Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

ΣΚΟΠΕΛΟΣ SKOPELOS ΤΩΡΑ NOW


Οι εφημερίδες της Θεσσαλίας

ΒΟΛΟΣ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΠΑΤΡΙΔΑ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Αυτοκτόνησε 76χρονος στην Καλαμπάκα


Τέλος στη ζωή του έβαλε χθες το βράδυ ένας 76χρονος από τους Αγίους Θεοδώρους στην Καλαμπάκα Τρικάλων.
Τον αυτόχειρα βρήκαν κρεμασμένο χθες γύρω στις 10 το βράδυ συγγενικά του πρόσωπα που δεν μπορούσαν να πιστέψουν το τραγικό συμβάν.
Τα αίτια της πράξης του 76χρονου παραμένουν άγνωστα, ενώ έρευνα διενεργείται από την αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων.

ΣΥΡΙΖΑ «αλά καρτ» για τους αγρότες

Εντυπωσιοθηρικές και ψηφοθηρικές είναι οι προτάσεις του λεγόμενου κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά και τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ρύθμιση των αγροτικών χρεών, χωρίς να διευκρινίζει τίποτα επ' αυτού, προτείνει βραχυπρόθεσμα δάνεια με χαμηλότοκα επιτόκια χωρίς να προσδιορίζει το ύψος του επιτοκίου και προτείνει ακόμα την έκδοση κάρτας για κάθε αγρότη, από μια τράπεζα, με διάρκεια μια καλλιεργητική περίοδο και πλαφόν βασισμένο στα στοιχεία των δηλώσεων καλλιέργειας της τελευταίας διετίας. Ομως, με τέτοιο πρόγραμμα δε λύνεται το πρόβλημα των μικρομεσαίων αγροτών που στην πλειοψηφία τους είναι υπερχρεωμένοι και αδυνατούν να καλλιεργήσουν και να παραγάγουν. Ούτε με ετήσιες πιστωτικές κάρτες λύνεται ένα μέρος αυτού του προβλήματος. Ο,τι και να διαλαλεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του, η εκμετάλλευση των αγροτών από τις τράπεζες και τα μονοπώλια αγροτικών εφοδίων θα συνεχίσει να υφίσταται. Οι τιμές που θα δίνουν οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια στα αγροτικά προϊόντα θα συνεχίσουν να είναι εξευτελιστικές και θα συνεχίσουν να πληρώνουν όποτε τους βολεύει. Και το κόστος παραγωγής όλο και θα ανεβαίνει, αφού τα μονοπώλια θα συνεχίσουν να κερδοσκοπούν. Οι μικρομεσαίοι αγρότες θα πρέπει να έχουν άτοκα καλλιεργητικά δάνεια, πάγωμα των χρεών τους και στήριξη όσο θα διαρκέσει η καπιταλιστική κρίση. Αλλά με μια πολιτική πρόταση σαν του ΣΥΡΙΖΑ εντός ΕΕ, αποδοχής της ΚΑΠ και ανοχής των μονοπωλίων, οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι θα οδηγούνται με ταχύτερους ρυθμούς στη φτώχεια, στην υπερχρέωση και στο ξεκλήρισμα. Η προοπτική για τη μικρομεσαία αγροτιά βρίσκεται στην πρόταση για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία που έχει καταθέσει το ΚΚΕ.

Προκλητικός ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζει να προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλοντας το θέμα της «ενότητας της αριστεράς» για να υφαρπάξει ψήφους. Κατά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε πως η ενότητα της αριστεράς θα γίνει μετά τις εκλογές, είτε το θέλουν οι ηγεσίες κάποιων κομμάτων, είτε όχι, γιατί το θέλει ο κόσμος της αριστεράς... Δεν είναι η πρώτη φορά που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποτιμούν το πολιτικό κριτήριο των χιλιάδων μελών, φίλων και οπαδών του ΚΚΕ, που διαμορφώνουν συλλογικά τις αποφάσεις του Κόμματος, αλλά και των χιλιάδων αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων που στηρίζουν το ΚΚΕ. Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάζει όλους αυτούς σε αντιπαράθεση με τα καθοδηγητικά όργανα του ΚΚΕ, για να ενισχύσει αθλιότητες του τύπου «υπάρχει πρόβλημα στο ΚΚΕ» που φτάνει -όπως ξεδιάντροπα διαδίδουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- μέχρι την ΚΕ και το ΠΓ. Την ίδια ώρα, βέβαια, το πρόγραμμα και οι συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ με πρώην στελέχη όπως η Κατσέλη, με στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην τοπική διοίκηση και το συνδικαλιστικό κίνημα, τους εξαγορασμένους εργατοπατέρες που πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, φανερώνουν τι είδους και με τι περιεχόμενο «ενότητα» επιδιώκει. Αυτή η πρόκληση πρέπει να απαντηθεί μαζικά από τους αριστερούς και ριζοσπάστες ανθρώπους στην κάλπη, στηρίζοντας το μόνο φιλολαϊκό αντίβαρο στη Βουλή και στο κίνημα, το ΚΚΕ.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για τα κυβερνητικά προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ


«Δεν μας προκάλεσε καμία έκπληξη το κυβερνητικό πρόγραμμα που εξάγγειλε χθες η ΝΔ. Όλα ήταν αναμενόμενα. Η ΝΔ βεβαίως δεν δίνει καμία απάντηση στη διέξοδο για την κρίση υπέρ του λαού και αυτό είναι φυσιολογικό. Το κυβερνητικό της πρόγραμμα αποβλέπει στη διέξοδο από την κρίση σε βάρος του λαού. Αυτό που κάνει η ΝΔ είναι να δίνει ορισμένες παροχές ψίχουλα κυριολεκτικά, σε τμήματα της ακραίας φτώχιας, στοχεύοντας στην άντληση ψήφων για να πετύχει την πολυπόθητη αυτοδυναμία. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι πιο εξαθλιωμένοι άνθρωποι έχουν ελάχιστες απαιτήσεις. Έτσι προσβλητικά απευθύνεται σε αυτούς η ΝΔ, ενώ το πιο καραμπινάτο μέτρο της είναι η υπόσχεση ότι θα ελαφρύνει τη φορολόγηση της εργοδοσίας.

Ομολογώ ότι μιας προκάλεσε μια μικρή έκπληξη το κυβερνητικό πρόγραμμα που στην ουσία είναι κυβερνητικό πρόγραμμα, συγκεκριμένο για 100 μέρες του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή όλες αυτές τις μέρες ακούγαμε ότι θα είναι ένα πρόγραμμα τύπου Σοβιέτ, ένα πρόγραμμα που θα προχωρούσε σε άμεσες κρατικοποιήσεις που θα καταργούσε τα πάντα, τη δανειακή συνθήκη κλπ, ένα πρόγραμμα που θα έβαζε σε πανικό τους καπιταλιστές στη χώρα μας και τους καπιταλιστές όλης της Ευρώπης. Μέχρι και εμείς είχαμε παρασυρθεί και πιστεύαμε ότι τουλάχιστον φραστικά θα ήταν πολύ ριζοσπαστικό. Φραστικά, γιατί δεν τον εμπιστευόμαστε επί της ουσίας. Στην πραγματικότητα, έτσι όπως ακούσαμε το κείμενο που διάβασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να βρει κανείς πάρα πολλά κοινά πράγματα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες του κ. Σημίτη, του κ. Γ. Παπανδρέου πριν την κρίση και μάλιστα της περιόδου που η Ελλάδα προσαρμοζόταν για να μπει στην ΟΝΕ, στη ζώνη του ΕΥΡΩ. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτό στο οποίο στοχεύει με το πρόγραμμά του, είναι να κατακτηθεί στην Ελλάδα η δημοκρατία, η λαϊκή κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Από ένα αριστερό κόμμα όπως εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα πολύ προωθημένο όπως λέει, που δεν είναι ένα συνηθισμένο αριστερό κόμμα, δεν μπορούμε να φανταστούμε να χρησιμοποιούνται αυτοί οι όροι που για το λαό είναι πολυχρησιμοποιημένοι. Δεν υπάρχει κόμμα που δεν χρησιμοποιεί αυτούς τους όρους, αλλά είναι εντελώς κενοί περιεχομένου όσον αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Λαϊκή κυριαρχία, κυριαρχικά δικαιώματα και δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρχουν όταν ζούμε σε μια ταξική κοινωνία, υπάρχει καπιταλιστική ιδιοκτησία, μονοπώλια κυριαρχούν παντού και όταν είναι ενσωματωμένη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Ο λαός σε καμιά περίπτωση, είτε έχουμε κρίση είτε δεν έχουμε, δεν μπορεί να είναι κυρίαρχος, γιατί πουλάει τη δύναμή του και γίνεται αντικείμενο φοβερής εκμετάλλευσης και πολύμορφης καταπίεσης.

Εν πάση περιπτώσει τη λογική ψίχουλα - ίσως ζυγίζουν λίγο παραπάνω τα ψίχουλα του ΣΥΡΙΖΑ από τα ψίχουλα της ΝΔ - την ακολουθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ακραία φτώχεια. Υπόσχεται ότι θα μας φέρει στα επίπεδα του 2009 όταν το 2009 ήταν ένα επίπεδο πολύ κάτω για το λαό. Ήδη είχαμε επισημάνει ότι η αγοραστική ικανότητα των Ελλήνων ήταν στα επίπεδα της αρχής της δεκαετίας του '80. Και πρέπει να πούμε ότι η κρίση δεν αφαίρεσε μόνο μισθούς και συντάξεις από τους εργαζόμενους, έχει αφαιρέσει πολύ περισσότερα που έχουν και οικονομικό κόστος αλλά ιδιαίτερα κοινωνικό. Πχ η ακρίβεια στην Υγεία, η υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, τα προβλήματα στην Παιδεία, η υποβάθμιση της Παιδείας, τα παιδιά των 15 χρόνων που εγκαταλείπουν τα θρανία.

Ένα αριστερό κόμμα δεν μπορεί να κινείται στη λογική να δώσω ψίχουλα στους πιο εξαθλιωμένους. Και πάλι τα λέει προεκλογικά γιατί στοχεύει στη δική του αυτοδυναμία. Επομένως μπορούμε να πούμε ότι η τρόικα δεν θα φοβηθεί να έρθει στην Ελλάδα. Η αμερικανική αποστολή είναι εγκατεστημένη ήδη σε όλα τα ελληνικά υπουργεία και παρακολουθεί τα πράγματα. Δεν ξέρω, τον κ. Τσίπρα δεν τον ενόχλησε η αμερικανική αποστολή. Τον ενόχλησε μόνο η τρόικα που στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο οι πέντε έξι εφτά άνθρωποι με τους παρατρεχάμενούς τους, είναι η αντιπροσωπεία της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Φαίνεται ότι την αμερικανική αποστολή την ανέχεται.

Το κυριότερο όμως: Μίλησε ότι θα καταργήσει το μνημόνιο και μόνο. Όλα τα άλλα θα τα διαπραγματευτεί. Όμως η δανειακή συνθήκη που ψηφίστηκε στις 12 Φλεβάρη 2012 έχει συγκεκριμένο άρθρο που λέει το εξής, ότι είναι πακέτο με το μνημόνιο και ότι η χρηματοδότηση που δίνεται στην Ελλάδα - που βεβαίως είναι δάνειο δυσβάσταχτο για το λαό και θα το πληρώσει μόνο ο λαός - η χρηματοδότηση θα γίνεται ανάλογα με το πώς προχωράει και εφαρμόζεται το μνημόνιο και όχι μόνο η χρηματοδότηση αλλά και η κατανομή των χρημάτων καθορίζεται και από τη δανειακή συνθήκη και από τις ανάγκες του μνημονίου. Επομένως είναι απάτη να μιλάει κανείς μόνο για το μνημόνιο.

Αυτό που θα απάλλασσε την Ελλάδα από τις νέες βαριές δεσμεύσεις της ΕΕ σε συνθήκες κρίσης θα ήταν ένα πράγμα. Πρώτα η διαγραφή του χρέους, πολύ περισσότερο που αυτό το χρέος είναι και κουρεμένο και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι ένα μεγάλο μέρος του χρέους δεν είναι νόμιμο, η διαγραφή του χρέους και ας διαπραγματευτεί μετά ποιο κομμάτι είναι νόμιμο και ποιο όχι. Κατά συνέπεια διαγράφοντας το χρέος δεν έχεις ανάγκη ούτε μνημόνια ούτε δανειακή συνθήκη. Δεν προχωρά σ' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί για να προχωρήσει σ' αυτό πρέπει να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της άναρχης πτώχευσης. Και αυτό βεβαίως και αντιμετωπίζεται, με μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ και με μια Ελλάδα που η λαϊκή κυριαρχία πραγματοποιείται με έναν και μόνο τρόπο:

Ο λαός παίρνει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας της χώρας, προγραμματίζει την παραγωγική του ανασυγκρότηση -να χρησιμοποιήσουμε και εμείς αυτό τον όρο- με στόχο τις ανθρώπινες ανάγκες, την απαλλαγή από τη θάλασσα των εισαγωγών, απ' την εξάρτηση από ιμπεριαλιστικά ή οποιαδήποτε κέντρα και όλος ο προγραμματισμός υποτάσσεται στις σημερινές ανθρώπινες ανάγκες.

Επιβεβαιώνεται ένα πράγμα ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει συνεργασία. Όλα αυτά που λέει είναι επίσης απάτη. Ήδη εδώ και δυο μέρες όλο το φιλικό επιχειρηματικό και τηλεοπτικό περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ θέτει το εξής ζήτημα: Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, η δυνατότητα να φτιάξει κυβέρνηση συνεργασίας με 151 και πάνω, ή τουλάχιστον με 151, εξαρτάται από το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ και τον αριθμό των βουλευτών του! Αυτό σημαίνει ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία είναι μία πρόταση απατηλή, αποβλέπει μόνο στο να χρησιμοποιήσει τη σημαία της συνεργασίας για να ρίξει το ΚΚΕ, από τη δική του την πλευρά έτσι νομίζει, όσο γίνεται πιο κάτω. Κι όχι μόνο το ΚΚΕ, θα πρόσθετα και τους Οικολόγους τους θέλει απ' έξω και τη ΔΗΜΑΡ, αν είναι δυνατόν και εκτός βουλής ή στριμωγμένη, ούτως ώστε να προχωρήσει σε μία κυβέρνηση αυτοδύναμη και μετά βεβαίως να προσκαλεί κομμουνιστές, ανθρώπους της ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους και άλλους να στελεχώσουν υπουργεία, υπηρεσίες, δεν νομίζω να δώσει υπουργεία αν δεν συνεργαστείς, αλλά να στελεχώσει υπουργεία κλπ και να δημιουργήσει μία νέα γενιά αλά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που θα στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό, εξαρτημένη αποκλειστικά από τα νέου τύπου διαφανή και γλυκά ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα σήμερα λαϊκής συσπείρωσης, πάλης, εναντίον οποιασδήποτε κυβέρνησης προκύψει. Ένα πρόγραμμα το οποίο στην πορεία, εφόσον ο λαός κατανοήσει τη δύναμή του, θα μετατραπεί σε πρόγραμμα διεκδίκησης της εργατικής λαϊκής εξουσίας. Μιας διακυβέρνησης που το ΚΚΕ θα είναι ο βασικός πυρήνας, θα είναι ο εμπνευστής χωρίς σε καμία περίπτωση να υποκαθιστά το λαό, αλλά με κύρια σημαία τον εργατικό - λαϊκό έλεγχο από τα κάτω.

Όσον αφορά τις κρατικοποιήσεις που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μόνο για γέλια αυτά που λέει. Μιλάει για δημόσιο έλεγχο. Ο κρατικός έλεγχος, η κρατική παρέμβαση δεν έχει πάψει ποτέ. Και ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης αυξάνεται η κρατική παρέμβαση και ο κρατικός έλεγχος. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κοινωνικοποιήσει δημόσιες επιχειρήσεις που θα μας εξασφαλίσουν φθηνό ρεύμα, φθηνό νερό. Και σε καμιά περίπτωση δεν λέει ότι θα απαλλάξει την Ελλάδα από την παρουσία επιχειρήσεων, ιδιωτικών, καπιταλιστικών στον τομέα της ενέργειας, στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών, της παιδείας, της υγείας κλπ. Γιατί μόνο τότε μπορεί να σταθεί ένας κοινωικοποιημένος τομέας.

Άνθρακες ο θησαυρός. Φαντάζομαι ένα μεγάλο μέρος των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, θα χειροκροτήσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι πολύ κατώτερο από τα μεγάλα συνθήματα και τις ριζοσπαστικές φράσεις του πρώτου γύρου. Σκεφθείτε πώς θα εξελιχθεί αυτό το πρόγραμμα αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση».

Θύμα οικονομικής κρίσης 55χρονος από τη Ν. Ιωνία

APAGXONISMOSΗ οικονομική κατάσταση οδηγεί όλο και περισσότερους σε πράξεις απελπισίας. Ειδικά όταν υπάρχει φιλότιμο…Ένας ελεύθερος επαγγελματίας, από την Νέα Ιωνία, αυτοκινητιστής, προσπάθησε να βάλει χθες τέλος στη ζωή του. Το άγχος και η στεναχώρια για την αδυναμία του να ανταποκριθεί σε οικονομικές υποχρεώσεις δεν του άφηναν πολλά περιθώρια. Με το σκοινί της απλώστρας έδεσε θηλιά στο λαιμό του και κρεμάστηκε στο δοκάρι από το ταβάνι σε μικρό καμαράκι στον τελευταίο όροφο του σπιτιού του. Για καλή του τύχη, την τελευταία στιγμή, τον πρόλαβε η σύζυγος και η κόρη του. Κατάφεραν να τον ξεκρεμάσουν πριν η θηλιά σταθεί μοιραία για την ζωή του. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο όπου οι γιατροί έκαναν μεγάλη προσπάθεια να τον κρατήσουν στη ζωή. Όπως έγινε γνωστό, χθες το απόγευμα, ο 55χρονος παρ’ ολίγον αυτόχειρας, φέρεται να έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Η ιστορία του, απλή καθημερινή, που την βιώνουν εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτή τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και οκτώ μήνες αδυνατούσε να πληρώσει το ασφαλιστικό του ταμείο, καθώς τα έσοδα από την εργασία του είχαν μειωθεί δραματικά. Όλο αυτό τον άγχωνε. Χθες το μεσημέρι ο 55χρονος ανέβηκε στο καμαράκι στον τελευταίο όροφο του σπιτιού του και προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο 55χρονος είναι πατέρας δύο νέων παιδιών, ένα αγόρι 28χρονο και μία κόρη 22 ετών. Και τα δύο του παιδιά είναι άνεργα. Ο ίδιος φαίνεται πως δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και όλο αυτό τον «έπνιγε». Το αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας διενεργεί προανάκριση. Συγκλονισμένοι είναι και οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σπίτι του, όταν διαπίστωσαν πως ο 55χρονος είναι ένα ακόμη θύμα της οικονομικής κρίσης.

Νεκρός 39χρονος δύτης

Νεκρός σε βάθος 25 μέτρων στο βυθό της θάλασσας νότια της Σύμης, βρέθηκε το μεσημέρι, από Συμιακό δύτη, ένας 39χρονος αξιωματικός του στρατού που υπηρετούσε στο νησί και ο οποίος ψάρευε με ψαροντούφεκο.
Η μοιραία βουτιά για τον 39χρονο αξιωματικό, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο νησί, έγινε λίγο μετά τις 11 το πρωί. Μία ώρα πριν μαζί με φίλο του είχαν μεταβεί με βάρκα κοντά στη νησίδα Σεσκλιά για να ψαρέψει, κάτι που συνήθιζε συχνά το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο 39χρονος δεν μπόρεσε να αναδυθεί σε βουτιά που έκανε και ο χρόνος που πέρασε ήταν μεγάλος. Ο φίλος του ανησύχησε και επικοινώνησε αμέσως με το υπολιμεναρχείο της Σύμης, στο οποίο σήμανε συναγερμός για το συγκεκριμένο περιστατικό.
Επιτόπου μετέβη κλιμάκιο του Λιμενικού και επαγγελματίας δύτης καταδύθηκε στο σημείο που υπέδειξε ο φίλος του που τον περίμενε στη βάρκα.
Σε λίγη ώρα, εντοπίστηκε στον βυθό ο 39χρονος αξιωματικός του στρατού, ο οποίος και διακομίστηκε στην συνέχεια στο κέντρο Υγείας Σύμης. Οι γιατροί διαπίστωσαν απλά τον θάνατό του.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου