Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

ΕΊΣΑΣΤΕ ΆΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΊΡΑΣ ΣΑΣ ΤΕΛΟΣ.........


ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΕΛΙΚΑ

Εκλομήματα
Εγγεγραμμένοι
Ψηφίσαντες
Άκυρα
Λευκά
Έγκυρα
5 από 5100%
3.001
1.79159,68%
90,50%
70,39%
1.77599,11%
Συνδυασμός
Ψήφοι
Ποσοστό
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ [ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ]
535
30,14%
ΚΚΕ [ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ]
412
23,21%
ΝΔ [ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ]
402
22,65%
ΠΑΣΟΚ [ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ]
124
6,99%
ΔΗΜΑΡ [ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ]
92
5,18%
ΑΝΕΞ.ΕΛΛ [ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ]
80
4,51%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ [ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ]
51
2,87%
ΛΑΟΣ [ΛΑΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ]
22
1,24%
ΔΗΜ.ΞΑΝΑ [ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ]
21
1,18%
Μ-Λ ΚΚΕ [ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ EKΛOΓlKH ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ]
10
0,56%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ [ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ]
9
0,51%
ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΩ [ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ]
4
0,23%
ΕΝ.ΚΕΝΤΡ [ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ]
4
0,23%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ [ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ]
3
0,17%
ΠΑΝ.ΚΙ [ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ]
3
0,17%
ΠΕΙΡΑΤΕΣ [ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ]
2
0,11%
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡ [ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ]
1
0,06%
ΑΝΕΞ.ΥΠΟΨ [ΑΝΕΞ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ]
0%

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΟ SKOPELOS NEWS δίνη την μάχη της πρωτοπορίας στην πληροφόρηση με αξιοπιστία και εγκυρότητα.για όλοι την Σκόπελο


φίλοι και αναγνώστες έχουν ευθυγραμμιστεί με την επικαιρότητα σε όλοι την Σκόπελο και με μεταδόσεις, ρεπορτάζ και σχόλια δίνουμε τον ρυθμό της εκλογικής μάχης.στην Σκόπελο

Άνεργος βούτηξε με το Ι.Χ. του στη θάλασσα

Τέλος στη ζωή του θέλησε να δώσει ένας άνδρας βουτώντας με το αυτοκίνητό του από την προβλήτα του λιμανιού στο Κατάκολο.

Ο άνδρας οδήγησε με μεγάλη ταχύτητα το όχημά του στη θάλασσα, ενώ από καθαρή τύχη γλύτωσε τον πνιγμό, καθώς λίγο αργότερα κατάφερε να βγει μόνος του στην επιφάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως έχει έλθει σε απόγνωση, καθώς η τελευταία του προσπάθεια να βρει δουλειά στον Δήμο του Πύργου απέβη άκαρπη.

Πηγή: patrisnews

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο εκλογικό τμήμα στο Περιστέρι«Δυστυχώς δεν θα κάνω μια δήλωση την οποία πολύ θα ήθελα να κάνω. Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε για το εξής: Από χτες το βράδυ σε ένα πλαστό λογαριασμό δήθεν της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που τον έχουμε καταγγείλει πάρα πολλές φορές, στο twitter, έχει αναρτηθεί μια δήθεν απόφαση της ΚΕ, η οποία καλεί τα μέλη του Κόμματος, τους φίλους, τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, να ψηφίσουν άλλο κόμμα, το ΣΥΡΙΖΑ.
Ήδη έχουμε παρέμβει στην υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος, στον κ. Σφακιανάκη, γίνονται παρεμβάσεις στις ΗΠΑ, που είναι η έδρα της twitter, για να φύγει αυτό το site το οποίο το έχουμε καταγγείλει γιατί δεν ανήκει στην ΚΕ του ΚΚΕ, δεν το έχουμε ανοίξει εμείς, όπως υπάρχει και προσωπικό δικό μου twitter, που επίσης δεν ανήκει στο Κόμμα. Αυτό θα ήθελα να καταγγείλω και να καλέσουμε τα μέλη του Κόμματος, τους φίλους, τους οπαδούς να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά μέχρι να κλείσει η κάλπη».
 
Διενεργείται πάντως έρευνα απ' ό,τι μαθαίνουμε από την αστυνομία;
«Διενεργείται έρευνα. Αυτό είναι 1-2 μήνες τώρα, έχουμε παρέμβει. Έχω παρέμβει προσωπικά. Δεν μπορώ να καταλάβω. Ωραίες είναι οι νέες τεχνολογίες και εμείς τις χρησιμοποιούμε, αλλά όταν υπάρχει απόρρητο για το ποιος άνοιξε αυτό το λογαριασμό, όταν παρέμβηκα εγώ ζήτησαν να κάνω ταυτοποίηση ταυτότητας. Όταν ανοίγει κάποιος ένα λογαριασμό, τον πληρώνει, και μάλιστα ως ΚΕ του ΚΚΕ αυτός δεν έχει ταυτότητα. Έπρεπε εγώ να κάνω 10 αναφορές ότι εγώ είμαι η Παπαρήγα. Ο άλλος που άνοιξε λογαριασμό στο όνομα της ΚΕ δεν δίνει στοιχεία ποιος είναι! Πρέπει να μάθουμε τα στοιχεία του, δεν μπορεί να μην ασκηθεί δίωξη».
 Και έχει ήδη ασκηθεί δίωξη...
 «Εμείς είμαστε πολύ περίεργοι να μάθουμε ποιος έχει κάνει αυτή τη δουλειά».
Και στο facebook σας είχαν κάνει ένα πλαστό λογαριασμό;
«Έχω πολλά facebook, ανάθεμα αν έχω ανοίξει κανένα. Υπάρχει το site του Κόμματος. Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να έχω προσωπική σχέση, η σχέση η δικιά μου ασκείται μέσω του Κόμματος και όχι προσωπικά. Αλλά εδώ τώρα αναρτώνται πλαστές, ψευδείς ειδήσεις. Αυτό είναι το θέμα και δεν μπορείς να προφυλαχθείς από τίποτα. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το πράγμα. Και εν πάση περιπτώσει υπάρχει ένα θέμα: Από εδώ ανοίχθηκε, από έξω ανοίχθηκε, από πού έχει ανοιχθεί αυτός ο λογαριασμός;».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ψευδολογίες που διαδίδει χαφιέδικος λογαριασμός του Twitter


Καταγγέλλουμε ότι ο χαφιέδικος λογαριασμός του Twitter, που παρουσιάζεται ως «επίσημος λογαριασμός της ΚΕ του ΚΚΕ» και τον οποίο πολλές φορές έχει καταγγείλει το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης», αργά χθες το βράδυ σε ανάρτησή του εμφανίζει την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ να καλεί το λαό σε υπερψήφιση άλλου κόμματος και όχι του ΚΚΕ!
Η αρμόδια εισαγγελική αρχή έχει υποχρέωση να επέμβει αμέσως.
Καλούμε τους κομμουνιστές, τους φίλους και ψηφοφόρους του Κόμματος να επαγρυπνούν μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, γιατί είναι πιθανό μέχρι τότε να ακούσουν διάφορα ψέματα και προβοκάτσιες.

Εντοπίστηκε το αρχαίο λιμάνι της Σκιάθου

Διερευνητικές υποβρύχιες αυτοψίες διενεργήθηκαν πρόσφατα στο νησί
Εξαιρετικά σημαντικά ευρήματα έφεραν στο φως οι διερευνητικές υποβρύχιες αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στην Σκιάθο, από το καταδυτικό κλιμάκιο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, στην διάρκεια των οποίων εντοπίστηκαν μάλιστα μεγάλα τμήματα του αρχαίου λιμανιού.
Στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου, συγκεκριμένα, η θέση του οποίου συμπίπτει με αυτή του αρχαίου λιμένα, εντοπίστηκε αρχαίος κυματοθραύστης, πάνω στον οποίο σώζεται τμήμα μώλου βυζαντινών χρόνων. Το παραπάνω εύρημα, σε συνάρτηση με τις ενάλιες αρχαιότητες που εντοπίστηκαν στην διάρκεια των υποβρύχιων αυτοψιών, αποτελούν αδιάσειστα τεκμήρια της μακραίωνης διαδρομής της Σκιάθου, αλλά και του πολιτισμού που αναπτύχθηκε σε διάστημα χιλιάδων χρόνων.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Οι διερευνητικές υποβρύχιες αυτοψίες πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα μεταξύ 14 και 25 Μαΐου υπό την διεύθυνση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων από τους καταδυόμενους αρχαιολόγους Μαγδαληνή Αθανασούλα, Διονύση Ευαγγελιστή και τον καταδυόμενο Πολιτικό Μηχανικό Αθανάσιο Στεργίου.
Στις χερσαίες ερευνητικές αυτοψίες συμμετείχαν οι συναρμόδιες Εφορείες ΙΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με επιστημονικό συνεργάτη τον Αλκιβιάδη Γκινάλη, επικεφαλής της ομάδας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Το κλιμάκιο ερεύνησε σε μεγάλη έκταση τις θαλάσσιες περιοχές του παλιού λιμανιού της Σκιάθου, με το Ενετικό φρούριο Μπούρτζι, τους Ταρσανάδες, τον όρμο Πλατανιά με τα Τρουλλονήσια, την Αγία Παρασκευή και την περιοχή της Κεχριάς, φέρνοντας στο φως σημαντικά ευρήματα, τα οποία προσθέτουν νέα αρχαιολογικά δεδομένα, εμπλουτίζοντας την επιστημονική γνώση.
Στην διάρκεια των διερευνητικών υποβρύχιων αυτοψιών εντοπίστηκαν, αναλυτικότερα, μεγάλος αριθμός κεραμικών οστράκων, κυρίως δε διάσπαρτα τμήματα αμφορέων, τόσο στην θαλάσσια περιοχή περιμετρικά του Ενετικού Φρουρίου «Μπούρτζι» όσο και στην λιμενολεκάνη του παλιού λιμανιού του νησιού.
Τα σημαντικότερα ευρήματα προέρχονται από τον θαλάσσιο χώρο της λιμενολεκάνης του παλιού λιμανιού. Συγκεκριμένα, ανελκύστηκαν δύο ακέραιοι λύχνοι (λυχνάρια) του 4ου και 6ου αιώνα μΧ., μαρμάρινο τμήμα που φέρει ταινία και άκανθα υστερορωμαϊκών χρόνων και δύο ακέραια αγγεία που χρονολογούνται στους ύστερους κλασικούς χρόνους.
Αρχαία ναυάγια
Είναι εντυπωσιακός ο μεγάλος αριθμός των αρχαιολογικών ευρημάτων που ήρθαν στο φως στην διάρκεια της παραπάνω συνεργατικής έρευνας, τα οποία αναμφίβολα δημιουργούν ευρύ πεδίο ευρύτερης διερεύνησης στο μέλλον. Παρότι αποσπασματικές, οι έρευνες απέδωσαν πολύ σημαντικούς καρπούς, που μεταφράζονται σε πολυάριθμα ευρήματα, τα οποία δείχνουν έντονη δραστηριότητα, που αναπτύχθηκε δύο και πλέον χιλιάδες χρόνια πριν.
Στην θέση Ταρσανάδες, ειδικότερα, εντοπίστηκαν συστάδες από φορτίο ναυαγίου υστερορωμαϊκών χρόνων. Σε μικρή απόσταση, παράλληλα, από το παλιό λιμάνι, εντοπίστηκε ναυάγιο βυζαντινών χρόνων, το οποίο είχε ως κύριο φορτίο καλυπτήρες (κεραμίδες) μαζί με τμήματα βυζαντινών αμφορέων.
Στον όρμο Πλατανιά, εξάλλου, και σε μικρή απόσταση από την ακτή, εντοπίστηκε φορτίο ναυαγίου υστερορωμαϊκών χρόνων, έντονα συλημένο, το οποίο καταλαμβάνει μεγάλη έκταση και απαρτίζεται από τμήματα αρχαίων αμφορέων κολλημένα (πακτωμένα) στα βράχια. Στην παρούσα φάση, βεβαίως, διατυπώνονται οι πρώτες εκτιμήσεις, ενώ η συνέχιση των ερευνών εκτιμάται ότι θα οδηγήσει τους επιστήμονες σε ακόμη πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Η υποβρύχια διερεύνηση της Σκιάθου πραγματοποιείται, σημειωτέον, για πρώτη φορά συστηματικά από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, ανοίγοντας νέους ερευνητικούς δρόμους σε σχέση με την ανάδειξη του ενάλιου αρχαιολογικού πλούτου του νησιού. «Προσδοκία μας είναι η έρευνα αυτή να συνεχιστεί, για την τεκμηρίωση των ευρημάτων αυτών και την ανακάλυψη νέων στοιχείων» υπογραμμίζουν οι συμμετέχοντες.
Μέλος της Αθηναϊκής Συμμαχίας
Η Σκιάθος ανέπτυξε σημαντική δράση από αρχαιοτάτων χρόνων, ήταν μέλος της Αθηναϊκής Συμμαχίας και διέθετε πλοία στην συμμαχία, γεγονός που σημαίνει ότι διέθετε άρτια λιμάνια.
Αυτός ήταν ίσως ένας από τους λόγους για τους οποίους οι κάτοικοι του νησιού εγκατέλειψαν την Παλαισκίαθο, η οποία βρίσκονταν στην θέση της Κεφάλας, βόρεια του νησιού και μεταφέρθηκαν σταδιακά στην σημερινή θέση, νότια του νησιού, που ήταν σαφώς κατάλληλη για την δημιουργία υπήνεμων λιμανιών.
Η αρχαία πόλη διέθετε, μάλιστα, δύο λιμάνια, το ένα εκ των οποίων βρίσκονταν στην θέση του σημερινού παλιού λιμανιού και το δεύτερο, δεξιά από το Μπούρτζι και φιλοδοξία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων είναι να ερευνηθούν στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τα υπάρχοντα αρχαιολογικά δεδομένα, οι κάτοικοι φαίνεται ότι μεταφέρθηκαν στο τέλος του 5ου αιώνα πΧ στην καινούργια πόλη, αναπτύσσοντας σημαντική δράση, με επίκεντρο την θάλασσα και τις αντίστοιχες δραστηριότητες.
Τα ενάλια ευρήματα που έφεραν στο φως οι πρόσφατες υποβρύχιες διερευνητικές αυτοψίες, αποδεικνύουν την έντονη δραστηριότητα που αναπτύχθηκε στην διάρκεια του χρόνου, και ανοίγουν, όπως προαναφέρθηκε, ευρύ πεδίο περαιτέρω διερεύνησης στο μέλλον.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΦΩΤΟ ΣΟΚ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΨΗΦΊΣΑΜΕ !!!Τα πρώτα αποτελέσματα από το skopelosnews

Τα πρώτα αποτελέσματα από το skopelosnews
μείνετε συντονισμένη μαζί μας με πολλά παράπλευρα νέα από την Σκόπελο......

Η Ελλάδα θα νικήσει τη Γερμανία με 1-0

Το γκολ θα βάλει ο Σωκράτης (Παπασταθόπουλος).

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΝΑΜΝΉΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΘΡΥΛΟΣ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΤΩΡΑ !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου