Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Δείτε πως εξαπατούν τους επιβάτες κάποιες ακτοπλοϊκές εταιρίες και στην Σκόπελο Τώρα βεβαία σίγα μην ασχοληθεί η κυρία από την Κοζάνη...

αχ παλιά μου Σκόπελο !1974 Ιούλιος στην Στάφυλο της Σκοπέλου

Ααα ρε!!! Στάφυλο της Σκοπέλου
Μετά απο πολύ ώρα στήσαμε την σκηνή που είχε πάρει ο Σωκράτης απο τον αδερφό του.Απο την σκήνη έλειπαν ο κεντρικός πάσαλος και κάποι άλλα.

Σε δύο μέρες εμφανίστηκε κάποιος που μας απείλησε οτι θα απευθυνθεί στην αστυνομία αν δεν ξεστήσουμε την σκηνή γιατί γεμίσαμε σκατά την γύρω περιοχή
Δεν θυμάμαι αν την πήραμε την σκηνή απο κει
Υπήρχαν δυό παραλίες στην Στάφυλο. Μία κανονική και μία για γυμνιστές. Αυτή της φωτογραφίας
Πάνω απο την κανονική παραλία υπήρχε το μοναδικό καφενείο όπου το πρωί πίναμε σαν κανονικά παιδιά το γάλα και τον καφέ μας
Αμέσως μετά παίζαμε χαρτιά. Αυτά μέχρι την 20 Ιουλίου που ακούσαμε εμβατήρια στο καφενείο.
Δεν βρήκαμε τίποτα άλλο και ξεκινήσαμε με ψαράδικο για Βόλο. Κάτω δεξιά ο ένας απο τους δύο ψαράδες
Σε λίγο διαπιστώσαμε  οτι τα πράγματα ήταν δύσκολα στην βάρκα, 2 ψαράδες, 4 Βεροιώτες, 1 Σαλονικιός, 200 κιλά δίχτυ και θάλασσα. Φοβηθήκαμε και ζητήσαμε να μας κατεβάσουν κάπου ερημικά στην Σκιάθο. Δεν σταματούσε κανείς να μας πάει στην Σκόπελο, βάλαμε στην μέση του δρόμου τα μπαγαζια και έτσι μας πήρε αναγκαστικά ένα τρίκυκλο. Με πλοίο στον Βόλο χωρίς εισιτήριο λόγω επιστράτευσης

Βαρκάρης, Σαλονικιός με το χέρι ψηλά, Γιώργος και Σωκράτης καπέλλο με άποψη


Φτάσαμε στον Βόλο, κοιμηθήκαμε στα παγκάκια, με τραίνο μέχρι το Κλειδί (απο όπου και η φωτογραφία)
και με ωτοστόπ στην Βέροια. Απο αριστερά Ηλίας, Γιώργος, Σαλονικιός, Φίλιππας, Σωκράτηςhttp://hey-sam-do-you.blogspot.com/2010/08/1974_08.html
     

ρε Κακαβούλη ίσε μεγάλος θεατρίνος

δείτε ξύλο που έφαγε ο Κακαβούλης

δοκιμάστε ΣΗΜΕΡΑ από το skopelos delivery Pizza γύρο χοιρινό και κοτόπουλο και προσφορά στης 2 πίτσες + μια δώρο !

skopelos Pizza (Αμπελική, Σκόπελος) Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ

 • Περιοχή Σκόπελος > Αμπελική
 • Διεύθυνση Παραλία Σκοπέλου
 • Τηλέφωνο παραγγελίας 2424023434 
 • Ώρες Ανοιχτά : 12:00 με 24:00
 •  

  Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ


Ξεκινά το σχέδιο μαζικής καταστολής μεταναστών

Σχεδιάζει να εγκαταστήσει 30 στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών σε 10 περιφέρειες της χώρας
Associated Press
Ακάθεκτα στη συγκρότηση στρατοπέδων συγκέντρωσης των μεταναστών, προχωρά η κυβέρνηση. Σε χτεσινή σύσκεψη που έγινε χτες στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τους περιφερειάρχες και τους προέδρους των 10 περιφερειακών συμβουλίων της χώρας, ο Μ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε πως θα ιδρυθούν 30 στρατόπεδα με σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει με κονδύλια της ΕΕ, αφού υπάρχει και συμφωνία στρατηγικού χαρακτήρα με τους «Ευρωπαίους εταίρους», όπως τόνισε ο Μ. Χρυσοχοΐδης.
Τα στρατόπεδα αυτά θα λειτουργούν, με στόχο τις απελάσεις των εξαθλιωμένων της παγκοσμιοποίησης. Είναι χαρακτηριστικό πως η περίφραξή τους θα είναι τριπλή, τύπου ΝΑΤΟ, θα έχουν κάμερες και θα φυλάσσονται από αστυνομικούς και σεκιουριτάδες.
Σε σχέση με τις χρηματοδοτήσεις ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε πως υπάρχουν 250 εκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ για την περίοδο 2011 - 2013, ενώ πρόσθεσε ότι «η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΕ. Εμείς θα ζητήσουμε και θα πάρουμε, ήδη γίνεται διαπραγμάτευση, για τα επόμενα χρόνια 2014 - 2020, τους αναγκαίους πόρους».
Οι ηπειρωτικές περιφέρειες, όπου θα γίνουν τα στρατόπεδα είναι: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής και Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ στις προδιαγραφές των λεγόμενων κέντρων κλειστής φιλοξενίας εντάσσεται η εγκατάσταση τριπλής περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ και θα είναι ύψους τριών μέτρων. Η εξωτερική φύλαξη θα γίνεται από οπλισμένο αστυνομικό προσωπικό και η εσωτερική από ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας. Θα υπάρχει υποστήριξη από τεχνικά μέσα επιτήρησης (κλειστό κύκλωμα με κάμερες CCTV). Η εγκατάσταση θα είναι χωρισμένη σε 4 τομείς, χωρητικότητας 250 ατόμων. Ο κάθε τομέας θα χωρίζεται σε πέντε πτέρυγες, όπου θα κρατούνται από 50 άτομα.
Επίσης, θα ιδρυθούν αστυνομικές υπηρεσίες (η κάθε μία θα διαθέτει 150 αστυνομικούς), ενώ κάθε στρατόπεδο θα φυλάσσεται από 300 φύλακες εταιρειών σεκιούριτι.
Οσον αφορά στους περιφερειάρχες που πήραν μέρος στη σύσκεψη, ο Γ. Σγουρός χαιρέτισε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός ήταν από εκείνους που εξέφρασε διαφωνία, λέγοντας ότι το σύστημα με τους χώρους αυτούς δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Κινητοποίηση στην Κοζάνη
Στο μεταξύ, συνεχίζουν τον αποκλεισμό της πύλης του στρατοπέδου «Ταγματάρχη Πόρτη», οι κάτοικοι της Νεάπολης Κοζάνης, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για στρατόπεδο συγκέντρωσης στην περιοχή. Παρά τις προσπάθειες κυβερνητικών παραγόντων να τους πείσουν πως με τη δημιουργία του στρατοπέδου, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα τονωθεί η τοπική οικονομία (σ.σ. κάτι που ανέφερε χτες και ο Μ. Χρυσοχοΐδης) από τα χρήματα που θα πέσουν στην περιοχή, οι κάτοικοι της Νεάπολης και των άλλων οικισμών του Δήμου Βοΐου δηλώνουν αποφασισμένοι να εμποδίσουν την υλοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης. Από τη μία δηλώνουν ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο δεν έχει τις υποδομές για τη «φιλοξενία» 1.000 και 2.000 μεταναστών, αφού δεν έχει ούτε ύδρευση, ούτε αποχέτευση, ούτε τηλεπικοινωνίες, ούτε κτίρια και από την άλλη απαντούν σε όσους τάζουν θέσεις εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, πως δε θα γίνουν δεσμοφύλακες των δυστυχισμένων και κατατρεγμένων αυτών ανθρώπων.
Στο πλαίσιο της απόφασή τους αυτής, χτες εμπόδισαν την είσοδο στο στρατόπεδο συνεργείου του ΟΤΕ που επιχείρησε να μπει στο χώρο συνοδεία της αστυνομίας για να πραγματοποιήσει εργασίες. Χτες βράδυ, πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση στην πύλη. Την ίδια ώρα, κλιμακώνουν τις παρεμβάσεις τους βουλευτές (Α. Ροντούλης του ΛΑ.Ο.Σ.), και φασιστικές οργανώσεις (Χρυσή Αυγή), προκειμένου να ξεσηκώσουν ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιδράσεις κατά των μεταναστών.

μείνετε συντονισμένη στο skopelos news σε λίγο μια αποκάλυψη που θα ....


Παρέμβαση εισαγγελέα για το όργιο σπατάλης στους Δήμους

Παρέμβαση εισαγγελέα για το όργιο σπατάλης στους ΔήμουςΗ έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που παραδόθηκε....
πριν λίγες μέρες στον πρόεδρο της Βουλής, αφορούσε προληπτικούς ελέγχους που έγιναν το οικονομικό έτος 2009, από τους οποίους προκύπτουν σωρεία παραβάσεων της νομοθεσίας, κυρίως από ΟΤΑ αλλά και από υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα και φορέων του.


 Πάρτι διαφθοράς με τις δαπάνες του κράτους

 Σύμφωνα με την έκθεση, το ελεγχόμενο έτος εξεδόθησαν και υποβλήθηκαν για θεώρηση από το Δημόσιο περισσότερα από δύο εκατομμύρια χρηματικά εντάλματα, για συνολικό ποσό που υπερέβαινε τα 141 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα σχεδόν 15.000, για συνολικό ποσό περίπου 800 εκατ. ευρώ, επιστράφηκαν αθεώρητα, λόγω ελλείψεων νόμιμων δικαιολογητικών ή λόγω φορολογικών ή δημοσιολογικών παραβάσεων ή λόγω λανθασμένων εκκαθαρίσεων κλπ.
 Το Ελεγκτικό Συνέδριο σημειώνει μάλιστα, στην έκθεσή του, ότι διαπιστώνεται «δυστροπία της Διοίκησης» όχι μόνο να εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία, αλλά και να συμμορφωθεί με τη νομολογία του δικαστηρίου, με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνονται οι ίδιες παραβάσεις.
 Αντίστοιχα, από τους ΟΤΑ εκδόθηκαν περίπου 620.000 χρηματικά εντάλματα, για συνολικό ποσό που υπερέβαινε τα 4 δισ. ευρώ. Από αυτά, περίπου 7.000, συνολικής αξίας σχεδόν 78 εκατ. ευρώ, επιστράφηκαν αθεώρητα.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΣΚΟΠΕΛΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ?

 μείνετε συντονισμένη στο skopelos news σε λίγο μια σοβαρή καταγγελία για τα κόλπα της  Hellenic Seaways με τον Αγνωντα

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»:Aνάχωμα της λαϊκής δυσαρέσκειας.

«Μαγειρεύουν» συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας


Το ρόλο που παίζει το κόμμα «Ανεξάρτητοι Ελληνες» ως ανάχωμα προεκλογικά της λαϊκής δυσαρέσκειας και συμπλήρωμα μιας κυβέρνησης συνεργασίας του μαύρου μετώπου μετά τις εκλογές, επιβεβαίωσε ουσιαστικά με χτεσινές δηλώσεις του ο βουλευτής Χρ. Ζώης, που έχει προσχωρήσει στο κόμμα του Π. Καμμένου. Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, σε συνέντευξή του (στον «Real Fm») εκτίμησε πως την επόμενη μέρα των εκλογών οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» πρέπει να είναι παρόντες.

«Πιστεύω ότι οι "Ανεξάρτητοι Ελληνες" πρέπει να είναι παρόντες. Δεν είμαστε μια δύναμη όπου θα καταγραφεί η αντίδραση. Είμαστε αποφασισμένοι - και πρέπει να δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας - να αναλάβουμε μερίδιο ευθύνης για την διακυβέρνηση του τόπου και να μην χαρίσουμε τις πρωτοβουλίες σε κανέναν άλλον. Από εκεί και πέρα αντιλαμβάνεστε ότι η επιθυμία μας είναι να καταγραφούμε ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη»,δήλωσε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά ότι οι αντιμνημονιακές κορόνες και οι κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του επικεφαλής του νέου μορφώματος ότι δε θα συνεργαστεί μετεκλογικά με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή όποια άλλη φιλομνημονιακή δύναμη δεν είναι παρά κούφια λόγια για ψηφοθηρία.
Ο ίδιος εξάλλου ο Χρ. Ζώης παραδέχθηκε ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα παρέκκλισης του μνημονίου». Το πλαίσιο συμμετοχής σε μια κυβέρνηση συνεργασίας της πλουτοκρατίας προσδιορίζεται άλλωστε από την ίδια την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος του Π. Καμμένου, στην οποία διακηρύσσεται η πίστη του «στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας», αλλά και «σε μια ορθολογική ανάπτυξη με κυρίαρχο μοχλό την ελεύθερη αγορά».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αν. Αττικής σε καλεί σε ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

·      Η αλήθεια για την κρίση και η διέξοδος σε όφελος των εργαζομένων
·      Πως μπορούν να νικήσουν οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες. Η παρέμβαση μας
·      Η πρόταση κοινής δράσης για Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής στις δυνάμεις της αριστεράς και τους αγωνιστές
 
Λαύριο, Τετάρτη 28/3

στο Πολιτιστικό Κέντρο, 6.30μ.μ.
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Μαυροειδής Παναγιώτης

Μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Και άλλη αυτοκτονία για οικονομικούς λόγους άλλα κανένα κάθαρμα δεν νοιάζεται από τους φασίστες που κυβερνάνε

Βρέθηκε απαγχονισμένος

Απαγχονισμένος μέσα στο σπίτι του, στη Σπερχογεία Μεσσηνίας, βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο 58χρονος Πέτρος Γεωργανάς. Ο εκλιπών ήταν πρόεδρος της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

«Προληπτική» προσαγωγή Καραμπελιά και μελών του «Άρδην»


Σήμερα το πρωί η αστυνομία προσήγαγε... προληπτικά στη ΓΑΔΑ τον Γιώργο Καραμπελιά και τέσσερα ακόμα μέλη του περιοδικού «Άρδην». Οι προσαγωγές έγιναν στη γωνία Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου, καθώς το «Άρδην» κατέβαινε οργανωμένα προς την παρέλαση. Αμέσως η ιστοσελίδα του Άρδην έγραψε για επίθεση απρόκλητη και βίαιη, «χαρακτηριστική φασιστικών και καταρρεόντων καθεστώτων».
Λίγες ώρες αργότερα και αφού οι συλληφθέντες είχαν αφεθεί ελεύθεροι, ο Μίκης Θεοδωράκης και το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών - Σπίθα κατήγγειλαν την προσαγωγή σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Κύριοι, με ποια ακριβώς αιτία συλλάβατε μια ομάδα πολιτών που βάδιζε κρατώντας την ελληνική σημαία στο κέντρο της Αθήνας;
● Ποιον ακριβώς ενοχλούσαν;
● Μήπως το σάπιο πολιτικό σύστημα που οι εκπρόσωποί του επιμένουν να παρακολουθούν τις παρελάσεις αγκαλιασμένοι με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με τον ελληνικό λαό μακριά και πίσω από σιδερόφρακτα κάγκελα να παρακολουθεί αγανακτισμένος και απελπισμένος, να καταπατούν την αξιοπρέπειά του;
Η προβοκατόρικη αυτή επίθεση κατά Ελλήνων πολιτών αποδεικνύει πόσο φοβισμένη είναι η κυβέρνηση και οι θεματοφύλακες της εν όψει μάλιστα και τον εκλογών που έρχονται
Σήμερα, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, παρά τη διατεταγμένη επιθετικότητα της αστυνομίας, οι Έλληνες πολίτες για άλλη μια φορά κατέδειξαν ότι δεν πτοούνται από αστυνομικά μέτρα, τα ΜΑΤ και τα χημικά. Η 25η Μαρτίου θα παραμένει πάντα ένα σύμβολο για ελευθερία και ανεξαρτησία».

Προς το ικρίωμα και η Ισπανία

Μπορεί ο δεξιός Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι να έσπευσε στο Βερολίνο ελάχιστα 24ωρα μετά την εκλογή του στα τέλη Νοεμβρίου για να δώσει γην και ύδωρ στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, αλλά αυτό δεν έσωσε τη χώρα του από τους κινδύνους υπαγωγής της σε καθεστώς Μνημονίου. «Οι Βρυξέλλες θέτουν κάτω από στενή επιτήρηση την ισπανική οικονομία» έγραφε η εφημερίδα «Ελ Παΐς» στον κεντρικό πρωτοσέλιδο τίτλο της το Σάββατο. Ακρως ανησυχητικό το ρεπορτάζ: «Η Ισπανία βρίσκεται εκ νέου υπό πίεση και όχι μόνο των αγορών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «έχει θέσει υπό επιτήρηση την Ισπανία», όπως εξήγησαν διπλωματικές πηγές της ΕΕ. Οι Βρυξέλλες έχουν προβλέψει να οργανώσουν νέες αποστολές ειδικών στη Μαδρίτη -η επόμενη άφιξη είναι κατά τα μέσα Απριλίου- για να αναλύσουν τους δημόσιους λογαριασμούς όλων των τομέων δημόσιας διοίκησης και την επισφαλή κατάσταση της υγείας της οικονομίας, μετά την αξιοσημείωτη μη εκπλήρωση του στόχου περιορισμού του ελλείμματος του 2011 και το χαστούκι του Γιουρογκρούπ στις φιλοδοξίες της ισπανικής κυβέρνησης να καθορίσει τον στόχο του ελλείμματος του 2012 στο 5,8% του ΑΕΠ» αναφέρει η «Ελ Παΐς».
«Επιπροσθέτως, οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ισπανίας θα εξετάζουν το κάθε βήμα της κυβέρνησης στις συνόδους του Γιουρογκρούπ, του Εκοφίν και των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, στις οποίες η Ισπανία και τα προβλήματά της θα αποτελούν πάντα εξέχον σημείο της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές» προσθέτει ο ανταποκριτής της ισπανικής εφημερίδας στις Βρυξέλλες.
Οι Ισπανοί έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται. Το τελεσίγραφο που επέδωσε η ΕΕ στη Μαδρίτη είναι εξωφρενικά σκληρό. Για να μη βάλει και την Ισπανία σε καθεστώς Μνημονίου, απαιτεί το έλλειμμα της χώρας, που ήταν στο τέλος του 2011 στο ύψος του 8,5% του ΑΕΠ, να πέσει μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου στο... 3%! Μέσα στο 2012 και στο 2013 να περιοριστεί κατά 5,5% του ΑΕΠ, πράγμα που σημαίνει περικοπές ύψους 55 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι κατά τη διάρκεια της ίδιας διετίας από την Ελλάδα έχει ζητήσει η ΕΕ περικοπή του ελλείμματος κατά 4,7% του ΑΕΠ, από την Ιρλανδία κατά 2,6% και από την Πορτογαλία κατά 2,9% εύκολα αντιλαμβάνεται ότι οι απαιτήσεις από την Ισπανία είναι κάτι παραπάνω από υπερβολικές. «Δεν υπάρχει στη σύγχρονη οικονομική ιστορία ανάλογη προσαρμογή» έγραφε αγανακτισμένη στους τίτλους της χθες η «Ελ Παΐς».
«Οι Βρυξέλλες επιβάλλουν στην Ισπανία περισσότερες περικοπές από όσες στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία» υπογράμμιζε.
Ο γερμανόφιλος Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι έκανε ένα ασήμαντο λάθος, το οποίο όμως εξαγρίωσε τους Γερμανούς εναντίον του. Λίγα λεπτά αφότου είχε υπογράψει με χέρια και με πόδια το Δημοσιονομικό Σύμφωνο που απαίτησε και επέβαλε σε όλη την ΕΕ η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, για να σώσει τα προσχήματα ο φουκαράς Ραχόι προσπάθησε να ορίσει μόνος του τον στόχο του ελλείμματος της Ισπανίας για φέτος στο 5,8% του ΑΕΠ - μόλις... μισή μονάδα περισσότερο από το 5,3% που του είχε πει η ΕΕ.
Ως γνήσιος δεξιός Ισπανός... λιμοκοντόρος, ο Ραχόι τόλμησε να επικαλεστεί για την απόφασή του αυτή την «εθνική κυριαρχία» της χώρας του. Αυτό ήταν! Ποιος είδε το... Νταχάου και δεν το φοβήθηκε! Τους έλιωσαν τους Ισπανούς!
«Μια προσαρμογή 55 δισεκατομμυρίων ευρώ σε δύο χρόνια είναι ηλίθια και άδικη, αλλά μην ξεχνάμε ότι όλος ο κόσμος στην Ευρώπη εδώ και μήνες προσπαθεί να εξαναγκάσει τους υπόλοιπους να κάνουν ηλίθια πράγματα - γι' αυτό και η κρίση έχει φτάσει τόσο μακριά» δήλωσε στην «Ελ Παΐς» ένας οικονομολόγος ονόματι Τσαρλς Βίπλος του Ινστιτούτου Γράντιουεϊτ των Βρυξελλών.
Το Σάββατο, Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν μια άτυπη συνάντηση στη Φινλανδία. Εκεί έβαλαν τον Ισπανό γραμματέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ινιγο Μέντεθ ντε Βίγο να... δώσει όρκο ότι η ισπανική κυβέρνηση του Ραχόι «δεσμεύεται πλήρως» ότι θα έχει μειώσει το έλλειμμα στο 3% ως το τέλος του 2013!
ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ
Χαϊδευτικός ... στραγγαλισμός!
ΘΥΜΑΣΤΕ τη δήθεν χαριτωμένη σκηνή όπου κατά τη διάρκεια του τελευταίου Γιουρογκρούπ ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Λουξεμβούργιος Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ πλησιάζει και... πιάνει από τον λαιμό στραγγαλιστικά τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος; Η φωτογραφία του... χαϊδευτικού στραγγαλισμού έκανε τον γύρο της Ευρώπης. Αυτό που δεν ξέραμε και το μάθαμε τώρα είναι ότι στη σύνοδο εκείνη ο Γκίντος πλήρωσε πολύ ακριβά την «εθνική κυριαρχία» που είχε τολμήσει να επικαλεστεί ο Ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι. Για να ταπεινώσουν τη Μαδρίτη, όχι μόνο αρνήθηκαν κατηγορηματικά να δεχτούν το κατά... 0,5% (!) μεγαλύτερο έλλειμμα που ζητούσε η Ισπανία για φέτος, αλλά και υποχρέωσαν το ισπανικό υπουργικό συμβούλιο να ανακαλέσει τη σχετική απόφασή του!
Πηγή:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ

Προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη


Θέμα: Κατασκευή κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο στρατηγικός σχεδιασμός που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή του μεταναστευτικού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τη δημιουργία Χώρων Κλειστής Προσωρινής Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος. Μεταξύ άλλων στο Λαγκαδά και στην Κοζάνη.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός.

 1. Με ποια κριτήρια επιλέχτηκαν αυτοί οι χώροι ;
 2. Έχει ερωτηθεί η τοπική κοινωνία για την εγκατάστασή τους;

Ο Ερωτών ΒουλευτήςΚυριάκος Βελόπουλος

(μια μεγάλη πατάτα ) τώρα δεν μιλάτε μαλάκες που τα βάλατε μαζί μας διότι είχαμε σοβαρές αμφιβολίες για το κίνημα της πατάτας

altΑπάτη με κινέζικα φασόλια (ψάξτε τώρα και της πατάτες Νευροκοπίου)

Το κίνημα της πατάτας και των άλλων φθηνών προϊόντων που έχει επεκταθεί το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα εκμεταλλεύθηκε «έμπορος», διαθέτοντας κινέζικα φασόλια ως φασόλια Πρεσπών στη Θεσσαλονίκη.
Οι καταναλωτές που τα αγόρασαν πριν από λίγες ημέρες σε μία από τις υπαίθριες αγορές, πιστεύοντας ότι είχαν πετύχει σε καλή τιμή τα εκλεκτά φασόλια της ακριτικής περιοχής, μάλλον απόλαυσαν γεύματα με εισαγόμενα όσπρια, χαμηλότερης ποιότητας, που τους κόστισαν βεβαίως ακριβότερα.
Ένας από τους καταναλωτές που είχε γνώση του φασολιού των Πρεσπών (ψιλόφλουδο και διαφορετικού χρώματος) έστειλε δείγμα του προϊόντος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «ο Πελεκάνος» και η «ελληνοποίηση» δεν άργησε να αποκαλυφθεί. «Ο Συνεταιρισμός συνεργάζεται με ειδικό εργαστήριο στη Γερμανία που μπορεί να πιστοποιήσει αν το φασόλι είναι Πρεσπών ή όχι και στην προκειμένη περίπτωση προέκυψε ότι επρόκειτο για κινέζικο», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Ν. Στεργίου.
Οι εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού συγκεντρώνουν τώρα στοιχεία «για να απευθυνθούμε αρμοδίως», είπε στην «Κ» ο κ. Στεργίου, υπογραμμίζοντας ότι το φασόλι Πρεσπών είναι προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ενδειξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, διοχετεύθηκαν 5 τόνοι φασολιών που βαφτίστηκαν ελληνικά και πουλήθηκαν σε δήμο της Θεσσαλονίκης προς 3 ευρώ/κιλό.
«Δεν θα μπορούσαν να είναι φασόλια Πρεσπών, αφού εμείς δεν διαθέσαμε τέτοια ποσότητα», ανέφερε ο κ. Στεργίου. Οι 30 καλλιεργητές του «Πελεκάνου» παράγουν ετησίως περί τους 1.500 τόνους, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων καταλήγει στην εγχώρια αγορά, ενώ ένα μέρος εξάγεται κατόπιν συμφωνιών. Η Ελλάδα καταναλώνει 33.000 τόνους φασολιών, αλλά η εγχώρια παραγωγή καλύπτει μόνο 5.000. Οι υπόλοιπες ποσότητες είναι εισαγόμενες.
Στο πλαίσιο του κινήματος φθηνών αγροτικών προϊόντων, συγκεκριμένος δήμος της Θεσσαλονίκης είχε έρθει σε επαφή με τον Συνεταιρισμό των Πρεσπών. «Συζητήσαμε να διαθέσουμε 20 με 30 τόνους φασόλια Πρεσπών προς 3,7 ευρώ/κιλό, αλλά η τιμή τούς φάνηκε ακριβή και δεν προχωρήσαμε στη διάθεσή τους. Ενας επιπλέον λόγος που δεν προχωρήσαμε στη συμφωνία ήταν ότι δεν υπήρχε διασφάλιση για τις αποδείξεις, τις επιστροφές κ.λπ.», ανέφερε ο κ. Στεργίου.
«Αυτοί που πρωτοστάτησαν στο κίνημα για φθηνά προϊόντα είναι άξιοι συγχαρητηρίων, αλλά έπρεπε», σχολίασε, «να στηθεί σε καλύτερες βάσεις για να αφήσει πίσω του κάτι ουσιαστικό».

Αρνητικός ο Κ. Αγοραστός στα "Κέντρα Μεταναστών"


Αρνητικός ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στη δημιουργία «Χώρου Κλειστής Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών».

Υπενθυμίζεται ότι τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξε η πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να κατασκευαστούν τρία κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών σε κάθε μία από τις εννέα Περιφέρειες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις από τους περιφερειάρχες.

Την αντίρρησή του για τη δημιουργία χώρων προσωρινής κράτησης μεταναστών στην περιοχή του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, τονίζοντας ότι η όποια συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται ερήμην της κοινωνίας και χωρίς στοιχειώδη διαβούλευση.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο ίδιος θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε ο σχεδιασμός να τεθεί σε συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, θα ζητηθεί η γνώμη όλων των τοπικών φορέων και παράλληλα το θέμα θα τεθεί και στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Επίσης, ανέφερε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προβλέπει απόφαση για τη δημιουργία των κέντρων κράτησης πριν την υπολογιζόμενη λήξη των εργασιών της Βουλής και ως εκ τούτου ο χρόνος διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες είναι ελάχιστος.

Στήνουν στημένο σκηνικό αντιπαράθεσης

Αναρτήθηκε από τον/την economikos

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εδώ και μέρες έχουν ανεβάσει ταχύτητα στην προεκλογική κόντρα, με σημεία αιχμής τα νομοσχέδια που κατατίθενται στη Βουλή.

Τα βασικά σημεία αντιπαράθεσης είναι πέντε (5), ωστόσο προκαλεί απορία πως συμφώνησαν στο να υπογράψουν το μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση που δένει χειροπόδαρα την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες και διαφωνούν με έντονες αντιπαραθέσεις για αγροτικά θέματα, πατάρια και σοφίτες κτλ.

Όχι πως και αυτά τα θέματα δεν πρέπει να γίνουν σωστά και μετά από συζήτηση, αλλά δεν γίνεται να έχεις ψηφίσει άκρως υφεσιακά μέτρα και μετά να κάνεις πανικό για άλλα νομοσχέδια που αφορούν μεν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, αλλά δεν επείγουν.

Δείτε για ποια νομοσχέδια για ποιους λόγους σηκώνουν τους τόνους της αντιπαράθεσης:

       • Για πρώτη φορά στα χρονικά απέσυραν ολόκληρο νομοσχέδιο από την Ολομέλεια της Βουλής, που αφορούσε τις επιδοτήσεις των νέων αγροτών και τις συγχωνεύσεις αγροτικών φορέων.

       • Χθες το αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών απέσυρε τη διάταξη για τους ημιυπαίθριους χώρους που θα θεωρούνταν τεκμήριο διαβίωσης. Αυτό συνέβη μετά την απόφαση της ΝΔ να αποσυρθεί από τον διάλογο για το νέο φορολογικό.

       • Δεν κατατέθηκε καν το νομοσχέδιο που προέβλεπε ριζικές αλλαγές στα υπουργεία

       • Η αντιπαράθεση για την απελευθέρωση των ταξί

       • Αντιπαράθεση για τις προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων

Το σκηνικό γνώριμο για όποιον παρακολουθεί προεκλογικές περιόδους στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες.

Απλά φέτος, το σκηνικό φαίνεται από μακρυά στημένο. Δεν γίνεται να λες «ναι σε όλα» και μετά από λίγες μέρες να διαφωνείς σε όλα τα νομοσχέδια.. Κάτι παίζει…

Ο κόσμος πάντως, είναι ο πρώτος που το κατάλαβε… Τα οικονομικά επιτελεία δεν ξέρουμε αν κατάλαβαν ότι τους πήραν χαμπάρι…

http://olympia.gr 

« Προστασία των μελισσών από τη χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων»Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου) της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ενημερώνει    τους αγρότες σχετικά με την προστασία των μελισσών από τη χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων, δεδομένου ότι κατά την ανθοφορία των καρποφόρων δένδρων, υπάρχει έντονη δραστηριότητα των μελισσών.
Πιο συγκεκριμένα, οι ψεκασμοί με φυτοπροστατευτικά προϊόντα κατά την περίοδο της ανθοφορίας δημιουργούν σοβαρά προβλήματα διότι πολλά από αυτά και περισσότερο τα εντομοκτόνα είναι μελισσοτοξικά. Αποτέλεσμα αυτών των επεμβάσεων είναι ο θάνατος μελισσών και κατά συνέπεια προκαλείται διπλή ζημιά, αφενός γιατί χάνεται η παραγωγή των ιδίων των μελισσών και αφετέρου διότι μειώνεται η φυτική παραγωγή, αφού για το δέσιμο των καρπών βασικός συντελεστής είναι η μέλισσα (επικονίαση).
Για τους λόγους αυτούς οι δενδροκαλλιεργητές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Προς την κατεύθυνση αυτή υπενθυμίζεται ότι:
 1. Απαγορεύονται οι ψεκασμοί με εντομοκτόνα από την αρχή μέχρι το τέλος της ανθοφορίας στις καλλιέργειες Αμυγδαλιάς, Βερικοκιάς, Δαμασκηνιάς, Ροδακινιάς, Κερασιάς, Βυσσινιάς, Αχλαδιάς, Μηλιάς, Κυδωνιάς, Ακτινιδιάς.
 2. Επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας των παραπάνω καλλιεργειών οι ψεκασμοί με μη μελισσοτοξικά εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα (μυκητοκτόνα, βιολογικά σκευάσματα εντομοκτόνων).
 3. Ψεκασμοί με εγκεκριμένα εντομοκτόνα στις παραπάνω καλλιέργειες επιτρέπονται πριν και μετά την ανθοφορία.
 4. Στις λοιπές καλλιέργειες της Π.Ε. Λάρισας απαγορεύονται επίσης οι ψεκασμοί με μελισσοτοξικά φυτοπροστατευτικά προϊόντα κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας.
 5. Στις καλλιέργειες μεγάλης διάρκειας ανθοφορίας όπως το βαμβάκι, τα κηπευτικά ή άλλες, στις οποίες παρουσιάζονται εχθροί και ασθένειες, επιτρέπονται οι ψεκασμοί εφόσον ληφθούν προληπτικά μέτρα όπως:
      α. Χρήση των λιγότερο μελισσοτοξικών φυτοπροστατευτικών προϊόντων.
      β. Εφαρμογή των ψεκασμών την ώρα που δεν πετούν οι μέλισσες, κυρίως μετά τη δύση του ηλίου.
      γ. Προειδοποίηση των μελισσοκόμων, ώστε να απομακρύνουν τα μελίσσια τους από την περιοχή του ψεκασμού. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει απαραιτήτως οι μελισσοκόμοι να αναγράφουν στις κυψέλες τον κωδικό τους, το τηλέφωνο και τη διεύθυνσή τους ώστε να είναι δυνατή η έγκαιρη ειδοποίησή τους.  

Αλόννησος: τσουχτερά πρόστιμα για όσους πετούν σκουπίδια

Με αυστηρά πρόστιμα, που φτάνουν ακόμα και τα 1.500 ευρώ, θα τιμωρούνται όσοι ρυπαίνουν τις παραλίες και τους κοινόχρηστους χώρους στην Αλόννησο, όπως προβλέπει ο Κανονισμός που κατέθεσε η δημοτική αρχή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας skai.gr, ο κανονισμός αφορά τους κατοίκους του νησιού, τους τουρίστες αλλά και τους επαγγελματίες των χώρων εστίασης, οι οποίοι από εδώ και στο εξής υποχρεούνται να πετούν τα σκουπίδια τους σε ιδιωτικούς κάδους όπου θα αναγράφεται η επωνυμία της επιχείρησης.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόστιμα προβλέπονται ακόμα και για όσους μετακινούν κάδους απορριμμάτων πέρα των προκαθορισμένων σημείων.

Συμπόρευση με το ΚΚΕ ζήτησε από την Φήκη ο Αχιλλέας Κανταρτζής


Στην σημασία των επικείμενων εκλογών  και τα τρομοκρατικά διλήμματα ,  αναφέρθηκε στην ομιλία του στην Φήκη ο Αχιλλέας Κανταρτζής μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ και ανάμεσα σε άλλα σημείωσε τα εξής:
«… Έχουν το θράσος να προκαλούν και να εκβιάζουν τον λαό αυτοί που έκαναν την ζωή μας κόλαση και δέσμευσαν το μέλλον μας για τα επόμενα 30 χρόνια. 

Η πλουτοκρατία και τα κόμματα της μαζί με την τρόϊκα εκβιάζουν και τρομοκρατούν τον λαό για να σκύψει το κεφάλι ώστε να περάσουν  τα νέα  ακόμη πιο βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζουν.  Θέλουν τα φθάσουν τους μισθούς και τις συντάξεις σε επίπεδα Βουλγαρίας και Κίνας,  να δουλεύει ο εργαζόμενος για 200 και 300 ευρώ για να στηρίξουν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Δεν υπάρχουν για τον λαό άλλα περιθώρια αναμονής. Θα είναι σκέτη τραγωδία.  Δεν είμαστε στο παραπέντε. Είμαστε στο και πέντε. Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει.
Πρέπει να μπει ένα τέλος στο γνωστό σήριαλ που έχουμε δει επανειλημμένα δηλαδή ο ψηφοφόρος   κάτω από τρομοκρατικά διλήμματα ή τις αυταπάτες να ρίχνει στην κάλπη άλλο ψηφοδέλτιο από αυτό που ήθελε.

… Η σύγκρουση δεν είναι ανάμεσα στους μνημονιακούς και τους αντιμνημονιακούς όπως ισχυρίζονται ορισμένοι για να μην αλλάξουν τελικά τίποτα, αφού σε τελική ανάλυση αφήνουν άθικτη την εξουσία των μονοπωλίων που φέρνει όλα αυτά τα βάσανα και τις συμφορές στον λαό . Μοιράζουν απλά  νέες αυταπάτες που θα πληρωθούν βαριά.
… Η σύγκρουση γίνεται ανάμεσα στα μονοπώλια και τον λαό. Το ζήτημα της εργατικής – λαϊκής εξουσίας όμως  δεν πρόκειται να κριθεί  σε αυτές τις εκλογές, στις κάλπες. Έχει όμως μεγάλη σημασία για τον λαό,  να συγκεντρώσει δύναμη για την επόμενη μέρα, να εμποδίσει τα νέα βάρβαρα μέτρα που έρχονται να διεκδικήσει τον πλούτο που του ανήκει.
Ποτέ δεν ήταν τόσο μεγάλη η ατομική ευθύνη του καθενός.

Ο λαός πρέπει να τσακίσει κυριολεκτικά το ΠΑΣΟΚ  με την ΝΔ και τους συνοδοιπόρους τους.
Αυτό όμως που θα τους φοβίσει πραγματικά και θα τους κόψει τη φόρα ενώ θα δώσει δύναμη στον λαό,  είναι το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ.
Τι έχει να φοβηθεί ο άνεργος, ο εξαθλιωμένος, ο εργαζόμενος αν η κυβέρνηση που θα γίνει μετά τις εκλογές είναι κυριολεκτικά αδύναμη;

Όσο πιο αδύναμη θα είναι η κυβέρνηση που θα σχηματισθεί και όσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ τόσο καλύτερες θέσεις θα έχει εξασφαλίσει ο λαός για να ανακόψει την νέα θύελλα που έρχεται μετά τις εκλογές, να  βγει στην αντεπίθεση για να  πάρει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας με την λαϊκή εξουσία.

Για αυτό η συμπόρευση και η εκλογική στήριξη του ΚΚΕ είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν,  ακόμη και από εκείνους δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του, αναγνωρίζουν όμως και κατανοούν ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η εγγύηση για να γίνει ο λαός το αντίπαλο δέος.

Από το γραφείο τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

Τουριστική Προβολή η Ατομική Προβολή;;;Εμείς από την Σκόπελο συμφωνούμε με το άρθρο από τους φίλους μας της Τήνου !

Του Πάπιτση Γιώργου, ΣΥΡΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Αναρωτιέται κανείς αν πατούν στο έδαφος η αεροβατούν οι όσοι απομείναντες στην Τουριστική Επιτροπή, ο Πρόεδρος και Αντιδήμαρχος Δημήτρης Ρούσσος, ονειρεύεται προφανώς και προσπαθεί να ωραιοποιήσει και να δώσει χρώμα στη μαύρη κατάσταση στον τομέα του Τουρισμού. Προβάλει την Τουριστική Προβολή του ΕΟΤ που γίνεται για την Ελλάδα ως έργο του Δήμου, ποιοι παρευρέθησαν και ποιόν εκπροσώπησαν όταν δεν γνωρίζει κανείς επαγγελματίας του Νησιού, κανείς δε ζήτησε από τους Πράκτορες, τους Ξενοδόχους και τα Δωμάτια ούτε κατάλογο επιχειρήσεων, διευθύνσεων και τιμές για τη θερινή περίοδο που έρχεται. 

Πως γίνεται προβολή από μια επιτροπή που στην πλειοψηφία της έχει παραιτηθεί, γιατί ο Δήμος δεν τις παρέχει τα βασικά γραφείο, γραμματεία, τηλέφωνο, είναι πραγματικά να απορείς. Πως γίνεται να εκπροσωπηθεί ο Δήμος σε μια νέα έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού όταν δεν έχουν σχεδιασθεί οι υποδομές γι αυτόν και όταν δεν έχουμε το κατάλληλο διαφημιστικό υλικό για να τον προωθήσουμε; Μήπως απλά ο Δήμος θα κληθεί να πληρώσει τις δαπάνες ενός Προέδρου που κάνει διακοπές και δεν προωθεί το Τουριστικό προϊόν του νησιού;;; Ο Δήμαρχος δε απάντησε, έχουμε πάρει 452 αρμοδιότητες από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ δεν θα ασχοληθούμε με τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ δεν μπορώ να καλύψω τις απαιτήσεις σας και ενώ έφερε θέμα την παραίτηση του Σαγγινέτου από την Επιτροπή Συγκοινωνιών, το θέμα της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ που έχει δώσει παραίτηση το παρέπεμψε στο επόμενο συμβούλιο, έτσι απλά έχουμε χρόνο για δράση φαίνεται, έχουν καλυφθεί οι ανάγκες και οι κινήσεις που απαιτούνται. Δεν μας είπε ο Δήμαρχος σε ποια σειρά έχει κατατάξει τον μοναδικό πλέον άξονα ανάπτυξης;;; μέσα στις 452 αρμοδιότητες που ανέλαβε, λες και με τις άλλες έχει ασχοληθεί σοβαρά. Όλα όσα αναφέρονται είναι ανύπαρκτα, όταν τα γραφεία που συναντούν όχι την Σύρο δεν έχουν ως προορισμό, αλλά ούτε καν την Ελλάδα, με τι υλικό προβάλλουν το νησί; Ένα φυλλάδιο δεκαετίας του Δήμου Ερμούπολης με την περικεφαλαία του Ερμή; Είναι το κατάλληλο για να προσελκύσουμε τους Σκανδιναβούς οι οποίοι ζουν οκτώ μήνες στη συννεφιά και το σκοτάδι; Έρχεται θέμα στην Οικονομική Επιτροπή μια προκήρυξη για την επιλογή συμβούλου για την Τουριστική Προβολή, καλή προσπάθεια αλλά με πολλές ελλείψεις και παραλείψεις, προφανώς φωτογραφίζει τον ανάδοχο που θα δώσει εύκολες λύσεις, όταν του ζητούν σε ένα μήνα από την υπογραφή της σύμβασης να δώσει προτάσεις και λύσεις. Είμαστε μπροστά σε μια Τουριστική Περίοδο που ξεκίνησε, για μια ακόμη χρονιά το νησί θα πληρώσει την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, την έλλειψη Πολιτικής αξιοποίησης των υποδομών, του Φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, της Πολιτισμικής Κληρονομιάς για να προσελκύσουμε τον επισκέπτη, μια αδιαφορία που την πληρώνουν οι επιχειρηματίες με λουκέτα και οι εργαζόμενοι με την ανεργία. Δήμαρχε έχεις μεγάλες ευθύνες για την πορεία του νησιού και αν εσύ Πολιτικά έχεις σβήσει, αυτό μαρτυρούν οι παραιτήσεις από τις Επιτροπές και τα Νομικά πρόσωπα των στελεχών της Δημοτικής σου Παράταξης δεν έχεις δικαίωμα να σβήσεις το Νησί και τους Δημότες σου, αν δεν θέλεις και δεν μπορείς να κουμαντάρεις αυτόν τον τόπο πρέπει να φύγεις και όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου