Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Γερμανός συγγραφέας το "φωνάζει":Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει".Διαβάστε τη συνέντευξή του Οι φίλοι του στη Σκόπελο, όπου συνηθίζει να περνάει τα καλοκαίρια, τον φωνάζουν Μανόλη

Οι φίλοι του στη Σκόπελο, όπου συνηθίζει να περνάει τα καλοκαίρια, τον φωνάζουν Μανόλη. Μιλάει άπταιστα ελληνικά, παρότι με ανεπαίσθητη ξενική προφορά, και μόνο η φυσιογνωμία του -που παραπέμπει σε βορειοευρωπαίο- προδίδει τη μη ελληνική καταγωγή του.
   Είναι, όμως, από τους λίγους που έχουν μελετήσει σε τέτοιο βάθος την ιστορία της Ελλάδας, τα ήθη και έθιμά της, την πολιτιστική της κληρονομιά, τη νοοτροπία του λαού, τα προτερήματα και «κουσούρια» του, τις παθογένειες- εν ολίγοις το «DNA» του Νεοέλληνα.
  
Ο λόγος για το Γερμανό συγγραφέα και παλαίμαχο -πλέον- δημοσιογράφο Έμπερχαρντ Ρόντχολτς, ο οποίος παρουσίασε στην πρόσφατη 9η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης το βιβλίο του «Ελλάδα.Το πορτρέτο μιας χώρας».
  
Στο βιβλίο αυτό, ο κ. Ρόντχολτς, ο οποίος έχει σπουδάσει Ιστορία, Πολιτικές Επιστήμες και Ελληνική Φιλολογία στα Πανεπιστήμια της Βόννης, της Κολωνίας και των Αθηνών, επιχειρεί να «μυήσει» τον αναγνώστη στη σύγχρονη Ελλάδα, να τού μεταφέρει μία γνήσια εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας.
 
 Πρόκειται για έναν εναλλακτικό ταξιδιωτικό οδηγό νεοελληνικής ιστορίας και κουλτούρας, με όλα τα αρνητικά και τα θετικά της χώρας μας. Είναι γραμμένο στα γερμανικά και απευθύνεται σε συμπατριώτες του, τουρίστες και μη.
 
 Ο 74χρονος συγγραφέας και δεδηλωμένος φιλέλληνας, με έναν ιδιαίτερο αφηγηματικό τρόπο, μιλάει- μεταξύ άλλων- για τους «γαλάζιους» και «πρασινοφρουρούς», το «φακελάκι», τη «μίζα», τα «καφενεία», τα «μπουζούκια», το «ιμάμ μπαϊλντί», τον «καραγκιόζη», εξηγώντας μέσα απ' αυτές τις έννοιες το ελληνικό πολιτικό σύστημα, την κοινωνία, τα πάθη, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κ.ά.
  
Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στις ελληνογερμανικές σχέσεις και στην εικόνα των Ελλήνων στη Γερμανία. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του εξηγεί ότι με το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, οι Γερμανοί όχι μόνο ήταν αλληλέγγυοι με τους Έλληνες εκείνης της εποχής, αλλά δήλωναν αναφανδόν «φιλέλληνες», θεωρώντας τους γνήσιους απογόνους των αρχαίων Ελλήνων. «Η απογοήτευση όμως», όπως υποστηρίζει, «δεν άργησε να έρθει, όταν οι Γερμανοί ανακάλυψαν ότι οι νεότεροι Έλληνες δεν είχαν καμία σχέση με τους αρχαίους».

   Είναι ενδεικτικό, υπογραμμίζει, ότι βρήκε απήχηση στους Γερμανούς η άποψη που διατύπωσε ο φιλόλογος Φαλμεράγιερ ότι «η ελληνική φυλή έχει τελείως εξολοθρευτεί από την Ευρώπη, διότι ούτε μία απλή σταγόνα γνησίου ελληνικού αίματος, δεν τρέχει στις φλέβες των χριστιανών κατοίκων της σημερινής Ελλάδας».
   

Για πολλά χρόνια, την εικόνα των Ελλήνων στη Γερμανία «φιλοτέχνησαν» ο Ζορμπάς και το συρτάκι του, η Μελίνα Μερκούρη με την ταινία «Ποτέ την Κυριακή», ενώ στη διαμόρφωσή της συνεισέφεραν και οι καλοκαιρινές διακοπές των Γερμανών στα ελληνικά νησιά, όπου τρώγοντας «σουβλάκια» και πίνοντας «ρετσίνα», απολάμβαναν την ελληνική φιλοξενία.

  Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τα δημοσιεύματα για τους «τεμπέληδες» και «διεφθαρμένους» Έλληνες στα ταμπλόιντ, το γνωστό πλέον πρωτοσέλιδο του περιοδικού «Φόκους» -σύμφωνα με το συγγραφέα- επηρέασαν όχι μόνο την εικόνα του Έλληνα στη Γερμανία, αλλά και τις σχέσεις των δύο χωρών εν γένει.
   Συναντήσαμε τον κ. Ρόντχολτς στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου. «Μού επιτρέπεται να σας φωνάζω κύριε Μανόλη» του είπα, εισπράττοντας ένα χαμόγελο. «Το παρατσούκλι αυτό -εξήγησε- το απέκτησα στα χρόνια των σπουδών μου στη Βόννη, τέλη του '50. Οι Έλληνες συμφοιτητές μου δεν μπορούσαν να προφέρουν το πραγματικό μου όνομα και με 'βάπτισαν' Μανόλη, επηρεασμένοι από τη δίκη του Μανόλη Γλέζου που εκείνη την περίοδο ήταν σε εξέλιξη στο Στρατοδικείο».

  Λίγα χρόνια πριν, το 1955, σε ηλικία 17 ετών είχε ταξιδέψει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Με έναν σάκο στον ώμο και κάνοντας ωτοστόπ έφτασε στον προορισμό του, το Πήλιο. Αυτό που τον έκανε να επιλέξει το «Βουνό των Κενταύρων» ήταν ένα βιβλίο του Βέρνερ Χέλβιγκ που μόλις είχε διαβάσει. Αναφερόταν στους Πηλιορείτες που συνήθιζαν να ψαρεύουν με δυναμίτη. Πρωταγωνιστής του βιβλίου ο αυστριακής καταγωγής «Αλφόνς» που αποφάσισε να «ρίξει άγκυρα» στο Πήλιο.
  
Τις εντυπώσεις του από το πρώτο ταξίδι στην Ελλάδα τις αποτυπώνει και στο βιβλίο του: «Η ζωή ήταν απλή. Μάθαμε πως με μία χούφτα ελιές, κρασί, ψωμί, λίγο τυρί φέτα και κανα-δύο ντομάτες μπορεί να χορτάσει κανείς. Μάθαμε πόσο νόστιμη είναι η φασολάδα, και οι τηγανιτές μαρίδες. Γνωρίσαμε την ελληνική φιλοξενία, που ήταν εκπληκτική. Κάτι τέτοιο δεν το ξέραμε από τα σπίτια μας- το να σε προσκαλεί ένας τελείως ξένος άνθρωπος να φας και να κοιμηθείς στο σπίτι του (…) Αν γνωρίζαμε, τότε, τι είχαν κάνει οι Γερμανοί λίγα χρόνια πριν στην Ελλάδα θα ντρεπόμασταν πολύ (…) Το γεγονός ότι οι Έλληνες, δεν μας ενοχοποίησαν, εμάς τους νεαρούς επισκέπτες, μου προκαλεί ακόμη και σήμερα μεγάλο σεβασμό. Είναι η προθυμία της συγχώρησης, που διακρίνει τους Έλληνες. Δεν σημαίνει όμως ότι ξεχνάει».
 
 Για τις ναζιστικές θηριωδίες έμαθε αργότερα, κατά το διάστημα των σπουδών του στην Αθήνα, όπου ερεύνησε τα εγκλήματα στα Βαλκάνια. Μάλιστα, στο βιβλίο του, κάνει, με νηφαλιότητα, αναφορά στην γερμανική Κατοχή και τις μαζικές εκτελέσεις, δίνοντας την ευκαιρία στον αναγνώστη να μάθει τα ιστορικά γεγονότα εκείνης της εποχής.
 
 Και μπορεί να μην «έριξε άγκυρα» στην Ελλάδα σαν τον «Αλφόνς», αλλά 2-3 μήνες το χρόνο περνάει στην Ελλάδα, μένοντας σε φίλους του στην Αθήνα και απολαμβάνοντας τα καλοκαίρια τις ομορφιές της Σκοπέλου, όπου, μάλιστα, έχει ένα μικρό σπίτι, κοντά στο λιμάνι της Γλώσσας.
  
Μιλώντας με τον κ. Ρόντχολτς, γρήγορα πηγαίνει η κουβέντα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, για τις οποίες μας είπε:
 
 Για τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου:
  

 «Καταλαβαίνω τους Έλληνες που στην πλειονότητά τους δεν θέλουν πια να ψηφίζουν αυτούς που τόσα χρόνια έκαναν τελείως ανεύθυνη, κακή και καταστροφική πολιτική. Άγνωστο πώς θα ψηφίσουν στις επαναληπτικές εκλογές. Καταλαβαίνω, όμως, το γεγονός ότι θέλουν άλλους να βγουν στην εξουσία, κι όχι αυτούς τους φθαρμένους πολιτικούς της παλιάς φρουράς.
  
Για την άνοδο της άκρας δεξιάς (για την οποία προειδοποιεί στο βιβλίο του) και την είσοδο της «Χρυσής Αυγής» στη Βουλή:
  
«Τρόμαξα. Η Ελλάδα ήταν από τις λίγες χώρες τής Ευρώπης που στην εποχή του φασισμού δεν είχε φασιστικό κίνημα. Είχαν η Κροατία, η Ρουμανία, η Ιταλία και φυσικά η Γερμανία. Ακόμη και η Γαλλία είχε φασιστικό κίνημα και μόνο με το Λαϊκό Μέτωπο απετράπη η άνοδος προς την εξουσία. Στην Ελλάδα δεν υπήρχε. Ο Μεταξάς δεν βγήκε από φασιστικό κίνημα.
  
»Πρώτη φορά τώρα (με τη Χρυσή Αυγή) βγαίνει ένα τέτοιο καθαρά φασιστικό, ναζιστικό κόμμα και παίρνει ένα τόσο μεγάλο ποσοστό. Εν μέρει είναι ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά υπάρχει και κλίμα που ανατρέφει την Ακροδεξιά. Είναι το θέμα των λαθρομεταναστών, η εγκληματικότητα, η οικονομική κρίση, το κράτος που δεν κάνει σωστά τη δουλειά του».
  
Για την οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα:

  «Πονάω την Ελλάδα, βλέπω πως υποφέρει ο απλός άνθρωπος, ο εργάτης, ο ιδιωτικός υπάλληλος, η δασκάλα του δημοτικού που παίρνει χαμηλό μισθό, έρχεται το 'χαράτσι', ανεβαίνουν οι τιμές του πετρελαίου και του ρεύματος. Δεν τα βγάζει πέρα ο Έλληνας. Η κατάσταση είναι φρικτή, όχι στο Κολωνάκι που ζει το πολιτικό κατεστημένο, αλλά στην Κοκκινιά».

  Για τις προοπτικές εξόδου από την κρίση:
  
«Έχει περάσει από πολλές κρίσεις η Ελλάδα. Κι έχει ξαναβρεί το ρυθμό της. Πέρασε την Κατοχή, τον Εμφύλιο Πόλεμο. Η κατάσταση τότε ήταν πολύ πιο φρικτή. Δεν είναι η παρούσα κρίση η χειρότερη της ιστορίας. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα ζητάει την αλληλεγγύη της Ευρώπης τη στιγμή που ο Έλληνας δεν είναι αλληλέγγυος με τον Έλληνα. Οι νεόπλουτοι Έλληνες πηγαίνουν τα λεφτά τους στο Λονδίνο και την Ελβετία (...) Στο 19ο αιώνα, ο πλούσιος Έλληνας ήταν ακόμη πατριώτης. Εάν κάνει κάνεις βόλτα στην Αθήνα θα διαπιστώσει ότι η ελληνική πρωτεύουσα αποτελεί μουσείο, από σπίτια, κτίσματα που δόθηκαν από ευεργέτες (…) Σήμερα, τα λεφτά που περισσεύουν πηγαίνουν στις Μπαχάμες».
  
Για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων:

  «Το 1953 υπεγράφη το μορατόριουμ, η Συνθήκη του Λονδίνου, που έλεγε ότι θα πληρώσει τα χρέη της η Γερμανία, την ημέρα που θα γίνει η Συνθήκη Ειρήνης ή η Ένωση της Γερμανίας κι όλοι λέγαμε τότε αυτό το μορατόριουμ είναι ένα μορατόριουμ 'ad calendas grecas'. Κι έτσι έγινε, δεν πλήρωσε η Γερμανία ποτέ τα χρέη της ούτε το κατοχικό δάνειο προς την Ελλάδα.
   »Είναι περίπλοκο θέμα. Όλες οι μεταπολεμικές ελληνικές κυβερνήσεις λίγο πολύ το δέχθηκαν ότι δεν πλήρωσε η Γερμανία. Εκτός από την Αριστερά. Για το κατοχικό δάνειο από νομικής άποψης δικαιούται αποζημίωση η Ελλάδα. Θα μπορούσε να πάει αύριο στη Χάγη και να τη διεκδικήσει».
 
 Για τις ελληνογερμανικές σχέσεις:
   «Οπωσδήποτε έχουν επηρεαστεί τα τελευταία χρόνια μετά την κρίση. Όταν βλέπεις καρικατούρες Γερμανούς πολιτικούς με στολές της Βέρμαχτ ή όταν αποκαλείται ένας υπάλληλος της Τρόικα 'Γκάουλαϊτερ'. Ο 'Γκάουλαϊτερ' ήταν ανώτατος εκτελεστής, φονιάς, εγκληματίας ναζί. Να αποκαλείς έναν κύριο της Τρόικα ή έναν κ. Φούχτελ 'Γκάουλαϊτερ' αυτό δεν επιτρέπεται. Αλλά από την άλλη, καταλαβαίνω ότι πολλοί Έλληνες θυμούνται ακόμη τι έγινε στην Κατοχή. Ζει ακόμη ένας Μανόλης Γλέζος που έζησε τις μαζικές εκτελέσεις στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Υπάρχουν στις μνήμες των Ελλήνων». 

ΑΠΕ

Σκόπελος συμβαίνει τώρα .τουρίστρια από γκρουπ που κάνουν πεζοπορία είναι η τραυματίας στην Σκόπελο !


στην περιοχή μετόχι και προς την μονή Ευαγγελίστρια έπεσε από βράχια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί έμεινε επί 2 ώρες τραυματισμένη στο μέρος που έπεσε ανησύχησαν οι παρέα της και ψάχνοντας την εντόπισαν πεσμένη .ειδοποίησαν το κέντρο υγείας Σκοπέλου όπου σε πολύ γρήγορο χρόνο μετέβη ασθενοφόρο και άμεσος μεταφερθεί στο κέντρο υγείας όπου ο κύριος Τριανταφύλλου και το προσωπικό έκαναν τα πάντα για την υγεία της τραυματία ,πρέπει να τους συγχαρούμε όπως ενημερώθηκε το skopelos news θα χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Βόλου .οταν έχουμε περισσότερα θα σας ενημερώσουμε

Συμβαίνει τώρα στην Σκόπελο σοβαρό ατύχημα τουρίστρια πριν λίγο!


ΣΕ ΛΊΓΟ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Γερμανοί τουρίστες «Δεν σας πληρώνουμε γιατί μας χρωστάτε»!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos

Σκηνές ”Φαρ Ουέστ” εκτυλίχθηκαν μέσα σε νυχτερινό μαγαζί της Χερσονήσου, όταν Γερμανοί Τουρίστες αρνήθηκαν να πληρώσουν τον λογαριασμό.

Η παρέα των Γερμανών αφού κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και διασκέδασε στο γνωστό μαγαζί της Χερσονήσου, δε δέχτηκαν να πληρώσουν, λέγοντας πως οι Έλληνες είναι εκείνοι που τους οφείλουν χρήματα!

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και ακολούθησε… σύρραξη. Με τους Γερμανούς να φεύγουν από το χώρο δαρμένοι.

Είναι η πρώτη φορά-τουλάχιστον στη συγκεκριμένη περιοχή- που σημειώνεται τέτοιου είδους περιστατικό, με φόντο το… Μνημόνιο.

Flashnews.gr

Προς τους εθελοντές του Δήμου Σκοπέλου


αφού θέλετε να βοηθήσετε τον δήμο και την Σκόπελο αφήστε τα ποιήματα και πάρτε σκούπες να σας παραδεχτούμε
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Αυτά να τα δούνε οι υπηρεσίες που έρχονται για έλεγχους στην Σκόπελο !


Χωρίς τιμοκαταλόγους

Μας καταγγέλλει αναγνώστης πως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος επισκέφτηκε δύο παραθαλάσσια καταστήματα, τα οποία μάλιστα είναι δίπλα-δίπλα, στην περιοχή του Βόλου, και κανένα από τα δύο δεν είχε τιμοκατάλογο. Μάλιστα στο ένα του τον πήγε ο σερβιτόρος μετά από ώρα, ωστόσο ο τιμοκατάλογος, που λέγεται έτσι επειδή μέσα αναγράφει τις τιμές, δεν είχε πάνω ούτε μία!!! Τέτοια προετοιμασία είχαν ενόψει τριημέρου… Φυσικά και ο αναγνώστης σηκώθηκε και έφυγε!
ΔΕΝ ΕΙΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ  ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΗ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ SKOPELOS ΤΩΡΑ NOWΠρος δήμο Σκοπέλου αφιέρωμα!

Νέα άσκηση ενεργοποίησης της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης

Σε εξέλιξη είναι από τις 07.30 το πρωί, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, άσκηση για την ενεργοποίηση του συνόλου της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης, χωρίς μετακινήσεις στρατευμάτων, για τον έλεγχο των προβλεπομένων προς τούτο διαδικασιών.

Στο πλαίσιο της άσκησης, ενεργοποιούνται δυνάμεις ταχείας αντίδρασης που υπάγονται στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ καθώς και κάποιες μονάδες του Στρατού Ξηράς με μέριμνα του ΓΕΣ. Δεν θα γίνουν μετακινήσεις στρατευμάτων και η άσκηση θα ολοκληρωθεί όταν η ενεργοποίηση του συνόλου της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης φθάσει στο στάδιο της φόρτωσης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Απριλίου διεξήχθη στο Δοκό Ύδρας η άσκηση των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης «Πυρπολητής 1/12», με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ στις 15 Μαΐου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε διατάξει ξαφνικά τις αεροπορικές δυνάμεις της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης να εκτελέσουν αποστολή, για να διαπιστωθεί το επίπεδο ετοιμότητάς τους.

Πρωτη δικη για απολυση δημοσιου υπαλληλου

Την πέμπτη 7 ιουνίου 9 η ωρα,στο δικαστήριο ευελπίδων στο κτίριο 11 ,αίθουσα 202,
γίνεται η πρώτη δίκη για απόλυση δημοσίου υπαλλήλου από την τρόικα.
Καλούμε όποιον επιθυμεί να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αγώνα του απολυμένου από τη δωσίλογη διοίκηση της Κτηματολόγιο ΑΕ (κρατική εταιρεία).
Πιο συγκεκριμένα πριν περίπου 2 χρόνια και λίγους μήνες  μετά την υπογραφή
του πρώτου μνημονίου είχαμε και την πρώτη απόλυση απο τη ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ
του Π.Ξηρουχάκη διδάκτορα (!) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ήταν μία απόλυση πείραμα
,χωρίς σοβαρό λόγο (η πρώτη τέτοια μετά από πάρα πολλά χρόνια στη δημόσιο),στοχευμένη ιδεολογικά καθώς η διοίκηση της Κτηματολόγιο γνώριζε το "ύποπτο ιδεολογικό παρελθόν'' του υπαλλήλου.
Για την ιστορία η εταιρεία αυτή έχει ξεφτιλιστεί διεθνώς (της έχουν επιτεθεί μεταξύ άλλων και οι Αnonymoys) ενώ πολλοί υπάλληλοι-προισταμένοι της είναι διπλοθεσίτες με υπέρογκες αμοιβές και περίεργες διασυνδέσεις. Δεν έγινε καμία απεργία άλλωστε για τον απολυμένο άρα εύκολα συμπεραίνει κάποιος το συναδερφικό επίπεδο. Καλούμε όλους τους υπαλλήλους της εταιρείας επιτέλους να πάνε  κόντρα σε σωματεία εργαζομένων και στη διοίκηση.Ούτως ή άλλως η υποταγή στην εξουσία των τροικανών δεν έχει μέλλον καθώς η εταιρεία αυτές τις μέρες πουλιέται σε ιδιώτες και όλοι οι υπάλληλοι (ναι ακόμα και οι ρουφιάνοι) αργά ή γρήγορα θα απολυθούν.
Αυτή είναι η πρώτη δίκη που γίνεται και αφορά άμεσα την άρση της μονιμότητας.Το αποτέλεσμα της θα χρησιμεύσει σαν δεδικασμένο στις μελλοντικές απολύσεις άρα μας αφορά όλους.Σε αυτή τη χώρα δε θα τη πληρώνουν πάντα αυτοί που σηκώνουν κεφάλι.Δε θα περάσει η ιδεολογική στοχοποίηση υπαλλήλων που επιχείρησε ο πρόεδρος  Αρβανίτης (κουμπάρος υφηπουργού) ούτε της κυρία Μπιρπιλής (αλήθεια που είναι χαμένη?την έκανε από τη χώρα?Γιατί άραγε?)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Οι εφημερίδες της Θεσσαλίας

ΒΟΛΟΣ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Η ΓΝΩΜΗ
ΛΑΡΙΣΑ
ΚΟΣΜΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
Η ΕΡΕΥΝΑ
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σφαγές των Χριστιανών Αράβων... κι η εκκλησία ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνει μπίζνες με τα φωτοβολταϊκά...

Στο στόχαστρο των μισθοφόρων τρομοκρατών και η πολιτιστική Χριστιανική κληρονομιά της Συρίας
Η καταστροφή των Χριστιανικών μνημείων ανεκτίμητης πολιτιστικής αξίας στην Homs, από την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας
"Οι Αλαουϊτες στα φέρετρα, οι Χριστιανοί στη Βηρυτό"…
Μετά από τις σταυροφορίες (καλό είναι να μάθουν όλοι για τις σφαγές των Χριστιανών Αράβων από τους σταυροφόρους στη Βηρυτό κ.λπ.) ήλθαν οι μισθοφόροι των Αμερικανοσιωνιστών, των Σαουδαράβων και του Κατάρ να καταστρέψουν την Χριστιανική πολιτιστική κληρονομιά της Συρίας, να τους σφάξουν, και να τους ξεριζώσουν από την Πατρίδα τους.
"Ο σιωπών δοκεί συναινείν"… Μήπως και συγκινηθεί κανένας Δεσπότης, γιατί η Εκκλησία δεν είναι Διπλωματία και υποταγή στα κελεύσματα των ιμπεριαλιστών.
Εδώ οι δεσποτάδες ασχολούνται με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν μπίζνες με τα φωτοβολταϊκά! Ούτε λέξη για τις σφαγές, τη γενοκτονία του...
 Συριακού λαού, την καταστροφή των Χριστιανικών μνημείων… Άραγε θ’ αργήσουν πολύ να φορέσουν και το κιπά;
Οι εκκλησίες του Αγ. Γεωργίου και της Om Al Zenar (Αγίας -Τίμιας Ζώνης).
Ο Άγιος Γεώργιος στην Homs

Ο ναός της Αγίας - Τίμιας Ζώνης στην Homs

- Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας: ΕΔΩ

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ 6-6-2012

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΟ ΜΙΧΑΗΛ
Coronado PST cam MEADE LPI

Διαπιστευτήρια ΣΥΡΙΖΑ σε Βρυξέλλες

Οσο πλησιάζει η μέρα της κάλπης τόσο περισσότερο γίνεται ολοφάνερη η αγωνιώδης προσπάθεια των ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να αναγνωριστεί το κόμμα τους από τα όργανα της ΕΕ και τους εκπροσώπους της λυκοσυμμαχίας ως ο πιο κατάλληλος διαχειριστής της καπιταλιστικής κρίσης. Η πρεμούρα τους έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα, που δε διστάζουν να το ομολογούν ανοικτά. Ιδού, για το λόγου το αληθές, τι είπε χτες επί λέξει (στον «Real Fm») o υπεύθυνος Οικονομικών Γ. Δραγασάκης: «Δυστυχώς, τα κόμμα του καταρρέοντος δικομματισμού, εκτός όλων των άλλων, δεν είναι αξιόπιστα στην Ευρωζώνη. Οι Ευρωπαίοι ξέρουν πολύ καλά τι είναι ΠΑΣΟΚ, τι είναι η ΝΔ και αν θέλετε αυτό δημιουργεί ένα δίλημμα»(!). Και προκειμένου να μην αφήσει περιθώρια παρερμηνειών για το τι εννοεί, συμπλήρωσε: «Ο κ. Σαμαράς προτείνει 18 μέτρα. Εμείς προτείνουμε 18 ριζικές μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες. Πολλοί Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι αυτά που λέμε πρέπει να γίνουν. Εχουν το δίλημμα: Να εμπιστευτούν, να στηρίξουν, να ανεχτούν μια κυβέρνηση της Αριστεράς;». Επιδεικνύοντας τη βούληση και την προθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει να φέρει σε πέρας τη «δουλειά», να υλοποιήσει δηλαδή τις αντιδραστικές και φιλομονοπωλιακές «μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες», το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε: «Είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να γίνουν αυτές οι αλλαγές», αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτό μπορεί να γίνει με τη συναίνεση ή την ανοχή του λαού: «Αυτή είναι δημοκρατική διέξοδος από την κρίση», σημείωσε με νόημα. Ο λαός δεν πρέπει ξεγελαστεί. Οποια κυβέρνηση και αν συγκροτηθεί μετά τις εκλογές θα συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις της ΕΕ και θα κλιμακώσει την επίθεση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Η οργανωμένη αντεπίθεση είναι μονόδρομος και γι' αυτό χρειάζεται το ΚΚΕ όρθιο και δυνατό.

... για να κρύψουν την αλήθεια

Από την άλλη μεριά, το σκηνικό της εξαπάτησης των εργαζομένων ολοκληρώνουν δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που έτρεξαν να κατηγορήσουν την «πολιτική των μνημονίων», λες και πριν το 2010 το φάρμακο έμπαινε σε όποιο λαϊκό σπίτι το είχε ανάγκη, όταν και όπως το χρειαζόταν. Λες και είναι απλά τα μνημόνια και όχι η συνολική στρατηγική της ΕΕ, η ίδια η πολιτική που θεωρεί το φάρμακο εμπόρευμα και εγκαταλείπει την έρευνα, την παραγωγή, τη διάθεση και την εισαγωγή του στα χέρια των επιχειρηματιών αυτή που απαγορεύει στους ασθενείς να έχουν φάρμακο. Ο λαός δεν έχει ανάγκη από γενικές και αόριστες διακηρύξεις για «στήριξη του κοινωνικού κράτους», για «εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης σε όλους τους ασφαλισμένους σε φάρμακα», για «δυνατότητα πρόσβασης στα δημόσια νοσοκομεία». Το θέμα είναι πώς θα εξασφαλιστεί αυτή η πρόσβαση, να έχουν υπηρεσίες Υγείας και φάρμακο που έχει ανάγκη η λαϊκή οικογένεια αποκλειστικά δωρεάν. Κι αυτό απαιτεί κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σε Φάρμακο και Υγεία. Χωρίς συγκέντρωση δυνάμεων σε αυτό τον άξονα πάλης, δεν μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για τη ριζική αντιμετώπιση των δραματικών ελλείψεων σε αυτούς τους τομείς ζωής και θανάτου. Οι εξελίξεις αυτό βεβαιώνουν. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που, εκτός από το αίτημα για άμεση επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ ώστε να δοθεί λύση στα τραγικά αδιέξοδα νοσοκομείων και ασφαλισμένων, παλεύει σ' αυτή τη γραμμή, γιατί ξεκινά με αφετηρία την υπεράσπιση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Ενάντια στις αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει ωφέλιμη για το λαό συνύπαρξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ?


ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΑΝΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΟ ΚΑΠΗ?

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟ ΚΥΡΙΟΙ ΚΟΥ.......ΑΙΣΧΟΣ ΕΙΣΑΣΤΕ


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου