Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

Ποια είναι τα εκλογικά ποσοστά που δίνουν αυτοδυναμία και πώς "αυτοκτόνησε" η ΝΔ...

Στόχο απλά ανέφικτο πολιτικά, αποτελεί η αυτοδυναμία των 151 εδρών στη Βουλή για τη ΝΔ βάσει του υπάρχοντος εκλογικού συστήματος (λες και με 151 βουλευτές ή ελαφρά επάνω από τους 150 μπορεί να κυβερνηθεί αυτό το χάος από ένα κόμμα που δύο φορές έχει πέσει από την κυβέρνηση σε σχετικά πιο νορμάλ καταστάσεις με ανάλογο αριθμό εδρών, το 1993 και το 2009).
Αλλά και επικίνδυνο ως πολιτικό σχεδιασμό, αφού αντί για προσπάθεια μέγιστης δυνατής αύξησης του ποσοστού της κάτι που θα γινόταν αντιληπτό από το εκλογικό σώμα, κυνηγούν χίμαιρες. Και ποτέ κανένα εκλογικό σώμα δεν συγχώρεσε ένα κόμμα που κυνηγούσε κάτι που ούτε το ίδιο το κόμμα που το ζητά, το πιστεύει.
Σύμφωνα λοιπόν με ανάλυση του τμήματος ειδήσεων του defencenet.gr, του υπάρχοντος εκλογικού νόμου για να κερδίσει την ποθούμενη αυτοδυναμία ένα κόμμα χρειάζεται ποσοστό 36,5%, αλλά με μία βασική προϋπόθεση: Να εισέλθουν στη Βουλή μόνο 5 κόμματα και το πρώτο από το δεύτερο να έχει διαφορά 1% ή μεγαλύτερη.
Η δεύτερη προϋπόθεση δεν παίζει κανένα ρόλο στην περίπτωσή μας, αφού οι αρχικές, δηλαδή η πεντακομματική Βουλή και το 36,5% είναι πρακτικά ανέφικτο να επιτευχθεί, όπως δείχνουν όλες, μα όλες οι δημοσκοπήσεις, αλλά και η γενικότερη τάση που καταγράφεται στο εκλογικό σώμα. Αυτό το ενδεχόμενο υπήρχε ότι η ΝΔ πριν συμμετάσχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου εμφάνιζε εκλογική επιρροή της τάξεως του 30-32% στις δημοσκοπήσεις και είχε δικαίωμα να ελπίζει στην προεκλογική συσπείρωση που θα μπορούσε να της δώσει ένα εκλογικό bonus του 4-5%.
Βέβαια και πάλι θα ήταν πρακτικά αδύνατο να εισέλθουν στη Βουλή μόνο πέντε κόμματα, όπως συνέβη στις εκλογές του 2009. Από εκεί και πέρα για κάθε ένα κόμμα που μπαίνει στην Βουλή σηκώνεται ο πήχης κατά 0,9% περίπου κατά μέσο όρο.
Και φτάνουμε στο επικρατέστερο σενάριο της οκτακομματικής Βουλής. Πόσο χρειάζεται το πρώτο κόμμα για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση; Ελαφρά επάνω από … 40%!
Όπως βλέπουμε λοιπόν πέρα από τις θεωρίες και την πολιτική συνθηματολογία, υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα των αριθμών. Καμία δημοσκόπηση του τελευταίου μηνός δεν δείχνει τη ΝΔ επάνω από 26%, άρα το επιχείρημα της αυτοδυναμίας είναι τουλάχιστον έωλο, αν όχι γελοίο.
Για την ακρίβεια οι περισσότερες που γίνονται με το μοντέλο της αναγωγής των αναποφάσιστων την δείχνουν να «κάθεται» σε ένα ποσοστό περί το 22-24%. Και στην Συγγρού δεν αμφισβητούν την αξιοπιστία αυτών των δημοσκοπήσεων. Και πώς να το κάνουν αφού και οι δικές τους κυλιόμενες δημοσκοπήσεις ακριβώς αυτό δείχνουν. Και σε έδρες αυτό είναι ένα ποσοστό που θα «παίξει» μεταξύ 110 και 120 εδρών.
Στις δημοσκοπήσεις δεν κερδίζει το ποσοστό της ΝΔ ο Π.Καμμένος και οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" ή η "Χρυσή Αυγή". Σοβαροί να είμαστε. Το χάνει από μόνη της η ΝΔ και η αυτοκτονική πολιτική που ακολούθησε από το Νοέμβριο και μετά. Ο απόλυτος συμβιβασμός της με το σύστημα ή εν πάση περιπτώσει το ότι "παραδόθηκε" πριν κάν πολεμήσει!
Και είναι η πρώτη φορά που ένα κόμμα παραδίδεται στο σύστημα, χωρίς κανένα πολιτικό όφελος, όντας ευρισκόμενο ακόμα ... στην αντιπολίτευση! Παγκόσμιο ρεκόρ!
Η σημερινή ομολογία του καλού Έλληνα και συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλου Κρανιδιώτη (όσοι ψηφίσετε ΝΔ στη Β'Πειραιά να ψηφίσετε Φαήλο, το λέμε ευθέως και ... χωρίς παρεξήγηση, όπως μιλάμε πάντα καθαρά και "στα ίσια" για όλα τα θέματα) ότι οι εκλογές έπρεπε να είχαν γίνει τον Δεκέμβριο, απλά επιβεβαιώνει αυτό που από την αρχή, της μεταστροφής της πολιτικής γραμμής της ΝΔ, υποστήριζε το defencenet.gr: Δεν λύνεις σε μια ανώμαλη κατάσταση, δίνοντάς της παράταση ζωής.
Εδώ λοιπόν έρχεται το σενάριο της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ που εντέχνως προωθείται από τα ΜΜΕ που ελέγχουν (προσέξτε: «ελέγχουν» όχι «ελέγχει») το ΠΑΣΟΚ και το οποίο υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες είναι «θανατηφόρο» για τη ΝΔ: Η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων της «βγάζει σπυράκια» ακούγοντας ότι μπορεί τη επομένη των εκλογών η πολιτική ομάδα που κατέστρεψε την χώρα, που «φυλάκισε» ένα λαό και λέγεται ΠΑΣΟΚ, θα ξαναβρεθεί στην εξουσία εμμέσως με την δική της ψήφο.
Ότι και να λέει ο Α.Σαμαράς, το έλλειμμα της πολιτικής αξιοπιστίας που καταγράφεται στο πρόσωπό του από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα, λόγω της στροφής κατά 180 μοίρες της πολιτικής του έναντι του Μνημονίου είναι τέτοιας έκτασης μεταξύ των ψηφοφόρων του ιδίου του κόμματός του που απειλεί να τον συνθλίψει πολιτικά.
Γιατί όταν την Τετάρτη 09/11 το απόγευμα ένας πολιτικός που θέλει να παίξει το ρόλο "ηγέτη" εισέρχεται στην αίθουσα του προεδρικού μεγάρου για να ορίσει πρωθυπουργό τον Φ.Πετσάλνικο και να προχωρήσει με τους δικούς του όρους τις πολιτικές και εθνικές εξελίξεις και μέσα σε 16 ώρες την Πέμπτη 10/11 το μεσημέρι αποδεχεται τον Λ.Παπαδήμο και όλα αυτά ενώ είχε ήδη πραγματοποιήσει στροφή υπέρ του Μνημονίου, έ, τότε έχει σβαρό πρόβλημα πολιτικής αντίληψης.
Ειδικά όταν την Κυριακή 06/11 δήλωνε στην σύσκεψη με τον Παπανδρέου ότι δεν τον ήθελε. Και η αλλαγή του Πετσάλνικου με τον Παπαδήμο γινόταν κατ'απαίτηση του Γ.Καρατζαφέρη του (κάποτε...) 5,5% και της θεατρινίστικης αποχώρησής του από την σύσκεψη της Τετάρτης.
Σε μια τέτοια διαχείριση αυτός ο πολιτικός μπορεί να είναι πρόεδρος ενός μεγάλου κόμματος, αλλά δεν δείχνει να είναι ηγέτης…  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Αυτοί που επιβάλλουν σήμερα στο λαό εξαθλίωση είναι η πλουτοκρατία»

«Αυτοί που επιβάλλουν σήμερα στο λαό εξαθλίωση είναι η πλουτοκρατία»

«Αυτοί που επιβάλλουν σήμερα στο λαό εξαθλίωση και αλυσίδες είναι η πλουτοκρατία, η ΕΕ και τα κόμματα που τους υπηρετούν, είναι σήμερα οι εχθροί του λαού και όλοι κρίνονται από το τι θέση παίρνουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, την οποία εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος σχετικά με τις δηλώσεις των επισήμων μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης.

Τιμή στους ηδονοβλεψίες της εξουσίαςΤην άλλη νότα της παρέλασης δίνουν συνήθως οι μαθήτριες κι όχι οι μαθητές. Τα κορίτσια και το βηματισμό τους δεν χάνουν και πιο παραστατικές είναι, ακόμη και πάνω στο 12ποντο.
Πάντως και φέτος τίμησαν την παράδοση και σε κάποιες παρελάσεις φόρεσαν το γνωστό μίνι και τα γνωστά ψηλοτάκουνα. Έχει και η παράλεση την αισθητική της και φυσικά την μόδα της.
Τιμούν την παράδοση και τώρα λόγω κρίσης … ακόμη περισσότερο της μόδας θα γίνει το μίνι.

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/410204/Default.aspx

Ανακοίνωση του Άρδην για την κυβερνητική αθλιότητα στην παρέλαση

Αναρτήθηκε από τον/την Νικόλας
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
Η Κίνηση Πολιτών Άρδην καταγγέλλει το σκηνικό απίστευτης τρομοκρατίας που έστησε η κυβέρνηση και ο κατοχικός υπουργός Τάξης, Χρυσοχοΐδης, αμαυρώνοντας την επέτειο της μεγάλης ελληνικής επανάστασης. Τα εγκλήματα των νέων πασάδων και των νενέκων τους, εναντίον του λαού και του τόπου, είναι τόσο σκληρά και απροκάλυπτα, που, πλέον, δεν μπορούν να εμφανιστούν δημόσια στο Σύνταγμα παρά μόνο υπό την ασφυκτική προστασία 7.000 αστυνομικών και με μια ντουζίνα ελεύθερων σκοπευτών να περιπολούν από τις γύρω ταράτσες. Αυτό είναι το επίπεδο της αποδοχής που απολαμβάνει πλέον το πιο σάπιο και προδοτικό καθεστώς της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.
Το σκηνικό του εκφοβισμού είχε στηθεί εδώ και εβδομάδες. Τα ΜΜΕ, τηλεοράσεις και εφημερίδες, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να αναγκάσουν τον κόσμο να κλειστεί στα σπίτια του και να αποφευχθεί μια ακόμη αυθόρμητη έκρηξη της λαϊκής οργής, όπως συνέβη κατά την 28η Οκτωβρίου του 2011. Μέχρι και τις «πατριωτικές πολιτοφυλακές» φούσκωσαν για να δημιουργήσουν κλίμα εθνικιστικής προβοκάτσιας, ενώ ο «δεν-έχω-διαβάσει-το-μνημόνιο-που-ψήφισα», Μ. Χρυσοχοΐδης, πρωτοστατούσε τις τελευταίες μέρες με εμπρηστικές δηλώσεις τύπου «ακροδεξιά στοιχεία ετοιμάζονται ν’ αμαυρώσουν την επέτειο».
Βεβαίως, αυτοί που πέτυχαν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να αμαυρώσουν την επέτειο ήταν η ίδια η κυβέρνηση και ο υπουργός της κατοχικής τάξης. Και το πέτυχαν, κυρίως διότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και ιδιαίτερα η αριστερά, λούφαξαν. Αντί να μπουν μπροστά, σήμερα, καλώντας σε μαζικές κινητοποιήσεις, ώστε να σπάσουν τον τρόμο, να προφυλάξουν τους πολίτες από την αυθαιρεσία και την καταστολή και να απομακρύνουν και τους πιθανούς προβοκάτορες, προτίμησαν να μείνουν στα σπίτια τους, βλέποντας από την τηλεόραση τα γεγονότα. Έφθασαν μάλιστα να μιλούν για πιθανές προβοκάτσιες, συμβάλλοντας έτσι στην κατατρομοκράτηση του λαού. Και πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι, καθώς, ούτως ή άλλως, και μέχρι πολύ πρόσφατα, αυτοί οι χώροι πρωταγωνιστούσαν στην αποδόμηση της εθνικής σημασίας της επανάστασης και την κατασυκοφάντηση της επετείου, καλώντας στην κατάργηση των παρελάσεων. Αυτή τη φορά, βέβαια, οι ευθύνες είναι μεγαλύτερες, μια και η παρουσία του κόσμου στους δρόμους δεν είχε μόνο συμβολικό νόημα, δηλ. να αποδείξουμε ότι οι αγώνες των Ελλήνων για ελευθερία συνεχίζονται και το 2012: Είχε και άμεσο πολιτικό νόημα, καθώς σήμερα, ανήμερα της μεγάλης εθνικής επετείου, η κυβέρνηση επέλεξε να δώσει την τελευταία, πριν τις εκλογές, μεγάλη αντιπαράθεση με το κοινό λαϊκό αίσθημα.
Εμείς, ως Κίνηση Πολιτών Άρδην, είχαμε έγκαιρα καταγγείλει τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και του Χρυσοχοΐδη. Γι’ αυτό και καλέσαμε δημόσια τους φίλους και τις φίλες να κατεβούμε οργανωμένα στην παρέλαση. Η αντίδραση του καθεστώτος υπήρξε άμεση. Δεν προλάβαμε να κάνουμε λίγα μέτρα από τα γραφεία μας, και να κολλήσουμε μία-δυο αφίσες με τον Κολοκοτρώνη, και αμέσως περικυκλωθήκαμε από δυνάμεις ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, ακολουθούμενοι από δεκάδες ασφαλίτες και εκατοντάδες ένστολους, οι οποίοι, με συνεχείς προκλήσεις, έστησαν το σκηνικό της προσαγωγής μας. Σύντομα, ο επικεφαλής διέταξε την προσαγωγή πέντε μελών της Κίνησής μας (Γ. Καραμπελιά, Χ. Σταματοπούλου, Ιω. Ξένου, Β. Στοϊλόπουλος και Ιλ. Κουλαφέτη), οι οποίοι οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από ώρες. Το περιστατικό αυτό, καθώς και δεκάδες άλλα στην Ελλάδα, οι προσαγωγές ηλικιωμένων που χτυπούσαν κουτάλια σε τάπερ, και άλλα παρόμοια συμβάντα, καθιστούν σαφές το μήνυμα που ήθελε να δώσει το υπουργείο της κατοχικής τάξης: πλέον, η έκφραση του κοινού λαϊκού αισθήματος, που ξεχειλίζει από οργή, έχει ποινικοποιηθεί. Και πέραν αυτού, όλο το σκηνικό της διαπόμπευσής μας από την αστυνομία, η περικύκλωση μερικών ανθρώπων από δεκάδες αστυνομικούς και οι προσαγωγές για τα τρικάκια και τις αφίσες με τον… Κολοκοτρώνη, καταδεικνύουν τα νέα, πολύ επικίνδυνα για τον λαό και τον τόπο, πρότυπα γελοιότητας και νοητικής υστέρησης που έχει υιοθετήσει η ΕΛΑΣ.
Ωστόσο, η μεγάλη επιχείρηση κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού δεν πέτυχε εντελώς. Στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, ο ελληνικός λαός βροντοφώναξε παρών και γιόρτασε την επέτειο της μεγάλης απελευθέρωσης, γιουχάροντας τους εκπροσώπους του άθλιου πολιτικού κατεστημένου. Και τούτο ήταν μια τρανή απόδειξη, ότι, όσο κι αν αυτό το καθεστώς κουρελιάζει Σύνταγμα και αναφαίρετα δικαιώματα του πολίτη, όσο κι αν μισεί τον λαό και καταδιώκει απηνώς κάθε συλλογική έκφραση της βούλησής του, δεν μπορεί να κατασιγάσει την οργή για την υποδούλωση του τόπου.

1821-2012: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
http://olympia.gr 

Δήλωση του Γρ. Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις παρελάσεις σήμεραΓια δεύτερη συνεχόμενη μέρα το κέντρο της Αθήνας και όλων των πόλεων έχει εικόνα κατεχόμενης πόλης με πρωτοφανείς δυνάμεις της αστυνομίας να αποτρέπουν την είσοδο αγωνιζόμενων πολιτών στις παρελάσεις.Στην πρωτεύουσα μια ακόμα μεγαλύτερη έκταση από εχθές έχει περικυκλωθεί από την αστυνομία, ενώ συνεχίζεται η γνωστή μέθοδος των προσαγωγών, μεταξύ των οποίων και του γνωστού αγωνιστή, μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Π. Παπαπέτρου.

Στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη που η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου μετατράπηκε σε περήφανη παρέλαση του λαού, ο τρόμος των κυρίαρχων είναι τεράστιος και έχει οδηγήσει από νωρίς το πρωί σε ένα όργιο αυταρχισμού. Αποκλεισμένο είναι το μισό κέντρο της πόλης ενώ οι δυνάμεις καταστολής αποκλείουν και επιτίθενται σε ομάδες διαδηλωτών. Έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές, αναίτιες, προληπτικές και τρομοκρατικές, αγωνιστών του φοιτητικού και εργατικού κινήματος, γνωστών συνδικαλιστών, μεταξύ των οποίων και μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ γνωστών για τη δράση τους στους κοινωνικούς αγώνες. Πάνω από 40 υπολογίζονται οι προσαχθέντες, πολλοί εκ των οποίων από επιθέσεις της αστυνομίας σε συγκεντρωμένα πλήθη διαδηλωτών. Παρόμοια εικόνα διαμορφώνεται σε όλη τη χώρα. Βιώνουμε μέρες χούντας, της σύγχρονης χούντας του μαύρου κυβερνητικού μετώπου, του ΔΝΤ και της Ε.Ε., που έχει μετατρέψει σε στρατόπεδα τις πόλεις μας. Ξυλοδαρμοί και προσαγωγές και στην Πάτρα, τη Βέροια, σχεδόν σε κάθε μεριά της χώρας. Μας φοβούνται, να μην τους φοβηθούμε. Όλοι στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη και γειτονιά.
Ο αγώνας συνεχίζεται και δυναμώνει. Άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων!
Λαέ, λευτέρωσε τις πόλεις σου από το νέο στρατό κατοχής και την πραξικοπηματική κυβέρνηση!
Γρ. Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ25 Μάρτη, Ώρα: 11.40 

ΒΕΡΟΙΑ- Κάλεσμα για συμπαράσταση στους 30 συλληφθέντες στην παρέλαση- Τους οδηγούν στο αυτόφωρο

Φωτογραφία -http://www.pliroforiodotis.gr/ 


Οι 30 συλληφθέντες στη Βέροια αναμένεται να οδηγηθούν στο αυτόφωρο αφού έτσι φαίνεται ότι αποφάσισε ο εισαγγελέας υπηρεσίας σε συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται μια ομάδα πολιτών αλληλέγγυων έξω από το κτήριο της ΑΔ Ημαθίας και καλούνται όλοι όσοι είναι ευαισθητοποιημένοι απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις αυταρχισμού να δώσουν το "παρών" ΤΩΡΑ ώστε να αποδείξουμε στην πράξη ότι κανείς δεν είναι μόνος του.


ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΣΤΟΥΣ 30 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Μαζικά ο λαός αψήφησε την τρομοκρατία στις παρελάσεις.

Έβαλαν στο γύψο τις ελευθερίες για χάρη των τροίκανών πολιτικών!

 Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες διαδηλωτών που αψήφησαν τα χουντικής έμπνευσης μέτρα για τις παρελάσεις της 25ης Μόρτη. Με ένα όργιο αστυνομικής βίας σε όλες τις παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με την ΕΛΑΣ επιχείρησαν να επιβάλουν καθεστώς έκτακτης ανάγκης βάζοντας στον γύψο το δικαίωμα στη διαδήλωση χιλιάδων αγωνιστών που βρήκαν στους δρόμους οργισμένοι. Σε προσαγωγή μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του δημοσιογράφου της Εργατικής Αλληλεγγύης Ν. Δαργάκη και του συνδικαλιστή Π. Παπαπέτρου προχώρησε η ΕΛΑΣ μετά τις πρωινές απόπειρες απαγόρευσης της συγκέντρωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Πλατεία Κλαυθμώνος.
Μεγάλη αστυνομική δύναμη εμπόδιζε την πρόσβαση των αγωνιστών στη Πλατεία όπως και των οργανωτών ενώ προχώρησαν σε προσαγωγές βάζοντας στη κλούβα τον δημοτικό σύμβουλο Αθήνας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρο Κωνσταντίνου παρά το ότι γνώριζαν την ιδιότητα του. Το επεισόδιο έληξε με την ΕΛΑΣ να αναγκάζεται να εκκενώσει την Πλατεία Κλαυθμώνος όπου και πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΑΣΥΑ.
Στη Θεσσαλονίκη τα ΜΑΤ εμπόδιζαν τη διαδήλωση να βαδίσει στους δρόμους μετά το τέλος της παρέλασης. Επιθέσεις της Αστυνομίας έγιναν ε πολλές πόλεις όπως στη Πάτρα, τα Γιάννενα, Ηράκλειο, Βέροια κα. Πρόκειται για αποκορύφωμα ενός διήμερου τρομοκρατίας με αποδέκτη τα εκατομμύρια των εργαζόμενων και της νεολαίας που δεν αφήνουν στο απυρόβλητο τα μέτρα του Μνημονίου και της Τρόικα ούτε και στις 25 Μάρτη. Ας το καταλάβουν ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και οι σύμμαχοι τους ότι δεν θα υποταχτούμε στο κλίμα τρόμου που επιχειρούν να επιβάλουν. Θα ανατρέψουμε τα μέτρα τους με κλιμάκωση των αγώνων, με απεργίες καταλήψεις και διαδηλώσεις μέχρι να φύγουν όλοι.
Η χυδαία συκοφαντική εκστρατεία να ταυτιστούν οι αντιστάσεις του λαού με την άκρα δεξιά έπεσε στο κενό Η Αριστερά της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μαζί με τους αγωνιστές των συνδικάτων, των λαϊκών συνελεύσεων έδειξε το δρόμο της αντίστασηςξεπερνώντας την αδιέξοδη στάση αποχής και καταγγελίας των κινητοποιήσεων από μέρους των δυνάμεων της κοινοβουλευτικής αριστεράς, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ...

Επεισόδια στην παρέλαση της Λάρισας [video]

alt
Με το τέλος της παρέλασης των μαθητικών τμημάτων στη Λάρισα υπήρξαν επεισόδια με μικροτραυματισμούς και δύο προσαγωγές από την αστυνομία.
Συγκεκριμένα, μια ομάδα περίπου εκατό ατόμων επιχείρησε ανεπιτυχώς να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό στη διασταύρωση των οδών Κύπρου και Μεγ. Αλεξάνδρου. Αυτή η κίνηση οδήγησε σε μικρής έκτασης επεισόδια και δύο προσαγωγές.
Επίσης, χρειάστηκε να επέμβει ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την μεταφορά στο νοσοκομείο μιας 48χρονης, η οποία τραυματίστηκε ελαφρώς στα πλευρά από την πτώση της στο έδαφος. AΠΟhttp://www.thessalianews.gr

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΝΗΣΤΕΎΟΥΝ

 

Burger με καλαμαράκια

 

Πίτα Νηστίσιμη

δοκιμάστε ΣΗΜΕΡΑ από το skopelos delivery Pizza γύρο χοιρινό και κοτόπουλο και προσφορά στης 2 πίτσες + μια δώρο !

Skopelos Pizza (Αμπελική, Σκόπελος) Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ

  • Περιοχή Σκόπελος > Αμπελική
  • Διεύθυνση Παραλία Σκοπέλου
  • Τηλέφωνο παραγγελίας 2424023434 
  • Ώρες Ανοιχτά : 12:00 με 24:00
  •  

    Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ


0

Μακριά από το αγριεμένο πλήθος

Τα πρώτα χρόνια μετά τις 11/9, η λέξη «στόχος» βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη. Οι στόχοι ήταν πολλοί, έμψυχοι και άψυχοι, πρόσωπα, επιχειρήσεις, μέσα μαζικής μεταφοράς, κτίρια κι εγκαταστάσεις, ακόμα και μια ολόκληρη χώρα μπορούσε να γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης ή αντικείμενο αντιτρομοκρατικής στρατιωτικής επέμβασης (βλ. Αφγανιστάν και Ιράκ).
της Μαριάννας Τζιαντζή


Στη μικρή Ελλάδα σήμερα ο στόχος είναι διαφορετικός. Στόχος, όχι της τρομοκρατίας αλλά της λαϊκής οργής είναι ό,τι έχει σχέση με τα Μνημόνια. Στόχοι κινούμενοι, οι οποίοι όμως δεν δέχονται επιθέσεις με βόμβες και σφαίρες, αλλά με συνθήματα, φάσκελα, γιαούρτια, οπωροκηπευτικά και μάλιστα από πολίτες ασκεπείς, όχι από άγνωστους κουκουλοφόρους και μπουρλοτιέρηδες. Βουλευτές, υπουργοί, δημοσιογράφοι, ακόμα και τραγουδιστές διαπιστώνουν ότι δεν έχει δημόσιο χώρο να διαβούν, σοκάκι να περάσουν, ούτε εξέδρα να σταθούν, ταβέρνα να ξεσκάσουν.
Η λαϊκή οργή δεν τιθασεύεται εύκολα, ούτε περιμένει να εκτονωθεί με την ψήφο στις επικείμενες εκλογές. Είναι αυθόρμητη, ακατέργαστη, συχνά πρωτόγονη και δεν υποκινείται από κάποια συγκεκριμένη πολιτική δύναμη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιοι δεν επιδιώκουν να την εκμεταλλευθούν, ακόμα και να τη στρέψουν σε σκοτεινή κατεύθυνση. Όμως η οργή αυτή είναι πιο δυνατή από τους κόλακές της ή τους επίδοξους χειριστές της. Με αγριεμένο πλήθος έχουν να κάνουν τα κόμματα εξουσίας και όχι με αγριεμένες και οργανωμένες μειοψηφίες.
«Μακριά από το αγριεμένο πλήθος». Αυτή την αρχή εφαρμόζουν οι κινούμενοι στόχοι, όμως στις σημερινές και αυριανές παρελάσεις ο στόχος πρέπει να σταθεί κοντά, απέναντι στο πλήθος. Σκοπός των συσκέψεων που έχουν προηγηθεί δεν είναι το πώς λαός και κυβέρνηση θα μεθύσουν με το «αθάνατο κρασί του ’21», αλλά πώς θα εξασφαλιστεί η αστυνομική προστασία των στόχων! Μα υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη παταγώδους πολιτικής και ηθικής αποτυχίας, αγεφύρωτου χάσματος ανάμεσα στο λαό και την εξουσία;
Πλήθος αγριεμένο, αλλά και ένα βαθύ πλήθος αποκαρδιωμένο, μουδιασμένο, που όμως εύκολα μπορεί να αγριέψει ή μάλλον μετά χαράς να επιτρέψει σε ένα μικρότερο ζωηρό πλήθος να αγριέψει για λογαριασμό του. Ό,τι και αν συμβεί στις παρελάσεις, ο από τα πριν χαμένος, ο ταπεινωμένος είναι η κυβέρνηση και όχι του έθνους και των προγόνων η τιμή.
http://www.prin.gr/2012/03/telos-agoras.html#more 

Επεισόδια στην Κοζάνη μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας [video]

Δείτε τα αμοντάριστα πλάνα που μας έστειλε το kozan.gr με τα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν την έναρξη της παρέλασης στην Κοζάνη μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας πριν λίγο...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑΤΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ

θα τους γαμήσω!

Αυτή η παρέλαση δεν ήταν για το λαό…

Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία
Αυτός ο λαός έδωσε τη ζωή του για να γίνει και στη συνέχεια να μείνει η χώρα ελεύθερη. Αυτός ο ίδιος λαός υφίσταται σήμερα την χρεοκοπία της κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας. Και όμως αυτός ο λαός δεν έχει πλέον ούτε το δικαίωμα να παρακολουθήσει την παρέλαση που αποτελεί απόδοση τιμής σε όσους έπεσαν για την λευτεριά, μια λευτεριά που σήμερα μας στερεί η ίδια η χρεοκοπημένη ολιγαρχία, με την παράδοση του λαού στις ορέξεις κυρίως των Γερμανών.
Απελπιστική αυτή τη στιγμή η εικόνα της παρέλασης στο Σύνταγμα. Σύνταγμα, μια λέξη που έχει αλήθεια τόσο ευτελιστεί. Η εικόνα θυμίζει βουβή και θλιβερή τελετή παράδοσης της χώρας. Δεν υπάρχει λαός να χαρεί. Δεν υπάρχει… λαός να χειροκροτήσει ούτε μικρά παιδιά να κουνήσουν τη γαλανόλευκη, ούτε γονείς που θα μαγκώνονταν από έναν κόμπο υπερηφάνειας και υγρά μάτια χαράς. Υπάρχει μόνο η πολιτική ολιγαρχία, η κυβέρνηση του μνημονίου και χιλιάδες διασκορπισμένοι αστυνομικοί στους δρόμους και στις ταράτσες. 
Μετά από όλα αυτά μια μόνο ευχή μπορούμε να κάνουμε.
Καλή λευτεριά από τον εσωτερικό εχθρό του Έθνους.  
Πέτρος Χασάπης
http://olympia.gr 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ


«Άρχισαν τα όργανα»


Στην κλούβα 15 αγανακτισμένοι που φώναζαν συνθήματα Πριν ακόμη ξεκινήσει η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ήδη έγιναν οι πρώτες προσαγωγές από την Αστυνομία, για την αποφυγή επεισοδίων. 15 προσαγωγές έγιναν πριν από λίγο στη Βέροια, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς ομάδα πολιτών προσπάθησαν να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων.

Σημειώνεται ότι δάσκαλοι και καθηγητές έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας πριν και κατά την παρέλαση, στην ίδια πόλη. 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου