Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Μ. Γλέζος: Μεγάλος κίνδυνος για την εξουσία η Αριστερά

"Επειδή καταλαβαίνουν ότι ο κίνδυνος ο μεγάλος για την εξουσία τους δεν είναι άλλος από την αριστερά, γιʼ αυτό ξεκίνησαν μια τρομερή επίθεση εναντίον της", υπογράμμισε χθες ο Μανώλης Γλέζος σχετικά με την πολεμική του Αντ. Σαμαρά και του αστικού μπλοκ συστήματος κατά των δυνάμεων της Αριστεράς. Το ιστορικό στέλεχος τόνισε ακόμη πως την αριστερά δεν τη συμφέρει σε αυτή τη συγκυρία η...
 εκλογική μάχη, παρ' όλα αυτά πρόσθεσε πως είναι αναγκαίο να γίνουν εκλογές υπό τον φόβο "μιας ανεξέλεγκτης αιματηρής πορείας".
Ο Μ. Γλέζος σημείωσε (ρ/σ 9) πως "την αριστερά σε καμία περίπτωση δεν τη συνέφερε να γίνουν οι εκλογές τώρα, διότι τα ποσοστά έδειξαν αύξηση, αλλά πολύ αργή. Την συνέφερε να καθυστερήσουν οι εκλογές και να πέσει σαν ώριμο φρούτο η εξουσία στα χέρια της Αριστεράς, του λαού. Επέμενα ότι, παρ' ότι εμάς δεν μας συμφέρει να πάμε για εκλογές, είναι υποχρεωτικό να πάμε τώρα, γιατί φοβάμαι πάνω απʼ όλα την έκρηξη της ανεξέλεγκτης οργής, του θυμού, της αγανάκτησης του λαού. Αυτό πάνω απʼ όλα με υποχρεώνει, γιατί με φοβίζει μια ανεξέλεγκτη αιματηρή πορεία".
Σε ό,τι αφορά τις επιθέσεις κατά της Αριστεράς είπε ότι "θεωρούν ότι η Αριστερά αμφισβητεί σήμερα την εξουσία τους και γιʼ αυτό τους βαφτίζουν εχθρούς και όλα τα συμπαρομαρτούντα". Τέλος, για το αν μπορεί να δει την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και ευρώ, ανέφερε πως "δεν είμαστε χώρα ούτε ασιατική, ούτε αφρικάνικη, ούτε αμερικανική. Θα αποτελούσε φυγή, εγκατάλειψη της πατρίδας μας που είναι η Ευρώπη και που το όνομά της το οφείλει στην Ελλάδα. Για το ευρώ, το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Είτε είμαστε στο ευρώ είτε είμαστε στη δραχμή, δεν έχει σημασία".
Πηγή: "Αυγή"

ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΟ...

Ο ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ!
Πολύ κοντά στους Ανεξάρτητους Έλληνες βρίσκεται ο Νικητάκης από την Β΄Πειραιά που αποχώρισε από τον Κουβέλη μετά την είσοδο της Ρεμπούση στην.....
Δημοκρατική Αριστερά. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ.Νικητάκης έχε την πρώτη κρούση χθες από ανθρώπους του Καμμένου...
και σήμερα το απόγευμα αναμένεται να κλείσει το deal.


http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_1602.html

Κοινωνική Συμφωνία το κόμμα που ανακοίνωσαν Καστανίδης και Κατσέλη

Ο Καστανίδης και η Κατσέλη ανακοίνωσαν πριν από λίγο στην Αίγλη του Ζαππείου, το νέο κόμμα που θα έχει δύο προέδρους.Ενας στο κόμμα και ένας στην Κοινοβουλευτική ομάδα.
Το όνομα είναι....
 Κοινωνική Συμφωνία

Στην Κοινοβουλευτική ομάδα θα συμμετέχουν. Κατσέλη, Κατσανίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακοπούλου, Μίχος, Τεκτονίδου, Κασσάρας


http://kafeneio-gr.blogspot.com/
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_694.html 

Γιαούρτια και αβγά κατά του δημάρχου

Γιαούρτια και αβγά κατά του δημάρχου Ζακύνθου

Αυτή την ώρα βρίσκεται εν εξελίξει μάχη εκ του συστάδην στο Δ.Σ. της Ζακύνθου, όπου τα πολεμοφόδια είναι γιαούρτια και αβγά τα οποία εκσφενδονίζονται κατά του δημάρχου, Στέλιου Μποζίκη.

Περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγο…

Περήφανη παρέλαση Οργής, Αγανάχτησης, Θυμού!

του Παναγιώτη Μαυροειδή

Τους χειρότερους φόβους της άθλιας οικονομικής και πολιτικής χούντας που μας κυβερνά με βία, ψέμα και φόβο, ήρθε να επιβεβαιώσει πρόσφατη έρευνα του Εργαστηρίου Κοινωνικής και Πειραματικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Η έρευνα διερευνά το πώς οι πολίτες βιώνουν τη σημερινή κατάσταση των αντεργατικών μέτρων, αλλά και τις τάσεις για την αντίδραση σε αυτήν.
Αγανάκτηση, θυμός, οργή
Αυτά είναι τα κυρίαρχα  συναισθήματα αυτή τη στιγμή στους πολίτες της χώρας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας. Αρνητικά συναισθήματα, θυμό, οργή, αγανάκτηση, δηλώνει, σύμφωνα με την έρευνα, ότι έχει το συντριπτικό ποσοστό του 88,9% των ερωτηθέντων.
Είναι αστείος όσο και προκλητικός ο ισχυρισμός ότι αυτά τα …προκαλεί η αριστερά. Ο μεγάλος υποκινητής είναι ο κοινωνικός κανιβαλισμός σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου, με τα διαρκή μνημόνια που επιβάλλει η χούντα ΕΕ - κυβέρνησης - ΔΝΤ, προς μεγάλη τέρψη των ελλήνων επιχειρηματιών.
Οι εργαζόμενοι αγαναχτούν για την καταλήστευση του εισοδήματος. Για την ανεργία, τη νέα ξενιτειά, τον εξευτελισμό της απόλυσης ή του μισού μισθού, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ομορφιάς στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου. Για την διάλυση κάθε ίχνους κοινωνικής πολιτικής. Αλλά και για το τσαλαπάτημα κάθε έννοιας δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας, αξιοπρέπειας, στο βωμό της υποταγής στους δανειστές, στην ευρωπαϊκή και διεθνή κεφαλαιοκρατία. Ο κόσμος αγαναχτεί με την προοπτική να είναι μετανάστης και εξόριστος στην ίδια του τη χώρα, σε ένα περιβάλλον κοινωνικής ερήμωσης, δουλικού εργασιακού καθεστώτος και στέρησης κάθε ελευθερίας  στον εργασιακό χώρο και  στο δημόσιο κοινωνικό βίο.
Ο λαός θυμώνει, με την κατάντια ενός πολιτικού συστήματος, σε ρόλο απόλυτου υπηρέτη, χωρίς προσχήματα, των απαιτήσεων των "αγορών", όπως εύηχα ονομάζεται το κεφάλαιο. Με τα αστικά δεξιά, νεοδεξιά / σοσιαλφιλελεύθερα και ακροδεξιά κόμματα -σε σώμα ένα- φτηνούς και γελοίους υπεργολάβους των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας της Ελλάδας και των ηγεμονικών καπιταλιστικών χωρών.
Οι πολίτες οργίζονται διπλά, με το τσαλαπάτημα των ανήμπορων συνταξιούχων, την κλοπή και καταλήστευση των ταμείων. Με την ελεεινή ψευδολογία των πουλημένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που τον θέλουν αδαή και τον θεωρούν βλάκα. Με την ωμή καταστολή, με τους τόνους χημικών σε βάρος όσων διαδηλώνουν, με το κλείσιμο των σταθμών του ΜΕΤΡΟ, για να μην κατέβει κανείς ΣΥΝΤΑΓΜΑ όταν υπάρχει διαδήλωση. Με την αλαζονική μανία της εξουσίας να τους υποτάξει. 
Ο λαός, μπορεί να τους πνίξει!
Απέναντι σε θυμό, οργή, αγανάκτηση, το σύστημα έχει πλέον πολύ περιορισμένη δυνατότητα πειθούς. Η βαθειά παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, η κρίση όλης της ευρωζώνης, διαλύουν το μύθο του "αμαρτωλού έθνους", τη γελοία επιχείρηση ενοχοποίησης της κοινωνίας. Αυτό το σύστημα δεν έχει θετική προοπτική. Έχει σωτηρία, μόνο μέσω της καταστροφής και της "αναγέννησης" επί των ερειπίων της κοινωνίας.
Μόνο το φόβο μπορούν να αντιτάξουν οι κυβερνώντες.
Λειτουργεί ο φόβος του χειρότερου; Υπάρχουν διαθέσεις για ξεσηκωμό, αγώνα, εξέγερση και ανατροπή; Είναι πολλές οι όψεις και οι τάσεις της πραγματικότητας.
Το "κόμμα της δυσαρέσκειας", δεν είναι ενιαίο.
Η αλληλεγγύη, η εμπιστοσύνη, η αισιοδοξία, η αγωνιστικότητα, η διάθεση ενεργούς συμμετοχής, κατά τους ερευνητές - συγκεντρώνουν θετικές απαντήσεις σε ποσοστό 35,6% και αρνητικές σε ποσοστό 47,2%. Η ελπιδοφόρα αυτή τάση είναι σαφώς και με δυναμισμό ανερχόμενη, παρότι δεν καταγράφεται ακόμη να κυριαρχεί.
Στον αντίποδα της, συγκροτείται η περισσότερο παθητική στάση όπου κυριαρχούν ταπείνωση, φόβος, ενοχή, άγχος, απογοήτευση, θλίψη, ματαίωση, αίσθημα ανημποριάς, υιοθετείται από το 67,7%, ενώ την αποτάσσεται το 25,7%.
Αλλά και κάθε μία από αυτές τις τάσεις διασχίζεται από διαφοροποιήσεις. Αντιδράσεις όπως οι επιθέσεις με αβγά, γιαούρτια και άλλα.. συναφή μέσα, ακόμα και η χειροδικία εις βάρος των πολιτικών, θεωρούνται από αρκετούς "αποτελεσματικές πρακτικές". Η πρακτική επίθεσης σε πολιτικούς με αβγά και γιαούρτια επικροτείται από το 30,4%, με το 21,2% να υιοθετεί ακόμη και τη χειροδικία εναντίον πολιτικών προσώπων! Το 17,1% λέει "ναι" στον εμπρησμό αυτοκινήτων πολιτικών προσώπων, το 14,6% στις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων καταστολής, το 7,9% στους εμπρηστικούς μηχανισμούς και το 6,2% στην καταστροφή της δημόσιας περιουσίας. Ενδιαφέρον έχουν και οι απαντήσεις, αν αυτοί που επικροτούν αυτές τις πρακτικές θα συμμετείχαν σε τέτοιες αντιδράσεις. Και πραγματικά, εδώ είναι που οι γελωτοποιοί της εξουσίας, ανησυχούν. Σε επιθέσεις με αβγά και γιαούρτια δηλώνει ότι θα συμμετείχε το 26,8%. Ποσοστό 16,1% ομολογεί ότι θα έδερνε πολιτικά πρόσωπα, 12,5% ότι θα έβαζε φωτιά σε αυτοκίνητα βουλευτών και υπουργών, ενώ το 12,6% δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να επιτεθεί σε δυνάμεις καταστολής. Εμπρηστικό μηχανισμό θα τοποθετούσε το 5% ενώ το 5,1% δηλώνει ότι δυνητικά θα εμπλεκόταν σε καταστροφές δημόσιας περιουσίας. Οι λεγόμενες "ακραίες μορφές αντίδρασης" μειοψηφούν, όμως τα ποσοστά τους είναι πολύ μεγάλα. Αυταρχισμός αλλά και πολιτική καταστολή Δεν περιμέναμε τα  παραπάνω ευρήματα, για να βγει το συμπέρασμα, πως σαφώς υπάρχει ένα ανοδικό εξεγερτικό συγκρουσιακό ρεύμα, που τρομάζει την εξουσία. Ωστόσο είναι πολύ σημαντική αυτή η επιστημονική συνηγορία και εξαιρετικά σημαντική η συνεισφορά των ερευνητών. Ακριβώς αυτό το ανερχόμενο κοινωνικό ρεύμα εργατικής κοινωνικής δυσαρέσκειας και σύγκρουσης, αποτελεί τον καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων. Όλες οι πολιτικές διεργασίες σε επίπεδο πολιτικών σχηματισμών και εκλογικών προτιμήσεων, συντελούνται πάνω σε αυτό το ηφαιστειακό υπόστρωμα.
Είναι αφελής όποιος δεν κατανοεί, ότι η αυταρχική καταστολή, αλλά και πολιτική περιστολή και περιθωριοποίηση αυτού του ρεύματος, αποτελεί βασικό στόχο του συστήματος εξουσίας. Είναι το μεγάλο πολιτικό διακύβευμα της περιόδου.
Οι μορφές είναι πολλές: Τσάκισμα, πολιτική έκθεση, περιθωριοποίηση και προβοκάρισμα, πολιτική εξημέρωση και φυσικά ο συνδυασμός όλων αυτών. 
Από τη μια, το κράτος θωρακίζεται όλο και πιο αυταρχικά. Πρώτη κίνηση του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη ήταν να ενισχύσει την ομάδα ΔΙΑΣ, με 195 νέους αστυνομικούς - ειδικούς φρουρούς. Το κλίμα και η σχετική προετοιμασία, για την αντιμετώπιση της λαϊκής οργής στις παρελάσεις της 25ης Μάρτη, είναι επίσης χαρακτηριστικά. Λίγοι ένστολοι στρατιωτικοί θα παρελάσουν και ακόμη περισσότεροι με ή χωρίς στολή θα στέκεται σχεδόν σε όλο το μήκος της παρέλασης για να προστατεύουν την επίδειξη κανονικότητας και δύναμης του κράτους και του άθλιου πολιτικού συστήματος. 
Από την άλλη, σφοδρή πολιτική επίθεση, με στόχο την απομόνωση και την περιθωριοποίηση. Ας δούμε μερικές εικόνες…  
"Θα μας κάψουν ζωντανούς", κραυγάζει ο "υπουργός" Βορίδης στο υπουργικό συμβούλιο, που κατά τα άλλα ευχαρίστως θα τεμάχιζε με το τσεκούρι του, οποιοδήποτε αγωνιζόμενο και ελεύθερο άνθρωπο.
«Δεν μπορεί μικρές ακραίες δυνάμεις να εμποδίζουν τις λειτουργίες της χώρας. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Ισχνές μειοψηφίες επιχειρούν εν μέσω κρίσης να το εκμεταλλευτούν, επιβάλλοντας τις δικές τους απόψεις. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί ξανά. Όλοι θα πρέπει να σταθούμε απέναντί τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε μια από τις συσκέψεις για την αντιμετώπιση των αντιδράσεων για τις παρελάσεις. Κάλεσε  μάλιστα και αυτό έχει μεγάλη σημασία, όλα τα κόμματα "να σταθούν απέναντι".
Ακόμη πιο σαφής και ωμός ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κάλεσε την κυβέρνηση «να προστατεύσει το αστικό καθεστώς»!
«Καταργήθηκαν οι παρελάσεις. Χρόνια η Αριστερά το ζητούσε και βρέθηκε ο τρόπος. Τι συμβαίνει; Δεν ξέρουμε ποιοι είναι; Θα παραδώστε στα άκρα τη χώρα;» ρωτάει το (ξεδοντιασμένο) ακροδεξιό μαντρόσκυλο του συστήματος. 
"Τα άκρα συναντώνται", γράφει ο Νίκος Χασαπόπουλος στο Βήμα, σε ένα εμετικό άρθρο κατά παραγγελία των αφεντικών του.  "Δείχνει"  μάλιστα, σαν κοινός κουκουλοφόρος, την μια πλευρά του άκρου στο κάλεσμα της λαϊκής συνέλευσης των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης για μαχητική παρέμβαση την Κυριακή 25 του Μάρτη, επέτειο του ξεσηκωμού για την ανεξαρτησία αυτής της χώρας. Προσανατολισμός, που όπως γράφει με νόημα, ο κατά παραγγελία αγαναχτισμένος "δημοκράτης", προβλημάτισε την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας". Γιατί αλήθεια αυτού του Υπουργείου ειδικά; 
Εμπιστοσύνη και πολιτική ανάπτυξη της κοινωνικής δυναμικής ή πολιτική δειλία;
Οι σφοδρές επιθέσεις Σαμαρά, Βενιζέλου, Λοβέρδου και λοιπών σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρούν να ασκήσουν πολιτική πίεση στην αριστερά. Ώστε να  μην ενισχύσει και να μην μεταπλάσει τις εξεγερτικές τάσεις σε ανατρεπτικό πολιτικό ρεύμα αντικαπιταλιστικής και αντι-ΕΕ κατεύθυνσης. 
Δυστυχώς, συχνά το καταφέρνουν.
Πριν από όλα, λείπει ένας συντονισμένος από τις αριστερές δυνάμεις απεργιακός εργατικός προσανατολισμός, στηριγμένος σε πραγματικό αγώνα διαρκείας. Δεν συγκροτείται κανένα άλλο κέντρο αγώνα και συντονισμού και εργατικής άμεσης μαχητικής δράσης, στήριξης των απεργιών που είναι σε εξέλιξη (πχ. ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΑ) και  απόκρουσης των απολύσεων. Αυτό θα έδινε άλλη δυναμική και θα ανέτρεπε την επικίνδυνη υποταγή σε μια καιροσκοπική στάση και αγώνα μιας ΓΣΕΕ υπόδουλης στη κυβέρνηση και την τρόικα. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΕΠΑΜ έσπευσαν τρομαγμένοι να δηλώσουν ότι δεν επικροτούν κινητοποιήσεις αποδοκιμασίας του Σαμαρά στην Καλαμάτα. 
ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, απείχαν από τις λαϊκές αντιδράσεις στη Ρόδο, δίνοντας χώρο σε "εθνοπατριωτικά" ρεύματα, αναντίστοιχα των διαθέσεων του κόσμου. 
Το ΚΚΕ και ο Ριζοσπάστης και τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ, αναπαράγουν μια κινδυνολογία και φοβία, απαξιώνοντας την τάση να εκδηλωθεί η λαϊκή οργή στις παρελάσεις της 25ης Μάρτη. Μεγεθύνουν τον κίνδυνο ακροδεξιάς παρέμβασης και προβοκάτσιας, εξυψώνοντας ταυτόχρονα αλόγιστα το μπόι καραβανάδων και άλλων καζανοκέφαλων αντιδημοκρατικών παρασίτων. Τους παραδίδεται έτσι, αφελώς και χωρίς δικαίωμα, η λαϊκή οργή και αγανάχτηση.
Ανατροπή: δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, διεθνισμός, ενάντια στη χούντα των αγορών και της ΕΕ

Η αριστερά που σέβεται τον εαυτό της ως δύναμη εργατικής και λαϊκής ανατροπής της επίθεσης, βρίσκεται μπροστά στην δυνατότητα και τη μεγάλη πρόκληση.
Ένας είναι ο δρόμος: Συνάντηση αλλά και μετάπλαση των εξεγερτικών αγωνιστικών τάσεων. Μετασχηματισμός σε πολιτικό ρεύμα ανατροπής με σαφές δημοκρατικό, εργατικό, λαϊκό πρόσημο.
Πριν από όλα, πρόσημο κοινωνικής δικαιοσύνης, δηλαδή υπεράσπισης του κόσμου της εργασίας, ανάδειξης των εργατικών και κοινωνικών συμφερόντων και αξιών σε βασικό άξονα μιας άλλης κοινωνικής πορείας, με ανατροπή της λογικής και του κόσμου του κεφαλαίου. Ενάντια στην δικτατορία των ‘’αγορών’’ στη ζωή μας.
Πρόσημο, δημοκρατίας, ενάντια σε κάθε λύση αυταρχική, κοινοβουλευτικού ή τυπικού στρατιωτικού ολοκληρωτισμού, επιτροπείας και κηδεμονίας από την ΕΕ. Με ανάπτυξη μορφών και θεσμών εργατικής, λαϊκής και κοινωνικής δημοκρατίας, επάλξεις του αγώνα για την ανατροπή σήμερα, φύτρα μιας εργατικής αυτοκυβέρνησης και εξουσίας αύριο.
Πρόσημο αδελφοσύνης και διεθνισμού. Όσο η αστική τάξη δεν μπορεί να οικοδομήσει κοινωνικές συμμαχίες με μεσαία στρώματα και ανώτερη υπαλληλία, άλλο τόσο θα καταφεύγει σε πρακτικές και υπόθαλψη αξιών εμφυλίου μέσα στον κόσμο της εργασίας. Εμφύλιος μεταξύ ανέργων και εργαζομένων, νέων και παλιών. Μίσος με τους μετανάστες. Εχθρότητα με τους γειτονικούς λαούς. Αυτός ο δρόμος θα είναι καταστροφή για τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Οι "πατριωτισμοί" του Καμμένου και Ψωμιάδη, είναι όψεις μόνο της επικίνδυνης αυτής στρατηγικής, αλλά και αποτελέσματα του ρηχού και μονοδιάστατου  "αντιμνημονιακού"  λόγου και πολιτικού προτάγματος.
Εδώ πρέπει να είναι πριν από όλα η αγωνία και η συμβολή της αριστεράς. Στο ποιος είναι "ο άλλος δρόμος". Στην πολιτική κατεύθυνση.
Μαχητής και οργανωμένος λαός
Απέναντι μας ένα σιδερόφρακτο αντιλαϊκό πλέγμα εξουσίας. Με δυνατό στήριγμα την ΕΕ και την τρόϊκα. Δεν έχουν ανατραπεί, παρά τους μεγάλες κινητοποιήσεις, αλλά δεν έχουν νικήσει. Πάμε σε μια σχετικά παρατεταμένη περίοδο με αμπώτιδες και παλίρροιες.
Κανείς δεν στεναχωριέται που οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, δεν μπορούν να πιουν ούτε καφέ όπου τους αναγνωρίζει ο κόσμος. Τα γιαουρτωμένα τους, τα χαίρονται και αυτοί που δεν συμμετέχουν. Όπως χάρηκε και είδε τον εαυτό του στην καταρράκωση της εικόνας του κράτους, των αστών πολιτικών, του προέδρου της δημοκρατίας, των στρατιωτικών και πολιτικών εκπροσώπων της εξουσίας, στις παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη. Είναι το αίσθημα της δίκαιης εκδίκησης ενός λαού που τσαλαπατιέται.
Είναι όμως και η έκφραση της ανημποριάς. Κανένα παπαγαλάκι της εξουσίας δεν έχει το δικαίωμα να σηκώνει φωνή ενάντια στις "ακρότητες". Ας σιωπήσουν καλύτερα, ας μην προκαλούν, να λουφάξουν όπως έχουν προτιμήσει και εκείνοι οι οικονομολόγοι, διανοούμενοι, καθηγητές, που υπερασπίζονται το ευρώ και την ΕΕ.
Η φιλολογία περί "ακραίων" αντιδράσεων ή και περι "δύο άκρων", είναι όλως διόλου αντιδραστική και κουτοπόνηρη. Τίποτα ακραίο δεν μπορεί να θεωρηθεί στη συμπεριφορά των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό του κεφαλαίου και της ΕΕ. Ακραία άδικη και βίαιη είναι η επίθεση ενάντια στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Το μεγάλο ζητούμενο είναι η προωθημένη κοινωνική και πολιτική αντίσταση, με ανώτερες μορφές πάλης, με στόχο την ανατροπή του αντιπάλου. Είναι αναγκαίο και δίκαιο.
Στην πραγματικότητα, όλοι γνωρίζουμε πως οι "ακραίες" μορφές αντίδρασης, κάθε άλλο παρά συνίστανται σε αυτές που καταγράφει η έρευνα. Η αποτελεσματικότητα των μορφών - διότι αυτό είναι το ζητούμενο - είναι ένας συνδυασμός απεργίας, διαδήλωσης, καταλήψεων, αποκλεισμών, με οργάνωση, ένταση, διάρκεια και σχέδιο κλιμάκωσης.
Με στόχο την άνοδο της αυτοπεποίθησης του μαχόμενου εργαζόμενου λαού και των ανέργων. Την παράλυση της παραγωγικής λειτουργίας και κρατικής μηχανής, ως μέσο οικονομικής και πολιτικής απειλής και "εκβιασμού" προς τον αντιδραστικό συνασπισμό εξουσίας. Την ανάπτυξη της πολιτικής συνειδητότητας της δράσης και της  οργάνωσης σε νέα όργανα πολιτικής και κοινωνικής πάλης. Για να αγγιχτεί, συνειδητά και σχεδιασμένα, αλλά όπως πάντα πρωτότυπα και  στις απρόσμενες στροφές των συγκρούσεων, το ζήτημα των ζητημάτων, δηλαδή η ανατροπή της εξουσίας, της οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας της αστικής τάξης.
Πόσο κοντά ή μακριά είμαστε σε αυτό το στόχο; Όσο μακριά ή κοντά είμαστε ακριβώς στην ανάπτυξη νέων οργάνων αγώνα, πριν από όλα σε ένα ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα ταξικού προσανατολισμού και αγωνιστικής ενότητας.  
Δεν ανατρέπεται αυτή η χούντα και τετραπλή κατοχή ΕΕ, ΔΝΤ, ελληνικού κεφαλαίου / κυβερνήσεων, με μπουλούκια, με ανθρώπους - ψηφοφόρους και γιουχαϊστές.

Συχνά, αυτή η αυταπάτη εκφράζεται με αδημονία για  το κουτί της κάλπης και την προσμονή μιας "αριστερής" ή "έντιμης πατριωτικής" κυβέρνησης, κατά περίπτωση. Άλλοτε, παίρνει την μορφή της αποθέωσης των συμβολικών ενεργειών με "σκοτεινό αντικείμενο του πόθου" την κάλυψη από τα ΜΜΕ. Και αυτά και άλλα που θα ανακαλύψει  ο κόσμος, έχουν τη σχετική τους αξία. Καταδείχνουν την ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου και την αναζήτηση να εκφράσει και να επιβάλει τη θέληση του.
Ο πραγματικός ωστόσο τρόμος για το πολιτικό σύστημα, την τρόικα και την οικονομική ολιγαρχία, είναι το οργανωμένο κίνημα και λαός, με συνειδητή πολιτική επιδίωξη για αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης. 
Η αυθόρμητη ανάπτυξη των αγώνων, η προώθηση του αγωνιστικού πνεύματος μέσα από κάθε αφορμή, όπως οι λαϊκές αντιδράσεις στις παρελάσεις της 25ης Μάρτη που είναι αναπόφευκτες, δεν αντιπαρατίθενται, αλλά ζεσταίνουν και ανακαλύπτουν αυτό το δρόμο. 
Οι ζωντανές δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής, κομμουνιστικής  και ευρύτερης αριστεράς, μπορούν, δικαιούνται και υποχρεούνται να συμβάλλουν. Στις 25 Μάρτη, θα παρελάσουν περήφανα η οργή, η αγανάχτηση, ο θυμός, σκορπίζοντας το γελοίο πέπλο της  δήθεν λαϊκής υποταγής σε ένα δήθεν σχέδιο εθνικής πατριωτικής συναίνεσης. Χωρίς υποτίμηση και υπόκλιση στις εθνοπατριωτικές κορώνες παρακρατικών και περιθωριακών ακροδεξιών ομάδων. Χωρίς αλαζονεία και "ασφαλείς αποστάσεις" απέναντι σε λαϊκές διαθέσεις και αισθήματα, συλλήβδην θεωρούμενα ως "πατριωτικά και άρα αταξικά".
Η επανάσταση του 1821, όπως και όλες οι λαϊκές ανατάσεις στην ιστορία, ανήκουν στους αγωνιζόμενους και ποτέ στην εξουσία και τους σφουγγοκωλάριους της. Η επίσημη ιστορία, με τα ψέματα, το φορμαλιοσμό της και τη φορμόλη της, γραμμένη πάντα από την εξουσία, δύσκολα μπορεί να ξεριζώσει αυτή την αλήθεια
Δεν είναι μόνο πρόταγμα της αριστεράς αυτό. Βγαίνει μέσα από την κοινωνική δυναμική και τη λαϊκή σοφία και εμπειρία: "Παιδί της νύχτας μια ζωή, δεν το αντέχω το πρωί με τους κυρίους στα κασμήρια τους σφιγμένους. Εγώ την νύχτα μόνο ζώ μαζί με κείνους που αγαπώ με τους παράνομους και τους αδικημένους", όπως το τραγούδησε ο Καζαντζίδης.


πηγή: aristeroblog.gr

Θα ήθελα να μάθω, δεν ντρέπεστε;

παίζουμε με τα λόγια και τις έννοιες .Έκατσα και άκουσα και την συγνώμη του Βαγγέλη. Φθηνός ρήτορας της υποδούλωσης. Δήλωσε ότι ξέρει που πάει η χώρα. Με θεατρινισμούς και μεταμέλεια είπε την λέξη συγνώμη. Έτσι όπως την εκστόμισε ήταν σαν βρισιά. Έβριζε την νοημοσύνη μας. Πως και ήμαστε τόσο χαζοί και δεν καταλαβαίνουμε ότι μας έσωσε; Για τι δεν δακρύζουμε απέναντι στο μεγαλείο της ψυχής του;
Εσείς οι άλλοι πρασινοφρουροί που δεν ακούσατε μια στοιχειώδη αυτοκριτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ πως αντιδράσατε; Ακούσατε κανένα καινούργιο πολιτικό πρόγραμμα; Νοιώσατε τον αέρα της αλλαγής; Διατυπώθηκαν βιώσιμες λύσεις για την σκλαβωμένη χώρα μας; Πως και για τί χειροκροτήσατε; Πως νοιώθετε όταν κοροϊδεύεται τον κόσμο; Εθελοτυφλείτε όταν καθημερινά σε όλα τα ΜΜΕ παρουσιάζονται οι περικοπές και οι καινούργιες μειώσεις των μισθών μας ;Όταν θα πάτε στα σπίτια σας κρυφτείτε από την οργή του λαού. Ξανακοιτάξτε τον εαυτό σας τον καθρέφτη ψεύτη που είναι η συνείδηση σας.Θα ήθελα να μάθω ,δεν ντρέπεστε; Πως κοιμόσαστε τα βράδια; Τι όνειρα βλέπετε εσείς τα πράσινα και τα γαλάζια παιδιά αυτού του τόπου; Εμείς οι απλοί και νομιμόφρονες κάτοικοι αυτής της χώρας ετοιμάζουμε την απάντηση μας. Παρακολουθούμε από κοντά τα γεγονότα περιμένοντας μάταια να ενωθούν οι δυνάμεις της αριστεράς. Μέχρι τότε τρέχουμε με τα τέσσερα να αγοράσουμε φθηνές πατάτες. Πότε άλλοτε δεν έφαγε τόσες πατάτες ο ελληνικός λαός. θα σας απαντήσουμε με το δαγκωτό βόλι που θα ρίξουμε στην κάλπη .Αν θα μας αφήσουνε οι αφεντάδες μας. Η προτροπή και η εντολή να μην γίνουν εκλογές για να μην χαλάσουμε ΄΄το κλίμα΄΄ του ΔΝΤ δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Το δανειακό πλαίσιο δεν μας επιτρέπει την πολυτέλεια της αυτόνομης και ελεύθερης χώρας. http://kepparou.blogspot.com http://kepparou.blogspot.com

ΤΑ ΜΑΘΕΣ; ΠΕΘΑΝΕΣ!


Δεν ζεις φίλε μου, απλά δεν το ξέρεις. Δεν ζεις, ακούς; Είσαι πεθαμένος εσύ κι όλο σου το σόι. Εσύ κι η οικογένεια σου, οι φίλοι σου, οι γνωστοί σου, αυτοί που αγαπάς. Μόνο αυτοί που μισείς, αυτοί που σε θυμώνουν είναι ζωντανοί. Όλοι οι άλλοι, όλοι εμείς είμαστε πεθαμένοι. Απλά δεν το ξέρεις, όχι για άλλο λόγο, απλά γιατί δεν το είπαν στις ειδήσεις, δεν το συζήτησε η Τρέμη και η παρέα της , ούτε έγινε πρωτοσέλιδο. Κι έτσι εσύ, εγώ, οι περισσότεροι από εμάς ζούμε και ουσιαστικά δεν ζούμε. Είμαστε πεθαμένοι. Γιατί; Άκου λοιπόν…

Το μεγαλύτερο έγκλημα που έχουν κάνει σε βάρος του ελληνικού λαού είναι να τον μετατρέψουν σε ζωντανό –νεκρό. Είμαστε η χώρα με τα περισσότερα ζόμπι παγκοσμίως. Αλήθεια σου λέω. Εάν δε με πιστεύεις κοίταξε γύρω σου. Κοίταξε προσεχτικά κι άφησε την καχυποψία στην άκρη κι επέτρεψε στις αισθήσεις σου να λειτουργήσουν. Πες μου τώρα, πόσους ανθρώπους είδες σήμερα να γελάνε; Πόσους έστω να χαμογελάνε; Πόσους να λένε αστεία στο δρόμο; Πόσους να απλώνουν το χέρι σε κάποιον άγνωστο; Πόσους να ονειρεύονται; Πόσους να κάνουν χαβαλέ μεταξύ τους; πόσους να «πετάνε» στα ουράνια κοιτώντας το ταίρι τους; πόσους να χαίρονται με τον ήλιο; Πόσους να κρατάνε λουλούδια στο χέρι; Πόσους να σου λένε μια ζεστή καλημέρα χωρίς να σε γνωρίζουν; Πόσους να σε πλησιάζουν λέγοντας σου μια πετυχημένη ατάκα; Πόσους να σου σφίγγουν το χέρι νιώθοντας ότι δεν έχεις κέφι; Πόσους να σου χτυπούν την πλάτη βλέποντας ότι πονάς; Πόσους τέλος πάντων βλέπεις δίπλα σου που ζουν την στιγμή τους; σκέψου το λίγο…

Εγώ δεν βλέπω κανέναν. Είναι όλοι κατηφείς, εκνευρισμένοι, χωρίς χιούμορ, χωρίς ξεγνοιασιά, χωρίς χαμόγελο. Λες κι όλοι ζουν στην αγέλαστη χώρα. Στην χώρα που το χαμόγελο φορολογείται. Κι όλοι σφίγγουν τα χείλια μην και τους μπει κανένας καινούργιος φόρος στη πλάτη. Εμένα αυτή η παγωμάρα- μουγγαμάρα ένα πράγμα μου λέει : ότι όλοι έχασαν την ελπίδα τους.
Κανείς δεν περιμένει κάτι, κανείς δεν παλεύει για κάτι, κανείς δεν νοιώθει κάτι. Όλοι μουτρωμένοι, βαρεμένοι, χωρίς αύριο. Εκεί έφτασαν ένα ολόκληρο λαό. Ή μάλλον την πλειοψηφία του λαού. Γιατί είναι κι οι άλλοι. Οι λίγοι, αυτοί που ότι και να γίνει την έχουν κάνει την δουλειά τους, τα έχουν φάει τα λεφτά μας, κι έτσι καρφάκι δεν τους καίγεται. Είναι στην δική τους φάση- αφασίας όπου το μόνο που τους νοιάζει είναι να αυγατίσουν αυτά που έχουν στις ξένες, πάντα, τράπεζες και κάθονται. Αλλά δεν είναι αυτοί το θέμα μου σήμερα. Θα έρθει κι εκείνων η σειρά.
Το θέμα μου είσαι εσύ κι εγώ. Εσύ κι εγώ που ζούμε και δεν ζούμε. Εσύ κι εγώ που δεν ελπίζουμε σε τίποτε. Λες και μας νάρκωσαν τον εγκέφαλο, λες και μας σκότωσαν την σκέψη φερόμαστε σαν να μην έχουμε αύριο. Σαν να μην έχουμε τίποτε. Και δεν είναι έτσι που να πάρει η ευχή.
Οκ. Η προπαγάνδα είναι τεράστια, είναι πολύπλοκη, συνεχής, αδιάκοπη. Εδώ και δύο χρόνια μας άλλαξαν τα φώτα. Η κρίση, οι φόροι, τα μνημόνια, οι δόσεις, η φτώχεια, η έξοδος από το ευρώ, η επιστροφή στην δραχμή, η ανεργία, η πείνα και, και, και, και,…. Δεν έχει τέλος η προπαγάνδα. Όχι ότι είναι ρόδινα τα πράγματα. Σίγουρα δεν είναι. Σίγουρα υπάρχει φτώχεια, σίγουρα η ανεργία έχει χτυπήσει κάθε ελληνικό σπίτι.
Αλλά ρε φίλε στάσου λίγο και σκέψου. Κι ας έχεις άδειο στομάχι, κι ας πεινάς.
Αξίζει τον κόπο να μην ζεις την ζωή σου; Αξίζει τον κόπο να μην παλεύεις για τίποτε; Αξίζει τον κόπο να σηκώνεις τα χέρια ψηλά και να παραδίνεσαι; Αξίζει τον κόπο να παραχωρείς όλα σου τα δικαιώματα εν μια νυκτί; Αξίζει τον κόπο να δέχεσαι να σου πετσοκόψουν τον μισθό προκειμένου να μην σε απολύσουν; Αξίζει τον κόπο να μην έχεις δεκάρα, ή μάλλον ευρώ , να βγεις μια βόλτα κι ας δουλεύεις σαν τον σκύλο; Αξίζει τον κόπο να βλέπεις τους γονιούς σου, γέροντες κι οι δυο να περιμένουν στην ουρά για να πάρουν τα τελειώματα στη λαϊκή; Αξίζει να μην έχεις να αγοράσεις ένα παιχνιδάκι στο πιτσιρίκι σου; Αξίζει να ξεγελάς την πείνα της οικογένειας σου με παξιμάδια; Αξίζει τον κόπο να τρέμει το φυλλοκάρδι σου για το τι θα σου φέρει το αύριο; Αξίζει τον κόπο να κρύβεσαι από όλους και να έχεις μόνο σύντροφο τον φόβο;
Τον φόβο που άλλοι σου φύτεψαν στο μυαλό.
Αξίζει τέτοια ζωή; Για να ζήσεις έτσι ήρθες σε αυτό τον πλανήτη; Για να μην αφήσεις τίποτε, καμία σκέψη, καμία πράξη την οποία θα μνημονεύουν οι άνθρωποι που σε έχουν αγαπήσει όταν εσύ θα έχεις φύγει;
Όχι ρε φίλε. Δεν είναι αυτή η ζωή σου. Δεν είναι αυτοί οι στόχοι σου. Δεν είναι αυτό το όνειρο σου. Δεν είναι αυτό που εσύ φαντάστηκες. Ζεις αυτό που οι άλλοι θέλουν να ζεις.
Για αυτό σου λέω. Ξύπνα. Μίλα. Βρες την δύναμη και χτύπα τον φόβο που σε έχει κάνει μια χαψιά, στάσου στα πόδια σου, στο ανάστημα σου και ΖΗΣΕ. Έρχονται εκλογές φίλε μου, αυτοί οι γελοίοι τύποι που μας κυβερνάνε κάνουν ήδη τους συσχετισμούς τους , τις ίντριγκες τους, τα μοιράσματα τους, και βασίζονται στην δική σου κατάσταση.
Σε θέλουν ζόμπι για να ψηφίσεις αυτό που τους εξυπηρετεί. Ή καλύτερα να μην ψηφίσεις καθόλου. Να απέχεις. Η γνώμη σου, η αντίδραση σου να μην φανεί πουθενά. Ξύπνα λοιπόν κι όταν θα έρθουν οι εκλογές δώσε τους να καταλάβουν. Ψήφισε και ψόφησε τους όλους αυτούς που σε έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Δείξε τους εσύ τι είναι φόβος. Κάνε το έγκλημα τους μπούμερανγκ και ρίξτο στα μούτρα τους. Κι αναστήσου φίλε μου. Σου έχει δοθεί το μεγαλύτερο δώρο, να είσαι ζωντανός μην το φτύνεις έτσι.
Υ.Γ. H υπογράφουσα είναι άνεργη εδώ και 2,5 χρόνια, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, χρεωμένη μέχρι το λαιμό και έχει βρεθεί πολλές φορές σε απελπισία γιατί δεν υπήρχε φαγητό για τα παιδιά. Αλλά η μαγεία είναι και την φτώχεια να την περιγελάς.
Νάντια Τριανταφύλλου για τα ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ

Άρης Βελουχιώτης

Την Τρίτη 19 Ιουνίου του 1945, η εφημερίδα του Πολιτικού Συνασπισμού Κομμάτων του ΕΑΜ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» ανήγγειλε στο βασικό θέμα της πρώτης της σελίδας την επιβεβαίωση μιας συγκλονιστικής είδησης για όλο το ΕΑΜικό κίνημα εθνικής αντίστασης 1941-1944, ιδιαίτερα δε για τους αγωνιστές του ΕΛΑΣ. Η είδηση, που κυκλοφορούσε ως φήμη από τις προηγούμενες ημέρες, αφορούσε το θάνατο του Θανάση Κλάρα, του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, που πλέον περνούσε στην ιστορία με το αντιστασιακό του όνομα ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ. Εγραφε η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» στον τίτλο του βασικού της θέματος: «Ο ΑΡΗΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΩΡΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ - Το λαϊκό δημοκρατικό κίνημα αποκήρυξε ΕΝΑΝ ΑΠΕΙΘΑΡΧΟ ΟΠΑΔΟ ΤΟΥ αλλά ο Δοσιλογισμός εκρέμασε το κεφάλι ΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ». Ο τίτλος αυτός απέδιδε πλήρως την αλήθεια των πραγμάτων. Δεν μπορεί να συγχέεται ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε το ΚΚΕ και το ΕΑΜικό κίνημα τον Αρη Βελουχιώτη, μετά την απόφαση του τελευταίου να αντιταχθεί εμπράκτως στην πολιτική του κινήματος, όπως αυτή εκφραζόταν στο πλαίσιο της Συμφωνίας της Βάρκιζας, με τη στάση που κράτησε απέναντί του η αντίδραση.

Εκείνη την εποχή, την εποχή του θανάτου του, δεν υπήρχε δεύτερη άποψη σε ολόκληρο το ΕΑΜικό κίνημα: Ο Αρης Βελουχιώτης ήταν ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, από τους πρωτοπόρους του αντιστασιακού κινήματος, ένας από τους κορυφαίους λαϊκούς αγωνιστές, που μετά τη Βάρκιζα είχε παραβιάσει τους κανόνες πειθαρχίας του κινήματος. Την ίδια αξία απέδιδε στον Αρη και η αντίδραση: Τον θεωρούσε κορυφαίο λαϊκό - εθνικό αγωνιστή κι ακριβώς γι' αυτό το λόγο επιδίωξε και πέτυχε την εξόντωσή του, βοηθούμενη αντικειμενικά και από τη δική του στάση, μια στάση που τον ωθούσε στη σύγκρουση με το Κόμμα του και το ΕΑΜ και εκ των πραγμάτων στην αυτοαπομόνωσή του. Πριν προχωρήσουμε σε μια πιο ολοκληρωμένη έκθεση της προσωπικότητας του Αρη Βελουχιώτη και των γεγονότων που οδήγησαν στο τραγικό του τέλος, οφείλουμε να δώσουμε στον αναγνώστη δύο ακόμη ιστορικά στοιχεία που βοηθούν στην πληρέστερη κατανόηση των όσων έγραφε η εφημερίδα του ΕΑΜ στο προαναφερόμενο δημοσίευμά της.

Λίγες ημέρες πριν το τέλος...

Στις 16 Ιουνίου του 1945, ημέρα θανάτου του Αρη, από τραγική σύμπτωση, ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» δημοσίευσε την απόφαση της ΚΕ για τη διαγραφή του από το Κόμμα. Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί στην 11η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ στις αρχές Απρίλη του ιδίου έτους. Λίγες ημέρες πριν, με δήλωσή του στο «Ρ» ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Ν. Ζαχαριάδης είχε προαναγγείλει τη δημοσίευση της διαγραφής, καταγγέλλοντας ανοιχτά την απειθαρχία του Αρη Βελουχιώτη. Υπό τον τίτλο «Το ΚΚΕ καταγγέλλει ανοιχτά τον Αρη Βελουχιώτη», ο «Ρ» έγραψε1: «Ο σ. Ζαχαριάδης μας ανακοίνωσε ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αφού συζήτησε πάνω σε εκθέσεις που ήρθαν από διάφορες κομματικές οργανώσεις, αποφάσισε να καταγγείλει ανοιχτά την ύποπτη και τυχοδιωκτική δράση του Αρη Βελουχιώτη (Θανάση Κλάρα ή Μιζέρια). Ο Βελουχιώτης και ύστερα από τη σύναψη της συμφωνίας της Βάρκιζας συνέχισε τη δράση του. Η δράση αυτή, που μονάχα την αντίδραση μπορούσε να εξυπηρετήσει, γιατί της έδινε όπλα για να χτυπά το ΚΚΕ, να παραβιάζει τη συμφωνία της Βάρκιζας και να δικαιολογεί τα εγκλήματά της, δεν επιτρέπει πια καμία καθυστέρηση για την ανοιχτή καταγγελία του Αρη Βελουχιώτη. Οπως είναι γνωστό ο Βελουχιώτης (Θανάσης Κλάρας) στον καιρό της δικτατορίας του Μεταξά είχε πιαστεί και είχε κάνει δήλωση μετανοίας και αποκήρυξης του ΚΚΕ».

Η καταγγελία του Αρη από το Κόμμα καθιστούσε πλέον τυπικό το ζήτημα της κοινοποίησης της διαγραφής του. Ο ταξικός αντίπαλος, αντιλαμβανόμενος τη σημασία του, δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το γεγονός, όπως άλλωστε έκανε και κάνει σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις. Ηταν μάλιστα τόσο προκλητική αυτή η συμπεριφορά της αντίδρασης που ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» δεν μπόρεσε να την αγνοήσει. Στο φύλλο που βγήκε την παραμονή του θανάτου του Αρη, στην πρώτη σελίδα, υπό τον τίτλο «Χαμένος Κόπος» δημοσιεύτηκε ένα ανυπόγραφο σχόλιο γραμμής στο οποίο μεταξύ άλλων αναφερόταν2: «Η αντίδραση θορυβεί γύρω από το ζήτημα της διαγραφής του Αρη Βελουχιώτη και ανέλαβε την υπεράσπισή του. Μάταια όμως θορυβεί... Μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας ο Θανάσης Κλάρας ή Αρης Βελουχιώτης, όπως γράψαμε ήδη, συνεχίζει τη δράση που μόνο την αντίδραση εξυπηρετεί και ξέχασε την υπόσχεση που είχε δώσει στο κόμμα όταν το 1942 ζήτησε να χρησιμοποιηθεί καθώς και τις υποχρεώσεις που έχουν τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ.

Για τους λόγους αυτούς και ανεξάρτητα από τις υπηρεσίες που πρόσφερε στον αντάρτικο αγώνα το ΚΚΕ δε δίστασε ούτε στιγμή και τον διέγραψε... Σήμερα η αντίδραση, που έβριζε χυδαία τον Θανάση Κλάρα, όταν πάλευε για τα συμφέροντα του έθνους, ανέλαβε την υπεράσπισή του και είναι αφειδώλευτη σε επαίνους δείχνοντας έτσι τη συμπάθειά της προς κάθε τι αντιλαϊκό. Και μόνο το γεγονός αυτό είναι αρκετό για ν' αποδείξει πόσο το ΚΚΕ έχει δίκιο και πόσο βάζει πάνω απ' όλα τα συμφέροντα του λαού. Χαμένος κόπος, λοιπόν, οι υστερικές κραυγές». Λίγες ημέρες αργότερα, όταν ο Αρης θα είναι πια νεκρός, η ντόπια αντίδραση δε θα διστάσει, για παραδειγματισμό του λαού, να κρεμάσει το κεφάλι του και το κεφάλι του συντρόφου του Τζαβέλα σ' ένα φανοστάτη στα Τρίκαλα και να αφήσει τα ακέφαλα κορμιά τους βορά στα αγρίμια.

Ας δούμε όμως τώρα ποιος ήταν ο Αρης Βελουχιώτης, παρακολουθώντας την πορεία του από τα πρώτα βήματα της ζωής του.

Τα πρώτα του βήματα στη ζωή

Ο Αρης Βελουχιώτης (Θανάσης Κλάρας) γεννήθηκε στη Λαμία στις 27 Αυγούστου του 1905. Ηταν το τρίτο παιδί του Δημήτρη και της Αγλαΐας Κλάρα. Στην οικογένεια υπήρχαν άλλα τρία παιδιά: Ο Περικλής, η Ευαγγελία και ο Μπάμπης. Η οικογένεια του Αρη ήταν γενικά εύπορη με ρίζες αγωνιστικές. Ο πατέρας του ήταν δικηγόρος, αλλά είχε και κτηματική περιουσία, ελαιοτριβείο και σαπουνοποιείο. Οι προπάπποι του, από μητέρα κι από πατέρα, είχαν πάρει ενεργό μέρος στην Επανάσταση του 1821. Γράφει σχετικά ο Πάνος Λαγδάς στην κλασική, πλέον, εργασία του για τον Αρη3: «Οι πρόγονοί του πήραν μέρος στην επανάσταση του Εικοσιένα και διακρίθηκαν για την τόλμη τους και την παλικαριά τους. Ενας απ' αυτούς, ο Ανδρέας Κλάρας, στα ηρωικά εκείνα χρόνια του ξεσηκωμού του έθνους αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της πατρίδας πολεμώντας τους Τούρκους σαν αξιωματικός στα σώματα των οπλαρχηγών του Εικοσιένα Πανουργιά και Δυοβουνιώτη. Αλλά και άλλος πρόγονός του, από τη μητέρα του - που ανήκε στη Σουλιώτικη οικογένεια Ζέρβα, η οποία ύστερα από την καταστροφή του Σουλίου κατέφυγε στο Μεσολόγγι - πολέμησε γενναία τους Τούρκους με τον Μάρκο Μπότσαρη, στις μάχες που έδωσε κοντά στο Καρπενήσι, επίσης και στο Μεσολόγγι. Μάλιστα την εποχή που βρισκόταν στο Μεσολόγγι (όπως το θέλει η παράδοση) ήταν στα σώματα που είχε οργανώσει ο Μπάιρον».

Το 1911 ο μικρός Θανάσης Κλάρας γράφτηκε στο Δημοτικό σχολείο του «Λαχανά» και το 1915 γράφτηκε στο σχολαρχείο. Μετά το σχολαρχείο θα γραφεί στο ανώτερο τμήμα της «Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής» της Λάρισας (Μέση Γεωπονική Σχολή με τρίχρονη φοίτηση), απ' όπου και θα αποφοιτήσει το 1922. Ο Θανάσης ήταν πολύ δραστήριος, σωστός ταραξίας, από πολύ μικρός. Απείθαρχος, ανυπότακτος, ερχόταν συχνά αντιμέτωπος με τους κανόνες ζωής της μικρής κοινωνίας της Λαμίας. Ετσι, όταν στα 1919 έφυγε για να σπουδάσει στη Λάρισα «ησύχασε κι η Λαμία από την πέτρα του σκανδάλου της», γράφει ο αδελφός του Μπάμπης4.

Απόφοιτος πια γεωπόνος, με τη βοήθεια του πατέρα του, ο Θανάσης διορίζεται στη Γεωργική Υπηρεσία και αρχικά υπηρετεί στα Μπούκια (Παρανέστιο) Δράμας, ενώ το 1923 θα μετατεθεί στα Τρίκαλα. Γρήγορα, όμως, θα παραιτηθεί ερχόμενος σε διαφωνία με την υπηρεσία, ειδικότερα δε με το καθεστώς της συναλλαγής και του ρουσφετιού που κυριαρχούσε στο δημόσιο. Κατόπιν θα αρνηθεί την πρόταση του πατέρα του να ασχοληθεί με την κτηματική περιουσία της οικογένειας και θα πάρει το δρόμο προς την πρωτεύουσα για να φτιάξει μόνος του τη ζωή του5.

Η μεγάλη στροφή στη ζωή του

Στην Αθήνα ο Θ. Κλάρας θα συνδεθεί στενά με τον συμπατριώτη του Τάκη Φίτσο, ο οποίος στάθηκε δάσκαλός του, τον βοήθησε να ξεκαθαρίσει τις ανησυχίες του, να διευρύνει τους ορίζοντές του. Σύντομα ο Φίτσος χρησιμοποιεί τον Θανάση σε διάφορες κομματικές δουλιές που αποτελούσαν τότε απαραίτητη προϋπόθεση δοκιμασίας του οποιουδήποτε υποψηφίου για ένταξη στο Κόμμα ή στην οργάνωση της Νεολαίας.

Με την ένταξή του στο επαναστατικό κίνημα ο Θανάσης κλείνει οριστικά τον πρώτο κύκλο της ζωής του και βρίσκει ουσιαστική διέξοδο και περιεχόμενο ζωής, πραγματικό σκοπό για να διοχετεύσει τις δημιουργικές ανησυχίες του, την τόλμη και το ατίθασο του εαυτού του. Για το θέμα αυτό έχει μιλήσει ο ίδιος με επιστολή του που δημοσιεύτηκε στο «Ριζοσπάστη» το Σεπτέμβρη του 1931, σε απάντηση της κατηγορίας που είχαν εκτοξεύσει σε βάρος του, ότι το 1924 είχε καταδικαστεί για κλοπή.

Γράφει χαρακτηριστικά6:
«Καταδικάστηκα για κλοπή το 1924; Εκανα κλοπή το 1924; Ναι! Και έκανα την κλοπή και καταδικάστηκα! Γιατί έκλεψα; Γεννημένος μέσα στο καθεστώς αυτό της ληστείας, της διαφθοράς, του πνευματικού σκότους και της διαστρέβλωσης της πνευματικής, έχοντας για σύμβουλο τον διεφθαρμένο αστικό πολιτισμό, έφτασα στο σημείο να κλέψω. Οχι αυτό μόνο. Ρωτήστε τον τόπο της καταγωγής μου: Θα μάθετε πως στα μικρά μου χρόνια χαρτόπαιζα, μεθούσα, πιστόλιζα για το τίποτε και τον τυχόντα μέσα στα καφενεία. Αυτά ως το 1924, ακόμα και το '25 σχεδόν, όταν επί τέλους άρχισα με τη βοήθεια κομμουνιστών εργατών και διανοουμένων να βλέπω όχι θολά, μα με κάποια καθαρότητα. Εφτασε λίγος καιρός να απαλλαγώ απ' την επίδραση του διεφθαρμένου αστικού πολιτισμού.

Ημουνα πια στους κόλπους του Κομμουνιστικού κόμματος. Αν στη ζωή μου υπάρχει ένα σημείο που με συγκίνηση και με υπερηφάνεια αφάνταστη από καιρού σε καιρό γυρίζω και βλέπω, είναι ακριβώς η εποχή που μπήκα στο Κομμουνιστικό Κόμμα. Διαπαιδαγωγήθηκα ταξικά, έμαθα το συμφέρο μου, πέταξα τον κεφαλαιοκρατικό πολιτισμό στα μούτρα της λωποδύτριας μπουρζουαζίας και ρίχτηκα με πίστη, με θέληση, με ηρωισμό στον αγώνα για τις εργαζόμενες μάζες. Εκτοτε δεν έχω στο ενεργητικό μου παρά φυλακίσεις για πάλη επαναστατική. Μιλάν τα γεγονότα, μιλάει αυτή η αλήθεια. Ούτε ΜΙΑ ΚΗΛΙΔΑ. Είναι αυτό σε βάρος μου; Είναι αυτό στοιχείο ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα; ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ότι γλίτωσα απ' τη διαφθορά της συνείδησης, στην οποία με οδηγούσε το ληστρικό αστικό καθεστώς και κόσμησα τον Κλάρα που φερόντανε τροχάδην στον γκρεμό με ΑΓΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ στοιχεία και μόνο με τέτοια».


Η αρχή της οργανωμένης δράσης του Θ. Κλάρα μέσα από τις γραμμές της ΟΚΝΕ τοποθετείται χρονολογικά στα 1924 με 1925. Ο ισχυρισμός του Λευτέρη Αποστόλου ότι τον γνώρισε ως στέλεχος της ΟΚΝΕ το 1923 μάλλον οφείλεται σε παραπλάνηση μνήμης7. Πάντως, το 1925, που θα καταταγεί στο στρατό για να υπηρετήσει τη θητεία του, ο Θανάσης είναι ήδη μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας. Στο στρατό, λόγω της μόρφωσής του, αλλά και των ικανοτήτων του, παίρνει το βαθμό του δεκανέα και τον προτείνουν για τη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών. Στη σχολή δεν πρόκειται να πάει ποτέ. Γρήγορα γίνεται αντιληπτός για την επαναστατική του δράση, καθαιρείται από δεκανέας και στέλνεται «ως επικίνδυνος κομμουνιστής» να περάσει το υπόλοιπο της θητείας του περιορισμένος στον «πειθαρχικό ουλαμό» στο Καλπάκι8. Στο Καλπάκι, ο Θανάσης Κλάρας κράτησε στάση πραγματικού λαϊκού αγωνιστή και ο «Ριζοσπάστης» της εποχής πολλές φορές αναφέρει το όνομά του σε ρεπορτάζ από το μαρτυρικό στρατόπεδο.

Το 1927 ο Κλάρας απολύεται από το στρατό. Φτάνει στην Αθήνα, ξανασυνδέεται με την ΟΚΝΕ και γρήγορα θα αναδειχτεί στέλεχός της. Στην κομματική δουλιά δεν εμφανίζεται με το πραγματικό του όνομα, αλλά με ψευδώνυμο για λόγους συνωμοτικούς. Το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί είναι «ΜΙΖΕΡΙΑΣ». Λέγεται πως ο ίδιος διάλεξε αυτό το ψευδώνυμο, γιατί απηχούσε τη μιζέρια και την εξαθλίωση του λαού9. Στην ΟΚΝΕ δούλεψε σε διάφορες δουλιές, υπήρξε συντάκτης της εφημερίδας «ΝΕΟΛΑΙΑ» και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Αθήνας της Οργάνωσης. Επίσης δούλεψε στο κομματικό «Σοσιαλιστικό Βιβλιοπωλείο», που είχε διευθυντή τον Γ. Ζέβγο, και είχε συνεργασία με τον «Ριζοσπάστη», ενώ αργότερα υπήρξε συντάκτης του.

 Το 1929 ο Κλάρας περνάει στο ΚΚΕ και, ανάμεσα στις δουλιές που είχε, χρεώθηκε και ειδική δουλιά, που, μεταξύ άλλων, αφορούσε την κομματική περιφρούρηση, την οργάνωση δραπετεύσεων αγωνιστών από τις φυλακές, την εξασφάλιση πλαστών ταυτοτήτων για τους παράνομους συντρόφους κλπ. Από το 1934 έως τη σύλληψή του από το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, ο Θανάσης Κλάρας χρησιμοποιείται σε υπεύθυνες κομματικές δουλιές στην επαρχία (Μυτιλήνη, Εβρος, Μακεδονία κλπ.) και ανταποκρίνεται με επιτυχία. Σ' όλη, δε, την περίοδο της κομματικής του ζωής και μέχρι το '36, θα συλληφθεί, θα φυλακιστεί και θα εξοριστεί πολλές φορές.

Η δικτατορία του Μεταξά θα τον συλλάβει στα τέλη του '36 - αρχές του '37 και θα τον φυλακίσει στην Αίγινα. Οταν, όμως, μεταφέρθηκε στην Αθήνα (1937) για να δικαστεί, κατάφερε να αποδράσει από το δικαστήριο και πέρασε στην παρανομία. Στο διάστημα αυτής της νέας παρανομίας του, θα δουλέψει στην παράνομη κομματική δουλιά στη Μακεδονία, αλλά θα τον ξανασυλλάβουν στη Δράμα, στις 28 Σεπτέμβρη του 1937, και θα τον ξαναστείλουν στις φυλακές της Αίγινας.

Οπως προκύπτει από κάποια, προσφάτως δημοσιευμένα, ντοκουμέντα του Αρχείου του Μανιαδάκη, στις αρχές Ιούνη του 1939, ο Θανάσης Κλάρας μεταφέρθηκε στις φυλακές της Κέρκυρας. Στις 8 του ιδίου μήνα υπέγραψε την πρώτη «δήλωση μετανοίας», η οποία, όμως, είχε πολύ γενικό χαρακτήρα - ήταν μια απλή υπόσχεση αποχής από την πολιτική δράση και ιδιώτευσης. Ετσι δεν έγινε αποδεκτή από το καθεστώς της δικτατορίας, με αποτέλεσμα να μην του επιτραπεί η αποφυλάκιση, εάν δεν υπέγραφε συμπληρωματική δήλωση με την οποία θα αποκήρυσσε «τον κομμουνισμόν ως σύστημα ολέθριον διά την ελληνικήν πραγματικότητα και διαλυτικόν των μεγάλων ηθικών εννοιών, Πατρίδος, θρησκείας και οικογένειας». Τη συμπληρωματική αυτή δήλωση την υπέγραψε στις 27 Ιούνη 1939. Στις 23 Αυγούστου του ιδίου έτους, εκδόθηκε η απόφαση αποφυλάκισή τους και στις 5 Σεπτέμβρη αποφυλακίστηκε10.

Γύρω από τη δήλωση μετανοίας του Κλάρα, έχει δημιουργηθεί πλήθος συγχύσεων. Η πρώτη σύγχυση αφορά το περιεχόμενο της δήλωσης - που απ' ορισμένους δε θεωρήθηκε τίποτε το εξαιρετικό11 - διότι στον Τύπο της εποχής δημοσιεύτηκε η αρχική δήλωση12, χωρίς τη συμπληρωματική της αποκήρυξης του κομμουνισμού. Επρόκειτο για μια πάγια τακτική των διωκτικών αρχών να κρατάνε στα χέρια τους κρυφά χαρτιά, με τα οποία μπορούσαν να ελέγχουν, να απειλούν, να εκβιάζουν, ακόμη και να χρησιμοποιούν για πολλά χρόνια μετά τους αγωνιστές που είχαν κάνει υποχώρηση. Η δεύτερη σύγχυση αφορά τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες ο Θανάσης Κλάρας έφτασε στη δήλωση μετανοίας. Εχει υποστηριχτεί πως ό,τι έκανε το έκανε ύστερα από εντολή του Ν. Ζαχαριάδη, ο οποίος, δήθεν, του ανέθεσε την αποστολή να βγει από τη φυλακή και να βοηθήσει στο ξεκαθάρισμα του παράνομου μηχανισμού του Κόμματος από τους χαφιέδες13. Ενας τέτοιος ισχυρισμός, όμως, δεν αποδεικνύεται από πουθενά και, φυσικά, ελάχιστους πείθει. Ο Μπάμπης Κλάρας τον επικαλείται εντελώς χλιαρά, ο Λαγδάς τον απορρίπτει και το ίδιο κάνει ακόμη κι αυτός ο Χαριτόπουλος, ο οποίος μιλάει για μυθολογία14. Πάντως, μετά την αποφυλάκισή του, ο Κλάρας δεν ιδιώτευσε, δε λούφαξε, δεν εγκατέλειψε το κίνημα. Εδρασε, με όσες δυνατότητες είχε κι όσο φυσικά του επέτρεπαν οι συνθήκες.

Στον ΕΛΑΣ

Με την έναρξη του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου, ο Θ. Κλάρας θα βρεθεί στο Αλβανικό μέτωπο σαν λοχίας του πυροβολικού και με την είσοδο της Γερμανίας στον πόλεμο και την κατάρρευση του μετώπου θα επιστρέψει στην Αθήνα. Στους συναδέλφους του φαντάρους, λέγεται ότι συνιστούσε να μην παραδώσουν τον οπλισμό τους, αλλά να τον κρύψουν για να μπορέσουν στη συνέχεια να αντισταθούν στον κατακτητή. Στις 15/5/1941 ο Κλάρας συμμετέχει σε σύσκεψη στο δασύλλιο της Καισαριανής με θέμα την οργάνωση της αντίστασης. Παράλληλα, ο ίδιος με δικιά του πρωτοβουλία συγκροτεί μηχανισμό, τον οποίο και παραδίδει στη συνέχεια στη νέα ΚΕ που θα αναλάβει να ανασυγκροτήσει το ΚΚΕ.

Το Νοέμβρη του 1941 στέλνεται από την ΚΕ του ΚΚΕ στη Ρούμελη για να εξετάσει τις δυνατότητες ανάπτυξης του αντάρτικου κινήματος. Επιστρέφει το Δεκέμβρη του ίδιου έτους, υποβάλλει σχετική έκθεση στο Κόμμα η οποία και εγκρίνεται. Το Γενάρη του 1942, βγαίνει οριστικά στο βουνό και αρχίζει τη δουλιά της συγκρότησης των ανταρτοομάδων. Η δουλιά αυτή στέφεται με επιτυχία και στις 7/6/1942 θα μπει στο χωριό Δομνίτσα της Ευρυτανίας με το όνομα Αρης Βελουχιώτης. Από κει και μετά, το όνομά του θα αντηχήσει σ' ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι ο δημιουργός και ο φυσικός αρχηγός του ΕΛΑΣ. Η συντριβή του ιταλικού καταδιωκτικού αποσπάσματος «Ρυκά», ο Γοργοπόταμος, οι μάχες του Κρικέλου, του Μικρού Χωριού και εκατοντάδες άλλες θα συνδεθούν με τ' όνομά του. Στις 2/5/1943 με τη συγκρότηση του Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ θα οριστεί καπετάνιος του, μέλος της τριμερούς ηγεσίας, δίπλα στον Σαράφη, που ήταν ο στρατιωτικός αρχηγός, και τον αντιπρόσωπο του ΕΑΜ - κάτι σαν πολιτικός επίτροπος - Α. Τζήμα - Σαμαρινιώτη.


Στις 22/4/1944 ο Αρης θα περάσει στην Πελοπόννησο με αποστολή να βοηθήσει στην ανάπτυξη του αντάρτικου κινήματος και στη συντριβή των εθνοπροδοτικών ταγμάτων ασφαλείας. Πετυχαίνει στην αποστολή του απόλυτα και επιστρέφει στη Ρούμελη τον Οκτώβρη του ίδιου έτους. Στις 20/10/1944 μπαίνει στη γενέτειρά του Λαμία όπου γίνεται δεκτός από χιλιάδες κόσμο και εκφωνεί την περίφημη ιστορική του ομιλία.

Το τέλος

Στις μάχες του Δεκέμβρη του '44 ο Αρης δε θα πάρει μέρος. Θα σταλεί μαζί με τον Σαράφη και τον κύριο όγκο των δυνάμεων του ΕΛΑΣ στην Ηπειρο εναντίον του Ζέρβα, ενώ με τη συμφωνία της Βάρκιζας θα διαφωνήσει αν και αρχικά θα πειθαρχήσει στην κομματική γραμμή και θα υπογράψει τη διαταγή αποστράτευσης του ΕΛΑΣ. Στη συνέχεια όμως θα ξαναρχίσει την αντάρτική δράση ορμώμενος από την ορθή γενικά εκτίμηση ότι η παρουσία των Αγγλων στην Ελλάδα είχε ως μοναδικό στόχο την εξόντωση του λαϊκού ΕΑΜικού κινήματος. Ετσι επιχείρησε να ανασυγκροτήσει τον ΕΛΑΣ και το ΕΑΜ με τα χαρακτηριστικά που είχαν στην περίοδο της τριπλής φασιστικής κατοχής 1941- 1944. Τον καινούριο αντάρτικο στρατό που συγκροτεί τον ονομάζει «ΕΛΑΣ- Νέος» και το ανασυγκροτημένο ΕΑΜ, το ονομάζει «Μέτωπο Εθνικής Ανεξαρτησίας» (ΜΕΑ). Ο Νέος ΕΛΑΣ, με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις δεν κατάφερε ποτέ να συγκεντρώσει στις τάξεις του πάνω από 80 μαχητές, ενώ το ΜΕΑ δεν πήρε ποτέ σάρκα και οστά, δεν έγινε ποτέ έστω και μια μικρή, πολύ μικρή απειροελάχιστη μικρογραφία του ΕΑΜ της Κατοχής, έμεινε στα χαρτιά.

Από τα ιδρυτικά κείμενα του ΜΕΑ και κάποια κείμενα του Νέου ΕΛΑΣ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας προκύπτει αβίαστα ότι ο Αρης δεν κατανοεί το διαφορετικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης περιόδου σε σχέση με την τριπλή φασιστική κατοχή της χώρας στα χρόνια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Τα κείμενα αυτά θέτουν το ζήτημα της πάλης στη συγκεκριμένη περίοδο με τον ίδιο τρόπο που ετίθετο στα κείμενα του ΕΑΜ στην περίοδο της κατοχής από τους Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους φασίστες, λες και δεν είχε συμβεί τίποτα στη χώρα από το Σεπτέμβρη του '41 που δημιουργήθηκε το ΕΑΜ. Ηταν φανερό πως τόσο ο Αρης όσο και οι άμεσοι συνεργάτες του δεν κατανοούσαν ότι τα αγγλικά στρατεύματα βρίσκονταν στην Ελλάδα για να εμποδίσουν κοινωνικές αλλαγές και να επιβάλουν την παλινόρθωση της αστικής τάξης που είχε ξεθεμελιωθεί στα χρόνια της πρώτης κατοχής και του εαμικού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα και δεν ήταν σε θέση από μόνη της να ξαναδιεκδικήσει την εξουσία.

Τα αγγλικά στρατεύματα βρίσκονταν επίσης στη χώρα για να στηρίξουν το παλινορθωμένο ελληνικό καπιταλισμό και να τον εντάξουν στο διεθνές καπιταλιστικό σύστημα. Υπό αυτή την έννοια ο αγώνας ήταν ταξικός. Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι η Συμφωνία της Βάρκιζας, όσο ολέθρια κι αν ήταν για το κίνημα, από τη στιγμή που υπογράφηκε και εκτελέστηκε στο βασικό της ζήτημα, δηλαδή στο ζήτημα της παράδοσης των όπλων, δεν ήταν κάτι που μπορούσε κανείς να το αναιρέσει με μια μονοκονδυλιά. Ο Νίκος Ζαχαριάδης έχει δίκιο όταν γράφει15: «Η συμφωνία ήταν κρατική πράξη. Εγώ δεν μπορούσα να τη διαγράψω με μια μονοκοντυλιά δίχως να προκαλέσω χάος και ανεπανόρθωτο, τότε, χτύπημα του κινήματος... εκείνος ακριβώς ο χαρακτήρας της Βάρκιζας (κρατική πράξη) με ανάγκασε ν' αποδοκιμάσω το Βελουχιώτη παρά το ότι τον εχτιμούσα παλιά».

Στις 16/6/1945 έξω από τη Μεσούντα, ο Αρης έδωσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του με το περίστροφό του. Στο θάνατο τον ακολούθησε και ο πιστός του αντάρτης ο Τζαβέλας. Οι διώκτες τους, αποκεφάλισαν τους δύο νεκρούς συντρόφους και κρέμασαν τα κεφάλια τους, από τις 18 ως τις 20 Ιούνη σ' ένα φανοστάτη στα Τρίκαλα.

Για την αυτοκτονία του Αρη έχουν πολλά γραφτεί. Και για το πώς έγινε και για την αιτία που την προκάλεσε. Ο πιο διαδεδομένος ισχυρισμός θέλει τον Αρη να αυτοκτόνησε είτε γιατί δεν άντεξε την αποκήρυξή του από το κόμμα είτε γιατί μ' αυτό τον τρόπο ήθελε να εκφράσει την πολιτική του διαμαρτυρία για το γεγονός της αποκήρυξης. Αν δεχτούμε αυτό τον ισχυρισμό, τότε θα πρέπει να καταλήξουμε ότι ο Αρης ήταν εντελώς αφελής ή ένας συναισθηματικός τύπος που δεν πολυκαταλάβαινε τη σημασία των ενεργειών του. Είναι όμως δυνατό να δεχτούμε κάτι τέτοιο για τον Αρη; Μπορούμε δηλαδή να υποθέσουμε πως δεν αντιλαμβανόταν ότι οδηγούνταν εκτός κόμματος - και η διαγραφή του θα καθίστατο τυπικό ζήτημα - όταν αποφάσιζε να εναντιωθεί στην πολιτική του κόμματος μετά τη Βάρκιζα, να προχωρήσει σε νέο αντάρτικο, να επιχειρήσει να φτιάξει το Νέο ΕΛΑΣ και το νέο ΕΑΜ; Αν υποθέσουμε κάτι τέτοιο, τότε δε μιλάμε για τον Αρη αλλά για κάποιον άλλον. Ο Αρης αποφάσισε την αυτοκτονία του, αφού ήταν έξω από την όρεξή του κάθε τι άλλο εκτός από πόλεμο, όταν πλέον συνειδητοποίησε ότι το εγχείρημά του είχε οδηγηθεί σε πλήρη αδιέξοδο.

Τρεις μέρες μετά το θάνατό του ο Ριζοσπάστης έγραφε, ανάμεσα σε άλλα, στην πρώτη του σελίδα16: «Ο τόσο τραγικός θάνατος του Αρη Βελουχιώτη προκαλεί θλίψη ανάμεσα στους πραγματικούς πατριώτες και αγωνιστές της εθνικής ιδέας. Γιατί ανεξάρτητα από τη θέση που πήρε μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας, θέση που αντικειμενικά εξυπηρετούσε την αντίδραση, δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να ξεχνάει κανείς ότι ο Αρης Βελουχιώτης ήταν ένας από τους πρωτοπόρους του αγώνα της αντίστασης, από τους πρωταθλητές για την οργάνωση του αντάρτικου κινήματος».

Ο Αρης πέθανε, όπως έζησε, ηρωικά: Ως αντάρτης μαχόμενος.

Πηγές:
1. «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» 12 Ιουνίου 1945.
2. «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» 15 Ιουνίου 1945.
3. Π. Λαγδά: «Αρης Βελουχιώτης - Ο πρώτος του Αγώνα», εκδόσεις «ΚΥΨΕΛΗ», τόμος Α' σελ. 85-86.
4. Μπάμπης Δ. Κλάρας: «Ο αδελφός μου ο Αρης», εκδόσεις «ΔΩΡΙΚΟΣ», σελ. 56.
5. Μπ. Κλάρας, στο ίδιο, σελ. 78-80.
6. «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» 9/9/1931.
7. Λευτέρη Αποστόλου: «Ο Αρης Βελουχιώτης όπως τον γνώρισα - 1923-1944», εκδόσεις «Φιλίστωρ» / «Παρασκήνιο», σελ. 23.
8. Το Καλπάκι ήταν «πειθαρχικός ουλαμός», το χειρότερο στρατιωτικό κάτεργο της εποχής, ένα πραγματικό, μ' όλη τη σημασία της λέξης, στρατόπεδο συγκέντρωσης. Βρισκόταν σε ορεινή περιοχή της Ηπείρου κοντά στο χωριό Δολιανά. Εκεί έστελναν τους κομμουνιστές αλλά και ποινικούς. Το στρατόπεδο διαλύθηκε το 1934 αλλά όλο το διάστημα της λειτουργίας του συγκέντρωνε τις καθημερινές διαμαρτυρίες όλου του λαϊκού κινήματος. Διαμαρτυρίες για το Καλπάκι υπήρξαν και από πνευματικούς ανθρώπους του εξωτερικού.
9. Μπ. Κλάρας, στο ίδιο, σελ. 99, Π. Λαγδά, στο ίδιο, 260-263.
10. Θ.Μ. Λυμπερίου: «Το Κομμουνιστικό Κίνημα στην Ελλάδα», Εκδόσεις «Παπαζήση», τόμος Α' σελ. 243-247.
11. Γράφει ο Μπ. Κλάρας: «Σωστή βόμβα ήταν η δήλωσή του κι έτσι ακούστηκε η έκρηξή της. Οχι πως ήταν τίποτα το εξαιρετικό. Απείχε μάλιστα παρασάγγας από τις συνηθισμένες δηλώσεις μετανοίας. Καμιά αποκάλυψη και καμιά αποκήρυξη δεν έκανε μ' αυτήν ο Θανάσης. Καμιά μετάνοια για τις ιδέες του και τη δράση του δε δήλωνε. Μόνο ότι αποφάσισε ν' αποσυρθεί από το κίνημα, χωρίς καμιά λέξη εναντίον του» (στο ίδιο, σελ. 114-115).
12. Εφημερίδες 25/7/1939.
13. Λ. Αποστόλου, στο ίδιο, σελ. 36, Γιάννη Γ. Χατζηπαναγιώτου (Καπετάν Θωμά): «Η Πολιτική Διαθήκη του Αρη Βελουχιώτη», εκδόσεις «ΔΩΡΙΚΟΣ», σελ. 36-38, 618-627 κ.ά.
14. Διονύσης Χαριτόπουλος: «Αρης ο Αρχηγός των ατάκτων», εκδόσεις «Εξάντας», τόμο Α' σελ. 64.
15. Πέτρος Ανταίος: «Ν. Ζαχαριάδης: Θύτης και θύμα», εκδόσεις «Φυτράκη», σελ. 502
16. «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» 19 Ιουνίου 1945. 

Ο Νίκος Μπογιόπουλος στο Real fm (12/3/2012)

Eίναι το γιαούρτωμα τρομοκρατική ενέργεια;

Το αστικό σύστημα εξουσίας είναι τρομοκρατημένο.

Φοβάται. Φοβάται την οργή της κοινωνικής αβύσσου. Εκεί που έριξαν την εργαζόμενη πλειοψηφία και συνεχίζουν να τη βυθίζουν καθημερινά.

Γιατί την 25η Μαρτίου θα βγούμε στους δρόμους για να τους ζητήσουμε το λόγο. Γιατί δεν είναι δυνατόν  «ισχνές μειοψηφίες, οι οποίες επιχειρούν εν μέσω της κρίσης, εν μέσω του πανικού, εν μέσω της αγωνίας που υπάρχει στους πολίτες να εκμεταλλευτούν και να επιβάλλουν τις δικές τους απόψεις», τα Μνημόνια, τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, εμπορευματοποιώντας και ιδιωτικοποιώντας κάθε κοινωνικά αγαθό στο όνομα των χρεών που προκάλεσε η καπιταλιστική κερδοφορία, η απληστία ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου.

Και όπως συμβαίνει με όλες τις ταξικά εκμεταλλευτικές και καταπιεστικές  κοινωνικές μειοψηφίες, τον κόσμο του πλούτου δηλαδή μαζί με το πολιτικό και δημοσιογραφικό υπηρετικό προσωπικό του, επιστρατεύουν τη Βία για να επιβληθούν. Τη θεσμοθετημένη βία, στρατό-αστυνομία-μυστικές υπηρεσίες, όλους τους πραιτοριανούς που τα δόγματα άμυνας και ασφάλειας στρέφουν κατά του εχθρού-εργαζόμενου λαού. Η κρατική τρομοκρατία είναι απαραίτητη για να επιβληθούν οι μισθοί των 300-500 ευρώ, για να καταργήσουν συντάξεις-εφάπαξ-φάρμακα, για να ενισχύσουν τις στρατιές των ανέργων και των μεταναστών, οι νέοι φόροι και χαράτσια.

Την 25η Μαρτίου, η απειλή της κοινωνικής εξέγερσης τους οδηγεί να παρατάξουν όλα τα μέσα  καταστολής που συγκρότησαν και αγόρασαν για να καταπνίξουν τις κοινωνικές αντιδράσεις, αυξάνοντας βεβαίως με μίζες τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Τα μέτρα τους θυμίζουν Προληπτικό Πόλεμο, μόνο που τον κήρυξαν στον εργαζόμενο λαό μας.

Σύμφωνα με την αρθρογραφία «Κοριοί της ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική επιστρατεύονται για την παρέλαση». Ταυτόχρονα, ο τραμπούκος των γηπέδων Πρετεντέρης παραδίδει μαθήματα εθνικής ενότητας μαζί με τον ροπαλοφόρο ακροδεξιό Βορίδη, οι δημοσιοκάφροι των MEGA-ANTENNA-SKAI-EΡΤ κλπ πραγματοποιούν καμπάνια για να καταστεί σαφές πως πρόκειται για μια εκδήλωση μνήμης κι απόδοσης τιμής στους ήρωες του 21».

Η πάντα καλά πληροφορημένη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του Αλαφούζου μας ενημερώνει ότι «Η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 Μαρτίου και θα συμμετάσχουν μόνον 8 δημοτικά, 5 γυμνάσια και 5 λύκεια του Δήμου Αθηναίων. Υπάρχει πρόθεση οι μαθητές να παρελάσουν με παραδοσιακές στολές του 1821 με στόχο να δημιουργηθεί ένα κλίμα εθνικής ομοψυχίας, το οποίο θα επηρεάσει και τη συμμετοχή των μαθητών. Ταυτόχρονα, ασφαλείς πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι έχουν επιλεγεί να παρελάσουν μαθητές σχολείων ο σύλλογος διδασκόντων των οποίων υιοθετεί τις προσπάθειες αποφυγής... παρατράγουδων στην παρέλαση. Αντίθετα, παρ' ότι υπάρχει κανονισμός με ποινές (επίπληξη, μονοήμερη αποβολή κ.ά.), από το υπουργείο Παιδείας δεν προκρίνεται ο προληπτικός εκφοβισμός των μαθητών, ώστε να αποτραπούν ενέργειες όπως χειρονομίες, στροφή της κεφαλής επ' αριστερά ή σήκωμα μαύρων μαντιλιών μπροστά στους επισήμους. Τέλος, και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα ενισχύσει, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης την Κυριακή, ανήμερα την εθνική εορτή. Έτσι, θα διατεθούν 400 ονομαστικές διπλές προσκλήσεις για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και μελών των οικογενειών τους, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν την παρέλαση σε ειδικό χώρο απέναντι από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, με στόχο να μην παρεισφρήσουν ανεπιθύμητοι στον χώρο. Κάθε πρόσκληση θα είναι ονομαστική και για την είσοδο στον χώρο θα είναι απαραίτητη η επίδειξή της μαζί με την αστυνομική ταυτότητα»

Παράλληλα, σχεδιάζουν πρωτόγνωρα μέτρα για την ασφάλειά τους, ανάλογα μόνο ενός Ολοκληρωτικού καθεστώτος. Του σύγχρονου  Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. 

Μέγας εχθρός το αυγό και το γιαούρτι. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ. ΘΑ ΠΑΤΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΥΤΑ! Αστυνομικά λαγωνικά, το γνωστό χαφιεδότσουρμο, θα πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους για την εξεύρεση των ύποπτων, βρωμερών και απαξιωτικών «τρομοκρατικών όπλων».

Ενδεικτική η διαταγή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με αποδέκτες τις αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής. Ουσιαστικά καλεί τους διοικητές των αστυνομικών υπηρεσιών το συγκεκριμένο διήμερο να καλύψουν τα αναγκαία με το λιγότερο αστυνομικό προσωπικό και το υπόλοιπο να διατεθεί στα μέτρα ασφάλεια της παρέλασης. Τους ζητά να καταθέσουν «τα αριθμητικά δεδομένα της παρούσας δύναμης» των υπηρεσιών τους αλλά και των απολύτως απαραίτητων υποχρεώσεών τους έως τις 19 Μαρτίου. Να κρατήσουν προσωπικό για, αξιωματικούς υπηρεσίας, σκοπούς, εποχούμενες περιπολίες, μεταγωγές κρατουμένων, λήψη μέτρων αθλητικών εκδηλώσεων, τοπικές παρελάσεις και φρούρηση στόχων.

Διαβάστε κάποια χαρακτηριστικά μέρη της «φοβερής» διαταγής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με θέμα: «Επιχειρησιακό Σχέδιο αστυνομικών μέτρων τάξης-τροχαίας κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου στην Αθήνα». «Τελεί προς εκπόνηση επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο και θα εφαρμοσθεί. Να προσδιορισθούν οι απαιτούμενες διατιθέμενες ενισχυτικές δυνάμεις/μέσα για την κάλυψη του φάσματος των υπόψιν μέτρων. Παρακαλούμε έως 10:00 πρωινή, 19 Μαρτίου 2012, συμπληρώστε κατά ημέρα για 24 και 25 Μαρτίου και μας υποβάλλετε αριθμητικά στοιχεία για την δύναμη των υπηρεσιών σας συνολικά σε επίπεδο διεύθυνσης. Ο προσδιορισμός της απαιτούμενης δύναμης για κάλυψη ανελαστικών αναγκών θα γίνει με γνώμονα αφενός τα αριθμητικά δεδομένα της παρούσης δύναμης των υπηρεσιών σας αφετέρου εκείνων των υποχρεώσεων που είναι απολύτως απαραίτητες για την εκπλήρωση των βασικών υποχρεώσεών σας όπως αξιωματικοί υπηρεσίας, σκοποί αστυνομικών καταστημάτων, εποχούμενες περιπολίες, μεταγωγές κρατουμένων, λήψη μέτρων αθλητικών εκδηλώσεων, τοπικές παρελάσεις, φρούρηση στόχων ή άλλες δικαιολογημένες κατά την κρίση σας ανάγκες».
Να σημειωθεί ότι Σάββατο και Κυριακή, 24 και 25 Μαρτίου, δεν χορηγούνται ρεπό στο αστυνομικό προσωπικό. Να σημειωθεί ότι μέρος αυτών των αστυνομικών μέτρων θα δοκιμαστούν «πιλοτικά» στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη αρχηγού του.

Μα αυτοί δε φωνάζουν για την εγκληματικότητα; Δε διαφημίζουν την Πολιτοφυλακή των Ακροδεξιών               ;
Εμείς πιστεύουμε ότι όλες οι τάσεις του κινήματος πρέπει να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, σε αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή για την κυβέρνηση μετά το κοινωνικό-εργατικό μακελειό του νέου Μνημονίου, ώστε το αστικό σύστημα εξουσίας να αμφισβητηθεί μαζικά, μαχητικά και ανατρεπτικά! Με την δύναμη του λαϊκού παράγοντα να αμφισβητήσουμε τη Δανειακή Σύμβαση και το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής, την πραξικοπηματική κυβέρνηση και το σύνολο του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, φέρνοντας στο σήμερα την απελευθερωτική δυνατότητα. Είναι μια μάχη που θα δώσουμε μαζί με τον άνεργο, τον επισφαλή εργαζόμενο, τον εργαζόμενο για 30-400 ευρώ,  τον απολυμένο της Κομοτηνής και της Χαλυβουργίας, το νέο και τον συνταξιούχο. Είναι μια μάχη που πρέπει να δώσουμε με τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων οικοδομώντας ένα πραγματικό Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

Ήρθε η ώρα να λάβουμε πρωτοβουλίες στους χώρους εργασίας-εκπαίδευσης-γειτονιές, να συντονιστούμε και να δράσουμε αποφασιστικά και ενωτικά όλες οι κινήσεις αμφισβήτησης της αντεργατικής πολιτικής και των Μνημονίων.  Ήρθε η ώρα του Λαϊκού Ξεσηκωμού    Ή Εμείς Ή Αυτοί.ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Ισχυρό ΚΚΕ, σημαίνει αδύναμη κυβένρηση

Παπαρήγα: Ισχυρό ΚΚΕ, σημαίνει αδύναμη κυβένρηση
«Όσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ τόσο πιο αδύναμη θα είναι η κυβέρνηση», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγααναφερόμενη στις επερχόμενες εκλογές.

Η Γ.Γ του ΚΚΕ ανέφερε ακόμη ότι «στην επικείμενη μάχη των εκλογών αναμετρούνται δύο ζητήματα: Ή θα προκύψει μία κυβέρνηση η οποία θα είναι ισχυρή και κυριολεκτικά θα γίνει οδοστρωτήρας απέναντι στο λαϊκό κίνημα ή θα προκύψει έναισχυρό εκλογικά ΚΚΕ το οποίο θα αποτελέσει πραγματικά την εμπροσθοφυλακή, ούτως ώστε το λαϊκό κίνημα να γίνει η δύναμη αποτροπής των χειρότερων μέτρων και πάνω απ' όλα η δύναμη της ρήξης και της αλλαγής».

«Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα διαπραγμάτευσης όσο κανείς μένει ενσωματωμένος στα πλαίσια της οικονομίας των μονοπωλίων και της ΕΕ», κατέληξε.

2102134444 Pano Finance 2102407941 Marfin 2102788260 PRS 2102788251 PRS 2102788261 PRS 2102788275 PRS 2102788277 PRS 2102854930 PRS 2102854931 PRS 2102854932 PRS 2102884419 PALADINO 2102916201 Marfin 2102919199 Marfin 2102929399 Marfin 2102931399 Marfin 2103211319 PRS 2103211418 PRS 2103214026 Marfin 2103214747 FINTRUST-Mellon 2103229988 MILLENNIUM BANK Δικηγορικό Γραφείο Φράγκου 2103233289 ? 2103233848 2103288954 FINTRUST-Mellon 2103315413 FINTRUST-Mellon 2103335000 Πειραιώς 2103335124 Πειραιώς 2103344927 2103361000 FINTRUST-Mellon 2103362200 FINTRUST-Mellon 2103362229 FINTRUST-Mellon 2103362250 FINTRUST-Mellon 2103362270 FINTRUST-Mellon 2103362299 FINTRUST-Mellon 2103362399 FINTRUST-Mellon 2103362400 FINTRUST-Mellon 2103362413 FINTRUST-Mellon 2103503827 E-Value 2103503900 Eurobank 2103522324 Alphabank 2103555953 Eurobank 2103669000 Attica bank 2103669300 Attica bank 2103713700 First Call 2103800267 Citibank 2103802907 Δικ. Γραφείο Γιουρουκέλη 2103806682 Δικ. Γραφείο Γιουρουκέλη 2103806683 Δικ. Γραφείο Γιουρουκέλη 2103806694 Citibank 2103818757 Δικ. γραφείο Τσαφάρα 2103822925 Citibank Γιουροκέλη 2103840055 Eurobank 2103894400 Αγροτική 2104254221 Marfin 2104841010 Eurobank 2104841013 Eurobank 2104841025 Eurobank 2104841031 Eurobank 2104841034 Eurobank 2104841036 Eurobank 2104841037 Eurobank 2104841038 Eurobank 2104841041 Eurobank 2104841044 Eurobank 2104841062 Eurobank 2104841067 Eurobank 2104841078 Eurobank 2104841081 Eurobank 2104841085 Eurobank 2104841110 Eurobank 2104841136 Eurobank 2104841174 Eurobank 2104841179 Eurobank 2104841221 Eurobank 2104841262 Eurobank 2104841283 Eurobank 2104841324 Eurobank 2104841401 Eurobank 2104841415 Eurobank 2104841434 Eurobank 2104843321 Probank 2104843323 Probank 2104847080 Eurobank 2104847100 Eurobank 2104847182 Eurobank Δικηγορικό Γραφείο Μαλαματή Καραδήμου 2104847280 Eurobank 2104848200 ΚΑΠΑ – Εθνική 2104849500 ΚΑΠΑ – Εθνική 2104849600 ΚΑΠΑ – Εθνική 2104859000 ΚΑΠΑ – Εθνική 2104859900 ΚΑΠΑ – Εθνική 2104859100 ΚΑΠΑ – Εθνική 2104859500 ΚΑΠΑ – Εθνική 2104859600 ΚΑΠΑ – Εθνική 2104859700 ΚΑΠΑ – Εθνική 2104859800 ΚΑΠΑ – Εθνική 2105200426 Marfin 2105785680 Marfin 2105787590 Marfin 2105787730 Marfin 2106000700 First Call 2106085585 ΚΑΠΑ 2106085586 ΚΑΠΑ 2106085587 ΚΑΠΑ 2106085588 ΚΑΠΑ 2106085589 ΚΑΠΑ 2106085590 ΚΑΠΑ 2106085591 ΚΑΠΑ 2106085592 ΚΑΠΑ 2106085893 ΚΑΠΑ 2106129146 Eurobank 2106129148 Eurobank 2106129149 Eurobank 2106194263 Γενική Τράπεζα 2106241827 E-Value 2106244044 First Data 2106244133 D-Man 2106244229 D-Man 2106244310 D-Man 2106244407 D-Man 2106244416 ΚΑΠΑ 2106244437 D-Man 2106244520 First Data 2106244760 D-Man 2106244870 D-Man 2106244955 D-Man 2106295100 CITIBANK 2106295113 Vilo – Citibank 2106477000 2106963444 Τράπεζα Κύπρου 2106975000 Γενική τράπεζα 2107226530 Δικηγ. Γραφείο Νακόπουλου 2107253984 Δικηγ. Γραφείο Νακόπουλου 2108067317 2108183000 TELEPERFOMANCE 2108212900 Τζανίνη CITIBANK 2108213500 Τζανίνη CITIBANK 2108213900 Τζανίνη CITIBANK 2108218301 Τζανίνη CITIBANK 2108218954 Τζανίνη CITIBANK 2108221808 Τζανίνη CITIBANK 2108223500 Τζανίνη CITIBANK 2108225211 Τζανίνη CITIBANK 2108228608 Τζανίνη CITIBANK 2108228802 Τζανίνη CITIBANK 2108228808 Τζανίνη CITIBANK 2108667041 Πειραιώς 2108807900 Creditcom 2108823413 Τζανίνη 2108838658 Τζανίνη 2108847734 Τζανίνη 2109211450 Ζαφειρόπουλος – Παπουλίδου Citibank 2109290100 Citibank (Teleperformance) 2109293133 Citibank (Teleperformance) 2109293141 Citibank (Teleperformance) 2109293142 Citibank (Teleperformance) 2109293154 Citibank (Teleperformance) 2109293171 Citibank (Teleperformance) 2109293200 Citibank (Teleperformance) 2109293201 Citibank (Teleperformance) 2109293202 Citibank (Teleperformance) 2109293203 Citibank (Teleperformance) 2109293204 Citibank (Teleperformance) 2109293205 Citibank (Teleperformance) 2109293206 Citibank (Teleperformance) 2109293207 Citibank (Teleperformance) 2109293208 Citibank (Teleperformance) 2109293209 Citibank (Teleperformance) 2109293210 Citibank (Teleperformance) 2109293211 Citibank (Teleperformance) 2109293212 Citibank (Teleperformance) 2109293213 Citibank (Teleperformance) 2109293214 Citibank (Teleperformance) 2109293215 Citibank (Teleperformance) 2109293216 Citibank (Teleperformance) 2109293217 Citibank (Teleperformance) 2109293218 Citibank (Teleperformance) 2109293219 Citibank (Teleperformance) 2109293220 Citibank (Teleperformance) 2109293221 Citibank (Teleperformance) 2109293222 Citibank (Teleperformance) 2109293223 Citibank (Teleperformance) 2109293224 Citibank (Teleperformance) 2109293225 Citibank (Teleperformance) 2109293226 Citibank (Teleperformance) 2109293227 Citibank (Teleperformance) 2109293228 Citibank (Teleperformance) 2109293229 Citibank (Teleperformance) 2109293230 Citibank (Teleperformance) 2109293231 Citibank (Teleperformance) 2109293232 Citibank (Teleperformance) 2109293233 Citibank (Teleperformance) 2109293234 Citibank (Teleperformance) 2109293235 Citibank (Teleperformance) 2109293236 Citibank (Teleperformance) 2109293237 Citibank (Teleperformance) 2109293238 Citibank (Teleperformance) 2109293239 Citibank (Teleperformance) 2109293240 Citibank (Teleperformance) 2109293241 Citibank (Teleperformance) 2109293242 Citibank (Teleperformance) 2109293243 Citibank (Teleperformance) 2109293244 Citibank (Teleperformance) 2109293245 Citibank (Teleperformance) 2109293246 Citibank (Teleperformance) 2109293247 Citibank (Teleperformance) 2109293248 Citibank (Teleperformance) 2109293249 Citibank (Teleperformance) 2109293250 Citibank (Teleperformance) 2109293251 Citibank (Teleperformance) 2109293252 Citibank (Teleperformance) 2109293253 Citibank (Teleperformance) 2109293254 Citibank (Teleperformance) 2109293255 Citibank (Teleperformance) 2109293256 Citibank (Teleperformance) 2109293257 Citibank (Teleperformance) 2109293258 Citibank (Teleperformance) 2109293259 Citibank (Teleperformance) 2109293260 Citibank (Teleperformance) 2109293261 Citibank (Teleperformance) 2109293262 Citibank (Teleperformance) 2109293263 Citibank (Teleperformance) 2109293264 Citibank (Teleperformance) 2109293265 Citibank (Teleperformance) 2109293266 Citibank (Teleperformance) 2109293267 Citibank (Teleperformance) 2109293268 Citibank (Teleperformance) 2109293269 Citibank (Teleperformance) 2109293270 Citibank (Teleperformance) 2109293271 Citibank (Teleperformance) 2109293272 Citibank (Teleperformance) 2109293273 Citibank (Teleperformance) 2109293274 Citibank (Teleperformance) 2109293275 Citibank (Teleperformance) 2109293276 Citibank (Teleperformance) 2109293277 Citibank (Teleperformance) 2109293278 Citibank (Teleperformance) 2109293279 Citibank (Teleperformance) 2109293280 Citibank (Teleperformance) 2109293281 Citibank (Teleperformance) 2109293282 Citibank (Teleperformance) 2109293283 Citibank (Teleperformance) 2109293284 Citibank (Teleperformance) 2109293285 Citibank (Teleperformance) 2109293286 Citibank (Teleperformance) 2109293287 Citibank (Teleperformance) 2109293288 Citibank (Teleperformance) 2109293289 Citibank (Teleperformance) 2109293290 Citibank (Teleperformance) 2109293291 Citibank (Teleperformance) 2109293292 Citibank (Teleperformance) 2109293293 Citibank (Teleperformance) 2109293294 Citibank (Teleperformance) 2109293295 Citibank (Teleperformance) 2109293296 Citibank (Teleperformance) 2109293297 Citibank (Teleperformance) 2109293298 Citibank (Teleperformance) 2109293299 Citibank (Teleperformance) 2109293534 Citibank (Teleperformance) 2109293836 Citibank (Teleperformance) 2109294100 Τράπεζα Πειραιώς 2109294230 Τράπεζα Πειραιώς 2109294777 Τράπεζα Πειραιώς 2109294950 Τράπεζα Πειραιώς 2109304200 Κύκλος 2109304230 Κύκλος 2109310230 Κύκλος 2109317025 Κύκλος 2109317636 Κύκλος 2109319823 Κύκλος 2109396800 Creditcom 2109468000 TELEPERFOMANCE 2109468400 TELEPERFOMANCE 2109468552 TELEPERFOMANCE 2109490707 CITIBANK ? 2109508600 VERITAS 2109509000 KLISIS 2109547107 Alphabank 2109555237 Eurobank 2109555953 Eurobank 2109556000 FINTRUST-Mellon 2109556020 FINTRUST-Mellon 2109556222 FINTRUST-Mellon 2109766716 EOS Matrix 2109766960 EOS Matrix 2109766971 EOS Matrix 2109792800 EOS Matrix 2109792900 EOS Matrix 2109792905 EOS Matrix 2109792901 EOS Matrix 2109891542 2111016104 PRS 2111023400 PRS 2111027603 PRS 2111027605 PRS 2111027606 PRS 2111035001 First Data Hellas 2111035003 Eurobank 2111035014 FINTRUST-Mellon 2111035016 FINTRUST-Mellon 2111037000 FINTRUST-Mellon 2111041000 FINTRUST-Mellon 2111044218 FINTRUST-Mellon 2111044300 MILLENNIUM BANK Δικηγορικό Γραφείο Φράγκου 2111044313 FINTRUST-Mellon 2111044330 Φράγκου Citibank 2111044331 Φράγκου Citibank 2111044334 FINTRUST-Mellon 2111044800 Δικηγορικό Ανδικόπουλου για Τράπεζα Κύπρου 2111043500 FINTRUST-Mellon 2111066420 EFS 2111080300 PRS 2111086100 PRS 2111086225 PRS 2111086227 PRS 2111086230 PRS 2111086239 PRS 2111086241 PRS 2111086244 PRS 2111086245 PRS 2111086247 PRS 2111094999 Eurobank 2111200199 Marfin 2111201141 Κύκλος 2111201142 Κύκλος 2111201143 Κύκλος 2111201147 Κύκλος 2111201252 Κύκλος 2111201254 Κύκλος 2111201256 Κύκλος 2111201258 Κύκλος 2111201259 Κύκλος 2111201320 EFS 2111201850 Κύκλος 2111201856 Κύκλος 2111202207 Κύκλος 2111203026 Κύκλος 2111203027 Κύκλος 2111203028 Κύκλος 2111203029 Κύκλος 2111203050 Κύκλος 2111203051 Κύκλος 2111203052 Κύκλος 2111203054 Κύκλος 2111203055 Κύκλος 2111203491 Κύκλος 2111203493 Κύκλος 2111203494 Κύκλος 2111203495 Κύκλος 2111203498 Κύκλος 2111203499 Κύκλος 2111205400 EFS 2111205408 EFS 2111205454 EFS 2111205456 EFS 2111205476 EFS 2111207200 EFS 2111762299 apell 2111762344 apell 2111767420 apell 2111767446 apell 2111767447 apell 2111767448 apell 2111767497 apell 2111800023 Κύκλος 2111800025 Κύκλος 2111800029 Κύκλος 2111800101 Κύκλος 2111800103 Κύκλος 2111800104 Κύκλος 2111800109 Κύκλος 2111800201 Κύκλος 2111800206 Κύκλος 2111800208 Κύκλος 2111800209 Κύκλος 2111801012 Κύκλος 2111801036 Κύκλος 2111801053 Κύκλος 2111801054 Κύκλος 2111801055 Κύκλος 2111801056 Κύκλος 2111801057 Κύκλος 2111801058 Κύκλος 2111810615 ??? 2111810643 ??? 2111810697 VERITAS 2111811600 Ψύχα CITIBANK 2111812195 2111819400 Eurobank 2111819410 Eurobank 2111819481 Eurobank 2111819550 Eurobank 2111819617 Eurobank 2111819630 Εθνική τράπεζα 2111819632 2111870812 ??? 2111870845 ??? 2111872000 2111872002 2111880768 2111880785 ??? 2111880799 TTIS 2111883200 VERITAS 2111883906 KLISIS 2111883909 KLISIS 2111883801 KLISIS 2111883821 KLISIS 2111883881 KLISIS 2111899000 KLISIS 2111899011 KLISIS 2112001505 FINTRUST-Mellon 2112001507 FINTRUST-Mellon 2112001540 FINTRUST-Mellon 2112001546 FINTRUST-Mellon 2112001548 FINTRUST-Mellon 2112001549 FINTRUST-Mellon 2112001561 FINTRUST-Mellon 2112110101 Κύκλος 2112110105 Κύκλος 2112110106 Κύκλος 2112110107 Κύκλος 2112110226 Κύκλος 2112110228 Κύκλος 2112111600 CON TRUST 2112111606 CON TRUST 2112111623 CON TRUST 2112111692 CON TRUST 2112116565 Εθνική τράπεζα 2112117000 PANO FINANCE 2112117004 PANO FINANCE 2112117005 PANO FINANCE 2112117006 PANO FINANCE 2112117020 PANO FINANCE 2112117023 PANO FINANCE 2112117050 PANO FINANCE 2112117300 PANO FINANCE 2113001200 VERITAS 2113001690 ??? 2113004310 VERITAS 2113004668 VERITAS 2113004955 VERITAS 2115000000 EOS Matrix 2115000700 EOS Matrix 2115002403 FINTRUST-Mellon 2115002405 FINTRUST-Mellon 2115002440 FINTRUST-Mellon 2115002445 FINTRUST-Mellon 2115002446 FINTRUST-Mellon 2115002448 FINTRUST-Mellon 2115002449 FINTRUST-Mellon 2115002455 FINTRUST-Mellon 2115004071 FINTRUST-Mellon 2115004100 FINTRUST-Mellon 2115005440 FINTRUST-Mellon 2115552250 FINTRUST-Mellon 2115552399 FINTRUST-Mellon 2115555874 FINTRUST-Mellon 2116000700 First Call 2116000837 First Call 2116000850 First Call 2117001800 Εμπορική τράπεζα 2117256634 2117300000 TELEPERFOMANCE 2117301394 TELEPERFOMANCE 2117304201 TELEPERFOMANCE 2117304203 TELEPERFOMANCE 2117304204 TELEPERFOMANCE 2117304205 TELEPERFOMANCE 2117304207 TELEPERFOMANCE 2117304210 TELEPERFOMANCE 2117304214 TELEPERFOMANCE 2117304217 TELEPERFOMANCE 2117304229 TELEPERFOMANCE 2117304230 TELEPERFOMANCE 2117304315 TELEPERFOMANCE 2117304322 TELEPERFOMANCE 2117304353 TELEPERFOMANCE 2117304389 TELEPERFOMANCE 2117304431 TELEPERFOMANCE 2117304433 TELEPERFOMANCE 2117304438 TELEPERFOMANCE 2117304441 TELEPERFOMANCE 2117304445 TELEPERFOMANCE 2117304450 TELEPERFOMANCE 2117304477 TELEPERFOMANCE 2117304501 TELEPERFOMANCE 2117304511 TELEPERFOMANCE 2117304573 TELEPERFOMANCE 2117304605 TELEPERFOMANCE 2117304641 TELEPERFOMANCE 2117304651 TELEPERFOMANCE 2117304660 TELEPERFOMANCE 2117357800 Creditcom 2117454870 TELEPERFOMANCE 2117454955 TELEPERFOMANCE 2117606950 TELEPERFOMANCE 2118880100 CONTRUST 2119891502 FINTRUST-Mellon 2119891505 FINTRUST-Mellon 2119891540 FINTRUST-Mellon 2119891545 FINTRUST-Mellon 2119891546 FINTRUST-Mellon 2119891549 FINTRUST-Mellon 2119891555 FINTRUST-Mellon 2119894500 FINTRUST-Mellon 2119894750 FINTRUST-Mellon 2119967702 FINTRUST-Mellon 2119967706 FINTRUST-Mellon 2119967705 FINTRUST-Mellon 2119967740 FINTRUST-Mellon 2119967745 FINTRUST-Mellon 2119967746 FINTRUST-Mellon 2119967748 FINTRUST-Mellon 2119967749 FINTRUST-Mellon 2122122380 Κύκλος 2122123216 Κύκλος 2122123265 Κύκλος 2122123276 Κύκλος 2122123285 Κύκλος 2126872107 FINTRUST-Mellon 2126875300 FINTRUST-Mellon 2126875720 FINTRUST-Mellon 2126876811 FINTRUST-Mellon 2126876840 FINTRUST-Mellon 2126876842 FINTRUST-Mellon 2126876847 FINTRUST-Mellon 2126876848 FINTRUST-Mellon 2126876850 FINTRUST-Mellon 2126876852 FINTRUST-Mellon 2126876858 FINTRUST-Mellon 2126876861 FINTRUST-Mellon 2130013844 Hellas On Line 2130063742 2130086460 Eurobank 2130091000 PRS 2130091001 PRS 2130091002 PRS 2130091003 PRS 2130091006 PRS 2130091009 PRS 2130091014 PRS 2130091916 PRS 2130162300 Alphabank 2130171705 2130175640 Σταματελάτος Marfin 2130175650 Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα Πρόκειται για τη δικηγορική εταιρία των υιών του πρώην υπουργού Σιούφα, η οποία έχει στήσει εισπρακτική εταιρία που αναλαμβάνει διάφορες τράπεζες με μεγάλο αριθμό προσωπικού και επίσης μεγάλο αριθμό υπαλλήλων δικηγόρων. Παίρνουν τηλέφωνο οι υπάλληλοι τηλεφωνητές και λένε ότι τηλεφωνούν από το δικηγορικό γραφείο της Βαρελά, της Ευτυχίδου, του Κοντογεωργίου και άλλων δικηγόρων υπαλλήλων των Σιούφηδων. Διαβάστε σχετικές πληροφορίες στα άρθρα των παρακάτω συνδέσμων.Άρθρο1 Άρθρο2 2130175660 2130175685 2130175950 2130221420 Δικηγορικο γραφείο Κιτσικόπουλου 2130287463 Πειραιώς 2130290481 KLISIS 2130410574 Πειραιώς 2130671674 Πειραιώς 2155103422 Κρέτζη CITIBANK 2199993001 Alphabank 2199993009 Alphabank 2199993016 Alphabank 2241122409 First Call 2241122417 First Call 2271120955 First Call 2310254315 ? 2310374237 Eurobank 2310498800 FINTRUST-Mellon 2310515399 Δικηγορικό Γεωργιάδου για Citibank 2310525632 Δικηγορικό Γεωργιάδου για Citibank 2310534417 Δικηγόρος ΚΟΤΣΙΑΝΗΣ 2310546082 Δικηγορικό Γεωργιάδου για Citibank 2310899200 FINTRUST-Mellon 2311239300 2311470100 FINTRUST-Mellon 2311470101 FINTRUST-Mellon 2311470102 FINTRUST-Mellon 2311470103 FINTRUST-Mellon 2311470104 FINTRUST-Mellon 2311470105 FINTRUST-Mellon 2311470106 FINTRUST-Mellon 2311470107 FINTRUST-Mellon 2311470108 FINTRUST-Mellon 2311470109 FINTRUST-Mellon 2311470110 FINTRUST-Mellon 2311470111 FINTRUST-Mellon 2311470112 FINTRUST-Mellon 2311470113 FINTRUST-Mellon 2311470114 FINTRUST-Mellon 2311470115 FINTRUST-Mellon 2311470116 FINTRUST-Mellon 2311470117 FINTRUST-Mellon 2311470118 FINTRUST-Mellon 2311470119 FINTRUST-Mellon 2311470120 FINTRUST-Mellon 2311470121 FINTRUST-Mellon 2311470122 FINTRUST-Mellon 2311470123 FINTRUST-Mellon 2311470124 FINTRUST-Mellon 2311470125 FINTRUST-Mellon 2311470126 FINTRUST-Mellon 2311470127 FINTRUST-Mellon 2311470128 FINTRUST-Mellon 2311470129 FINTRUST-Mellon 2311470130 FINTRUST-Mellon 2311470131 FINTRUST-Mellon 2311470132 FINTRUST-Mellon 2311470133 FINTRUST-Mellon 2311470134 FINTRUST-Mellon 2311470135 FINTRUST-Mellon 2311470136 FINTRUST-Mellon 2311470137 FINTRUST-Mellon 2311470138 FINTRUST-Mellon 2311470147 FINTRUST-Mellon 2311476302 FINTRUST-Mellon 2311476303 FINTRUST-Mellon 2311476304 FINTRUST-Mellon 2311476305 FINTRUST-Mellon 2311476306 FINTRUST-Mellon 2311476307 FINTRUST-Mellon 2311476308 FINTRUST-Mellon 2311476309 FINTRUST-Mellon 2311476310 FINTRUST-Mellon 2311476311 FINTRUST-Mellon 2311476312 FINTRUST-Mellon 2311476313 FINTRUST-Mellon 2311476314 FINTRUST-Mellon 2311476315 FINTRUST-Mellon 2311476316 FINTRUST-Mellon 2311476317 FINTRUST-Mellon 2311476318 FINTRUST-Mellon 2311476319 FINTRUST-Mellon 2311476320 FINTRUST-Mellon 2311476321 FINTRUST-Mellon 2311476322 FINTRUST-Mellon 2311476323 FINTRUST-Mellon 2311476324 FINTRUST-Mellon 2311476325 FINTRUST-Mellon 2311476326 FINTRUST-Mellon 2311476327 FINTRUST-Mellon 2311476328 FINTRUST-Mellon 2311476329 FINTRUST-Mellon 2311476330 FINTRUST-Mellon 2311476331 FINTRUST-Mellon 2311476332 FINTRUST-Mellon 2311476333 FINTRUST-Mellon 2311476334 FINTRUST-Mellon 2311476335 FINTRUST-Mellon 2311476336 FINTRUST-Mellon 2311476337 FINTRUST-Mellon 2311476338 FINTRUST-Mellon 2311476339 FINTRUST-Mellon 2311769200 Εθνική τράπεζα 2311822870 Δικηγορικό γραφείο Κουνδουρά 2311993100 FINTRUST-Mellon 2311993101 FINTRUST-Mellon 2311993102 FINTRUST-Mellon 2311993103 FINTRUST-Mellon 2311993104 FINTRUST-Mellon 2311993105 FINTRUST-Mellon 2311993106 FINTRUST-Mellon 2311993107 FINTRUST-Mellon 2311993108 FINTRUST-Mellon 2311993147 FINTRUST-Mellon 2312319348 First Call 2624061000 PANO INFORM 2624061025 PANO INFORM 2624061542 PANO INFORM 2642061524 ? 6798119922 FINTRUST-Mellon 6933845010 Eurobank 6933845013 Eurobank 6933845029 Eurobank 6933845034 Eurobank 6933845038 Eurobank 6933845041 Eurobank 6933845044 Eurobank 6933845050 Eurobank 6933845067 Eurobank 6933845136 Eurobank 6933845180 Eurobank 6933845195 Πανουσόπουλου Eurobank 6933845224 Eurobank 6933845242 Eurobank 6933845243 Eurobank 6933845280 Eurobank 6933845401 Eurobank 6933845434 Eurobank 6933845520 Eurobank 6933845640 Eurobank 6937856581 FINTRUST-Mellon 6940271964 Creditcom 6941655124 Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 6942644795 ????? 6942863037 First Call 6942976588 First Call 6942976894 First Call 6943060918 First Call 6943087775 FINTRUST-Mellon 6943090514 First Call 6943124873 First Call 6943144768 First Call 6943163755 First Call 6943227816 First Call 6943529513 FINTRUST-Mellon 6943546631 FINTRUST-Mellon 6943555523 FINTRUST-Mellon 6943555527 FINTRUST-Mellon 6943928727 First call 6944083771 First call 6944131481 First call 6944235945 D-MAN 6944393424 First call 6944440251 First call 6944484021 First Call 6944484063 First Call 6944484068 First Call 6944484112 First Call 6944484156 First Call 6944484248 First Call 6944484249 First Call 6944484380 First Call 6944484401 First Call 6944484414 First Call 6944484454 First Call 6944484517 First Call 6944484551 First Call 6944487101 First Call 6944487104 PRS 6944487112 PRS 6944487199 First Call 6944487241 First Call 6944487603 PRS 6944487605 First Call 6944488001 Eurobank 6944488013 Eurobank 6944488030 Eurobank 6944488034 Eurobank 6944488035 Eurobank 6944488038 Eurobank 6944488041 Eurobank 6944488043 Eurobank 6944488075 Eurobank 6944488110 Eurobank 6944488134 Eurobank 6944488180 Eurobank 6944488198 Eurobank 6944488199 Eurobank 6944488220 Eurobank 6944488224 Eurobank 6944488234 Eurobank 6944488252 Eurobank 6944488253 Eurobank 6944488254 Eurobank 6944488302 Eurobank 6944488303 Eurobank 6944488304 Eurobank 6944488305 Eurobank 6944488360 Eurobank 6944489002 TELEPERFOMANCE 6944489011 TELEPERFOMANCE 6944489013 TELEPERFOMANCE 6944489015 TELEPERFOMANCE 6944489025 TELEPERFOMANCE 6944489028 TELEPERFOMANCE 6944489050 TELEPERFOMANCE 6944489052 TELEPERFOMANCE 6944489064 TELEPERFOMANCE 6944489073 TELEPERFOMANCE 6944489074 TELEPERFOMANCE 6944489077 TELEPERFOMANCE 6944489085 TELEPERFOMANCE 6944489112 TELEPERFOMANCE 6944489189 TELEPERFOMANCE 6944489115 TELEPERFOMANCE 6944489118 TELEPERFOMANCE 6944489122 TELEPERFOMANCE 6944489127 TELEPERFOMANCE 6944489134 TELEPERFOMANCE 6944489135 TELEPERFOMANCE 6944489158 TELEPERFOMANCE 6944489168 TELEPERFOMANCE 6944489173 TELEPERFOMANCE 6944489190 TELEPERFOMANCE 6944489198 TELEPERFOMANCE 6944489204 TELEPERFOMANCE 6944489211 TELEPERFOMANCE 6944489223 TELEPERFOMANCE 6944489224 TELEPERFOMANCE 6944489229 TELEPERFOMANCE 6944489240 TELEPERFOMANCE 6944489242 TELEPERFOMANCE 6944489257 TELEPERFOMANCE 6944489266 TELEPERFOMANCE 6944489277 TELEPERFOMANCE 6944489287 TELEPERFOMANCE 6944489293 TELEPERFOMANCE 6944489299 TELEPERFOMANCE 6944489313 TELEPERFOMANCE 6944489320 TELEPERFOMANCE 6944489357 TELEPERFOMANCE 6944489386 TELEPERFOMANCE 6944489399 TELEPERFOMANCE 6944489407 TELEPERFOMANCE 6944489409 TELEPERFOMANCE 6944489432 TELEPERFOMANCE 6944489439 TTIS 6944489454 TELEPERFOMANCE 6944489475 TELEPERFOMANCE 6944489479 TELEPERFOMANCE 6944489486 TELEPERFOMANCE 6944489500 TELEPERFOMANCE 6944489506 TELEPERFOMANCE 6944489548 TELEPERFOMANCE 6944489557 TELEPERFOMANCE 6944489558 TELEPERFOMANCE 6944489568 TELEPERFOMANCE 6944489578 TELEPERFOMANCE 6944489579 TELEPERFOMANCE 6944489609 TELEPERFOMANCE 6944489611 TELEPERFOMANCE 6944489622 TELEPERFOMANCE 6944489624 TELEPERFOMANCE 6944489643 TELEPERFOMANCE 6944489653 TELEPERFOMANCE 6944489662 TELEPERFOMANCE 6944489676 TELEPERFOMANCE 6944489679 TELEPERFOMANCE 6944489717 TELEPERFOMANCE 6944489734 TELEPERFOMANCE 6944489741 TELEPERFOMANCE 6944489747 TELEPERFOMANCE 6944489751 TELEPERFOMANCE 6944489830 FINTRUST-Mellon 6944489831 TELEPERFOMANCE 6944489833 TELEPERFOMANCE 6944489839 TELEPERFOMANCE 6944489849 TELEPERFOMANCE 6944489850 FINTRUST-Mellon 6944489863 TELEPERFOMANCE 6944489869 TELEPERFOMANCE 6944489886 TTIS 6944489890 TELEPERFOMANCE 6944489891 TELEPERFOMANCE 6944489909 TELEPERFOMANCE 6944489920 Eurobank 6944489928 Eurobank 6944489931 TELEPERFOMANCE 6944489932 TELEPERFOMANCE 6944489933 FINTRUST-Mellon 6944489936 TELEPERFOMANCE 6944489977 TELEPERFOMANCE 6944489999 TELEPERFOMANCE 6947007815 First Call 6947549427 First Call 6947595151 First Call 6947876216 First Call 6948258351 First Call 6948386772 First Call 6948578831 First Call 6948648101 First Call 6948700149 First Call 6948807701 6948982805 Τζανίνης Citibank 6948982806 Τζανίνης Citibank 6948982808 Τζανίνης Citibank 6949731600 First Call 6949731661 First Call 6950960755 First Call 6951114228 First Call 6951124321 First Call 6951666100 Δικηγορικό ΠΛΕΥΡΑΚΗ για Millenium Bank 6951796548 Eurobank 6951920452 Eurobank 6951920455 Eurobank 6951920458 Eurobank 6951978081 Ψύχας Citibank 6956717287 First Call 6956969517 First Call 6957124238 First Call 6957217996 Γιουρουκελη Citibank 6957408186 First Call 6958364943 First Call 6958472908 First Call 6958590770 First Call 6958744660 First Call 6958808696 First Call 6958824628 FINTRUST-Mellon 6970054459 Δικηγορικό γραφείο ………. Eurobank 6970608029 6970967810 6971512689 Cosmote – ληξιπρόθεσμα 6973110013 Eurobank 6973110021 Eurobank 6973110035 Eurobank 6973110038 Eurobank 6973110041 Eurobank 6973110134 Eurobank 6973110174 Eurobank 6973110182 Eurobank 6973110199 Eurobank 6973110212 Eurobank 6973110221 Eurobank 6973110253 Eurobank 6973110261 Eurobank 6973110304 Eurobank 6973110324 Eurobank 6973110400 Πανουσόπουλου Eurobank 6973110401 Eurobank 6973158343 e-value 6973158369 FINTRUST-Mellon 6973158377 FINTRUST-Mellon 6973158583 FINTRUST-Mellon 6973158601 FINTRUST-Mellon 6973158634 FINTRUST-Mellon 6973158666 FINTRUST-Mellon 6973158688 FINTRUST-Mellon 6973159688 FINTRUST-Mellon 6973310098 Eurobank 6973430141 Eurobank 6973494931 FINTRUST-Mellon 6973494934 FINTRUST-Mellon 6973558316 FINTRUST-Mellon 6973558334 FINTRUST-Mellon 6976000664 PALADINO 6976155524 First Call 6978114854 FINTRUST-Mellon 6978114864 FINTRUST-Mellon 6978114866 FINTRUST-Mellon 6978114867 FINTRUST-Mellon 6978114869 FINTRUST-Mellon 6978114883 FINTRUST-Mellon 6978114888 FINTRUST-Mellon 6978114889 FINTRUST-Mellon 6978114891 FINTRUST-Mellon 6978114892 FINTRUST-Mellon 6978114894 FINTRUST-Mellon 6978114895 FINTRUST-Mellon 6978114898 FINTRUST-Mellon 6978119511 FINTRUST-Mellon 6978119512 FINTRUST-Mellon 6978119922 FINTRUST-Mellon 6978119923 FINTRUST-Mellon 6978119924 FINTRUST-Mellon 6978119926 FINTRUST-Mellon 6978119927 FINTRUST-Mellon 6978119529 FINTRUST-Mellon 6978119940 FINTRUST-Mellon 6978119944 FINTRUST-Mellon 6978119945 FINTRUST-Mellon 6978119946 FINTRUST-Mellon 6978119948 FINTRUST-Mellon 6978119949 FINTRUST-Mellon 6978119955 FINTRUST-Mellon 6978119956 FINTRUST-Mellon 6978119567 FINTRUST-Mellon 6978119568 FINTRUST-Mellon 6978447738 FINTRUST-Mellon 6978453870 FINTRUST-Mellon 6978484270 FINTRUST-Mellon 6978484275 FINTRUST-Mellon 6978484276 FINTRUST-Mellon 6978484278 FINTRUST-Mellon 6978484279 FINTRUST-Mellon 6978484282 FINTRUST-Mellon 6978484285 FINTRUST-Mellon 6978484879 FINTRUST-Mellon 6978853421 Δικηγορικο γραφείο Κιτσικόπουλου 6979977534 FINTRUST-Mellon 6979977536 FINTRUST-Mellon 6979977537 FINTRUST-Mellon 6979977575 FINTRUST-Mellon 6979977576 FINTRUST-Mellon 6979977578 FINTRUST-Mellon 6979977579 FINTRUST-Mellon 6979977585 FINTRUST-Mellon 6979979752 FINTRUST-Mellon 6979979754 FINTRUST-Mellon 6979979756 FINTRUST-Mellon 6979979757 FINTRUST-Mellon 6979979774 FINTRUST-Mellon 6979979776 FINTRUST-Mellon 6979979778 FINTRUST-Mellon 6979979779 FINTRUST-Mellon 6985167375 FINTRUST-Mellon 6985552871 Eurobank 6985552854 Eurobank

Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
Τελευταία ενημέρωση: 13 Μαρ 2012, 16:07
Ακολουθούν αριθμοί τηλεφώνου εισπρακτικών εταιριών.
Εννοείται ότι οι αριθμοί αυτοί δεν είναι δηλωμένοι, όπως θα έπρεπε. Επίσης, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, αν δοκιμάσετε να τους καλέσετε, δεν απαντούν. Αν λοιπόν σας πρήζουν εισπρακτικές εταιρίες, αποθηκεύστε στο τηλέφωνό σας τους παρακάτω αριθμούς, ώστε να ξέρετε ποιος “κερατάς” τηλεφωνεί και να μη τρέμει άδικα η καρδούλα σας.
Φυσικά, αν δεν θέλετε, δεν απαντάτε όταν η αναγνώριση κλήσης σας δείχνει άγνωστο ή απόρρητο αριθμό.Επίσης, μπορείτε να παίξετε μπάλα μαζί τους.
Διαβάστε πως μπορείτε να καταγράψετε νόμιμα μια τηλεφωνική συνομιλία.
Ευχαριστούμε τους φίλους επισκέπτες που μας έστειλαν τους αριθμούς. Βοηθήστε να μεγαλώσουμε τον κατάλογο. Βοηθήστε να οργανώσουμε την άμυνά μας, γιατί από το ελληνικό Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Νέα δημοσκόπηση ανάβει φωτιες : Στο 17% η ΝΔ, δεύτερο με 10% το ΠΑΣΟΚ

Νέα δημοσκόπηση ανάβει φωτιες : Στο 17% η ΝΔ, δεύτερο με 10% το ΠΑΣΟΚ

Πολυκερματισμό του πολιτικού συστήματος και οκτακομματική Βουλή δείχνει νέα δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα το «Ποντίκι» που κυκλοφορεί αύριο.
Σε εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ είναι πρώτη συγκεντρώνοντας ποσοστό 17%, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 10 %, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ισοψηφούν με 9,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 8 %, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5 % , η Χρυσή Αυγή 3,5% ,το ΛΑΟΣ 3% ενώ Οικολόγοι Πράσινοι, ΔΗΣΥ και το Άρμα Πολιτών συγκεντρώνουν από 2%.

Και νέο εμπόδιο στην επέκταση του αεροδρομίου Σκιάθου

AERODRIMO SKIATH.Νέο εμπόδιο παρουσιάστηκε στο έργο «Επέκτασης δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών και νέου συνδετηρίου τροχοδρόμου στον κρατικό αερολιμένα Σκιάθου», προϋπολογισμού 19.689.943,89 ευρώ. Το έργο δημοπρατήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά ακόμη ο εργολάβος δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση, λόγω του ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει μελέτη για το κατά πόσο η λειτουργία του αεροδρομίου, θα δημιουργήσει η όχι πρόβλημα σε ανταγωνιστικά αεροδρόμιο, σύμφωνα με κοινοτική οδηγία του 2005. Το θέμα αποκαλύφθηκε στη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών με θέμα τον Περιφερειακό και την Κάρλα κι ανέφερε στην ΕΡΑ Βόλου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός. «Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζαμε τίποτα γι αυτή την κοινοτική οδηγία, απλά το πληροφορηθήκαμε σήμερα, όταν ρωτήσαμε γιατί καθυστερεί η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο» τόνισε. Σημειώνεται πάντως ότι το θέμα είχε αναδειχθεί στη Βουλή στο πλαίσιο απάντησης του κ. Μαγκριώτη σε ερώτηση του βουλευτή Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γ. Κοντογιάννη για το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας στις 13 Φεβρουαρίου του 2012. Μεταξύ άλλων ο κ. Μαγκριώτης είχε αναφέρει ότι από το 2005 από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει ένα θέμα «το οποίο η χώρα μας δεν το αξιολόγησε όσο θα έπρεπε μέχρι σήμερα, δεν το πήρε υπ' όψιν της σε πολλά έργα. Όμως το Δεκέμβρη του 2011 ήρθε ακόμη μια επιστολή στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με βάση την Κοινοτική Οδηγία του 2005, η οποία κοινοποιήθηκε, που έλεγε ότι πλέον, επειδή τα αεροδρόμια ζουν σε ένα ανοικτό ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως γνωρίζετε, κάθε κρατική χρηματοδότηση, οπωσδήποτε και κοινοτική, πρέπει να έχει και μια άλλη αξιολόγηση, διότι αυτή η κρατική χρηματοδότηση δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία άλλων αεροδρομίων, τα οποία επίσης έχουν χρηματοδοτηθεί από κρατικά και κοινοτικά χρήματα. Είναι, δηλαδή, βασική αρχή του ανταγωνισμού». Ο κ. Αγοραστός χαρακτήρισε απαράδεκτη αυτή τη οδηγία και ότι δεν μπορεί να ισχύει στην περίπτωση του αερολιμένα της Σκιάθου που είναι κρατικός και λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια. «Από τη μία πλευρά μας ζητούν να κάνουμε επενδύσεις και να απορροφήσουμε τα κοινοτικά κονδύλια, κι από την άλλη φέρνουν προσκόμματα». Τόνισε ότι θα διερευνήσει το θέμα, όμως δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες σε κανένα για την ώρα!
ΕΡΤ

Σποράδες Γάμοι α λα... Μάμα μία


Δεν αφήνει το μεγάλο ενδιαφέρον ανεκμετάλλευτο ο Δήμος Αλοννήσου
Προσφιλής προορισμός για αρκετούς μελλόνυμφους αποτελούν τα νησιά των Βορείων Σποράδων, δεδομένου ότι αρκετοί ημεδαποί και κυρίως αλλοδαποί, επιλέγουν μεσούσης της κρίσης, την οδό του πολιτικού γάμου σε ειδυλλιακό περιβάλλον. Πολιτικό γάμο τελούν στα νησιά, κυρίως στην διάρκεια της θερινής περιόδου, ημεδαποί και αλλοδαποί, οι οποίοι δηλώνουν γοητευμένοι από τις φυσικές ομορφιές των νησιών, αλλά και τις εικόνες που κάνουν τον γύρω του κόσμου μέσω της ταινίας «Μάμμα μία». Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Δήμος Αλοννήσου έχει θέσει σε προτεραιότητα την ανάπτυξη του συγκεκριμένου κεφαλαίου, προς όφελος του νησιού και της περιοχής γενικότερα. Όπως εξηγεί ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης «ενόψει της νέας σεζόν και της ανακατασκευής της ιστοσελίδας του Δήμου, θα προβάλουμε και θα δώσουμε έμφαση στο θέμα του πολιτικού γάμου». Σύμφωνα μάλιστα με την επισήμανση του κ. Βαφίνη «θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο κεφάλαιο εντάσσεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ως Δήμος θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των μελλονύμφων, προκειμένου να έρθουν στην Αλόννησο για να συνδυάσουν τις διακοπές τους, με την τέλεση του γάμου τους». Το παράβολο του Δήμου Αλοννήσου για τον πολιτικό γάμο είναι 15 ευρώ και σύμφωνα με τις προθέσεις των ιθυνόντων, θα αναπτυχθούν πρωτοβουλίες προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Σε ότι αφορά στο νησί του Παπαδιαμάντη, την Σκιάθο, πέρυσι καταγράφηκαν περισσότεροι από εκατό πολιτικοί γάμοι, αλλοδαπών στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι οποίοι τελούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Μπούρτζι και το παράβολο του Δήμου Σκιάθου είναι 150 ευρώ. Η τέλεση σημαντικού αριθμού πολιτικών γάμων αποτελεί αναμφίβολα πηγή εσόδων για τους επαγγελματίες του νησιού, διότι οι μελλόνυμφοι και οι συγγενείς τους, παραμένουν μία, κατά μέσο όρο, εβδομάδα στην Σκιάθο, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου. «Πολλοί αλλοδαποί έρχονται στην Σκιάθο το καλοκαίρι προκειμένου να τελέσουν τους γάμους τους και όπως πληροφορούμαστε, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και για την φετινή σεζόν» αναφέρει στο σημείο αυτό η αντιδήμαρχος αρμόδια επί οικονομικών θεμάτων, κ. Λίτσα Τσολοβίκου. Στην διάρκεια της χρονιάς τελούνται, εξάλλου, σποραδικά, πολιτικοί γάμοι ημεδαπών και δη ντόπιων.
Ανάλογη εικόνα σημειώνεται και στην γειτονική Σκόπελο, η οποία έχει γίνει ευρύτερα γνωστή στο εξωτερικό, ως το «νησί του Μάμα μία». Το ποσό που καταβάλλουν οι μελλόνυμφοι στον Δήμο Σκοπέλου είναι 100 ευρώ εάν ο πολιτικός γάμος τελεστεί στο Δημαρχείο και 300 ευρώ, αντίστοιχα, εάν επιλεγεί κάποιο άλλο ειδυλλιακό σημείο του νησιού, όπως παραλίες κλπ. «Υπάρχει ενδιαφέρον από μελλόνυμφους διαφόρων χωρών προκειμένου να τελέσουν πολιτικό γάμο στην Σκόπελο, υπογραμμίζει ο Δήμαρχος του νησιού κ. Γιώργος Μιχελής. Σαφώς είναι μια πηγή εσόδων για το νησί, προσθέτει ο ίδιος, διότι συνδυάζεται με διακοπές, διαμονή και διασκέδαση στο νησί, που αποβαίνει προς όφελος των επαγγελματιών».
Νέο λογότυπο
Στο μεταξύ, διοργανώνεται ανοιχτή εκδήλωση στην Αθήνα, όπου θα παρουσιαστεί το νέο λογότυπο του Δήμου Σκοπέλου. Εκδήλωση - συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Σκόπελος, ο νέος μας σύμμαχος στην κρίση» θα πραγματοποιήσει, συγκεκριμένα, ο Δήμος Σκοπέλου σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. στο Ίδρυμα Κακογιάννη (Αίθουσα Κινηματογράφου), Πειραιώς 206 στην Αθήνα, αύριο Πέμπτη 15 Μαρτίου στις 12.30 μ.μ. Στην εκδήλωση θα αναπτυχθεί η ολοκληρωμένη τουριστική πολιτική του Δήμου Σκοπέλου, θα παρουσιαστεί το καινούργιο λογότυπο και το σλόγκαν του νησιού καθώς και το εκπτωτικό πρόγραμμα, αποκλειστικά για Έλληνες επισκέπτες, το οποίο εξασφαλίζει σημαντικές εκπτώσεις σε όλα τα προϊόντα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, κατά τη θερινή περίοδο.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου