Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ?


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι παρατείνονται τα δρομολόγια του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Πήγασος» από αύριο Πέμπτη μέχρι και τις 5 Απριλίου 2012.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα το πλοίο θα αποπλέει στις 9 το πρωί, από το Βόλο προς Σκιάθο και Σκόπελο κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, ενώ στις 9 το πρωί κάθε Πέμπτης Παρασκευής και Κυριακής θα αποπλέει με προορισμό και το νησί της Αλοννήσου.

ΒΟΛΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ CINEMA NIKH

Κείμενο για τα γεγονότα στο cine Νικη
ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ cine ΝΙΚΗ
Στις 7 Μάρτη μία πρωτοβουλία ατόμων άνοιξε το εγκαταλελειμμένο από το δήμο (εδώ και 27 χρόνια) cinema «Νίκη». Επιλέξαμε να το κάνουμε αγνοώντας την τυπική γραφειοκρατική διαδικασία συνειδητά. Καθαρίσαμε το χώρο και με προσωρινές εγκαταστάσεις ξαναλειτουργήσαμε το cinema με προβολές, συζητήσεις, κουζίνα, θεατρικό παιχνίδι και γλέντι. Ο κόσμος που περνούσε έμπαινε να το δει και μοιραζόταν μαζί μας τα όσα έχει ζήσει εκεί παλιά. Την Κυριακή 11 Μάρτη μετά από ανοιχτό κάλεσμα και συνέλευση αποφασίσαμε ότι ο χώρος θα μείνει ανοιχτός. Το επόμενο πρωί οι δημοτικοί υπάλληλοι αντικατέστησαν τα λουκέτα που τοποθετήσαμε για να προστατέψουμε το κτίριο, με τα δικά τους. Την Τετάρτη περίπου 50 άτομα ξανανοίξαμε το κτίριο και κάναμε συνέλευση, όπως είχαμε αποφασίσει την Κυριακή. Την Πέμπτη το πρωί οι δημοτικοί υπάλληλοι προσπάθησαν πάλι να σφραγίσουν το κτίριο αλλά τους σταματήσαμε.
Στις 16 Μάρτη τα “κεφάλια” του Δήμου σε συνεργασία με την αστυνομία στα πλαίσια μιας επιχείρησης καταστολής του εγχειρήματος για το άνοιγμα του σινεμά η «Νίκη», σφράγισαν το κτίριο του σινεμά προκαλώντας δολιοφθορές (π.χ. σπάζοντας τα πόμολα των πορτών του σινεμά) και ακολούθησε η απαγωγή τεσσάρων ατόμων που βρίσκονταν σε κοντινό πάρκο της περιοχής, ενώ νωρίτερα το πρωί είχε προηγηθεί εξακρίβωση σε έναν ακόμη έξω από τη «Νίκη». Τα άτομα αρχικά κατηγορούνταν για διακεκριμένη φθορά περιουσίας (κατόπιν μήνυσης του Δήμου) και διατάραξη οικιακής ειρήνης.
Πέρα του γελοίου των κατηγοριών η επιχείρηση είχε μαφιόζικο χαρακτήρα, αριθμώντας τουλάχιστον: 6 μηχανές ΔΙΑΣ, 4 συμβατικά οχήματα της ασφάλειας, 2 περιπολικά. Ακολούθησε χολιγουντιανή μεταγωγή από την ασφάλεια στα δικαστήρια στην τεράστια απόσταση των 2 (!) οικοδομικών τετραγώνων με τη βοήθεια μιας πλήρους εξοπλισμένης διμοιρίας και γενικά όλων των τροχοφόρων της αστυνομίας του Βόλου. Τόσο στην ασφάλεια όσο και στα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι-ες. Αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 30/5 (η δεύτερη κατηγορία κατέρρευσε) ακολούθησε πορεία προς το Δημαρχείο Βόλου όπου συνεδρίαζε το ΔΣ. Πλήρως εξοπλισμένη διμοιρία των ΜΑΤ κατ' εντολή του δημοτικού συμβουλίου βρισκόταν μέσα στο Δημαρχείο εμποδίζοντας τον κόσμο να εισέλθει στο κτίριο ώστε να παρέμβει στο δημοτικό συμβούλιο. Την επομένη οι τοπικές εφημερίδες ενορχηστρώθηκαν με τη γραμμή της αστυνομίας και αναπαρήγαν τα ίδια ψέματα.
Εκείνο που ενόχλησε δεν ήταν οι φθορές που δεν έγιναν ποτέ. Φθορές προκάλεσαν αυτοί στο κτίριο από την 27χρονη εγκατάλειψή του. Εκείνο που ενόχλησε ήταν ότι στο σινεμά θα πραγματοποιούνταν πολιτικές δραστηριότητες και συζητήσεις με θέματα όπως το ξεπέρασμα των κομμάτων και καθιέρωση άλλων θεσμών πολιτικής οργάνωσης (αυτοοργάνωση, αυτοδιαχείριση, κοινωνική αλληλεγγύη χωρίς μεσάζοντες, κλπ.) πράγματα που είναι αιτήματα των καιρών αλλά και πολιτιστικές δραστηριότητες χωρίς αντίτιμο. Τον εαυτό τους θέλουν να προστατεύσουν και όχι τη δημοτική περιουσία.
Αυτό που ονομάζεται «ιδιοκτησία του δήμου» εμείς το λέμε δημόσιο χώρο και έτσι θεωρούμε ότι πρέπει να είναι ανοιχτός και όχι παρατημένος. Η καταστροφή των δημόσιων χώρων έρχεται κατά κανόνα από την εγκατάλειψη, το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση. Απέναντι σε αυτή τη λογική θέλουμε να χτίσουμε σχέσεις αλληλεγγύης και συντροφικές και να ξεπεράσουμε διαχωρισμούς, να διαλύσουμε όποιες σχέσεις εκμετάλλευσης και ιεραρχίας. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και γιαυτό απελευθερώσαμε αυτόν το χώρο ώστε να τον κάνουμε δημόσιο μακριά από εμπορευματικές σχέσεις. Η σκέψη μας είναι το πέρασμα στην πράξη. Επιλέξαμε το συγκεκριμένο χώρο σαν πολύ ωραίο και δεν είναι ο μόνος, για να γνωριστούμε, να συζητήσουμε και να αλληλεπιδράσουμε. Να δημιουργήσουμε εστίες αντίστασης σε κάθε γειτονιά με οριζόντιες διαδικασίες αμεσοδημοκρατικές,  εχθρικές προς κάθε ρατσιστική, εμπορική, σεξιστική λογική και συμπεριφορά.
Το να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας προϋποθέτει να σταματήσουμε να αναθέτουμε αποφάσεις και δράσεις σε άλλους. Να σταματήσουμε να αναθέτουμε τις πολιτικές μας επιλογές σε κόμματα και ηγέτες κάθε είδους. Να μην περιμένουμε κάλεσμα ξεπουλημένων συνδικάτων που το μόνο που στοχεύουν είναι στην εκτόνωση της κοινωνικής οργής. Δεν αρκούμαστε στη λογική των διάφορων χειροκροτητών που δίνουν συγχαρητήρια στους αγώνες των άλλων χωρίς ποτέ να τον κάνουν δικό τους αγώνα. Αντί να αναθέτουμε την αλληλεγγύη στην εκκλησία και το δήμο, να βάλουμε μπροστά την αξιοπρέπεια. Να αυτοοργανώσουμε τις ανάγκες  μας από τη διασκέδαση μέχρι το baby sitting χωρίς εμπορικές συνδιαλλαγές. Κι αν το ζήτημα των ημερών μας είναι πως τη βγάζω τώρα, πέρα από τις ατομικές απαντήσεις είναι αναγκαίο όσο ποτέ να δοθούν και συλλογικές. Και σε αυτές  δεν χωράει η νομιμότητα. Όσο νόμιμο είναι το χαράτσι, τα διόδια και ο τρομονόμος, τόσο παράνομες είναι οι καταλήψεις, οι απεργίες, οι πορείες, οι διαδηλώσεις, η λογική δεν πληρώνω και ο συνδικαλισμός. Αν η εκμετάλλευση και η καταπίεση είναι νόμιμη, τότε επιλέγουμε να είμαστε παράνομοι.
Στις μέρες που έρχονται όλοι ας πάρουμε θέση, έμπρακτα, βάζοντας τέρμα στην ανάθεση και σπάζοντας το φόβο.


ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
17:00  ΠΕΜΠΤΗ 22/3 , στο πάρκο 2ας Νοεμβρίου με Ζάχου (γέφυρα Κραυσίνδωνα - πιάτσα ταξί)συνέλευση του σινεμά “η Νίκη”                               αλληλέγγυοι-ες
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1387056 

Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς.

Παραιτήθηκε και αποχώρησε από το ΛΑ.Ο.Σ η Μελίνα Τσιλιμίγκρα, η οποία ήταν υπεύθυνη της ΦΟΣ (Φοιτητική Οργάνωση Συναγερμού) Νομικής, μέλος του Δ.Σ. της ΝΕΟΣ και μέλος της Γραμματείας Ιδεολογικού του ΛΑΟΣ. Η απόφασή της  να αποχωρήσει από το κόμμα συνέπεσε με την εμφάνιση ροζ βίντεο σε ιστοσελίδα πορνό, στο οποίο φαίνεται ότι πρωταγωνιστούσε.
Η ίδια έχει προχωρήσει σε μηνύσεις κατά της ιστοσελίδας που ανέβασε το βίντεο, ενώ έκανε μέσω του δικηγόρου της, Αθανάσιου Πλεύρη, και ανακοινώσεις.
Το θέμα φαίνεται ότι θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.
Τι σε ενδιαφέρει αυτό; Θα με ρωτήσετε. Η κυρία αυτή είχε συκοφαντήσει το Άσυλο μέσα στη Βουλή.
Αθήνα, 2 Φλεβάρη 2011, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στο εξής περιστατικό:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ:
«Θα πω μόνο το μικρό της όνομα για λόγους προστασίας: έχει το όνομα της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη! Πάει, λοιπόν, προχθές, η Μελίνα στη Νομική να γράψει Εμπορικό Δίκαιο και - παρόντων των επιτηρητών και της υπεύθυνης τμήματος καθηγήτριας - "μπουκάρουν" αντιεξουσιαστές στην αίθουσα. Τα παιδιά έγραφαν εξετάσεις και 25 αντιεξουσιαστές μπήκαν μέσα και ξεκίνησαν τα "γαλλικά". Η συγκεκριμένη φοιτήτρια που τόλμησε να πει "αφήστε μας μισή ώρα να τελειώσουμε το μάθημα", δέχτηκε επίθεση εξαιρετικά εκφοβιστική και απαξιωτική και της έσκισαν το γραπτό. Την απείλησαν δε ότι "Τη Δευτέρα που θα δίνεις μάθημα θα είμαστε πάλι εδώ"! (Από Δελτίο τύπου του ΛΑΟΣ).
Υπήρχε όμως κατάληψη στις 31/1 που καταγγέλλει η εφημερίδα «Παρατηρητής» στο blog της; Σαφέστατα όχι! Αφού οι απεργοί πείνας και οι αλληλέγγυοι είχαν αποχωρήσει από τις 27/1. Με βάση αυτά μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε πόσο αληθή είναι αυτά που καταγγέλλει το στέλεχος της ΝΕΟΣ περί σκισίματος γραπτού κλπ…
Με την ευκαιρία να πω δύο λογάκια:
Κυρία μου. Ως Αριστερός οφείλω να σας πω, πως είναι καθαρά προσωπικό σας θέμα αν γυρίσατε ή όχι ροζ video. Δεν με ενδιαφέρει.
Όμως όταν καταργούνται άσυλα, φακελώνονται πολίτες, και η ιδιωτική ζωή παρακολουθείται, τότε όλοι μας αργά ή γρήγορα, θα πέσουμε θύματα εκβιασμού ή συκοφαντίας.
Κάνατε ένα αήθη αγώνα  μέσω του ακροδεξιού κόμματος, να μπούνε κάμερες στο δρόμο. Σπιλώσατε το άσυλο και κάνατε τα πάντα να καταργηθεί. Δεν καταργήσατε απλά το άσυλο σε ένα κτήριο. Καταργήσατε τις προσωπικές στιγμές, με σκοπό να επιβάλετε μια στυγνή τρομοκρατία.
Τα καταφέρατε. Είστε ευχαριστημένη; Μια παροιμία λέει ότι «όπως έστρωσες θα κοιμηθείς».
Λυπάμαι για το διασυρμό σας, αν και τον θεωρώ φυσικό επακόλουθο, όσων εσείς κάνατε. Μην ξεχνάμε, ότι στηρίξατε και τις επιλογές του μνημονίου όπου καταδικάσατε στην ανεργία νέους και νέες της γενιάς σας.
Είστε υποκρίτρια που ντρέπεστε για ένα ροζ βίντεο. Θα έπρεπε να ντρέπεστε, που με τις ψήφους σας κόπηκαν μισθοί και συντάξεις, που κόσμος έχασε τη δουλειά και τα σπίτια του. Που ενεργήσατε προβοκατόρικα (μάλιστα, αυτή είναι αληθινός προβοκάτορας), για να εδραιωθεί ο φόβος στους ανθρώπους. Οι πολιτικοί, έχετε στα χέρια σας το αίμα όσων εξωθήσατε σε αυτοκτονία, όσων χάθηκαν στα νοσοκομεία από έλλειψη προσωπικού και φαρμάκων, όσων χτύπησαν άνανδρα οι δυνάμεις καταστολής.
Ντροπή σας.  

Πρωτοβουλία του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος εν όψει της 25ης Μαρτίου

Συναγωνιστές, 
Καθώς τα δεινά του εργαζόμενου λαού μας δεν έχουν τελειωμό από τα συνεχόμενα μέτρα εργατικής και κοινωνικής λεηλασίας εξαιτίας της άγριας ταξικής πολιτικής που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με την στήριξη της Μπακογιάννη και των ΜΜΕ, η οργή και αγανάκτηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας που τίμια, με πόνο και ιδρώτα βγάζει το ψωμί της, θεριεύει. Γεγονός που γνωρίζουν καλύτερα από όλους τα αστικά επιτελεία και οι προπαγανδιστές τους, που ιδιαίτερα φέτος φοβούνται την έκφραση της απόγνωσης μας κατά τη διάρκεια των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου.
Τα μέτρα καταστολής και τρομοκράτησης που λαμβάνουν είναι πρωτόγνωρα και αποσκοπούν όχι μόνο στην αντιμετώπιση της λαϊκής δυσαρέσκειας κατά τη διάρκεια των παρελάσεων, αλλά στοχεύουν στην καθυπόταξη μας αφού η αντεργατική επίθεση δεν έχει τελειωμό.
 
Οι παρελάσεις επομένως που θα πραγματοποιηθούν την 25η Μαρτίου έχουν ένα ευρύτερο συμβολισμό: διατάζονται να συμμετέχουν συνάδελφοι-στρατιώτες και μόνιμο προσωπικό, θύματα και αυτοί των περικοπών και της εξαφάνισης εργασιακών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, αλλά επίσης «περνάει ο στρατός της αστικής Ελλάδας, Φρουρός! Ένας στρατός που εκπαιδεύεται για να αναλάβει αποστολές καταστολής των κοινωνικών κινημάτων. Μια απειλή που ακολουθεί κάθε μεγάλη εργατική κινητοποίηση, που εντάσσεται στους σχεδιασμούς του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και του ΝΑΤΟ.
Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων  Σπάρτακος, σε μια μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία, συγκεντρώνει υπογραφές φαντάρων από μονάδες του Ελληνικού Στρατού που Αρνούνται όλα αυτά.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ 
Την 25η Μαρτίου, «Για ποιον να παρελάσουμε ρε, ποιον να τιμήσουμε»;

Είμαστε η στρατευμένη νεολαία της πιο τσακισμένης γενιάς, μεταπολεμικά. Καθημερινά στις μονάδες συνεχίζουμε να είμαστε δείκτες και νούμερα που αναφέρονται σε ποσοστά ανεργίας, κατώτατους μισθούς, φτώχεια κλπ. Αφού μας «κούρασαν» με την αύξηση της θητείας που ευτυχώς μέχρι στιγμής έχει αποτραπεί, καταταγήκαμε υπό το βάρος κάθε λογής εκβιασμών για το χρέος προς την πατρίδα, για τον φόβο του στρατοδικείου και του προστίμου. Στην τελική,  γιατί δεν ανεχόμαστε τις ατομικές λύσεις και τα παρακάλια του Ι5, αλλά προτάσσουμε τον συλλογικό αγώνα.
Μπήκαμε σε μια θητεία πραγματική μαχαιριά στις ζωές μας. Άλλος παράτησε τη δουλειά του, άλλος σταμάτησε να ψάχνει, άλλος σταμάτησε σπουδές. Όλοι κάναμε οικονομίες, τα μετρήσαμε με γονείς και συγγενείς σαν να πρόκειται για σπουδές στο εξωτερικό ή για κάποια επένδυση. Τί να υπολογίσεις πρώτα; Τα λεφτά που δε θα βγάζεις ή το κόστος της θητείας; Βγαίνουν;  Ίσα-ίσα για την αρχή, και μετά βλέπουμε. «Εννιά μήνες» σκεφτήκαμε με άγχος και αγωνία «αλλά θα περάσουν, κάτι θα γίνει».
Μέσα τα πράγματα είναι χειρότερα από ό,τι τα περιμέναμε. Τώρα βλέπουμε στην καθημερινότητά μας, αυτά που ακούγαμε πριν για τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα, για αύξηση των αποστολών εκτός συνόρων, για τείχος στον Έβρο, για κυνήγι μεταναστών και ετοιμασίες στην καταστολή του εσωτερικού εχθρού.
Παράλληλα, δεν μας εξασφαλίζουν ούτε ένα ανθρώπινο πιάτο φαγητό, το εμβόλιο παίζεται. Άμισθοι δούλοι των «εθνικών αναγκών» και της ιεραρχίας, κάνουμε όλες τις δουλειές, σερνόμαστε στις λάσπες, στο όνομα του αξιόμαχου και της πιθανότητας πολέμου με τους «απέναντι» για ΑΟΖ και πετρέλαια που μοιράζουν πάνω στις πλάτες και το αίμα μας. Και από πάνω να τα σκας στο ΚΨΜ και στο ντελίβερι, στα ξενοδοχεία για ένα μπάνιο και σε ταξί.
Παρακαλάμε για λίγη χλωρίνη και κανένα γάντι. Ούτε μπορούμε να μετρήσουμε πόσοι από εμάς αρρώστησαν αυτόν  τον χειμώνα, αφού ακόμα και η θέρμανση έγινε ένα στατιστικό στις περικοπές τους. Ήδη ένας συνάδελφος δολοφονήθηκε από έκρηξη λέβητα εξαιτίας της κακοσυντήρησης και άλλο ένα 19χρονο παιδί έχασε την ζωή του αφού οι ιατρικές εξετάσεις είναι εικονικές, λόγω Μνημονίου και της αδιαφορίας του ΥΕΘΑ-ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ. Πολλές φορές στις εξόδους δε βγαίνουμε, καθόμαστε στις μονάδες. Πού να πας και τι να πρωτοξοδέψεις. Κόψανε και τα δωρεάν εισιτήρια. Συχνά κάνουμε ρεφενέ γιατί κάποιοι συνάδελφοι δεν έχουν ούτε τα ναύλα του τρένου ή του πλοίου για να δουν τους δικούς τους στην άδειά τους.
Παίρνουμε σπίτι να ζητήσουμε χρήματα και πάντα μαθαίνουμε για κάποιον δικό μας, για κάποιον από τους φίλους ή τα αγαπημένα μας πρόσωπα ότι έχασε τη δουλειά του. Πολλοί δεν αντέχουμε και ζητάμε αναβολή να γυρίσουμε να βοηθήσουμε. Μας ξεφτιλίζουν κάθε μέρα την ίδια στιγμή που οι σκοπιές, οι αγγαρείες και οι ασκήσεις συνεχίζονται αμείωτες. Εννιά μήνες ζόρικα σκεφτόμαστε, πρέπει να αντέξουμε.
Για τα εξοπλιστικά προγράμματα, όμως πανηγυρίζουν οι έμποροι όπλων και τα στρατιωτικά περιοδικά, οι πολιτικοί παράγοντες και οι επιχειρηματίες που ουρλιάζουν από τηλεοπτικών καμερών, «επιστημονικών ημερίδων» και «εμπορικών φόρα» για το πώς εμείς, που δεν έχουμε ούτε νερό της προκοπής να πιούμε, πρέπει να υπερασπίσουμε με τη ζωή μας (και την αξιοπρέπειά μας) την εθνική τους κυριαρχία. Μήπως δεν είναι η εθνική κυριαρχία που υπερασπιζόταν ο πτέραρχος Γιάγκος, ως αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, όταν αντάλλασε τη συμμετοχή του ελληνικού στρατού στην επέμβαση στη Λιβύη με συμβόλαια του ΑΚΤΩΡ και ΜΕΤΚΑ σε Ιράκ και Μ. Ανατολή, με συμβόλαια αγοράς όπλων του Λιακουνάκου και του Κόκκαλη, των εφοπλιστών και των ξενοδόχων;
Μαθαίνουμε διαρκώς μέσα στα στρατόπεδα ότι οι χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί, που τους βάζουν να μας τιμωρούν, να μας διατάζουν και να μιλούν για το «μεγάλο χρέος μας» προς την πατρίδα (τους), καταλήγουν να μένουν σε σπίτια χωρίς ηλεκτρικό - γιατί τους το έκοψε η ΔΕΗ - ή ψάχνουν στα σκουπίδια για ρούχα, μετά τις περικοπές που τους επιβάλλονται. Οι ΕΠΟΠ, που κάποτε τους παραμύθιαζαν για στελέχη στον ελληνικό στρατό, ζουν από συσσίτια.
Εμάς κι αυτούς θα βάλετε να υπερασπιστούμε τα «εθνικά συμφέροντα» που διαπραγματεύεστε με τους πολιτικούς των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και επιχειρηματικούς σας εταίρους στην ΕΕ και τον υπόλοιπο κόσμο; Εμάς κι αυτούς θα τολμήσετε να βγάλετε στους δρόμους για να καταστείλουμε  τα αδέρφια, τους φίλους και τους συμπολίτες μας, για να επιβάλλουμε την κοινωνική ομαλότητα της βαρβαρότητάς σας;
ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ!
Τώρα μας ζητάνε να τιμήσουμε την 25η Μαρτίου. Για ποιον να παρελάσουμε ρε, ποιον να τιμήσουμε; Το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και Μπακογιάννη, την ΕΕ, και το ΔΝΤ, το παπαδαριό με τις μπίζνες δισεκατομμυρίων, τους τοπικούς άρχοντες και την στρατιωτική ηγεσία; Όλους μα όλους αυτούς που έχουν βάλει μια τεράστια ταφόπλακα σε ό, τι όνειρα και προσδοκίες είχαμε από τη ζωή. Επιπλέον ποιος λέει ότι οι παρελάσεις, ολοκληρωτικές και μιλιταριστικές τελετές που επέβαλε ο φασίστας δικτάτορας Μεταξάς, τιμάνε τον αγώνα του '21, ενός λαού που θέλησε να διώξει τον Οθωμανό, τον προεστό και γαιοκτήμονα φοροεισπράκτορα.
 Συνάδελφε, μην ψαρώσεις και μην τους φοβηθείς. Την 25η Μαρτίου θα είμαστε στο πλευρό του εξεγερμένου λαού με τους συλλογικούς αγώνες της νεολαίας, των εργαζομένων και των ανέργων. Μετά τους εννιά μήνες η πραγματικότητα θα είναι ακόμη πιο σκληρή από πριν, γι' αυτό και οι επιλογές είναι δύο: κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον στρατό ή «εννιά μήνες» για μια ζωή.

Δεν πολεμάμε για τα συμφέροντα σας                     Δεν καταστέλλουμε τους κοινωνικούς αγώνες

ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΜΕ
 όσους οδήγησαν στην Πτώχευση τον κόσμο της εργασίας!
Καλούμε τους συναδέλφους στρατιώτες, τους αξιωματικούς και τους ΕΠΟΠ
να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές μας


ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ


Η απεργία των ναυτεργατών και ο “κοινωνικός αυτοματισμός”

Ποιοι είναι οι ωφελημένοι μισθωτοί, εξ’ ορισμού τεμπέληδες, κακότροποι, «φακελλάκηδες» , ανίκανοι κ.ο.κ.; Μα φυσικά οι …δημόσιοι υπάλληλοι. Το λένε και στα κανάλια. Τι, τους κόβουν τους μισθούς; Τους κόβουν και τα δώρα; Καλά να πάθουν!!!

Κανείς δεν υπάρχει να ισχυριστεί ότι η αντίστοιχη παραφιλολογία δεν υπηρετήθηκε τα μέγιστα από τα ΜΜΕ και δεν βρήκε χιλιάδες ευήκοα αυτιά συμπολιτών μας, εργαζομένων βεβαίως κατά κύριο λόγο στον ιδιωτικό τομέα ή αυτοαπασχολούμενων. Κι έκαναν χαρές πολλές πολλοί, όταν μειώνονταν οι μισθοί στο δημόσιο και πλησίαζαν αυτούς του ιδιωτικού τομέα, όπου ήταν χαμηλότεροι.  Είχε εν τω μεταξύ αρχίσει η παρουσίαση του «δημοσιονομικού χρέους» και οι μειώσεις στο δημόσιο ήταν «αναπόφευκτες»…

Αυτό το σημείωμα γράφεται με αφορμή την πρόσφατη αναστολή της απεργίας των ναυτεργατών κάτω από τις αφόρητες πιέσεις του «κοινωνικού συνόλου» και για το καλό του βεβαίως, βεβαίως.  Το φαινόμενο του «κοινωνικού αυτοματισμού» ή αλλιώς η μια κοινωνική ομάδα εργαζομένων εναντίον της άλλης, οι «συντεχνίες», όπως αρέσκεται στο σύστημα να παρουσιάζει. 

Αργότερα ήρθαν οι μειώσεις και στους μισθούς και τα μεροκάματα στον ιδιωτικό τομέα, πετσοκόφτηκαν οι συντάξεις, πάλι η κρίση και η «ανταγωνιστικότητα», τώρα θα εξαφανίσουν όλα τα «δώρα», αλλά το μέτωπο συνολικά των εργαζόμενων έσπασε με τον απλούστερο τρόπο: Είχαν καταφέρει να στρέψουν  τους μισούς εναντίον των υπολοίπων.

Η ακόμη ποιος δεν θυμάται μετά από κάθε διαδήλωση τους εκπροσώπους των εμπόρων να μιλάνε για καθίζηση της δουλειάς τους λόγω των διαδηλώσεων; Κι όσο οι μαϊντανοί συνδικαλοεκπρόσωποι αυτής της τάξης βγαίνουν κατ’ εντολή στα βοθροκάναλα και το επαναλαμβάνουν σημαίνει ότι πιάνει ακόμα.


Εχθές κάτω από τις αφόρητες πιέσεις των εφοπλιστικού κεφαλαίου που χρησιμοποίησε αγρότες της Κρήτης, τουριστικούς πράκτορες και λοιπούς «φορείς» εναντίον των λιμενεργατών, των ΜΜΕ προεξαρχόντων, με ενορχηστρωτή την κυβέρνηση, η απεργία ανεστάλη, έσπασε.

Κορυφαίο δείγμα αυτής της τακτικής του συστήματος εχθές  πάλι, η επίθεση των εργατών μεταλλωρύχων εναντίον των επιτροπών αγώνα στη Χαλκιδική που διαμαρτύρονταν για την καταστροφική «επένδυση» της «Ελληνικός χρυσός». Με αρκετούς τραυματίες, από τη μια πλευρά δυστυχώς. Όλοι εργαζόμενοι… (διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι και μεταλλωρύχοι εργαζόμενοι).
Όλοι εναντίον όλων λοιπόν όπως προστάζει το σημερινό βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα προκειμένου να διασώσει και να αυξήσει την κερδοφορία του μαζί και τη μακροζωία του; Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι το να αντιληφθούμε όλοι πώς η αλληλεγγύη στους αγώνες αποτελεί τη μοναδική ικανή και αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συνολική ολομέτωπη επίθεση που δέχεται σήμερα η κοινωνία; Πώς αλλιώς θα υπάρξει συντονισμός στη βάση του αγώνα για τα εργασιακά, πολιτικά και κοινωνικά μας δικαιώματα;

Μέχρι αυτό να γίνει κοινή πεποίθηση και βεβαιότητα οι αγώνες δεν θα είναι αποτελεσματικοί, ούτε νικηφόροι και παράλληλα η κοινωνία θα βυθίζεται καθημερινά σε ένα απύθμενο τέλμα. Από την άλλη μια πεντακάθαρη  αντίφαση σε αυτή την πραγματικότητα είναι ο φόβος του συστήματος απέναντι στο ενδεχόμενο εξέγερσης που θα προκαλέσει ανατροπές και θα σημάνει την κοινωνική απελευθέρωση. Αλλά μια μεγάλη δυστυχώς κοινωνική πλειοψηφία αδυνατεί ακόμα, παρά τα όσα έχουν συμβεί, να αντιληφθεί και να κατανοήσει την πραγματικότητα και τα συμφέροντά της. Αδυνατεί να αντιληφθεί ότι ο ποταμός έχει πάντα δύο όχθες. Οι πολλοί είμαστε μαζί στη μια κι οι άλλοι στην απέναντι. Στη μια όχθη συνωστίζεται ο κόσμος της εργασίας και στην απέναντι η ολιγαρχία της πλουτοκρατίας. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε όλοι, τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγούμε από τα δεσμά μας .


Πηγή:http://denplirono.wordpress.com/

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος 21/3/2012

      Με αφορμή την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τον όμιλο επιχειρήσεων Αφοι Λεμονιά που θα εκδικαστεί την Παρασκευή 23 Μάρτη και αφορά την ποινικοποίηση των εργατικών διεκδικήσεων για την καταβολή δεδουλευμένων ημερομισθίων τεσσάρων (4) μηνών στις επιχειρήσεις ΜΕΚ, ΒΕΚ, ΜΕΚ ΜΑΡΜ, SYMBRO,
η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη τύπου
αύριο Πέμπτη 22 Μάρτη στις 11 π.μ.  στο Ε.Κ.Β.

Η Διοίκηση

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ του Γιώργο Σαρσέντο εργαζόμενο στο εργοστάσιο της Coca – ColaΆλλο ένα θύμα θρηνεί η εργατική τάξη στην πόλη μας, το Γιώργο Σαρσέντο εργαζόμενο στο εργοστάσιο της CocaCola. ενεργό μέλος του σωματείου του και του ταξικού εργατικού κινήματος.
Η εργατική τάξη της πόλης και της χώρας μας, οι εργαζόμενοι – παραγωγοί όλου του πλούτου, που από τον ιδρώτα, το αίμα και τη ζωή τους αυγαταίνουν τα κέρδη των μονοπωλίων και ζει παρασιτικά η τάξη των κηφήνων καπιταλιστών, έχουν ένα μόνο δρόμο:
Η αγανάκτηση και η οργή για το θάνατο του συναδέλφου μας να γίνει συνειδητή οργάνωση και πάλη για την ανατροπή της πολιτικής και εξουσίας των μονοπωλίων, για μια κοινωνία όπου η ζωή, η δουλειά και η προσφορά των παραγωγών του πλούτου θα κατευθύνεται σε όλη την κοινωνία, σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Η Γραμματεία Μαγνησίας του Π.Α.ΜΕ. εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Εμείς εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι υπάρχει κρυφή δημοσκόπηση που έγινε Και είναι στα χέρια της νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ Και η οποία παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον Αλλά συγχρόνως και μεγάλου τρόμο στην Ευρωπαϊκή Ένωσή και στο ΔΝΤ ΔΕΙΑΒΑΣΤΕ !

Νεκρός 40χρονος εργάτης

Τραγικό εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε χθες τη νύχτα, λίγο μετά τις 11, στο εργοστάσιο της «Κοκα-κολα» στο Βόλο. Ενας 40χρονος εργάτης, ο Γιώργος Σαρτζέντος, έχασε την ζωή του όταν κατέβηκε σε δεξαμενή, στο χώρο του εργοστασίου για κάποια εργασία. Η δεξαμενή, όπως έγινε γνωστό, ήταν μεγάλων διαστάσεων, μεταλλική και είχε ανθρωποθυρίδα.
koka kolaΟ 40χρονος, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, κατέβηκε από την εσωτερική σκάλα στην χάλκινη δεξαμενή ύψους 3,5 μέτρων και πλάτους 2,5 μέτρων. Η δεξαμενή ήταν άδεια. Επειδή αργούσε να βγει από την δεξαμενή οι συνάδελφοί του ειδοποίησαν την Πυροσβεστική. Πυροσβέστες κατέβηκαν στην δεξαμενή, δυστυχώς όμως, διαπίστωσαν πως ο άτυχος άνδρας ήταν νεκρός. Ετσι οι πυροσβέστες ανέλαβαν το θλιβερό έργο της ανάσυρσής του. Προανάκριση για τα αίτια διενεργεί η Αστυνομία. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του αναμένεται να διαπιστωθούν από την νεκροψία.
O 40χρονος ήταν πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών, ηλικίας 3 και 7 ετών. Ηταν μέλος της διοίκησης του σωματείου. Σήμερα οι εργαζόμενοι πενθούν και το εργοστάσιο υπολειτουργεί.
Στο μεταξύ ψήφισμα για τον θάνατο του άτυχου εργαζόμενου εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Βόλου. «H Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για τον τραγικό θάνατο, εν ώρα εργασίας, του 41χρονου συναδέλφου Γιώργου Σαρσέντου, συντηρητή στο τοπικό εργοστάσιο της COCA COLA, έγγαμου οικογενειάρχη και πατέρα δύο ανήλικων παιδιών και απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του» τονίζει και επισημαίνεις: «Το Ε.Κ. Βόλου θα αναμείνει το πόρισμα των γιατρών και των εμπειρογνωμόνων που πραγματοποίησαν την αυτοψία στο εργοστάσιο, για τη διαπίστωση των συνθηκών θανάτου του άτυχου συναδέλφου μας, τονίζοντας ότι για την αποφυγή τέτοιων ακριβώς θλιβερών καταστάσεων το ΕΚΒ έχει αποδυθεί και συνεχίζει να αποδύεται σε ακατάπαυστη εκστρατεία για το ύψιστο ζήτημα της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Ένα μέλημα ζωής, που, κάτω ειδικά απ’ τις άθλιες αυτές συνθήκες που διαμορφώνουν στη Χώρα μας τα μνημόνια, καθίσταται επιτακτικό και επιβάλλεται να τηρείται από την Εργατική Νομοθεσία, τους εργοδότες, και τους ίδιους τους εργαζόμενους».

Για την αναβολή της σημερινής κινητοποίησης


Στον σημερινό τύπο αλλά και σε χθεσινά blogs δημοσιεύεται η αναβολή της κινητοποίησης που είχαμε ομόφωνα οργανώσει οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας.

Το σκεπτικό το οποίο αναφέρεται στα δημοσιεύματα δεν το έχουμε προσυπογράψει, ότι δηλαδή δήθεν πειστήκαμε από τις δηλώσεις του Διοικητή του ΙΚΑ στην πανθεσσαλική σύσκεψη της 16ης Μάρτη στη Λάρισα.
Αντίθετα! Όλες οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον διοικητή του ΙΚΑ παρέμειναν στο ίδιο ασαφές πλαίσιο που αναφέρεται και στο Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 2012.
Η αναβολή της κινητοποίησης των εργαζομένων του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας έγινε κατόπιν ασφυκτικών πιέσεων, με προσωπικές επιθέσεις εναντίον συναδέλφων για την τύχη τους στο νέο οργανόγραμμα του ΙΚΑ.
Επίσης στο ΔΣ του Συλλόγου μας την Δευτέρα 19/3, το θέμα της κινητοποίησης μας δεν συζητήθηκε καν!
Η απόφαση της αναβολής της κινητοποίησης πάρθηκε κατά πλειοψηφία και ανακοινώθηκε στον πρόεδρο του συλλόγου μας με την απαράβατη προϋπόθεση ότι θα γινόταν γενική συνέλευση του συλλόγου μας για τη λήψη αποφάσεων πάνω στα επίμαχα ζητήματα του νέου οργανογράμματος.
Στον πρόεδρο του συλλόγου μας εγχειρίστηκε ανακοίνωση μας με εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο.
Παραμένουμε απόλυτα αντίθετοι στο νέο οργανόγραμμα του ΙΚΑ το οποίο διαλύει την υπάρχουσα δομή του, δεν διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, δεν εξασφαλίζει την πρόσβαση των ασφαλισμένων σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και επί της ουσίας διαλύει το ΙΚΑ μετά από 75 χρόνια λειτουργίας.21-3-2012
Εργαζόμενοι ΙΚΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Και άλλη δημοσκόπηση δίνει δεύτερο το ΚΚΕ άλλα δεν δίνουν την πραγματικότητα που είναι 1,5% πίσω από την Ν.Δ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 19% ΜΕ 17,5% ΤΟ ΚΚΕ

alt

VPRC: Διψήφιο ποσοστό ο Καμμένος


Προβάδισμα 10% στη Νέα Δημοκρατία δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύεται την Πέμπτη στο περιοδικό «Επίκαιρα».
Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 22,5%, το ΠΑΣΟΚ 12,5%, το ΚΚΕ12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, η Δημοκρατική Αριστερά το 11,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 11%, το ΛΑΟΣ 3%, η Χρυσή Αυγή 3,5% οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,5% ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία 2%.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα ποσοστά της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη αλλά και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν όχι μόνο εξασφαλίζουν την είσοδό τους στη Βουλή αλλά συγκεντρώνουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά.
Είναι πασιφανές ότι με βάση τα δημοσκοπικά αποτελέσματα έχει πλέον διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό τοπίο με κύριο χαρακτηριστικό τον πολυκερματισμό του συστήματος.

ΕΚΛΟΓΕΣ: Ο αντικομουνισμός βγαίνει από τους τάφους…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
Του Θύμιου Παπανικολάου
            Όταν βγαίνει ανοικτά και με αυθάδη ωμότητα ο ΣΕΒ και σου λέει το τι θα ψηφίσεις, τότε τα πράγματα απλοποιούνται: Η ψήφος πρέπει να κατευθυνθεί εκεί που ο ΣΕΒ, με το δικτατορικό του δάκτυλο, αναθεματίζει…
Δια στόματος Δημήτρη Δασκαλόπουλου ο ΣΕΒ κάλεσε (πρόσταξε) τον ελληνικό λαό:
            «Να μην αφήσει ελεύθερο το πεδίο στα κόμματα της εθνικής ανευθυνότητας και της δήθεν φιλολαϊκής δημαγωγίας»!!!

Χαρακτήρισε και αυτά τα κόμματα:

«Σπεκουλαδόροι του χάους και της αναρχίας … σταλινικής και μηδενιστικής αριστεράς»!!!

Μέσα στον πανικό τους τα μεγάλα αφεντικά, οι αρχιληστές και οι αρχιδήμιοι της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της, αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτό το καθεστώς της ευρω-χούντας και της τοκογλυφικής αναλγησίας,  εντελώς ξετσίπωτα και κυνικά, προστάζουν τον ελληνικό λαό που τον δολοφονούν μανιασμένα και καθημερινά να μην αφήσει την παραμικρή χαραμάδα ανοικτή στο φέρετρο που τον έχουν βάλει!!!

Ξέθαψαν, λοιπόν, από τα σκουριασμένα οπλοστάσιά τους, το δοκιμασμένο όπλο του υστερικού αντικομουνισμού, ταυτίζοντας κάθε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, κάθε  εναντίωση, έστω και ρητορική, εναντίον του καθεστωτικού τάφου και της σαπίλας των ανδρεικέλων και παρασίτων τους, σαν «εθνική ανευθυνότητα», σαν το «χάος της αναρχίας», σαν «σταλινική και μηδενιστική αριστερά»…

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, συνεπώς, το γιατί σύσσωμος ο κόσμος της δωσίλογης πολιτικής αχρειότητας, σταθερά, καθημερινά και ενορχηστρωμένα υψώνουν τους τόνους του αντικομουνισμού, ταυτίζοντας τις εκδηλώσεις της λαϊκής ΟΡΓΗΣ, ακόμα και την αντιμνημονιακή ρητορική σαν «αριστερή απειλή», σαν «εθνική ανευθυνότητα», σαν «χάος λαϊκής αναρχίας»!!!!

Οι έννοιες του «έθνους», του «λαού», της «υπευθυνότητας» κ.λπ είναι δική τους ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, είναι γυψωμένες μέσα στα δικά τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ συμφέροντα της κερδοσκοπικής τους συντεχνίας και των χρηματιστηριακών μαφιών τους…

Ο λαός, γι’ αυτούς τους άθλιους και αναιδείς ληστές και δήμιους, δεν είναι «έθνος», είναι εμπράγματο περιουσιακό τους στοιχείο ΚΑΙ γίνεται  «ανεύθυνος»,  «όχλος αναρχίας» και «κομουνιστής», μόλις τολμήσει να τους αμφισβητήσει πρακτικά και να διεκδικήσει το δικαίωμα στη ζωή: Μόλις αποπειραθεί να επιφέρει ρωγμές  στις ορειχάλκινες πλάκες του τάφου που τον έχουν βάλει…

Να γιατί βρικολάκιασε ξανά ο αχαλίνωτος αντικομουνισμός.

Τέτοια συστράτευση όλων των καθεστωτικών ανδρεικέλων, τέτοιο χυδαίο αντικομουνισμό και αντιαριστερή ρητορία, είχαμε να ζήσουμε από την περίοδο της χούντας.

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ, τα μίσθαρνα όργανα της προπαγάνδας (τα ποικιλόμορφα ιερατεία τους) επιχειρούν να  βρικολακιάσουν τα μεταμφυλιακά ψυχροπολεμικά χρόνια και να δημιουργήσουν εκλογικές συνθήκες αχαλίνωτης τρομοκρατίας, εκβιασμών, απειλών και εκτεταμένης νοθείας.

Βρισκόμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη ιστορική φρίκη: Στην ποινικοποίηση και της ψήφου: κάθε ψήφου που κατευθύνεται ενάντια στα κόμματα των ανδρεικέλων και προς τα ΑΡΙΣΤΕΡΑ…

Όλο το καθεστωτικό σύμπαν, με τα κόμματα των ανδρεικέλων τής ευρω-χούντας, προετοιμάζουν και προλειαίνουν το έδαφος, με ΒΙΑ και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, για εκλογές της μεγαλύτερης ιστορικής νοθείας.

Είχαμε επισημάνει προ ημερών στο άρθρο:
«Πού αποσκοπεί ο δημοσκοπικός καταιγισμός;»
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=28827#28827

«Αυτές οι εκλογές, αν θα γίνουν (θα γίνουν κατά την άποψή μας, αλλά να κρατάμε και κάποια επιφύλαξη)  θα είναι οι πιο εναγώνιες και εφιαλτικές για το καθεστώς και τα πολύχρωμα ανδρείκελά τους.
Θα παίξουν τα ρέστα τους. Η βία και η νοθεία του καραμανλισμού το 1961, θα ωχριά μπροστά στο όργιο της ΒΙΑΣ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΝΟΘΕΙΑΣ και ΕΞΑΓΟΡΑΣ ψήφων, αυτών των εκλογών».

Επίσης, ο φίλος, Μενέλεος Γκίβαλος, υπογραμμίζει: 

«Δεν θα πρέπει, όμως, να παραβλέψουμε το ενδεχόμενο της «ηλεκτρονικής παρέμβασης» στα εκλογικά αποτελέσματα, εάν η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν αποδώσει τα προσδοκώμενα… Η “ιδιωτικοποίηση” της εκλογικής διαδικασίας και της έκδοσης των αποτελεσμάτων εμπεριέχει και τη δυνατότητα ρυθμιστικών παρεμβάσεων… Αλλωστε, η οικονομική και ιδεολογική τρομοκράτηση δεν αποτελεί παρά τη μία όψη της νόθευσης της λαϊκής βούλησης, όπως έχει συχνά συμβεί κατά το παρελθόν…».

Διαβάστε, πιο αναλυτικά και τα άρθρα μας ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6347

Η ενεργητική, συνεπώς και μαζική μας συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Μονόδρομος για να αναχαιτίσουμε τα νέα εφιαλτικά τους σχέδια, πυροδοτώντας τις διαδικασίες και τις ζυμώσεις της λαϊκής ΟΡΓΗΣ εναντίον του καθεστωτικού, ευρω-χουντικού μονόδρομου και ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΝΤΑΣ τα κόμματα των ανδρεικέλων και τις «τσόντες» τους…

ΠΗΓΗ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6361

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου