Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη φρούρηση των εμπορικών πλοίων

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη φρούρηση των εμπορικών πλοίων
Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για την «παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ένοπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία και άλλες διατάξεις».Προηγουμένως, ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατέθεσε στη Βουλή σειρά τροποποιήσεων.

Συγκεκριμένα, στο ν/σ περιλήφθηκε και διάταξη για το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος, η οποία ορίζει ότι «μέτοχοι που αποτάσσονται από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, μετά από τελεσίδικη απόφαση του αρμόδιου Ανακριτικού Συμβουλίου για οικονομικά αδικήματα, στερούνται δικαιώματος παροχής του εφάπαξ βοηθήματος, καθώς και της επιστροφής των εισφορών τους από το Ταμείο».

Επιπλέον, περιλήφθηκε διάταξη που ορίζει ότι το εφάπαξ βοήθημα είναι απαιτητό μετά την έξοδο του δικαιούχου από τις τάξεις του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για όσους εξέρχονται αυτεπαγγέλτως και για όσους εξέρχονται από τις τάξεις του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής κατόπιν αίτησης τους, με την παρέλευση 25 ετών από την ημερομηνία έναρξης της μετοχικής τους σχέσης με το Ταμείο.

Προβλέπεται επίσης ότι το εφάπαξ βοήθημα, είναι καταβλητέο εντός εξαμήνου από της υποβολής των προβλεπομένων δικαιολογητικών από το δικαιούχο. Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται η υπέρβαση της ανωτέρω προθεσμίας, μόνο στις περιπτώσεις κατά τις οποίες τα χρηματικά διαθέσιμα του Ταμείου δεν επαρκούν για την καταβολή του βοηθήματος εντός αυτής.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατέθεσε και διάταξη αρμοδιότητας του υπουργού Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με την οποία «η καταβολή των μερισμάτων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού από 1 Ιανουαρίου 2009 μέχρι 31 Μαρτίου 2012, πραγματοποιείται σε βάρος του λογαριασμού του Δημοσίου Νο 200 "ΕΔ Συγκέντρωση Εισπράξεων και Πληρωμών", που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας, χωρίς προηγούμενη πίστωση του ως άνω λογαριασμού του Δημοσίου από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού».

Πηγή: naftemporiki.gr

Χρυσοχοΐδης: Nα φέρουν οι εφοπλιστές πίσω τα λεφτά στην Ελλάδα

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ
Την αναγκαιότητα να υπάρξει διάλογος ανάμεσα στην ελληνική πολιτική τάξη, στην κυβέρνηση, στα κόμματα και τους Ελληνες πλοιοκτήτες, ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που βγήκαν στο εξωτερικό επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στη Βουλή.

«Πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που έχει φύγει στο εξωτερικό θα γυρίσει πίσω, όπως κι ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που επενδύονταν στο παρελθόν στην Ελλάδα να συνεχίσει να επενδύεται σε παραγωγικές επενδύσεις, που θα διαμορφώσουν μία νέα πραγματικότητα στο οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας.
Νομίζω ότι αυτό είναι το χρέος μας και πολύ γρήγορα πρέπει να ανοίξει αυτός ο διάλογος, έτσι ώστε οι Ελληνες πλοιοκτήτες να γίνουν ακόμα πιο αποδοτικοί και πιο χρήσιμοι για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ευημερία της χώρας». Και προσέθεσε:

«Κάθε φορά που συζητάμε ζητήματα που έχουν σχέση με τη ναυτιλία, τίθεται το ζήτημα της ίδρυσης υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Κοιτάξτε, θέλω να είμαι πολύ καθαρός απέναντί σας, γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα έτυχε να περάσω και από τις δύο ιδιότητες: και του υπουργού Ναυτιλίας και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα, ήμουν αυτός που μαζί με τους συνεργάτες μου φτιάξαμε το πρώτο σχέδιο νόμου και στη συνέχεια ο κ. Παπουτσής έφερε εδώ για ψήφιση το σχέδιο νόμου για την ίδρυση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος» - και κατέληξε:

«Στη χώρα μας υπήρχε μία στρέβλωση και η στρέβλωση αυτή λεγόταν “το παλιό υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας”, το οποίο δεν είχε υπηρεσίες δικές του και στηριζόταν στο Λιμενικό. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται».

Πορεία στις γειτονιές μας | Ενάντια στο σύστημα της κρίσης

για την κοινωνική-ταξική αντεπίθεση για την αναρχία και τον κομμουνισμό


Εκείνοι μας θέλουν φοβισμένους, εξαθλιωμένους, υποταγμένους, πλαστά διαχωρισμένους με εθνικά και οπαδικά κριτήρια, χωρίς ταξική συνείδηση, να θυσιαζόμαστε για την πατρίδα, τις γειτονιές μας γεμάτες μπάτσους τράπεζες και ενεχυροδανειστήρια, με ησυχία τάξη και ασφάλεια, κλεισμένους στα σπίτια μας, να δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ σαν σκλάβοι για ψίχουλα, καθηλωμένους στις τηλεοράσεις μας, καθένας για την πάρτη του, εξαρτημένους απ’ τα ναρκωτικά τους, να ψάχνουμε τη «σωτηρία» σε οικονομικίστικα τερτίπια


Αρνούμαστε μία ζωή χωρίς νόημα, μία ζωή συνεχώς υποτιμημένη

Συνεχίζουμε να δημιουργούμε σε κάθε γειτονιά αντιδομές στις δομές της εξουσίας, μέσα από αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, λαϊκές συνελεύσεις, σωματεία βάσης, αυτόνομα εργατικά κέντρα, δίκτυα αλληλεγγύης. Σε οριζόντιο συντονισμό μεταξύ τους. Μέσα από μαχητικές πορείες και απεργίες, ακηδεμόνευτες αγώνες. Εντείνουμε την πολιτική οργάνωση και την ταξική συνειδητοποίηση.

Θέλουμε η ιστορική συγκυρία να μετατραπεί σε ευκαιρία

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
για την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ – ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

για την ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΕλευθεριακό Στέκι Πικροδάφνη

Ναμούς, αναρχική συλλογικότητα από Ελληνικό Αργυρούπολη Άνω Γλυφάδα

Vogliammo Tutto e per tutti στη Νέα Σμύρνη και τις γύρω περιοχές

Σύντροφοι/ισσες από Δάφνη, Ηλιούπολη

Στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των υπαλλήλων και της ΣΚΟΠΕΛΟΥ!!!

Έλεγχος σε όσους εγκρίνουν επιδοτήσεις

alt

Στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των υπαλλήλων και της ΣΚΟΠΕΛΟΥ του Υπουργείου Ανάπτυξης που εγκρίνουν επιχορηγήσεις για υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων, προχώρα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Αυτό αποφασίστηκε σύμφωνα, με έγκυρες πληροφορίες του Capital.gr, σε συνεργασία της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης με το ΣΔΟΕ.
Το άνοιγμα θα γίνει στον απόηχο της υπόθεσης εκβιασμού επιχειρηματία, από 2 υπαλλήλους του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι οποίοι φέρονται να του ζήτησαν 120.000 ευρώ προκειμένου να εγκρίνουν επιδότηση για επενδυτικό σχέδιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των λογαριασμών αφορά περίπου 40 υπαλλήλους του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ θα επεκταθεί και σε συγγενικά τους πρόσωπα, όπως σύζυγοι, παιδιά κ.α
Με το άνοιγμα των λογαριασμών, το ΣΔΟΕ θα αποκτήσει πλήρη εικόνα για τα ποσά που έχουν διακινηθεί τα τελευταία χρόνια και θα διενεργηθεί έλεγχος «πόθεν έσχες».
Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει σήμερα και το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Πηγή: www.capital.gr

κ. Θανάση Νάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση, ως Εισηγητής του κόμματος για το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ, «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός»:


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάση Νάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση, ως Εισηγητής του κόμματος για το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ, «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός»:
  «Το βέβαιο είναι, ότι σήμερα, υπάρχει ανάγκη αναθεώρησης του ισχύοντος ΓΟΚ, εφόσον έχουν περάσει 27 ολόκληρα χρόνια από την ψήφιση του και πολλές διατάξεις του δεν ανταποκρίνονται στην υφιστάμενη πραγματικότητα ή είναι αναχρονιστικές.
Τα νέα υλικά και οι νέοι τρόποι δόμησης, η ανάγκη εισαγωγής περιβαλλοντικών κριτηρίων που θα εναρμονίζονται με την διαπιστούμενη κλιματική αλλαγή και κυρίως η    υπερσυγκέντρωση πληθυσμού στις μεγάλες πόλεις, είναι πράγματι ικανοί λόγοι αναθεώρησης του υφιστάμενου ΓΟΚ.
Το ερώτημα είναι, αν το παρόν σχέδιο νόμου ικανοποιεί τις παραπάνω απαιτήσεις;
Δεχόμαστε, ότι πράγματι κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και στηρίζουμε την πρόθεση, αρκεί να γίνουν διορθώσεις και τροποποιήσεις που θα κάνουν τον παρόντα ΓΟΚ, εφαρμόσιμο και κυρίως ασφαλές εργαλείο δόμησης τόσο για τον πολίτη όσο και για τον μηχανικό που με τον καινούργιο τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη.  Στην ουσία, παρά τις εξαγγελίες για έναν ΓΟΚ οραματικό, περιβαλλοντικά φιλικό και εύληπτο, το σχέδιο νόμου χαρακτηρίζεται από μία κανονιστική λογική, περιοριζόμενο μόνο σε διατάξεις ρυθμιστικού χαρακτήρα.
 Για μας είναι απαραίτητη προϋπόθεση να διευκρινισθεί πριν και πάνω απ’ όλα το πεδίο εφαρμογής του, ώστε να αρθεί η ασάφειά για την πρόβλεψη, ότι οι ειδικές πολεοδομικές διατάξεις κατισχύουν των γενικών που περιέχονται στον παρόντα νόμο.
Ποιες είναι οι ειδικές πολεοδομικές διατάξεις; Τα ΠΔ, οι Υπουργικές αποφάσεις, οι κανονιστικές διατάξεις που έχουν θεσπίσει οι δήμοι; Αν με την παράγραφο 3 του άρθρου 3 εννοούνται όλα αυτά φοβούμαι, ότι δεν υπάρχει πεδίο εφαρμογής.    
Δυστυχώς, με την καταιγίδα των νέων νόμων σήμερα επικρατεί μεγάλη σύγχυση, διαιωνίζονται έτσι τα χρόνια προβλήματα, δηλαδή η πολυνομία οι συγκρουόμενες διατάξεις και η εξ αυτών προκύπτουσα αδιαφάνεια με αποτέλεσμα να ανακηρύσσονται πρωταθλήτριες της διαφθοράς οι πολεοδομικές υπηρεσίες. Αυτό σε συνδυασμό με  το νόμο 4030/11, που προβλέπει με ευθύνη του μηχανικού την έκδοση των αδειών, έχει τρομοκρατήσει τους μηχανικούς. Κατά συνέπεια, το αίτημα για κωδικοποίηση της πολεοδομικής νομοθεσίας προβάλλει επιτακτικά περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
  Είναι ακόμη απαραίτητο να ξαναγραφούν σε χωριστό κεφάλαιο οι διατάξεις που ισχύουν για τις εκτός σχεδίου περιοχές και εντός των οικισμών που δεν έχουν ρυμοτομικό  σχέδιο. Όσον αφορά, τις διατάξεις που αφορούν την προστασία της αρχιτεκτονικής και φυσικής κληρονομιάς πρέπει να προστεθεί διάταξη που να αποσαφηνίζει τις αρμοδιότητες του ΥΠΕΚΑ και του Υπουργείου Πολιτισμού. Σήμερα, επικρατεί σύγχυση, που ταλαιπωρεί τους πολίτες κι η οποία δυστυχώς δεν τερματίζεται με τις νέες διατάξεις, εάν δεν επιτείνεται επιπλέον. Ακόμη η μεταφορά συντελεστού δόμησης που προβλέπεται για τα ακίνητα που εμπίπτουν σε ζώνη προστασίας που συναρτώνται με διατηρητέα μόνο ως αντιστάθμισμα και κίνητρο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Επιπλέον, είναι ανάγκη να  καθορισθεί η αρμοδιότητα συντήρησης και καθαριότητος στους δημιουργούμενους από παραχώρηση κοινόχρηστους χώρους.
Επομένως, χρειάζεται να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις και επιπλέον η εφαρμογή του νέου νόμου εκδόσεως οικοδομικών αδειών να ισχύσει ταυτόχρονα με την έναρξη ισχύος του παρόντος.»

Ο Καραμανλής “Θα επιστρέψει και η γη θα τρέμει”..!

http://olympia.gr/

Την είδηση που δημοσίευσαν τα ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία:

Associated Press
Reuters
ABC
NBC
RT
Google
Yahoo
Washington Post
Chicago Tribune

μέχρι και στην Ταιβάν Taiwan News

τα λαμόγια δεν θεώρησαν ότι πρέπει να την αναφέρουν….

περαστικά τους…

ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΚΙ Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ

τι ακριβώς συμβαίνει με την διευθύντρια πολεοδομίας Στο μικροσκόπιο η "βαρόνη" του Κρανιδίου
Το μεγαλοστέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών ήταν εξαιρετικά λακωνικό στην απάντησή του, όταν ερωτήθηκε, για το τι ακριβώς συμβαίνει με την διευθύντρια πολεοδομίας του Κρανιδίου του Δήμου Ερμιόνης.

«Άνοιξαν οι τραπεζικοί της λογαριασμοί», είπε και έκλεισε το τηλέφωνο. Για πρώτη φορά έγινε γνωστή η περιοχή όταν οι άνδρες του ΣΔΟΕ αποκάλυψαν το «Ελ Ντοράντο» του… Κρανιδίου. Μεταξύ των λίγων μυημένων αποκαλείται «ελληνικό Λίχτενσταϊν», ένας δήμος της Αργολίδας με τόσες πολλές offshore εταιρείες, ώστε να αντιστοιχεί μία σε κάθε 25 κατοίκους!

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ξεκίνησε να κάνει «φύλλο και φτερό» καθεμία ξεχωριστά τις 200 και πλέον off shore του Κρανιδίου, με προτεραιότητα τις 104 ενεργές σήμερα εταιρείες, αλλά και αυτές με έδρα την Κύμη Ευβοίας και τον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Η δημοσιογραφική έρευνα ξεκίνησε τότε και κατέληξε μεταξύ άλλων στη «βαρόνη» της πολεοδομίας Κρανιδίου, Αικατερίνη Δημαράκη.

Στη zougla.gr έφτασαν αρκετές καταγγελίες, οι οποίες αφορούσαν τα «έργα και ημέρες» της ισχυρής κυρίας της Ερμιόνης, της περιοχής με τις αμέτρητες βίλες, τις πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων και τα χλιδάτα πάρτι.

Κατά τη διάρκεια πολλών ετών, μετατέθηκαν, μετακινήθηκαν, συνταξιοδοτήθηκαν πολλοί υπάλληλοι. Προϊστάμενοι, όμως, ελάχιστοι παρέμειναν στη θέση τους, με μακροβιότερη την νυν προϊσταμένη, επί μία 20ετια, κ. Δημαράκη Αικατερίνη.

Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση παρόμοια με αυτές που ξεσκεπάστηκαν σε διάφορες Πολεοδομίες της χώρας;

Όλα αυτά με το μισθό του δημόσιου υπαλλήλου;

Όπως είναι γνωστό η περιοχή γνώρισε τεράστια οικοδομική δραστηριότητα κατά τη δεκαετία του 90 και του 2000. Ενδεικτικά την αναφέρουν σαν μια περιοχή μέσα στο TOP-5 σε οικοδομική δραστηριότητα αυτές τις δυο δεκαετίες. Επίσης είναι γνωστό, ποιοι διαθέτουν εξοχικό στην ελληνική Riviera.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι οποίες ελέγχονται από τα αρμόδια όργανα, η κα. Προϊσταμένη ζει μέσα στην χλιδή εδώ και πολλά χρόνια.

Πώς δικαιολογείται μια οικογένεια δυο δημοσίων υπάλληλων να διαθέτει 3-4 αυτοκίνητα, τα οποία είτε είναι γραμμένα σε συγγενείς της, είτε στο όνομά της.

Βάσει αρκετών ανώνυμων καταγγελιών, διαθέτει καταθέσεις σε τράπεζα, καθώς και Offshore, στις οποίες δικαιολογεί τα ακίνητα που έχει στην κατοχή της, στην περιοχή και την Αθήνα. Την ίδια ώρα ο τοπικός Τύπος βοά για την πανάκριβη βίλα που διαθέτει μάλιστα και πισίνα και τη συναντά κάποιος πίσω από το γήπεδο της Ερμιόνης.


(Εικόνες από google earth όπως αναρτήθηκαν σε τοπικό blog)Στο μικροσκόπιο τα υποθηκοφυλακεία και οι πολεοδομίες

Πολυτελείς βίλες και άλλα μισθωμένα ακίνητα, που ανήκουν σε offshore εταιρείες και για τα οποία δεν καταβάλλονται οι αναλογούντες φόροι, αναζητεί το ΣΔΟΕ, εκτός από το Κρανίδι και σε άλλες περιοχές της χώρας όπως στη Μύκονο, την Πάρο, τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, μέσω των πολεοδομικών γραφείων αλλά και των υποθηκοφυλακείων όλης της χώρας.

Η προσπάθεια αυτή που υποστηρίζεται ακόμα και με χαρτογραφήσεις μέσω της τεχνολογίας, αεροφωτογραφίες, αναζήτηση ενοικιαστών - μισθωτών, για το κάθε ακίνητο χωριστά, εντάθηκε τον τελευταίο καιρό και αρχίζει να αποδίδει, καθώς εντοπίζονται όχι μόνο οι ενοικιαστές πολυτελών ακινήτων, που κατά τεκμήριο φέρονται να πληρώνουν συμβολικό και... εικονικό μίσθωμα, αλλά και μέσω των φορολογικών διαχειριστών και οι πραγματικοί ιδιοκτήτες, Ελληνες ή αλλοδαποί, που κρύβονται πίσω από τις offshore εταιρείες.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περισσότερες από 1.400 εταιρείες, σε όλη τη χώρα, από τις οποίες είναι εκατοντάδες αυτές που δεν έχουν υποβάλει τη δήλωση του ειδικού φόρου ακινήτων, ενώ αναζητούνται στοιχεία για τις υπόλοιπες, που εκτιμάται ότι είναι άλλες τόσες και έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα ή περισσότερα αδήλωτα ακίνητα, για τα οποία δεν καταβάλλουν φόρους.
ΖΟΥΓΚΛΑ

ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ Δες τι έπαθε ο δήμαρχος Ζακύνθου από της μαλακιές που έκανε ενάντια στους εξοργισμένους κατοίκους της περιοχής.!!

Αυγά και γιαούρτια στον Δήμαρχο Ζακύνθου

thumb

Με έντονες αποδοκιμασίες, αυγά και γιαούρτια ήρθε αντιμέτωπος ο δημάρχος Ζακύνθου, Στέλιος Μποζίκης από τους εξοργισμένους κατοίκους της περιοχής.

Οι κάτοικοι του νησιού έχουν εξοργιστεί με το δήμαρχο, καθώς για να υπολογίσει το χαράτσι των ακινήτων, χρησιμοποίησε περίπου 700 αεροφωτογραφίες και όπως τον κατηγορούν, μαζί με τα σπίτια προσμέτρησε και τα... κοτέτσια, με αποτέλεσμα να καταβάλλουν ένα υπέρογκο ποσό, μόλις γίνουν οι διορθώσεις που προωθεί η Δημοτική Αρχή.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι μετρήθηκαν μόνο οι κύριοι και βοηθητικοί χώροι και όχι τα κοτέτσια και κάλεσε όσους έχουν αντίθετη γνώμη να προσέλθουν στο δήμο προκειμένου να κάνουν τις

Βράζει η Σκόπελος με τα καμώματα σας ρεεεεεεεεε


Ο Κόμπος έχει φτάσει στο χτένι η υπομονή των σκοπελιτών τελειώνει και η παρέα σας βλέπω να  γιαουρτωθεί της 25 Μάρτιου  

Αυξάνουν τα τέλη αυξάνουν τα νερά καταργούν της έκπτωσης στους συνταξιούχος ο δήμος Σκοπέλου και ο δήμαρχος με την παρέα του για να πηγαίνουν ταξιδάκια με τα λεφτά


Ρε δεν ντρεπόσαστε λίγο έχετε κανει άνω κάτω την σκόπελο σας σιχάθηκαν όλοι όσοι σας στήριξαν αλλά δεν σας ενδιαφέρουν αυτά τι είστε τέλος πάντων?

Τραπεζικό στέλεχος θέλαμε για δήμαρχο στην Σκόπελο καλά να πάθουμε


Αντιπαράθεση για τη ΔΕΥΑΣ Σκοπέλου

Αποχώρησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Έντονος προβληματισμός και αντικρουόμενες απόψεις διατυπώθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, με φόντο την τιμολογιακή πολιτική του 2012 για την ΔΕΥΑΣ και τον κ. Βασιλούδη να αποχωρεί από την διαδικασία, εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με την εισήγηση των επικεφαλής της ΔΕΥΑΣ, θα αυξηθεί κατά ένα ευρώ το πάγιο τέλος, ενώ η έκπτωση 50% για τα πρώτα 30 πρώτα κυβικά νερού που είχε θεσπιστεί για τους συνταξιούχους θα ισχύει πλέον για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα ισχύει η παραπάνω έκπτωση. Επίσης, επέρχεται διαφοροποίηση και στα υδρόμετρα, καθώς το κόστος αντικατάστασης σε περίπτωση ζημιάς θα βαρύνει τον καταναλωτή, εφόσον έχει παρέλθει ο χρόνος εγγύησης της ΔΕΥΑΣ.
Ο κ. Χρήστος Βασιλούδης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας εξέφρασε, πριν την αποχώρησή του, την πλήρη αντίθεσή του απέναντι στις αυξήσεις και τα μέτρα που υιοθετούνται σε εποχές κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι «η Δημοτική Αρχή εφήρμοσε τις προτάσεις της τρόικας, καταργώντας την κοινωνική παροχή που ίσχυε από παλιά, προς όφελος των συνταξιούχων. Δηλαδή, την έκπτωση 50% για τα 30 πρώτα κυβικά της κατανάλωσης νερού». Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρώην Δήμαρχος Σκοπέλου, υπογραμμίζει ότι «αποχώρησα από το Δημοτικό Συμβούλιο, εις ένδειξη διαμαρτυρίας, διότι θεωρώ απαράδεκτα τα μέτρα που υιοθετούνται σε περίοδο κρίσης. Είμαστε κάθετα αντίθετοι, προσθέτει ο ίδιος, απέναντι στην νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΣ, αλλά και στις αυξήσεις που εφαρμόστηκαν στα Δημοτικά τέλη, σε αυτή την λαίλαπα που ζούμε».
Στην τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής υπογράμμισε ότι «διαφοροποιείται το θέμα των εκπτώσεων προς τους συνταξιούχους, διότι υπάρχουν συνταξιούχοι με μεγαλύτερες αποδοχές από άλλους και ως εκ τούτου εκτιμούμε ότι πρέπει η έκπτωση να συνδεθεί με το εισόδημα. Συγκεκριμένα, εξηγεί ο κ. Μιχελής, προσανατολιστήκαμε στην απόφαση να μην ισχύει η ειδική έκπτωση του 50% για τα 30 πρώτα κυβικά κατανάλωσης νερού, μόνο για τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ». Όπως τονίζει παράλληλα ο Δήμαρχος Σκοπέλου «η έκπτωση ισχύει για την συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων, καλύπτοντας περίπου το 85% των συνταξιούχων του νησιού μας, οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν τα ευεργετήματα της έκπτωσης». Σε ότι αφορά στα υδρόμετρα, ο κ. Μιχελής τόνισε ότι «όταν παρέλθει η εγγύηση, δεν μπορεί να επιβαρύνεται η ΔΕΥΑΣ με το κόστος αλλαγής των κατεστραμμένων υδρομέτρων» κάνοντας παράλληλα λόγο για προσπάθεια βελτίωσης των οικονομικών δεδομένων της ίδιας επιχείρησης.
Την έντονη αντίθεσή του σε σχέση με τα παραπάνω διατύπωσε, εξάλλου και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Μανώλης Ραμαντάνης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «οι διοικούντες τον Δήμο θα έπρεπε να αναλογιστούν την σημερινή πραγματικότητα αντί να υιοθετούν την αντίθετη κατεύθυνση. Σε μια εποχή που η κρίση συνεχώς μεγαλώνει, πολλοί άνθρωποι φθάνουν σε αδιέξοδο και δεκάδες καταστήματα κλείνουν, είναι απαράδεκτη η εφαρμογή μέτρων και κανονισμών που ακολουθούν διαφορετική πολιτική». Παράλληλα, ο κ. Ραμαντάνης κατέθεσε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο «να υπάρχει ατέλεια για τους ανέργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και στους αναπήρους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, αδυνατώντας να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες».
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Ο Τέρενς Κουΐκ εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»

Αναρτήθηκε από τον/την economikos

Με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook o Πάνος Καμμένος καλωσόρισε τον εκπρόσωπο των «Ανεξάρτητων Πολιτών», Τέρενς Κουΐκ.

Η ανάρτηση:

49761 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Περιγράψατε τον εκπρόσωπο τύπου μας με χαρακτηριστικά που θα ήταν δύσκολο να εγγυηθεί άνθρωπος…

Η εντιμότητα, ο πατριωτισμός,το καθαρό βλέμμα, η καθαρή θέση με όποιο κόστος, το κέφι με την εμπειρία, συνδιάζονται με τον

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Συγκέντρωση ανέργων στην Ομόνοια


Πορεία από την Ομόνοια προς το Υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσουν στις 11 το πρωί επιτροπές ανέργων, συνελεύσεις γειτονιών και συλλογικότητες.

Σοκ από την αυτοκτονία 44χρονου


Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία στο Ηράκλειο Κρήτης από τις συνθήκες θανάτου ενός 44χρονου ο οποίος έθεσε την Τετάρτη τέρμα στη ζωή του.

Σύμφωνα πληροφορίες του cretalive.gr ο 44χρονος βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο μπάνιο του σπιτιού του και πριν απαγχονιστεί, φέρεται να είχε επιχειρήσει να πιει ένα ποτήρι με χλωρίνη, ενώ οι άνδρες της Αστυνομίας διαπίστωσαν πως είχε κόψει τα χέρια του με ξυλοκοπτικό μηχάνημα από το ύψος των αγκώνων.

Δείτε την απολυτή ξευτίλα από το λιμάνι της Σκοπέλου τον Αγνωντα Και την είσοδο πρόσδεση του Εξπρές Πήγασος !Έτσι περιμένουμε τουρισμό κύριοι χωρίς λιμάνι χωρίς εγκατάστασης χωρίς ενδιαφέρον από κανέναν ..άλλα πάμε για εκλογές και θα πάρετε την απάντηση σας 
Κάποιοι «υπεύθυνοι» παρέλαβαν το έργο από τους ...
Δεν  διαπιστώθηκαν κακοτεχνίες?

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου