Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Ενα βαρύ κατηγορώ εναντίον του δήμαρχου Σκοπέλου σχετικά με την απόφαση του για καταφύγιο στο Έληος ενώ για την Σκόπελο ούτε στάλα ενδιαφέρων ..


ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Πάντα υπάρχει λύση.Αρκεί λίγη κατανόηση και σωστός διάλογος και από τις δύο πλευρές.ΑΛΛΑ όσο θα εμπλέκονται εξωτερικοί παράγοντες οι οποίοι δεν έχουν καμία απολύτως αρμοδιότητα με το θέμα των ψαράδων παρά μόνον για προσωπικά συμφέροντα και ο λόγος τους περνάει και γίνεται νόμος ε τότε έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται και καταδικάζουν μαζί με τους ψαράδες όλοι οι Σκοπελίτες.Το Λιμεναρχείο δεν πρέπει να υποκύπτει στις πιέσεις ορισμένων κοτεράδων και να κρατήσει το λόγο του ότι θα φύγουν τα κότερα απο το συγκεκριμένο σημείο και να χαρακτηρισθεί ο χώρος σαν καταφύγιο αλιευτικών σκαφών.Και λίγα για τον κύριο δήμαρχο.Εγκρίθηκε πρόγραμμα για καταφύγιο στο Έληος περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ για ποιόν κύριε δήμαρχε? Εξασφαλήσατε καταφύγιο στο κεντρικό λιμάνι της Σκοπέλου όπου ελιμενίζονται τόσα αλιευτικά και ιδιωτικά σκάφη όλο το χρόνο? Τί συμφέροντα εξυπηρετήτε? Την απάντηση θα μου την δώσουν οιΣκοπελίτες.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ NIKODA!ΒΡΑΔΑΚΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΟΜΟΡΦΗ ΣΚΟΠΕΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Με αποκλεισμό του λιμανιού της Σκοπέλου απειλούν οι επαγγελματίες ψαράδες της Σκοπέλου αν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα τούς (φώτο ρεπορτάζ)Και ο λόγος είναι ότι τούς απομάκρυναν από το μέρος που είχαν για δεκάδες χρονιά με το σκεπτικό να εξυπηρετήσουν τα τουριστικά συγχρόνως το μέρος που τους όρισαν είναι και τα ερασιτεχνικά με αποτέλεσμα να γίνετε μεγάλως συνωστισμός και να χτυπάει το ένα το άλλο δείτε της φώτο


εάν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα τούς θα προχωρήσουν σε δυναμικές κοινοποιήσεις  ακόμη και προχωρώντας στο κλείσιμο  του λιμανιού της Σκοπέλου
αυτά ας τα λάβουν υπ όψιν οι αρμόδιοι και ας δώσουν κάποια λύση αρκετά προβλήματα έχουν οι επαγγελματίες ψαράδες μην τούς πετάμε λοιπόν
Σύμφωνα με πληροφορίες μας το λιμεναρχείο Σκοπέλου έχει αναλάβει να δόση λύσει στο πρόβλημα αυτό ,αφού αύριο το πρωί θα γίνει συνάντηση του λιμενάρχη με τους επαγγελματίες ψαράδες όπου θα συζητήσουν το πρόβλημα 

Υ/Γ το κτήριο που έδωσε ο δήμος σκοπέλου στον ΝΙΚΟΣ θα πρέπει να δοθεί στους ψαράδες που το έχουν ανάγκη τον χειμώνα με της κακοκαιρίες να μπορούν να είναι κάπου  και να προσέχουν τα καΐκια τούς και αυτό είναι το ιδανικότερο μέρος αφού μπροστά είναι το καταφύγιο
ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΛΑΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΚΟΠΕΛΟΣΗλίας Σκόπελος 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΌ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


Τέλος για την "κυβέρνηση Αριστεράς" από τον ΣΥΡΙΖΑ ...Μιλούν πιά για "κυβέρνηση  της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης και συμμετοχής και πέρα από την Αριστερά" με τη συμμετοχή και άλλων δυνάμεων

Χωρίς θορύβους, ανακοινώσεις και τυμπανοκρουσίες ο στόχος για μια "Αριστερή διακυβέρνηση" πάνω στον οποίο βασίστηκε η προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπεται μια βδομάδα πριν τις εκλογές. 
Η "κυβέρνηση της Αριστεράς" που προβαλόταν ως "η ελπίδα", που υποτίθεται δεν ήθελε να δει το ΚΚΕ και "αρνιόταν επίμονα τη συνεργασία σε αυτήν",

αντικαθίσταται από μια ευρεία συμμαχική κυβέρνηση συναίνεσης με τη συμμετοχή ευρύτερων δυνάμεων που περιλαμβάνουν  όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη ΝΔ!!!
Το ξεκαθάρισμα του θέματος και η εγκατάλειψη της θέσης για 
κυβέρνηση της Αριστεράς ξεκίνησε χθες το πρωί από την εκπομπή του Γ.Αυτιά όπου καλεσμένοι ήταν ο Γ.Δραγασάκης και ο Δ.Αβραμόπουλος.
Εκεί ο Γ.Δραγασάκης μίλησε καθαρά για
 κυβέρνηση μιας ευρύτερης συνεργασίας.
Οταν ο Γ.Αυτιάς τον ρωτησε αν μιλάει για κυβερνηση συνεργασίας της Αριστεράς εκείνος είπε "
Οχι. Δεν μιλάμε μόνο για την Αριστερά. Μιλάμε για μια κυβέρνηση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης και συμμετοχής και πέρα από την Αριστερά" Και ξεκαθάρισε χωρίς να αφήνει το παραμικρό περιθώριο για παρανοήσεις."Αν έρθουμε πρώτοι, όσο ποσοστό κι αν πάρουμε, ακόμη κι αν πάρουμε αυτοδυναμία θα επιδιώξουμε μια κυβέρνηση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης, της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής και μεσα στο κοινοβούλιο και μεσα στην κοινωνία." 
Ο Δ. Αβραμόπουλος έσπευσε αμέσως να πεί:"Αυτό είναι ένα θαρραλέο βήμα"
Ειπε ακόμη ο Γ.Δραγασάκης οτι
 δεν μιλάει για οικουμενική κυβέρνηση αλλά για κυβέρνηση του Συριζα. Αυτό σημαίνει οτι η συναίνεση για την οποία μιλάει θα είναι όχι σε επίπεδο προσώπων αλλά σε επίπεδο πολιτικών.
Πριν από αυτό ο Δ.Αβραμόπουλος είχε μιλήσει για την ανάγκη "μιας νεας πολιτικής συμφωνίας, ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης" και μια συνεννόηση "των κομμάτων ευρωπαικής ενόρασης και χαρακτήρα", δηλαδή όλων πλην φυσικα του ΚΚΕ. (Και ο Αβραμόπουλος βεβαια δημιουργεί τη γνωστή ασάφεια και σύγχυση ανάμεσα σε Ευρώπη και ΕΕ για να αποφύγει το σχολιασμό της Ε.Ε. που ώς όπλο και όργανο των μονοπωλίων εκτελεί τον Ελληνικό λαό.) Οταν ο Δ.Αβραμόπουλος μίλησε για "ανάγκη να παγώσουν τα μέτρα του Ιουνίου(τα λόγια είναι πάντα δωρεάν άλλωστε) ο Γ.Δραγασάκης είπε: 
"Αν είχατε και πριν τέτοια θέση θα είχαμε κυβέρνηση από τις 6 Μαίου!". Αραγε ο Γ.Δραγασάκης δεν ξερει τι κόμμα είναι η ΝΔ και τίνος συμφέροντα εκφράζει; Θα έκανε λοιπόν με τέτοια ευκολια κυβέρνηση με ένα κόμμα σαν τη ΝΔ απλα επειδή μίλησε για πάγωμα των μέτρων του Ιουνίου; Και αν ακόμα πάγωναν τα μέτρα του Ιουνίου, πράγμα που δεν αποκλείεται, δεν θα υπήρχαν άλλα μέσα στο "εθνικό σχέδιο" της ΝΔ που ξέρουμε ποιον θα εξυπηρετούσαν;
"Συμφωνούμε σε επικίνδυνα πολλά..." είπε χαμογελώντας αστειευόμενος ο Γ.Δραγασάκης μπροστά στον περιχαρή για την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Αυτιά. 
Πιστεύω βεβαια ότι η μεγάλη  μαζα των μελών του Συριζα και σίγουρα οι Αριστεροί του ψηφοφόροι δεν συμφωνούν καθόλου.
Στη συνέχεια ο Γ.Δραγασάκης συνεχισε με τις σωστές θεσεις ότι ο μισθός στην Ελλαδα ειναι στο 33% του μεσου ευρωπαικού κλπ. 

Βεβαια αυτά τα ξερουν όλοι. 
Και το ΠΑΣΟΚ άλλωστε με "πόνο ψυχής" έκανε όσα έκανε. 

Λίγο πριν το τέλος ο Γ.Αυτιάς ειπε:
 "Δεν θα το πίστευα ποτέ οτι στη δική μου εκπομπή θα είχαμε αυτη την ειρηνική συνύπαρξη". Μου κάνει μεγάλη πραγματικά εντύπωση που ο Γ.Δραγασάκης δε σχολίασε καθόλου τα λεγόμενα του  Γ.Αυτιά που ακριβώς πριν το διάλειμμα δήλωσε χαρούμενος για "αυτή τη σύμπλευση"πράγμα που νομίζω πως προσβάλει όλους αυτούς που τόσο καιρό πάλεψαν στους δρόμους την κυβέρνηση συναίνεσης του Μαύρου μετώπου όπου συμμετείχε η ΝΔ.
(Ολα αυτά βρίσκονται
 στο βιντεο της εκπομπής του Γ.Αυτια "Καλημέρα ΣΚΑΙ" της 9/6 στα λεπτά μετά το 1:29:30 και πιο συγκεκριμένα στο 1:35:00.)

Ακούσαμε επίσης χθες την καθαρή δήλωση του Δ.Παπαδημούλη στον Κ.Χαρδαβέλλα στο REAL fm που την έκανε αργά και σταθερά για να μην υπάρχουν παρανοήσεις που έλεγε :"Θα βάλουμε νερό στο κρασί μας" και  μιλούσε για όλα τα παραπάνω. 

Μπορείτε να την δείτε στο προηγούμενο ποστ που δημοσιεύτηκε χθες στο εδω και τώρα.
Εκεί ο Δ.Παπαδημούλης είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί σε δυνάμεις που θεωρεί συμμαχικές για το σχηματισμό κυβερνησης και συμπεριέλαβε και το ΠΑΣΟΚ αλλά και δυνάμεις από τη ΝΔ αφου θα ανοίξει όπως είπε κεφάλαιο εκεί μετά τις εκλογές! 

Για να απαλύνει βεβαια τις εντυπώσεις δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει και το ΚΚΕ, που το ανέφερε έτσι για Αριστερό αντίβαρο, πράγμα που φυσικά δεν εχει κανένα νόημα αφου είναι εντελώς αδύνατον να δεχτεί να συζητήσει κατι τέτοιο το ΚΚΕ.

 Υ.Γ.: Ειναι για μενα περιττό να πώ ότι όλα αυτα δεν προκαλούν χαρά αλλά λύπη σε όσους βρίσκονται στην πλευρά του ΚΚΕ, και στα μέλη και στους φίλους του. Το λεω όμως για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. 

Η απογοήτευση όσων ελπίζουν στα μικρά εφικτά βήματα δεν θα δώσει χαρά σε κανέναν. Μόνο με ευθύνη φορτώνει όσους καταλαβαίνουν ότι πρέπει τουλάχιστον να φροντίσουμε να μη μετατραπεί αυτό σε ήττα αλλά σε ξύπνημα, κι από εκεί σε πραγματική ελπίδα και σε θετική προοπτική.
ΓΙΩΤΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου