουν θεσπιστεί σε κομβικά οδικά σημεία των νησιών λόγω καλοκαιριού, προκειμένου να διευκολύνεται η διέλευση των τουριστών. Στην Δήμο Σκιάθου, ειδικότερα, απαγορεύεται μετά τις 6 το απόγευμα η διέλευση παντός τύπου οχημάτων στο λιμάνι, ενώ ανάλογες απαγορεύσεις ισχύουν και για την πολυσύχναστη οδό Παπαδιαμάντη. Η τροφοδοσία των καταστημάτων θα πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες ώρες, σύμφωνα με την κανονιστική που έχει εκδοθεί, ενώ στους παραβάτες θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα.














Στον Δήμο Σκοπέλου, αντίστοιχα, απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων για συγκεκριμένο τμήμα του παραλιακού μετώπου, ενώ προσεχώς, αναμένεται να απαγορευθεί εντελώς η κυκλοφορία οχημάτων στην παραλιακή οδό κατά τις βραδινές ώρες, προκειμένου να διευκολύνονται οι περιπατητές.

















Στο μεταξύ, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου, Γιώργος Φύβγας, θα παραλάβει σήμερα απορριμματοφόρο όχημα, το οποίο παραχωρεί ο Δήμος Γλυφάδας, στον Δήμο Σκοπέλου. Το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο, θα ενισχύσει «τον γερασμένο στόλο του Δήμου Σκοπέλου» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φύβγας. Παράλληλα, στις 26 Ιουνίου αναμένεται να γίνει η παραλαβή κοντέινερς, τα οποία θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά με τους μπλε κάδους που προορίζονται για την ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών και θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της Σκοπέλου.














ΓΛ. ΥΔΡ.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Καταληκτική ημερομηνία εξαίρεσης από κατεδάφιση κτηνοπτηνοτροφικών εγκαταστάσεων»


  Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Αντιπεριφέρειας Λάρισας υπενθυμίζει στους κτηνοτρόφους ότι λήγει στις 30-06-2012, το μέτρο του άρθρου 4 του ν. 3399/2005 που αναφέρεται στην εξαίρεση από κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτηνοπτηνοτροφικών εγκαταστάσεων (σύμφωνα με την με αριθμό 339/2/03-01-2012 ΚΥΑ των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).
         Για την τροποποίηση της αρχικής 244203/16-1-2006 ΚΥΑ, η τελευταία ΚΥΑ αναφέρει ότι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία υποβάλλονται στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωροταξίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, είναι:
  1. Απόσπασμα τοπογραφικού χάρτη της περιοχής, υπό κλίμακα 1:10.000 μέχρι 1:2500, στο οποίο θα σημειώνεται η θέση της μονάδας και διάγραμμα κάλυψης, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα κτίσματα της πτηνοκτηνοτροφικής μονάδας.
  2. Φωτογραφίες του κτήματος, στις οποίες θα φαίνονται και θα σημειώνονται οι αυθαίρετες κτιριακές εγκαταστάσεις.
  3. Βεβαίωση της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας για το ότι τα προς εξαίρεση από κατεδάφιση κτίσματα έχουν ανεγερθεί πριν  την 20-03-2003.
  4. Βεβαίωση της Πολεοδομικής Υπηρεσίας του Δήμου για τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης στην περιοχή.
  5. Βεβαίωση στατικής επάρκειας από δύο διπλωματούχους μηχανικούς και βεβαίωση από την κατά τόπους Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι τα μόνιμα και φορητά μέσα που έχουν εγκατασταθεί στη μονάδα για την πυροπροστασία της επαρκούν, στην περίπτωση μόνιμων κατασκευών με χρήση οπλισμένου σκυροδέματος ή με άνοιγμα ζευκτών άνω των έξι μέτρων ή ύψος άνω των τριών μέτρων στο χαμηλότερο σημείο της στέγης.
  6. Έγκριση περιβαλλοντικών όρων της μονάδας, όταν απαιτείται.
  7. Άδεια ίδρυσης και άδεια λειτουργίας της μονάδας.

Στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας θα υποβάλλονται για θεώρηση τα παραπάνω δικαιολογητικά 1 και 2 και συνακόλουθα θα χορηγείται το δικαιολογητικό 3.

Με την απόφαση εξαίρεσης από κατεδάφιση είναι δυνατή η σύνδεση με κάθε είδους δίκτυα κοινής ωφέλειας, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ.

ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΊΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΓΛΊΤΩΣΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ?


ΚΑΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ,ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΣΙΦΛΊΚΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΤΩΡΑ ΜΑΘΑΊΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΆΡΕΙ.......

«Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία στοιχείων των νεφροπαθών από την Αντιπεριφέρεια Λάρισας»


 
Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία επεξεργασίας των στοιχείων των νεφροπαθών – δικαιούχων του προνοιακού επιδόματος από την Αντιπεριφέρεια Λάρισας (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας), γεγονός που την κατατάσσει ανάμεσα στις πρώτες Περιφερειακές Ενότητες της Ελλάδας που πραγματοποίησαν τάχιστα όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες.
Ήδη οι σχετικές καταστάσεις με τα ονόματα των 311 δικαιούχων έχουν αποσταλεί στο τραπεζικό σύστημα «Δίας» και εναπόκειται πλέον στο αρμόδιο υπουργείο να πιστώσει τα χρήματα στους λογαριασμούς των νεφροπαθών.
Η αρμόδια διεύθυνση της Αντιπεριφέρειας Λάρισας εργάστηκε με εντατικούς ρυθμούς ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση και ολοκλήρωσε πολύ γρήγορα τον έλεγχο των καταστάσεων των νεφροπαθών, με στόχο την ανακούφισή τους.
Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε προς αυτή την κατεύθυνση και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου «Με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας είχαμε ως μέλημα την όσο το δυνατόν ταχύτερη επεξεργασία των στοιχείων των νεφροπαθών της περιοχής μας. Ο στόχος μας επετεύχθη και συγχαίρω τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης δημόσιας Υγείας που υπερέβαλλαν εαυτόν για να ανταποκριθούν»

«Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το πρόγραμμα κωνωποκτονίας από την Αντιπεριφέρεια Λάρισας»


 
Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι ψεκασμοί από την Αντιπεριφέρεια Λάρισας στο πλαίσιο του προγράμματος κωνωποκτονίας, η εφαρμογή του οποίου και φέτος ξεκίνησε πολύ νωρίς - από τις 7 Μαΐου – με στόχο κυρίως την πρόληψη.
Το πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόζεται τέτοια εποχή κάθε χρόνο, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο επιστημονικό σχέδιο καταπολέμησης των προνυμφών με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα κι αποσκοπεί στην μείωση της όχλησης που προκαλούν τα κουνούπια, που σε κάποιες περιοχές εμφανίζεται ιδιαίτερα έντονο, άλλα και κύρια στην προστασία της δημόσιας υγείας από ασθένειες που μεταδίδονται από κουνούπια και έχουν εμφανιστεί τα τελευταία δύο έτη.
Η μέθοδος που εφαρμόζεται είναι η προνυμφοκτονία, η καταπολέμηση δηλαδή του κουνουπιού στο στάδιο της προνύμφης  μέσα στο νερό, με την χρήση ήπιων και φιλικών για το περιβάλλον σκευασμάτων.
Ήδη η εταιρία «Οικοανάπτυξη» που έχει αναλάβει το έργο της κωνωποκτονίας, υλοποιεί ψεκασμούς με ψεκαστικά συνεργεία και αεροψεκασμούς (όπου απαιτείται) στην περιοχή του δέλτα του Πηνειού ποταμού, στα διοικητικά όρια των δήμων Τεμπών και Αγιάς, καθώς και στις παρακάρλιες περιοχές του δήμου Κιλελέρ.
Επίσης, ψεκασμοί γίνονται στους δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων και κυρίως στους οικισμούς όπου εμφανίστηκε ο ιός του Δυτικού Νείλου.
Βεβαίως, το έργο της καταπολέμησης των κουνουπιών είχε τη φετινή περίοδο αυξημένο βαθμό δυσκολίας, δεδομένου ότι τον Μάιο εκδηλώθηκαν  ιδιαίτερα έντονες βροχοπτώσεις, που κατά περιοχές ήταν από 3 έως 5 φορές εντονότερες σε σύγκριση με τον Μάιο του 2011.
Πιο συγκεκριμένα, φέτος καταγράφηκαν  25 ημέρες βροχόπτωσης με κορύφωση την 26η Μαϊου, όπου η βροχόπτωση εκείνης και μόνον της ημέρας ισοδυναμούσε με το σύνολο των βροχοπτώσεων που είχαμε πέρυσι σε διάστημα δύο μηνών (Απριλίου και Μαΐου του 2011).
Συνέπεια όλων αυτών ήταν τα ιδιαίτερα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή του Δέλτα του Πηνειού και της ευρύτερη παραλιακής ζώνης. Παράλληλα, τις αμέσως επόμενες ημέρες υπήρξε απότομη αύξηση της θερμοκρασίας   σε υψηλά επίπεδα.
Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων οδήγησε σε ταυτόχρονες και μαζικές εκκολάψεις κουνουπιών, οι οποίες ελέγχθηκαν σε σημαντικό βαθμό, πλην όμως η ένταση των φαινομένων και η αδυναμία πρόσβασης σε ορισμένες περιοχές, ιδιαίτερα σε ιδιωτικούς χώρους οικισμούς, οδήγησε σε αναπόφευκτη αύξηση της όχλησης σε οικισμούς  όπως τα  Μεσαγγάλα και το Καστρί Λουτρό.
Οι εργασίες καταπολέμησης συνεχίζονται με αυξημένη ένταση και εφόσον δεν εκδηλωθούν και νέα ακραία καιρικά φαινόμενα, η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες.
Οι υδατοσυλλογές, που αποτελούν τις εστίες των προνυμφών, ελέγχονται και αξιολογούνται σε εβδομαδιαία βάση από ειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό και  όπου εντοπίζονται προνύμφες κουνουπιών, πραγματοποιούνται ψεκαστικές παρεμβάσεις  με τα κατάλληλα ήπια προνυμφοκτόνα σκευάσματα.
Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Καραλαριώτου επεσήμανε σχετικά ότι «Το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών απασχολεί ιδιαίτερα σοβαρά την Περιφέρεια, αφού άπτεται της προστασίας της δημόσιας υγείας.  Φέτος, η καταπολέμηση των κουνουπιών παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένο βαθμό δυσκολίας, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και της απότομης εναλλαγής της θερμοκρασίας. Με την έγκαιρη έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών και την εντατική παρακολούθηση και καταπολέμηση των προνυμφών, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου υπάρχουν μεγάλες ελώδεις εκτάσεις, πυκνή βλάστηση κ.λ.π.,  επιδιώκουμε να επιτύχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα για την ανακούφιση όλων των κατοίκων
και των παραθεριστών των παραπάνω δήμων και την προστασία της δημόσιας υγείας, γεγονός που ευελπιστούμε ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής».

Ποιος ρε παιδιά στην Σκόπελο αύριο θα κλάψει?


ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΈΝΗ ΣΤΟ SKOPELOS NEWS

ΜΙΚΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ που μοιράζεται στους ΟΑΕΔ από τη συνέλευση "άνεργοι-άνεργες από τις γειτονιές της αθήνας"


ΟΤΑΝ Ο ΟΑΕΔ ΔΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ
 
Μια παράγραφος από το site του ΟΑΕΔ που τα λέει όλα.
 
“Ο Οργανισμός Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) είναι το κύριο όργανο εφαρμογής της Κυβερνητικής Πολιτικής για την απασχόληση, ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις ταχείας προσαρμογής της προσφοράς εργασίας προς τις απαιτήσεις της ζήτησης,σε αρμονία με το εκάστοτε Πρόγραμμα Οικονομικής Ανάπτυξης της Χώρας και τις συναφείς κατευθύνσεις και οδηγίες του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.”
 
Έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουμε τη σκληρή γραμμή του ΟΑΕΔ σε σχέση τόσο με την επιδότηση όσο και με τις υπόλοιπες παροχές για τους άνεργους.
Τα παραδείγματα πολλά: μείωση επιδόματος ανεργίας, επιδότηση εργοδοτών για δωρεάν εργατικό δυναμικό, ειδικά σύμφωνα απασχόλησης, αποδοχή ανυπόγραφων «οικειοθελών αποχωρήσεων» κ.λ.π.
 
Τα χρήματα που κόβουν από τα επιδόματα που δικαιούμαστε με διάφορα προσχήματα, ελλειπή ενημέρωση και δικαιολογίες με μαθηματικούς τύπους είναι χρήματα που τα έχουμε δουλέψει και δεν ανήκουν σε κανέναν μανατζερά και διευθυντή του ΟΑΕΔ.
 
 
Δημοσιεύουμε έναν μικρό οδηγό με το τι δικαιούμαστε ως άνεργοι, πλήρως ελεγμένο και ενημερωμένο, καθώς ακόμα και οι “πληροφορίες” που δημοσιεύονται στο επίσημο site του ΟΑΕΔ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα

http://anergoigeitonion.espivblogs.net/
 Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: odigos.pdf (application/pdf)

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι πλαστές κατηγορίες ενάντια στους αγωνιστές δεν θα περάσουν.


 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει αποφασιστικά την αναίτια προσαγωγή δύο μελών της και τη σύλληψη ενός με πλαστές, κατασκευασμένες κατηγορίες.
Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουνίου, στο κέντρο της Αθήνας, οι δυνάμεις της αστυνομίας επιδόθηκαν σε ένα όργιο τρομοκρατίας και καταστολής. Σαν απάντηση σε επεισόδια που συνέβησαν στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια, εξαπέλυσαν ένα ανθρωποκυνηγητό κατά πάντων και σε περιοχές άσχετες με την παραπάνω περιοχή. Κατά τη διάρκεια του αναίτιου πογκρόμ έγιναν 9 προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και δύο μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που είχαν την ατυχία να βρίσκονται στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος τη στιγμή που περνούσαν οι αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να έχουν καμία σχέση ούτε με τα γεγονότα ούτε με το σημείο που εκτυλίχθηκαν. 
Όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δε βρέθηκε κανένα στοιχείο που να τους συνδέει με τα επεισόδια. Ωστόσο, σε ένα πρωτοφανές γεγονός, το μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μ.Μ., λίγο πριν αφεθεί ελεύθερος και ενώ είχε ενημερώσει για την πολιτική του ιδιότητα, συνελήφθη με κατηγορία για κατοχή ηρωίνης (!). Σύμφωνα με τις ανυπόστατες κατηγορίες, «βρέθηκε» στο περιπολικό μικρή ποσότητα ηρωίνης που ανήκε στον ίδιο. Είναι περισσότερο από προφανές ότι πρόκειται για μια κατασκευασμένη σκευωρία με ξεκάθαρο στόχο την πολιτική στοχοποίηση και διαπόμπευση του ίδιου και του πολιτικού χώρου που ανήκει. Είναι ένα εξοργιστικό γεγονός αστυνομικής καταστολής και τρομοκράτησης λίγες μόνο ώρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιούνη.
Ο Μ.Μ. είναι γνωστός αγωνιστής, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ, συνδικαλιστής με την ΕΑΑΚ στη σχολή του Μαθηματικού Αθήνας, εκλεγμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου. Πάντοτε στην πρώτη γραμμή των συλλογικών αποφάσεων των αγώνων της νεολαίας, με μια ξεκάθαρη στάση συνολικά ενάντια σε όλες τις εξαρτήσεις και τα ναρκωτικά. Οι κατηγορίες εναντίον του δεν έχουν απολύτως καμία βάση.
Το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Ιούνη, ο συναγωνιστής Μ.Μ. βρέθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου ορίστηκε η δίκη του για τη Δευτέρα 18, στις 12.00. Στο χώρο παραβρέθηκαν για να διαμαρτυρηθούν και να στηρίξουν το νέο αγωνιστή, αγωνιστές της Αριστεράς, εκλεγμένοι συνδικαλιστές σε ΔΣ φοιτητικών συλλόγων, καθώς και οι κοσμητορικές αρχές της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Βεβαίως τη συμπαράσταση τους έδειξαν με την παρουσία τους και μέλη της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιοι βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Άγγελος Χάγιος.
Θα σταθούμε δίπλα στο σύντροφό μας. Τα σχέδια του κράτους και της αστυνομίας ενάντια στο νεολαιίστικο και λαϊκό κίνημα αλλά και την ανυπόταχτη Αριστερά θα αποτύχουν.
·         Να αποσυρθούν όλες οι κατασκευασμένες κατηγορίες για τον σύντροφο Μ.Μ.
·         Καταγγέλλουμε αποφασιστικά τη στάση της αστυνομίας και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
http://www.antarsya.gr

Λιμενάρχες για...φίλημα!

Πολλοί η λίγοι δεν έχει σημασία.Κάποιοι Λιμενάρχες όμως αμελείς καθυστερούν να στείλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου τις αποδείξεις για φάρμακα και γιατρούς,που έχουν πληρώσει από την τσέπη τους οι λιμενικοί. ΑΥΤΟ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΚΙ ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ... Λίγη ευαισθησία βρε άνθρωποι δεν έχετε; Αυτό το θέμα αρχηγέ σηκώνει τιμωρία για όσους συνεχίζουν να το κάνουν... Οχι κάτι άλλες μπούρδες για τις οποίες εσύ κυνηγας το προσωπικό και αδικείς πολλούς! ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ
http://peiratikoreportaz.blogspot.gr/ 

ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ Να φουλάρει αντιλαϊκά η νέα κυβέρνηση

Ζητάνε πυγμή ενάντια στο λαό και επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με την τρόικα
Κυβέρνηση συνεργασίας, ικανή να επιβάλλει στο ακέραιο τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική και ταυτόχρονα να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους των συμφωνιών, αυστηρά υπέρ των συμφερόντων του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου, ζητάει ο ΣΕΒ, δηλώντας μάλιστα διατεθειμένος να παίξει «πολύ ενεργό ρόλο στην προσπάθεια της παραγωγικής ανασυγκρότησης», προσδοκώντας γι' αυτό το σκοπό νέα προνόμια και χρήμα.
Σε ανακοίνωσή του για το αποτέλεσμα των εκλογών, ο ΣΕΒ ξεκαθαρίζει ότι «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» και προειδοποιεί ότι η ντόπια αστική τάξη βάζει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών από μια συγκυβέρνηση σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστική κρίσης:
«Η νέα κυβέρνηση συνεργασίας που υποδεικνύει το αποτέλεσμα των εκλογών, θα κριθεί από την πολιτική και διαχειριστική επάρκεια την οποία θα επιδείξει στην αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων. Θα κριθεί από την ικανότητά της να πείσει το λαό ότι ο δρόμος των μεγάλων μεταρρυθμίσεων είναι η μόνη έξοδος από την κρίση», σημειώνει ο ΣΕΒ, καλώντας σε ενσωμάτωση και καταστολή όποιου αντιδρά στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική.
Οι βιομήχανοι προσθέτουν και το ζήτημα της «νέας εθνικής συμφωνίας με μια Ευρώπη που κι αυτή πρέπει να αλλάξει», δείχνοντας πως ο νέος συμβιβασμός στο πλαίσιο της ΕΕ είναι πρώτα και κύρια αίτημα της ντόπιας αστικής τάξης, που ζητάει την καλύτερη προσαρμογή των συμφωνιών με την τρόικα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες που προκαλεί η κρίση και η αστική διαχείριση.
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες ζητούν ακόμα από «όλες τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης» να ταυτιστούν σε ένα σκοπό: Την «ανάγκη της αλλαγής - του κράτους, του παραγωγικού μοντέλου, του κοινωνικού ήθους», για τα οποία άλλωστε έχουν ήδη δεσμευθεί τα κόμματα του ευρωμονόδρομου στα προεκλογικά τους προγράμματα.
«Ανακούφιση στην αγορά» διαπιστώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Β. Κορκίδης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών. Μιλώντας για λογαριασμό του «επιχειρηματικού κόσμου» που εκπροσωπεί, ζήτησε «τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης μακράς πνοής και να ξεχάσουμε τη λέξη εκλογές τουλάχιστον μέχρι τις Ευρωεκλογές του 2014», εκθειάζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ.
Σε ανάλογο μήκος κύματος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας να αρνηθούν το σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα διασφαλίσει την παραμονή μας στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ και ταυτόχρονα θα διαπραγματευτεί τους όρους εκείνους του Μνημονίου που θέτουν προσκόμματα στην ανάπτυξη και διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή».

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ: «Ο λαός μίλησε. Και ο λόγος του υπήρξε σαφής και δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις. Ξεκαθάρισε ότι θέλει την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και τη μεγαλύτερη δυνατή βελτίωση των όρων του Μνημονίου» (από το ΕΘΝΟΣ).
ΤΟ «ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΣΚΑΒΕ»: «Ολοι πλέον υποχρεούνται να κινηθούν με βάση τα δεδομένα της λαϊκής ετυμηγορίας» (στα ΝΕΑ).
Η ΑΞΙΩΣΗ: «Ο ελληνικός λαός επέλεξε (...) μια ισχυρή αντιπολίτευση, που οφείλει κι αυτή τώρα να αποδείξει ότι εννοεί αυτό που υποστήριζε προεκλογικά, ότι παρά την έντονη κριτική που ασκεί, δε θέτει υπό αμφισβήτηση την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» (στο ΒΗΜΑ).
Η ΔΗΛΩΣΗ: «Σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες να αξιοποιήσει η χώρα όλα όσα με τη δύναμη του λαού αναδείχθηκαν το επόμενο διάστημα (...) δεν θα βρεθούμε εμπόδιο» (από τη δήλωση Τσίπρα / ΑΠΕ).
Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΒΑΛΙΩΝ: «Ταυτόχρονα με την πολιτική κρίση και την ακυβερνησία που κυριάρχησαν στην Αθήνα μια παρόμοια κατάσταση πραγμάτων κυριάρχησε και στην Ευρωζώνη (...) για μια ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση της Αθήνας με τους εταίρους της δεν αρκεί η συγκρότηση κυβέρνησης (...) αλλά χρειάζεται και η διαμόρφωση μιας νέας γαλλογερμανικής κοινής γραμμής πλεύσης, χωρίς την οποία δεν θα μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο η ραγδαία επιδείνωση της κρίσης στην Ισπανία και την Ιταλία (...) Με τα σημερινά δεδομένα, δεν νομιμοποιείται αισιοδοξία για τη διαμόρφωση κοινής γραμμής πλεύσης στην Ευρωζώνη (...) υπάρχει και ένα δεύτερο μέτωπο (...) η σκληρή στάση που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση Μέρκελ απέναντι στον Ομπάμα (...) η πολιτική αποσταθεροποίηση θα είναι το επόμενο ντόμινο που θα πλήξει συνολικά το νότο της Ευρωζώνης» (ο Γ. Καπόπουλος στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Κάτι παράξενα πράγματα

«Οι εκλογές τέλειωσαν, ζήτω οι επόμενες εκλογές».
Είναι δυνατόν να είναι αυτό το νέο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ κι απλά να ψάχνει διαφημιστή να το πλασάρει;
Θα δείξει. Προς το παρόν ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιος Πάνος Λάμπρου, γυρνάει στα κανάλια και καταγγέλλει τις «ευθύνες του ΚΚΕ», γιατί δεν πήρε αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα διάφοροι παράξενοι αξιώνουν από τους κομμουνιστές να διορθώσουν την ψήφο τους, ανατρέποντας τη στρατηγική του Κόμματος που οι ίδιοι επέλεξαν και με την ψήφο τους να εγκρίνουν μια μέρα πριν.
Παρότι δεν καταλαβαίνουμε ακριβώς τη συλλογιστική αυτής της αξίωσης, υπάρχει ένα θέμα: Ρώτησαν κανέναν αυτοί οι 277.179 που ψήφισαν ΚΚΕ; Ρώτησαν για τις ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ, ε, συγγνώμη, τις ανάγκες της χώρας, πριν ψηφίσουν; Τι πάει να πει στάθηκαν όρθιοι στην επιλογή τους; Είναι δυνατόν σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές να επιλέγουν οτιδήποτε άλλο από «πάση θυσία» στην ΕΕ; Είναι δυνατόν να επιλέγουν ΚΚΕ, να δυναμιτίζουν την ευρωπαϊκή ενότητα και να βάζουν σε κίνδυνο την αμερικανική οικονομία; Γιατί - αν δεν το έχουν σκεφτεί - τέτοια φοβερά πράγματα έκαναν με το να μην πάνε να καταθέσουν την ψήφο τους στην ποδιά του Τσίπρα. Τι νομίζουν; Για πλάκα βγήκαν στις ρούγες οι συριζαίοι και κλαίνε γιατί χάθηκε η κυβέρνηση της αριστεράς, αφού οι κουκουέδες ψήφισαν ΚΚΕ αντί για Σύριζα, όπως τους έδιναν εντολή το ένα μετά το άλλο διάφορα χαφιεδοsite;
Τώρα, θα υποστούν κι αυτοί, οι κουκουέδες τις συνέπειες: Σκάσε και σκάβε για τη σωτηρία της ΕΕ είναι η εντολή στην οποία επιμένουν από κοινού και τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της αστικής τάξης και τα ανεπίσημα «site».
***
Οι εξελίξεις, πάντως, τρέχουν με ξέφρενο ρυθμό. Ξάφνου προέκυψε πρόβλημα ...ΣΥΡΙΖΑ και στο Βερολίνο. Ο ανταποκριτής του «Mega» ανακοίνωσε χτες με απόγνωση ότι άλλα λέει το ένα κυβερνητικό στέλεχος, άλλα το άλλο κι άλλα το παρ' άλλο. Αφορμή η μέσα σε ένα 24ωρο διάψευση της είδησης ότι «το Βερολίνο» - όπως έλεγαν την Κυριακή - ανακουφίστηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών. Ομως, τη Δευτέρα, «το Βερολίνο», η γερμανική κυβέρνηση, δηλαδή, δήλωνε πως όποιος κι αν είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα ισχύουν οι δεσμεύσεις της χώρας για την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης. Πάνω που έψαχναν να βρουν δάχτυλο ΣΥΡΙΖΑ στη γερμανική κυβέρνηση, βγήκε ο Τσίπρας και δήλωσε ότι δε θα βάλει εμπόδια στις διαπραγματεύσεις, οπότε προέκυψε νέο ερώτημα: Τι να κάνει η ελληνική κυβέρνηση; Να εφαρμόσει τη δανειακή σύμβαση ή να την αμφισβητήσει. Στη μία περίπτωση θα είχε μαζί της τον «ΣΥΡΙΖΑ Βερολίνου» και στην άλλη μαζί της τον «ΣΥΡΙΖΑ Αθήνας».
***
Σε πείσμα, πάντως, των εξελίξεων η ρημάδα η πραγματικότητα επιμένει. Ούτε για λίγο δεν άφησε να κρατήσουν τα πανηγύρια. Πάνω που γράψαν στα τηλεγραφήματα ότι πνέει άνεμος αισιοδοξίας στην Ευρώπη μετά το ελληνικό εκλογικό αποτέλεσμα, τα νεότερα χαμπέρια μιλάνε για νέα βουτιά στην κρίση. Μέγα θέμα κι αυτό καθώς δεν την καταλαβαίνουμε αυτήν την κρίση. Τι θέλει κι επιμένει; Η αστική τάξη στην Ελλάδα διαθέτει και κυβέρνηση (διαθέτει κι ας μην έχει ακόμα οριστεί...) και αξιωματική αντιπολίτευση, αντάξιες και οι δύο των καθηκόντων που ορίζουν οι ανάγκες του κεφαλαίου. Προς τι η ανησυχία;
Το γεγονός ότι αυτά τα καθήκοντα αναγκάζουν τις δυνάμεις που υπερασπίζουν την ΕΕ να πιουν άσπρο πάτο το πικρό ποτήρι δεν συνιστά πρόβλημα. Τα ποντίκια από ένστικτο πηδάνε πάντα απ' το καράβι όταν μπάζει νερά. Παράδειγμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ που στις 6 Μάη εμφανιζόταν ως υπεύθυνη αριστερά και ζητούσε από το ΚΚΕ να κυβερνήσουν μαζί για τη σωτηρία των καπιταλιστών, στις 18 του Ιούνη ανακάλυψε ότι η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί και χωρίς αυτόν. Σου λέει: Καλός ο «νέος αέρας» που έπνεε στην Ευρώπη, τα στοιχεία, όμως, μαρτυρούν όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, κατάσταση που απειλεί να πνίξει μαζί με την Ευρωζώνη και όλους όσοι εκβίασαν ψήφο για «πάση θυσία» παραμονή στην ΕΕ.
***
Κάπως έτσι προκύπτουν παράξενα πράγματα: Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει δικαίωμα να αρνηθεί να μετάσχει σε μια κυβέρνηση με τη ΝΔ με τη στρατηγική της οποίας για την ΕΕ συμφωνεί, αλλά δεν έχει το δικαίωμα το ΚΚΕ να διακηρύσσει ότι δε θα συμμετάσχει σε καμιά κυβέρνηση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Δεν πρόκειται για υποκρισία. Στοχοπροσήλωση είναι από τις δυνάμεις του κεφαλαίου που ομολογούν ότι το κρίσιμο για το σύστημα δεν είναι η κυβέρνηση (τέτοια έχουν όποτε θέλουν και με όποια σύνθεση θέλουν) αλλά τι θα βρίσκεται απέναντι, ποιος θα οργανώνει την αντίσταση και την αντεπίθεση.
Από την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ όρισε το πλαστό «αντιμνημονιακό μέτωπο» ως πλατφόρμα συσπείρωσης (ενώ το πρόβλημα ήταν και παραμένει η καπιταλιστική κρίση που έφερε το μνημόνιο), ήταν καθαρό πως ο κεντρικός στόχος ήταν να χειραγωγηθούν μαζικά λαϊκές συνειδήσεις έτσι που να μη στρέφονται ενάντια στον αντίπαλο, αλλά να γίνονται υποτελείς σ' έναν στόχο - μαϊμού που ο ίδιος ο αντίπαλος όριζε. Κι αυτή η επιδίωξη είχε μια προϋπόθεση: Την εξαφάνιση του ΚΚΕ από το χάρτη.
Να η αξία των 277.179 που είπαν «όχι» και παίρνουν ήδη θέση στα μετερίζια του αγώνα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ Υπόσχεται συμπολίτευση από τη θέση της αντιπολίτευσης

«Δε θα βρεθούμε εμπόδιο» σε κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ, είπε χτες ο Αλ. Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά
Γρηγοριάδης Κώστας
Ετοιμος να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί με πυρήνα τη ΝΔ δήλωσε επί της ουσίας ο Αλ. Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του χτες με τον Αντ. Σαμαρά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που πήρε ο πρόεδρος της ΝΔ για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ο Αλ. Τσίπρας αρνήθηκε τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σ' αυτήν ενώ ανέφερε ότι ακόμα κι αν του δοθεί η διερευνητική εντολή θα την καταθέσει! Θυμίζουμε ότι η δήλωση αυτή προέρχεται από τον αρχηγό του κόμματος που έστησε ολόκληρο επικοινωνιακό σόου με τη διερευνητική εντολή μετά τις εκλογές της 6ης Μάη.Κλείνοντας το μάτι στη ΝΔ, αλλά και στην αστική τάξη, που βιάζεται να προχωρήσουν τα μέτρα που έχει ανάγκη για να ξελασπώσει απ' την κρίση, μέτρα τσακίσματος του λαού, ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν «σημαντικές δυνατότητες διαπραγμάτευσης, επαναδιαπραγμάτευσης που (...) δεν πρέπει να σπαταληθούν. Η χώρα πρέπει να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα και πρέπει η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί να πάει στις Βρυξέλλες με τον πήχη ψηλά, εκεί που τον τοποθέτησε ο λαός μας με την ψήφο του»! Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι σε ό,τι αφορά αυτές τις δυνατότητες, «εμείς δεν θα βρεθούμε εμπόδιο»!
Επιμένοντας να πιέζει με ιδιαίτερο ζήλο για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης, που με βεβαιότητα δηλώνουν ότι θα εφαρμόσει με πυγμή τα αντιλαϊκά μέτρα, ανέφερε: «Είμαι απόλυτα αντίθετος με λογικές επικοινωνιακής διαχείρισης του αποτελέσματος. Πιστεύω ότι κυβέρνηση πρέπει να συγκροτηθεί με πυρήνα τη ΝΔ (...) Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα δικαιωθούμε από τις εξελίξεις στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα, γιατί η συνέχεια των μνημονίων δεν μπορεί να αποτελεί ελπίδα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Τώρα όμως πρέπει να προχωρήσουν οι εξελίξεις. Και πρέπει σύντομα να υπάρξει κυβέρνηση και σύντομα να αναλάβουμε τον θεσμικό, ουσιαστικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να την ελέγχουμε...»!
Συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» και ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης και δημαγωγίας, εγκάλεσε όσους «προτείνουν επικοινωνιακού χαρακτήρα διαδικασίες παράτασης διερευνητικών εντολών», αναγγέλλοντας πως «εάν δεν υπάρχει εξέλιξη σήμερα το βράδυ και μας καλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν θα αναλάβουμε διερευνητική εντολή διότι πιστεύουμε ότι πρέπει με βάση την κρίση και την ετυμηγορία του λαού που πρέπει όλοι να σεβαστούμε, να έχουμε άμεση εξέλιξη»!
Από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλ. Τσίπρας καθησύχασε ότι ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ θα αρκεστεί στο «να ασκεί κριτική για τα κακώς κείμενα, να ελέγχει την κυβέρνηση σε κάθε της βήμα και να παρεμβαίνει με μαχητικό και υπεύθυνο τρόπο».
Επειτα απ' αυτά τα αποκαλυπτικά για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται μετεκλογικά, ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το δίλημμα των εκλογών «ήταν σαφές, ή κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ που θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα το αντικαταστήσει με εθνικό σχέδιο ανόρθωσης ή κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ που θα συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική». Παρ' όλα αυτά «παραπονέθηκε» που δεν άκουσε τον Αντ. Σαμαρά «να μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση (...) Ελπίζω να ήταν εκ παραδρομής»!
Να σημειωθεί, τέλος, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να ανοίγει το ζήτημα μετασχηματισμού του «σε ένα πιο ενιαίο συνεκτικό σχήμα», όπως δήλωναν, χτες, στελέχη του σε δημόσιες παρεμβάσεις τους.

Δύο δρόμοι

Η ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους, όλους όσοι παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς άντεξαν και έδωσαν την ψήφο τους για μια ακόμη φορά στο ΚΚΕ, συσπειρώθηκαν στο κάλεσμα για να αντιμετωπισθεί η προσπάθεια αποδυνάμωσής του. Εκτιμά και χαιρετίζει την ηρωική δράση των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ κατά την διάρκεια της δύσκολης αυτής εκλογικής αναμέτρησης. Η στρατηγική του ΚΚΕ για τους δύο δρόμους ανάπτυξης, για την αναγκαιότητα της κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας και την πάλη για την εργατική λαϊκή εξουσία, η διεύρυνση και εμβάθυνση των δεσμών του με την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, παραμένει στοιχείο νέας εξόρμησης στο λαό ώστε να κρατηθεί όρθιος, να μη λυγίσει μπροστά στις νέες περιπέτειες που τον περιμένουν.

Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ - Πρώτη τοποθέτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου 2012


Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της ΚΕ στις 18 Ιουνίου 2012 με θέμα την πρώτη τοποθέτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου και τις μετεκλογικές εξελίξεις. Η τοποθέτηση της ΚΕ θα συζητηθεί ως τις ΚΟΒ και τις οργανώσεις της ΚΝΕ, σε συσκέψεις με συνεργαζόμενους, φίλους και οπαδούς του Κόμματος ώστε να συγκεντρωθούν γνώμες και υποδείξεις. Η εκτίμηση θα ολοκληρωθεί στην ΚΕ, αφού συγκεντρωθούν οι απόψεις και οι υποδείξεις, οι παρατηρήσεις και για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις Μαΐου - Ιουνίου, που θα χαράξει και τα άμεσα καθήκοντα του Κόμματος.
Α. ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Η ΚΕ συνοψίζει την πρώτη της τοποθέτηση που θέτει για συζήτηση ως εξής:
Το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου 2012 είναι αρνητικό για το λαό ο οποίος έχει δεχθεί καίρια πλήγματα από τις συνέπειες της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης στην Ελλάδα. Τα ορατά αρνητικά στοιχεία καταρχήν είναι τα παρακάτω:
Οι μεγάλες απώλειες του ΚΚΕ, σε αναντιστοιχία με την απήχηση των θέσεων και της δράσης του, μπροστά στις αρνητικές εξελίξεις που προβλέπονται. Συντελέσθηκε κάτω από την πίεση του ρεύματος των αυταπατών και της λογικής του δήθεν μικρότερου κακού, του ανώδυνου και εύκολου δρόμου ότι είναι δυνατόν να σχηματισθεί μια κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης, στο έδαφος της εξουσίας των μονοπωλίων και της ενσωμάτωσης στην ΕΕ, η οποία θα καταφέρει να βάλει φρένο στην επιδείνωση της θέσης του λαού. Επέδρασε ταυτόχρονα και το κλίμα φοβίας και τρομοκρατίας για την έξωση της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Συντελέσθηκε σε συνθήκες συστηματικής και ύπουλης επίθεσης των ιδεολογικοπολιτικών μηχανισμών του συστήματος ως και με την συστηματική χρησιμοποίηση του διαδικτύου. Βασικός στόχος ήταν η αποδυνάμωση του Κόμματος ώστε να αποτραπεί η άνοδος του εργατικού κινήματος σε συνθήκες που χειροτερεύει η θέση του λαού.
Η ΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζομένους, όλους όσοι παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς άντεξαν και έδωσαν την ψήφο τους για μια ακόμη φορά στο ΚΚΕ, συσπειρώθηκαν στο κάλεσμα για να αντιμετωπισθεί η προσπάθεια αποδυνάμωσής του. Εκτιμά και χαιρετίζει την ηρωική δράση των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ κατά την διάρκεια της δύσκολης αυτής εκλογικής αναμέτρησης.
H αύξηση της ΝΔ που την έφερε πρώτο κόμμα και βάση για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Η πολιτική της ΝΔ είναι αντεργατική, αντιλαϊκή, θα επιδιώξει να φορτώσει τα βάρη της όξυνσης της κρίσης στο λαό διασφαλίζοντας την δυνατότητα ανάκαμψης της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Έχει δώσει όλες τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις στην αστική τάξη και την ΕΕ για την «ευρωμονοδρομική» στρατηγική της. Τα χειρότερα είναι μπροστά και όχι το αντίθετο που ισχυρίσθηκε ο Α. Σαμαράς. Η διαφαινόμενη κυβέρνηση συνεργασίας θα κινηθεί στην κατεύθυνση του «ευρωμονοδρόμου», στην αστική διαχείριση της κρίσης.
Η αύξηση του ΣΥΡΙΖΑ και στην δεύτερη εκλογική μάχη και ενώ αποκαλύφθηκε η διαχειριστική λογική του με το κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσίασε. Στο πρόγραμμα αυτό απαλείφθηκαν τα όποια φραστικά ριζοσπαστικά συνθήματα είχε προβάλλει στο εκλογικό πρόγραμμα με το οποίο κατέβηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου για την κατάργηση του Μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης, την κατάργηση των αποκρατικοποιήσεων κλπ. Αναδείχθηκε σε πρόγραμμα αστικής διαχείρισης. Επέδειξε κραυγαλέο ενδοτισμό απέναντι στον ξένο παράγοντα.
Σε συνθήκες έντονης λαϊκής χειραγώγησης στηρίχθηκε από λαϊκές δυνάμεις που ήθελαν διαπραγμάτευση του Μνημονίου, μακριά από κάθε πνεύμα αντιπαράθεσης με την ΕΕ, αλλά και την ευρωζώνη.
Η σταθεροποίηση της εκλογικής δύναμης της φασιστικής Χρυσής Αυγής, η μετατροπή της σε κοινοβουλευτικό κόμμα. Η Χρυσή Αυγή αποτελεί σημαντικό όπλο για το αστικό πολιτικό σύστημα σε συνθήκες κρίσης για το τσάκισμα του εργατικού λαϊκού κινήματος, την επικίνδυνη για το λαό εξίσωση φασισμού και κομμουνισμού ως κρατική ιδεολογία και κατά συνέπεια πρακτική σε βάρος του ΚΚΕ.
Το συμπέρασμα είναι ότι το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα εκφράζει τάση ανάσχεσης του όποιου ταξικού ριζοσπαστισμού που αναπτύχθηκε στην διάρκεια της περιόδου της κρίσης, κάτω από το ρεύμα του ανερχόμενου μικροαστικού ριζοσπαστισμού, υπό την καθοδήγηση της αστικής ιδεολογίας και προπαγάνδας. Είναι φανερό ότι οι αγώνες που αναπτύχθηκαν δεν μπόρεσαν να δώσουν μεγαλύτερο βάθος και σταθερότητα στον ριζοσπαστισμό καθώς δεν απέκτησαν την μαζικότητα και κυρίως την οργάνωση και τον πολιτικό προσανατολισμό που απαιτούν οι συνθήκες. Σε τελευταία ανάλυση η όποια θετική τάση αναπτύχθηκε επηρεάσθηκε από το στενό αντιμνημονιακό περιεχόμενο, από την μείωση των απαιτήσεων σε συνθήκες εξάπλωσης της φτώχειας, μαζικής ανεργίας.
Το εκλογικό αποτέλεσμα συμβάλλει στην προώθηση και ενίσχυση των σχεδίων της αστικής τάξης της χώρας να αντικατασταθεί το σύστημα εναλλαγής των δύο αστικών κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από ένα νέο δίπολο, την κεντροδεξιά με πυρήνα τη ΝΔ και την κεντροαριστερά με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ που απορρόφησε ένα μεγάλο μέρος των οργανωμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Διευκολύνονται τα σχέδια ανασύνταξης της σοσιαλδημοκρατίας που έχει αποδειχθεί χρήσιμη για την αστική τάξη όσο αφορά την αλλοίωση της ριζοσπαστικής συνείδησης υπέρ του «ευρωμονοδρόμου», το χτύπημα και τον έλεγχο του εργατικού κινήματος.
Η ΚΕ καλεί όλους εκείνους που προτίμησαν αυτήν την φορά να ψηφίσουν αντί το ΚΚΕ, άλλα κόμματα και ιδιαιτέρα ΣΥΡΙΖΑ να προβληματισθούν πολύ σοβαρά έστω και εκ των υστέρων. Καλεί γενικότερα τον εργαζόμενο λαό να σκεφθεί ψύχραιμα πάνω σε μια σειρά γεγονότα που μεσολάβησαν από τις 6 του Μάη ως τις 17 Ιούνη και που έδωσαν ξεχωριστά και πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά στην εκλογική αναμέτρηση, τέτοια που σε καμία προηγούμενη δεν είχαμε ζήσει σε όλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης. Συγκεκριμένα πρόκειται για:
α. Την άνευ προηγουμένου άμεση, προκλητική, απροκάλυπτη επέμβαση στην εκλογική αναμέτρηση της Κομισιόν με ηγετικούς της παράγοντες, της Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, του ΔΝΤ, των ΗΠΑ, των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Όλων δηλαδή εκείνων που εκφράζουν αντιτιθέμενα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων, άρα επιθυμούσαν να εκφοβιστεί ο ελληνικός λαός, να παραιτηθεί ακόμα και από το αίτημα για την κατάργηση του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης που ήταν στο επίκεντρο της εκλογικής μάχης της 6ης Μαΐου. Αν και το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είχε σημαντική άνοδο και κινητοποιήσεις πανευρωπαϊκής απήχησης, δεν είχε ούτε τον προσανατολισμό ούτε την μαζικότητα-οργανωτικότητα ώστε άμεσα να απειλεί την αστική εξουσία του κεφαλαίου. Αν και το μέγεθος της Ελλάδας είναι πολύ μικρό στα πλαίσια της ΕΕ, ωστόσο η βαθειά ενσωμάτωσή της στην ευρωζώνη, η βαθειά παρατεταμένη κρίση της σε συνδυασμό με την εκδήλωση της ύφεσης στην ευρωζώνη έκαναν επιτακτική την παρέμβαση των διεθνών συμμαχιών μέσα και έξω από την ΕΕ για να ανακοπεί κάθε τάση ριζοσπαστικοποίησης του κινήματος στην Ελλάδα και διεθνούς επίδρασής του. Σ' αυτά τα πλαίσια εκδηλώθηκε η συστηματική προσπάθεια να συγκροτηθεί ένα νέο δίπολο με βάση την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα χρησιμοποιήθηκαν οι ελληνικές εκλογές του Ιουνίου ως ένα πείραμα και εργαλείο στην υπηρεσία των ανταγωνισμών ανάμεσα στην Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία στο φόντο της νέας όξυνσης της κρίσης. Η συζήτηση για τροποποιήσεις στην συνταγή λιτότητας της ΕΕ δεν ξεκίνησε με τις ελληνικές εκλογές της 6ης Μαΐου, είχε προηγηθεί στο φόντο ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων εντός της ΕΕ και με την συμμετοχή σ' αυτές των ΗΠΑ και προσωπικά του προέδρου Ομπάμα. Οι ελληνικές εκλογές και οι εξελίξεις αξιοποιήθηκαν ως μοχλός για τις μεταξύ τους διενέξεις ενόψει και της συνόδου της ΕΕ στις 28-29 Ιουνίου, της συνόδου του G7 και της συνόδου του G20 18-19 Ιουνίου. Η αντιμερκελική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιήθηκε από ένα μέρος των ευρωπαίων ανταγωνιστών προς την Γερμανία, όπως και από την πλευρά των ΗΠΑ, σε αντίθεση με το άλλο μέρος που υποστήριζε ότι η κατάργηση του Μνημονίου θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, θα προκαλέσει ενδεχομένως και την διάλυσή της.
β. Την ανακοίνωση του ΣΕΒ για την αναγκαιότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας και με τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ. Την φανερή υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ από ένα τμήμα μονοπωλιακών ομίλων και συγκροτημάτων των ΜΜΕ, και της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.
 γ. Την ομαδική μετακόμιση ενός μεγάλο μέρους στελεχών του ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα από τις πρώην ΔΕΚΟ, Τράπεζες, την δημόσια διοίκηση και άλλων κεντρικών στελεχών του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι πήραν ενεργό μέρος στην οργάνωση του εκλογικού του αγώνα, στην οργανωμένη μετακίνηση σημαντικού μέρους της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ προς το ΣΥΡΙΖΑ.
δ. Την ομοφωνία όλων των κομμάτων του «ευρωμονοδρόμου» ότι στην Ευρώπη πνέει θετικός αέρας αλλαγής και ότι η τροποποίηση του Μνημονίου ακόμα και της δανειακής συμφωνίας μπορούσε να φέρει ανακούφιση και θετική προοπτική στον ελληνικό λαό και γενικότερα, παρ' όλο που προετοιμάζονται εναλλακτικά αντιδραστικά ενδεχόμενα για να προχωρήσουν ενιαία οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στα κράτη μέλη της: Ενίσχυση των υπερεξουσιών της Κομισιόν και όξυνση των αντιθέσεων που φέρνει επιδείνωση της ανισομετρίας και των φυγόκεντρων δυνάμεων, ακόμα και την αποσύνθεση της ευρωζώνης.
Οι δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, ιδιαίτερα της 17ης Ιουνίου εξελίχθηκαν σε πρωτοφανή επιχείρηση χειραγώγησης της ψήφου, με εκβιασμούς, παραπληροφόρηση, επίθεση στο Κόμμα για την άρνηση να συμμετέχει σε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης της κρίσης, χειραγώγηση που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η επίθεση στο Κόμμα είχε στόχο την στρατηγική του, την άρνηση συμμετοχής σε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης της κρίσης.
Είναι βέβαιο ότι μετά τις εκλογές θα αποκαλυφθούν πολλά περισσότερα γύρω από τα παρασκήνια των ανταγωνισμών και την χρησιμοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ σ' αυτά.
Β. ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Η πολιτική γραμμή και οι προβλέψεις του ΚΚΕ που επιβεβαιώνονται με βάση και τις ίδιες εξελίξεις, θα είναι στήριγμα και σημαντική βοήθεια στον αγώνα του λαού. Ο λαός θα έχει την ευκαιρία να βγάλει τα συμπεράσματά του. Οι ριζοσπάστες αριστεροί θα έχουν επίσης την δική τους ευκαιρία να βγάλουν συμπεράσματα για την σημασία που είχε να στηρίξουν εκλογικά το ΚΚΕ ώστε από καλύτερες θέσεις να δώσει την μάχη στην συνέχεια για την ανασύνταξη του κινήματος και την απόκρουση της νέας επίθεσης.
Το ΚΚΕ έδωσε την μάχη κόντρα στο ρεύμα της φοβίας και μοιρολατρίας, των ποικιλώνυμων απειλών (από την έξωση από την ευρωζώνη ως την ακυβερνησία), και της αυταπάτης που συστηματικά καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανέδειξε στον λαό τον χαρακτήρα της κρίσης και των προϋποθέσεων για διέξοδο υπέρ των εργαζομένων, τις προϋποθέσεις για να συμμετέχει το ΚΚΕ στην διακυβέρνηση, που συνδέονται με την αποδέσμευση, την μονομερή διαγραφή του χρέους, την κοινωνικοποίηση, δηλαδή την διακυβέρνηση της εργατικής λαϊκής εξουσίας. Έδωσε την μάχη αυτή παίρνοντας υπόψη τον κίνδυνο του εκλογικού κόστους. Η παραμικρή όμως υποχώρηση του Κόμματος στην πίεση για συμμετοχή σε κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης θα οδηγούσε στον αφοπλισμό και στην υποχώρηση-ήττα του εργατικού κινήματος, στη ματαίωση της προσπάθειας για την συγκρότηση ισχυρής κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας που συγκρούεται με την πολιτική γραμμή των μονοπωλίων, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων της ΕΕ, του ΝΑΤΟ. Θα ακύρωνε κάθε προσπάθεια για συσπείρωση στην πάλη για τα καθημερινά προβλήματα που οξύνονται όλο και πιο πολύ, στην προοπτική της εργατικής λαϊκής εξουσίας. Το ΚΚΕ θα βρίσκονταν σε μια πρακτική ακύρωσης της συνέπειας και σταθερότητας λόγων και έργων, καθώς από το Κόμμα ζητούνταν επιζήμιες, καθοριστικά λαθεμένες υποχωρήσεις τόσο από το πρόγραμμά του όσο και από τα άμεσα καθήκοντα πάλης. Έχει μεγάλη σημασία ότι σε τέτοιες συνθήκες, όπου μια σειρά άλλα κομμουνιστικά κόμματα μένουν έξω από τα κοινοβούλια ή διαχέονται σε σοσιαλδημοκρατικά και οπορτουνιστικά αριστερά σχήματα στην Ευρώπη, το ΚΚΕ παρέμεινε όρθιο με λιγότερη εκλογική δύναμη σε σύγκριση με την ευρύτερη πολιτική του επιρροή. Η στρατηγική του για τους δύο δρόμους ανάπτυξης, για την αναγκαιότητα της κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας και την πάλη για την εργατική λαϊκή εξουσία, η διεύρυνση και εμβάθυνση των δεσμών του με την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, παραμένει στοιχείο νέας εξόρμησης στο λαό ώστε να κρατηθεί όρθιος, να μη λυγίσει μπροστά στις νέες περιπέτειες που τον περιμένουν.
Η μεγάλη μείωση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ σε συνθήκες αφόρητης πίεσης, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ερμηνευθεί μόνο από τους υπαρκτούς αντικειμενικούς λόγους. Οπωσδήποτε επηρεάζεται αποφασιστικά από το επίπεδο ανάπτυξης της ταξικής πάλης η οποία δεν καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από το κόμμα, αλλά και από τον γενικότερο συσχετισμό δυνάμεων.
Η ΚΕ και όλο το Κόμμα με ουσιαστική συζήτηση χρειάζεται να εξετάσει τους γενικότερους υποκειμενικούς παράγοντες που μεσοπρόθεσμα επιδρούν στην πολιτική διείσδυση του Κόμματος ή σε υποκειμενικές αδυναμίες κατά την προεκλογική περίοδο ανεξάρτητα από την επίδραση ή τον βαθμό επίδρασης στο εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να μας εφησυχάζει ότι η πολιτική μας επιβεβαιώνεται ως προς τις εξελίξεις. Απαιτείται να εξετάσουμε το επίπεδο ικανότητας του Κόμματος με κριτήριο πώς ανταποκρινόμαστε σε όλες τις συνθήκες.
Το 18ο Συνέδριο και οι κατοπινές αποφάσεις της ΚΕ έχουν επισημάνει εκείνους τους παράγοντες που καθορίζουν την ικανότητα του κόμματος να αντιστοιχείται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις: πώς δρα και δουλεύει στις εργατικές λαϊκές μάζες, στο κίνημα και στις οργανώσεις του, στην κομματική οικοδόμηση στην εργατική τάξη, στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους, στη κοινωνική συμμαχία, στη δουλειά στις νέες ηλικίες και στις γυναίκες. Συνδέεται επίσης με ζητήματα επίσης της ιδεολογικοπολιτικής δουλειάς μέσα στο κόμμα και στην εργατική τάξη, στη νεολαία. Η εκλογική μάχη προσφέρεται για πιο ολοκληρωμένα συμπεράσματα, για νέες πλευρές που πρέπει να εξετασθούν καλύτερα και που επέδρασαν ως ένα βαθμό και στην εκλογική μάχη. Δεν αρκεί να έχεις σωστή στρατηγική και μαχητικότητα, απαιτείται να μελετήσουμε καλύτερα πως κατακτάμε την μεγαλύτερη-όσο γίνεται- επάρκεια που αντιστοιχεί στο ύψος των καθηκόντων αλλά και στην ταχύτητα των εξελίξεων. Απαιτείται να γίνουμε πιο απαιτητικοί και αυστηροί σε ζητήματα καθοδήγησης, οργάνωσης, πρακτικού προσανατολισμού, δράσης στις εργατικές λαϊκές μάζες. Μπορεί αυτές οι αδυναμίες να μην έπαιξαν καθοριστικό παράγοντα στο εκλογικό ποσοστό, στις συγκεκριμένες εκλογικές συνθήκες, όπου ήταν δύσκολο να αναχαιτισθεί το ρεύμα φόβου και κυρίως αυταπατών, όμως παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην προετοιμασία, ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα, μπροστά στα νέα και πολύ σύνθετα καθήκοντα που μας περιμένουν.
Γ. ΝΕΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ

Το ΚΚΕ θα παλέψει και θα επιδιώξει να συναντηθεί με τις  ριζοσπαστικές εργατικές λαϊκές δυνάμεις ώστε να μη χρεωθεί και να μη πληρώσει ο λαός την πολιτική χρεοκοπία της κυβέρνησης που ετοιμάζεται να σχηματισθεί. Να μη χαθεί η ελπίδα, να αποκτήσει δύναμη ο λαός, να παρεμποδίσει νέα μέτρα, να παλέψει για παραχωρήσεις, να κατακτήσει τη δική του εξουσία. Στο επίκεντρο της προσοχής του είναι η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι νέες ηλικίες, οι γυναίκες.

Για να αντιμετωπιστεί το κύμα της απογοήτευσης από την συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να αποτραπεί να κυριαρχήσει ο φόβος και η απογοήτευση, να μη σταθεροποιηθεί ένα αντιδραστικό πολιτικό σκηνικό στο φόντο των κοινοβουλευτικών αυταπατών, σε συνθήκες εμβάθυνσης της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Η ελπίδα, η αγωνιστική ανάταση είναι θέμα και προσωπικής ευθύνης του καθένα και της καθεμιάς που ακολουθούν το δρόμο του ριζοσπαστισμού, έχουν αριστερή πολιτική σκέψη. Είναι ζήτημα πριν απ' όλα ευθύνης της εργατικής τάξης.
Η ιστορική ευθύνη του ΚΚΕ δεν είναι να στηρίξει μια κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης σε βάρος του λαού.
Το ΚΚΕ διαθέτει πολύτιμη ιστορική και σύγχρονη πείρα, ικανότητα αντοχής και αγωνι­στικής προσαρμογής σε συνθήκες απότομης ανόδου του κινήματος αλλά και πισωγυρίσματος του εργατικού κινήμα­τος. Μπορεί να συνδυάζει τα άμεσα και γενικότερα αιτήματα, να ενοποιεί αγωνιστικές δυνάμεις σε ενιαίο πολιτικό στόχο.
α. Θα δώσει την μάχη μαζί με το λαό και τη νεολαία να μη χρησιμοποιηθεί ελληνικό έδαφος, να μην υπάρξει ελληνική συμμετοχή στον πόλεμο κατά της Συρίας και του Ιράν που ετοιμάζεται ίσως μετά τις αμερικανικές εκλογές.
β. Το ΚΚΕ με συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα, θα καταθέτει και σχέδια νόμου και τροποποιήσεις για καίρια λαϊκά προβλήματα. Ανάμεσα στα πρώτα θα είναι η κατάργηση των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης και όλων των σχετικών νόμων που πέρασαν από την προηγούμενη βουλή στο μεσοδιάστημα.
γ. Άμεσα θα στηρίξει την οργάνωση του εργατικού κινήματος και των συμμάχων του για την αντιμετώπιση απολύτως επειγόντων προβλημάτων όπως είναι η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, της λειτουργίας των κέντρων υγείας και των νοσοκομείων, της προστασίας των ανέργων, των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από την βαριά άμεση και έμμεση φορολογία, τα οξυμένα προβλήματα νεολαίας, γυναικών, υπερηλίκων, ΑΜΕΑ. Σε περίπτωση άναρχης πτώχευσης και νέας εσωτερικής υποτίμησης θα στηρίξει κάθε λαϊκή πρωτοβουλία, αλληλεγγύη και συσπείρωση που θα βοηθήσει το λαό να αντιμετωπίσει τις μεγάλες ανάγκες του.
δ. Θα επιδιώξει την λαϊκή συσπείρωση εν όψει της απόφασης της ΕΕ που θα συνεδριάσει στις 28-29 Ιούνη για να ξεκινήσει η συζήτηση για τις υπερεξουσίες της Κομισιόν.
ε. Η ΚΕ καλεί τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες να δράσουν άμεσα μέσα από δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες για να αλλάξει δραστικά ο αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων στα τριτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία και οργανώσεις, για να πάρουν ενεργητικό μέρος στα πρωτοβάθμια σωματεία τα εκατομμύρια εργαζόμενοι που ως τώρα δεν μετέχουν.
Η ΚΕ καλεί τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους φίλους και τους οπαδούς να συμβάλλουν στην μελέτη και αντιμετώπιση των γενικότερων αδυναμιών και ελλείψεων και υποκειμενικού χαρακτήρα που υπάρχουν όσο αφορά την δράση μας στο κίνημα στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές, στο χωριό, στους χώρους της μάθησης, για την ανασύνταξη του κινήματος. Δίχως αυτή την ανασύνταξη του κινήματος και την οικοδόμηση μιας πιο ισχυρής κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας δεν είναι δυνατόν ο λαός να τα βγάλει πέρα, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να αντιμετωπίσουν την πολυμέτωπη και πολυεπίπεδη επίθεση που θα ενταθεί σε βάρος του κόμματος με πρόσχημα το εκλογικό αποτέλεσμα.
ΑΘΗΝΑ 18/6/2012                                                                            
Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου