Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Συγκροτήθηκε σε σώματα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων, περιφερειακό τμήμα Μαγνησίας, μετά τις εκλογές που έγιναν στις 27 Μαΐου.

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων
Συγκροτήθηκε σε σώματα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων, περιφερειακό τμήμα Μαγνησίας, μετά τις εκλογές που έγιναν στις 27 Μαΐου.
Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. είναι πρόεδρος Γιώργος Αλπάκης, αντιπρόεδρος Δημήτρης Βελέτζας, γραμματέας Γιώργος Κωνσταντινίδης, ταμίας Πασχάλης Παρασχούδης και έφορος δημοσίων σχέσεων Λεμόνα Ταργοντσίδου.

Έκρηξη με τραυματία στη ΒουλιαγμένηΣυναγερμός σήμανε στην αστυνομία από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 10.50 το πρωί σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, επί της οδού Ήρας 18, στην περιοχή της Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένοικος, 40 ετών, παρέλαβε ένα δέμα παγιδευμένο με εκρηκτικά, τα οποία έσκασαν στα χέρια του. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας.

Πρόκειται για γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και είχε μετακομίσει πρόσφατα στην ήσυχη γειτονιά της Αττικής.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η σοβαρότητα της κατάστασης του τραυματία.

Η έκρηξη ήταν αρκετά ισχυρή, καθώς έσπασαν τα τζάμια διπλανής πολυκατοικίας, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Nα σημειωθεί ότι σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το σπίτι του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου. Το περιστατικό δεν σχετίζεται με τον ίδιο, ωστόσο η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής.

Περισσότερο ρεπορτάζ σε λίγο...

Διάσωση του λαού και όχι του ευρώ

Κείμενο παρέμβασης
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Η ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Κι είναι ανάγκη να γίνει άμεσα, συντεταγμένα με παράλληλη οργάνωση του λαού, με συνείδηση των δυσκολιών αλλά και της ελπιδοφόρας προοπτικής που γεννιέται.
Η απαλλαγή από τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις και από τη θηλιά του χρέους είναι ακατόρθωτη εντός του ευρώ. Το ευρώ είναι το νόμισμα του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, της σύγχρονης ιμπεριαλιστικής Ευρώπης-φυλακής. Ένα νόμισμα που λειτουργεί σαν μηχανισμός χρεοκοπίας κρατών και οικονομιών, δεν είναι ούτε μπορεί να γίνει «νόμισμα των ευρωπαϊκών λαών».
 
Η παραμονή στο ευρώ σημαίνει την καταδίκη της χώρας και του λαού μας σε καθεστώς μόνιμης χρεοκοπίας. Σημαίνει να καταστούν θεμέλιοι νόμοι του κράτους η δημοσιονομική πειθαρχία και το σύμφωνο για το ευρώ. Σημαίνει συναίνεση στην κοινωνική μας καταβαράθρωση, στην εκποίηση της χώρας μας σε όφελος των δανειστών, του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου που μας λεηλατούν επί δεκαετίες και μας οδήγησαν στην κρίση.
Η τρομοκράτηση του λαού, η σύνδεση της εξόδου από το ευρώ με βιβλικές καταστροφές, έχει μοναδικό σκοπό να εξοριστεί η μοναδική λύση υπέρ της εργασίας και της δημοκρατίας:
Η μονομερής διαγραφή του χρέους, έξω από το ευρώ και σε ρήξη με την ΕΕ.
Οι ίδιοι που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια, θα  την οδηγήσουν και στη «δραχμή» ή σε «διπλό νόμισμα» εάν πρόκειται να σώσουν το ευρώ τους, και να μείνει η χώρα, οι εργαζόμενοι και ο λαός δεμένοι με το χρέος στο «πειθαρχείο» της Ε.Ε.  
 
Ζωή μπορεί να υπάρξει μόνο έξω από το ευρώ. Μπορούμε να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, να αξιοποιήσουμε τις πλούσιες δυνατότητες της χώρας προς όφελός μας, να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο για αξιοβίωτη ζωή, για κατακτήσεις στο σήμερα και στο αύριο.
 
Υπάρχει τρόπος. Προϋποθέτει υιοθέτηση εθνικού νομίσματος και στήριξη σε μια παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας σε αντικαπιταλιστική-φιλολαϊκή κατεύθυνση. Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και πριν απ’ όλα της Τράπεζας της Ελλάδος, με στόχο να στηριχθεί η εγχώρια παραγωγή και να επιβληθούν αυστηροί έλεγχοι στην κίνηση των κεφαλαίων. Γενναία αναδιανομή του πλούτου για να ενισχυθεί το εισόδημα των εργαζομένων και να τονωθεί η εσωτερική αγορά.
Προϋποθέτει τον πλήρη δημόσιο έλεγχο στους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας. Ολόκληρη η παραγωγική μηχανή της χώρας πρέπει -βασισμένη σε προγράμματα δημοσίων επενδύσεων και στον εργατικό κοινωνικό έλεγχο- να προσανατολιστεί στην ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να γίνει χωρίς την κινητοποίηση ολόκληρου του λαού, χωρίς περισσότερη δημοκρατία, χωρίς πραγματική εθνική-λαϊκή κυριαρχία.
Ο δρόμος για να σταθεί η χώρα στα δικά της πόδια δεν θα είναι περίπατος. Απαιτεί ρήξη με τους δανειστές, τις «αγορές», το κεφάλαιο, το πολιτικό τους προσωπικό. Με όλους αυτούς που επέβαλαν στο λαό και στη χώρα μας την καταστροφική πορεία που ζούμε, με όλους αυτούς που επωφελήθηκαν κι επωφελούνται από αυτή.
Απαιτεί επομένως ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Είναι ο μοναδικός δρόμος που εξασφαλίζει την επιβίωση και δίνει χειροπιαστή προοπτική. Είναι ο δρόμος όχι μόνο για να ανασάνει ο λαός, αλλά και να γίνει αφέντης στον τόπο του.
-      ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
-      ΒΟΥΡΕΚΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ
-      ΓΑΤΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
-      ΓΡΟΛΛΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΠΘ
-      ΔΕΛΑΣΤΙΚ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
-      ΘΕΡΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ, τ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
-      ΚΑΛΙΑΜΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΜΠ
-      ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
-      ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ -ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
-      ΜΑΡΚΕΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΠΘ
-      ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ
-      ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΦΑΝΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
-      ΠΑΠΑΔΕΔΕ ΦΛΩΡΑ, Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΕΠ/ΔΕΗ, ΜΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ
-      ΠΑΠΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
-      ΠΑΤΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
-      ΡΑΧΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
-      ΡΟΥΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ
-      ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ
-      ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
-      ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
-      ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
-      ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΗΧ/ΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ
-      ΤΣΑΚΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ
-      ΧΡΥΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ

Κύριε κοπάνα από τα νησιά κοπάνα ? ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΉΣΕΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΤΉΣΕΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΕΛΙΤΩΝ ΚΥΡΙΕ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ....


Και να φανταστείς ότι είναι και Αντιπεριφεριαρχης  αλλά στην Σκόπελο με τόσα προβλήματα ούτε ξέρη μάλλον που πέφτει άρε Αγοραστέ με της επιλογές σου έψαχνε πολύ να τον Εύρης?
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΉΣΕΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΤΉΣΕΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΕΛΙΤΩΝ ΚΥΡΙΕ ΑΓΟΡΑΣΤΕ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ο ΣΚΥΛΑΚΙΑΣ !


ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΧΑΛΑΡΑ ΣΤΟ ΚΑΙΚΙ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΌΛΗ!ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΗΣ !


ΧΕΡΙ - ΧΕΡΙ...

Η ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ: «Το δείπνο παρατέθηκε προ δεκαημέρου στη Φιλοθέη στο σπίτι γόνου μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας (...) συγκεντρώθηκαν περίπου μια ντουζίνα "ανησυχούντες" μερικοί πασίγνωστα ονόματα της επιχειρηματικής κοινωνίας (...) ο ένας, άλλοτε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, επί σειρά ετών υπουργός με όνομα "βαρύ σαν ιστορία" (...) ο άλλος εκδότης γόνος στενού συνεργάτη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ο οποίος εσχάτως έγειρε προς Κουμουνδούρου (...) η βραδιά κύλησε ήρεμα με τους δυο να διαβεβαιώνουν ότι στις 18 Ιουνίου "θα πνεύσει ένας άνεμος ελπίδας"» (η καταγραφή στα ΝΕΑ).
Η ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: «Στη συγκέντρωση συναντήσαμε και την Ουρανία Μπίρμπα, πρόεδρο του σωματείου της ΕΒΟ Πυρκάλ. "Η νίκη είναι εξασφαλισμένη στις 17" (...) μας είπε» (η καταγραφή στην ΑΥΓΗ).
ΟΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ: «Προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφιβολία, το κόμμα μου - ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ - είναι αποφασισμένο να κρατήσει την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης (...) Ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα είχε δίκιο» (ο Α. Τσίπρας σε Financial Times / ΑΥΓΗ).
ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ: «Να επανέλθω στην ταύτιση στόχων και διαθέσεων (...) μεταξύ "τροϊκανών" και "συριζαίων", κυρίως. Δεν υπάρχει επιτελείο στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που δεν θα ήθελε να πιστέψει στην καλή πλευρά μιας "αριστερής" διακυβέρνησης (...) Γι' αυτό οι προστάτες του παλαιού συστήματος σπεύδουν να σπιτωθούν και να καθοδηγήσουν την ανερχόμενη πολιτική δύναμη» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ωμός εκβιασμός

Δυο μέρες πριν την Κυριακή των εκλογών, οι αστοί χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να εκβιάσουν ωμά την ψήφο του λαού και να ισχυροποιήσουν το νέο δικομματισμό - διπολισμό, κατευθύνοντας την ψήφο του. Πρέπει, λένε, οπωσδήποτε να υπερψηφιστεί η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Επιδιώκουν να τον χειραγωγήσουν, να τον υποτάξουν στην πολιτική εξόδου από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου, άρα στην ολοένα εντεινόμενη βαρβαρότητα. Ετσι, χτες το απόγευμα, η τηλεόραση του ΣΚΑΪ παρουσίασε μια δική της εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος! (ο ΣΚΑΪ έβγαλε αποτέλεσμα πριν την κάλπη με κατασκευασμένα στοιχεία), με γράφημα ανάλογο των δημοσκοπήσεων, που έδινε στο 25% τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, στο 13,5% το ΠΑΣΟΚ και σε ποσοστό 4,5% - 7% όλα τα άλλα κόμματα που είχαν μπει στη Βουλή στις εκλογές της 6ης Μάη. Αν αυτό δεν είναι ωμή παρέμβαση, για να κατευθύνει την ψήφο του λαού και για να διαμορφώσει αποτέλεσμα, υπέρ της κεντροδεξιάς με τη ΝΔ ή της κεντροαριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ τότε τι είναι; Αλλωστε, με βάση την εκτίμηση - προτροπή για ψήφο του ΣΚΑΪ, ή το ένα πρέπει να γίνει ή το άλλο, συμπιέζοντας τα άλλα κόμματα, όπως είπε και ο παρουσιαστής κ. Ευαγγελάτος. Αθλια η αστική δημοσιογραφία, άθλια η αστική ενημέρωση. Ο λαός να απεγκλωβιστεί από τις λογικές και τις επιρροές αυτών που τον θέλουν σκλάβο των αφεντικών. Τώρα στην κάλπη ψήφο στο ΚΚΕ. Ισχυρό ΚΚΕ για να πάμε μπροστά.

Ντόρα:"ΚΩΛΟΜΠΑΡΙΣΤΙΚΑ λένε τη λέξη 'καταγγελία' για το μνημόνιο τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α"...!!!

Δεν κάνω πλάκα με τον τίτλο της ανάρτησης, ούτε θα χρησιμοποιούσα ποτέ -εννοείται- μια τέτοια λέξη δημοσίως.  Και όμως! Η πολιτική ζωή του τόπου έφτασε σε αυτό το σημείο και μάλιστα από μία κυρία (συγγνώμη Ντόρα που δεν το γράφω με κεφαλαίο Κ), όταν χθες το βράδυ και αμέσως μετά το τέλος της συγκέντρωσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην πλατεία Ομονοίας, χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη λέξη και φράση ...από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης!!! Ξεχνώντας ακόμη και εκείνη την περιβόητη γαλλική προφορά της.
Συμμετέχοντας σε προεκλογική κουβέντα στη ΝΕΤ με τους Παπαδημούλη και Χρυσοχοϊδη και συντονίστρια την Έλλη Στάη, η Ντόρα Μπακογιάννη (εκ της γνωστής οικογενείας), επιπλήχτηκε με χαμόγελο από την δημοσιογράφο, ενώ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  
Το πρόστιμο από το Ε.Σ.Ρ, ήθελα να ήξερα, θα φιλοτιμηθεί να το πληρώσει η ίδια, ή για ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ θα κληθούμε να το πληρώσουμε ΕΜΕΙΣ, μέσω της ΕΡΤ; Είδατε, λοιπόν, πόσο ΚΩΛΟΜΠΑΡΙΣΤΙΚΗ είναι η πολιτική τους σε ένα λαό τόσο βιασμένο και κατακρεουργημένο, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ.  Γιατί, αν τον θέλει κι άλλο τον ΚΩΛΟΜΠΑΡΑ του ...Κυριακή (πολύ) κοντή ΓΙΟΡΤΗ.
Εγώ, πάντως, σας το είχα γράψει από τα ξημερώματα της Δευτέρας ότι το θερμόμετρο θα πιάσει ΚΟΚΚΙΝΟ.  Το είχε προβλέψει και η Ε.Μ.Υ -άλλωστε-.και δεν έπεσε έξω.  ΚΑΥΣΩΝΑΣ αυτές τις μέρες.  Αυτό που θα προσθέσω, απλώς, κατεβαίνοντας στο επίπεδο της κας Μπακογιάννη, είναι "να δούμε ποιανού ο κώλος θα πάρει φωτιά την Κυριακή το βράδυ".  Εύχομαι, ΟΧΙ του λαού.  ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ.
Δείτε ολόκληρη την συζήτηση στη ΝΕΤ κάνοντας κλικ ΕΔΩ και, αν βιάζεστε, το ακριβές στιγμιότυπο είναι στο 06:46΄΄.
ΛΑΜΠΡΟΣ Θ. ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ

Μπουκάλι με μήνυμα από Λιβύη στη Σκιάθο!

alt
Ποιος, άραγε, αγναντεύοντας τα κύματα δεν έχει σιωπηλά παρακαλέσει η θάλασσα να του δώσει ένα σινιάλο από ένα πρόσωπο αγαπημένο, αλλά μακρινό;

Στην εποχή, ωστόσο, του facebook, του twitter και εν γένει της άμεσης ηλεκτρονικής επικοινωνίας, ένα χειρόγραφο γράμμα σε ένα μπουκάλι μόνον ως κινηματογραφικό σενάριο μπορεί να εκληφθεί...
«Αφωνα» έμειναν τον περασμένο Μάρτιο τα μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου «Σκιάθος», όταν ανήμερα το Πάσχα κατά τον καθαρισμό των παραλιών εντόπισαν ένα πλαστικό μπουκάλι με γραπτό... περιεχόμενο. «Είχα συστήσει στους εθελοντές να φυλάξουν οτιδήποτε τους έκανε εντύπωση, προκειμένου να στήσουμε μια έκθεση» εξηγεί στην «Κ» ο Θοδωρής Τζούμας, πρόεδρος του συλλόγου. Το ακριβοθώρητο εύρημα κινητοποίησε τον 31χρονο Θοδωρή, που άνοιξε το μπουκάλι και διαπίστωσε ότι το γράμμα ήταν στα τουρκικά. «Αυτή τη στιγμή που σου γράφω οι βόμβες σκάνε γύρω μου, κάνοντας τη νύχτα μέρα». Ετσι περιγράφει τον αποκλεισμό του εμπορικού πλοίου του στο λιμάνι της Τρίπολης κατά τις ταραχές στη Λιβύη, τη 10η Αυγούστου του 2011 ο Tούρκος αποστολέας Ερσίν, στην αγαπημένη του Nτενίζ. «Αφού λάβαμε τη μετάφραση, συμπεριλάβαμε το γράμμα στην έκθεση» διηγείται ο Θοδωρής. «Η ιστορία συγκίνησε όλο το νησί, δεν γνωρίζαμε άλλωστε την έκβαση της περιπέτειας του Ερσίν». Λίγο αργότερα βρέθηκε για μια εκπαιδευτική συνάντηση στη Σκιάθο ένας Τούρκος εκπαιδευτικός, που διαφώτισε περαιτέρω την ιστορία και καθαρόγραψε την αναγραφόμενη διεύθυνση. Ετσι, ο Θοδωρής απέστειλε μια φωτοτυπία του γράμματος στην Μπούρσα, όπου την παρέλαβαν οι γονείς του Ερσίν, καθώς ο ίδιος είχε μπαρκάρει.
Λίγο αργότερα ο ήχος του sms ακούστηκε στη Σκιάθο «με λένε Ersin Emir, ψάξε με στο facebook». Κάπως έτσι «εκσυγχρονίστηκε» η επικοινωνία. Ο Θοδωρής και ο Ερσίν έγιναν φίλοι στο facebook και συνομίλησαν στο chat. «Ξέρεις πού είναι η Σκιάθος;» ρώτησε ο Ελληνας «εδώ είσαι πια διάσημος». «Κάθε γραμμή είναι αλήθεια» ανταπάντησε από τη Μερσίνα ο 25χρονος Τούρκος, «το συνηθίζω να ρίχνω μπουκάλια στη θάλασσα, αλλά δεν ήλπιζα να βρεθεί ποτέ!». Το περιστατικό αναδείχθηκε από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία το παραλλήλισαν με την υπόθεση της ταινίας «Οι άνθρωποι του παππού μου», όπου ο Τουρκοκρητικός ήρωας ρίχνει μπουκάλια με σημειώματα στη θάλασσα στη διάρκεια όλης της ζωής του με την ελπίδα να φτάσουν στα Χανιά. Αφού πεθαίνει, ο εγγονός του λαμβάνει ένα πακέτο με το μπουκάλι του παππού, ένα ούζο και μια πρόσκληση για την Κρήτη. Τη συγκίνησή του, αντίστοιχα, δεν μπορεί να κρύψει και ο Θοδωρής. «Η οικογένειά μου ήρθε στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή από τον Τσεσμέ» ομολογεί, «δεν είχα μέχρι σήμερα καμία επικοινωνία με Τουρκία, μέχρι πού η μοίρα μού έστειλε αυτό το μπουκάλι». «Τι είναι ελευθερία;» αναρωτιέται στο ταραγμένο γράμμα από τη Λιβύη ο Ερσίν, «μήπως είναι η θάλασσα;».
Η Καθημερινή (Ιωάννα Φωτιάδη)

Απ. Νάνος: «Ψήφος- βόλι με το ΚΚΕ»

Πέρα απ' τα κάλπικα διλήμματα, αυτές οι εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Ακούμε από τα άλλα κόμματα ότι «η κρίση είναι πανευρωπαϊκή, άρα είτε όλοι μαζί θα σωθούμε στην Ευρώπη, είτε όλοι μαζί θα χαθούμε» .


Διαφωνούμε ριζικά με αυτή την εκτίμηση. Η κρίση ξεσπάει σε κάθε χώρα χωριστά - και σε αλληλεπίδραση μπορεί, αλλά ξεχωριστά. Καθώς η Ελλάδα είναι και λιγότερο σχετικά αναπτυγμένη χώρα, η κρίση είναι πιο βαθιά, κρατάει περισσότερο και λόγω της ενσωμάτωσης είναι πιο δύσκολη η ανάκαμψη, πιο σύνθετη και πιο πολύπλοκη.


Όλα τα άλλα κόμματα ενοχοποιούν το μνημόνιο, ότι πέρα από τη λιτότητα επέφερε την ύφεση και ευθύνεται για το βάθεμα της κρίσης. Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει στην ανατροπή του, όχι γενικά πολιτικά, αλλά επί της ουσίας και στην πράξη να ανατραπούν οι συνέπειές του.


Ωστόσο, το μνημόνιο επιτέλεσε το σκοπό για τον οποίο έγινε: Να εξασφαλιστεί μια πιο φθηνή και χειραγωγήσιμη εργατική δύναμη για τη φάση της ανάκαμψης , να καταστραφούν κατακτήσεις που υπήρχαν .


Αυτές οι εκλογές γίνονται στην κορύφωση μιας καπιταλιστικής κρίσης που δε δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Η αστική τάξη επιχειρεί να αντικαταστήσει το χρεωκοπημένο πολιτικό προσωπικό της με μια νέα φρουρά πιο ικανή να εγκλωβίσει μεγάλες μάζες εργαζομένων έτσι που να γίνουν σύμμαχοι στην προσπάθεια των καπιταλιστών να ανακάμψουν.
Τα αστικά επιτελεία δεν κρύβουν το πλάνο: Να βουλιάξει κι άλλο η εργατική τάξη. Σ' αυτή την κατεύθυνση η νέα σοσιαλδημοκρατία χρησιμοποιεί γνωστά παλιά υλικά όπως η «καμένη γη» για να προαναγγείλει νέες θυσίες εργατών στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.


Στο μέτωπο της προπαγάνδας καταγράφονται αξιοσημείωτες επιδόσεις έτσι που να κάνουν το λαό να γεμίζει με φόβο. Στη διακαναλική που έδωσε η ΝΔ έγινε λόγος για ασφάλεια, νόμο και τάξη ενώ στην αντίστοιχη του ΣΥΡΙΖΑ για το μεγάλωμα λίγο του κατώτατου μεροκάματου και το επίδομα ανεργίας, πράγμα το οποίο θα αναιρεθεί στην πορεία από το σύνολο μέτρων και τις εξελίξεις. Και για τον ΕΟΠΥΥ, που καταρρέει, δεν είπαν τίποτα.


Δεν θα λύσει η ΕΕ και η Σύνοδος στις 28 - 29 Ιούνη το τι θα γίνει με τον ΕΟΠΥΥ, τι θα γίνουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Στάση πληρωμών επίκειται σε μισθούς και συντάξεις, με όλα τα στοιχεία να δείχνουν ότι το πολύ μέχρι τέλη Αυγούστου υπάρχουν τα χρήματα για να εξασφαλιστούν.
Το ΚΚΕ σε καμία περίπτωση δε θέλει την προβλεπόμενη πολιτική χρεοκοπία και των δύο κυβερνήσεων της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ να τη χρεωθεί ο λαός σαν ευθύνη του .

Ο λαός να μην πληρώσει οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά.
Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα με εμπειρία, που μπορεί να αντιμετωπίσει και το φόβο που θα σπέρνει η ΝΔ και την απογοήτευση που θα σπείρει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στο έδαφος αυτό είναι πολύ πιθανό να καλλιεργηθούν ακόμη πιο συντηρητικές και αντιδραστικές απόψεις.


Γι’ αυτό και είναι αναγκαιότητα η συγκρότηση του κοινωνικοπολιτικού μετώπου, το μέτωπο δηλαδή της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου και που η δύναμή τους πρέπει να εμπλουτιστεί σημαντικά με τη συμμετοχή νέων και γυναικών. Τα άλλα κόμματα τη συμμαχία τη βλέπουν για να γίνει μια κυβέρνηση ή για να έρθουν σε μια κυβέρνηση, στο επίπεδο μόνο των πολιτικών δυνάμεων.


Το ΚΚΕ, και παρά τα όσα λέει η αστική προπαγάνδα θέλει να πείσει το λαό ότι έχει τη δύναμη να είναι κυρίαρχος. Και σ' αυτό θα επιμείνει. Τώρα, πριν τις εκλογές, αλλά και την αμέσως επόμενη μέρα. Η ταξική πάλη δε σταματά και δεν καθορίζεται η έκβασή της από το αποτέλεσμα μιας εκλογικής αναμέτρησης.

Η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση, που ξέρει ότι έχει γραμμή πολιτική, γραμμή πλεύσης λαθεμένη, που δεν εμπιστεύεται τις δυνάμεις που συγκροτούν την κυβέρνηση, σημαίνει ότι ακυρώνεται ο ρόλος του ΚΚΕ μέσα στο λαό. Δεν μπορεί να είναι μέσα στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα να την πολεμά.

Τα επόμενα χρόνια, θα έχουμε πολιτική αστάθεια . Κι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες. Αν ο λαός είναι όρθιος και παλεύει, τότε μπορεί να αξιοποιήσει την πολιτική αστάθεια. Αν έχει σκύψει το κεφάλι, τότε την πολιτική αστάθεια θα την αξιοποιήσουν αντιδραστικές δυνάμεις.
Στο διάστημα που μεσολάβησε αρκετοί μύθοι ως ένα βαθμό αποκαλύφθηκαν. Αυτά περί του αέρα της Ευρώπης, περί του αντάρτικου απέναντι στην ΕΕ.

Το Κοινοβούλιο δε θα είναι κέντρο θετικών εξελίξεων. Έρχονται δύσκολες μέρες και το κέντρο των εξελίξεων πρέπει να είναι ο λαός. Δεν πρέπει άνθρωποι που εκτιμούν το ρόλο του ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν έχουν διαφορές, να διστάσουν να ψηφίσουν το Κόμμα επειδή δε θα είναι στην κυβέρνηση. Κυβέρνηση θα έχουν. Αυτό που χρειάζεται ο λαός είναι ένα Κόμμα ικανό και δυνατό για τα δύσκολα που έρχονται.


Κριτήρια ψήφου όλα αυτά, αλλά το σίγουρο είναι μόνο ένα:
Στις 18 του μήνα που «η αριστερά του ρεαλισμού» θα συναγωνίζεται «τη δεξιά της ευθύνης», για το ποια απ' τις δυο υπηρετεί καλύτερα το καπιταλιστικό κέρδος, οι εργάτες θα φτύνουν αίμα. Κι εκεί μόνος αρωγός - όπως ιστορικά βεβαιώνεται - θα 'ναι το ΚΚΕ, ένας προς έναν οι κομμουνιστές.


Απέναντι στον εκβιασμό να διαλέξει ο λαός το χέρι που θα κρατά το μαχαίρι πάνω από το σβέρκο του, αυτό που την Κυριακή θα καταγραφεί στην κάλπη, παρότι η ψήφος είναι μυστική, για τους ανθρώπους του μόχθου έχει όνομα στο αποτέλεσμα, έχει ταυτότητα: Είναι ψήφος βόλι με το ΚΚΕ ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων, ή ψήφος αγχόνη με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και όποια άλλη δύναμη συμπληρώνει το κυβερνητικό καρέ της εξουσίας των μονοπωλίων.

Συνέντευξη του Δ. Μπαμπίλη, εκπροσώπου της Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ

Λάρισα: Διέγραψαν χρέος 265.000 ευρώ ανθυποσμηναγού!


Image

«Ανάσα ζωής» έδωσε σε έναν ανθυποσμηναγό του Μηχανικού της Αεροπορίας, η υπ' αριθμόν 88 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας, η οποία «κούρεψε» τα χρέη του κατά 86%. Ποσοστό-ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.

Ο Ι. Ρ., πατέρας δύο παιδιών, όφειλε σε τέσσερις τράπεζες το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 310.000 ευρώ, το οποίο προέρχονταν από ένα στεγαστικό και ένα καταναλωτικό δάνειο και από πιστωτικές κάρτες.

Το τελευταίο διάστημα ο 40χρονος οικογενειάρχης ένιωθε τον οικονομικό κλοιό να στενεύει γύρω του καθώς από τη μια υπέστη μεγάλη μείωση στις αποδοχές του (της τάξεως του 35%) και από την άλλη έπρεπε να δαπανήσει αρκετά χρήματα για τη φροντίδα του ενός από τα δύο παιδιά του, το οποίο αντιμετωπίζει μια σοβαρή ασθένεια. Τόσο αυτός όσο και η σύζυγος του, η οποία εργάζεται στο Δήμο Λάρισας, είχαν οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο και έβλεπαν σιγά-σιγά τις επιλογές να λιγοστεύουν.

«Τελευταίο τους χαρτί» -και σωτήριο όπως αποδείχθηκε- ήταν η επίσκεψη τους στα γραφεία της οργάνωσης «Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών» από την οποία ζήτησαν συμπαράσταση και βοήθεια.

Στο δικαστήριο ο 40χρονος επικαλέστηκε το σοβαρό ιατρικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το παιδί του και τη μεγάλη μείωση των εισοδημάτων που υπέστη τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο στην απόφαση του δικαστηρίου έπαιξε το γεγονός ότι ο αξιωματικός δεν είχε κάποιο περιουσιακό στοιχείο στο όνομα του παρά μόνο ένα αυτοκίνητο.

Ανέλπιστη ήταν η απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας, το οποίο αφού μελέτησε την υπόθεση αποφάσισε να «ελαφρύνει» την οικογένεια κατά 265.000 ευρώ! Συγκεκριμένα , σύμφωνα με τον Ν. 3869/2010 διεγράφη το 86% της οφειλής διότι αποδείχθηκε ότι ο 40χρονος πράγματι αδυνατούσε να πληρώσει.
 
Το Ειρηνοδικείο δέχτηκε την αίτησή του και του επέβαλε την καταβολή μηνιαίας δόσης 900 ευρώ για τέσσερα έτη, δηλαδή καταβολή 43.000 ευρώ (στο σύνολο) χωρίς επιτόκιο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Στον Δρόμο της Παρασκευής 15/6

 
Στον Δρόμο της Παρασκευής 15/6
Ψήφος λαϊκής χειραφέτησης
Το ρεύμα ελπίδας και ανατροπής
ανοίγει δρόμο σωτηρίας
 • Μιχάλης Σπουρδαλάκης: «Η ψήφος της Κυριακής φέρνει στους ώμους της το μέλλον της Ευρώπης», συνέντευξη στον Μιχάλη Σιάχο
 • Καταλύτης η φόρμουλα «Αριστερά+λαός». Η σύγκρουση μήτρα νέων ισορροπιών, νέων συσχετισμών, του Ρούντι Ρινάλντι
 • Παγκόσμια ευρω-δίνη. Η γερμανική ηγεσία πιέζεται από παντού για αλλαγή στάσης στην κρίση της Ευρωζώνης και δεν αποκλείεται να ανταποκριθεί, αλλά θυσιάζοντας την Ελλάδα, του Γιάννη Κιμπουρόπουλου
 • Πραξικόπημα Στουρνάρα με το Fast Track . Ενέκρινε εν κρυπτώ επενδύσεις-μαμούθ έξι μέρες πριν από τις εκλογές, του Μάριου Διονέλλη
 • Κώστας Βεργόπουλος: «Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρωτοπορία της αντίστασης», συνέντευξη στον Μιχάλη Σιάχο
 • Σχέδιο εκκαθάρισης από τη Χρυσή Αυγή. «Θα πετάξουμε τους μετανάστες από νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς», του Μάριου Διονέλλη
 • Ας ολοκληρώσουμε το μάθημα των πλατειών και την εξέγερση της 6ης Μαΐου, του Κώστα Δουζίνα
 • Εκλογές τον Οκτώβριο στη Βενεζουέλα. Ο λαοφιλής Ούγκο Τσάβες και ο κυνικός Ενρίκε Καπρίλες, της Αλίκης Βεγίρη
 • Καπιταλισμός: μια τρομακτικός ιστορία. Από τον Ροκφέλερ στον Μαντέλα, από τη Βεντάντα στον Άνα Χαζάρε… Για πόσο ακόμη οι απόστολοι του ευαγγελίου των επιχειρήσεων θα εξαγοράζουν τις διαμαρτυρίες μας; της Αρουντάτι Ρόι
 • Καλπάζει η μαύρη εργασία, καταρρέουν τα Ταμεία. Ανασφάλιστος ένας στους τρεις εργαζόμενους, του Γιώργου Κατερίνη
 • Παντελής Θεοχαρίδης, τραγουδιστής: «Ζούμε ιστορικές στιγμές για την Αριστερά», συνέντευξη στην Αθηνά Τέσκου
 • Δημήτρης Θεολόγου: «Φταίνε τα τραγούδια» Ένα βιβλίο που γράφτηκε στο… δρόμο, συνέντευξη στον Κώστα Στοφόρο
Ακόμα γράφουν και επιμελούνται οι: Γιάννης Τσούτσιας, Νίκος Ταυρής, Χρήστος Πραμαντιώτης, Λουκάς Αξελός, Σπύρος Γάκης, Λεωνίδας Σακλαμπάνης, Κώστας Δουζίνας, Ματίνα Παπαχριστούδη, Γιώργος Τοζίδης, Λάμπρος Μεραντζής, Μαρία Πετρίτση, Γιούλη Ιεραπετριτάκη, Νίκος Καρινόπουλος, Κωνσταντίνος Μαριόγλου, Λευτέρης Αρβανίτης, Νίκο Παντελιάδης, Έλενα Πατρικίου, Κωνσταντίνος Μίχος, Λευτέρης Ριζάς, Στέλιος Ελληνιάδης, Κωνσταντίνος Σκηνιώτης
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΥΛΗ

ΤΟ ΘΕΜΑ
Μαντρί, Γουδή και χειραφέτηση. Η Αριστερά ωριμάζει, η Δεξιά καταφεύγει στο παρελθόν και τρομοκρατεί, του Γιάννη Τσούτσια
Μιχάλης Σπουρδαλάκης: «Η ψήφος της Κυριακής φέρνει στους ώμους της το μέλλον της Ευρώπης», συνέντευξη στον Μιχάλη Σιάχο

Editorial
Στο δρόμο της πολιτικοποίησης και της ελπίδας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταλύτης η φόρμουλα «Αριστερά+λαός». Η σύγκρουση μήτρα νέων ισορροπιών, νέων συσχετισμών, του Ρούντι Ρινάλντι
Γνώμη: Κοίτα ποιοι μιλάνε για τη βία… του Νίκου Ταυρή
Το μακρόσυρτο κακό όνειρο του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Χρήστου Πραμαντιώτη
Scripta Manent , Ανθολόγος: Λουκάς Αξελός
Αντόνιο Γκράμσι (1891-1937) Αδιάφοροι
Παγκόσμια ευρω-δίνη. Η γερμανική ηγεσία πιέζεται από παντού για αλλαγή στάσης στην κρίση της Ευρωζώνης και δεν αποκλείεται να ανταποκριθεί, αλλά θυσιάζοντας την Ελλάδα, του Γιάννη Κιμπουρόπουλου
Πραξικόπημα Στουρνάρα με το Fast Track . Ενέκρινε εν κρυπτώ επενδύσεις-μαμούθ έξι μέρες πριν από τις εκλογές, του Μάριου Διονέλλη
Ξεπούλημα σε… γλυκιά τιμή για τα αρπακτικά. Πουλάνε ολόκληρη την ΕΒΖ σε τιμή περιπτέρου, του Μάριου Διονέλλη
Κώστας Βεργόπουλος: «Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρωτοπορία της αντίστασης», συνέντευξη στον Μιχάλη Σιάχο
Έκκληση προς τα ευρωπαϊκά συνδικάτα …και προς όλους τους εργαζόμενους των ευρωπαϊκών χωρών, του Σπύρου Γάκη
Σχέδιο εκκαθάρισης από τη Χρυσή Αυγή. «Θα πετάξουμε τους μετανάστες από νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς», του Μάριου Διονέλλη
Δολοφονική επίθεση στο Πέραμα. Αυξάνεται καθημερινά η λίστα των χτυπημένων Ελλήνων και μεταναστών, του Λεωνίδα Σακλαμπάνη
Ας ολοκληρώσουμε το μάθημα των πλατειών και την εξέγερση της 6ης Μαΐου, του Κώστα Δουζίνα
Media λογώντας: Το (καμένο) μετεκλογικό σκηνικό στα Media , της Ματίνας Παπαχριστούδη
Κυβέρνηση της Αριστεράς και κοινωνικά κινήματα. Πραγματοποιώντας το αδύνατο! του Γιώργου Τοζίδη
ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Άμεση ρήξη με το μηχανισμό του χρέους και του ευρώ. Η εκλογική διακήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Διπλή ταρίφα: Προεκλογικό ζάπινγκ
«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας» – Η τοποθέτηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ
Εκλογές τον Οκτώβριο στη Βενεζουέλα. Ο λαοφιλής Ούγκο Τσάβες και ο κυνικός Ενρίκε Καπρίλες, της Αλίκης Βεγίρη
Παγκόσμια Τράπεζα: Οι μέρες του Τσάβες είναι μετρημένες…
Γυρίζει: Ισπανία: Εξεταστική επιτροπή για την Bankia ζητούν 135.000 πολίτες / Σερβία: Απαγόρευσαν τη λειτουργία ακροδεξιάς οργάνωσης
Καπιταλισμός: μια τρομακτικός ιστορία. Από τον Ροκφέλερ στον Μαντέλα, από τη Βεντάντα στον Άνα Χαζάρε… Για πόσο ακόμη οι απόστολοι του ευαγγελίου των επιχειρήσεων θα εξαγοράζουν τις διαμαρτυρίες μας; της Αρουντάτι Ρόι
Στους δρόμους του κόσμου
Το ¼ του πλανήτη υπό των έλεγχο ειρηνευτικών αποστολών – 19.000 πυρηνικές κεφαλές – Η δουλεία στον 21ο αιώνα – Ο κ. Λοβέρδος να σπεύσει να εξηγήσει στις αμερικανικές οικογένειες…
Ιντιφάντα: Δηλώσεις Ισραηλινών που δεν χρειάζονται σχόλια
ΕΡΓΑΣΙΑ
Καλπάζει η μαύρη εργασία, καταρρέουν τα Ταμεία. Ανασφάλιστος ένας στους τρεις εργαζόμενους, του Γιώργου Κατερίνη
Εκλογικές καταδίκες των μνημονίων. Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, του Λάμπρου Μεραντζή
Στα μνημονιακά... ζάρια οι ζωές 1.100 εργαζομένων. Δυναμική απεργία κόντρα στην αδιαλλαξία των ιδιοκτητών του Καζίνου της Πάρνηθας, του Γιώργου Κατερίνη
Πριμ 9 εκατ. ευρώ σε στελέχη του ΟΤΕ. Η Deutsche Telekom μειώνει τους μισθούς, αλλά χρυσώνει τη διοίκηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λάθος αντίο. Όταν η γνώση απογυμνώνεται από κάθε γοητεία, της Μαρίας Πετρίτση
Την επόμενη εβδομάδα το Φεστιβάλ Maydays 2012. Στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 22-23 Ιουνίου – Με τον αέρα των κινημάτων και της αραβικής άνοιξης…
Σύγχρονοι Ερυσίχθονες. Να μην επιτρέψουμε τον εκβαρβαρισμό του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, της Γιούλης Ιεραπετριτάκη
Επικοινωνία: Αυτή η ψήφος είναι δική μου, του Μάριου Διονέλλη
Για μας και για την Ευρώπη. Μεγάλης σημασίας οι επερχόμενες εκλογές, του Νίκου Καρινόπουλου
Η άλλη Θεσσαλονίκη
Νερό, ένα ζωντανό αγαθό. Οι ιδιωτικοποιήσεις των υδάτων είναι πόλεμος κατά της κοινωνίας, του Κωνσταντίνου Μαριόγλου
Στον αέρα το Μετρό Θεσσαλονίκης. Απλήρωτοι εργαζόμενοι, παύση των έργων και κατά τα άλλα ολοκλήρωση το 2016… του Λευτέρη Αρβανίτη
Παντελής Θεοχαρίδης, τραγουδιστής: «Ζούμε ιστορικές στιγμές για την Αριστερά», συνέντευξη στην Αθηνά Τέσκου
Έγκλημα στον Όλυμπο. Η τροφική αλυσίδα, οι εργολάβοι και ο πυρολουσίτης, του Νίκου Παντελιάδη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ζωρζ Σαρή: Κόπηκε η κόκκινη κλωστή…, του Κώστα Στοφόρου
Με κόντρα τον καιρό: Ας χορέψουμε την καρμανιόλα… της Έλενας Πατρικίου
Δημήτρης Θεολόγου: «Φταίνε τα τραγούδια» Ένα βιβλίο που γράφτηκε στο… δρόμο, συνέντευξη στον Κώστα Στοφόρο
Λεξικό Κενο-τοπιών για τον Χορό, του Κωνσταντίνου Μίχου
Πολιτισμός & βαρβαρότητα, του Ηρόστρατου
Η τέχνη είναι επικίνδυνη – Νοσηρός είναι ο σκοταδισμός! – Επικίνδυνη σιωπή – Ο Φίλιπ Ροθ – …και αήθη! – Ο Μενέλαος Λουντέμης

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Προβλήματα του αντι-μνημονιακού μετώπου και η Αριστερά. Συγκλίσεις, διαφορετικότητες, τυχοδιωκτισμοί και αναγκαίες διευκρινίσεις, του Λευτέρη Ριζά
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΙΔΕΩΝ, του Στέλιου Ελληνιάδη
Πρώτα το εργαστήρι της κοινωνίας και μετά το υπουργείο Πολιτισμού!
Νέες ευθύνες, νέες αντιλήψεις: Να αποκλείσουμε τους αποκλεισμούς!

Λόγια, λόγια…
Verba volant
Όσα θάφτηκαν
Κάλπες, κάλτσες, σαγιονάρες; Όχι βέβαια!

Εν τέλει
Ναύτης άγρυπνος, του Κωνσταντίνου Σκηνιώτη

Σκιτσάρει ο Κώστας Φινές

Εκλογή νέου Δ.Σ. ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΌ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Έγιναν την Τετάρτη 13/6 με μεγάλη συμμέτοχη του κόσμου δείτε τα αποτελέσματα 

ψήφισαν 91

άκυρα 1 

λευκά 0

έγκυρα 90

εξελέγησαν 

Τραχανάς Ιωάννης

Λιθαδιωτης Τριαντάφυλλος

Κλωνάρης Διαμαντής

Παχης Ιωάννης

Λεμονής Ευάγγελος

Αναπληρωματικοί

λεμονής Σπυρίδων

Λιατσού παν.

Αμυγδαλακη Άικ.

Για το εποπτικό 

Παχης Γεώργιος

Αλέξιου Παναγιώτης

Μελαχροινακης παν.

Παπαγεωργίου Ρηγίνος

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΗΓΑΣΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ?


ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΕΙΠΑΜΕ ΕΤΣΙ ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΕΝΤΑΞΗ ΠΑΙΔΙΑ?

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Σήμερα Παρασκευή όλοι στο Πεδίον του Αρεως Στις 8.30 μ.μ., με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα

 Σήμερα Παρασκευή, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι χιλιάδες οπαδοί και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, εργαζόμενοι και λαϊκοί άνθρωποι από κάθε γωνιά της Αττικής, που γνώρισαν και βάδισαν με το ΚΚΕ στους καθημερινούς αγώνες, δίνουν ραντεβού στην καρδιά της Αθήνας, στο Πεδίον του Αρεως, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα. Το προσκλητήριο μας αφορά όλους όσοι δίνουμε σε πανστρατιά τη μάχη μέχρι την τελευταία ώρα, για να βγει το Κόμμα δυνατό από την κάλπη, να μην περάσουν τα σχέδια για αποδυνάμωσή του, να βρεθεί ο λαός δυνατός και ετοιμοπόλεμος την επόμενη μέρα.Στο κάλεσμά του για τη συγκέντρωση το ΚΚΕ σημειώνει: «Ακουσε τη φωνή του ΚΚΕ: Φιλολαϊκή ανάπτυξη εντός των τειχών της ΕΕ δε γίνεται! Η ΕΕ είναι η μάνα των μνημονίων, των δανεικών συμβάσεων, όλων των αντιλαϊκών μέτρων που σμπαραλιάζουν τα δικαιώματά σου. Η κυβέρνηση που θα φτιαχτεί μετά τις εκλογές, "κεντροαριστερή" ή "κεντροδεξιά", είναι δεσμευμένη απέναντι στη λυκοσυμμαχία. Σπάστε τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κομμάτων της! Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, με τον πλούτο στα χέρια του λαού, με το λαό στην εξουσία. Τώρα ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ - Πρωταγωνιστής ο λαός».
Αύριο να μη λείψει κανείς. Για να ψηλώσει το μπόι του λαού με ισχυρό ΚΚΕ. Για να πάρουν βροντερό το μήνυμα ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να το βάλουν στο χέρι, να το ξεστρατίσουν από το δρόμο που χάραξε και βαδίζει 94 ολόκληρα χρόνια, στην πρωτοπορία της λαϊκής πάλης. Για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του και στον πλούτο που παράγει. Για να μην τον σύρουν πίσω, με τρομοκρατία και αυταπάτες, κεντροδεξιές και κεντροαριστερές λύσεις που ρίχνει η πλουτοκρατία στο τραπέζι της διαχείρισης. Με ισχυρό ΚΚΕ υπάρχει ελπίδα!

«Εκπτωτική Κάρτα Πάμε Σκόπελο 2012"»

 
Τουριστική Επιτροπή Δήμου Σκοπέλου
«Εκπτωτική Κάρτα Πάμε Σκόπελο 2012"»
Ο κατάλογος των συμβεβλημένων επιχειρήσεων με το εκπτωτικό πρόγραμμα "Πάμε Σκόπελο 2012" βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Δήμου Σκοπέλου, στη διεύθυνση: www.skopelos.gr/gr/pameskopelo/2012.htm
 
Όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί την εκπτωτική κάρτα, παρακαλούμε να στείλει τα στοιχεία του στο e-mail: info.skopelos@gmail.com

Όροι & Προϋποθέσεις χρήσης
1.
Η εκπτωτική κάρτα δεν αποτελεί μέσον πληρωμής.
2.
Είναι ονομαστική και ισχύει για δυο άτομα και για τα ανήλικα παιδιά που συνοδεύουν.
3.
Χρησιμοποιείται μόνο σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις που φέρουν το αντίστοιχο λογότυπο.
4.
Ισχύει για το έτος 2012 και τα ποσοστά παρεχόμενων εκπτώσεων επί της συναλλαγής είναι:
Α.
Επιχειρήσεις Τροφίμων: 10%
Β. Εμπορικά Καταστήματα: 15%
Γ.
Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος: 10%
Δ. Ενοικιαζόμενα Αυτοκίνητα – Μηχανάκια – Δωμάτια – Διαμερίσματα – Ξενοδοχεία: 30% κατά τους μήνες Ιούνιο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και 20% κατά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο.
5.
Ο Δήμος Σκοπέλου ουδεμία ευθύνη φέρει για συναλλαγές που θα προκύψουν μέσω της κάρτας, έναντι του χρήστη ή της συμβεβλημένης επιχείρησης και δεν είναι καθ’ οιονδήποτε τρόπο συμβαλλόμενο μέρος.
6.
Σε περίπτωση παραπόνων, ο κάτοχος να απευθύνεται στον Δήμο, στο τηλέφωνο: 2424350105 και στο e-mail: info.skopelos@gmail.com
7.
Ο Δήμος Σκοπέλου διατηρεί το δικαίωμα αποβολής μιας συμβεβλημένης επιχείρησης από το πρόγραμμα σε περίπτωση επανειλημμένων παραπόνων από κατόχους της κάρτας.
8.
Η κάρτα ενεργοποιείται με την συμπλήρωση των στοιχείων του κατόχου.

ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ε.ΔΗ.Τ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Όλα έτοιμα για τα «μπάνια του λαού»


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμος Τυρνάβου και συγκεκριμένα η Κοινωφελής Επιχείρηση (K.E.ΔH.T.) ανακοινώνει ότι από αύριο Παρασκευή στις 4 το απόγευμα διατίθεται προς τους δημότες οι πισίνες του πολυδύναμου αθλητικού κέντρου.
Διαθέτοντας δύο πισίνες που πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις λειτουργίας, το πολυδύναμο αθλητικό κέντρο δίνει τη δυνατότητα εκμάθησης κολύμβησης σε μικρούς και μεγάλους, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα για κολύμβηση στους δημότες κατά τις απογευματινές ώρες. Στον ίδιο χώρο υπάρχουν γήπεδα μίνι γκολφ, δύο γήπεδα 5x5, γήπεδο καλαθοσφαίρισης, παιδική χαρά και αναψυκτήριο.
Πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο αθλητικό κέντρο, που λειτουργεί με ευθύνη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τυρνάβου προσφέροντας άθληση, ψυχαγωγία και αναψυχή στους δημότες.
Κατά τις απογευματινές ώρες που η πισίνα λειτουργεί για το κοινό υπάρχει ναυαγοσώστης, συμβάλλοντας στην ασφάλεια των λουομένων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου κ. Σάμερ-Αθανάσιος Αμάρι το πολυδύναμο αθλητικό κέντρο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.
Για τις πισίνες θα υπάρχουν τμήματα εκμάθησης κολύμβησης από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι. Οι ώρες κοινού για την πισίνα είναι από τις 2 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ ενώ τα γήπεδα είναι ανοιχτά καθημερινά τις απογευματινές ώρες και κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους διεξάγονται ομαδικά αθλήματα. Το αναψυκτήριο του κέντρου θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Τέλος γίνονται καθημερινά οι εγγραφές για εκμάθηση κολύμβησης από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στον χώρο του πολυδύναμου αθλητικού κέντρου. Το εισιτήριο είναι 1 ευρώ για παιδιά και 1,50 ευρώ για τους μεγάλους. Τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 24920-26060 και 24923-50151.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΡΑ...!!! ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ... ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ...!!!

ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ....
ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΤΑ ΛΕΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ. ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΛΕΞΕΙΣ, ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΧΘΡΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ: Επιστρατεύθηκαν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης για τις πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή στην Ελλάδα. Η Τουρκική Μειονότητα που στις εκλογές της 6ης Μαΐου είχε εκλέξει τρείς βουλευτές τώρα έβαλε στόχο να εκλέξει τέσσερεις Τούρκους βουλευτές. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης που ζουν στην Τουρκία και στην Ελλάδα, εδώ και πολλά χρόνια προσπαθούν για να κερδίσουν τα δικαιώματα τους. Σημαντική ευκαιρία αποτελούν οι εκλογές της 17ης Ιουνίου για τους υποψήφιους βουλευτές της Τουρκικής Μειονότητας, Ελληνικής υπηκοότητας. Πανέτοιμοι για τις εκλογές και τα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας που ζουν στην Τουρκία.

Δημόσια συγνώμη Απ. Παπατόλια σε Αχ. Ζήση

«Σέβομαι και υπολήπτομαι τον Εισαγγελέα κ. Αχιλλέα Ζήση» αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο κ. Απ. Παπατόλιας
Σε δημόσια συγνώμη υποχρεώθηκε ο πρώην Νομάρχης Μαγνησίας και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας κ. Απόστολος Παπατόλιας στη δικαστική αντιδικία του με τον κ. Αχιλλέα Ζήση αντεισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης. Η δήλωση του κ. Παπατόλια είναι γραπτή και κατατέθηκε χθες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας.
Ο κ. Παπατόλιας ήταν κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση του Αχιλλέα Ζήση, όταν ήταν προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου. Ο κ. Ζήσης είχε μηνύσει τον πρώην Νομάρχη, ο οποίος σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις καταφέρονταν κατά του προσώπου του ως προϊσταμένου της Εισαγγελίας.
Αφορμή είχε σταθεί η προκαταρκτική έρευνα που είχε διατάξει ο κ. Ζήσης σε βάρος του κ. Παπατόλια για αδιαφανείς και παράνομες προσλήψεις στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Στο άκουσμα της είδησης, για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του, ο πρώην Νομάρχης άρχισε να καταφέρεται κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας μέσω της τηλεόρασης και στη συνέχεια μέσω του ραδιοφώνου. Οι δηλώσεις του κ. Παπατόλια είχαν δημοσιευτεί και στον τοπικό Τύπο.
Ο κ. Ζήσης προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης σε βάρος του κ. Παπατόλια, αλλά και αγωγής, θεωρώντας ότι όλα αυτά είναι συκοφαντικά και τον προσβάλλουν τόσο ως δικαστικό λειτουργό όσο και ως επιστήμονα και άνθρωπο. Η αγωγή εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό από το Πρωτοδικείο Βόλου. Το δικαστήριο επιδίκασε στον κ. Παπατόλια αποζημίωση 15.000 ευρώ εντόκως. Τα χρήματα της αποζημίωσης, ο κ. Ζήσης είχε ζητήσει με την αγωγή του, να κατατεθούν υπέρ της Στέγης Ανηλίκων Βόλου.
Η εκδίκαση της ποινικής υποθέσεως είχε προσδιοριστεί (μετά από τρεις αναβολές) να γίνει την περασμένη Τρίτη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας. Από την έναρξη εκδίκασης της υπόθεσης (αργά το μεσημέρι της Τρίτης) ο κ. Παπατόλιας κατέθεσε αίτημα στο δικαστήριο περί συμβιβασμού με το μηνυτή. Αρχικά το αίτημα δεν έγινε δεκτό. Το επανέφεραν με έμφαση οι συνήγοροί του, ενώ και το δικαστήριο έδωσε χρονικό περιθώριο στον κ. Ζήση να το σκεφτεί. Η εκδίκαση της υπόθεσης διεκόπη αργά το μεσημέρι της Τρίτης, λόγω παρέλευσης του ωραρίου και ορίστηκε να συνεχιστεί χθες το πρωί. Με την συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας τέθηκε και πάλι το αίτημα του συμβιβασμού. Ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. Ζήσης αποφάσισε τελικά – μετά και τη σχετική παρότρυνση του δικαστηρίου – να δεχτεί συμβιβασμό με τον κ. Παπατόλια.
Η δήλωση μεταμέλειας
Η δήλωση που υπογράφει και κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας ο κ. Παπατόλιας είναι η ακόλουθη: «Ευρισκόμενος σε μη ήρεμη ψυχική κατάσταση, προέβην στις επίμαχες δηλώσεις οι οποίες δεν αποσκοπούσαν επ’ ουδενί στην προσβολή της τιμής και της υπόληψης του κ. Αχιλλέα Ζήση, τον οποίον σέβομαι, εκτιμώ και υπολήπτομαι ως Εισαγγελικό Λειτουργό, επιστήμονα και άνθρωπο. Ζητώ συγνώμη για όσα τυχόν καθ’ υπερβολήν ισχυρίστηκα σε βάρος του, ευρισκόμενος σε κατάσταση έξαρσης και παρορμητικότητας».
Με τη δήλωση αυτή η υπόθεση κλείνει όσον αφορά στο ποινικό της μέρος και τίθεται στο αρχείο.

Τ. Κ.

Στην Κόρινθο δολοφονούν μετανάστες...

Περνάνε στα ψιλά τέτοιες ειδήσεις ελέω κάλπης...
Άνδρας, νεαρής ηλικίας, βρέθηκε νεκρός στη θέση Κάμπος του Ξυλοκάστρου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φέρει δύο μαχαιριές. Στο σημείο πήγε ιατροδικαστής και το συνεργείο του γραφείου εγκληματολογικών ερευνών της Αστυνομίας και πραγματοποίησαν έρευνα.
Έχουν εκτιμήσει ότι το πτώμα ανήκει σε Πακιστανό.
Έχει μεταφερθεί στην Κόρινθο για νεκροψία - νεκροτομή, ενώ η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης.
Θυμίζουμε ότι το νωρίτερα σήμερα βρέθηκε δολοφονημένος στο Λουτράκι μέσα στο σπίτι του, ένας 30χρονος αλβανικής καταγωγής.
(από καθεστωτικό μμε)
ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ; ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΤΟΥ 12% ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ;
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1407045 

ξεφτιλα χρυσαυγιτων στα χανια

χρυαυγιτες τον πουλο
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΜΟΙΡΑΖΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗ ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΜΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΝΑΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΔΑΡΜΕΝΟΣ(ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ).ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΑ ΒΛΑΜΑΚΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ.ΦΥΓΑΝΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΟΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ:"ΕΙΝΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΔΩ.ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΡΟΥΜΕ".ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΕΥΤΕΙ ΑΛΛΑ ΠΗΡΕ ΠΟΔΙ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Ομόνοια> -Το πάρτυ για τους εθνικούς εργολάβους, τους εθνικούς προμηθευτές, τους εθνικούς καναλάρχες, τελειώνει τη Δευτέρα. Κλεπτοκρατία τέλος!


Πολίτες της Αθήνας,
Ελληνίδες, Έλληνες,

Αυτή είναι η συγκέντρωση της νίκης.
Νίκη της Δημοκρατίας.
Της αξιοπρέπειας.
Της ελπίδας.
Της ευθύνης.
Νίκη της αλλαγής.
Νίκη της Ελλάδας.

Την Κυριακή η Ελλάδα αλλάζει.
Αφήνει πίσω της το φόβο.
Αφήνει πίσω της την ανασφάλεια.
Αφήνει πίσω της εκείνους που προσπάθησαν να δηλητηριάσουν τον ελληνικό λαό με τον φόβο και την ανασφάλεια.
Τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο.

Αφήνει πίσω της τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έκαναν σημαία τους το ψέμα.
Για να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό.
Για να κλέψουν ψήφους.
Μόνο με τον φόβο.
Γιατί δεν έχουν τίποτα να προτείνουν στο λαό, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Μόνον το φόβο του καταστροφικού Μνημονίου.
Τι άλλο θα μπορούσαν να πουν, άλλωστε;
Οι δυο τους κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια.
Μόνοι τους κατάντησαν έτσι αυτόν τον τόπο.

Μήτρα τους η διαφθορά.
Μήτρα τους η διαπλοκή.
Μήτρα τους η καταστροφή.

Λεηλάτησαν την Ελλάδα.

Και, μετά, υπέστειλαν την ελληνική σημαία.
Και την παρέδωσαν στην Άνγκελα Μέρκελ.

Αλλά ο λαός μας δεν φοβήθηκε τους φοβισμένος και τους ένοχους.
Τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο.

Δεν λύγισε.
Δεν τους παρέδωσε την αξιοπρέπειά του.

Και με την ψήφο του την Κυριακή.
Με την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Γυρίζει την πλάτη του στα δύο κόμματα της χρεοκοπίας.
Στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ.
Στα δύο κόμματα του Μνημονίου της χρεοκοπίας και της δραχμής.

Ανοίγει ο λαός μας την Κυριακή το βήμα του στο μέλλον.
Παίρνει τις τύχες του στα χέρια του.

Ο λαός μας, με την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ανοίγει τους δρόμους της Ιστορίας στη μεγάλη αλλαγή.

Στη νέα Ελλάδα.

Με δημοκρατία.
Με δικαιοσύνη.
Με ασφάλεια.
Με σταθερότητα.
Με αξιοπρέπεια.
Με κράτος δικαίου.

Στη μεγάλη αλλαγή που αρχίζει τη Δευτέρα.
Με την κυβέρνηση του λαού.
Με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Από τη Δευτέρα η Ελλάδα παίρνει μπρος.
Ξαναρχίζει να δουλεύει.
Με αισιοδοξία και ασφάλεια.
Με ηρεμία, σοβαρότητα, στιβαρότητα και ευθύνη.
Χωρίς αιφνιδιασμούς.
Χωρίς εκπλήξεις.
Χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Έχουμε την αυτοπεποίθηση της ήρεμης δύναμης.
Που ξέρει, θέλει και μπορεί ναλλάξει τη μοίρα του λαού και του τόπου.

Τη Δευτέρα αρχίζει μια νέα εποχή.
Η εποχή των μεγάλων αλλαγών
και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων.

Τη Δευτέρα γίνεται οριστικά παρελθόν το χρεοκοπημένο Μνημόνιο.

Τη Δευτέρα αρχίζει η νέα εποχή
της ανάπτυξης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα
και στους απανταχού κερδοσκόπους.
Τη Δευτέρα μην ποντάρετε τα λεφτά σας
στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Εσείς θα χάσετε.

Πολίτες της Αθήνας,
Ελληνίδες, Έλληνες,

Εμείς, ό,τι σας λέμε σήμερα, αυτό θα κάνουμε αύριο.

Δεν θα σας διαψεύσουμε.
Δεν θα σας προδώσουμε.

Γι΄ αυτό, στο κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Στο δημοψήφισμα για το Μνημόνιο.
Με το μόνο πραγματικό δίλημμα.
Με το δίλημμα ζωής.
Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Η απάντηση είναι μία και μοναδική.
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Στο μόνο πραγματικό δίλημμα εξουσίας.
Μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Ή αντιμνημονιακή προοδευτική κυβέρνηση.

Η απάντηση είναι μία και μοναδική.
Αντιμνημονική κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Κυβέρνηση της νέας μεταπολίτευσης. Κυβέρνηση του λαού.
Με πυρήνα τον ισχυρό και παντοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.


Ακόμα κι αν την Κυριακή είμαστε αυτοδύναμοι.
Τη Δευτέρα θα συνεργαστούμε.

Δεν θα συμμετάσχουμε, όμως, σε καμία κυβέρνηση που θα μεταλλάξει την αντιμνημονιακή ψήφο του λαού σε μνημονιακή πολιτική.
Που θα παγιδεύσει το λαό.

Δεν υπάρχει οικουμενική του Μνημονίου.
Με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχει ούτε ως δήθεν κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, εθνικής ενότητας ή εθνικής συνευθύνης.
Δηλαδή, κυβέρνηση εθνικής συνενοχής.
Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους υπεύθυνους και υπόλογους για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδας.

Γιαυτό.
Το μόνο πραγματικό δίλημμα εξουσίας την Κυριακή είναι:
Ή ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Ή ΝΔ ή Δημοκρατία.

Γιαυτό.
Ισχυρή και καθαρή εντολή εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Εντολή ελπίδας και ευθύνης.

Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Αυτοδύναμος λαός.

Την Κυριακή ψηφίζουμε και με το βλέμμα στην Ισπανία.
Διαπραγματεύτηκε και πέτυχε.
Ευρωπαϊκή οικονομική στήριξη.
Χωρίς Μνημόνιο δημοσιονομικής προσαρμογής.
Παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών.
Χωρίς Μνημόνιο, παραμένει στο ευρώ.

Γι΄ αυτό εμείς λέμε.
Όχι στο Μνημόνιο της χρεοκοπίας.
Ναι στο ευρώ με ένα Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης, που θα ανασυγκροτήσει την οικονομία και προστατέψει το λαό από τη χρεοκοπία.
Εμείς λέμε :
Διαπραγμάτευση νίκης στην Ευρώπη για το λαό και τον τόπο. Για το καλό του λαού. Για το καλό της Ευρώπης. Για το καλό των λαών της Ευρώπης.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην κυβέρνηση, με το λαό στην εξουσία.

Λαέ της Αθήνας,
Λαέ της Ελλάδας,

Την Κυριακή δεν αναμετράται απλά και μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ με το πολιτικό κατεστημένο του Μνημονίου.
Με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Αναμετράται ο λαός με τη ζωή του.
Αναμετράται ο λαός με τη μοίρα του.
Αναμετράται η Ελλάδα των λίγων με την Ελλάδα των πολλών.
Η Ελλάδα της ολιγαρχίας με την Ελλάδα της Δημοκρατίας.

Πολίτες της Αθήνας,

Στις 6 Μαΐου, ο λαός μας άνοιξε το πρώτο πέρασμα στη νέα μεταπολίτευση.
Στην ανατροπή του φαύλου δικομματισμού στην Ελλάδα, στη μεγάλη αλλαγή στην Ευρώπη.
Γιατί, πράγματι, η Ευρώπη του Ιουνίου είναι διαφορετική από την Ευρώπη του Μαΐου.
Το πολιτικό κλίμα έχει αλλάξει.
Αυτό ανησυχεί τις συντηρητικές πολιτικές ηγεσίες της.
Που ευδοκιμούν με την καλλιέργεια του φόβου και της ανασφάλειας.

Αυτό φοβάται η κυρία Μέρκελ.
Και με το δίκιο της.
Ότι η αλλαγή στην Ευρώπη θα συμπαρασύρει και την ίδια.

Αυτό φοβάται ο κ. Σαμαράς.
Και με το δίκιο του.
Ότι δεσμεύτηκε με την υπογραφή του σε μια Ευρώπη που φεύγει.
Και ότι η αλλαγή στην Ευρώπη θα συμπαρασύρει κι αυτόν τη Κυριακή στην Ελλάδα.
Ότι τη Δευτέρα θα είναι ο ίδιος και τα κόμματα του μνημονίου παρελθόν για τον τόπο.


Ο κ. Σαμαράς εγγυήθηκε την Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ που φεύγει.
Εμείς εγγυόμαστε την Ευρώπη που έρχεται.
Γινόμαστε μαζί με το λαό μας οι πλαστουργοί του καινούργιου.
Ανοίγουμε το δρόμο στην ελπίδα.
Προς όφελος του λαού και του τόπου.

Στις 6 Μαΐου, ο λαός μας, με την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, έφερε τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα.
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση στην Ευρώπη για το τέλος των μνημονίων της λιτότητας.

Οι φοβισμένοι και παραδομένοι ηγέτες των κομμάτων του μνημονίου, κατάλαβαν ότι ο μεγαλύτερος και πιο αληθινός φόβος τους είναι η οργή και η κρίση του λαού.

Και για αυτό προσπαθούν τώρα με νύχια και με δόντια να εξωτερικεύσουν το φόβο τους.
Να τον μεταφέρουν στον ίδιο το λαό.
Να τον κάνουν εργαλείο χειραγώγησης του λαού.

Αυτοί που μας φοβούνται προσπαθούν τώρα να μας φοβίσουν.
Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος θέλουν έναν λαό φοβισμένο, υποτακτικό κλεισμένο στο καβούκι του, να υπομένει τη δυστυχία.

Σε λάθος λαό απευθύνονται.
Ο λαός μας δε λύγισε και δε παραδόθηκε στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του.
Τη σημαία της αξιοπρέπειας και της κυριαρχίας του δε την υπέστειλε ποτέ.
Ακόμα και όταν στη χώρα μπήκαν κατακτητές.
Δε θα την υποστείλει ούτε τώρα, όπως ο κος Σαμαράς στο τηλεοπτικό του σποτ.
Δε θα υποστείλει τη σημαία του αγώνα της αξιοπρέπειας και της κυριαρχίας του για να δικαιώσει τις υπογραφές του κου Σαμαρά και του κου Βενιζέλου, στο δεύτερο μνημόνιο.

Όσο και αν θέλουν να το κρύψουν, εμείς τους υπενθυμίζουμε το Μνημόνιο που δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν. Διότι υπέγραψαν:

Ότι είναι διατεθειμένοι να πάρουν οποιαδήποτε πρόσθετα μέτρα για την εφαρμογή του Μνημονίου.
Νέα μέτρα λιτότητας ύψους, πολύ πάνω από τα αρχικά €11,6 δις για τη διετία 2013-2014, αμέσως μετά τις εκλογές.
Που περιλαμβάνουν:

Απολύσεις 150.000 εργαζομένων στο Δημόσιο έως το 2015. 15.000 μέσα στο 2012.
Νέα μείωση στους μισθούς του Δημοσίου.
Παραπέρα μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Νέα μείωση των κύριων συντάξεων, των επικουρικών συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων.
Νέα μείωση στο εφάπαξ της τάξης του 30%.
Νέα μείωση της δαπάνης για φάρμακα κατά €1δις.
Αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στο κόστος των φαρμάκων που συνταγογραφούνται στα βιβλιάρια υγείας.
Αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στο κόστος της νοσοκομειακής περίθαλψης.
Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των €5000 και των φοροαπαλλαγών για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας και τις ιατρικές δαπάνες.
Κατάργηση του σημερινού, χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.
Αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από €1 το λίτρο στο €1,40 τον Οκτώβριο.
Αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.
Αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων των δημόσιων μέσων μεταφοράς.

Πολίτες της Αθήνας,
Ελληνίδες, Έλληνες,

Τα ψέματα τελείωσαν.
Τώρα πια ξέρετε.
Μόνον η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ την Κυριακή ανοίγει από τη Δευτέρα νέες δυνατότητες για την Ελλάδα στην Ευρώπη.  

Τώρα πια ξέρετε.
Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπορεί να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά στην Ευρώπη.
Για τα συμφέροντα του λαού και του τόπου.

Γιατί εμείς από την αρχή είχαμε πει: «Όχι στο Μνημόνιο, ναι στο ευρώ».
Δεν είχαμε ταυτίσει το Μνημόνιο με το ευρώ.
Οι εξελίξεις στην Ευρώπη εμάς δικαιώνουν.
Και, επιπλέον, εμείς δεν έχουμε υπογράψει κανένα μνημόνιο. Εμάς μας δεσμεύει η λαϊκή εντολή
Γιαυτό μόνον εμείς είμαστε αξιόπιστοι διαπραγματευτές για την Ελλάδα στην Ευρώπη.
 Γιατί μόνον εμείς δεν είμαστε δεδομένοι.
Άλλωστε, εμάς δεν μας κρατάει κανείς στο χέρι. Γιατί εμείς δεν είμαστε στις λίστες του κυρίου Χριστοφοράκου.
Δεν υπήρξαμε και δεν είμαστε τρόφιμοι της Siemens.
Και ποιος ξέρει και ποιών άλλων πολυεθνικών κολοσσών και εγχώριων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που διεκδικούν την ψήφο σας, είναι και δεδομένοι και δεμένοι.
Και θα δέσουν την Ελλάδα, ακόμα πιο σφιχτά, στο άρμα της καταστροφής.

Πολίτες της Αθήνας
Τώρα πια ξέρετε.
Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εγγυάται την πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα της χώρας.
Την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη.
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι η μόνη πολιτική δύναμη εξουσίας που εκφράζει αταλάντευτα την συντριπτική αντιμνημονική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Και μόνον ο ισχυρός στη βουλή και στο λαό ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ την Κυριακή μπορεί να μετασχηματίσει αυτήν την τεράστια κοινωνική πλειοψηφία σε πολιτική και κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα κυβερνήσει από τη Δευτέρα με το λαό, για το λαό.

Αντίθετα, η ΝΔ είναι το κόμμα της αστάθειας και της ανασφάλειας.
Γιατί έχει εγγυηθεί το Μνημόνιο.
Έχει εγγυηθεί, δηλαδή, τη διαρκή αντιπαράθεσή της με την αντιμνημονιακή κοινωνική πλειοψηφία.
Τη σύγκρουσή της με το λαό.
Έχει εγγυηθεί την καταστροφή και το χάος.
Τη χρεοκοπία και τη δραχμή.


Αλλά τι ακριβώς εννοεί, ο κ. Σαμαράς όταν μιλάει για την ασφάλεια του πολίτη;
Εννοεί την ασφάλεια του μνημονίου από τους διαδηλωτές.
Από τις αντιδράσεις του λαού που ξέρει ότι θα προκαλέσει η μνημονιακή πολιτική του.
Όχι από τους κλέφτες και τους εγκληματίες.
Γιαυτό και πρότεινε έναν χολυγουντιανό δωδεκάλογο για την ασφάλεια.
Με ελικόπτερα και μάνικες.
Με ενισχυμένα ΜΑΤ.
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την καθημερινή ασφάλεια του πολίτη;
Με το μικρό και το μεγάλο και οργανωμένο έγκλημα που ακμάζουν.

Εμείς εγγυόμαστε την ατομική ασφάλεια του πολίτη.
Γιατί θα ανασχεδιάσουμε την κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού των σωμάτων ασφαλείας. Και θα αποκαταστήσουμε την οικονομική και επαγγελματική αξιοπρέπειά τους.
Θα αποσύρουμε τους πολυάριθμους αστυνομικούς, με τους οποίους οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γέμισαν τα υπουργεία και τη Βουλή.
Για την πελατειακή εξυπηρέτηση ημετέρων.
Θα τους αποσύρουμε από την προστασία μεγαλοδημοσιογράφων και μεγαλοεπιχειρηματιών.
Από την πελατειακή αλληλοκάλυψη της διαπλοκής.
Και θα τους στείλουμε στα άδεια αστυνομικά τμήματα.
Στις γειτονιές και στους δρόμους.
Για την πραγματική προστασία του πολίτη και της περιουσίας του.
Εμείς δεν θα κυνηγάμε τους διαδηλωτές, αλλά τους ληστές.
Γιαυτό μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπορεί να εγγυηθεί την ατομική ασφάλεια του πολίτη.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησαν και απέτυχαν να εγγυηθούν την ασφάλεια του ελληνικού λαού.
 Και τη θυμήθηκαν προεκλογικά.
Για να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη δική τους παταγώδη αποτυχία.

Πολίτες της Αθήνας
Τώρα πια ξέρετε.
Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εγγυάται τις καταθέσεις του ελληνικού λαού.
Γιατί θα απαλλάξει τον τόπο από το Μνημόνιο. Που εξανέμισε τις καταθέσεις του μισθωτού και του συνταξιούχου.
Γιατί τους ανάγκασε να χρησιμοποιούν την αποταμίευση μιας ζωής για την καθημερινή επιβίωση.
Και τώρα, με θράσος και αυθάδεια, κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Για τη δική τους ανευθυνότητα.
Με τα συνεχή χτυπήματα κάτω από τη μέση.
 Όχι σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Αλλά σε βάρος του λαού και της οικονομικής σταθερότητας του τόπου.

Σε όλη την προεκλογική περίοδο, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξώθησαν με κάθε τρόπο τους απλούς πολίτες  να αποσύρουν τις  καταθέσεις τους από τις τράπεζες.
Όχι μόνον με την ανεύθυνη και εγκληματική σπέκουλα για τη δραχμή.
 Αλλά και με άλλους τρόπους. Στο όριο της νομιμότητας.
Εμείς δύναμη σταθερότητας και υπευθυνότητας, ερχόμαστε για να εγγυηθούμε τις καταθέσεις και το μόχθο της ζωής του απλού πολίτη.
Δεν τις εγγυάται ο κ. Σαμαράς που δεν τις σεβάστηκε προεκλογικά.
Και που μετεκλογικά θα τις εκμηδενίσει με το Μνημόνιο που θα εφαρμόσει.
Που έσπειρε την ανασφάλεια και τον πανικό για να ψηφοθηρήσει.
Που διέσυρε ό,τι είχε απομείνει από τη διεθνή εικόνα και αξιοπιστία της χώρας.
Ό,τι είχε απομείνει από τον τουρισμό και το εισαγωγικό εμπόριο.
Ολοκλήρωσε το χάος του Μνημονίου, για το οποίο είναι συνυπεύθυνος, με τη μαύρη προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας.
Θύμα στο βωμό της ιδιοτέλειάς του η Ελλάδα. Για να μη χάσουν την εξουσία αυτοί που έχουν κάνει αυτοσκοπό τους την εξουσία.

Αυτοί που έριξαν τον τόπο στα βράχια και μετά τον εγκατέλειψαν.
Για να ξανάρθουν και να συνεχίσουν το πλιάτσικο.
Τα σκάνδαλα των σκανδάλων.
Τη Siemens.
Τα δομημένα ομόλογα.
Τους θυμόμαστε, όμως.
Δεν είμαστε ούτε αφελείς, ούτε φοβισμένοι, ούτε λωτοφάγοι.

Θα το διακινδυνεύσουμε;
Θα διακινδυνεύσουμε, να έχουμε τον κο Σαμαρά με την υπερσυντηρητική του ατζέντα και τους ακροδεξιούς του συνεργάτες στη κυβέρνηση του τόπου;
Να εμπιστευτούμε ένα κόμμα του οποίου ο επικεφαλής της καμπάνιας αποκαλεί τη χρυσή αυγή αδελφό κόμμα;

Να εμπιστευτούμε για μία ακόμα φορά τον κ. Σαμαρά, την κα Μπακογιάννη, και τον ακροδεξιό τους περίγυρο;

Που χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.
Χωρίς την παραμικρή συγνώμη.
Απειλούν να μας ξανακυβερνήσουν.
Να μας ξανασώσουν.
Για να συνεχίσουν το πλιάτσικο.
Για να γυρίζουν την Ελλάδα στις μαύρες εποχές του διχασμού.

Πολίτες της Αθήνας,

Τώρα πια ξέρετε.
Και απευθύνομαι στους ηλικιωμένους ανθρώπους.
Τους λέω. Ψηφίστε για το μέλλον.
Για τα παιδιά και τα εγγόνια σας.
Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εγγυάται τις συντάξεις του ελληνικού λαού.
Η ΝΔ  και το ΠΑΣΟΚ τις θυσίασαν στο Μνημόνιο.
Τις πετσόκοψαν και ετοιμάζονται να το ξανακάνουν.
Λήστεψαν τα ταμεία με τα δομημένα ομόλογα, λήστεψαν τα ταμεία με το psi και ετοιμάζονται τώρα να τα αποτελειώσουν συνεχίζοντας το μνημόνιο.
Τολμούν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος να απευθύνονται στους συνταξιούχους;

Αλλά και όχι μόνον στους συνταξιούχους.

Παραδίδουν μια χώρα σε συνθήκες κραχ στην υγεία.

Όχι μόνο στη διάθεση των φαρμάκων.

Αλλά και στη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Αυτή τη στιγμή, κλείνουν τμήματα νοσοκομείων.
Ακυρώνονται χειρουργεία.

Εγγυόμαστε ότι την πρώτη κιόλας μέρα που θα αναλάβουμε τα νέα καθήκοντα που θα μας εμπιστευτεί ο κυρίαρχος λαός.

Θα εργαστούμε για να διοχετεύσουμε τους αναγκαίους πόρους στην υγεία και στον ΕΟΠΥΥ.
Πολίτες της Αθήνας,

Τώρα πια ξέρετε.
Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εγγυάται το τέλος της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Γιατί εμείς δεν είμαστε συστατικό στοιχείο του παλιού πολιτικού συστήματος.
Που τράφηκε από τη διαφθορά και έθρεψε τη διαπλοκή.

Γιαυτό εμείς εγγυόμαστε τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και το κράτος δικαίου.

Γιατί αυτό είναι το οξυγόνο μας στην ασφυξία που θέλει να μας προκαλέσει η διαπλοκή.

Από Δευτέρα, τέλος στην ασυδοσία.
Το πάρτι τελείωσε.
Κανόνες για όλους.

Για τους εθνικούς εργολάβους, για τους εθνικούς προμηθευτές, για τους καναλάρχες.
Θα πληρώσουν, επιτέλους, για πρώτη φορά, για τη χρήση των δημόσιων συχνοτήτων.

Η μόνη βεβαιότητα που θα χαθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην εξουσία είναι η βεβαιότητα της πολιτικής ασυλίας αυτών που έφεραν τη χώρα ως εδώ.

Από Δευτέρα, τελειώνουμε οριστικά με τις μίζες.
Με την κλεπτοκρατία.
Το κράτος επιστρέφει στο λαό.
Όχι στα κόμματα, στα κυκλώματα και στους εργολάβους.

Πολίτες της Αθήνας,

Τώρα ξέρετε ποιοι είναι οι πραγματικοί φορομπήχτες.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Έχετε δει τα χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα για τα μειωμένα εισοδήματα του 2011.
Και έχουν το θράσος, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, να κατηγορούν εμάς για τη φορολογική πολιτική μας.

Που αίρει τις φορολογικές αδικίες.
Που τερματίζει την φορολογική ασυλία της διαπλοκής.

Που φορολογεί τον πλούτο.
Όχι την φτώχεια.

Ανακουφίζει τη μεσαία τάξη.
Δεν της δίνει τη χαριστική βολή.
Όπως οι φορομπήχτες.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Πολίτες της Αθήνας,
Ελληνίδες, Έλληνες,

Την Κυριακή.
Με την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Ο λαός ανοίγει το κεφάλαιο της νέας μεταπολίτευσης στην Ιστορία της Ελλάδας.

Τη Δευτέρα σχηματίζουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.

Αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν.

Και κάνουμε, όλες και όλοι μαζί, μια νέα αρχή.

Ενωμένοιόχι διαιρεμένοι.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας και εγγυόμαστε μια σταθερή, ασφαλή και δίκαιη πορεία για το λαό και τον τόπο, μέσα στην Ευρωζώνη.

Αποκαθιστούμε τη διεθνή αξιοπιστία και το διεθνές  κύρος της χώρας.
Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε την ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας σε όλους τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς.
Αντικαθιστούμε το αναποτελεσματικό Μνημόνιο με Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης.

Ένα σχέδιο για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο της χώρας από την κρίση.
Για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότησή της.
Για τον οικολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας.
Έτσι εγγυόμαστε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.


Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας και αποκαθιστούμε το δικαίωμα της ελληνικής οικογένειας.
Κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα.
Στην αξιοπρεπή διαβίωση, την ασφαλή εργασία και τη δίκαιη αμοιβή.

Στην αξιοπρεπή σύνταξη για τα γηρατειά και περίθαλψη, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας και κατακτά η νεολαία μας προοπτική στην πατρίδα της.
Μέλλον και ζωή.
Εδώ.
Όχι στην ξενιτειά.
Δε θα τους χαρίσουμε τη χώρα μας.
Αυτή η χώρα ανήκει στη νέα γενιά και σε όλο το λαό. Όχι στους πιστωτές.

Αλλά για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.

Για να έχει ο τόπος τη Δευτέρα κυβέρνηση του λαού.
Αντιμνημονιακή προοδευτική κυβέρνηση.
Με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Κάθε νέα, κάθε νέος.
Την Κυριακή στην κάλπη.
Την Κυριακή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Για να μην ψηφίσουν οι άλλοι για εκείνους.
Γιατί, πρώτα και πάνω απόλα.
Την Κυριακή η δική τους ζωή κρίνεται.


Πολίτες της Αθήνας,
Φίλες και Φίλοι,

Ονειρευόμαστe μια καλύτερη ζωή.


Και είναι δικαίωμά μας
να το κάνουμε.
Να το διεκδικούμε.

Και να το απαιτούμε.

Σε αυτές τις εκλογές
θέλουμε να πάρουμε
τη ζωή μας στα χέρια μας.

Ακούγονται, πια, σόλη την Ελλάδα.

Οι καμπάνες της μεγάλης, της ιστορικής αλλαγής που έρχεται.

Γιατί η ελπίδα νίκησε τον φόβο.

Γιατί κανένας και τίποτα δεν μπορούν να σταματήσουν ένα λαό αποφασισμένο να πάρει τη ζωή του στα χέρια του.

Γιατί κανένας και τίποτα δεν μπορούν να σταματήσουν ένα λαό αποφασισμένο ναλλάξει τη μοίρα του.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Ενώνεται ο λαός με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Για να σταματήσουν την καταστροφή.

Ενώνεται ο λαός με ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Για νανοίξουν τις μεγάλες λεωφόρους της Δημοκρατίας.
Της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας.

Ο κ. Σαμαράς και το συνονθύλευμα των άκρων που έχει κάνει τη ΝΔ.

Το συνονθύλευμα των ακραίων δεξιών και των ακραίων νεοφιλελεύθερων.

Διχάζουν το λαό.
Με διαχωριστικές γραμμές από τη δεκαετία του ’50.

Με τα συνθήματα της ΕΡΕ.

Ενώ την Κυριακή κρίνεται το Μνημόνιο.

Η νέα διαχωριστική γραμμή.
Η διαχωριστική γραμμή της σημερινής, πραγματικής ζωής μας.

Εμείς ενώνουμε το λαό.

Καλούμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.
Ανεξάρτητα από την κομματική προτίμησή τους στο παρελθόν.

Ανεξάρτητα από την ψήφο τους στις 6 Μαΐου.

Χωρίς προκαταλήψεις και με μοναδικό γνώμονα το δικό τους συμφέρον.
Το συμφέρον των παιδιών τους και το συμφέρον του τόπου.
Να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο πατριωτικής και δημοκρατικής ενότητας που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Να συσπειρωθούν στο ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο κυβερνητικό πρόγραμμά μας, για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση.
Να εμπιστευτούν τα άξια και έντιμα στελέχη μας, με ένσημα στο στίβο της ζωής, που θα το εφαρμόσουν.
Από τη Δευτέρα, όλες και όλοι μαζί.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Με την αντιμνημονιακή προοδευτική κυβέρνηση για τη νέα Ελλάδα.
Από τη Δευτέρα δουλειά για τη νέα Ελλάδα.
Με την Ευρώπη και στο ευρώ.
Με ασφάλεια και σταθερότητα.
Με αυτοπεποίθηση και στιβαρότητα.
Με υπευθυνότητα.
Κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα.
Για μας.
Για τα παιδιά μας.
Για τη Δημοκρατία.
Για την Ελλάδα.
Για την Ευρώπη των λαών.
Γεια σας και με τη νίκη.
Μάχη σπίτι με σπίτι, φίλο με φίλο, ψήφο με ψήφο ως την Κυριακή.
Κινητοποίηση για τη μεγάλη νίκη.
Για την ιστορική ανατροπή.

Γεια σας.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου