Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Φίλοι και συναγωνιστές,

Σας προσκαλούμε στην προβολή ταινίας που αφορά τη χρεοκοπία της Αργεντινής το 2001, βίοι παράλληλοι με την Ελλάδα μια δεκαετία μετά, με πολλές ομοιότητες και διαφορές από την εποχή της επέλασης του ΔΝΤ.

Θα προβληθεί η ταινία 'Επανάκτηση" που αναφέρεται στους αγώνες των εργατών για την επαναλειτουργία των χρεοκοπημένων εργοστασίων.

Η προβολή γίνεται από τη Λαϊκή Συνέλευση του Αγ. Νεκταρίου.

Δευτέρα, 9 Απρίλη, 7.00μμ, Εργατικές Πολυκατοικίες Αγ. Νεκταρίου 9Α , Άγιος Νεκτάριος (πίσω από την εφορία της Ν. Ιωνίας).

Αγωνιστικά,

ΓΧ.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων στο skopelos news

H AYΓΗ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ESPRESSO


ΕΘΝΟΣ


ΙΣΟΤΙΜΙΑ


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


ΚΕΡΔΟΣ


ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

REAL NEWS
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΤΟ ΠΑΡΟΝΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΤΟ ΒΗΜΑ

Η ΒΡΑΔΥΝΗ


Όταν ξέσπασε η βία

Όταν ξέσπασε η βία.
Αντιεξουσιαστές έδειραν στη πλατεία Συντάγματος ειδικό φρουρό και στη συνέχεια κρέμασαν τη στολή του στο δένδρο που αυτοκτόνησε ο Δημήτρης Χριστούλας. Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 15:50 και αφού είχε ολοκληρωθεί η πολιτική κηδεία του 77χρονου Δημήτρη Χριστούλα που την Τετάρτη είχε βάλει τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος.

Μια μικρή ομάδα αγνώστων που είχαν πάει στη κηδεία μετά το τέλος της αποφάσισαν να κάνουν πορεία στο σημείο όπου αυτοκτόνησε ο 77χρονος φαρμακοποιός.
Στην διάρκεια της πορείας λίγο πριν την πλατεία Συντάγματος βρήκαν μια πεζή περίπολο με δύο ειδικούς φρουρούς. Τότε οι άγνωστοι τους επιτέθηκαν, άρπαξαν το γκλοπ από τον έναν και τον χτύπησαν και κατάφεραν επίσης να του βγάλουν το πουκάμισο αλλά και την θήκη με το όπλο και τον ασύρματο.
Από την αστυνομία μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται ότι πήραν όπλο και λένε πως οι άγνωστοι πήραν μόνο το μπουφάν, το αλεξίσφαιρο γιλέκο και τον ασύρματο. Στη συνέχεια πήγαν στην πλατεία Συντάγματος και κρέμασαν στο δέντρο εκεί όπου είχε βάλει τέρμα στη ζωή του ο 77χρονος Δημήτρης Χριστούλας, μία θήκη που πήραν από τον αστυνομικό και το μπουφάν του.

Δίπλα από το συντριβάνι έβαλαν φωτιά στο αλεξίσφαιρο γιλέκο ενώ πέταξαν και τον ασύρματο.http://crimesonair.blogspot.com/

Συνταξιούχος δάσκαλος αυτοκτόνησε


Image
Μια αυτοκτονία ηλικιωμένου ανθρώπου που είχε μια υποδειγματική ζωή και άφησε ιδιόχειρο σημείωμα ότι το κάνει γιατί δεν αντέχει τον εξευτελισμό και την κρίση συγκλονίζει από χθες που συνέβη την Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Η απονενοημένη αυτή ενέργεια του 78χρονου συνταξιούχου δασκάλου δείχνει ότι η κατάθλιψη και η απόγνωση σε ηλικίες που είχαν πλασμένη μια άλλη εικόνα για την κοινωνία και την ζωή, δεν μπορούν να την διαχειριστούν με τα νέα δεδομένα και καταρρέουν.
 
Ο συγκεκριμένος αυτόχειρας ένα ιδιαίτερα γνωστό και συμπαθές μέλος της κοινωνίας της Καβάλας, επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου αιμοδοτών αντιμετώπιζε τα τελευταία δύο χρόνια ψυχολογικά προβλήματα.

Μάλιστα η κόρη του αναρωτήθηκε πως ήταν κάτοχος κυνηγετικού όπλου το οποίο δεν γνώριζε η οικογένεια και με το όπλο αυτό έφυγε 300 μέτρα έξω από το σπίτι κοντά σ' ένα βενζινάδικο και αυτοπυροβολήθηκε στην κοιλιά. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος.
Στο ιδιόχειρο σημείωμα, ο συνταξιούχος δάσκαλος ανέφερε:
"Προτιμώ να πεθάνω από τον εγκλεισμό στο ψυχιατρείο. Ευχαριστώ όσους με στήριξαν, τα παιδιά μου, την γυναίκα μου, τα αδέρφια μου. Να μου φυλάτε τα 5 εγγόνια μου, τα οποία λατρεύω. Συγνώμη αλλά δεν αντέχω άλλο".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΠΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ

Σήμερα, 07-04-2012, έγινε στο Αμβούργο συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη Στέλλα Αντωνίου και τους συντρόφους πολιτικούς κρατούμενους στα κολαστήρια της ελληνικής δημοκρατίας.

Image scaled down
Σήμερα, 07-04-2012, έγινε στο Αμβούργο συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη Στέλλα Αντωνίου και τους συντρόφους πολιτικούς κρατούμενους στα κολαστήρια της ελληνικής δημοκρατίας.
Στο ελληνικό προξενείο του Αμβούργου και σε δύο κεντρικά σημεία της πόλης Gänsemarkt και Susannenstraße, κρατήθηκαν πανό, διαβάστηκαν (στα ελληνικά, γερμανικά και αγγλικά) και μοιράστηκαν κείμενα που ενημέρωναν για την κατάσταση της Στέλλας καθώς, και για τις πορείες και πρωτοβουλίες  αλληλεγγύης  στην ελλάδα.
Η παρουσία των μπάτσων πολύ διακριτική.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ!
ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ!
Συντρόφισσες και σύντροφοι από Αμβούργο
Το λινκ από το γερμανικό Indymedia https://linksunten.indymedia.org/de/node/57727
Βλέπε επίσης  (http://en.contrainfo.espiv.net/)
 

 

Νέο καθεστώς λειτουργίας για τις εισπρακτικές εταιρίες Πως να απαλλαγείτε πλέον από τις ενοχλήσεις τους


 Σε ισχύ έχουν τεθεί από εχθές οι νέοι όροι λειτουργίας για τις «Εταιρείες Ενηµέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσµες απαιτήσεις» ορίζονται από την γενική γραμματεία καταναλωτή.
 Σε περίπτωση παραβίασης των όρων λειτουργίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στο τηλέφωνο: 1520.
Όπως αναφέρει το σχετικό κείμενο της Γ.Γ.Κ. «πλέον οι καταγγελίες των οφειλετών για συνεχείς την ίδια ηµέρα ή σεσυνεχόµενες ηµέρες τηλεφωνικές οχλήσεις ή για οχλήσεις µε παραπλανητικό ή απειλητικό ή οποιοδήποτε άλλο αθέµιτο περιεχόµενο ή οχλήσεις που συνεχίζονται και όταν λ.χ. ο οφειλέτης έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για ρύθµιση των οφειλών του, θα µπορούν να ελέγχονται κατά εφικτό και αποτελεσµατικό τρόπο,να επιβάλλονται στους παραβάτες οι προβλεπόµενες κυρώσεις και να διασφαλίζεται η τήρηση της νοµοθεσίας». «Ο πολίτης µπορεί πλέον να έχει ουσιαστική προστασία από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται η αθέµιτη και παραπλανητική πρακτική, είτε δηλαδή πρόκειται για «εισπρακτική εταιρεία», πιστωτικό φορέα ή οποιονδήποτε τρίτο».
 Περιληπτικά οι σημαντικότερες αλλαγές είναι οι εξής: 
 1. Οι εταιρείες µπορούν να αρχίσουν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες µετά την πάροδο δέκα ηµερών από την λήξη προθεσμίας μιας πληρωμής.
 2. Πλέον οι κλήσεις των εταιριών μπορούν να γίνουν μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες μεταξύ 9:00 και 20:00.
 3. Οι εταιρίες είναι υποχρεωμένες να ηχογραφούν τις κλήσεις τους, με την(ηχογραφημένα) προφορική συγκατάθεση των οφειλετών (ούτως η άλλως νομικά απαιτείται η συγκατάθεση για την καταγραφή). Το περιεχόμενο αυτών των κλήσεων δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίων του οφειλέτη. 
 4. Κάθε εισπρακτική εταιρία θα πρέπει να είναι καταγεγραμμένη στο σχετικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή. Απαγορεύεται σε οποιοδήποτε άλλο φυσικό ή νοµικό πρόσωπο να προβαίνει σε ενηµέρωση οφειλετών.
Πως μπορείτε πλέον να αντιμετωπίσετε τις εισπρακτικές εταιρίες; 
-Με το που σας καλέσουν (χωρίς απόκρυψη) θα ζητήσουν να μιλήσουν με τον οφειλέτη. 
-Τους ενημερώνετε πως είσαστε ο ίδιος. 
-Για να είναι νομότυποι λένε με μια φράση τύπου "Σας ενημερώνουμε πως για λόγους ασφαλείας αυτή η κλήση καταγράφεται." (συνήθως συνεχίζουν να σας μιλάνε χωρίς να περιμένουν να συμφωνήσετε, οπότε τους διακόπτετε). 
-Τους λέτε "Δεν επιθυμώ να καταγραφεί η κλήση μου".
-Τότε είναι υποχρεωμένοι να τερματίσουν άμεσα την κλήση. 
Ολόκληρο το δελτίο τύπου της Γ.Γ.Κ. εδώ.
 
Προωθήστε το κείμενο και ενημερώστε σχετικά τους συνανθρώπους μας. Η ψυχική υγεία είναι πολύτιμη. 

http://omniatv.com/blog/2012-04-03-16-15-07.html

ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ...

Φοβερή περίπτωση ο άνθρωπος. Σε όποια απεργία υπάρχει, το Mega βγάζει μπροστά τον Καψή. Εξ' ονόματος του κοινωνικού συνόλου, τάσσεται στο πλευρό της κοινωνίας, χτυπώντας τους συνδικαλιστές. Η ίδια δουλειά γίνεται χρόνια... και χρόνια. Και θα γίνεται και στο μέλλον. Όσο υπάρχει Μega, γιατί και ο Καψής να πάει σε άλλο κανάλι, θα βρεθεί κάποιος άλλος στην θέση του να εκτελέσει τις ίδιες εντολές...

http://www.fimotro.blogspot.com/2012/04/blog-post_1886.html 

Του Γιώργου Δελαστίκ :Μπλόφα οι αλλεπάλληλες εκλογές...Aν ο Α. Σαμαράς νομίζει ότι είναι σε θέση να επαναλάβει τον άθλο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη του 1989-1990, είναι βαθιά νυχτωμένος! Θα γελάσει μαζί του το πανελλήνιο, αν το επιχειρήσει.

Του Γιώργου Δελαστίκ

Θυμηδία προκαλούν οι εκτοξευόμενες τις τελευταίες ημέρες απειλές από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ότι αν το κόμμα του δεν πάρει αυτοδυναμία στις υποτιθέμενα επικείμενες βουλευτικές εκλογές που ακόμη να προκηρυχθούν, θα οδηγήσει τη χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις μέχρις ότου πετύχει τη συγκρότηση αυτοδύναμης κυβέρνησης. Πρόκειται περί φαιδρής απειλής, παντελώς κενής περιεχομένου.
Οχι για τους επίσης άνευ νοήματος πομπώδεις λόγους που επικαλέστηκε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ ότι δήθεν «αντί για μια εθνικά υπεύθυνη στάση, επιλέγει την ανεύθυνη απειλή των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων».

Ας είμαστε σοβαροί. Το πρόβλημα του Α. Σαμαρά δεν συνίσταται βεβαίως στο ότι... δεν είναι «εθνικά υπεύθυνη στάση» η πρόκληση αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων. Αυτά είναι ανόητα φληναφήματα. Το πρόβλημα του προέδρου της ΝΔ έγκειται σε κάτι πολύ ουσιωδέστερο: όσες εκλογές και αν γίνουν, η ΝΔ αποκλείεται να κερδίσει την αυτοδυναμία πλέον!
Η αιτία δεν έχει να κάνει φυσικά καθόλου με τις πομφόλυγες περί «εθνικής υπευθυνότητας». Συνδέεται με έναν θεμελιώδη παράγοντα: το ότι η ΝΔ δεν βρίσκεται επ' ουδενί σε φάση ανόδου της επιρροής της, αλλά σε φάση κάμψης.
Οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις βεβαίως και αποδίδουν ευνοϊκά αποτελέσματα για όποιον τις προκαλεί, όταν αυτός όμως εκπροσωπεί κοινωνικά ρεύματα που είναι ισχυρά και ενισχύονται διαρκώς, αλλά για διάφορους λόγους δεν κατέστη δυνατή η αποτύπωσή τους στις πρώτες εκλογές.
Τότε όντως οι δεύτερες, εν ανάγκη και οι τρίτες εκλογές οδηγούν στη συνεχή κοινοβουλευτική ενίσχυση του κόμματος που εκφράζει αυτό το κοινωνικό ρεύμα.
Αν δηλαδή η ΝΔ συνέχιζε να έχει αντιμνημονιακή γραμμή, τότε πραγματικά νέες εκλογές θα μπορούσαν να της δώσουν την αυτοδυναμία.
Στη ΝΔ όμως σήμερα έχουμε την εντελώς αντίθετη κατάσταση. Με τη μεταπήδηση πρώτα πρώτα του Α. Σαμαρά στο μνημονιακό στρατόπεδο, η ΝΔ υπερασπίζεται και εκπροσωπεί μια πολιτική την οποία απορρίπτει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Στη συνέχεια και εξαιτίας αυτού του γεγονότος η επιρροή της ΝΔ στους ψηφοφόρους βρίσκεται σε πτωτική πορεία και όχι σε άνοδο, όπως αποδεικνύουν όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσεις.
Μιλάμε για τόσο πρωτοφανή πτώση ώστε να θεωρείται άπιαστο όνειρο η επίτευξη ακόμη και του... χειρότερου (!) ποσοστού που σημείωσε ποτέ η ΝΔ - το 33,4% δηλαδή που έπιασε με ηγέτη τον Κώστα Καραμανλή στις τελευταίες εκλογές του 2009.
Με άλλα λόγια, απουσιάζουν και οι δύο παράγοντες που απαιτούνται για να έχουν θετικό αποτέλεσμα για τη ΝΔ ενδεχόμενες αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες - ούτε κάποιο ισχυρό ανερχόμενο κοινωνικό ρεύμα εκπροσωπεί ούτε σε φάση ενίσχυσης των εκλογικών ποσοστών της βρίσκεται ως κόμμα.
Για να το πούμε ευθέως: αν ο Α. Σαμαράς νομίζει ότι είναι σε θέση να επαναλάβει τον άθλο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη του 1989-1990, είναι βαθιά νυχτωμένος! Θα γελάσει μαζί του το πανελλήνιο, αν το επιχειρήσει.
Ο λόγος είναι απλούστατος. Το 1989 ο νεοφιλευθερισμός ήταν ένα ασυγκράτητα ανερχόμενο κοινωνικό ρεύμα. Η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη που το εκπροσωπούσε βρισκόταν ήδη σε υψηλότατα επίπεδα. Πήρε 44,28% στις εκλογές του Ιουνίου του 1989, το έκανε 46,19% τον Νοέμβριο και το εκτίναξε στο 46,89% τον Απρίλιο του 1990 σημειώνοντας ουσιαστικά το υψηλότερο ποσοστό της Δεξιάς σε ομαλές συνθήκες μεταπολιτευτικά, με μοναδική εξαίρεση τις εντελώς ιδιόμορφες εκλογές του 1974, με τη χούντα να ελέγχει κατ' ουσίαν τον στρατό, οπότε η ΝΔ πήρε 54,37% υπό το κράτος του εκβιαστικού διλήμματος «Καραμανλής ή τανκς».
Επί Μητσοτάκη δηλαδή η ΝΔ σάρωνε - άσχετο αν με την ίδια ορμή καταβαραθρώθηκε τρεισήμισι χρόνια αργότερα! Δεν είχε το... 22-25% του Σαμαρά που απέχει 10-15 εκατοστιαίες μονάδες από την αυτοδυναμία!
ΠΑΣΟΚ
Πολιτικό ένστικτο αυτοσυντήρησης

Δικαίως το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει αλλεπάλληλες εκλογές. Οχι βεβαίως λόγω... «εθνικά υπεύθυνης στάσης», αλλά για πολύ πιο πεζούς λόγους κομματικής αυτοσυντήρησης. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δικαιολογημένα φοβάται ότι αν το εκλογικό αποτέλεσμα είναι όντως κακό (π.χ. της τάξης του 20%), μόλις αυτό αποκαλυφθεί στα μάτια των Ελλήνων, σε περίπτωση νέων εκλογών θα σπεύσει να το εγκαταλείψει μια ακόμη μερίδα καιροσκόπων ψηφοφόρων. Προτιμά επομένως να συγκυβερνήσει ως «τσόντα» μιας αδύναμης ΝΔ, την οποία θα μπορεί να εκβιάζει και να φθείρει άνετα, παρά να υποστεί νέα συρρίκνωση της κοινοβουλευτικής του ισχύος που θα είναι αναπόφευκτη σε περίπτωση νέων εκλογών.

Πηγή:www.ethnos.gr

Πως να μειώσετε το ενοίκιο σας έως και 30%

Περισσότεροι από 3.000 χιλιάδες ενοικιαστές έχουν καταθέσει αγωγές, ενώ ήδη τα δικαστήρια της χώρας δέχονται ως αιτία για αναπροσαρμογή των μισθωμάτων την... οικονομική κρίση αλλά και τη μείωση της μισθωτικής αξίας των ακινήτων.

Αν και πολλοί ιδιοκτήτες βάζουν νερό στο κρασί τους και σε πολλές περιπτώσεις συμφωνούν με τους ενοικιαστές στη μείωση του μισθώματος στα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία της χώρας οι αγωγές παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ
Όπως εξηγεί o έμπειρος σε τέτοια ζητήματα δικηγόρος, Άγης Τάτσης "χρειάζεται να κατατεθεί αγωγή αναπροσαρμογής του μισθώματος. Αυτή τη στιγμή στα ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία της χώρας έχουν κατατεθεί περισσότερες από 3.000 αγωγές και αφορούν τόσο σε επαγγελματική στέγη όσο και σε κατοικίες. Σημαντικό ατού στα χέρια των ενοικιαστών είναι η διαταγή που εξέδωσε το 2009 ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς τους υπευθύνους των κτηματικών υπηρεσιών του δημοσίου σύμφωνα με την οποία τους ζητούσε να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να μειωθούν τα ενοίκια των κτιρίων που μισθώνει το δημόσιο κατά 20%.

ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

"Μεγάλη σημασία για το δικαστήριο" όπως εξηγεί ο κύριος Τάτσης "δεν παίζει μόνο το πόσο εχει μειωθεί η μισθοδοτική δυνατότητα του μισθωτή, αλλά πόσο έχει μειωθεί η μισθωτική αξία του ακινήτου! Δηλαδή ένα κατάστημα ή ένα σπίτι εάν βρίσκεται σε μια περιοχή που υπάρχουν πολλά ξενοίκιαστια ακίνητα έχει σαφέστατα μειωμένη μισθωτική αξία και άρα ο ενοικιαστής μπορεί να πετύχει μεγαλύτερη μείωση ενοικίου".

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες να βάλουν νερό στο κρασί τους και "όταν ο ενοικίαστης τους τους ζητάει μείωση του ενοικίου λόγω της οικονομικής κατάστασης να καταλήγουν σε μια έντιμη και δίκαιη συμφωνία για να μην εμπλακούν σε δικαστική διαμάχη όπου και χρονοβόρα θα είναι αλλά και πολυδάπανη".
ourlife.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/04/30_07.html#more 

ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟ GYROS.GR KAI TO SKOPELOS DELIVERY

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


«Η προσπάθεια που έκανε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Φωτόπουλος κάνοντας το άσπρο-μαύρο δεν μας αγγίζουν» αναφέρει σε ανακοίνωση το ΠΑΜΕ και συμπληρώνει « Όπως και η προσπάθεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έντυπων και ηλεκτρονικών, να συκοφαντήσουν και να εντάξουν και το ΠΑΜΕ στην σαπίλα τους, αποκρύπτοντας σκόπιμα τις ανακοινώσεις του».    
«Η πραγματικότητα είναι ότι το ΠΑΜΕ στην ΔΕΗ από την πρώτη στιγμή είχε διαφωνήσει και καταγγείλει την δημιουργία του ΟΚΔΕ, δεν συμμετείχαμε στην διοίκηση του και στη διαχείριση των κονδυλίων.
Είχε ζητήσει να έρθουν επανειλημμένα τα θέματα αυτά στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ και αρνήθηκαν. ΓΙΑΤΙ;» αναφέρει η ανακοίνωση.
Το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι: «Για όλα αυτά είχαμε ενημερώσει και τους εργαζόμενους έγκαιρα όπως προκύπτει και από τα δημοσιεύματα στην εφημερίδα  «ΠΑΛΜΟΣ». Το πόρισμα του ΣΔΟΕ ασχολείται με την διαχείριση των χρημάτων που δίνονταν από την ΔΕΗ και διαπιστώνει υπερτιμολογήσεις στην διαχείριση αυτών των κονδυλίων. Σε αυτά να απαντήσουν» αναφέρει η ανακοίνωση.
Πηγή:www.enikos.gr

ΣΚΙΑΘΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ – ΙΚΑΡΙΑ: Για οδυνηρές συνέπειες μιλούν δήμαρχοι και φορείς


Μεγάλο πλήγμα στις οικονομίες των νησιών θα επιφέρουν οι εκατοντάδες ακυρώσεις κρατήσεων εξαιτίας της κινητοποίησης των ναυτεργατών.
Με φόβο και ανησυχία ότι μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική αντιμετωπίζουν δήμαρχοι και φορείς των νησιών την απεργία της ΠΝΟ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Παρά το γεγονός ότι κατανοούν, όπως λένε, τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, επισημαίνουν τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν για τα νησιά τους και τους κατοίκους εξαιτίας της κινητοποίησης.
Οι συνέπειες για όλους μας θα είναι οδυνηρές», τονίζει ο δήμαρχος Σκιάθου Ν. Πλωμαρίτης
«Αν και προέρχομαι από οικογένεια ναυτικών και θέλω να καταλάβω τα αιτήματά τους, δυστυχώς δεν μπορώ να μη δω ότι με αυτήν την απεργία, και με δεδομένη την κρίση, η νησιωτική Ελλάδα θα απομονωθεί. Οι συνέπειες για όλους μας θα είναι οδυνηρές. Περιμέναμε πώς και πώς τις ημέρες του Πάσχα. Θα ήταν μία ένεση μέσα στην κατάσταση την οποία βιώνουμε... Αν δεν λυθούν τα προβλήματα, πολύ φοβάμαι ότι εμείς θα έχουμε Μεγάλη Εβδομάδα για πολύ καιρό...», λέει ο δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης.
Μεγάλο θα είναι το πρόβλημα και για την Ικαρία, οι κάτοικοι της οποίας περίμεναν το Πάσχα για να δουλέψουν, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Χριστόδουλο Σταυρινάδη.
«Πέρυσι είχαμε μόνο ένα πλοίο, αυτήν τη στιγμή μας έρχεται μόνο το ''Ιεράπετρα'', το οποίο είναι αργό και μεγάλης ηλικίας. Τώρα με την απεργία ούτε αυτό θα έχουμε. Η οικονομία μας, που περνάει μία από τις χειρότερες περιόδους της, τώρα θα καταποντιστεί».
Εκκληση να δοθεί μία λύση στο θέμα της απεργίας απευθύνει και ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Κώστας Μέριανος.
«Ηδη από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα της απεργίας των ναυτικών μέσα στη Μεγαλοβδομάδα είχαμε ακυρώσεις. Τώρα που αυτή οριστικοποιείται, φοβάμαι ότι θα πολλαπλασιαστούν. Θα είναι τεράστιο το πλήγμα για μας. Δεν φθάνει που λόγω της κατάστασης που βιώνει η χώρα δεν υπήρχαν κρατήσεις από τους Ελληνες όπως άλλες χρονιές, με την απεργία θα μαραζώσει ο τουρισμός».
Δήμαρχος Πάρου: Αρνητικό μήνυμα στους ξένους
«Σέβομαι απολύτως τα δικαιώματα των εργαζομένων», τονίζει ο δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογιάννης. «Αναγνωρίζω ότι περνούν δύσκολες στιγμές με δεδομένα τα οικονομικά θέματα, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι και στα νησιά εργαζόμενοι κατοικούν, οι οποίοι υποφέρουν από την κρίση και περιμένουν το Πάσχα ως μάννα εξ ουρανού για να... ανασάνουν». «Εχουμε φθάσει σε οριακό σημείο», συνεχίζει ο κ. Βλαχογιάννης. «Οι καταστάσεις αυτές μας πηγαίνουν ακόμα πιο πίσω ως χώρα, καθώς ενδυναμώνεται στους ξένους η αίσθηση ότι τα νησιά μας δεν μπορούν να αποτελούν πρώτης προτεραιότητας προορισμούς όταν κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χάσουν τις διακοπές τους».
Στέλλα Κεμανετζή
ethnos.gr

Νεκρός βρέθηκε πριν λίγο Σκοπελίτης

είναι ο Γ.Κ θα σας ενημερώσουμε ΣΥΝΤΟΜΑ

Σφοδρή καταιγίδα αυτήν την ώρα στην Σκόπελο ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!


πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες αστράφτει και βροντά στην Σκόπελο θα είμαστε  σε συνεχή ενημέρωση μαζί σας .

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ !

μεγάλη καταιγίδα σε λίγο στην Σκόπελο μαύρισε ο τόπος ας προσέχουμε λοιπόν ...

Αθλιος ο ρόλος των αστικών ΜΜΕ

Προσπαθώντας να χτυπήσουν με ύπουλο τρόπο την πάλη και την ενότητα των ναυτεργατών, τα χτεσινά «ΝΕΑ» εντοπίζουν πίσω από την απεργία τους ένα «σκληρό πόκερ πολιτικών και κομματικών ισορροπιών». Ισχυρισμό που συνοδεύουν μάλιστα από μια γελοιογραφία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να δένει κάβους πλοίων σε λιμάνι, καλλιεργώντας τον ύπουλο συνειρμό ότι το ΚΚΕ αποφασίζει για λογαριασμό των ναυτεργατών. Ατιμη προπαγάνδα. Ασε που χρεώνει και τον ΣΥΝασπισμένο Νταλακογιώργο στο ΚΚΕ, σπέρνοντας σκόπιμες συγχύσεις, όπως τη σκόπιμη γενική αναπαραγωγή του απίθανου «τα κόμματα της αριστεράς», τσουβαλιάζοντας και το ΚΚΕ. Ετσι, με ένα ολόκληρο δισέλιδο παλεύουν να πείσουν τον αναγνώστη ότι, αφενός, δεν είναι οι ναυτεργάτες που αποφασίζουν τις κινητοποιήσεις, αφετέρου, οι κινητοποιήσεις τους δεν έχουν νόημα και είναι επικίνδυνες για την ανάπτυξη...
Βέβαια, από την... «αντικειμενική ενημέρωσή» τους απουσιάζουν εντελώς οι συνελεύσεις, οι συσκέψεις, οι πολύμορφες κινητοποιήσεις με τις οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί κρυστάλλινα όχι μόνο οι αγωνιστικές διαθέσεις του κλάδου αλλά και πόσο «βράζει» από θυμό για την τεράστια ανεργία, για τις εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς. Και απουσιάζουν ακριβώς γιατί στηρίζουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων. Αλλωστε μαζί με το άθλιο ρεπορτάζ για την απεργία και τον αντικομμουνισμό τους, φιλοξενούν ρεπορτάζ για τη ζημιά που θα πάθουν οι μεγαλοξενοδόχοι. Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων, που τους ώθησαν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, δε θα κάνουν Πάσχα, παντελώς τους είναι αδιάφορο.
Απουσιάζουν τα στοιχεία που αναδεικνύουν ότι ο αγώνας των ναυτεργατών «καίει» όλο το λαό, γιατί διεκδικούν ασφαλείς, φτηνές, σύγχρονες θαλάσσιες συγκοινωνίες για όλους. Απουσιάζουν τα στοιχεία με τα οποία επανειλημμένα οι ναυτεργάτες και τα σωματεία τους έχουν αποκαλύψει πως όσο οι θάλασσες γεμίζουν πλοία που κυκλοφορούν με κριτήριο το μέγιστο κέρδος, τόσο θα αυξάνονται και τα ναυάγια. Τι δε λείπει από το ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ»; Δε λείπει η υποκρισία της κυβέρνησης, που εμφανίζεται να λέει ότι δεν υπάρχει θέμα καμποτάζ για την ακτοπλοΐα όταν αυτό όχι μόνο προβλέπεται από ευρωπαϊκή οδηγία που η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει, αλλά και ήδη έχει ανοίξει ο δρόμος για κάτι τέτοιο με το ν/σ του υπουργείου Ανάπτυξης που εγκρίθηκε προχτές με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και ΔΗΜΑΡ. Δε λείπει η άτιμη προπαγάνδα των μεγαλοξενοδόχων ότι οι ναυτεργάτες «χτυπούν» τον τουρισμό. Δε λείπει η αποσιώπηση της νέας «εκτόξευσης» των ναύλων, με αποτέλεσμα ένα ταξίδι 4 ωρών να κοστίζει πάνω από ένα μεροκάματο, όπως και το ότι η αναψυχή πλέον είναι... όνειρο θερινής νυκτός για συνταξιούχους, εργάτες, ανέργους, νέους κλπ.
Δεν μπορούν να κρυφτούν οι αστοί. Ο φόβος τους για τους εργατικούς αγώνες - πολύ περισσότερο για τους αγώνες που αναδεικνύουν την ενιαία επίθεση που δέχονται συνολικά οι εργαζόμενοι και ο λαός από τα μονοπώλια, και άρα την ανάγκη να δυναμώσει η συντονισμένη πάλη ενάντια σε αυτά - μεγαλώνει. Καταφεύγουν σε λάσπη, αντικομμουνισμό, σπέκουλα για να κρυφτούν. Αλλά δεν μπορούν...

ΚΛΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Παλλαϊκή στήριξη στους ναυτεργάτες


Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις των μεγαλοξενοδόχων του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) που ζητούν από τους ναυτεργάτες να σταματήσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, έστειλαν χτες με ανοιχτή επιστολή τους κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία καθώς και σωματειακές επιτροπές εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό - Ξενοδοχεία.
Την επιστολή υπογράφουν: Τα κλαδικά Συνδικάτα Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Κω, Λήμνου, Λέσβου, Ικαρίας, Λάρισας, τα Επιχειρησιακά Σωματεία στα ξενοδοχεία ΤΙΤΑΝΙΑ, ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ, ΝΟΒΟΤΕΛ, ΚΑΡΑΒΕΛ, OLYMPIC ROYAL, ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ και CROWN PLAZA, καθώς και οι Σωματειακές Επιτροπές Εργαζομένων στα ξενοδοχεία του ομίλου Δασκαλαντωνάκη και στο ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Προκαλείτε, έχετε απύθμενο θράσος, εγκαλείτε τους ναυτεργάτες που αγωνίζονται για τη ζωή τους, και εσείς, οι εκμεταλλευτές χιλιάδων εργαζομένων στα χλιδάτα σκλαβοπάζαρά σας, να παρουσιάζεστε σαν οι σωτήρες της οικονομίας.
Είστε αδίστακτοι, θέλετε όλοι, να υπηρετούν τη δίψα σας για όλο και περισσότερα κέρδη με εργαζόμενους με μηδενικά δικαιώματα» τονίζουν τα σωματεία ενώ μεταξύ άλλων επισημαίνουν: «Παρουσιάζετε σαν εθνικό συμφέρον, την κόλαση που δημιουργείται για τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα για τους νέους και τις νέες με 250 ευρώ και 300 ευρώ με ατέλειωτες ώρες δουλειάς και με μηδενικά δικαιώματα. Παρουσιάζετε σαν εθνικό συμφέρον τα κέρδη σας.
Οι εργαζόμενοι της χώρας μας είναι όντως οργισμένοι και αγανακτισμένοι. Οχι όμως με αυτούς που αγωνίζονται. Είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι με την τάξη σας, η οποία είναι στο σβέρκο μας και ρουφά τον πλούτο που παράγουμε, που μας στερεί ακόμη και την ίδια τη ζωή.
 • Ο κόσμος μας είναι απέναντι στο δικό σας κόσμο.
 • Τα δικά σας συμφέροντα είναι η δική μας κόλαση.
Οχι, δε θα σας κάνουμε την χάρη να αυτοκτονήσουμε.
 • Θα εντείνουμε και θα συντονίσουμε τον αγώνα μας, για να αποτινάξουμε από πάνω μας, τους εκμεταλλευτές μας.
 • Θα εντείνουμε τον αγώνα μας, για να καρπωνόμαστε τον πλούτο που παράγουμε, γιατί ο πλούτος ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες, για να γίνουν οι διακοπές δικαίωμα για όλους, για να μην εμπορεύεστε αυτή την ανάγκη του λαού.
Κάτω τα χέρια σας από τους ναυτεργάτες απεργούς.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους ναυτεργάτες, να οργανωθούν στα συνδικάτα τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Χωρίς εμάς, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, είναι απλά κουφάρια».
Αντίστοιχες ανακοινώσεις έβγαλαν και η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Ποιος ναυτικός πράκτορας πλοίου απείλησε τους ναυτεργάτες να μην απεργήσουν διότι θα χάσουν την δουλεία τους


ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ Ετοιμάζονται αποφασιστικά για τη 48ωρη απεργία


Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη 10 Απρίλη οι ναυτεργάτες, με πίστη στο δίκιο τους, με ασπίδα την έμπρακτη αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, με την αποφασιστικότητα που απαιτεί η σύγκρουση με μια πολιτική που χτυπά τις λαϊκές ανάγκες για να προστατεύσει τα κέρδη των εφοπλιστών, κατεβαίνουν στους καταπέλτες για να δώσουν τη μάχη της 48ωρης απεργίας, για να αφήσουν μία ακόμα παρακαταθήκη στους αγώνες ολόκληρης της εργατικής τάξης.
Απέναντι στο κεφάλαιο, τα κόμματά του, τα τσιράκια τους και τα παπαγαλάκια, που με το ψέμα, τη συκοφαντία, τις απειλές και τους εκβιασμούς τους, όπως η χτεσινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), προσπαθούν να ανακόψουν τον απεργιακό αγώνα, να αποκρύψουν ότι οι ναυτεργάτες αγωνίζονται και διεκδικούν αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες όλων των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών, των μικρών επαγγελματιών και φτωχών αγροτών των νησιών, οι ναυτεργάτες υψώνουν το δικό τους ανάστημα. Στέλνουν ηχηρό το μήνυμα «όλοι στους καταπέλτες» ενάντια στην πολιτική που χτυπάει το δικαίωμα στη δωρεάν Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το δικαίωμα στη δουλειά με συγκροτημένα δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. «Ολοι στον αγώνα» ενάντια στην πολιτική που προωθεί την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών καθ' υπαγόρευση των εφοπλιστών, με συνέπειες τον αποκλεισμό νησιών, τις απαγορευτικές, για την εργατική λαϊκή οικογένεια, τιμές των εισιτηρίων, πλοία πλωτές γαλέρες - κίνδυνος για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Η αγωνιστική διάθεση των ναυτεργατών εκφράστηκε ξεκάθαρα και χτες το πρωί, όταν πλήθος ναυτεργατών κατέκλυσε τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ. Τη θέληση των ναυτεργατών, τα στοιχεία και την αποφασιστικότητα των ταξικών δυνάμεων, όσο και τις ίδιες τις εξελίξεις δεν μπόρεσαν οι δυνάμεις του συμβιβασμού να τις παραβλέψουν. Η Εκτελεστική Επιτροπή επικύρωσε ομόφωνα την απόφαση για τη 48ωρη απεργία στις 10 και 11 Απρίλη.
Κοροϊδεύουν και προκαλούν
Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση του ΣΕΕΝ αναφέρεται ότι: «Μνημείο αναλγησίας αποτελεί η απόφαση της ΠΝΟ με την οποία εμμένει στην πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας απεργίας παρά τις εκκλήσεις του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας περί του αντιθέτου», εννοώντας προφανώς ως «σύνολο της κοινωνίας» τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλεμπόρους και το πολιτικό τους προσωπικό. Συνεχίζει ότι με την απεργία προκαλεί απελπισία για «τα νησιά της χώρας μας, τις τοπικές επιχειρήσεις, τους απλούς επιβάτες που ήθελαν να μετακινηθούν», όταν οι εφοπλιστές έχουν μετατρέψει ένα ακτοπλοϊκό ταξίδι σε είδος πολυτελείας, αφήνοντας νησιά ακάλυπτα και εκβιάζοντας ανοιχτά τους ναυτεργάτες αναφέρει «ας αποφασίσουν αν θέλουν εργασία ή ανεργία»!
Οσον αφορά τις απαντήσεις που έδωσε στα αιτήματά τους η υπουργός Ανάπτυξης Αν. Διαμαντοπούλου, τα οποία οι ναυτεργάτες χαρακτηρίζουν πρόκληση και εμπαιγμό, σημειώνεται ότι ενώ σε γραπτό κείμενο που έδωσε στα ναυτεργατικά σωματεία αναφέρει ότι «η απελευθέρωση του καμποτάζ αφορά στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας στον τόπο μας», στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου της, που ψηφίστηκε χτες από τη Βουλή με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΔΗΜΑΡ, στο άρθρο 220 παράγραφος 11 ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την επέκταση της άρσης του καμποτάζ και στην ακτοπλοΐα. Το άρθρο αναφέρει ότι ο υπουργός ΑΑΝ μπορεί «να αναθέτει απευθείας με την υπογραφή σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, χωρίς την τήρηση διαγωνιστικής διαδικασίας και κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη, τη διενέργεια δρομολογίων σε πλοιοκτήτη, έναντι μισθώματος»! Δηλαδή αν πλοιοκτήτης θέσει ως προϋπόθεση, για να δρομολογήσει πλοίο, να έχει πλήρωμα με ανασφάλιστους ναυτεργάτες, ο υπουργός μπορεί «κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη» να υπογράψει τη σύμβαση! Οσον αφορά τα ...μέτρα για την «καταπολέμηση της ανεργίας» πρόκειται για προγράμματα κατάρτισης, όπως αναφέρεται: «Σε εκπαιδευτικά αντικείμενα σχετικά με την ανάπτυξη οριζόντιων δεξιοτήτων, είτε εξειδικευμένων δεξιοτήτων για την προσαρμογή του εργατικού δυναμικού στις τεχνολογικές εξελίξεις του τομέα»!

Αυτοκτονίες: Η λιτότητα σκοτώνει

Συνταξιούχοι νιώθουν ότι ζουν σε βάρος των παιδιών τους, άνεργοι μεσήλικες δεν αντέχουν να τους συντηρούν οι γονείς τους, καλλιτέχνες δεν τα φέρνουν βόλτα, έφηβοι σε απόγνωση. Νέα θύματα της ισοπεδωτικής για τις ανθρώπινες ζωές κυβερνητικής πολιτικής, προστίθενται στην τραγική λίστα των αυτοχείρων. Εγκλωβισμένοι στην αναζήτηση ατομικών διεξόδων, ολοένα περισσότεροι οδηγούνται σε πράξεις απελπισίας, νιώθοντας παρείσακτοι σε ένα κοινωνικό σύστημα που όταν δεν τους στείβει, τους σπρώχνει στο γκρεμό. Μόνο τον Μάρτιο, δημοσιοποιήθηκαν τουλάχιστον τέσσερα περιστατικά αυτοκτονιών.της Ειρήνης Κοσμά
Τελευταίο θύμα, 66χρονος σκηνοθέτης και συγγραφέας, ο οποίος έριξε το αυτοκίνητό του στο λιμάνι του Πειραιά τη Δευτέρα, ενώ όπως έγινε γνωστό, αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Λίγες μέρες νωρίτερα, το περασμένο Σάββατο, ηλικιωμένη στη Ζάκυνθο περιέλουσε τον εαυτό της με εύφλεκτο υγρό και αυτοπυρπολήθηκε στην αυλή του σπιτιού της. Η 81χρονη άφησε σημείωμα στο οποίο ανέφερε ότι δεν άντεχε να είναι βάρος στα παιδιά της. Πριν από περίπου δέκα μέρες, στις 15 Μαρτίου, αυτοκτόνησε 44χρονος άνεργος μηχανοδηγός. Σε σημείωμα ανέφερε ότι δεν άντεχε να ζει χωρίς δουλειά και να τον συντηρεί ο ηλικιωμένος πατέρας του. Στις 10 Μαρτίου είχε αυτοκτονήσει ένας ακόμα άντρας 81 ετών, στη Χαλκίδα.

Πιο τυχερός στάθηκε απελπισμένος κάτοχος ελληνικών ομολόγων, που έχασε μεγάλο μέρος των αποταμιεύσεών του και απειλούσε τις προηγούμενες μέρες μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης ότι θα αυτοκτονούσε. Με παρέμβαση των αρχών πείστηκε να αλλάξει γνώμη. Αντιθέτως, καμία κοινωνική υπηρεσία ή άλλη υπηρεσία δεν απέτρεψε 15χρονο έφηβο, που ζούσε με τους παππούδες του στη Λάρισα, από την πράξη απελπισίας. Στα τέλη του περασμένου Iανουαρίου, ο νεαρός βρέθηκε από τον παππού του απαγχονισμένος στο δωμάτιό του.
Βαρύς ήταν ο φόρος αίματος των μέτρων «δημοσιονομικής εξυγίανσης» για την κοινωνική πλειοψηφία στο σύνολο του 2011. Το άγχος της ανεργίας, της επισφαλούς εργασίας και της αβεβαιότητας για το μέλλον, καθώς και η απειλή της χρεοκοπίας οδήγησαν σε αύξηση των αυτοκτονιών κατά 40%. Η τάση είναι διαρκώς αυξανόμενη από την έναρξη του δολοφονικού –όπως αποδεικνύεται– προγράμματος «δημοσιονομικής προσαρμογής» μέχρι σήμερα.

Η αιμορραγία που προκαλεί ο οικονομικός πόλεμος στην εργατική τάξη και στις πλέον αδύναμες ομάδες του πληθυσμού, γίνεται ανεξέλεγκτη. Τα στοιχεία για τα χιλιάδες νέα θύματα σε Ελλάδα και Ιρλανδία αλλά και στις υπόλοιπες χώρες που εφαρμόζουν συνταγές οικονομικής λιτότητας σε Ευρώπη και ΗΠΑ, αποκαλύπτουν την αιμοβόρα και κανιβαλική διάσταση του καπιταλισμού. Όσο βαθαίνει η κρίση του, τόσο πιο βίαια και επιθετικά θα εκδηλώνεται η περιφρόνηση των οικονομικών και πολιτικών ελίτ που συντηρεί, για την εργατική δύναμη και για την ίδια τη ζωή.
Κάθε νέα πράξη απελπισίας επιβεβαιώνει την τραγική κλιμάκωση της επίθεσης, ωστόσο δεν απειλεί εκείνους που την υλοποιούν. Η υπέρβαση του ατομισμού και η συλλογική διεκδίκηση αποτελούν προϋπόθεση προκειμένου οι επισφαλώς εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι ηλικιωμένοι και οι νέοι να ανακτήσουν τη χαμένη αυτοπεποίθηση και την επαναστατική τους αισιοδοξία.
http://www.prin.gr/2012/03/suicide.html 

Αυτοκτόνησε 75χρονος στον Βόλο

Tέλος αποφάσισε να δώσει στη ζωή του  σήμερα το μεσημέρι, ένας 75χρονος συνταξιούχος κάτοικος Βόλου, στο λόφο της Γορίτσας.

Συγκεκριμένα ο 75χρονος έδεσε ένα σχοινί σε κλαδί πεύκου και κρεμάστηκε, ενώ λίγο αργότερα περαστικοί ειδοποιήσαν το ΕΚΑΒ που όταν έφτασε ήταν ήδη αργά...

περισσότερα στο e-volos 
http://voliotaki.blogspot.com/ 

Στο Περιστέρι η Αλέκα Παπαρήγα


Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει το Σάββατο στις 19.00 σε συγκέντρωση στο Περιστέρι.

Η ομιλία της θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημαρχείου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ -Είναι πολλά τα λεφτά ... (της Siemens)

Σε έναν επαίσχυντο συμβιβασμό με τη γερμανική Siemens προχώρησε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι τυχαίο ότι στην υπόθεση κουκουλώματος πρωταγωνίστησε ο ακροδεξιός Βορίδης που ανέδειξε την ιστορική σχέση της ακροδεξιάς με το μεγάλο κεφάλαιο. Αμετανόητοι οι οικονομικοί δολοφόνοι προχώρησαν στη συγκάλυψη για να συνεχιστεί η λεηλασία του δημόσιου πλούτου από το κεφάλαιο. Αυτή είναι η ΕΕ, η Ευρώπη των Μνημονίων και του ευρώ: ένα παράδεισος για τη διαπλοκή και τα μεγάλα συμφέροντα, μια κόλαση για τους εργαζόμενους και τα κοινωνικά δικαιώματα.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συκοφαντούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους ότι «τα έφαγαν» και δίνουν συγχωροχάρτι στα σκάνδαλα των μεγάλων επιχειρήσεων. Χτυπάνε με τα ΜΑΤ και τις αλλεπάλληλες διώξεις αγωνιστές, ενώ Χριστοφοράκος, Τσουκάτος και Μαντέλης παραμένουν ανέγγιχτοι. Κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, απολύουν, διαλύουν υποδομές και την ίδια ώρα χαρίζουν εκατομμύρια στις επιχειρήσεις.

Είναι όρος ζωής για την κοινωνία η ανατροπή της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Ο ξεσηκωμός του λαού μπορεί να βάλει τέλος στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από κεφάλαιο και τράπεζες. Μακριά από ΕΕ και ευρώ που εγγυούνται και επιβάλλουν αυτό το πλιάτσικο. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε ένα Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής για ανατροπή της κυβέρνησης και του σάπιου πολιτικού σκηνικού, διαγραφή του χρέους, έξοδο από ΕΕ και ευρώ, πέρασμα στο δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο, υποδομών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και των στρατηγικών επιχειρήσεων.

To γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ7/4/2012

Πρόταση βόμβα του Αλέξη Τσίπρα: «Ας μη χαρίσουμε και τις μονοεδρικές»-Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε 4 από τις 8.Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μόνο μία !Προεκλογική συνεργασία της αριστεράς, στις μονοεδρικές περιφέρειες προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α επισημαίνει ότι: «Οι διαφορετικές μας πορείες δυστυχώς πάνε να δώσουν δώρο το μπόνους των πενήντα εδρών στον κ. Σαμαρά. Ας μη χαρίσουμε και τις μονοεδρικές»

Διαβάστε αποσπάσματα από την συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, στο Βήμα της Κυριακής: 


Πάντως η εκλογική σύμπραξη των αντιμνημονιακών και προοδευτικών δυνάμεων που είχατε εξαγγείλει, δεν απέδωσε. Γιατί;
Διότι μέχρι στιγμής οι ηγεσίες του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ επιμένουν να μην ανταποκρίνονται σε ένα αίτημα που είναι ώριμο στη συνείδηση των προοδευτικών και αριστερών πολιτών και όχι μόνο. Εμείς όμως θα επιμείνουμε. Κι αν δεν καταφέραμε να έχουμε μια γενικευμένη προεκλογική συνεργασία, πιστεύουμε ότι είναι εφικτή έστω σε περιορισμένο αλλά ιδιαίτερα συμβολικό επίπεδο. Προτείνουμε, λοιπόν, ανοιχτά την προεκλογική συνεργασία της αριστεράς στις μονοεδρικές περιφέρειες με ένα σαφές αντιμνημονιακό πρόταγμα. Είναι οκτώ έδρες. Ας μην τις χαρίσουμε ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στη ΝΔ. Μια σύμπραξη, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγων στις μονοεδρικές μπορεί να είναι πρώτη δύναμη στις μονοεδρικές και να αφαιρέσουν έστω οκτώ έδρες από τα κόμματα του μνημονίου. Οι διαφορετικές μας πορείες δυστυχώς πάνε να δώσουν δώρο το μπόνους των πενήντα εδρών στον κ. Σαμαρά. Ας μη χαρίσουμε και τις μονοεδρικές. 

Και πως αυτό μπορεί να υλοποιηθεί πρακτικά;
Πολύ απλά. Στηρίζοντας ο ένας το ψηφοδέλτιο του άλλου στις μονοεδρικές που θα συμφωνήσουμε. Και εμείς δηλώνουμε εκ των πρότερων ότι δε θέλουμε παρά μία μόνο από τις οκτώ. Στις υπόλοιπες θα στηρίξουμε τα άλλα κόμματα. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να συμφωνήσουμε ότι στις 4 θα στηρίξουμε όλοι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, στις δύο της ΔΗΜΑΡ, σε μια των Οικολόγων και σε άλλη μια του ΣΥΡΙΖΑ.
ΠΗΓΗ-WWW.REAL.GR

Δήμαρχος των δημάρχων ο Β. Μιχαλολιάκος, ικανότερος για πρωθυπουργός! Δημοκόπηση – δικαίωση (και) για το Ολυμπία!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
20120407-150440.jpgΣυντριπτικά τα αποτελέσματα σε Ελεύθερη μάλιστα δημοσκόπηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό. Οι πολίτες δηλαδή απάντησαν χωρίς λίστα ή καθοδήγηση, πράγμα που δίνει ακόμα μεγαλύτερη εγκυρότητα στην εν λόγω σφυγμομέτρηση!
Μαζί όμως με τον Μιχαλολιάκο, θριαμβεύει και το διαδίκτυο, η αδέσμευτη ενημέρωση αφού το εμπάργκο των μεγάλων ΜΜ”Ε” απέναντι στο έργο του δημάρχου Πειραιά, θα μείνει μνημιώδες. Ήταν βεβαίως αναμενόμενο, αφού όλοι θυμόμαστε την λυσσαλέα πολεμική από όλο το σύστημα των επίορκων της ενημέρωσης όταν ο Βασίλης Μιχαλολιάκος κατέβηκε εναντίον όλων για να διεκδικήσει τον Πειραιά. Έναν δήμο φιλέτο για τον οποίον οι νταβατζήδες της διαπλοκής ακόνιζαν τα δόντια τους.
Τα σχέδια τους βεβαίως συνεθλίβησαν κάτω από την ατσάλινη πολιτική θέληση του
Λακεδαίμονα πολιτικού. Το Ολυμπία και μία χούφτα άλλοι διαδικτυακοί αγωνιστές έχουν κάθε λόγο να νιώθουν δικαίωση αφού ήταν οι μόνοι που ασχολήθηκαν με αυτή την επανάσταση της πολιτικής αξιοπρέπειας. Ο λαός του Πειραιά βέβαια την γνωρίζει καλά στην καθημερινότητα του.
Μία δημοσκόπηση με ελεύθερη απάντηση, σε μία εφημερίδα που μόνο “φίλα προσκείμενη” δεν μπορεί να χαρακτηριστεί:
Ως ο δήμαρχος των δημάρχων εμφανίζεται και δημοσκοπικά ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος είναι ο μόνος ικανός πρωθυπουργός στη συνείδηση του κόσμου, πέραν απο τους πολιτικούς αρχηγούς…
Ο κος Μιχαλολιάκος κάνει την έκπληξη καθώς τοποθετείται πολύ ψηλά στην κατάταξη εκείνων που ο κόσμος θεωρεί ως καταλληλότερους για το αξίωμα του πρωθυπουργού, ισοβαθμώντας μάλιστα με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και αφήνοντας πίσω του πολλά από τα θεωρούμενα ως «μεγάλα ονόματα» της κεντρικής πολιτικής σκηνής!
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η Ελληνική Δημοσκοπική Εταιρεία για λογαριασμό της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ προέρχονται από αυθόρμητες απαντήσεις.
Με άλλα λόγια, οι ερωτηθέντες δεν επέλεξαν από μια προϋπάρχουσα λίστα ονομάτων, αλλά απάντησαν όποιο όνομα ήθελαν οι ίδιοι. Οι πολίτες πάντως συνεχίζουν να δίνουν το υψηλότερο ποσοστό στον… «κανέναν»!
Τα συμπεράσματα της νέας δημοσκόπισης του νέου φύλλου της αντι-μνημονιακής εφημερίδας Το ΧΩΝΙ, είναι εντυπωσιακά: 8 στους 10 δηλώνουν πως πρέπει να καθήσουν στο σκαμνί οι πολιτικοί που δέσμευσαν τη χώρα για τις επόμενες δεκαετίες.
http://olympia.gr/

Εκδηλώσεις της ΚΝΕ

Σήμερα Σάββατο


 • Οι Οργανώσεις Βορειοανατολικών συνοικιών Αθήνας της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Το ΚΚΕ γεννά Μπελογιάννηδες», στις 7 μ.μ., στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης» (Χαρίλαου Φλωράκη 6 - πρώην Πυθίας) στο Χαλάνδρι. Ομιλήτρια Βούλα Τσίγκα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
 • Η Οργάνωση Μαθητών Πάτρας της ΚΝΕ διοργανώνει συγκέντρωση με θέμα «Η πρώτη σου ψήφος να 'ναι ανυπότακτη!», στις 7 μ.μ. στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου (κάτω από την Πλ. Γεωργίου). Ομιλητής Πέτρος Ματσώκης, γραμματέας της Εδαφικής Αχτίδας Αχαΐας του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσει ο Θανάσης Μελάς, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Μαθητών Πάτρας. Θα ακολουθήσει συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα.
 • Η Τομεακή Οργάνωση Μαθητών Λάρισας διοργανώνει εκδήλωση με το ίδιο θέμα, στις 8 μμ, στο «Φρούριο», (Πλατεία Αριστείδη Λαμπρούλη).
 • Η Οργάνωση της ΚΝΕ στο Αγρίνιο διοργανώνει συγκέντρωση με το ίδιο θέμα, στις 7.30 μ.μ., στο στενό Κούρου. Ομιλητής Χρήστος Φράγκος, μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ.
Αύριο Κυριακή
 • Η Οργάνωση της ΚΝΕ στο Μενίδι διοργανώνει σύσκεψη με μαθητές, με θέμα «Η πρώτη σου ψήφος να είναι ανυπότακτη», στις 9 μ.μ., στο «Καφενεδάκι».
 • Οι Οργανώσεις Βάσης Πρέβεζας της ΚΝΕ διοργανώνουν συγκέντρωση με το ίδιο θέμα, στις 8 μ.μ., στη Θεοφάνειο. Ομιλήτρια Ελένη Βαλιώτη, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα.
 • Η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ διοργανώνει για τους μαθητές, εκδήλωση με θέμα «Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης», στις φυλακές του Ιτζεδίν, ένα χώρο όπου φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν εκατοντάδες αγωνιστές στη διάρκεια της μετεμφυλιακής περιόδου.

ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δέκα και πλέον τόνοι πατάτας στην Αλόννησο


Περισσότεροι από 10 τόνους πατάτας διατέθηκαν χθες σε φθηνή τιμή από παραγωγούς του Νευροκοπίου σε δεκάδες κατοίκους της Αλοννήσου. Οι ποσότητες που διατέθηκαν στην τιμή των 37,5 λεπτών ανά κιλό, κάλυψαν όχι μόνο τις παραγγελίες αλλά και τις ανάγκες όσων δεν είχαν δηλώσει έγκαιρα την πρόθεση συμμετοχής στο «κίνημα της πατάτας». Η διανομή πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον χώρο εκτός του Δημαρχείου Αλοννήσου και η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη. Η μεγάλη προσέλευση του τοπικού πληθυσμού μαρτυρά αναμφίβολα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης και προσφέρει πεδίο συνέχειας στους εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας.
Υπενθυμίζεται ότι την πρωτοβουλία διάθεσης πατάτας σε φθηνότερη τιμή, απευθείας από παραγωγούς του Νευροκοπίου ανέλαβε η Δημοτική Αρχή της Αλοννήσου, σε συνεργασία με τον τοπικό Γυναικείο Συνεταιρισμό. «Μετά το Πάσχα, αναφέρει ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης, θα προχωρήσουμε στην διανομή και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, όπως όσπρια, ρύζι και αλεύρι, καθώς είναι πλέον εμφανείς και στο νησί μας οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης». Ο προβληματισμός της τοπικής κοινωνίας είναι έντονος και όπως όλα δείχνουν θα εντατικοποιηθούν οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.
Στο μεταξύ, σήμερα στις 7.30 μ.μ., ο κ. Βαφίνης θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συνάντηση με τους κατοίκους του νησιού, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Στην διάρκεια της σημερινής συνάντησης θα πραγματοποιηθεί ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, από την μέρα ανάληψης των καθηκόντων της έως και σήμερα, με φόντο τα οικονομικά θέματα. «Θα υπάρξει διάλογος με τους δημότες, στους οποίους θα εξηγήσω ποια είναι η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει πλέον ο Δήμος Αλοννήσου» επισημαίνει ο κ. Βαφίνης.
Τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα εντείνουν τον γενικότερο προβληματισμό, καθώς μειώνονται διαρκώς οι χρηματοδοτήσεις από την πολιτεία προς τους Δήμους. Την σκέψη ότι «εάν συνεχιστεί η αδυναμία χρηματοδότησης από πλευράς της πολιτείας προς τους Δήμους, υπάρχει ο κίνδυνος σύντομα να καταρρεύσουν» διατυπώνει ο κ. Βαφίνης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «οι Δήμοι είναι κοντά στον πολίτη» αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα.
Κοινή θέση είναι, κατά συνέπεια, ότι αν αυξηθούν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, θα δημιουργηθεί μεγαλύτερη κοινωνική αναστάτωση.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥΤαχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

TO SKOPELOS NEWS ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ!


Επειδή είμαι πρώην ναυτεργάτης και έχω γνωρίσει πολύ καλά την εκμετάλλευση από τους εφοπ-ληστές
Το skopelos news και όλοι η διαχειριστές του
καταγγέλλει την   χυδαία συκοφαντική επίθεση που εξαπολύουν τις τελευταίες  μέρες oι  μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοεκδότες (που  ταυτόχρονα είναι και εφοπλιστές , βιομήχανοι και  μεγαλοεργολάβοι, η αφρόκρεμα δηλαδή της ολιγαρχίας και του  πλούτου) ενάντια στους ναυτεργάτες και τους δίκαιους αγώνες   τους .
Πρωταγωνιστές σε όλη αυτή την επιχείρηση  συκοφάντησης των απεργών ναυτεργατών , τα γνωστά παπαγαλάκια  των καναλιών , οι καλοπληρωμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι φερέφωνα των αφεντικών τους.\
ΗΛΙΑΣ.Π

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου