Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

ραδιοφωνική συνέντευξη η υποψήφια βουλευτής Ν. Μαγνησίας Μαρία Πολύζου, του κινήματος Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου


Την Πέμπτη 26 Απριλίου και ώρα 8.30 το πρωί, η υποψήφια βουλευτής Ν. Μαγνησίας Μαρία Πολύζου, του κινήματος Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, θα δώσει ραδιοφωνική συνέντευξη στην εκπομπή του κ. Φωκίδη Μίλτου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο του Δήμου Βόλου 104,6.

Αποκλεισμένος ο Αγ. Ευστράτιος-Προβλήματα τροφοδοσίας


Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του Άγιου Ευστρατίου λόγω ανυπαρξίας ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά από το Πάσχα, αφού δάσκαλοι και καθηγητές δεν μπορούν να μεταβούν στο νησί, οι ψαράδες δεν μπορούν να διαθέσουν τα αλιεύματά τους και τα τρόφιμα αρχίζουν να εξαντλούνται…

Από σήμερα το δημαρχείο του νησιού τελεί υπό κατάληψη, ενώ οι κάτοικοι κήρυξαν ανεπιθύμητους τους υποψήφιους βουλευτές όλων των κομμάτων.

Η διακοπή από τις 14 Απριλίου του δρομολογίου του πλοίου που εκτελούσε τη διαδρομή από τον Άγιο Ευστράτιο προς τη Μύρινα, καθώς και η βλάβη του πλοίου «Ταξιάρχης» δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα.

Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος, είναι το ότι πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος μετέφερε φάρμακα και ψωμί στους αποκλεισμένους κατοίκους του νησιού.

Πορεία για τους αναρχικούς απεργούς πείνας στις φυλακές κορυδαλο

_______28-4-12.jpg
Η εικόνα εμφανίζεται σε σμίκρυνση (φυσικό μέγεθος)
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ
ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ
ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΠΑΜΕ:Ανοιχτή Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας.


Ανοιχτή ΕπιστολήΠρος Υπουργό Υγείας κο Λοβέρδο

κ. Υπουργέ,
Η κατρακύλα, η υποβάθμιση, η εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και πρόληψης δεν έχει τελειωμό. Καθημερινά διαπιστώνουμε την αφαίρεση εξετάσεων, φαρμάκων και παροχών στον τομέα της υγείας.
Η πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. που μετέτρεψαν την υγεία και άλλα αγαθά σε εμπόρευμα μας έφτασαν σε σημείο όχι απλά εξαθλίωσης αλλά και σημείο κρίσιμο για την επιβίωση μας.
Το τεστ Παπανικολάου ήταν και είναι μια σωτήρια ανακάλυψη που έσωσε τη ζωή εκατομμυρίων γυναικών.

Είναι από τις προληπτικές εξετάσεις που δικαιούται κάθε γυναίκα και πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά και δωρεάν με ευθύνη του ίδιου του κράτους αν κάποια γυναίκα παραλείψει να το κάνει. Αντί γι’ αυτό η δολοφονική πολιτική σας, της αφαίρεσης δικαιωμάτων από το λαό και της συσσώρευσης κερδών στα μεγάλα ιατρικά κέντρα και στις πολυεθνικές φαρμάκου δίνουν ένα επιπλέον χτύπημα στις γυναίκες της τάξης μας. Μας στερούν το τεστ Παπανικολάου.
Σήμερα είναι ο ΕΟΠΥΥ στο Παγκράτι που δεν κάνει το τεστ και αύριο ουσιαστικά θέλετε να καταργήσετε την εξέταση.
Δεν θα περιμένουμε να μας πεθάνετε.
Η λογική του να ψάχνουμε πότε και σε ποιο νοσοκομείο θα κλείσουμε ραντεβού, είναι η λογική που προσπαθούν οι καπιταλιστές να μας εμφυσήσουν, μιας και για αυτούς αποτελούμε αναλώσιμο φτηνό υλικό. Σκόπιμα τους οδηγείτε στα ιδιωτικά κέντρα υγείας για να μεγαλώνουν τα κέρδη τους.

Απαιτούμε:

Να συνεχιστεί η εξέταση ΠΑΠ δωρεάν και να μην καταργηθεί.
Καμία συμμετοχή στην πληρωμή της εξέτασης από τους ασθενείς.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τις εργαζόμενες γυναίκες, τις αυτοαπασχολούμενες να μην επιτρέψουν να περάσει η κατάργηση του τεστ ΠΑΠ. Τα συνδικάτα να προχωρήσουν σε ενημέρωση και να πάρουν πρωτοβουλίες.
Δικαιούμαστε να έχουμε υγεία, περίθαλψη, πρόληψη, δημόσια, δωρεάν και σύγχρονη.
Δεν κάνουμε καμιά υποχώρηση από τα δικαιώματά μας.
Οι γυναίκες της εργατικής τάξης, τα ταξικά συνδικάτα, οι εργαζόμενοι είμαστε αυτοί που θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη ζωή τη δική μας και της εργατικής τάξης.Η Εκτελεστική Γραμματεία

ΜΩΛΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΖΩΝΤΑΝΑ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ!!!!


Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισαν δύο ναυτεργατικά σωματεία

Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι επιβάτες πλοίων την Πρωτομαγιά, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν δύο μεγάλα ναυτεργατικά σωματεία.

Πρόκειται για την Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Η ΠΕΜΕΝ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι παρά την «επίθεση» που δέχονται οι ναυτεργάτες στα δικαιώματά τους, η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε την κήρυξη 4ωρη στάση εργασίας, απορρίπτοντας πρότασή της, για 24ωρη πανελλαδική απεργία. Καλεί επίσης τους ναυτεργάτες να περιφρουρήσουν την απεργία και κάνει λόγο για ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των ναυτικών με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη «λεηλάτηση» των ταμείων και τη αύξησης της ανεργίας.

Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που αποτελείται από τους εκπροσώπους 14 ναυτεργατικών σωματείων μαζί με το Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Γιάννη Χαλά, αποφάσισαν χθες την πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας την 1η Μαΐου 2012, από ώρα 08.00 μέχρι 12.00 στο λιμάνι του Πειραιά, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ζητεί διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αντιμετώπιση της μάστιγας της ανεργίας, αλλά και η προστασία των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Η Τοπική Επιτροπή του ΠΑΜΕ ΣκιάθουΤο Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Θεσσαλίας, με «ομόφωνη» απόφασή του της 29ης Μαρτίου 2012, ολοκλήρωσε τη δίωξη εναντίον της Διευθύντριας του Γυμνασίου Σκιάθου, μια δίωξη που ξεκίνησαν και μεθόδευσαν -καθαρά για λόγους σκοπιμότητας και συγκάλυψης δικών τους ευθυνών- ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ο πρώην Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου αυτής της Δ.Δ.Ε.
Με οριακή πλειοψηφία (3-2), το Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Θεσσαλίας επιβάλλει την ποινή της παρακράτησης των αποδοχών ενός μήνα στη Διευθύντρια, επειδή δεν υπάκουσε στην εντολή του πρώην Προϊσταμένου και δεν προχώρησε το Δεκέμβριο του 2010 σε σύντμηση τμημάτων του Γυμνασίου, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το κενό που δημιουργήθηκε επί δύο μήνες, με αφορμή την άδεια κύησης μιας καθηγήτριας.
Κάθε νοήμων άνθρωπος αναρωτιέται, όταν διαβάζει για τέτοιες εξωφρενικές διώξεις και αποφάσεις:
- Ποια νομική διάταξη και ποια παιδαγωγική αρχή υπαγορεύει τη σύντμηση σχολικών τμημάτων τον μήνα Δεκέμβριο;
- Πώς είναι δυνατόν η Διοίκηση της Εκπαίδευσης να «τιμωρεί» εκπαιδευτικούς, επειδή υπερασπίζονται χωρίς κανένα προσωπικό όφελος τη λειτουργία του σχολείου τους, το οποίο υπηρετούν μάλιστα με αφοσίωση για ολόκληρες δεκαετίες;
- Δεν πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τους «ιθύνοντες της εκπαίδευσης» οι εκτιμήσεις και οι προτάσεις των διευθυντών των σχολείων, καθώς είναι οι καλύτεροι γνώστες της κατάστασης του σχολείου τους;
-Πού πήγε στην περίπτωση αυτή η περίφημη και τόσο πολυδιαφημισμένη παιδαγωγική ευαισθησία και το «πνεύμα του δικαίου» εκ μέρους των διοικούντων το Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε.;
Ενώ η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σκιάθου δεν είχε κανένα ατομικό, προσωπικό, οικονομικό ή άλλο όφελος από τη διατήρηση του αριθμού των τμημάτων του σχολείου και πράγματι θα μπορούσε να τα συμπτύξει στα μέσα της χρονιάς, φυσικά σε βάρος της μάθησης των παιδιών, έτσι που κανένας Προϊστάμενος ή Ανακριτής να μην ασχολείται με το χαρτομάνι του γραφείου της, αλλά να της δώσουν και τα «συγχαρητήριά» τους για την «οικονομική λειτουργία του σχολείου», αυτή (όπως και σύσσωμος ο Σύλλογος των Καθηγητών) προέταξε τις παιδαγωγικές ανάγκες και το δίκιο των μαθητών της, των παιδιών που εμπιστεύτηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα η εργαζόμενη κοινωνία της Σκιάθου για να τα μάθει σωστά τα γράμματα!
Γιατί ο πραγματικός σκοπός όλων των ιθυνόντων που μεθοδεύουν τέτοιες διώξεις και λαμβάνουν τέτοιου είδους αποφάσεις, είναι να φιμώσουν και να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς, μεταβάλλοντας τους από διανοούμενους και δασκάλους των γραμμάτων, της λευτεριάς και της αξιοπρέπειας, που υπηρετούν το Λαό μας, σε πειθήνιους διεκπεραιωτές κάθε αντιλαϊκής και απάνθρωπης απόφασης του κρατικού μηχανισμού, χωρίς πολλές αντιρρήσεις και χωρίς …συνειδησιακά προβλήματα!
Γιατί, πολύ απλά, σε τέτοιες εποχές απερίγραπτης κοινωνικής οπισθοδρόμησης, και βαρβαρότητας όπως οι σημερινή, οι διαταγές που διεκπεραιώνουν όσοι κρατούν «το μαχαίρι και το πεπόνι» είναι να εξαλείψουν από το χώρο της εκπαίδευσης, όπως κι από κάθε εργασιακό χώρο, μέσω του «νομιμοποιημένου» αυταρχισμού κάθε μορφής, οποιαδήποτε αντίρρηση που θα προβληθεί στα παράλογα και απάνθρωπα σχέδια της εξουσίας.
Η Ε.Λ.Μ.Ε. Μαγνησίας καταδικάζει την άδικη απόφαση του Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Θεσσαλίας για την υπόθεση της Διευθύντριας του Γυμνασίου Σκιάθου και δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα αγωνιστεί για την εξάλειψή της και την οριστική δικαίωση της συναδέλφου μας, που με την αγωνιστική της στάση υπερασπίστηκε τα ύψιστα ιδεώδη της αληθινής Παιδείας του λαού μας.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Σκιάθος, 23 του Απρίλη 2012
Η Τοπική Επιτροπή του ΠΑΜΕ Σκιάθου

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ?Eίναι δυνατό με 10 ευρώ τον μήνα να έχουν νοικιάσει στο κεντρικότατο σημείο του νησιού στην παραλία τις Σκοπέλου δεύτερον να έχουν απλώσει ταμπέλες η εμπορική τράπεζα που είναι τεραστίων διαστάσεων αλλοιώνοντας και το παραδοσιακό  χρώμα του νησιού τρίτο η ταμπέλες είναι στα αγγλικά και τέταρτον η απόφαση είναι για το κυλικείο του ΚΑΠΗ  και όχι για το δημοτικό καφενείο και τέλος μιλάει η απόφαση για 4 τετραγωνικά περίπου και ο χορός είναι πάνω από 10 να καταγγείλουμε ακόμη σύμφωνα με πληροφορίες υπάλληλος τις τράπεζας έχει και τα κλειδιά του δημοτικού καφενείου, πάμε τώρα στο ρεύμα που καταναλώνει αυτό το έκτρωμα σύμφωνα με έρευνα του "σκοπελοσνεως" χρειάζεται περίπου 100 euro τον μήνα κατανάλωση ,εάν αυτό δεν είναι καραμπινάτο σκάνδαλο τι είναι ?,καλά ο δήμαρχος που ήταν μεγάλο στέλεχος τις εμπορικής τραπέζης η δημοτική σύμβουλοι γιατί δεν μιλάει  κανένας .εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι πάντως θα το ψάξουμε ποιο πολύ το θέμα 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου