Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Δείτε μαλάκες τουρίστες στην Σκιάθο !

ΠΑΜΕ-Καταγγελία για το ΣΕΠΕ και το Υπουργείο Εργασίας



Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
Καταγγελία για το ΣΕΠΕ και το Υπουργείο Εργασίας

Για πολλοστή φορά, το Υπουργείο Εργασίας με « λαγό» το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για το υπουργείο της εργοδοσίας. Μεθοδεύουν τους εκβιασμούς σε βάρος των εργαζομένων ώστε να δεχθούν μείωση μισθών και αφαίρεση δικαιωμάτων.
Αφού ψήφισαν νόμους που λύνουν τα χέρια των καπιταλιστών, προκειμένου να επιβάλουν δραματικές μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων, έρχονται τώρα να επισπεύσουν τις διαδικασίες εφαρμογής τους. Καλλιεργούν το κάλπικο δίλημμα που συμπυκνώνεται στο εξής:
« μειώσεις μισθών μέσω συμβάσεων, γιατί αλλιώς θα κυριαρχήσουν οι ατομικές συμβάσεις, άρα οι μισθοί θα γίνουν Βουλγαρίας». Ο Γραμματέας του ΣΕΠΕ γυρνώντας από κανάλι σε κανάλι γυρολόγος και πλασιέ της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, επιχειρεί να πείσει τους εργαζόμενους ότι πρέπει να αποδεχτούν την καταδίκη τους. Κάνει τον πόντιο Πιλάτο, ενώ γνωρίζει πολύ καλά όταν περιγράφει και δίνει στοιχεία ποια είναι η αιτία αυτής της τραγικής και άθλιας κατάστασης στην οποία έχει φέρει την εργατική τάξη η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. την οποία στηρίζει και είναι στέλεχός της με τους συμμάχους της του ΛΑΟΣ και κόμματα του ευρωμονόδρομου. Ο ίδιος και η υπηρεσία στην οποία προΐσταται κάνει σεμινάρια σε στελέχη επιχειρήσεων του υπουργείου εργασίας για το πώς θα εφαρμόσουν καλύτερα και πιο εμπεριστατωμένα την πολιτική που ισοπεδώνει τη ζωή της εργατικής τάξης, πώς οι μισθοί θα φτάσουν στα τάρταρα, πώς θα φύγουν από τη μέση «εμπόδια» των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ).
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας να πετάξει στα σκουπίδια την πραμάτια του Γραμματέα του ΣΕΠΕ. Οι εργαζόμενοι να μην ξεγελιούνται, να μην τρομοκρατούνται. Να δυναμώσουν την οργάνωσή τους σε κάθε τόπο δουλειάς. Οι συλλογικές αποφάσεις να κάνουν κόλαση τη ζωή των εργοδοτών, της κυβέρνησης.
Καμία μείωση μισθών, καμία υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας.
Με πείσμα και αισιοδοξία στη μάχη για υπογραφή ΣΣΕ.

Τώρα στο skopelos delivery καλέστε και What's Up

Καλέστε 6983776201

ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟ GYROS.GR KAI TO SKOPELOS DELIVERY

Γύρος χοιρινός "σπέσιαλ"
6 Ευρώ
Γύρος κοτόπουλο
6 Ευρώ
Σουβλάκι χοιρινό
6 Ευρώ
Σουβλάκι κοτόπουλο
6 Ευρώ
Μπιφτέκι χειροποίητο "σπέσιαλ"
6 Ευρώ
Λουκάνικο "σπέσιαλ"
6 Ευρώ



Γύρος χοιρινός σε παραδοσιακή πίτα
2 Ευρώ
Γύρος χοιρινός σε ψωμάκι
2.50 Ευρώ
Γύρος χοιρινός σε κυπριακή πίτα
2.50 Ευρώ
Γύρος χοιρινός φουσκόπιτα
3 Ευρώ
Σουβλάκι χοιρινό
1,20 Ευρώ
Σουβλάκι χοιρινό σε παραδοσιακή πίτα
2 Ευρώ
Σουβλάκι χοιρινό σε κυπριακή πίτα
2.50 Ευρώ
Σουβλάκι χοιρινό σε ψωμάκι
2,50 Ευρώ
Σουβλάκι χοιρινό σε φουσκόπιτα
3 Ευρώ
Σουβλάκι κοτόπουλο
1,20 Ευρώ
Σουβλάκι κοτόπουλο σε παραδοσιακή πίτα
2 Ευρώ
Σουβλάκι κοτόπουλο σε κυπριακή πίτα
2,50 Ευρώ
Σουβλάκι κοτόπουλο σε ψωμάκι
2,50 Ευρώ
Σουβλάκι κοτόπουλο σε φουσκόπιτα
3 Ευρώ
Μπιφτέκι χειροποίητο
1,20 Ευρώ
Μπιφτέκι χειροποίητο σε παραδοσιακή πίτα
2 Ευρώ
Μπιφτέκι χειροποίητο σε κυπριακή πίτα
2,50 Ευρώ
Μπιφτέκι χειροποίητο σε ψωμάκι
2,50 Ευρώ
Μπιφτέκι χειροποίητο φουσκόπιτα
3 Ευρώ
Λουκάνικο
0,80 Ευρώ
Λουκάνικο σε παραδοσιακή πίτα
1,50 Ευρώ
Λουκάνικο σε κυπριακή πίτα
2,50 Ευρώ
Λουκάνικο σε ψωμάκι
2,50 Ευρώ
Λουκάνικο φουσκόπιτα
3 Ευρώ
2

Νύχτα θα φύγεις από την Σκόπελο με αυτά που κάνεις !


η υπομονή του κόσμου έχει εξαντληθεί άντε πήγαινε στον διάολο λοιπόν τομάρι

ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ Αξιώνουν εκ περιτροπής εργασία με 4 μεροκάματα το μήνα!

Πάνω από 1.000 οικογένειες θα βρεθούν σε απόγνωση, ενώ διαλύεται ένας τομέας στρατηγικής σημασίας για τις λαϊκές ανάγκες
Εκ περιτροπής εργασία με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα, δηλαδή τέσσερα μεροκάματα όλα κι όλα το μήνα (!), ανακοίνωσαν χτες στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά οι μονοπωλιακοί όμιλοι «Abu Dhabi Mar» (ADM) και «Thussen Krupp», που λυμαίνονται το μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας! Το επαίσχυντο αυτό μέτρο θα ξεκινήσει από τις 18 Απρίλη, θα διαρκέσει καταρχήν 3 μήνες και «βλέπουμε». Οι νέες αξιώσεις των μονοπωλίων, που φέρνουν σε απόγνωση 1.500 περίπου εργαζόμενους και τις οικογένειές τους και απειλούν με διάλυση το μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας και της Ανατ. Μεσογείου, έρχονται να αναδείξουν άλλη μια φορά το μέγεθος του εγκλήματος της παράδοσης στα σαγόνια των μονοπωλίων τομέων στρατηγικής σημασίας όπως η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της χώρας, συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής που ενισχύει τη θέση και την κερδοφορία των μονοπωλίων, με θύματα όλους τους εργαζόμενους της χώρας και τα λαϊκά συμφέροντα.
Από το 2000, οπότε και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεπούλησε το ναυπηγείο στα μονοπώλια, το αποτέλεσμα ήταν κέρδη για τις πολυεθνικές, συνεχής συρρίκνωση του ναυπηγείου, χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αποκορύφωμα η περσινή απόφαση μονοπωλίων, Ευρωπαϊκής Ενωσης, κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (με τις ψήφους στη Βουλή των ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.), να κλείσουν το τμήμα κατασκευής και επισκευής εμπορικών πλοίων, δηλαδή την «καρδιά» των ναυπηγείων για 15 χρόνια, δίνοντας συντριπτικό χτύπημα και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη!
Οι δύο πολυεθνικοί κολοσσοί παρέλαβαν το ναυπηγείο με εξασφαλισμένη δουλειά από τα προγράμματα για 6 νέα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού. Μέχρι τώρα έχουν «τσεπώσει» πάνω από 2,5 δισ. ευρώ, δηλαδή το 85% του συνολικού κόστους του προγράμματος, χρήματα που προέρχονται από το ήδη λεηλατημένο εισόδημα των εργαζομένων της χώρας, και έχουν παραδώσει μόνο το υποβρύχιο «Παπανικολής», που γέρνει! Τώρα αξιώνουν να αρπάξουν μερικές ακόμα εκατοντάδες εκατ. ευρώ.
Εκ περιτροπής εργασία με 2 μέρες δουλειά τη βδομάδα είχε ανακοινώσει η εταιρεία και στις 30 Νοέμβρη του 2011. Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, από τότε μέχρι σήμερα οι «διαβουλεύσεις» που ακολούθησαν με το ελληνικό Δημόσιο «έχουν αποβεί άκαρπες» και «οι νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι σήμερα δυσμενέστερες». «Ως εκ τούτου προς αποφυγήν, αναφέρει, καταγγελίας συμβάσεων και για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας» γνωστοποιεί το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας με 4 μεροκάματα το μήνα, από τις 18 Απρίλη, για τρεις μήνες, ενώ «μετά την παρέλευση του άνω τριμήνου θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης». Καλεί στις 4 Απρίλη το σωματείο σε συνάντηση αλλά ξεκαθαρίζει ότι: «Εάν δεν επέλθει συμφωνία μεταξύ μας (...) θα υποχρεωθούμε σύμφωνα με το άρθρο 38 Ν. 1892/1990 όπως ισχύει, να επιβάλουμε μονομερώς το ανωτέρω σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης»!
Συνένοχη στην επίθεση που έχει εξαπολυθεί σε βάρος των εργαζομένων είναι η πλειοψηφία, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, της διοίκησης του σωματείου, που όχι μόνο τα «έδωσε όλα» για να περάσει η ιδιωτικοποίηση, αλλά ακόμα και τώρα συνεχίζει την τακτική «μέσα τα κεφάλια» στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.
Η αγωνιστική παράταξη Εργοστασιακή Επιτροπή, αφού επισημαίνει ότι «το δρόμο μάς δείχνουν οι χαλυβουργοί», απαιτεί τώρα έκτακτη Γενική Συνέλευση με συγκεκριμένο πρόγραμμα δυναμικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Οι εξελίξεις φανερώνουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, για να αποκρούσουν αποφασιστικά τις αυταπάτες, την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό, να βγάλουν συμπεράσματα και μέσα από τις επόμενες εκλογές, στηρίζοντας το ΚΚΕ, να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη μόνη πολιτική δύναμη που αντιπαλεύει την πολιτική που διαλύει τα ναυπηγεία, παραδίδει τη ναυπηγική βιομηχανία στα μονοπώλια, καθιστώντας ομήρους όχι μόνο τους εργάτες σε αυτά αλλά ολόκληρο το λαό και τις ανάγκες του σε ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ελλάδα- Ισπανία κοινός αγώνας

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας στην Ισπανία στα πλαίσια της...
πετυχημένης 24ωρης απεργίας στις 29 Μάρτη που έδειξε την απομόνωση της κυβέρνησης Ραχόι. Στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης σε όσους αγωνίζονται ενάντια στη βαρβαρότητα της πολιτικής των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ο διεθνισμός και η κοινή πάλη των εργαζόμενων είναι μόνη ελπίδα σε μια εποχή που η ΕΕ ερήμην των λαών έχει κάνει υπέρτατο νόμο την κερδοσκοπία του κεφαλαίου και των τραπεζών. Η επίθεση στο παρόν και το μέλλον της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας στις χώρες της Ευρώπης με μέτρα που αποτελούν την αντιγραφή της ίδιας καταστροφικής πολιτικής των Μνημονίων στην Ελλάδα, αναδεικνύει τον κοινό εχθρό για τους εργαζόμενους: είναι οι κυβερνήσεις, η Τρόικα των ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ και το ευρωπαϊκό κεφάλαιο που θέλουν να ξεπεράσουν την κρίση του καπιταλισμού σε βάρος της ζωντανής εργασίας. Μια κρίση που όχι μόνο δεν ελέγχεται με τους μηχανισμούς της Τρόικας που κραύγαζαν ότι είναι «ελληνική ιδιαιτερότητα» αλλά αντίθετα απλώνεται. Αυτή η επιλογή γεννά την πολιτική που βάζει την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, τη σταθερότητα του ευρώ και τη σωτηρία των τραπεζών πάνω από τις κοινωνικές ανάγκες και τις δημοκρατικές ελευθερίες. Αυτή η πολιτική αποτυπώνεται στα Μνημόνια της Τρόικας και στη νέα Συμφωνία για το Ευρώ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την ωμή βία των μηχανισμών καταστολής στην Ισπανία και χαιρετίζει το κουράγιο και τη μαχητικότητα των αγωνιζόμενων. Στο κοινό αγώνα ενάντια στο κοινωνικό σκοτάδι που φέρνει η πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ, οι λαοί και οι εργαζόμενοι θα βγούνε νικητές. Ο δρόμος για αυτή τη νίκη περνάει από τη διεθνιστική αλληλεγγύη και την κοινή πάλη ενάντια στην ΕΕ και τους θεσμούς της.

 Το Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
31/3/2012

Ανταρσία στο Αιγαίο: Με τη συμμετοχή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ η “μαύρη εργασία” στη Λέσβο

Ανταρσία στο Αιγαίο
Αντικαπιταλιστική Αριστερά
Κοινωνικό πισωγύρισμα η θέσπιση μαύρης εργασίας μέσω «προγραμμάτων κοινοφελούς χαρακτήρα»
Κοινωνικό πισωγύρισμα αποτελεί η πρόσφατη προκήρυξη 641 θέσεων εργασίας μέσω «προγράμματος κοινοφελούς χαρακτήρα». Η μνημονιακή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που διογκώνει την ανεργία και διαλύει τις κοινωνικές υπηρεσίες, οργανώνει ένα πραγματικό δουλεμπόριο μαύρης εργασίας. Εκβιάζει τα θύματά της με την προσφορά ολιγόμηνης, κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασίας. Δεν είναι τυχαίο που οι εκπρόσωποι της τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ και ΕΚΤ προανάγγειλαν στην ευρωβουλή μισθό 150 ευρώ και μαζικές απολύσεις στο δημόσιο.
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου αποφάσισε την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων δεκαετιών. Ο κατώτερος μισθός γίνεται περίπου 500 ευρώ καθαρά, ενώ 400 ευρώ γίνεται ο μισθός των νέων. Η ανεργία στις αρχές του 2012 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ξεπερνά το 1.000.000 και στα νησιά του Β. Αιγαίου έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Η περιφέρεια Β. Αιγαίου μέσα σε αυτές τις συνθήκες λειτουργεί σαν «λαγός» και εφαρμόζει μέσω του «προγράμματος κοινοφελούς χαρακτήρα» τις βασικότερες επιδιώξεις της κυβέρνησης και της τρόικας των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ για ένα μοντέλο προσωρινής εργασίας με μισθούς πείνας. Στο πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» εμπλέκονται και ΜΚΟ όπως η «Ηλιαχτίδα», πρόεδρος της οποίας είναι η Β. Ανδρεαδέλλη, στέλεχος του ΣΥΝ και υποψηφία αντιπεριφερειάρχης Λέσβου με την παράταξη «Πολίτες κόντρα στον καιρό» που εκφράζει το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι επιλογές αυτές δεν είναι πολιτικά ουδέτερες. Είναι αυτονόητη απαίτηση η πολιτική καταδίκη και ο διαχωρισμός της Αριστεράς από τις πρακτικές αυτές και δεν μπορεί οι ευθύνες να συγκαλύπτονται στο όνομα καμιάς σκοπιμότητας.
Τα προγράμματα αυτά διευρύνουν και «επισφραγίζουν» τις ελαστικές σχέσεις εργασίας καταργώντας στην πράξη τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Διαιωνίζουν και ενισχύουν το καθεστώς της εργασιακής ομηρίας. Την ίδια στιγμή η απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού έχει δημιουργήσει στους δήμους, στις περιφέρειες, και στα νοσοκομεία ελλείψεις προσωπικού απαραίτητο για να καλυφθούν οι ανάγκες  των υπηρεσιών τους. Η κυβέρνηση με την εφαρμογή του Καλλικράτη παραδίδει τις κοινωνικές υπηρεσίες στο κεφάλαιο και ταυτόχρονα μέσω αυτών των προγραμμάτων τους εξασφαλίζει φτηνούς, κακοπληρωμένους και ενσωματωμένους εργαζόμενους.
Μέσω αυτών των προγραμμάτων ανακυκλώνεται η ανεργία η γκρίζα ζώνη μεταξύ, ανεργίας-μερικής απασχόλησης-εργασίας που επιβάλει η πολιτική της ΕΕ, εκμεταλλεύεται την πραγματική ανάγκη των  ανέργων που μαζικά παράγει η αντιλαϊκή πολιτική για να υποκύψουν σε ακόμη πιο φτηνές εργασιακές σχέσεις, παραιτούμενοι από  κάθε εργασιακό δικαίωμα. Οι μορφές ελαστικής-επισφαλούς εργασίας-ομηρίας που γιγαντώνονται, συμπιέζουν όχι μόνο τους άνεργους αλλά όλους τους εργαζόμενους.
Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της πολιτικής της επιδότησης των απολύσεων και της ανεργίας και την κατάργηση κάθε μορφής και νόμου ελαστικής εργασίας. Θέλουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικές προσλήψεις ανέργων σε κανονικές θέσεις απασχόλησης στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, περιφερειών και νοσοκομείων και ανάπτυξη νέων τομέων κοινωνικής υποδομής. Η μαχητικότητα της κοινωνίας, με τελευταίο σταθμό τις λαϊκές διαδηλώσεις στην 25η Μαρτίου στη Μυτιλήνη και όλη τη χώρα, δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι ένας άλλος δρόμος, αυτός της ανυπακοής, της αντίστασης και της ανατροπής, είναι υπαρκτός και θα σαρώσει την κυβέρνηση, την τρόικα, τα μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Σαλάτα του Σέφ από το skopelos delivery


Φρεσκοκομμένο μαρούλι με ντομάτα, αγγούρι, τυρί edam και κομματάκια από ζαμπόν και αυγό, περιχυμένα με chef σως.
με 6 ευρώ  !

Μοναδικό μπιφτέκι σε αφράτο ψωμί Cheese burger του skopelos delivery

Νέο μεγάλο μπιφτέκι του skopelos delivery σε αφράτο ψωμί, μαγιονέζα, μαρούλι, τυρί, ντομάτα, και sauce  μουστάρδας.


δοκιμάστε ΣΗΜΕΡΑ από το skopelos delivery Pizza γύρο χοιρινό και κοτόπουλο και προσφορά στης 2 πίτσες + μια δώρο !

skopelos Pizza (Αμπελική, Σκόπελος) Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ

  • Περιοχή Σκόπελος > Αμπελική
  • Διεύθυνση Παραλία Σκοπέλου
  • Τηλέφωνο παραγγελίας 2424023434 
  • Ώρες Ανοιχτά : 12:00 με 24:00
  •  

    Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ

ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟ GYROS.GR KAI TO SKOPELOS DELIVERY

Γύρος χοιρινός "σπέσιαλ"
6 Ευρώ
Γύρος κοτόπουλο
6 Ευρώ
Σουβλάκι χοιρινό
6 Ευρώ
Σουβλάκι κοτόπουλο
6 Ευρώ
Μπιφτέκι χειροποίητο "σπέσιαλ"
6 Ευρώ
Λουκάνικο "σπέσιαλ"
6 Ευρώ

     
 
Γύρος χοιρινός σε παραδοσιακή πίτα
2 Ευρώ
Γύρος χοιρινός σε ψωμάκι
2.50 Ευρώ
Γύρος χοιρινός σε κυπριακή πίτα
2.50 Ευρώ
Γύρος χοιρινός φουσκόπιτα
3 Ευρώ
Σουβλάκι χοιρινό
1,20 Ευρώ
Σουβλάκι χοιρινό σε παραδοσιακή πίτα
2 Ευρώ
Σουβλάκι χοιρινό σε κυπριακή πίτα
2.50 Ευρώ
Σουβλάκι χοιρινό σε ψωμάκι
2,50 Ευρώ
Σουβλάκι χοιρινό σε φουσκόπιτα
3 Ευρώ
Σουβλάκι κοτόπουλο
1,20 Ευρώ
Σουβλάκι κοτόπουλο σε παραδοσιακή πίτα
2 Ευρώ
Σουβλάκι κοτόπουλο σε κυπριακή πίτα
2,50 Ευρώ
Σουβλάκι κοτόπουλο σε ψωμάκι
2,50 Ευρώ
Σουβλάκι κοτόπουλο σε φουσκόπιτα
3 Ευρώ
Μπιφτέκι χειροποίητο
1,20 Ευρώ
Μπιφτέκι χειροποίητο σε παραδοσιακή πίτα
2 Ευρώ
Μπιφτέκι χειροποίητο σε κυπριακή πίτα
2,50 Ευρώ
Μπιφτέκι χειροποίητο σε ψωμάκι
2,50 Ευρώ
Μπιφτέκι χειροποίητο φουσκόπιτα
3 Ευρώ
Λουκάνικο
0,80 Ευρώ
Λουκάνικο σε παραδοσιακή πίτα
1,50 Ευρώ
Λουκάνικο σε κυπριακή πίτα
2,50 Ευρώ
Λουκάνικο σε ψωμάκι
2,50 Ευρώ
Λουκάνικο φουσκόπιτα
3 Ευρώ

Το skopelos news είναι η δύναμή σου...ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ και βγάζει στον "αέρα" την φωνή σου..

Το μοναδικό ανεξάρτητο μέσο στην Σκόπελο, για τους Σκοπελίτες  όλου του κόσμου...!
Το "skopelosnews" βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών 24 ώρες το 24ωρο ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ και βγάζει στον "αέρα" την φωνή σου...Ότι έχεις να καταγγείλει, στείλτο στο email : info@skopelosnews.gr
Οι συντάκτες μας, θα το ερευνήσουν, θα το "ψάξουν", θα το αναρτήσουν...Είμαστε ΕΔΩ για να δυναμώσουμε την φωνή σου...

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Β.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2012, 5:30 μ.μ.ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗ Β.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ »ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ – ELDORADO GOLD» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Β.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ»

   Την Τρίτη 20 Μάρτη 2012, η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» (της οποίας σημαντικός μέτοχος είναι ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ του Λ. Μπόμπολα και αποτελεί θυγατρική της καναδικής πολυεθνικής Eldorado Gold Corporation) επιχείρησε να ξεκινήσει εργασίες στην τοποθεσία Σκουριές του όρους Κάκαβος, όπου σχεδιάζει να ανοίξει έναν τεράστιο κρατήρα επιφανειακής εξόρυξης χρυσοφόρων και χαλκοφόρων κοιτασμάτων με εξαιρετικά καταστροφικές συνέπειες τόσο για τη φύση όσο και για τους κατοίκους της περιοχής. 
   Συγκεκριμένα, συνεργείο της εταιρείας μαζί με υπάλληλο της αρχαιολογικής υπηρεσίας ανέβηκε στο βουνό για να κάνει αρχαιολογικές τομές προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι δεν υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή, ούτως ώστε στη συνέχεια η «Ελληνικός Χρυσός» να προχωρήσει απρόσκοπτα στο καταστροφικό της έργο, αφού έχει ήδη λάβει από το περασμένο καλοκαίρι και την έγκριση του γνωστού εντολοδόχου των εταιρειών, υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Παπακωσταντίνου.
   Μετά από συγκέντρωση πλήθους κατοίκων από το κοντινό χωριό της Μ. Παναγίας, αλλά και από την Ιερισσό οι οποίοι αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια της εταιρείας, οι εργασίες του συνεργείου στις Σκουριές σταμάτησαν.
   Το μεσημέρι όμως της ίδιας μέρας, η «Ελληνικός Χρυσός» – σε μια επιχείρηση τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων κατοίκων – μετέφερε υποχρεωτικά με τα λεωφορεία της εκατοντάδες εργαζόμενους από το μεταλλείο των Μαύρων Πετρών στις Σκουριές, εκεί όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι μερικές μόνο δεκάδες κατοίκων από τη Μ. Παναγία. Σκοπός της εταιρείας ήταν η χρησιμοποίηση των εργαζόμενων ως δύναμη κρούσης για την εκδίωξη των αντιστεκόμενων στις Σκουριές και την κατάκτηση του βουνού.
   Αυτή η ενορχηστρωμένη από την εταιρεία επιχείρηση, που υλοποιήθηκε με την αγαστή συνεργασία τοπικών δημοτικών παραγόντων και ιδιαίτερα του δημάρχου Χρ. Πάχτα καθώς και της αστυνομίας, κατέληξε στην τραμπούκικη επίθεση ανθρώπων της «Ελληνικός Χρυσός» εναντίον των αγωνιζόμενων κατοίκων και είχε σαν αποτέλεσμα συμπλοκές με πολλούς τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένας 48χρονος κάτοικος της Μεγ. Παναγίας που μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος στο νοσοκομείο.
   Ως επικεφαλής των ανθρώπων της εταιρείας που επιτέθηκαν στους αγωνιζόμενους κατοίκους στο φυλακιο των Σκουριών εμφανίσθηκε ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη Βασ. Μοσχόλουλος.
   Μετά την επίθεση το φυλάκιο του αγώνα, που είχε κατασκευαστεί από τους κατοίκους στις Σκουριές για την προστασία του βουνού, καταστράφηκε από τους ανθρώπους της «Ελληνικός Χρυσός» και στη θέση του η εταιρεία εγκατέστησε ένα δικό της κοντέϊνερ. Επιπλέον εγκατέστησε συνεργεία της και σε άλλα σημεία του Κάκαβου, επιβάλλοντας καθεστώς κατοχής στο βουνό και απαγορεύοντας ουσιαστικά την πρόσβαση στους κατοίκους. 
   Μετά την απόπειρα δημιουργίας «συναινετικού» κλίματος στην περιοχή μέσω μιας διαδικασίας «τοπικών διαβουλεύσεων», η οποία απέτυχε παταγωδώς κάτω από το βάρος των μαζικών κινητοποιήσεων των κατοίκων της Ιερισσού και της Μ. Παναγίας πριν από ένα και πλέον χρόνο, η εταιρεία κατέφυγε σε ένα σχεδιασμό τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων κατοίκων και βίαιης απώθησή τους από το βουνό.    
    Πρόκειται για έναν πολιτικό σχεδιασμό που, σε πρώτη φάση, δεν βασίστηκε στην ισχυρή παρουσία και δράση των δυνάμεων καταστολής, αλλά στην υποχρεωτική κινητοποίηση και εργαλειακή χρήση των ίδιων των εργαζόμενων της εταιρείας. Άλλωστε, το ιστορικό παράδειγμα του αγώνα των κατοίκων στα γειτονικά χωριά της Βαρβάρας και της Ολυμπιάδας ενάντια στην εγκατάσταση μεταλλουργίας χρυσού στα τέλη της δεκαετίας του 1990 είναι ακόμα νωπό (όπως επίσης και το πολύ πρόσφατο παράδειγμα του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας), όπου αποδείχτηκε ότι κανένα επενδυτικό σχέδιο δε μπορεί να υλοποιηθεί μέσα σε ένα περιβάλλον διαρκούς έντασης της κρατικής καταστολής και συνεχών συγκρούσεων της αστυνομίας με τις τοπικές κοινωνίες. 
   Η τακτική που υιοθέτησε η εταιρεία αποσκοπεί στην πρόκληση συνθηκών διχασμού των τοπικών κοινωνιών, προκειμένου αφενός μεν να απομονώσει και να τρομοκρατήσει όσους αγωνίζονται ενάντια στα σχέδιά της, κατηγορώντας τους για το διχαστικό κλίμα που η ίδια δημιουργεί, και αφετέρου, να παρουσιάσει το καταστροφικό της έργο ως «σανίδα σωτηρίας» για την περιοχή, επισείοντας τη δαμόκλειο σπάθη της ολοένα και πιο επισφαλούς επιβίωσης όσων κατοίκων από τα ορεινά χωριά της Β.Α. Χαλκιδικής εξαρτώνται αποκλειστικά από τα ήδη υπάρχοντα μεταλλεία. 
  Οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι, απαντώντας στην επίθεση που δέχτηκαν, προχώρησαν στις 21 Μάρτη σε τριήμερη κατάληψη του Δημαρχείου στην Ιερισσό, σπάζοντας το κλίμα τρομοκρατίας που επιχείρησε να επιβάλλει η εταιρεία. Στις 25 Μάρτη έγινε συγκέντρωση στο χωριό της Μ. Παναγίας στην οποία συμμετείχαν 3.000 άτομα, κάτοικοι της περιοχής καθώς και αλληλέγγυοι από τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς και περιοχές της Θράκης όπου σχεδιάζεται επίσης η εγκατάσταση χρυσωρυχείων. Ακολούθησε πορεία προς τις Σκουριές του όρους Κάκαβου το οποίο έχει καταλάβει η καναδική πολυεθνική  εγκαθιστώντας εργοτάξιο και συνεργεία της. Η πορεία των κατοίκων και των αλληλέγγυων έφθασε μέχρι τους πρόποδες του βουνού, όπου σταμάτησε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που επέβαλαν στην περιοχή Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της εταιρείας. Η πορεία χτυπήθηκε από διμοιρίες ΜΑΤ και, δεχόμενη επιθέσεις με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, αναγκάστηκε να υποχωρήσει στο χωριό ενώ έγιναν δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών στην Αστυνομική Διεύθυνση Πολυγύρου.
   Την επόμενη μέρα, 26 Μάρτη, το Δασαρχείο Αρναίας απαίτησε την άμεση διακοπή κάθε εργασίας στις Σκουριές και την εντός τριών ημερών αποχώρηση από το βουνό όλων των συνεργείων της εταιρείας και των υπεργολάβων της. Η «Ελληνικός Χρυσός» απέσυρε τους εργαζόμενους αλλά όχι τα κοντέϊνερς και τα μηχανήματά τας στα οποία εγκατέστησε φρουρά από σεκιουριτυ ενώ συνέχισε να πραγματοποιεί τοπογραφικές και χωροθετικές εργασίες. 
   Στις 30 Μάρτη ένα οργισμένο πλήθος κατοίκων της Ιερισσού περικύκλωσε το Δημαρχείο όπου γινόταν συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καταφερόμενο κατά της «Ελληνικός Χρυσός» και των εντολοδόχων της, του δημάρχου Πάχτα και του αντιδημάρχου Μοσχόπουλου. Ακολούθησε επίθεση των κατοίκων στο Δημαρχείο και ολονύκτια σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες ΜΑΤ που κατέφθασαν από τη Θεσσαλονίκη. Τελικά και μετά από διαπραγματεύσεις με τους εξεγερμένους ο κατοίκους οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από την Ιερισσό φυγαδεύοντας μέσα σε κλούβα τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους τους.
   Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η σθεναρή στάση των αντιστεκόμενων κατοίκων στα χωριά της Μ. Παναγίας και της Ιερισσού που δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται χρησιμοποιώντας «κάθε πρόσφορο μέσο» έχει ιδιαίτερη σημασία για την έκβαση του αγώνα ενάντια στους καταστροφικούς σχεδιασμούς των χρυσοθήρων της πολυεθνικής «Ελληνικός Χρυσός – Eldorado Gold» όχι μόνο στη ΒΑ Χαλκιδική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας – όπως εκείνες στο Κιλκίς, τον Έβρο και την Ροδόπη – όπου σχεδιάζονται εξίσου καταστροφικές μεταλλευτικές δραστηριότητες από τους χρυσοθήρες των πολυεθνικών.
   Κι αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους. Όλους όσοι παλεύουμε για την ανατροπή αυτού του βάρβαρου και αδιέξοδου πολιτικο-οικονομικού συστήματος που βυθιζόμενο όλο και περισσότερο στην κρίση και την αποσύνθεσή του, επιδίδεται στη φρενήρη λεηλασία και καταστροφή της φυσικού κόσμου και στην ολοένα και πιο αποτρόπαιη εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας.
   Οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Β.Α. Χαλκιδικής δεν είναι μόνοι τους. Να μεταφέρουμε παντού το μήνυμα της αντίστασης στην καταστροφή της φύσης και της κοινωνίας.
 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
 
                                                              Πρωτοβουλία Αγώνα για τη Γη και την Ελευθερία/ Αθήνα
http://squathost.com/strefis/

Εκλογές 2012 … ούτε κιχ δεν θέλω

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ Λουκά Παπαδήμου Δύο τραπεζίτες δολοφόνοι !

Χωρίς άδεια τραπεζοκαθισμάτων όσοι έχουν οφειλές στον δήμο Ο δήμαρχος από την Γλωσσα και πρώην μεγάλο στέλεχος τραπεζών επιτίθεται στους Σκοπελίτες επαγγελματίες και σε όσους δεν τον ψήφισαν


Σειρά μέτρων θεσπίζει ο Δήμος Σκοπέλου προκειμένου να εισπράξει παλιές οφειλές, απαγορεύοντας μάλιστα την ανανέωση της άδειας για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στους επαγγελματίες οι οποίοι δεν έχουν εξοφλήσει το αντίστοιχο τέλος, κατά τα προηγούμενα χρόνια. Η αποπληρωμή των οφειλών παρελθόντων ετών προς τον Δήμο Σκοπέλου, οι οποίες αγγίζουν το 1 εκ ευρώ, είναι ένα από τα σημεία που προκαλούν τον έντονο προβληματισμό των ιθυνόντων. Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι παλιές οφειλές προς τον Δήμο σε ότι αφορά στο τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων και πλατειών, για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, καθώς και της ΔΕΥΑΣ, αγγίζουν το προαναφερθέν ποσό. Συγκεκριμένα, οι οφειλές προς την ΔΕΥΑΣ φθάνουν τις 600.000 και οι αντίστοιχες που αφορούν στο τέλος χρήσης τραπεζοκαθισμάτων, τις 400.000 ευρώ περίπου.
Σύμφωνα με την απόφαση που έχει ληφθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν θα χορηγούνται πλέον άδειες για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε δημοτικούς χώρους, εάν δεν αποπληρωθούν, προηγουμένως, οι παλιές οφειλές προς τον Δήμο Σκοπέλου. Κατά συνέπεια, οι επαγγελματίες, ενόψει της φετινής σεζόν, καλούνται να αποπληρώσουν προηγουμένως τις οφειλές προηγούμενων ετών, προκειμένου να τους χορηγηθεί φέτος από τον Δήμο η σχετική άδεια. Παράλληλα, έχουν θεσπιστεί ειδικές εκπτωτικές τιμές, σε όσους επαγγελματίες είναι ταμειακώς τακτοποιημένοι απέναντι στο Δήμο.
Οι έλεγχοι θα ενταθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου πριν από την έναρξη της θερινής σεζόν, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί από τους επικεφαλής του νησιού. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής «δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ο Δήμος σκοπεύει να λάβει όλα τα μέτρα, τα οποία διασφαλίζουν την είσπραξη των παλαιότερων οφειλών, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Κατά συνέπεια, προσθέτει ο κ. Μιχελής, όσοι επιθυμούν να λάβουν άδεια για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε δημοτικούς χώρους, πρέπει προηγουμένως να έχουν εξοφλήσει τις οφειλές παρελθόντων ετών». Σύμφωνα επίσης με την επισήμανση του ιδίου «έχουμε θεσπίσει εκπτώσεις για τους επαγγελματίες οι οποίοι είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Δήμο, ενώ πρόθεσή μας είναι να συγκεντρώσουμε τις παλιές οφειλές, οι οποίες αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για τον Δήμο».
Στο μεταξύ, έχουν ληφθεί μέτρα για την άρτια εικόνα του νησιού και στο πλαίσιο αυτό καλούνται και οι επαγγελματίες να συνδράμουν τις προσπάθειες του Δήμου. Στο πλαίσιο του νέου κανονισμού καθαριότητας που ψηφίστηκε χθες από την Οικονομική Επιτροπή και θα τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου, οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές ακινήτων επαγγελματικής χρήσης οφείλουν να διατηρούν καθαρές τόσο τις προσόψεις όσο και το έμπροσθεν αυτών κατάστρωμα οδών, πεζοδρόμων, πεζοδρομίων, πλατειών κ.λπ. Όσοι κάνουν χρήση κοινοχρήστων χώρων, υποχρεούνται να τηρούν τους χώρους αυτούς απολύτως, καθαρούς. Οι υπεύθυνοι καταστημάτων τα οποία εμπορεύονται έτοιμα φαγητά, ειδικότερα, είτε διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα είτε όχι, πρέπει συνεχώς και καθ’ όλες τις ώρες λειτουργίας, να μεριμνούν με δική τους ευθύνη για τη συλλογή των πάσης φύσεως απορριμμάτων που δημιουργούνται από την κατανάλωση των ειδών του καταστήματός τους (χαρτοπετσέτες, είδη περιτύλιξης, κουτιά, αποφάγια, αποτσίγαρα κ.λπ.) ούτως ώστε ο χώρος γύρω και έμπροσθεν του καταστήματος να διατηρείται πάντοτε καθαρός.
Στις υποχρεώσεις τους περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση μέσα και έξω από το κατάστημα, ικανού αριθμού καλαθιών απορριμμάτων, μετά από προηγούμενη έγκριση του «Γραφείου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης» όσον αφορά την αισθητική και την ασφάλεια τους, ενώ πρέπει να μεριμνούν, ώστε να αδειάζουν συχνά το περιεχόμενό τους, για την αποφυγή υπερχείλισης και διασποράς απορριμμάτων στο περιβάλλον.
 Ρεπορτάζ: Γλυκερία Υδραίου

Υπό τους ήχους της Κομμουνιστικής Διεθνούς κηδεύτηκε ο Γ. Μπανιάς

«Ημουν Κομμουνιστής» έγραψε στο τελευταίο του σημείωμα
Υπό τους ήχους της Κομμουνιστικής Διεθνούς κηδεύτηκε ο Γ. Μπανιάς
Δεκάδες φίλοι και συναγωνιστές του είπαν το «τελευταίο αντίο» στο ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς



Τραγουδώντας την Κομμουνιστική Διεθνή, με συνοδεία βιολιού, είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου το τελευταίο «αντίο» στον ιστορικό ηγέτη της Ανανεωτικής Αριστεράς, Γιάννη Μπανιά, εκατοντάδες φίλοι και συναγωνιστές του στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.
Στην πολιτική κηδεία του Γιάννη Μπανιά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 73 του χρόνια την περασμένη Πέμπτη, παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και πολλές προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κ. Στεφανόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, κ. Απ. Κακλαμάνης, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλ. Τσίπρας και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, κ. Ν. Κωνσταντόπουλος, το ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς, κ. Τάκης Μπενάς, o γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, κ. Σπ. Λυκούδης, εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πλήθος στελεχών του πολιτικού κόσμου.
Επικηδείους εκφώνησαν η καθηγήτρια του ΕΜΠ και στέλεχος της ΑΚΟΑ, κυρία Ελένη Πορτάλιου, ο κ. Μαν. Γλέζος, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κακλαμάνης και ο πρώην γραμματέας του «Ρήγα Φεραίου», κ. Μπ. Γεωργούλας.
Νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΚΟΑ φώναξαν το σύνθημα «Εμπρός για έναν σοσιαλισμό, ανθρώπινο, ελεύθερο και δημοκρατικό» και ο κ. Γεωργούλας, λέγοντας «εμπρός για την τελευταία πορεία», έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσει ο κόσμος να ακολουθεί τη σωρό του Γιάννη Μπανιά, σαν σε διαδήλωση, υπό τους ήχους Ηπειρώτικου τραγουδιού, που έπαιξε μία μικρή λαϊκή ορχήστρα από τους Μελισσουργούς Άρτας, τον τόπο καταγωγής του εκλιπόντος.

«Ήμουν Κομμουνιστής» έγραψε στο τελευταίο του σημείωμα ο Γιάννης Μπανιάς, ο οποίος υπήρξε στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα, γραμματέας του ΚΚΕ Εσωτερικού, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηγετικό στέλεχος της ΑΚΟΑ.

Χωρίς άδεια τραπεζοκαθισμάτων όσοι έχουν οφειλές στον δήμο Ο δήμαρχος από την Γλωσσα και πρώην μεγάλο στέλεχος τραπεζών επιτίθεται στους Σκοπελίτες επαγγελματίες και σε όσους δεν τον ψήφισαν


Σειρά μέτρων θεσπίζει ο Δήμος Σκοπέλου προκειμένου να εισπράξει παλιές οφειλές, απαγορεύοντας μάλιστα την ανανέωση της άδειας για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στους επαγγελματίες οι οποίοι δεν έχουν εξοφλήσει το αντίστοιχο τέλος, κατά τα προηγούμενα χρόνια. Η αποπληρωμή των οφειλών παρελθόντων ετών προς τον Δήμο Σκοπέλου, οι οποίες αγγίζουν το 1 εκ ευρώ, είναι ένα από τα σημεία που προκαλούν τον έντονο προβληματισμό των ιθυνόντων. Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι παλιές οφειλές προς τον Δήμο σε ότι αφορά στο τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων και πλατειών, για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, καθώς και της ΔΕΥΑΣ, αγγίζουν το προαναφερθέν ποσό. Συγκεκριμένα, οι οφειλές προς την ΔΕΥΑΣ φθάνουν τις 600.000 και οι αντίστοιχες που αφορούν στο τέλος χρήσης τραπεζοκαθισμάτων, τις 400.000 ευρώ περίπου.
Σύμφωνα με την απόφαση που έχει ληφθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν θα χορηγούνται πλέον άδειες για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε δημοτικούς χώρους, εάν δεν αποπληρωθούν, προηγουμένως, οι παλιές οφειλές προς τον Δήμο Σκοπέλου. Κατά συνέπεια, οι επαγγελματίες, ενόψει της φετινής σεζόν, καλούνται να αποπληρώσουν προηγουμένως τις οφειλές προηγούμενων ετών, προκειμένου να τους χορηγηθεί φέτος από τον Δήμο η σχετική άδεια. Παράλληλα, έχουν θεσπιστεί ειδικές εκπτωτικές τιμές, σε όσους επαγγελματίες είναι ταμειακώς τακτοποιημένοι απέναντι στο Δήμο.
Οι έλεγχοι θα ενταθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου πριν από την έναρξη της θερινής σεζόν, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί από τους επικεφαλής του νησιού. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής «δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ο Δήμος σκοπεύει να λάβει όλα τα μέτρα, τα οποία διασφαλίζουν την είσπραξη των παλαιότερων οφειλών, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Κατά συνέπεια, προσθέτει ο κ. Μιχελής, όσοι επιθυμούν να λάβουν άδεια για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε δημοτικούς χώρους, πρέπει προηγουμένως να έχουν εξοφλήσει τις οφειλές παρελθόντων ετών». Σύμφωνα επίσης με την επισήμανση του ιδίου «έχουμε θεσπίσει εκπτώσεις για τους επαγγελματίες οι οποίοι είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Δήμο, ενώ πρόθεσή μας είναι να συγκεντρώσουμε τις παλιές οφειλές, οι οποίες αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για τον Δήμο».
Στο μεταξύ, έχουν ληφθεί μέτρα για την άρτια εικόνα του νησιού και στο πλαίσιο αυτό καλούνται και οι επαγγελματίες να συνδράμουν τις προσπάθειες του Δήμου. Στο πλαίσιο του νέου κανονισμού καθαριότητας που ψηφίστηκε χθες από την Οικονομική Επιτροπή και θα τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου, οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές ακινήτων επαγγελματικής χρήσης οφείλουν να διατηρούν καθαρές τόσο τις προσόψεις όσο και το έμπροσθεν αυτών κατάστρωμα οδών, πεζοδρόμων, πεζοδρομίων, πλατειών κ.λπ. Όσοι κάνουν χρήση κοινοχρήστων χώρων, υποχρεούνται να τηρούν τους χώρους αυτούς απολύτως, καθαρούς. Οι υπεύθυνοι καταστημάτων τα οποία εμπορεύονται έτοιμα φαγητά, ειδικότερα, είτε διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα είτε όχι, πρέπει συνεχώς και καθ’ όλες τις ώρες λειτουργίας, να μεριμνούν με δική τους ευθύνη για τη συλλογή των πάσης φύσεως απορριμμάτων που δημιουργούνται από την κατανάλωση των ειδών του καταστήματός τους (χαρτοπετσέτες, είδη περιτύλιξης, κουτιά, αποφάγια, αποτσίγαρα κ.λπ.) ούτως ώστε ο χώρος γύρω και έμπροσθεν του καταστήματος να διατηρείται πάντοτε καθαρός.
Στις υποχρεώσεις τους περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση μέσα και έξω από το κατάστημα, ικανού αριθμού καλαθιών απορριμμάτων, μετά από προηγούμενη έγκριση του «Γραφείου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης» όσον αφορά την αισθητική και την ασφάλεια τους, ενώ πρέπει να μεριμνούν, ώστε να αδειάζουν συχνά το περιεχόμενό τους, για την αποφυγή υπερχείλισης και διασποράς απορριμμάτων στο περιβάλλον.
 Ρεπορτάζ: Γλυκερία Υδραίου

«Συνέχιση της αστικής λαίλαπας ή ανατροπή της;», το δίλημμα των εκλογών

Γιάννης Ελαφρός
Μπροστά σε μεγάλες ταξικές, πολιτικές και εκλογικές μάχες βρίσκεται ο κόσμος της εργασίας, καθώς το μαύρο μπλοκ του κεφαλαίου προχωρά σε εμβάθυνση και συνέχεια της ιστορικών διαστάσεων επίθεσης ενάντια στα δικαιώματα, στο παρόν και στο μέλλον της εργατικής τάξης και των υπό εκμετάλλευση φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
 
Τα καθήκοντα του κινήματος και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, όπως διαμορφώνονται ειδικά μετά την ψήφιση της νέας Δανειακής Σύμβασης και του Μνημονίου 2 και την δρομολόγηση των βουλευτικών εκλογών, συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Νέου Αριστερού Ρεύματος (η Απόφαση στην ιστοσελίδα του ΝΑΡ www.narnet.gr).
 
Το ΝΑΡ αντιμετωπίζει τις επερχόμενες εκλογές όχι σαν ένα ξεκομμένο γεγονός, αλλά σαν κρίσιμη πλευρά της σκληρής ταξικής αναμέτρησης που έχει ξεσπάσει εδώ και δυόμισι χρόνια στην Ελλάδα. Κεντρικός στόχος της Ιερής Συμμαχίας ΕΕ – ΔΝΤ – πολυεθνικών πολυκλαδικών μονοπωλίων και ντόπιου κεφαλαίου είναι να εξασφαλίσουν συνθήκες «σταθερότητας», για να κλιμακωθεί η κανιβαλική επίθεση στους εργαζόμενους και να εδραιωθεί το νέο τυραννικό καθεστώς.
 
Το ότι η επιδρομή της ευρω-χούντας θα συνεχισθεί και μετά τις εκλογές δεν το κρύβουν ούτε τα στελέχη της. Η Π.Ε. του ΝΑΡ δίνει μια πιο συνολική εικόνα: «Η νέα «δανειακή Σύμβαση» είναι σε απόλυτη συνάφεια με τις οδηγίες της ΕΕ. Αποτελεί ένα μανιφέστο διαρκούς πραξικοπήματος του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη και τον λαό για την συντριβή των δικαιωμάτων του, για την παράδοση των πάντων στην δικτατορία της αγοράς προκειμένου να δυναμώσει το επιχειρηματικό κέρδος και να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την κρίση του». Δεν πρόκειται για ελληνική εξαίρεση, παρότι στη χώρα μας η επίθεση εξελίσσεται με εξαιρετικά άγριο και «ακραίο» (να τα πραγματικά «άκρα») τρόπο: «Η τάση για μια στροφή διαρκείας στη συνολική αντεπανάσταση σε βάρος της εργασίας, για συνολική κοινωνική βαρβαρότητα, δεν είναι απλά μια πολιτική επιλογή των κυρίαρχων κύκλων ή κάποιο αυτόματο αποτέλεσμα των αρνητικών συσχετισμών. Αποτελεί την ουσιαστική, θεμελιώδη και αναγκαία πλευρά των κυρίαρχων χαρακτηριστικών της σύγχρονης καπιταλιστικής κοινωνίας. Τάση που θα προωθείται μέσα από διαφορετικές ιστορικές «τακτικές» και πολιτικές ανάλογα με τις καμπές της ταξικής πάλης». Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο η απάντηση στην επίθεση δεν μπορεί παρά να είναι από θέσεις «αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης, για να ανοίξει ο δρόμος για την επανάσταση, την εργατική δημοκρατία – εξουσία και την πορεία προς την κομμουνιστική απελευθέρωση. Πρόκειται για μια απάντηση στρατηγικού χαρακτήρα, αφού τέτοια είναι και η επίθεση».
 
Η Απόφαση της Π.Ε. συνδέει άμεσα την κοινωνική αντεπανάσταση με τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Οι αποφάσεις για το ‘’Δημοσιονομικό Σύμφωνο’’ και την ‘’Οικονομική διακυβέρνηση’’, συγκροτούν μια αντιδραστική τομή στη μέχρι τώρα καπιταλιστική - ιμπεριαλιστική ολοκλήρωση της Ε.Ε. Οι εξελίξεις αυτές διαλύουν και τις τελευταίες φιλο-Ε.Ε. αυταπάτες περί ‘’μεταρρύθμισης’’ ή ‘’επανίδρυσης’’ της Ε.Ε.! Υποχρεώνουν όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της Αριστεράς να συνδέουν βαθύτερα τον αγώνα για ψωμί, πραγματική δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία με το «έξω από το ευρώ» και, κυρίως, με το «έξω από την Ε.Ε.». Με οξύτατο, πλέον, τρόπο αποκαλύπτεται πως η συνολική θέση κατά της Ε.Ε. αποτελεί «Λυδία λίθο» για κάθε αριστερή πρόταση, για κάθε αριστερή δύναμη!».
 
Αποκαλυπτική είναι η τοποθέτηση της Π.Ε. και για την «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται Σαμαράς και Βενιζέλος. Αυτή την ανάπτυξη «προωθεί η Ομάδα Κρούσης του Ράιχενμπαχ με κονδύλια του ΕΣΠΑ, εκφράζεται από την διατυπωμένη στρατηγική του ΣΕΒ, των τραπεζιτών και εφοπλιστών για την 'Ελλάδα μετά το μνημόνιο', με την ιδιωτικοποίηση και την παράδοση του ορυκτού, ενεργειακού, υδατικού πλούτου στους ντόπιους και ξένους πολυκλαδικούς επιχειρηματικούς ομίλους. Με τη μετατροπή της χώρας σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη, με εργασιακά δεδομένα κινέζικου επιπέδου και ουσιαστική κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος συλλογικής διεκδίκησης, κάθε πλευράς των δημοκρατικών ελευθεριών».
 
Πάνω σε αυτή τη βάση «αναπτύσσονται έντονες φυγόκεντρες δυνάμεις από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ενώ η κρίση εκπροσώπησης του αστικού πολιτικού συστήματος έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Η τελική δρομολόγηση των εκλογών γίνεται σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί αυτή η δυναμική, να ελεγχθεί και ενσωματωθεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο η εργατική και λαϊκή δυσαρέσκεια, να γίνει προσπάθεια να αναβαπτισθεί (έστω και σε χαμηλότερο εκλογικό ποσοστό και σε αριθμό εδρών) το μαύρο μέτωπο, έτσι ώστε να υλοποιήσει τα μέτρα. Οι επερχόμενες εκλογές θα είναι κυριολεκτικά εκλογές ωμών και βίαιων εκβιασμών και πρωτοφανούς προπαγάνδας», εκτιμά η Απόφαση.
 
«Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν από τις πιο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολεμικής περιόδου». Σημειώνεται βεβαίως ότι η πολιτική αστάθεια θα συνεχιστεί και μετά απ’ αυτές, μπορεί μάλιστα να οξυνθεί και να ενταθεί.
 
«Τι κρίνεται σε αυτές τις εκλογές;- Είτε θα ανασυγκροτηθούν και θα αποκτήσουν μια ‘’σταθερή κυβέρνηση’’ οι δυνάμεις των αλλεπάλληλων και ανελέητων Μνημονίων, της Ευρωχούντας, των «δανειστών» και του κεφαλαίου για να οδηγήσουν αμέσως μετά τις εκλογές τον λαό σε νέα πρωτοφανή φτώχια και δυστυχία. Είτε θα ενισχυθούν οι δυνάμεις της ανατροπής της επίθεσης, αυτές που αντιπαλεύουν αποφασιστικά και σε όλη τη γραμμή του μετώπου την πολιτική του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου και της ΕΕ, έτσι ώστε αμέσως μετά τις εκλογές ο εργαζόμενος λαός και το μαζικό – εργατικό κίνημα, από πολύ καλύτερες θέσεις, να αντεπιτεθεί για να αποτινάξει τη νέα τυραννία», τονίζει το ΝΑΡ.
 
Το δίλημμα που τίθεται είναι «συνέχιση της άγριας καταστροφικής επίθεσης ή ανατροπή της προς όφελος των εργαζομένων και του λαού για την απελευθέρωση από τα δεσμά και το τυραννικό καθεστώς του μαύρου μετώπου, της ΕΕ και του κεφαλαίου». Η «πολιτική σταθερότητα» που επιδιώκει το «μαύρο μέτωπο» και η τρόικα είναι ο δρόμος για την χωρίς όρια επίθεση και την ξεχέρσωμα των πάντων. «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η δύναμη εκείνη που εκφράζει με τον πιο ολοκληρωμένο, πιο συνεπή και πιο στρατηγικό τρόπο τη γραμμή της ανατροπής μέχρι τέλους και γι΄ αυτό πρέπει να ενισχυθεί αποφασιστικά», υπογραμμίζεται.
 
Απαντώντας ανατρεπτικά στο δίλημμα των εκλογών θα παρέμβει η αντικαπιταλιστική – επαναστατική και σύγχρονα κομμουνιστική Αριστερά «από τη σκοπιά της αναγκαίας τομής για ένα νικηφόρο κίνημα ανατροπής, για να δυναμώσει το αντικαπιταλιστικό αριστερό ρεύμα και να εμφανιστεί (πολιτικά κι εκλογικά) ως μια αυτοτελής και ανερχόμενη πολιτική δύναμη, που δρα προς όφελος του εργατικού κινήματος και του μαχόμενου λαού».
 
Δεν υπάρχουν αυταπάτες. «Έχουμε συνείδηση και αναδεικνύουμε την αντιδραστική μετάλλαξη, σε κατεύθυνση κεφαλαιοκρατικής τυραννίας και κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, του πολιτικού συστήματος, σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο, ειδικά με τις τελευταίες απολυταρχικές εξελίξεις στην ΕΕ. Ο αστικός κοινοβουλευτισμός αποδείχθηκε φύλλο συκής για να περάσουν οι προειλημμένες αποφάσεις του κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ. Παρόλα αυτά οι αποφάσεις αυτές έπρεπε να περάσουν από τη βουλή για να αποκτήσουν μια στοιχειώδη νομιμοποίηση. Δεν συμμετέχουμε στις εκλογές για να ανατρέψουμε την επίθεση μέσω του κοινοβουλίου ή μέσω μιας κεντροαριστερής – αντιμνημονιακής κυβέρνησης, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε για να καταγράψουμε τη δύναμή μας και περισσότερες έδρες για το κόμμα, όπως το ΚΚΕ», αλλά για να ενισχυθεί η δυναμική του κινήματος, ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής και μιας μετωπικής αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, αναγκαία όπλα για μια νικηφόρα αντεπίθεση.
 
Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής καταγράφηκαν οι αυξημένες δυνατότητες, που διαμορφώνονται για συσπείρωση και συμπόρευση – συνεργασία με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που αποδεσμεύονται, ριζοσπαστικοποιούνται και αναζητούν μάχιμες απαντήσεις. Αγωνιστές της κομμουνιστικής Αριστεράς που συγκινούνται από την λογική της αντικαπιταλιστικής πάλης και της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης. Κόσμος που θέλει μια ξεκάθαρη τοποθέτηση στα ζητήματα της διαγραφής του χρέους και της εξόδου από ευρώ – ΕΕ, ενός άλλου δρόμου ανατροπής, ειδικά μέσα στο χώρο της Αριστεράς, αλλά και ευρύτερα. Εργαζόμενοι και αγωνιστές του εργατικού κινήματος, που αντιστέκονται στον εργασιακό Μεσαίωνα και αναζητούν ένα άλλο ανατρεπτικό εργατικό κίνημα. Νέοι, που αγωνιούν για να έρθουν στο προσκήνιο οι ανάγκες και τα όνειρα της νεολαίας. Συνολικά κόσμος που έχει μπουχτίσει από την κυρίαρχη επίσημη πολιτική της υποκρισίας και της αντιλαϊκής – αντεργατικής λαίλαπας.
 
Από τη σκοπιά αυτή, το ΝΑΡ υπογραμμίζει ότι η αναγκαία παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη μάχη των εκλογών δεν πρέπει να γίνει με ένα τυπικό, κοινότοπο τρόπο, αλλά πρέπει να εκφραστεί σε ένα «ανοικτό κάλεσμα σε πολιτική και εκλογική συστράτευση, στη βάση του αναγκαίου αντικαπιταλιστικού προγράμματος για την ανατροπή της επίθεσης. Πρέπει να απευθυνθεί με θάρρος και πρωτοφανή τόλμη σε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές τάσεις, τους αγωνιστές και τις ομάδες, του εργατικού, λαϊκού, νεολαιίστικου κινήματος, της μαχόμενης Αριστεράς για συμπόρευση μαζί της». Μια συμπόρευση που θα εμπλουτίζει, θα ενισχύει και δεν θα αδυνατίζει το αναγκαίο σήμερα περιεχόμενο, αλλά που θα δίνει χώρο και λόγο σε όσους ανταποκριθούν στην κοινή προσπάθεια, χωρίς να ταυτίζονται με όλο το πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
 
Γιατί, όπως σημειώνει και η απόφαση της Π.Ε. ήρθε η ώρα για μια μεγάλη ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε όσους κλέβουν τη ζωή μας, για τη λευτεριά από την τυραννία συγκυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΤΟΕ & ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί με το προεδρείο της ΟΤΟΕ και με Εκπροσώπους των Εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Τράπεζες, τη Δευτέρα 2 Απρίλη και ώρα 15:00.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.



ΑΘΗΝΑ 31/3/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΚΚΕ-ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν πάρει και τα χειρότερα που ήδη έχουν συμφωνήσει να πάρουν μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η ΕΕ υπογράφοντας τη δανειακή σύμβαση, καταδικάζουν το λαό να ζήσει στο χάος της φτώχειας και της ανεργίας για πάνω από 30 χρόνια. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα για να αποκρούσουν και να ανατρέψουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική πρέπει να εμπιστευτούν και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στους αγώνες και τις εκλογές.



ΑΘΗΝΑ 31/3/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Διαβάστε στο Δρόμο του Σαββάτου 31/3 Σπιράλ φόβου και εκβιασμών Προεκλογική οχύρωση με ακροδεξιά ατζέντα

t_109Ένθετο - Δρόμοι της Ιστορίας: 60 χρόνια από την εκτέλεση Μπελογιάννη – Μπάτση
Η Αριστερά και το αίτημα για ανάπτυξη
  • «Χολιγουντιανή» ληστεία σε πανεπιστήμια και νοσοκομεία – Με ύποπτες μεθοδεύσεις άρπαξαν τα αποθεματικά για να πετύχει το PSI, του Γιώργου Κατερίνη
  • Ο ακροδεξιός υπουργός στις υπηρεσίες των εργολάβων. Την ποινικοποίηση του αγώνα ενάντια στα διόδια προωθεί ο Βορίδης, του Χρήστου Παναγή
  • Μονά-ζυγά δικά τους. Πώς οι τραπεζίτες εξασφαλίζουν ότι η ανακεφαλαιοποίηση αντί κρατικοποίησης των τραπεζών θα φέρει κοινωνικοποίηση των ζημιών τους, του Γιάννη Κιμπουρόπουλου
  • Όταν αποχαιρετάς έναν σύντροφο – Ο Γιάννης Μπανιάς δεν διάλεξε τον εύκολο δρόμο, του Ρούντι Ρινάλντι
  • Τα ιερά και τα όσια της Ε.Ε. στην πυρά υπέρ… ψήφου. Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία φέρνουν στο φως αντιθέσεις, της Αριάδνης Αλαβάνου
  • Σενεγάλη: El Hadji Momar Sambe (γ.γ. του αντιιμπεριαλιστικού κόμματος Ένωση Αφρικανών Εργαζομένων-Σενεγάλης): Αποδοκιμάστηκαν οι πολιτικές εξαθλίωσης και η διάσπαση, συνέντευξη στον Πέτρο Αλ Αχμάρ
  • Η Κούβα που αλλάζει – Τα μεγάλα στοιχήματα μιας μεταβατικής περιόδου, της Αλίκης Βεγίρη
  • Το αποσιωπημένο φιάσκο της CIA. Δεν βλέπουν, δεν ακούνε, δεν μιλάνε… του Γιώργου Τσίπρα
  • Τα πλοία άραξαν στην όχθη της καρδιάς μας… 100 χρόνια από τη γέννηση του Μενέλαου Λουντέμη, του Δημήτρη Δαμασκηνού
  • Από τον Παρθενώνα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης! Του Στέλιου Ελληνιάδη
  • Εθνική κυριαρχία και λογοτεχνία. Μια γαλλική (και ίσως αριστερή) ταυτολογία, της Έλενας Πατρικίου

Το ΧΩΝΙ της Κυριακής! Πάρτε μια γεύση:


Καθαίρεσαν τον Λάμπρο Μπούκλη οι οικολόγοι…!


H περιφερειακή γραμματεία των Οικολόγων-Πράσινων στην οποία συμμετέχει και ο κ. Ευάγγελος Σπινθάκης που ως γνωστόν κάνει μπίζνες με τους δήμους της Πελοποννήσου καταγγέλει τον περιφερειακό της σύμβουλο κ.Λάμπρο Μπούκλη και τον θέτει ουσιαστικά εκτός κόμματος. Τον καταγγέλει για την συνεργασία του με την περιφέρεια στην διαχείριση των απορριμάτων. Οι υπογράφοντες θέτουν ερωτήματα προς  τον κ.Μπούκλη για τα απορρίματα.Συγκεκριμμένα αναφέρουν:
Η διαχείριση απορριμμάτων εννέα μήνες μετά την ανάληψη της ευθύνης
από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Έχουν ήδη περάσει 9 μήνες από τότε που ανέλαβε η Περιφ. Αυτοδιοίκηση το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και παρατηρούμε ότι η ανακύκλωση καρκινοβατεί, οι χωματερές καίγονται και η αδράνεια των υπευθύνων είναι πλέον εγκληματική. Ως μοναδική «επιτυχία» της περιφέρειας φέρεται η ολοκλήρωση ενός διαγωνισμού που αναθέτει τα απορρίμματα σε μεγάλες εταιρείες  στις οποίες μάλιστα «η αναθέτουσα αρχή δεν προκρίνει τη χρήση συγκεκριμένης τεχνολογίας επεξεργασίας».
Η τελευταία φράση πρακτικώς υπονοεί ότι τα ιδιωτικά συμφέροντα με τα δικά τους κριτήρια, θα αποφασίσουν τι θα γίνει με τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο! Η εξέλιξη αυτή ακυρώνει την οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων που θέτει ως βασικό στόχο την πρόληψη, την μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και κυρίως την διαλογή στην πηγή, δηλ. στην ευθύνη του πολίτη να διαχωρίζει τα υλικά του στο σπίτι.
Οι επενδύσεις εντάσεως κεφαλαίου έχουν στην Ελλάδα πολλές φορές αποφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, ιδίως όταν έρχεται η ώρα χωροθέτησης μεγάλων εργοστασίων.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις θα ήταν χρήσιμο να πληροφορηθούν οι πολίτες της Πελοποννήσου την σκοπιμότητα, την στόχευση και ασφαλώς τα ως τώρα αποτελέσματα της πανηγυρικής τοποθέτησης από τον Ιανουάριο 2012 του κ. Λ. Μπούκλη «ως υπεύθυνου της ανακύκλωσης για την ενεργοποίηση όλων των δημιουργικών μονάδων του τόπου, με ουσιαστική συμμετοχή στο σχεδιασμό της Περιφέρειας».
  • Ποιες πρωτοβουλίες άραγε αναλήφθηκαν από τον κ. Μπούκλη για την ενίσχυση της ανακύκλωσης;
  • Ποια τα ποσοστά της ανακύκλωσης μετά την ανάληψη αυτής της θέσης από τον κ. Μπούκλη;
Εμείς οι ΟΠ θεωρούμε ότι, για μια πραγματικά βιώσιμη λύση για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο δεν αρκούν τα πόστα και οι αναίτιοι πανηγυρισμοί, ούτε η ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ΣΔΙΤ, αλλά απαιτείται η ενεργός συμμετοχή των πολιτών, είτε σε αποκεντρωμένες μονάδες σε επίπεδο δήμου, είτε σε εταιρείες λαϊκής βάσης κοινωνικής οικονομίας εντάσεως εργασίας με τους εξής ιεραρχημένους στόχους:
  • Διαλογή στην πηγή, ξεκινώντας από τα σπίτια, τις πολυκατοικίες, τα γραφεία (ιδιωτικά ή δημόσια) και τις επιχειρήσεις),
  • Ανακύκλωση, ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση χρήσιμων υλικών
  • Κομποστοποίηση του οργανικού κλάσματος των απορριμμάτων
  • Ταφή του ελάχιστου υπολοίπου σε αποκεντρωμένους ΧΥΤΥ (ένας ανά νομό ή ανά δήμο)
Προς αυτή και μόνο την κατεύθυνση εργάζονται και απαιτούν οι ΟΠΠ στον Μοριά.
η περιφερειακή γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου
Ελπιδοφόρος Καλαματιανός
Στέφανος Κουνιάδος
Παναγιώτης Σουκαράς
Ευάγγελος Σπινθάκης

Προς Σκοπελίτες επαγγελματίες Πώς θα κάνετε διακανονισμό με τον ιδιοκτήτη.....

Βουτιά στα ενοίκια, αύξηση στις προσφυγές

Βουτιά στα ενοίκια, αύξηση στις προσφυγές



 Βουτιά από 15% έως και 25% σημειώνουν τα ενοίκια την επαγγελματική στέγη, αλλά και στις κατοικίες, λόγω της οικονομικής ύφεσης, της ανεργίας και των λουκέτων στα καταστήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν κατακρημνιστεί ακόμη και 50%!
 Το δρόμο για τις μειώσεις ανοίγουν επίσης δικαστικές αποφάσεις,, αλλά και 26 επιτροπές που λειτουργούν στις Περιφέρειες, όπου ιδιοκτήτες και ενοικιαστές μπορούν να προσφύγουν για εξωδικαστικό συμβιβασμό.
 Όπως προκύπτει από έρευνα του «Έθνους», ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, επιδιώκουν συμβιβασμούς για μειώσεις των μισθωμάτων, καθώς οι ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να μείνουν με το ακίνητο άδειο και οι ενοικιαστές να μετατραπούν σε οφειλέτες. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με στοιχεία του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, ότι 60.000 έμποροι χρωστούν από ένα έως δύο ενοίκια. Όπως γράφει το δημοσίευμα, οι ενοικιαστές και οι ιδιοκτήτες που δεν τα βρίσκουν στο ύψος των μειώσεων, μπορούν να προσφύγουν στις ειδικές επιτροπές που έχουν συσταθεί στις Περιφέρειες, ώστε να προχωρήσουν σε διακανονισμό. Εφόσον υπάρξει συμφωνία, συντάσσεται πρακτικό, το οποίο εκτελείται αμέσως. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, η υπόθεση οδηγείται στα δικαστήρια.

Έλληνας σουβλατζής από την Σκόπελο Ο τυχερός των 640 εκατομμυρίων δολαρίων!!


πριν λίγο λάβαμε email από  Σκοπελίτη  φιλο του skopelosnews και προσωπικό μας γνωστό
Ποσό ρεκόρ μοίρασε το αμερικανικό λότο Mega Millions. Οι τυχεροί αριθμοί και ο Έλληνας  νικητής ο όποιος κατάγεται από την Σκόπελο και επικοινώνησε με το skopelos news μας ζήτησε να μην αναφέρουμε ακόμη το όνομα του .μας είπε θα βοηθήσει την Σκόπελο επισκευάζοντας τους αγροτικούς δρόμους και πρώτα τον δρόμο για μόρτιρο όπου έχει καλυβάκι

Οι τυχεροί αριθμοί (2, 4, 23, 38, 46 και ο συμπληρωματικός αριθμός 23) ανακοινώθηκαν αργά χθες στις 23:00 τοπική ώρα.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ, Ν. ΙΩΝΙΑ


ΔΕΥΤΕΡΑ, 2 Απρίλη, 6.30μμ
Εργατικές Πολυκατοικίες, 9Α
(πίσω από την εφορία Ν. Ιωνίας)


Συγκέντρωση, συζήτηση:
Τι είναι και τι παλεύει η συνέλευση γειτονιάς


Οργάνωση στους χώρους δουλειάς, τους δρόμους & τις γειτονιές
ενάντια στα χαράτσια και την κοινωνική καταστροφή.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Συνέλευση κάθε: Τετάρτη, 7.00μμ, ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33, Βόλος
Powered By Blogger