Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Οι απεργοί πείνας δεν παρακαλάνε ...ΑΠΑΙΤΟΥΝ την μετάθεση των Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιμου Τσάκαλου απο τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Κορυδαλλού.ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ - 21 ΜΕΡΕΣ Απεργίες πείνας για την ζωή και την αξιοπρέπεια..........
Συνεχίζονται οι απεργίες πείνας των πολιτικών κρατουμένων για την ζωή και την αξιοπρέπεια.
Tα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού ξεκίνησαν στις 8/4 απεργία πείνας απαιτώντας την οριστική μεταγωγή τους στις Φυλακές του Κορυδαλλού έχοντας έρθει σε ρήξη με τους ανθρωποφύλακες των φυλακων Δομοκού και συγκεκριμένα τον επικεφαλής αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, τον θρασύδειλο Χρήστο Κλιάρη λόγω της αξιοπρεπούς στάσης τους να μην δέχονται σωματικό έλεγχο. Από 8/4 ξεκίνησε απεργία πείνας αλληλεγγύης στους συντρόφους του και ο Χρήστος Τσάκαλος μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης θα ξεκινήσουν σταδιακά μαζί με τον αναρχικό επαναστάτη Θεόφιλο Μαυρόπουλο, την απεργία αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των συντρόφων τους. Από την Τρίτη 17/4 ξεκίνησαν απεργία πείνας και τα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Χάρης Χατζημιχελάκης, Δαμιανός Μπολάνο, Γιώργος Πολύδωρος. Επίσης από 26/4 ξεκίνησε απεργία πείνας και ο Γιώργος ΝΙκολόπουλος μέλη της Σ.Π.Φ. Καί απο Σάββατο 28/4 ξεκίνησε απεργία πείνας αλληλεγγύης και ο αναρχικός Θεόφιλος Μαυρόπουλος.

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ
ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Την Κυριακή 29/4 και ώρα 6.30μμ θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο εκδήλωση-συζήτηση ενόψει των εθνικών εκλογών της 6ης Μαϊου με κεντρικό ομιλητή το γ.γ. του ΕΕΚ, σ. Σάββα Μιχαήλ.


Το ΕΕΚ συμμετέχει στις εκλογές σε πανελλαδικό επίπεδο και με υποψηφίους σε όλους του νομούς της Θεσσαλίας.

Τα ψηφοδέλτια του ΕΕΚ σε επίπεδο Θεσσαλίας είναι τα παρακάτω, ενώ επισυνάπτεται και το πρόγραμμα των ανοικτών εκδηλώσεων (με κόκκινο, Βόλος):


1. Εκλογική περιφέρεια: ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

Ιωνά Παρασκεύη του Γεωργίου: οδοντογιατρός

2. Εκλογική περιφέρεια: ΛΑΡΙΣΗΣ
Ανδρεόπουλος Δημήτρης του Νικόλαος: Ιδιωτικός υπάλληλος

3. Εκλογική περιφέρεια: ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Χατζηγιάννης Ιωάννης του Μιχαήλ: υπάλληλος του ΙΚΑ
Μανώλης Σπυρίδων του Γεωργίου: βιομηχανικός εργάτης

4. Εκλογική περιφέρεια: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Δεληκάρη Αναστασία- Παναγιώτα του Γεωργίου: φοιτήτρια αριχτεκτονικής
**************

Πανελλαδική προεκλογική καμπάνια του ΕΕΚ
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΕΚ   

Υποστηρίξτε την Πανελλαδική προεκλογική καμπάνια του ΕΕΚ-Τροτσκιστές

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα θα κατεβάσει ψηφοδέλτια με υποψηφίους, μέλη και φίλους του κόμματος σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας (56 συνολικά).
Με ανοιχτές δημόσιες εκδηλώσεις σε πολλές συνοικίες της Αθήνας και στις μεγάλες πόλεις της χώρας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος, Λάρισα, Καρδίτσα Λειβαδιά, Πτολεμαϊδα κλπ.), με παρεμβάσεις σε μαζικούς κοινωνικούς χώρους και συζητήσεις με φίλους και φίλες, οργανώνει  το ΕΕΚ την προεκλογική του καμπάνια.
Ήδη οι τοπικές κομματικές οργανώσεις έχουν διαδώσει την ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΕΚ (“Μπροστά στην εκλογική μάχη-για μια επαναστατική σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση”) σε χιλιάδες εργαζομένους, ανέργους και συνταξιούχους εργάτες.
* Το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο του ΕΕΚ στην Αθήνα θα βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Ακαδημίας και Ρήγα Φεραίου, πίσω από την Εθνική Βιβλιοθήκη, και θα λειτουργεί πρωί και απόγευμα κάθε μέρα .Προεκλογικά περίπτερα λειτουργούν επίσης στην Δάφνη στην πλατεία Καλογήρων στο Μετρό και στα Πετράλωνα στο σταθμό του ΗΣΑΠ .
* Τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Αθήνα, στην οδό Καποδιστρίου 38 στην Ομόνοια είναι ανοιχτά σε καθημερινή βάση.
* Τα τοπικά γραφεία του κόμματος στα δυτικά προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Ίλιον (Νέστορος 122) είναι επίσης ανοιχτά καθημερινά.
* Tα γραφεία του κόμματος στην Πάτρα, στην πλατεία Βασ. Γεωργίου 14 μόλις άνοιξαν. Tο προεκλογικό περίπτερο/σταντ είναι και αυτό στην πλατεία Γεωργίου.

Παρακάτω ανακοινώνουμε εκείνες τις συγκεντρώσεις που έχουν ήδη κανονιστεί, ενώ συνεχής θα είναι η ανανέωση του προγράμματος των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα μας.
Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας στο eek@eek.gr και στο 2117252376

* Σάββατο 28/4, Πετράλωνα
* Σάββατο 28/4, 7μμ, Θεσσαλονίκη, Πλατεία Ναβαρίνου, ομιλητής Σάββας Μιχαήλ
* Κυριακη 29/4, 6.30μμ Βόλος, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Παπαστράτου στην παραλία, ομιλητής Σάββας Μιχαήλ
* Δευτέρα 30/4 7μμ Δάφνη πλατεία Καλογήρων
* Τετάρτη 2/5 Πάτρα 7μμ πλατεία ολγας
http://www.eek.gr/

Απογευματινός καφές στην Σκόπελο !


ΑΘΛΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ "ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟ" ΤΟΥ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ EXTRA 3

"ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΤΑ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ"

Η αθλιότητα έχει και όρια. Και η δημοσιογραφική αλητεία τα δικά της.Και εαν δεν τύχαινε να είμασταν αυτόπτοι μαρτυρες, μπορεί και να πιστεύαμε όλα όσα γραφει σήμερα το "κιτρινιάρικο" newsit του αρχιερέα της δημοσιογραφικής βλακείας, Νίκου Ευαγγελάτου. Για τους μπαμπούλες και τα φαντάσματα που κυνηγάνε τον κατηγορηθέντα από εφημερίδες και .....
περιοδικά ως "πλαστογράφο για να αποφύγει το στρατό", υποτακτικό του Καρατζαφέρη, Κώστα Αιβαλιώτη.

Διαβάστε τι έχει αναρτηθεί από το πρωί για τον μπούλη που δήθεν τον έκαναν ντα οι "βρυκόλακες" Χρυσαυγίτες.

"Πρωτοφανής απόπειρα προπηλακισμού του Βουλευτή Κ. Αϊβαλιώτη από μαινόμενους οπαδούς της "Χρυσής Αυγής" στον τηλεοπτικό σταθμό "EXTRA 3".

Μετά το τέλος της εκπομπής "Αποκαλυπτικό Δελτίο" του τηλεοπτικού σταθμού EXTRA 3, την Παρασκευή 27/4/2012, ομάδα της "Χρυσής Αυγής" κατέλαβε την είσοδο του σταθμού και απειλούσε να προπηλακίσει τον Βουλευτή Β' Αθηνών του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εκπομπής προσκόμισε στοιχεία για τη ναζιστική δράση και τον φασιστικό χαρακτήρα τους, επισημαίνοντας ότι "κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή, είναι ψήφος στους θαυμαστές της Γερμανίας".

Ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ επεσήμανε ότι "το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε, είναι να ακούσουμε την κραυγή "ΧΑΪΛ ΧΙΤΛΕΡ" μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο" και ανέφερε ότι ο κ. Μιχαλολιάκος σε Συνέδρια του Κόμματός του μιλά, έχοντας δίπλα του τη σβάστικα(!).

Σε ελάχιστο χρόνο, ομάδα της "Χρυσής Αυγής" κατέφθασε στον τηλεοπτικό σταθμό "ΕΧΤΡΑ 3", απειλώντας να μπει στο πλατό για να προπηλακίσει τον κ. Αϊβαλιώτη, ενώ εκλήθη και έφθασε αμέσως η "ΑΜΕΣΟΣ ΔΡΑΣΗ" και έτσι, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα απ' τους μαινόμενους οπαδούς της "Χρυσής Αυγής".

Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Χτες το βράδυ ο αρχηγός της "Χρυσής Αυγής" συνοδευόμενος από τη γυναίκα του και στελέχη του κόμματος επεσκέφθη το EXTRA 3 για να μιλήσει καλεσμένος στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ 2, αμέσως μετά το "Αποκαλυπτικό Δελτίο". Ο Αιβαλιώτης επειδή είχε κλάσει μαλί με όλα όσα είπε κατά του κόμματος του Μιχαλολιάκου, είπε στους αστυνομικούς που τον συνόδευαν και που πληρώνουμε εμείς από την τσέπη μας να τον βγάλουν από τη πίσω πόρτα για να μην πέσει μούρη με μούρη(ο γενναίος)με τα στελέχη του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου. Οι αστυνομικοί έντρομοι και χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς(είμασταν παρόντες), τον φυγάδευσαν σαν τον κλέφτη από την πίσω πόρτα κι ενώ η... γυναίκα του Μιχαλολιάκου και τα στελέχη έμπαιναν στο στούντιο του ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ. Πέραν τούτου ουδέν. Τι φοβήθηκες ρε Αιβαλιώτη; Μήπως σε δείρει μια γυναίκα;

Άσχημο δρόμο έχεις πάρει Αιβαλιώτη με τις ανακρίβειες που διαδίδεις για έναν τηλεοπτικό σταθμό που προσπαθείς να τον παρουσιάσεις ως κολαστήριο και για μια εκπομπή που ΠΟΤΕ δεν σε γούσταρε για καλεσμένο της αλλά και ποτέ δεν σε έπιασε στο στόμα της.

Όσο για σένα ρε Ευαγγελάτο, διολισθαίνεις ακόμα περισσότερο. Να δούμε σε πόσα μέτρα στο πάτο του βαρελιού θα σταματήσεις. Κρίμα και σε είχαμε σε κάποια υπόληψη. Κατέβασε ρε τις ανοησίες που γράφεις. Μην γίνεσαι περίσσότερο ρόμπα. Παρόντες είμασταν και βλέπαμε..Παρόντες.

http://makeleio.gr
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/04/extra-3.html 

Σε πιλοτική εφαρμογή το δαμάσκηνο Σκοπέλου

Μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν όλα τα μεγάλα νησιωτικά συγκροτήματα της Μεσογείου, δίνουν το «παρών» οι Βόρειες Σποράδες.
Από όλα τα τοπικά προϊόντα των νησιών των Σποράδων επιλέχθηκε το δαμάσκηνο Σκοπέλου, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος.
Πρόκειται για ένα προϊόν με δυναμική και σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης, όμως, για λόγους έλλειψης οργάνωσης, ενημέρωσης ή πρόσβασης, δεν έχει κατορθώσει να ενταχθεί σε εφοδιαστικές αλυσίδες και να επεκταθεί σε αγορές εκτός νησιού. Συνεπώς, θεωρήθηκε το πιο ενδεδειγμένο προϊόν για την πιλοτική εφαρμογή.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, το οποίο αποτελεί και τον εταίρο του προγράμματος, συμμετέχει σε μια σειρά ευρωπαϊκών προγραμμάτων MED, της κοινοτικής πρωτοβουλίας INTERREG, στα οποία εντάσσεται το πρόγραμμα AGRISLES.
Το πρόγραμμα αναφέρεται στην επεξεργασία και ανάπτυξη μιας διεθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη της καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα στα μεσογειακά νησιά και έχει ως κύριο στόχο τη δημιουργία ενός διαπεριφερειακού δικτύου συνεργασίας.
Συμμετέχουν όλα τα μεγάλα νησιωτικά συγκροτήματα της Μεσογείου και συγκεκριμένα: η Κορσική (αποτελεί και τον συντονιστή του Προγράμματος), οι Βαλεαρίδες, οι Αζόρες, η Κύπρος, η Μάλτα, η Σαρδηνία και η Σικελία, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος).
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Κεραυνοί Α.Τσίπρα κατά του pay-roll της τρόϊκας: Διαπλοκής, πολιτικών και δημοσιογράφων


Σφοδρή επίθεση στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, κυρίως τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια που στηρίζουν το Μνημόνιο και τις πολιτικές δυνάμεις που λειτουργούν ως εκπρόσωποι των ξένων δανειστών στην χώρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα από την Λαμία, όπου μίλησε και έστειλε μήνυμα στην μνημονιακή διαπλοκή:
«Ο καιρός που είχατε τον πολιτικό κόσμο στο χέρι πέρασε. Οι μάσκες σας έχουν πέσει. Είστε ταυτισμένοι με το Μνημόνιο. Το υπερασπιστήκατε με λύσσα. Είστε τόσο ένοχοι όσο είναι και μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις» κατήγγειλε και είναι η πρώτη φορά που ένας πολιτικός ηγέτης θέτει το θέμα των ευθυνών των ΜΜΕ για την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.
"Είστε ταυτισμένοι με το Μνημόνιο. Το υπερασπιστήκατε με λύσσα. Είστε τόσο ένοχοι όσο είναι και μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις. Έχετε σφιχταγκαλιάσει Βενιζέλο και Σαμαρά, γιατί είναι οι άνθρωποι των δικών σας συμφερόντων. Τον έναν τον έχετε παντρευτεί απ΄τα παλιά και στον άλλο δίνετε "παιδιά" για υιοθεσία. (Οι μέρες, όμως, που λύνατε και δένατε πέρασαν ανεπιστρεπτί. Τώρα θα μιλήσει ο λαός και θα γίνετε παρελθόν».
Και μιλώντας "από ψυχής" απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο στους μεγάλους επιχειρηματίες και τους "μεγαλοδημοσιογράφους" (σε επίπεδο ... αμοιβών και μόνο) των "μεγάλων" καναλιών είπε:
«Μου προσάπτετε κατηγορίες για όλα τα γούστα. Με έχετε αποκαλέσει Χρυσαυγίτη, αναρχικό, εθνικιστή, ακραίο και φίλο των τρομοκρατών. Από χθες παραληρείτε. Βρίσκεστε σε πλήρη σύγχυση. Μου αποδίδετε τις πιο αλληλοσυγκρουόμενες προθέσεις. Τους πιο αντιφατικούς στόχους. Από φίλο των μπαχαλάκηδων και των τρομοκρατών, με την ίδια ευκολία, με εμφανίζετε ως πολιτικό φίλο και σύμμαχο του Πάνου Καμμένου» υποστήριξε, αποδίδοντας την εις βάρος του επίθεση στο γεγονός ότι «για πρώτη φορά η Αριστερά διεκδικεί την εξουσία -όχι ως χίμαιρα, αλλά ως ρεαλιστική προοπτική».

"Αλλά - όπως είπε - δεν πρόκειται να καμφθώ: Δεν θα επιστρέψω τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα ζητήσουμε τη δεδηλωμένη, την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει κυβέρνηση στη χώρα» 
Όσον αφορά στη συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς, ο Αλ.Τσίπρας επανέλαβε πως «η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης αριστερής συνεργασίας στις 7 Μαΐου. Εάν δεν υπάρξει η συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς, θα υπάρξει το Μνημόνιο. Μη συνεργασία ίσον Μνημόνιο».

Σύμφωνα με τον Αλ.Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας «για να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση και να ακυρώσουμε το Μνημόνιο». «Θα ζητήσουμε τη δεδηλωμένη, την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει κυβέρνηση στη χώρα» είπε.

«Μαίνεται εναντίον μας η διαπλοκή. Με επιθέσεις που ξεπερνούν το όριο της πολιτικής ηθικής και του πολιτικού πολιτισμού. Γιατί της χαλάμε τα σχέδια. Γιατί εμείς δεν θα παραμείνουμε απόμακροι παρατηρητές των μετεκλογικών πολιτικών διεργασιών»
συνέχισε, εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε ως «εμπνευστή του νέου ιδεολογικού τρίπτυχου της διολισθαίνουσας προς το άκρο δεξιάς: πατρίδα-θρησκεία-αγορά».

«Κρίνοντας από τον εαυτό του, ανακαλύπτει δήθεν κλεισμένες συμφωνίες. Μια μόνο συμφωνία έχει κλείσει ο ΣΥΡΙΖΑ: να δώσει τη μάχη μαζί με το λαό, για το λαό, ως το τέλος. Για την απαλλαγή του από τα δεσμά της δανειακής σύμβασης της υποτέλειας και του Μνημονίου της καταστροφής» .
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλιο του ΚΚΕ για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και την συνεχιζόμενη αντιπαράθεση γύρω από το ντιμπεϊτ 27/4/2012

 
 
Το ΚΚΕ στη διακομματική επιτροπή κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ: Να συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, να απαντούν στην ίδια ερώτηση και τους δημοσιογράφους να τους επιλέξει η ΕΣΗΕΑ.
Από εκεί και πέρα η αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι αποπροσανατολισμός και εμπαιγμός.

Γιατί ;

- Γιατί διάφοροι, διαλαλούν δεξιά κι αριστερά, ότι η κυβέρνηση της 7ης Μάη, έχει την όποια σχέση με την πληρωμή μισθών και συντάξεων ;
- Γιατί συνεχίζουν απτόητοι οι υπηρέτες του καπιταλιστικού συστήματος, να υποστηρίζουν ότι τα δάνεια έχουν την οποιαδήποτε σχέση με την πληρωμή μισθών και συντάξεων ;
- Γιατί άραγε οι αριστεροί μαϊντανοί του καπιταλιστικού συστήματος, της ντόπια και της ξένης πλουτοκρατίας, τύπου Κουβέλη, Τσίπρα και άλλων, προβάλλουν τάχατες ότι … ράβουν κοστούμι πρωθυπουργού ;
- Γιατί τα αστικά κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που βρήκαν την ευκαιρία με την καπιταλιστική κρίση να πετσοκόψουν όλες τις μέχρι σήμερα καταχτήσεις των εργαζομένων, λένε αυτές τις μέρες τόσο 
μεγάλα ψέματα ;
- Γιατί Σαμαράς και Βενιζέλος δεν τολμούν να κάνουν ανοιχτές συγκεντρώσεις ;
- Γιατί όλα τα κόμματα που ορκίζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν λένε στο λαό μας την αλήθεια, για το τι τον περιμένει από την επομένη της 6ης Μάη ;
- Γιατί οι δημοσιογράφοι δεν ρωτάνε τους πολιτικούς υπηρέτες της Ε.Ε., ποιανών τα συμφέροντα προστατεύουν;
- Γιατί οι δημοσιογράφοι ρωτάνε συνέχεια το ΚΚΕ, “ποια χώρα έχουν ως πρότυπο” και μια τέτοια ερώτηση ΔΕΝ την κάνουν σε κανέναν άλλον ;
- Γιατί άραγε παίζουν τόσο χοντροκομένο θέατρο, Σαμαράς, Βενιζέλος και άλλοι ;
- Πως τελικά, μπορούν ακόμα και σήμερα, μετά την τόσο μεγάλη εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας, οι αστοί πολιτικοί να αποπροσανατολίζουν και να εξαπατούν τους εργαζόμενους ;
- Πως τελικά, καταφέρνει η αστική τάξη και αλυσοδένει στο άρμα της, τόσους πολλούς καλλιτέχνες, διανοούμενους, αθλητές κλπ. ;
- Πως γίνεται και ένα μεγάλο τμήμα της εργατικής τάξης, ακόμα και σήμερα, δέχεται να ακολουθεί κατά πόδας τους δυνάστες της ;

Λέτε, μετά από λίγες μέρες, το βράδυ της 6ης του Μάη, ο λαός μας, να δώσει αποστομωτική απάντηση, ταξική απάντηση, θαρραλέα απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα;

Ίσως …
Μάλλον …

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ Faros

Η ... δημοκρατίας της "εθνικής συνεννόησης"

 Του Χρήστου Πραμαντιώτη - "Δρόμος της Αριστεράς"

Αναζητούν εναγωνίως το μπλοκ που θα συνεχίσει τη βρόμικη δουλειά

Τελικά ο Αντώνης Σαμαράς απέμεινε ο μοναδικός σε αυτή τη χώρα, που υποστηρίζει ότι το κόμμα του, η Ν.Δ., θα πετύχει την αυτοδυναμία σε μια βδομάδα στις εκλογές. Ο προσεκτικός παρατηρητής θα καταλάβει, εν τούτοις, ότι όλο και λιγότερο τελευταία ο ίδιος κάνει λόγο για αυτοδυναμία, και προτιμά να χρησιμοποιεί τον όρο «ισχυρή εντολή». Είναι μάλλον φυσιολογική η μεταστροφή, αφού ελάχιστοι έχουν απομείνει πλέον να ισχυρίζονται δημόσια ότι η Ν. Δ. πάει για αυτοδύναμη κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο No 2 του κόμματος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ομολογούσε την περασμένη Τετάρτη πως «το 67-70% του ελληνικού λαού μάς λέει κάτι πάρα πολύ απλό: συνεννοηθείτε και συνεργαστείτε. Δεν το ακούμε». Βέβαια, ο Δ. Αβραμόπουλος παρερμηνεύει επίτηδες τα δημοσκοπικά δεδομένα, καθώς είναι μάλλον αμφίβολο ότι το 67-70% του ελληνικού λαού επιθυμεί να ξανασυγκυβερνήσουν το ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. Δεν παύει όμως να δημιουργεί ένα ακόμη από τα πολλά αγκάθια που υπενθυμίζουν στον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι γίνεται πλέον ανέκδοτο το να μιλά για αυτοδυναμία.

Παρά τις εμμονές του Αντ. Σαμαρά, είναι από καιρό φανερό ότι το γαλάζιο ή πράσινο χρώμα της πρωτιάς στις εκλογές ή η αυτοδυναμία δεν είναι το θέμα που κυρίως απασχολεί τα διεθνή και ελληνικά επιτελεία. Γιατί όλοι γνωρίζουν ότι είναι περισσότερο ένα «κόλπο» συσπείρωσης των ψηφοφόρων. Εκείνο που πάνω απ' όλα απασχολεί τους δυναμικούς παράγοντες σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι η λεγόμενη «εθνική συνεννόηση». Πώς δηλαδή δεν θα κινδυνεύσουν οι συμφωνίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την επ' αόριστον συνέχιση του μνημονιακού ολέθρου. Σε αυτή τη βάση, η ρητορική των «πολιτικών συναινέσεων» αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς στο στρατόπεδο των «προθύμων». Διότι πώς αλλιώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η λαϊκή οργή, όταν για παράδειγμα θα εκπληρωθεί το... ρηθέν από τον Λοβέρδο ότι 1 στα 5 νοσοκομεία αναμένεται να βάλει λουκέτο το 2013; Αυτή την ανάγκη εξυπηρετεί η επιθυμία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που δήλωνε σε συνέντευξη στο newslt ότι οι δυνάμεις που θα σχηματίσουν κυβέρνηση θα πρέπει να ξεπερνούν αθροιστικά το 50% του εκλο-γικού σώματος: «Θεωρώ ότι το 50% των πολιτών είναι η στοιχειώδης πλειοψηφία» (τα παλιά δικομματικά ποσοστά 75-80% φαντάζουν φυσικά άπιαστο όνειρο).

 Στη «σκέψη Βενιζέλου» προσχώρησε και ο Δ. Αβραμόπουλος, που τις προηγούμενες μέρες μιλούσε για «πνεύμα εθνικής συνεννόησης» και «συνέργειες μπροστά στο κοινό πρόβλημα». Από παλαιότερα οπαδός (εκ της ανάγκης να επιβληθούν τα μνημόνια) της πολιτικής συναίνεσης ο τέως πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, έλεγε μάλιστα την Πέμπτη σε εφημερίδα της Πελοποννήσου ότι «κανένα κόμμα δεν μπορεί πια μόνο του - και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, απλά δεν έχει καταλάβει τι γίνεται». Δεν πρέπει ταυτοχρόνως, να ξεχνάει κανείς ότι αντίστοιχες απόψεις έχουν εκφράσει αρκετές εβδομάδες τώρα, άνθρωποι που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τη φανατική υποστήριξη της πολιτικής που ακολουθείται επί δύο και πλέον έτη, όπως για παράδειγμα η Αννα Διαμαντοπούλου.

Είναι σαφές ότι το μπλοκ της «εθνικής συνεννόησης» αναγνωρίζει την πραγματικότητα (δεν μπορεί να αναλάβει στο εξής ένα μόνο κόμμα την ευθύνη της καταστροφής) και προσπαθεί να την αλλάξει (να φτιαχτεί ένας νέος εθνικός πολιτικός κορμός κι ένας νέος τρόπος διακυβέρνησης). Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι .οι μόνες νέες προτάσεις που έχουν να παρουσιάσουν τα βασικά κόμματα του μνημονίου αφορούν μεγάλες αλλαγές στον τρόπο άσκησης της πολιτικής και της εξουσίας, αλλά και στο πολιτικό σύστημα που πλέον δεν μπορεί να υπηρετήσει την «παλιά εποχή». Εάν, μάλιστα, απομονώσει κανείς τη βασική ιδέα, θα διαπιστώσει ότι η συναίνεση έχει ήδη επιτευχθεί, όταν τη μια στιγμή ο Ευ. Βενιζέλος μιλά για μια «μεγάλη εθνική, πολιτική και θεσμική συμφωνία για μια Νέα Πολιτεία» και την επομένη ο Αντ. Σαμαράς υπερθεματίζει: «Να υπογράψουμε ένα κοινωνικό συμβόλαιο για εκείνα που πρέπει να αλλάξουμε».

Η επιδίωξη, τελικά, πάει πιο μακριά από την επιβολή νέων μέτρων κάθε τρίμηνο, καθώς οι δύο πολιτικοί αρχηγοί μιλούν ευθαρσώς ο μεν Ευ. Βενιζέλος για «βαθιά, ολική αναθεώρηση του Συντάγματος», ο δε Αντ. Σαμαράς για ενός είδους πολιτειακή αλλαγή («να χαλαρώσει ο πρωθυπουργοκεντρικός χαρακτήρας του πολιτικού μας συστήματος»). Μολονότι, λοιπόν, το ερώτημα των ημερών είναι το αν και πώς θα διεξαχθεί ένας διάλογος-κονσέρβα σε ένα, δύο ή περισσότερα ντιμπέιτ, όπως αυτά που παρακολουθούν οι τηλεθεατές στις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων 15 ετών, η βασική σκέψη στους εγκεφάλους των κομμάτων είναι αλλού: ποιοι θα μπορέσουν να επιβάλουν με κάθε τρόπο το «μονόδρομο» των μνημονίων, μέσα σε ένα πλαίσιο όπου μία από τις βασικές διαστάσεις του αφορά το πόσο θα θυμίζει πλέον δημοκρατία...

ΤΩΡΑ: Την έπεσαν αριστεριστές στον Χρυσοχοΐδη!


Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του planet-greece, αυτή τη στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης....βρίσκεται σε κινηματογράφο, στου Ζωγράφου, στα πλαίσια προεκλογικής του ομιλίας. Ομάδα περίπου 100 ατόμων, που ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο, προσπαθώντας να εισβάλουν στον κινηματογράφο.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, καταφθάνουν στο σημείο δυνάμεις τον ΜΑΤ.

Στις 19 και 20 Μαίου θα βρίσκεται στη Σκόπελο ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος Β΄ συνοδευόμενος από τον σεβαστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.. Χρυσόστομο.


 Picture
Έναρξη   επετειακών θρησκευτικών εκδηλώσεων στη  ΣκόπελοΣτις 19 και  20 Μαίου θα βρίσκεται  στη Σκόπελο ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ.  Ιερώνυμος Β΄ συνοδευόμενος  από τον σεβαστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Ιστιαίας και  Βορείων Σποράδων κ..  Χρυσόστομο. Τις ίδιες ημερομηνίες θα επισκεφθούν το νησί  της Σκοπέλου οι σεβ.  Μητροπολίτες, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Κορίνθου κ.  Διονύσιος, και Θηβών και  Λεβαδείας κ.  Γεώργιος.   
Την Κυριακή το πρωί   στις 20 Μαίου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία (αρχιερατικό Συλλείτουργο) στην ιερά Μονή του Αγίου Ρηγίνου. Γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στο νησί της Σκοπέλου προς τιμήν των Αγίων μορφών που βάδισαν τα άγια χώματά του, καθώς και των δύο Μονών τις οποίες τιμούμε επετειακά το 2012.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (βλέπε προσεχώς πρόγραμμα που θα αναρτηθεί στη σελίδα μας) ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος θα εγκαινιάσει έκθεση αγιογραφίας και συντήρησης εικόνων στην πόλη της Σκοπέλου.
Μακάρι άγιες μορφές να επισκέπτονται και να ευλογούν το νησί μας !  Τέτοιους καιρούς τις έχουμε τόση ανάγκη... 
Picture

Με θέμα την ενδο-οικογενειακή βία άνοιξε το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο στη Σκόπελο σήμερα !Μετά τη Σκιάθο και στο νησί της Σκοπέλου ξεκινάνε οι διαλέξεις γνωριμίας με το θεσμό του «Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου» από την Ακαδημία των Πολιτών. Η έναρξη έγινε σήμερα   στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Κινηματογράφου «Ορφέας» με ενημέρωση των παρευρισκομένων για τον θεσμό από το Νίκο Τζούμα, υπεύθυνο στη Θεσσαλία και μέλος του Δ.Σ. της Ακαδημίας των Πολιτών .πάντως επιτυχές το πρόγραμμα με μεγάλη προσέλευση κόσμου ,γέμισε η αίθουσα με Σκοπελίτες που αγκάλιασαν με πολύ θέρμη τον θεσμό
.
Αμέσως μετά τον λόγο θα έχει η κα Μαρία Τόπα, Ψυχολόγος, Διοικητική και Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής – Στήριξης & Ενημέρωσης (Κε.Συ.Σ.Ε) που θα αναπτύξει το θέμα της Ενδο-οικογενειακής Βίας σε όλες τις πτυχές της. Ένα κοινωνικό θέμα που σπάνια συζητείται μεταξύ φίλων και μελών οικογένειας και αυτό φανερώνει ότι το πρόβλημα καλύπτεται από ταμπού και μύθους.
Κατά τη διάρκεια της εισήγησης θα απαντηθούν ερωτήματα όπως:
-       γιατί ένας άνδρας κακοποιεί
-       γιατί μια γυναίκα μένει σε μια τέτοια σχέση
-       ποιες οι συνέπειες της κακοποίησης σε όσους εμπλέκονται σε αυτή
Επίσης τί μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό το κοινωνικό πρόβλημα και πως μπορεί να γίνει πρόληψη τέτοιων φαινομένων;

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ!

Ο Γ. Σούρλας στη Σκόπελο!


Ο Γ. Σούρλας, θα μιλήσει σήμερα Σάββατο  28 Απριλίου στο δημοτικό καφενείο σε λίγο εμείς τον συναντήσαμε στο καφέ κοράλλι όπου έπινε καφεδάκι πολύ χαλαρός και κανένα πρόβλημα με το κόσμο.πρέπει να πούμε ότι έχει πολλούς φίλους στην Σκόπελο.σε λίγο θα έχουμε περισσότερα ...

Έλεγχοι ΣΔΟΕ σε συμβολ/γράφους

alt
Υπό ασφυκτικό ελεγκτικό κλοιό βρίσκονται 695 δικηγόροι και συμβολαιογράφοι οι οποίοι διαθέτουν τεράστια ακίνητη περιουσία, ωστόσο, τα εισοδήματά τους είναι πενιχρά.
Ηδη οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» τις δηλώσεις των ανωτέρω προκειμένου να διαπιστωθεί έαν ο πλουτισμός τους προέρχεται από φοροδιαφυγή ή αν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που είχαν δηλωθεί τα προηγούμενα χρόνια. Από τα στοιχεία του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι δικηγόρος στην Αθήνα έχει ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 4.500.000 ευρώ, ενώ τα εισοδήματα που είχε δηλώσει στην εφορία για τη χρήση του 2010 ήταν 40.000 ευρώ.
Αλλος δικηγόρος που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Αττικής έχει στην κατοχή του ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 7 εκατ. ευρώ, ενώ το δηλωθέν εισόδημα για τη χρήση του 2010 έφθασε μόλις στα 60.000 ευρώ. Συμβολαιογράφος που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη φαίνεται σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ να έχει ακίνητα αξίας 3,6 εκατ. ευρώ, ενώ το εισόδημά του για τη χρήση του 2010 ήταν 31.300 ευρώ. Ενδιαφέρουσα είναι και η περίπτωση συμβολαιογράφου στην Κόρινθο ο οποίος ενώ διαθέτει ακίνητη περιουσία άνω του ενός εκατ. ευρώ δεν δήλωσε το 2010 καθόλου εισοδήματα.
Και οι 695 δικηγόροι και συμβολαιογράφοι βρίσκονται αντιμέτωποι με έλεγχο «πόθεν έσχες» και με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών προκειμένου να εντοπιστούν όσοι αποκρύπτουν τα πραγματικά εισοδήματά τους ή έχουν αποκτήσει ακίνητα με «μαύρο» χρήμα.
Τα στοιχεία διασταύρωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και αμέσως τα παρέδωσε στο ΣΔΟΕ για να ελεγχθούν σε βάθος. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και μία περίπτωση συμβολαιογράφου της Αθήνας, ο οποίος διαθέτει ακίνητα αντικειμενικής αξίας 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο το 2010 δήλωσε στην εφορία εισοδήματα μόλις 5.000 ευρώ, δηλαδή όσο ακριβώς είναι και το σημερινό αφορολόγητο όριο. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν δοθεί οδηγίες στον ελεγκτικό μηχανισμό προκειμένου να τηρηθούν κατά γράμμα τα όσα προβλέπονται στο Μνημόνιο σχετικά με τους ελέγχους και την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για τη διενέργεια 1.300 ελέγχων έως το τέλος του έτους σε φυσικά πρόσωπα με μεγάλη ακίνητη περιουσία. Οι 600 έλεγχοι θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου. Πρώτοι στο μικροσκόπιο των φοροελεγκτών βρίσκονται οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι σε όλη τη χώρα με κριτήριο την αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Οι επόμενοι έλεγχοι θα στοχεύουν στους μηχανικούς και στους λογιστές, ενώ η λίστα θα κλείσει για φέτος με τους εισοδηματίες.
Η Καθημερινή (Προκόπης Χατζηνικολάου)

Μαύρο στους θεομπαίχτες!

- «Γαλλία: Τι σημαίνει η σαρωτική ήττα του Σιράκ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ γροθιά στο Μάαστριχτ - Θρίαμβος της Αριστεράς» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 2-6-97).
- «Η Γαλλία, κλειδί τώρα της πορείας για Μάαστριχτ. ΕΥΡΩ-ΑΝΑΣΑ - Προσδοκίες για πιο χαλαρή λιτότητα» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 3-6-97). Την ίδια μέρα φωτογραφία του Γ. Παπαντωνίου στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας με την εξής λεζάντα που αποδίδει λόγια του υπουργού: «Πορευόμαστε προς αριστερό Μάαστριχτ»!
- «Νέα πνοή για Ευρώπη». «Στροφή για "άλλο" Μάαστριχτ - Η νίκη της γαλλικής Αριστεράς ανοίγει το δρόμο για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής. Ευνοείται η Ελλάδα» (ΕΘΝΟΣ 2-6-97).
- «Θρίαμβος Ζοσπέν ανατρέπει το Μάαστριχτ» (ΕΞΟΥΣΙΑ 2-6-97).
- «Μετά τη θριαμβευτική επιστροφή της Αριστεράς στη Γαλλία ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για την πορεία της Ευρώπης» (ΑΥΓΗ 3-6-97).
***
Αυτά έγραφαν τότε. Αν σβηστούν τα ονόματα είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Σήμερα, πάλι, όλοι μαζί θριαμβολογούν για τη διαφαινόμενη επικράτηση Ολάντ, την οποία συνδέουν με φιλολαϊκές αλλαγές στην ΕΕ, με χαλάρωση του δημοσιονομικού συμφώνου και ανατροπή των πολιτικών λιτότητας. Οταν ο Ολάντ δηλώνει ότι τίποτα απ' αυτά δεν προτίθεται να κάνει, όπως τίποτα απ' όσα πίστωναν στον Ζοσπέν δεν έκανε εκείνος. Αντίθετα, έκανε τα πάντα για το καλό της πλουτοκρατίας. Οσο «αριστερό» έγινε το Μάαστριχτ επί ο Ζοσπέν, άλλο τόσο θα γίνει το δημοσιονομικό σύμφωνο επί Ολάντ.
Τότε, ο Σημίτης και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητωκραύγαζαν. Ο Κ. Σκανδαλίδης μάλιστα δεν μπορούσε να συγκρατήσει τη χαρά του και δήλωνε: «Η προοδευτική στροφή δεν επιβεβαιώνεται απλώς. Γίνεται χιονοστιβάδα»!
Τότε, ο ΣΥΝ διεκδικούσε τον ...Ζοσπέν απ' το ...ΠΑΣΟΚ! Δήλωνε ο πρόεδρός του Ν. Κωνσταντόπουλος: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντί να θριαμβολογεί, οφείλει να διδαχτεί από την αυτοκριτική και την προοδευτική μετατόπιση των Γάλλων σοσιαλιστών»! Και σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» στις 2-6-98 υποστήριζε: «Ενα πείραμα τύπου Γαλλίας νομίζω ότι επιβάλλεται να το κουβεντιάσουν και η ελληνική κοινωνία και οι πολιτικές δυνάμεις».
Κατά τον Ν. Κωνσταντόπουλο, τα αποτελέσματα στη Γαλλία αποτελούσαν «θετικό βήμα στην προσπάθεια για την προοδευτική αναθεώρηση της συνθήκης του Μάαστριχτ, για μια ενιαία δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη»... Και ο Γ. Δραγασάκης πρόσθετε στις 4-6-97: «Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία δημιουργεί μια ρωγμή στη λογική των μονόδρομων».
Σήμερα ο ΣΥΝ χειροκροτά τον Ολάντ, που στηρίζουν οι εκεί ομοϊδεάτες του και καλεί -ξανά- το ΠΑΣΟΚ να διδαχτεί απ' τις θετικές εξαγγελίες του Ολάντ. Ενώ το ΠΑΣΟΚ προβάλλει τη συνεργασία σαν παράδειγμα προς μίμηση για την Ελλάδα. Αφού τα βρήκαν εκεί σοσιαλδημοκράτες - οπορτουνιστές, γιατί όχι κι εδώ; Δε νομίζουν οι άνθρωποι του μόχθου ότι αρκετά κράτησε αυτό το θέατρο; Δεν τράβηξε πολύ η κοροϊδία σε βάρος του; Δεν ήρθε η ώρα να βάλει ένα τέρμα; Αρχίζοντας με τα αυτονότητα, μαυρίζοντας στις εκλογές τους θεομπαίχτες που χρόνια τώρα του παρουσιάζουν το μαύρο για άσπρο;

Κριτήριο ψήφου το μέλλον των παιδιών μας

Αντώνης Κακαράς, αρχιπλοίαρχος ε.α.

Πιστεύω πως υποστηρίζοντας το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και τούτη τη φορά, προσθέτω κάτι για να βοηθηθεί καλύτερα ο τόπος και ο λαός μας, ενώ αποκλείεται να μετανιώσω ύστερα, μετατρεπόμενος σε «κοψοχέρη». Επειδή είναι εκείνο που αγωνίζεται με τον πιο σωστό τρόπο και με την πιο ελπιδοφόρα προοπτική υπερασπιζόμενο τα δίκαια των εργαζομένων, των άνεργων, των παιδιών, των νέων και των ηλικιωμένων... Με ευθύτητα, σταθερότητα, ατράνταχτη ιδεολογία, απαρέγκλιτους στόχους. Και παλεύει κόντρα στον αντικομουνισμό, στην ψευδολογία και τη λασπολογία, κόντρα στα συμφέροντα των υπαίτιων για την καινούρια αυτή κρίση, κόντρα στις Κασσάνδρες, στον πεσιμισμό, στον οχαδερφισμό, στην τακτική «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», στην ύπουλη πρακτική του χαϊδέματος αυτιών και των μεν και των δε, στους γλιστερούς δρόμους που οδηγούν οι μεσοβέζικες λύσεις και η τρομοκρατία των αδιεξόδων. Πέρα από τα παραπάνω, υποστηρίζω και θα ψηφίσω στις ερχόμενες εκλογές το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, γιατί πιστεύω πως το χρωστάω στα παιδιά μου, στα δικά τους παιδιά, στο μέλλον όλων των παιδιών της πατρίδας μου και στη συνείδησή μου.

Με Καμμένο ο ΣΥΡΙΖΑ

Κυβέρνηση με τον Καμμένο θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του αναφέροντας: «Εάν, όμως, παρ' όλα αυτά, εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε...». Να κυβερνήσουν θέλουν οι άνθρωποι και όπως να 'ναι. Αλλά προχώρησε ακόμη παραπέρα, αφού έκανε κυβέρνηση. Εδωσε την πρωθυπουργία στην Αλέκα Παπαρήγα! Τώρα ο λαός μπορεί να κοιμάται ήσυχος με τις φαντασιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού έκαναν ήδη «αντιμνημονιακή» κυβέρνηση με πυρήνα την αριστερά, όπως κατ' επανάληψη έχει πει ο Αλ. Τσίπρας. Μόνο το ξύπνημα από τη φαντασίωση θα είναι οδυνηρό. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Καμμένο. Τόσο προοδευτική, τόσο αριστερή. Συμμαχία με ένα κόμμα από τα σπλάχνα της ΝΔ. Κόμμα του κεφαλαίου, της ΕΕ, των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών με Ρωσία, Κίνα, κ.λπ. Ο Ν. Βούτσης, άλλο ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μοίρασε ακόμη πιο μεγάλες αυταπάτες, μιλώντας για στήριξη από τον Καμμένο σε περίπτωση που πάρουν αυτοδυναμία! Τώρα σώθηκε ο λαός... Οσο για την πρόταση πρωθυπουργίας προς το ΚΚΕ φαίνεται πως στον ύπνο τους καρβέλια ονειρεύονται, πιστεύοντας πως είναι ικανοί «να βάλουν στο χέρι» το ΚΚΕ. Και επειδή το έχουν ξαναπεί ότι θέλουν εντολή για κυβέρνηση, άρα το ΚΚΕ όσο γίνεται με λιγότερη δύναμη, για να το εξαναγκάσουν να συμπράξει κυβερνητικά μαζί τους. Αλλά το ΚΚΕ δεν το έβαλαν στο χέρι οι αστοί, θα το βάλουν οι Συριζαίοι; Μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους έχουν οι καιροσκόποι. Είναι αναξιόπιστοι, αφερέγγυοι για το λαό. Οι εργάτες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα με πείσμα στις εκλογές να βγάλουν ένα πανίσχυρο ΚΚΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ Θεσσαλικά Πρωτοσέλιδα

ΒΟΛΟΣ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
Η ΕΡΕΥΝΑ

Βαρύς τραυματισμός 35χρονου σε τροχαίο

Σοβαρά τραυματίστηκε στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου ένας 35χρονος, κάτοικος Καρδίτσας, ο οποίος εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε, στις 10 το βράδυ της Παρασκευής, στο δρόμο Βόλου - Λάρισας, στο ύψος του Σέσκλου.
Όπως έγινε γνωστό από το Τμήμα Τροχαίας Βόλου, ο οδηγός του Ι.Χ., που είχε κατεύθυνση προς Λάρισα, βγήκε από την πορεία του προς τα αριστερά, ανατράπηκε και με τούμπες πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 53χρονος, κάτοικος Βόλου και είχε κατεύθυνση προς Βόλο.
Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και, παρά το γεγονός ότι ο 35χρονος φορούσε ζώνη ασφαλείας, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Αντίθετα, ο 53χρονος οδηγός του άλλου Ι.Χ. αυτοκινήτου, δεν έπαθε το παραμικρό, παρά μόνο υλικές ζημιές στο αυτοκίνητό του.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βόλου, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως η αιτία πρόκλησης του ατυχήματος ήταν ένας σκύλος που βγήκε μπροστά στο πρώτο αυτοκίνητο.

Γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρονται στις εκπτώσεις που κάνουν νησιά όπως η Σκόπελος(2)απάντηση από το "σκοπελοσνεως" ρε μήπως θέλετε και κόλο για να έρθετε ai σιχτίρ "σκατιαριδες"

Δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Die Welt ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα σε ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της οικονομίας της, αυτό του τουρισμού.


«Οι Γερμανοί τουρίστες αποφεύγουν την Ελλάδα», γράφει η εφημερίδα. Αιτίες είναι οι συνεχόμενες απεργίες, τα επεισόδια, τα αρνητικά δημοσιεύματα...

Στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν τουρισμό, «πολλές τουριστικές περιοχές προχώρησαν σε μειώσεις έως και κατά 30%», σημειώνει η Die Welt, κάνοντας αναφορά στο παράδειγμα της Σκοπέλου, η οποία έχει εκπονήσει φέτος πρόγραμμα εκπτώσεων που θα ισχύουν για υπηρεσίες διαμονής, εστίασης, μετακίνησης κ.α. από την άνοιξη ως το φθινόπωρο.

Στη πρωτοβουλία του νησιού των Σποράδων αναφέρεται και το γνωστό γερμανικό περιοδικό Spiegel σε αντίστοιχο δημοσίευμά του, το οποίο τιτλοφορείται «Χώρα της κρίσης με πληγωμένο κύρος - Με εκπτώσεις η Ελλάδα προσπαθεί να προσελκύσει τουρίστες». «Ιδίως οι Γερμανοί τηρούν ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση και αυτούς προσπαθούν να προσελκύσουν τώρα (οι Έλληνες) με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές», επισημαίνει το άρθρο.

Good morning my friends...!!! Καλημερα φιλοι μου !!!

Ο μεγάλος καημός του Αλέξη
Φίλος του Κόκκινου Τύπου, μας έστειλε ένα μικρό απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Real fm, καθώς και έναν σύντομο σχολιασμό πάνω σε αυτό.
Το απόσπασμα έχει να κάνει με τον διακαή πόθο του Τσίπρα να...κυβερνήσει. Μπορείτε επίσης να δείτε την συνέντευξη που παραχώρησε στο tvxs, όπου μεταξύ άλλων μαργαριταριών, ο πρόεδρος του ΣΥΝ δηλώνει πως δεν θα είχε πρόβλημα να συνεργαστεί ακόμα και με τον Καμμένο (με τον οποίο δεν παραλείπει να μας πληροφορήσει ότι τον χωρίζουν πολύ σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, βεβαίως, βεβαίως..) προκειμένου να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, εδώ. 
Από ό,τι φαίνεται είναι κομματάκι δύσκολο να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ (τουλάχιστον σε αυτή τη φάση), προς θλίψη αρκετών εκ των οπαδών του.
Κανείς όμως δεν πρόκειται να του αφαιρέσει τον τίτλο που δικαιωματικά έχει κερδίσει, του βασικού εκφραστή της (ούτως ή άλλως πεθαμένης) αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, στο αστικό πολιτικό σύστημα. 
kokkinostupos

Αλέξης Τσίπρας, απάντηση σε ερώτηση στον Real fm, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου.


- Καταλαβαίνω ότι θεωρείτε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα ανατρέψει την εικόνα που έχουμε από τις δημοσκοπήσεις. Σας άκουσα να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την πρώτη θέση στις εκλογές…

Δεν έχουμε το δικαίωμα να διεκδικούμε την ψήφο του λαού; Όταν μάλιστα.. αν το λέει αυτό ο κ. Βενιζέλος που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ήταν στήθος με στήθος με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα λέγατε ότι το δικαιούται. Όταν το λέμε εμείς, γιατί δεν μπορούμε να δικαιούμαστε, εφ΄ όσον ξεκινάμε από μια κοινή αφετηρία, να βγούμε πρώτοι, ακόμα και πρώτοι.

Επειδή θέλω να είμαι ρεαλιστής και αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δεν είναι ανέφικτο, αλλά δεν είναι και εύκολο, είναι μια δύσκολη υπόθεση, λέω ότι, αν αθροιστικά την επομένη των εκλογών οι δυνάμεις της αριστεράς είναι πλειοψηφούσες, αν αθροιστικά μπορούμε να διαμορφώσουμε κυβέρνηση που ακόμα κι αν στερείται της δεδηλωμένης λόγω του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου, παρόλα αυτά δεν θα είναι λαϊκή μειοψηφία, όπως τα κόμματα του μνημονίου, αλλά λαϊκή πλειοψηφία, τότε θα δικαιούμαστε να διεκδικήσουμε, ασκώντας το συνταγματικό μας δικαίωμα, ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή πάνω στο δικό μας πρόγραμμα, πάνω στη δική μας συνεργασία των κομμάτων της αριστεράς, επαναλαμβάνω.

Κι εκεί πάνω απάντησα ότι όποιος μας δώσει αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι ευπρόσδεκτος. Πού είναι το παράλογο;

Σχόλιο: Σε λίγες ημέρες θα δούμε αν η συνταγή πονταρίσματος στις φοβίες κοινωνικών στρωμάτων για "ακυβερνησία" με πλασαρίσματα απατηλών ονείρων - στόχων (μεταρρύθμιση της Ε.Ε., συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ- ΚΚΕ - Οικολόγοι, κατάκτηση διακυβέρνησης της χώρας, κοινοβουλευτική στήριξη από "αντιμνημονιακές" δυνάμεις κ.λ.π.)  θα έχει εκλογική ανταπόκριση, αδιαφορώντας μάλιστα για απώλειες στο προβληματισμένο πολιτικά ακροατήριο.
     Θα δούμε αν θα υλοποιηθεί και ο επίσημα διακηρυγμένος στόχος για 2 βουλευτές στην Αχαϊα.
 
      Απλοϊκές απορίες
  Δεν έμαθαν τίποτα από το 1988-1990;
  Οι Συριζαίοι θα ζητούν μετά τις εκλογές να θεωρούνται τμήμα της ανατρεπτικής, ριζοσπαστικής αριστεράς;
 
    Διαπίστωση
  Είναι δύσκολος ο δρόμος της αγωνιστικής αξιοπρέπειας. Είναι μακρύς ο δρόμος της ανατροπής.

Προς όλους τους αστυνομικούς της χώρας

Προσοχή !!! την ημέρα τον εκλογών 7 Μαΐου 2012 όσες γιαγιάδες και παππούδες κυκλοφορούν στο δρόμο να προσάγονται άμεσα στα αστυνομικά τμήματα και να αφήνονται ελεύθεροι μετά την λήξη της εκλογικής διαδικασίας .....

 Θ α ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ! ! !
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/04/blog-post_8937.html 

Μέγα φιάσκο η συγκέντρωση του μπατσοκ στην Πάτρα

Στα έλεγα αγόρι μου, αλλά εσύ που να μ ακούσεις. Σου πα κατ αρχήν να πάρεις αδιάβροχο. Δεν έβρεχε, μια χαρά ήταν ο καιρός, σε φτύνανε. Όχι μη σε ματιάσουν. Επειδή τους έκανες φτωχούς.
Πιο χάλια συγκέντρωση δεν γίνονταν. Το γυμναστήριο πουμίλησες ήταν ένας μικρός χώρος, πιο μικρός θα ήταν γκαρσονιέρα. Και παρόλα αυτά έβαλες καρέκλες. Και έμειναν άδειες!  Στο μεταξύ ένταση επικράτησε και με τους δημοσιογράφους καθώς δεν τους επέτρεπαν την είσοδο .
Απ έξω, η «αποθέωση» των αγανακτισμένων,  που στόλιζαν με «κοσμητικά» επίθετα κλέφτες, απατεώνες, ληστές, τα γίδια και τους τσοπάνηδες. Τον τέως και τον νυν.  Ένας νεαρός φώναζε με οργή "Είμαι 30 χρόνων και είμαι άνεργος. Με κατάντησαν άχρηστο". Όχι σύντροφε, άχρηστοι είναι αυτοί. Εσύ είσαι και χρήσιμος και σωστός.
Πιο κει οι μπάτσοι. Περισσότεροι κι από τους πασόκους. Δεν τους έβαζες κι αυτούς μέσα για να γίνετε πολλοί; Αλλά το μέγα λάθος σου, ήταν που πήρες μαζί σου και το «παιντί» της Μαργαρίτας. Είσαι εκδικητικός έ Μπενύτο; Λες , θα με δείρουν που θα δείρουν, ας φάει και μερικές  το βλαμμένο. Από παλμό, κηδεία. Αφού ακούγονταν μόνο οι αγανακτισμένοι, (φυσικά, σαν περισσότεροι). Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Ότι στις εκλογές θα σου κάνουν ότι εσύ στην οικονομία. Ναι, θα σε πονέσει.
Δε θέλω να σου δημιουργήσω κόμπλεξ κατωτερότητας, εντάξει αυτό θέλω, αλλά στην μεγάλη πλατεία της Πάτρας είχε συγκέντρωση το ΚΚΕ. Ένας τοπικός βουλευτής. Και εκεί μάντεψε, είχε κόσμο και παλμό. Ότι έλλειπε από σένα δηλαδή. Έτσι είναι Μπενύτο. Ή μπάτσους θα έχεις, ή οπαδούς. Και δεν γίνεται να χεις κόσμο όταν αναγκάζεις τον εργαζόμενο να πληρώνει νοίκι για το σπίτι, που έφτυσε αίμα να το φτιάξει.
Στο είπα, παίζεις εκτός έδρας. Όταν μιλάς με το λαό, είσαι έξω από τα νερά σου. Ήταν πολλοί εκεί που σε αποδοκίμασαν. Πρώην στελέχη σου, που πίστεψαν και αγωνίστηκαν για σας. Που τους προδώσατε. Ήταν αυτοί που έχασαν λεφτά από την Αχαϊκή, αυτοί που ταλαιπωρήθηκαν στη ΔΕΗ, αυτοί που έμειναν άνεργοι, οι νεόπτωχοι, αλλά κυρίως αυτοί που τους εμπόδισες τότε στην παρέλαση. Δανεικά τα σκόρδα, Βαγγελιώ.

Με λένε Βασίλη… οι μαλάκες ξυπνήσανε!

Καταγγελίες Δ.Σ. ΟΤΑ για δημοτική αρχή Σκιάθου

SKIATHOS 1Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Μαγνησίας με ομόφωνη απόφασή του, καταγγέλλει τη στάση της Δημοτικής Αρχής Σκιάθου για την εκχώρηση τμήματος της καθαριότητας του Δήμου σε ιδιώτη. Σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι «καταγγέλουμε διαίτερα τη στάση του Δημάρχου Ν. Πλωμαρίτη, την οποία χαρακτηρίζουμε ύπουλη και ανέντιμη, γιατί ενώ δέχθηκε τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Δ.Σ. και της Ομοσπονδίας ΠΟΕ-ΟΤΑ και δεσμεύθηκε, ότι θα σταματήσει τη διαδικασία της δημοπρασίας, ο συγκεκριμένος Δήμαρχος με τη βοήθεια υπαλλήλου προχώρησε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού. Επισημαίνουμε ότι την ώρα του διαγωνισμού είχε προκηρυχθεί 3ωρη στάση εργασίας, στην οποία στάση συμμετείχαν όλοι πλην ενός.
Η παραπάνω ενέργεια του Δημάρχου Σκιάθου, για μας, στοχεύει στο εύκολο και μεγάλο κέρδος των επιχειρηματικών συμφερόντων, ενώ την ίδια στιγμή η οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες θα είναι τεράστιες και ο κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας από τους ΟΤΑ άμεσος».
Επίσης το Δ.Σ. καταγγέλλει την αντεργατική στάση της Δημοτική Αρχής του δήμου Σκιάθου, διτόι παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο πρώην Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, το οποίο καταργήθηκε και δεν έχει γίνει ακόμη η μεταφορά του προσωπικού στο Δήμο, με κύρια ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, διότι δεν προχώρησαν οι διαδικασίες με τον δέοντα τρόπο. «Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να βρει λύση στις δύσκολες οικονομικές εποχές που ζουν οι εργαζόμενοι έτσι ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους».

Βόλος: Η μόνη απάντηση στους «μονοδρόμους» είναι η πρόταση του ΚΚΕ

SOFIANOS KKEΗ πρόταση του ΚΚΕ για έξοδο της χώρας από την κρίση αποτελεί την μόνη απάντηση στους μονόδρομους που ευαγγελίζονται τα άλλα κόμματα ενώ οι πολίτες που θα το επιλέξουν με την ψήφο τους, έχουν τα εχέγγυα ότι θα τιμωρηθούν τα κόμματα που συγκυβέρνησαν και συμμάχησαν με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ και με την πολιτική που ακολούθησαν έπληξαν εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υποψήφιος Επικρατείας του κόμματος Ν. Σοφιανός σήμερα από το Βόλο, που μίλησε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Πανεπιστημίου.
Επισήμανε ότι το ΚΚΕ διεκδικεί την λαϊκή πλειοψηφία για να αποτρέψει την υλοποίηση των μέτρων που ελήφθησαν στο πλαίσιο της μνημονιακής σύμβασης, και να ανοίξει ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης, με μια πολιτική που μπορεί να δώσει λύση στις λαϊκές ανάγκες και προβλήματα. Το κόμμα του δρα έξω από τις λυκο-συμμαχίες  και είναι απέναντι σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι το χρέος είναι αδιαπραγμάτευτο και πρέπει να πληρωθεί. «Διεκδικούμε την εξουσία μέσα από τη λαϊκή πλειοψηφία. Θεωρούμε ότι πρέπει να πούμε στο λαό την αλήθεια. Οι πολίτες φοβούνται τις αλλαγές και τη νέα προοπτική που μπορεί να διαμορφωθεί με την πρόταση του ΚΚΕ, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να τους πείσουμε να μας εμπιστευτούν» τόνισε. Ξεκαθάρισε τέλος ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανένα άλλο κόμμα, καταγγέλλοντας τα υπόλοιπα κόμματα για μεταγραφικό παζάρι ενώ αμφισβήτησε τη βιωσιμότητα της όποιας κυβέρνησης προκύψει.

Ελληνοφρένεια Προεκλογικά Σποτ 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Εκλογές 2012

Καμμένος VS Λιάτσος *Βίντεο)

Τα χτυπήματα «κάτω απ’ την μέση» συνεχίζονται μεταξύ των κομμάτων της «δεξιάς πολυκατοικίας» αφήνοντας την οσμή της αφόρητης μπόχας.
Το σημερινό επεισόδιο έχει να κάνει με την προσωρινή σύλληψη του εκδότη της βδομαδιάτικης εφημερίδας «Παρασκευή και 13», Αιμίλιου Λιάτσου, μετά από μήνυση που υπέβαλλε η δικηγόρος Έλενα Τζούλη σύζυγος του Πάνου Καμμένου, για πρωτοσέλιδο σημερινό δημοσίευμα της φυλλάδας του Λιάτσου, η οποία φιλοξενούσε συνέντευξη του θεωρητικού της χούντας Γ. Γεωργαλά.

Η μήνυση αφορούσε απόφαση απαγόρευσης αναφοράς στο όνομά της, συζύγου του Καμμένου που κατά τη μηνύτρια παραβίασε σήμερα στην εφημερίδα του Λιάτσου. Τελικά ο εκδότης αφέθηκε ελεύθερος αφού ο εισαγγελέας δεν άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του και διέταξε την διενέργεια έρευνας από πταισματοδίκη.


Το τι ακριβώς συνέβη το παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε και αν έχει κάποιο θετικό η όλη υπόθεση είναι ότι ορισμένα «άπλυτα» αστών πολιτικάντηδων βγαίνουν στη φόρα.
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/04/vs.html

ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ - ΔΗΜ.ΑΡ: ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΝΙΒΕΙ Τ΄ ΑΛΛΟ

Με αφορμή τις γαλλικές εκλογές και την πιθανή επικράτηση Ολάντ, οι εγχώριοι σοσιαλδημοκράτες του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ έχουν βγει στα «κεραμίδια» προπαγανδίζοντας την πυροδότηση δήθεν «θετικών αλλαγών» στην ΕΕ. Αναπαράγοντας τη ρητορεία Ολάντ περί «επαναδιαπραγμάτευσης» του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας και τον εμπλουτισμό του με «μέτρα ανάπτυξης», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη των οπορτουνιστών, επιχειρούν να σπείρουν αυταπάτες στα λαϊκά στρώματα για μια «νέα σελίδα» στην ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία.
«Περιμένω να νικήσει ο Ολάντ για ν' αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη (...) όμως για να μετέχουμε σ' αυτούς πρέπει να είμαστε ζωντανοί», δήλωσε προχτές ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει την επικράτηση Ολάντ σαν αφετηρία «για θετικές αλλαγές σε όλη την Ευρώπη». Επί της ουσίας, ο μεν Βενιζέλος θέτει σαν προτεραιότητα την εφαρμογή των σφαγιαστικών μέτρων του μνημονίου για να μείνει η Ελλάδα «ζωντανή» μέσα στην ΕΕ, ο δε ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού για «φιλολαϊκές λύσεις», με την Ελλάδα στην ΕΕ και τα μονοπώλια κυρίαρχα στην παραγωγή. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Ποια είναι η συμβολή της σοσιαλδημοκρατίας στην επιβολή των αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών της ΕΕ; Και υπάρχει στρατηγική διαφορά με τις δυνάμεις που σοσιαλδημοκράτες και οπορτουνιστές καταγγέλλουν σαν «νεοφιλελεύθερες»;
Στη δεκαετία του 1990 και την περίοδο που ακολούθησε, οι σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις είχαν την πλειοψηφία στην ΕΕ των 15 κρατών - μελών. Η συνθήκη του Μάαστριχτ ήταν έργο του «σοσιαλιστή» Μιτεράν. Η ενσωμάτωση της συγκεκριμένης συνθήκης στα κράτη - μέλη, έγινε την περίοδο που οι 13 από τις 15 κυβερνήσεις της ΕΕ ήταν «κεντροαριστερές» και «σοσιαλδημοκρατικές». Η ψήφιση και η εφαρμογή της αντεργατικής «Λευκής Βίβλου» και η προώθηση της «Στρατηγικής της Λισαβόνας» για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, στηρίχθηκε στην πλειοψηφία που διέθεταν στην ΕΕ οι ίδιες κυβερνήσεις.
Οι σοσιαλδημοκράτες, σε συνεργασία με τους «κεντροαριστερούς», εφαρμόζοντας πιστά τη «Λευκή Βίβλο», κατάργησαν ουσιαστικά το 8ωρο και την πλήρη απασχόληση. Ακολούθησαν μια άκρως επιθετική πολιτική σε βάρος των εργαζομένων, κατεδαφίζοντας εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Θεσμοθέτησαν τη μερική απασχόληση, τα ελαστικά ωράρια, καθήλωσαν τους μισθούς, ψήφισαν νόμους που αύξησαν τα όρια συνταξιοδότησης και μείωσαν τις συντάξιμες αποδοχές. Με τη γενικευμένη εφαρμογή των προγραμμάτων μερικής απασχόλησης, άνοιξαν το δρόμο για τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, καθώς και για τα λεγόμενα «Τοπικά σύμφωνα απασχόλησης», με απώτερο στόχο την κατάργηση κάθε συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Ειδικότερα στη Γαλλία, όλες οι αυτοαποκαλούμενες «αντιδεξιές» συνεργασίες που άσκησαν κυβερνητική εξουσία, υπηρέτησαν αποτελεσματικά τα γαλλικά μονοπώλια, όπως π.χ. η κυβέρνηση του «σοσιαλιστή» Ζοσπέν, με τη συμμετοχή και του Γαλλικού ΚΚ, που εφάρμοσε την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την καθήλωση των μισθών. Στη Γερμανία οι «σοσιαλιστές» τους SPD συνεργάστηκαν το 2004 με τους χριστιανοδημοκράτες και ανάμεσα στα άλλα προώθησαν την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια, μείωσαν τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, «πάγωσαν» τις αυξήσεις στους μισθούς και αύξησαν κατά τρεις μονάδες το ΦΠΑ.
Παράλληλα, στη δεκαετία του 1990 αλλά και στα χρόνια που ακολούθησαν οι σοσιαλδημοκράτες συμμετείχαν ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, στις επεμβάσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Ο Γερμανός «σοσιαλιστής» Σρέντερ, ο Ιταλός «κεντροαριστερός» Ντ' Αλέμα, το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ και οι Γάλλοι «σοσιαλιστές» πρωτοστάτησαν στη μαζική δολοφονία λαών. Αυτός είναι ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη, άλλοτε πρωταγωνιστικός και άλλοτε συμπληρωματικός στους «φιλελεύθερους» για το τσάκισμα των λαών, μεταξύ αυτών και του ελληνικού. Καθοριστική σ' αυτό ήταν πάντα η συμβολή των οπορτουνιστών, κύρια σε χώρες που τα ΚΚ εκφυλίστηκαν και πέρασαν σε ανοιχτή προδοσία, σε βάρος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Τι συμπέρασμα προκύπτει; Ότι όσο οι λαοί σε Ελλάδα και Ευρώπη ψηφίζουν «φιλελεύθερους» για να φύγουν οι σοσιαλδημοκράτες, ή σοσιαλδημοκράτες για να φύγουν οι φιλελεύθεροι ή υποκύπτουν στις αυταπάτες των οπορτουνιστών και συνασπίζονται μαζί τους σε νόθα αντιδεξιά μέτωπα, για να φύγουν τάχα οι «νεοφιλελεύθεροι» από την κυβέρνηση, τόσο το κεφάλαιο θα τρίβει τα χέρια του, αφού η δουλειά του γίνεται και με το παραπάνω. Στη Γαλλία, ο Μελανσόν ψηφίζει Ολάντ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει σαν πρότυπο την εκεί συμμαχία της αριστεράς. Δίνει έτσι άλλοθι στο ΠΑΣΟΚ να βγαίνει και να ζητάει τα ίδια και στη χώρα μας, με στόχο να διεμβολύσει λαϊκές συνειδήσεις που απομακρύνονται από το ΠΑΣΟΚ, πέφτουν όμως πάνω στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τη δική του σοσιαλδημοκρατική ρητορεία. Το ένα χέρι νίβει το άλλο. Γι' αυτό, μια είναι η επιλογή για το λαό: Μαύρο σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στην μπάντα τα αναχώματα, ψήφο για πανίσχυρο ΚΚΕ.
Π.Θ.

ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) 3 1.85% 1.85%
Νέα Δημοκρατία 6 3.7% 3.7%
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 28 17.28% 17.28%
ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο 19 11.73% 11.73%
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) 4 2.47% 2.47%
Δημοκρατική Συμμαχία 0 0% 0%
Κοινωνική Συμφωνία 1 0.62% 0.62%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 36 22.22% 22.22%
Δημοκρατική Αριστερά 2 1.23% 1.23%
Δράση – Φιλελεύθερη Συμμαχία 3 1.85% 1.85%
Οικολόγοι Πράσινοι 1 0.62% 0.62%
Ένωση Κεντρώων 2 1.23% 1.23%
Κόμμα Φιλελευθέρων 0 0% 0%
Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή 18 11.11% 11.11%
Δημοσθένης Βεργής 2 1.23% 1.23%
ΟΧΙ 8 4.94% 4.94%
Κίνημα Δεν Πληρώνω 3 1.85% 1.85%
Κ.Ε.Α.Ν.- Κίνημα Εθνικής Αντίστασης 0 0% 0%
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό) – Μ.Λ. ΚΚΕ 4 2.47% 2.47%
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) 8 4.94% 4.94%
Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος- Ο.Κ.Δ.Ε 1 0.62% 0.62%
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές) 2 1.23% 1.23%
ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ 0 0% 0%
Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας 4 2.47% 2.47%
Κόμμα Πειρατών Ελλάδας 5 3.09% 3.09%
Π.Α.Μ.Ε. στο Γ.Ε.Σ.Ε.ΕΠ 0 0% 0%
Other: 2 1.23% 1.23%

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου