Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Υπάρχει άλλος δρόμος…

Βενετία Ρέππα, Σοφία Στεφανίδου
Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουν δικαίωμα, μπορούν και πρέπει να ζήσουν μια καλύτερη ζωή σε έναν καλύτερο κόσμο. Ο κοινωνικός πλούτος που παράγουν με τα χέρια και το μυαλό τους, τα εφόδια που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, οι δυνατότητες που δίνει μια ισότιμη συνεργασία όλων των λαών του πλανήτη, τα απελευθερωτικά στοιχεία που γεννά η άνοδος του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου δείχνουν πως κάτι τέτοιο είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ εφικτό, δεν είναι ουτοπία.
Καλύτερη ζωή σε έναν καλύτερο κόσμο σημαίνει:
Κοινωνική ιδιοκτησία
Ο κοινωνικός πλούτος, τα δημόσια αγαθά (υγεία, παιδεία, ασφάλιση, μεταφορές, δρόμοι, φάρμακο, επικοινωνία, λιμάνια, νερό, ηλεκτρισμός, έρευνα, κατοικία κ.ά.), ο αγροτικός-διατροφικός τομέας, ο ορυκτός πλούτος, το τραπεζικό σύστημα και οι καίριες παραγωγικές-βιομηχανικές μονάδες να βρίσκονται υπό δημόσια-συλλογική ιδιοκτησία και υπό συλλογικό εργατικό έλεγχο, να λειτουργούν σε όφελος του κοινού καλού και όχι με κριτήριο το κέρδος και την ανταγωνιστικότητα.
Αποδεικνύεται αυτό από πολλά στοιχεία.
Ας πάρουμε, καταρχήν, την αγροτική παραγωγή, μιας και αποτελεί θεμελιώδη τομέα για το αν θα πεινάσουμε ή όχι. Σε αυτό απαντά αναλυτικά ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ (εδώ). Αυτό, όμως, δεν είναι αρκετό. Γιατί ποιος καθορίζει τι θα παραχθεί, για ποιον και με τι σκοπό. Το λεγόμενο «κίνημα της πατάτας» αποκάλυψε τη ληστεία που γίνεται και σε παραγωγό και σε καταναλωτή και, ταυτόχρονα, καταδεικνύει πόσο επικίνδυνος ακόμα και για τη διατροφή μας είναι ο καπιταλιστικός τρόπος οργάνωσης της αγροτικής παραγωγής. Οι πολυεθνικές, που λυμαίνονται σπόρους, λιπάσματα και αγροεφόδια, αυξάνοντας 200-300% το κόστος παραγωγής, η «συμβολαιακή γεωργία» και η κατευθυνόμενη παραγωγή μέσα από επιδοτήσεις είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία αυτού του τρόπου οργάνωσης της αγροτικής παραγωγής.(δείτε αναλυτικά) Μια διαφορετική οργάνωσή της, με επίκεντρο την παραγωγή ποιοτικών, φθηνών και επαρκών τροφίμων για όλο τον πληθυσμό, την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβίωση της υπαίθρου με επίκεντρο τις ανάγκες των ελεύθερων συνεταιρισμένων παραγωγών θα έδινε λύση στο πρόβλημα.
Ας δούμε ένα ακόμη παράδειγμα. Το εθνικό κέντρο έρευνας και τεχνολογίας κατάφερε να μετατρέψει τα τηγανέλαια σε καύσιμη ύλη κίνησης. Ποιος, όμως, θα εκμεταλλευτεί αυτή την εφεύρεση; Η ΕΚΟ. Με όρους, φυσικά, ανταγωνισμού και κέρδους, που δεν θα πλήττουν τα συμφέροντα των πετρελαϊκών εταιρειών. Σήμερα, στο πλαίσιο του Δημοσιονομικού Συμφώνου, παραδίδονται όλα βορά στο κεφάλαιο. Για να μπουν στην υπηρεσία του λαού είναι απαραίτητη η κοινωνικοποίηση τους και ο έλεγχος τους από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Πλήρης απασχόληση
Να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι σταθερή και δημιουργική δουλειά. Που σημαίνει να απαγορευτούν οι απολύσεις, να καταργηθούν όλες οι μορφές ελαστικής εργασίας, η εφεδρεία και η «αξιολόγηση» που οδηγεί σε απολύσεις. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, τους κοινωφελείς οργανισμούς. Να παρθούν μέτρα κατά της ανεργίας. Να μειωθεί δραστικά ο χρόνος εργασίας και να αυξηθεί ο χρόνος για ανάπαυση, μόρφωση, πολιτιστική δημιουργία και απόλαυση, αναψυχή, ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις.
Ριζική ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου
Να υπάρξει ριζική ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των εργαζομένων που τον παράγουν και σε βάρος εκείνων που τον ιδιοποιούντα.
«Λεφτά υπάρχουν» και μπορούν να βρεθούν αν σπάσει η μηχανή του χρέους και δεν πληρώσουμε ευρώ στους τοκογλύφους, αν μπει χέρι στα κέρδη των τραπεζών, των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών και στα 600 δις ευρώ που έχουν στην Ελβετία, αν φορολογηθεί ή δημευτεί η εκκλησιαστική-μοναστηριακή περιουσία, αν μειωθούν οι στρατιωτικές δαπάνες, αν απαλλαγούμε από τα πολυεθνικά κοράκια που λυμαίνονται την υγεία, το φάρμακο, τους δρόμους, τα καύσιμα.
Αν μπει χέρι σε αυτούς, μπορούν να παρθούν πίσω όλα τα μέτρα που ισοπέδωσαν τα εργατικά εισοδήματα, να έχουμε όλοι μισθούς το λιγότερο 1.500 ευρώ από μια δουλειά, να έχουμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, φάρμακο, ασφάλιση, συγκοινωνίες, επικοινωνίες, να απαλλαγούμε από τα χαράτσια και τη φορομπηξία.
Είναι εφικτό κάτι τέτοιο:
Σύμφωνα με τη Eurostat, η σημερινή Ελλάδα, με όλα της τα χάλια, παράγει πλούτο αξίας 232 δις ευρώ το χρόνο. Τόσο ήταν το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας το 2010. Ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, η Ελλάδα έρχεται 31η ανάμεσα στις 183 χώρες του κόσμου και 16η μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν αυτό το διαιρέσουμε με το πλήθος των απασχολούμενων 15-65 ετών (αφαιρώντας τους περίπου 78.000 εργαζόμενους άνω των 65 ετών που πρέπει να συνταξιοδοτηθούν, όπως υποθέσαμε), μας δίνει ένα καθαρό, κατά κεφαλήν εισόδημα 30.959 ευρώ το χρόνο ή 2.580 το μήνα.(δείτε αναλυτικά)
 Άρα, με μια ριζική  ανακατανομή πλούτου και συλλογική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής θα λυνόταν το πρόβλημα του ανθρώπινου βιοτικού επιπέδου των μισθωτών.
Κοινωνικός έλεγχος: Τι, πως και για σκοπό παράγεται;
Να ορίζουν οι εργαζόμενοι και οι ανάγκες τους το τι θα παράγεται και πώς, για ποιο σκοπό και με ποια μέσα.
Οι εργαζόμενοι σήμερα έχουν τη μόρφωση, την εμπειρία, τις δυνατότητες να διαχειριστούν, να διευθύνουν και να κατευθύνουν την παραγωγή, τις δημόσιες υπηρεσίες, τους κοινωφελείς οργανισμούς προς όφελος του δημόσιου και συλλογικού συμφέροντος.
Ποιος μπορεί να οργανώσει καλύτερα ένα νοσοκομείο; Ο διορισμένος μάνατζερ, που κυρίως θέλει να προσαρμόσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο καθεστώς της άγριας λιτότητας και των κοινωνικών περικοπών και ταυτόχρονα να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ιατροφαρμακευτικού κυκλώματος, ή η συνέλευση των γιατρών, των νοσηλευτών και των άλλων εργαζομένων στο νοσοκομείο και την περιοχή που θα είναι στρατευμένη στην υπόθεση της λαϊκής υγείας;
Οι εργαζόμενοι σήμερα δεν χρειάζονται εργοδότες, διευθυντές, ιεραρχικές και καταπιεστικές δομές.
Ούτε χρειάζονται όλα αυτά τα άχρηστα προϊόντα με τα οποία τους κατακλύζουν οι εταιρείες, ο ανταγωνισμός τους και το κυνήγι του κέρδους.
Αντίθετα, χρειάζονται προϊόντα που να καλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες, να ανεβάζουν το μορφωτικό και πολιτιστικό τους επίπεδο. Χρειάζονται αρμονία και ισορροπία με τη φύση και το περιβάλλον και όχι λεηλασία της φύσης και καταστροφή του περιβάλλοντος.(εδώ)
Θεσμοί ελευθερίας και δημοκρατίας
Να αναπτυχθούν οι ελευθερίες και να γίνει ουσιαστική η δημοκρατία.
Να καταργηθεί κάθε κατασταλτικός και καταπιεστικός μηχανισμός, να πάψει η πλύση εγκεφάλου των χειραγωγημένων ΜΜΕ, να ανθήσουν οι μορφές άμεσης δημοκρατίας και συμμετοχής, να απαλλαγούμε από το σάπιο πολιτικό σύστημα, τις κυβερνήσεις του και την εικονική και ελεγχόμενη από τους ισχυρούς του χρήματος δημοκρατία.
Να διαμορφωθούν θεσμοί και όργανα που να εκφράζουν και να επιβάλλουν τη δική τους θέληση στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, τις πόλεις, σε όλη την κοινωνία.
Το επόμενο βήμα είναι να συντονιστούν σε πανκοινωνικό επίπεδο -σε επίπεδο εξουσίας, δηλαδή-, μέσα από αντιπροσώπους με κριτήρια την   «αιρετότητα», την «ανακλητότητα», τον «εργασιακό χαρακτήρα», τη «μισθοδοσία με χαμηλό εργατικό μισθό» και την «υποχρεωτική εναλλακτικότητα.(εδώ)
Λευτεριά από τους διεθνείς δυνάστες
Να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από τους διεθνείς δυνάστες και επικυρίαρχους όλων των λαών του κόσμου: το ευρώ και την ΕΕ, το ΔΝΤ, τις πολυεθνικές, τις τράπεζες.
Απ' όλους αυτούς που τους απομυζούν, που αναπνέουν αφαιρώντας το δικό τους οξυγόνο, που δημιουργούν και δεν αντιμετωπίζουν την «κρίση χρέους», που εμποδίζουν την ισότιμη και με αμοιβαιότητα συνεργασία με τους λαούς όλου του κόσμου.

Σύντομη Περιγραφή: 

Βενετία Ρέππα, Σοφία Στεφανίδου

βρε αλήτες σήμερα βρήκατε να κόβετε νερά από τους συνταξιούχους και άνεργους της Σκοπέλου?

Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό σήμερα!

Έχει καθιερωθεί πλέον από το 1993, στις 22 Μαρτίου να τιμάται το νερό, μέσα από την Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Πρόκειται για έναν τρόπο να θυμηθούμε τη σπουδαιότητά του στις ζωές μας, ώστε να αποφεύγουμε τη σπατάλη του.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στα μεγάλα αστικά κέντρα, με τίτλο «Απο-Τιμώντας το νερό» το 48,5% δεν γνωρίζει πόσο νερό καταναλώνει, κάτι που δείχνει αδιαφορία επί του θέματος, μιας και απλά πληρώνουν το λογαριασμό του νερού.

Ακόμα, το 52,8% δήλωσε πως δεν χρησιμοποιεί μέτρα εξοικονόμησης νερού, με βασικότερους λόγους το κόστος του εξοπλισμού και την έλλειψη οικονομικού κινήτρου.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως το 54,8% των ερωτηθέντων θεωρεί πως το νερό βρίσκεται σε επάρκεια, παρόλο που δε γνωρίζουν από πού ακριβώς προέρχεται.

Επειδή όμως μόνο σε επάρκεια δεν υπάρχει το νερό, καλό είναι να προσέχουμε με την αλόγιστη χρήση του, πριν το στερηθούμε. Ήδη σημαντικό μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού το στερείται ή δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό, με πολλά παιδιά να πεθαίνουν από ασθένειες των μολυσμένων υδάτων. Οι συγκρούσεις για το νερό πλέον είναι υπαρκτές και η αύξηση του πληθυσμού θα δυσκολέψει περισσότερο την κατάσταση.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο στις μέρες μας, πόσο μάλλον οι φυσικοί πόροι. Ας προσέξουμε λοιπόν!
* Η UNICEF κάνει έκκληση για βοήθεια των πολιτώ, στην προσπάθειά της να παράσχει σε μέρη όπως η Δυτική Αφρική καθαρό νερό για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Υπολογίζεται πως περισσότερα παιδιά πεθαίνουν από διάρροια παρά ιλαρά, ελονοσία και AIDS μαζί στις φτωχές γειτονιές της Αφρικής. Ας τα βοηθήσουμε.

Ζητούν από τους πολίτες για δωρεά:

- Αλατα ενυδάτωσης από το στόμα – Κατασκευασμένα από ορυκτά άλατα, μέταλλα και ζάχαρη, αυτά αλλάζουν τον τρόπο που λειτουργεί το πεπτικό σύστημα ενός άρρωστου παιδιού – έτσι ώστε αντί να αποβάλει νερό, το απορροφά. Η ανακάλυψη ότι το αλάτι και η ζάχαρη έχουν αυτή την επίδραση έχει ονομαστεί «δυνητικά η πιο σημαντική ιατρική πρόοδος του 20ου αιώνα». Και όλο αυτό μόνο με λίγα λεπτά του ευρώ ανά δόση!

- Ταμπλέτες καθαρισμού νερού – Μόνο ένα μικρό, διαλυόμενο δισκίο μπορεί να αλλάξει 5 λίτρα βρώμικο, γεμάτο ασθένειες νερό, σε καθαρό, ασφαλές πόσιμο νερό. Όταν προστίθεται σε ένα δοχείο με νερό το δισκίο μπορεί, σε λιγότερο από μία ώρα, να καθαρίσει εντελώς το νερό από θανατηφόρα μικρόβια και ιούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.unicef.gr


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/03/22/pagkosmia-imera-gia-to-nero-simera/#ixzz1pqRm2W87

επιτέλους τέρμα η ρεμούλα στον δήμο Φρένο στις απευθείας αναθέσεις έργων

<span class=alt">

Tην αντίθεσή τους εκφράζουν οι δήμοι της Θεσσαλίας μέσω του Οργάνου τους (ΠΕΔ) για τη διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα από το υπουργείο Υποδομών με την οποία αίρεται, ουσιαστικά, η δυνατότητα των ΟΤΑ να προχωρούν σε απευθείας αναθέσεις έργων για μικρά ποσά.

Σύμφωνα με επιστολή του προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας, δημάρχου Κιλελέρ Ρίζου Κομήτσα προς τον υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη, με αυτή την απόφαση τινάζονται στον αέρα οι προϋπολογισμοί και τα τεχνικά προγράμματα των δήμων και ιδιαίτερα των περιφερειακών, καθώς δεν θα μπορούν να παρεμβαίνουν στην άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων και στην εκτέλεση μικροεπισκευών σε σχολεία, στην αγροτική οδοποιία κλπ.

Ένα ισχυρό πλήγμα για τους δήμους που δεν θα μπορούν να επέμβουν ούτε σε ζητήματα καθημερινότητας…

Είναι «προσχηματική» η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

Η πολιτική πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον. Κατά κάποιο τρόπο «τάραξε τα νερά» στην Αριστερά και όχι μόνο. Η πρόσκληση ενότητας στον αγώνα για την ανατροπή της σύγχρονης οικονομικής «χούντας» και «κατοχής», από μια δύναμη της Αριστεράς προς όλες τις άλλες, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, αποτέλεσε «είδηση» που αναπαράχθηκε σε εκατοντάδες ιστοσελίδες, μπλογκ, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε «κλασικά» έντυπα, ακόμη και σε τηλεοπτικά μέσα (με ...τιμητική εξαίρεση τους γνωστούς υμνητές των μνημονίων), σε τέτοιο βαθμό, που ξάφνιασε (ευχάριστα) και τους πιο αισιόδοξους. Είναι σίγουρο ότι η πρωτοβουλία αυτή γέννησε ελπίδες σε πολλούς τίμιους αγωνιστές.

του Κώστα Μάρκου

Εξίσου σίγουρο, όμως, είναι ότι η πρόταση γέννησε και καχυποψίες, επίσης σε τίμιους αγωνιστές. Μήπως η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μια «ξαναζεσταμένη σούπα ενότητας» που σερβίρεται σε ίσως πιο ελκυστικό πιάτο; Πολλοί αγωνιστές αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να γίνει κοινή δράση με τέτοια αιτήματα και κυρίως με το αίτημα για «έξοδο από το ευρώ, την ΟΝΕ και την ΕΕ», όταν είναι γνωστή η διαφωνία ορισμένων δυνάμεων της Αριστεράς. Μήπως η πρόταση είναι ένα «ψάρεμα» στα θολά νερά κάποιας προεκλογικής τακτικής για αλίευση ψήφων;

Καταρχάς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διευκρινίζει σε όλες τις συναντήσεις ότι το πλαίσιο πάλης θα συνδιαμορφωθεί τελικά από όλους τους αγωνιστές και τις δυνάμεις που παίρνουν μέρος στον αγώνα και πολύ περισσότερο, από τους αγωνιστές και τις δυνάμεις που θα θελήσουν να συγκροτήσουν ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής. Όσες δυνάμεις και αγωνιστές προσανατολίζονται ειλικρινά προς μια τέτοια κατεύθυνση, θα έχουν την ίδια ευελιξία. Ωστόσο, αυτή η αυτονόητη αλήθεια δεν αφαιρεί το δικαίωμα στην κάθε δύναμη, άρα και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να θέτει την άποψή της, π.χ. για την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, σε διάλογο και αντιπαράθεση, τόσο στις πολιτικές συναντήσεις, όσο και στο μαζικό κίνημα.

Δεύτερο, παρά την αργοπορία της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είχε το δικαίωμα να περιμένει να περάσουν οι ...πιθανές (ακόμα) εκλογές για να κάνει την πρότασή της. Πολύ περισσότερο, όταν δεν είναι απίθανο να πάμε σε μπαράζ εκλογών. Αυτό θα σήμαινε, πέρα από πιθανότητα διαρκούς αναβολής και μια εκλογικίστικη χρήση της πρότασής της από την ανάποδη: «Δεν κάνω κάτι λόγω των εκλογών».
Είναι προς τιμήν της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των επιμέρους δυνάμεών της το γεγονός ότι ξεπέρασαν τους δισταγμούς και τις ταλαντεύσεις. Δεν ήταν εύκολο για κανέναν. Φυσικά, τόσο η ίδια, όσο και οι «συνιστώσες» της θα δοκιμαστούν στην πράξη.
http://www.prin.gr/2012/03/4real.html#more

Σας παρακαλούμε όχι αυγά στον δήμαρχο στην παρελάσει της Σκοπέλου στης 25 του Μάρτη !μπορείτε κοσμία να διαμαρτυρηθείτε στον δήμαρχο Σκοπέλου μόνο με το στόμα για την πολιτική που εφαρμόζει στην Σκόπελο ενάντια στους άνεργους και συνταξιούχους

Η Ακαδημία των Πολιτών Θεσσαλίας «Ανοίγει Πανιά»

Γνωριμία με την Ιστιοπλοΐα για όλους

το πενθήμερο από 28 Μαρτίου έως και 1η Απριλίου

Η Ακαδημία των Πολιτών Θεσσαλίας σε συνεργασία με τη Himera sailing διοργανώνει και προσφέρει «Γνωριμία με την Ιστιοπλοΐα» τα 5θημερο της 28ης Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι αρχικά θα παρακολουθήσουν υποχρεωτικά τρίωρη θεωρεία αναφερόμενο στην ορολογία, τον τρόπο κίνησης του Σκάφους και τα μέρη αυτού. Τα θεωρητικά μαθήματα θα γίνουν ξεχωριστά σε κάθε πόλη με την αρχή να γίνετε στη Λάρισα την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στα Τρίκαλα την Πέμπτη 29 Μαρτίου και στο Βόλο την Παρασκευή 30 Μαρτίου.

Η τρίωρη πρακτική εξάσκηση και γνωριμία θα γίνει σε σκάφη της Himera Sailing στο φυσικό της χώρο, τη θάλασσα και τον αέρα, όπου θα πραγματοποιηθεί και πλεύση στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο ανοιχτά του παράλιου μετώπου του Βόλου το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 1η Απριλίου

Αξίζει να σημειωθεί πως η Himera sailing αποτελεί την πρώτη ιδιωτική και αναγνωρισμένη από την ΓΓΑ σχολή ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης στην Κεντρική Ελλάδα και μια από τις λίγες πανελληνίως.

Εισηγητές της θεωρητικής παρουσίασης και κυβερνήτες των σκαφών θα είναι οι κ.κ. Πλάκας Απόστολος και Σταμάτης Μπένης καθηγητές φυσικής αγωγής και παράλληλα εκπαιδευτές προπονητές ιστιοπλοΐας, οι οποίοι και αποτελούν το κύριο δυναμικό της σχολής Himera Sailing.

To συνολικό κόστος για τους συμμετέχοντες είναι μόνο 10€ και όσοι θέλουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από Καρδίτσα, Τρίκαλα & Λάρισα θα στο τηλέφωνο 2410625360, από Βόλο στο 2421077433 από τις 09.00-13.30 & από 18.00-20.30 έως την Δευτέρα 26 Απριλίου.

We accept criticism because we attack the Municipality of Skopelos what to do

Revenge of the mayor Skopelos banker commercial bank executive and the administration of the Municipality of Skopelos FADAKIS getting 1700 per month by the islanders and some extras from the municipality for allegedly courses to employees with KESMETZI DEFAS director and man of the mayor today all the searching for Skopelos protest and I went to have his office for publication http://skopelos-news.blogspot.com/2012/03/blog-post_3526.html we should be ashamed So outside the main court measures that we should know that will not stop doing check and inform you that the first thing is to control the water in our opinion it is unacceptable the whole island drink only bottled and shows no interest then we will have

άνανδρη επίθεση στο μπλοκ skopelosnews από τον δήμαρχο και την ΔΕΥΑ Σκοπέλου για το χτεσινό μας δημοσίευμα κόψανε παράνομα το νερό και αφαίρεσαν τον υδρομετρητή πριν λήξη ο λογαριασμός μου (αντίγραφα)


εκδίκηση από τον δήμαρχο Σκοπέλου τραπεζίτη της εμπορικής τράπεζας διευθυντικό στέλεχος και από την διοίκηση της ΔΕΥΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΦΑΔΑΚΗΣ  που παίρνει 1700 ευρώ το μήνα από τους Σκοπελίτες και κάποια έξτρα από τον δήμο για δήθεν μαθήματα στους υπαλλήλους με τον  ΚΕΣΜΕΤΖΗ  διευθυντή της ΔΕΥΑΣ και άνθρωπο του δημάρχου που τον ψάχνουν σήμερα όλοι η Σκόπελος για διαμαρτυρία και την έχει κοπανήσει από το γραφείο του για το δημοσίευμα που είχαμε http://skopelos-news.blogspot.com/2012/03/blog-post_3526.html πρέπει να ντρεπόσαστε κύριοι λοιπόν εκτός τον ένδικων μέτρων που θα λάβουμε θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε έλεγχο και σας ενημερώνουμε ότι το πρώτο πράγμα είναι ο έλεγχος του νερού που κατά την γνώμη μας είναι απαράδεκτο όλο το νησί πίνει μόνο εμφιαλωμένο και δεν δείχνετε ενδιαφέρον θα έχουμε και συνέχεια

είσαστε ξεφτίλες ρεεεεεεεεε


σήμερα ξεκινήσατε τον πόλεμο στην Σκόπελο άλλα από σήμερα θα τον έχετε από τους Σκοπελίτες παλιό αλήτες

ρε δεν μας φοβίζετε εμείς θα σας στείλουμε στον εισαγγελέα


σε λίγο θα σας δείξουμε μια αποκάλυψη

ρε ξεφτίλα Αντωνάκη ποιος σε έχει χεσμένο?


ποιος νομίζεις ότι εισε ρε λαμογιο ?

Το Invest in Greece κι ο ΣΕΒ θεωρούν την Ελλάδα Πουτ@ν@ τους! Τα Ειδικά Δικαστήρια Ερχονται!

Αναρτήθηκε από τον/την netakias

«Ους νυν υμείς ζηλώσαντες καί τό εύδαιμον τό ελεύθερον το δέ ελεύθερον το εύψυχον κρίναντες, μή περιοράσθε τούς πολεμικούς κινδύνους» Περικλέους Επιτάφιος
netakias.wordpress.com
Οι κομμουνιστές έλεγαν πάντα ότι το Κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και κάποιοι έχουν βαλθεί να τους δικαιώσουν.
Ερχονται σήμερα ανελλήνιστοι επιχειρηματίες σαν τον κ. Αρη Συγγρό του Invest in Greece  που πρότεινε την «αξιοποίηση» νησιών από Τούρκους επιχειρηματίες.
«Η Ελλάδα έχει πάνω από 6.000 νησιά και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης κάποιων τμημάτων τους μπορούν να μεταβιβαστούν»
είπε  καλωσορίζοντας τις τουρκικές επενδύσεις στον τουριστικό τομέα.
Περάστε κόσμέ! Να σας βάλουμε και βαζελίνη να γλιστράει.
Αυτά κι άλλα ειπώθηκαν σε  ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΕΒ ως άλλος μαστροπός στην Κωνσταντινούπολη, για να παρουσιάσει στους Τούρκους επιχειρηματίες τα φιλέτα που προκύπτουν από το ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου.
Δικαιώθηκε δυστυχώς πάλι η ολυμπία όταν έγραφε ότι το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα ξεπουλήσει όλη την χώρα!
Ο Πάνος Πρωτοψάλτης δήλωσε «Το ένα τρίτο της ελληνικής γης είναι προς πώληση»
Ο Πάνος Πρωτοψάλτης, είναι συντονιστής του Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου
Κυριοι Λογαριάζετε χωρίς τον Ξενοδόχο! Καμία “ασυλία” δεν σας σώζει! 
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ!
Να σας θυμίσω ότι η “φίλη” Τουρκία μπλόκαρε επένδυση σε Τουριστική Περιοχή, της Finance Bank, επειδή ήταν μέτοχος η ΕΘΝΙΚΗ !
I rest my case!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
newsbomb.gr

Τα δεξιά δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ και οι καρεκλοκένταυροι της ΝΔ

Τα δεξιά δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ και οι καρεκλοκένταυροι της ΝΔ

ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ !!! THIS IS A GOOD MORNING FROM SKOPELOS ISLAND !


Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ «ΓΑΛΕΡΑΣ» ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ . ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ. ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ.

Την κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου με ώρα έναρξης 6.00 π.μ. αποφάσισε η  Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).
Με νέα ψηφοφορία 20/3/2012 η Π.Ν.Ο (9 κατά , 5 υπέρ και 1 λευκό ) αποφάσισε να διακόψει την απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών . Εκπρόσωποι του σωματείου συναντήθηκα σήμερα με την νέα Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Ναυτιλίας κ. Διαμαντοπούλου επιδίδοντας της τα αιτήματα των εργαζομένων . Η Υπουργός δεν δεσμεύτηκε απολύτως σε τίποτα ! Πολλοί εκ των εργαζομένων μιλούν για ξεπούλημα της Π.Ν.Ο και οργανώνουν κλιμάκωση των αγώνων και των κινητοποιήσεων τους μετά την 25η Μαρτίου.
Οι εφοπλιστές με τις ευλογίες της κυβέρνησης δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φορολογία ,ενώ παράλληλα  απειλούν με απολύσεις , διάλυση των συνδικάτων των ναυτεργατών , επιδόματα αντί κοινωνικής ασφάλισης , εκβιάζοντας λόγω κρίσης ,την  επιβολή συνθηκών μεσαιωνικής γαλέρας για τους ναυτεργάτες και ακριβά εισιτήρια για τους νησιώτες .
Σήμερα στο Λαύριο, όπως και σ άλλα λιμάνια , δεν απέπλευσε κανένα πλοίο .
Ωστόσο πλοιοκτήτες ( βίντεο http://youtu.be/6UyZ8srlrPk με τον πλοιοκτήτη κ. Γούτος) δεν αναγνωρίζουν το συνταγματικό δικαίωμα της απεργία , τρομοκρατούν εργαζόμενους , τους συμπεριφέρονται με τρόπο άξεστο λες και απευθύνονται σε σκλάβους σε γαλέρα κι  απειλούν μέλη του σωματίου καθώς και αλληλέγγυες από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ότι θα φέρουν «τα συντάγματα του λιμενικού» προκειμένου να φύγουν τα πλοία τους .
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι πλοιοκτήτες επικαλούνται   το λιμενικό σώμα σαν να είναι θυγατρική τους εταιρία ή σαν ιδιωτικούς σεκιούριτι οι οποίοι εκτελούν εντολές  σύμφωνες με το  πρόσταγμα του κάθε «γουτο-πλοιοκτήτη». 
Σε συνθήκες τρομοκρατίας κάποιοι μες τα πλοία δουλεύουν. Με την ψυχή στο στόμα , με την ντροπή στα μάτια ,αυτού που σκύβει το κεφάλι . Η αξιοπρέπεια ανταλλάσσεται μ  ένα κομμάτι ψωμί .
Κάποιοι απέναντι στην εξουσία και τον φόβο στέκονται με το κεφάλι ψηλά. Δεν υποκύπτουν στις απειλές. Απεργούν, αρνούμενοι τον απόπλου όλων των πλοίων . Εντούτοις κάθε φορά που ακούν το ματσακόνι , να γδέρνει την σκουριά τα μάτια τους βγάζουν φωτιές. Μαζί με την σκουριά να θρυμματίζεται και η τσίπα ,η αξιοπρέπεια των κατά τα άλλα συναδέρφων τους και να γίνεται σκόνη .
Σκλάβοι δεν γεννιόμαστε γινόμαστε ,προωθώντας με την ανοχή μας τις ελαστικές μορφές εργασίας , ενισχύοντας ξένα και ντόπια κέντρα δουλεμπορικών κυκλωμάτων .
Τα ΜΜΕ κόπτονται για την μεταφορά των ευπαθών προϊόντων στην νησιωτική Ελλάδα αποσιωπώντας σκοπίμως τις συνέπειες που θα έχει η άρση του Cabotage  τόσο για τους εργαζόμενους (ανασφάλιστη εργασία ,κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας) όσο και για τους νησιώτες (αύξηση του κόστους μεταφοράς αγαθών και ναύλων καθώς και μύωση  δρομολογίων σε «οικονομικά ασύμφορες» γραμμές).
Όλοι οι εργαζόμενοι και κυρίως οι νησιώτες καλούνται ,να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των ναυτεργατών και να μην υποκύπτουν στην παραπληροφόρηση και στα σαθρά διαλλείματα, που αναπαράγουν σκοπίμως πληρωμένα «παπαγαλάκια»  με την σκοπό τον αλληλοσπαραγμό και την διχόνοια της εργατικής τάξης και επιβάλλοντας την λογική ,του «διαίρει και βασίλευε»  .
ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Σεισμός 4.1R


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4.1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 02.38 τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης,σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 30 χλμ. βόρεια της Σητείας, 348 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας ενώ το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 30 χλμ.

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου